Nidarosdomen

Saturday, 25 June, 06:11

Nyheter om Nidarosdomen

Sortering: Relevans | Senaste
VG - 23 jun 21 kl. 10:31

Slik markerer kongehuset 30 års jubileet

Onsdag er det 30 år siden kongeparet ble signet i Nidarosdomen. Det markerer kongehuset med å publisere nye bilder av kongen og dronningen..

NRK - 09 apr 21 kl. 12:06

Ingen tiltale etter branntilløp

Statsadvokaten har henlagt saken etter branntilløpet ved Nidarosdomen 7.desember i fjor på grunn av mangel på bevis. En kvinne er også siktet for å stå bak to mindre branner på Heimdal samme dag..

Klartale - 09 dec 20 kl. 08:46

Forsøkte å tenne på Nidarosdomen

Noen forsøkte å tenne på kirken Nidarosdomen i Trondheim. Politiet har arrestert en person..

VG - 09 dec 20 kl. 07:08

Én pågrepet for å ha forsøkt å sette fyr på Nidarosdomen

Like før midnatt tirsdag kveld rykket politiet ut til melding om branntilløp ved Nidarosdomen..

VG - 09 dec 20 kl. 07:08

Én pågrepet for å ha forsøk å sette fyr på Nidarosdomen

Like før midnatt tirsdag kveld rykket politiet ut til melding om branntilløp ved Nidarosdomen..

Aftenposten - 09 dec 20 kl. 07:04

Person forsøkte å tenne på Nidarosdomen

En tredør på østsiden av Nidarosdomen slapp unna med lettere skader da den ble forsøkt påtent natt til onsdag. En person er pågrepet..

Aftenposten - 09 dec 20 kl. 07:04

Person siktet for grovt skadeverk etter påtenning av Nidarosdomen

En tredør på østsiden av Nidarosdomen slapp unna med lettere skader da den ble forsøkt påtent tirsdag kveld. En person er siktet for brannen..

Aftenposten - 09 dec 20 kl. 07:04

Kvinne siktet for brannen i Nidarosdomen – også mistenkt for andre branner

En kvinne i 20-årene er siktet for å ha påtent en inngangsdør i Nidarosdomen i Trondheim natt til onsdag..

NRK - 09 dec 20 kl. 02:37

Branntilløp i Nidarosdomen

Politiet i Trondheim har anholdt en mann i forbindelse med et branntilløp på utsiden av Nidarosdomen. Brannen er slukket, men noe røyk har sevet inn i kirken. Brann og politi er på stedet, og det letes etter eventuelle gjerningspersoner..

NRK - 09 dec 20 kl. 02:37

Branntilløp ved Nidarosdomen

Politiet i Trondheim har anholdt en mann i forbindelse med et branntilløp på utsiden av Nidarosdomen. Brannen er slukket, men noe røyk har sevet inn i kirken. Brann og politi er på stedet, og det letes etter eventuelle gjerningspersoner..

NRK - 01 nov 20 kl. 11:56

Muslimsk markering ved Nidarosdomen

Om lag 50 muslimar samla seg utanfor Nidarosdomen søndag føremiddag i ei solidaritetsmarkering for å vise avsky mot terrorangrepet i ei kyrkje i den franske byen Nice tidlegare denne veka. Dei frammøtte hadde plakatar med teksten «trygg i bønn»..

NRK - 07 jan 21 kl. 05:03

Kvinne fortsatt varetektsfengslet

En kvinne i 20-årene som er siktet for å ha tent på Nidarosdomen og flere branner på Heimdal, må sitte i varetekt i fire nye uker. Det ble utfallet da Sør-Trøndelag tingrett behandlet saken som kontorforretning onsdag, skriver Adresseavisen..

NRK - 09 dec 20 kl. 16:22

Varetektsfengsles i fire uker

Kvinnen som er siktet for å ha tent på Nidarosdomen blir varetektsfengslet i inntil fire uker. Hun skal ha stått bak tre branner i Trondheim på mandag, og slapp løs fra arresten tirsdag..

NRK - 09 dec 20 kl. 10:54

Kvinne siktet for påtenningsforsøk

Kvinnen i 20-årene som er siktet for å ha forsøkt å tenne på Nidarosdomen i Trondheim natt til onsdag, er også siktet for å stå bak tre branner på Heimdal mandag. Hun ble pågrepet av politiet i forbindelse disse sakene, men ble løslatt mot meldeplikt..

NRK - 03 okt 20 kl. 14:29

Ny katolsk biskop vigslet

I formiddag fikk Norge en ny katolsk biskop. Abbed Erik Varden er den første katolske biskop som er vigslet i Nidarosdomen siden reformasjonen i 1537. 46-åringen har nylig kommet hjem til Norge etter å ha bodd 30 år i utlandet, 20 av årene i kloster..

VG - 16 sep 20 kl. 10:07

Regjeringen lar vikingskipene seile sin egen sjø

Stavkirkene. Nidarosdomen. Håkonshallen.

VG - 22 mar 20 kl. 02:27

Døpt «alene» i Nidarosdomen: – Nært, intimt og hyggelig

Lørdag ble Selja Toftaker døpt i Nidarosdomen – med kun seks andre til stede..

Dagbladet - 16 maj 20 kl. 14:41

Arrangerer tog i Minecraft

Her kan du besøke både slottet, Nidarosdomen og bryggen i Bergen i samme turen..

VG - 10 maj 20 kl. 11:50

Olav Fykse Tveit vigslet til preses og biskop

Olav Fykse Tveit (59) ble søndag vigslet til biskop og preses i Den norske kirke i Bispemøtet under en gudstjeneste i Nidarosdomen..

NRK - 10 maj 20 kl. 08:31

Tveit blir vigsla til preses

Olav Fykse Tveit blir i dag vigsla til preses, og leiande biskop for den norske kyrkja. Det er visepreses biskop Atle Sommerfeldt som leier seremonien i Nidarosdomen. Tveit tek over jobben etter Helga Haugland Byfuglien..

Klartale - 02 maj 20 kl. 06:00

Gjør deg klar for fjord, foss og fjell

– Dette blir en spesiell sommer, sier Bente Bratland Holm til Klar Tale.Holm er direktør for reiseliv i selskapet Innovasjon Norge. Hun forteller om et reiseliv som har det svært tøft for tiden.

VG - 22 mar 20 kl. 03:30

Les dagens avis her!

I dagens avis kan du lese om den nye coronaloven som ble vedtatt på Stortinget i går. Den gir regjeringen utvidede fullmakter, og flere er skeptiske. Les også om lille Selja, som ble døpt i en tom Nidarosdomen, og om Gjerta på 104 år som overlevde Spanskesyken..

P4 - 27 jan 20 kl. 13:35

Byfuglien får St. Olavs Orden

Biskop Helga Haugland Byfuglien er tildelt St. Olavs Orden av Hans Majestet Kongen. Byfuglien mottar utmerkelsen for sin fremragende samfunnsnyttige innsats.

NRK - 24 jul 19 kl. 15:45

Turist reddet ned fra Nidarosdomen

En turist måtte onsdag reddes ned fra kirketårnet i Nidarosdomen i Trondheim. Det er første gang brannvesenet har evakuert noen fra høyden i domkirka. Brannvesenet forklarer at redningsoperasjonen var komplisert..

P4 - 24 jul 19 kl. 12:13

Redningsaksjon i Nidarosdomen

Brannmannskap har rykket ut til en redningsaksjon i Nidarosdomen i Trondheim i dag. En turist skadet seg opp i tårnet og kommer seg ikke ned trappene. Personen har i følge Adresseavisen fått helsehjelp på stedet.

Aftenposten - 29 jun 19 kl. 20:12

Prinsesse Ingrid Alexandra på pilegrimsferd til Nidarosdomen

Som en del av konfirmasjonsforberedelsene gikk prinsesse Ingrid Alexandra lørdag siste del av pilegrimsleden inn mot Nidarosdomen sammen med sin far..

NRK - 30 jun 19 kl. 14:37

Kronprinsfamilien i høymesse

Prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og kronprinsparet deltok søndag i høymesse i Nidarosdomen. Høymessen ble holdt i anledning tredje søndag i treenighetstiden, skriver NTB..

Aftenposten - 01 jun 19 kl. 16:44

Trond Giske og Haddy Njie har giftet seg

Nå er Ap-politiker Trond Giske og TV-profilen og artisten Haddy Njie gift. De ble viet i tradisjonsrike omgivelser i Nidarosdomen i Trondheim lørdag..

P4 - 24 maj 19 kl. 16:04

CNN anbefaler Trondheim

Den amerikanske nyhetskanalen CNN anbefaler folk å reise til Trondheim. Byen er på lista over de 19 beste reisemålene for sommeren 2019 , som det eneste stedet i Norge, skriver Adresseavisen. CNN trekker blant annet fram lokal matkultur og Nidarosdomen som årsaker til å ta turen til trønderhovedstaden..

NRK - 11 jan 19 kl. 16:45

Trond Giske skal gifte seg

Arbeiderpartipolitikar Trond Giske og programleiar Haddy Njie skal gifte seg i Nidarosdomen til sumaren, melder VG. – Eg kan bekrefte at vi skal gifte oss 1. juni og at vi gler oss stort, seier Giske til avisa.

VG - 11 jan 19 kl. 16:38

Trond Giske og Haddy Njie skal gifte seg

Ap-politiker Trond Giske og programleder Haddy Njie skal gi hverandre sitt ja i Nidarosdomen til sommeren..

Hegnar.no - 02 dec 17 kl. 08:30

Kronerulling for lys i Nidarosdomen

Nidarosdomen ber folk om tolv millioner kroner til ny innvendig belysning. Til sammen vil lyssettingen koste nærmere 22 millioner kroner..

Hegnar.no - 13 okt 17 kl. 07:21

Trondheim bydrift anmeldes for skader på Nidarosdomen

Nidaros domkirkes restaureringsarbeider (NDR) vil anmelde Trondheim bydrift for skadene Nidarosdomen ble påført av en feiebil 9. oktober..

VG - 12 okt 17 kl. 16:08

Trondheim bydrift politianmeldes etter skader på Nidarosdomen

Trondheim bydrift tar på seg ansvaret for skadene på Nidarosdomen..

P4 - 10 okt 17 kl. 22:31

Skader på Nidarosdomen

Nidarosdomen i Trondheim kan ha fått uopprettelige skader. Nesen på en av steinfigurene som pryder inngangspartiet er slått i stykker. Hvordan det har skjedd er foreløpig ikke kjent, melder Adresseavisen.

Dagbladet - 10 okt 17 kl. 22:16

Uopprettelige skader etter mulig hærverk på Nidarosdomen

Noen eller noe har slått i stykker nesen på en av steinfigurene som pryder det nordre inngangspartiet til Nidarosdomen i Trondheim. Skaden er uopprettelig..

P4 - 17 okt 17 kl. 20:19

Våpenprodusent får ikke leie kirke

Verdens største våpenprodusent fikk ikke lov til å leie Nidarosdomen i Trondheim for å feire ankomsten av Norges nye F-35 fly. Flyprodusenten fikk først ja til å leie kirken for å arrangere en konsert i forbindelse med dette. Men øverste sjef i Den norske kirke sier til NRK at dette ikke er i tråd med hvordan kirken skal forvaltes, og hun har stoppet arrangementet..

NRK - 17 okt 17 kl. 19:48

F-35-produsent fikk ikke leie kirke

Øverste sjef i Den norske kirke, preses Helga Byfuglien, stoppet en plan der Den amerikanske våpenproduserenten Lockheed Martin skulle leie Nidarosdomen. Flyprodusenten ville bruke kirken or å feire ankomsten av de første F-35 flyene på norsk jord..

NRK - 12 okt 17 kl. 19:43

Anmelder Trondheim bydrift

Nidaros domkirkes restaureringsarbeider (NDR) vil anmelde Trondheim bydrift for skadene Nidarosdomen ble påført av en feiebil i oktober, skriver Adresseavisen..

P4 - 16 sep 17 kl. 21:08

Siktet for falsk voldtektsanklage

En kvinne i tyveårene er siktet for å ha anmeldt en falsk voldtekt i Trondheim. Det var i fjor sommer at kvinnen forklarte at hun var sammen med en ukjent mann utenfor Nidarosdomen da hun ble dyttet overende og voldtatt. Mannen ble siktet i saken, men ifølge lokalavisen Opdalingen har etterforskningen vist at hendelsen ikke kan ha skjedd..

Aftenposten - 04 jul 17 kl. 16:44

Full forvirring rundt Auroras konsert i Nidarosdomen, men hun får spille

Aurora-konsert i Nidarosdomen ble avlyst, men nå har Menighetsrådet snudd..

NRK - 10 sep 17 kl. 12:25

Første kvinnelige biskop vigslet

Det var høytidelig stemning da Herborg Oline Finnset ble søndag vigslet til den første kvinnelige biskopen i Nidaros. Nidarosdomen var fylt av prester, biskoper og kirkeledere fra inn- og utland, og vanlige folk. Fra kongehuset deltok Kong Harald..

NRK - 12 jun 17 kl. 19:54

Herborg Finnset ny biskop

På Kirkerådets møte i Trondheim ble Herborg Oline Finnset (55) mandag kveld tilsatt som ny biskop i Nidaros bispedømme. Hun overtar etter Tor Singsaas som hadde sin avskjedsgudstjeneste i Nidarosdomen søndag..

NRK - 12 jun 17 kl. 19:54

Herborg Finnset ny biskop i Nidaros

På Kirkerådets møte i Trondheim ble Herborg Oline Finnset (55) mandag kveld tilsatt som ny biskop i Nidaros bispedømme. Hun overtar etter Tor Singsaas, som hadde sin avskjedsgudstjeneste i Nidarosdomen søndag..

Dagbladet - 14 aug 16 kl. 12:25

Snåsamannen hevder norsk konge ikke er gravlagt der historikerne har trodd

Joralf Gjerstad hevder at den norske vikingkongen Olav den Hellige ikke hviler i Nidarosdomen, men på Stiklestad, der han ble drept. Det skal han ha sett i et syn..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com