Slottet

Saturday, 25 June, 06:29

Nyheter om Slottet

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 17 jun 22 kl. 18:30

Klar for gallamiddag på Slottet

Fredag kveld er det gallamiddag på Slottet. Det er for å feire at prinsesse Ingrid Alexandra er fylt 18 år og blitt myndig. Du kan se en liste over gjestene her.

NRK - 12 maj 22 kl. 20:35

Middag på Slottet for OL- og Paralympics-utøvere

Kong Harald og dronning Sonja holder torsdag kveld middag på Slottet for de norske utøverne fra OL og Paralympics i Beijing. Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Märtha Louise deltar også på middagen. Prinsesse Astrid er også til stede.

Klartale - 10 maj 22 kl. 10:02

Til sommeren kan du besøke Slottet igjen

Slottet har som regel vært åpen for publikum. Det har vært egne omvisninger på Slottet. De siste to årene har korona ødelagt for det.

Klartale - 06 jun 22 kl. 06:00

Snart kan du se kunstsamlingen til dronningen

Dronning Sonja samler på kunst. Nå skal hun vise fram sin private samling for publikum. Det betyr at du kan få se hva dronningen har samlet på.

Klartale - 18 maj 22 kl. 08:42

Se bilder: Slik feiret vi 17. mai

Årets 17. mai var spesiell. Det var den første skikkelige feiringen på tre år.

Aftenposten - 17 jun 22 kl. 19:39

Nå blir det full fest på Slottet

Kongefamilien er pyntet og klar for en kveld utenom det vanlige på Slottet når prinsesse Ingrid Alexandra skal feires..

NRK - 07 jun 22 kl. 17:36

Kongelige gjester til 18-årsfeiring i Oslo

Både kongeparet av Nederland, kong Willem-Alexander og dronning Maxima, og deres eldste datter prinsesse Amalia, som er den nederlandske tronarvingen, kommer til Oslo i neste uke for å delta i feiringen av prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag. Det opplyser det nederlandske kongehusets kommunikasjonsansvarlige til NRK. Kongeparet og prinsessen skal være gjester under gallamiddagen på Slottet fredag 17.

Klartale - 17 maj 22 kl. 09:00

Se barnetoget foran Slottet

I år skal barna få gå foran Slottet og vinke til kongefamilien igjen. Det er en tradisjon som er mer enn 100 år gammel.De to siste årene har det vært strenge regler som følge av korona.

VG - 12 maj 22 kl. 22:08

Johaug-debut på Slottet: – Det er kjempestort

SLOTTSPLASSEN (VG) Hun har klemt kong Harald og har fem kongepokaler i premieskapet. Men Therese Johaug (33) måtte vente til karrierens slutt før hun kom på Slottet..

NRK - 12 maj 22 kl. 12:39

74,2 millioner kroner mer til kongehuset

Sikringsarbeidet rundt Slottet byr på utfordringer og blir dyrere enn først antatt. De får dermed mer penger fra staten. Forhold under bakkenivå i Slottsparken og Dronningparken gjør arbeidet med sikring av Slottet vanskelig og mer omfattende, står det i revidert nasjonalbudsjett som regjeringen la fram torsdag.

NRK - 06 maj 22 kl. 10:28

Slottet åpner dørene

Etter to år med koronastengte dører, åpner Slottet igjen for publikum fra 25. juni, melder kongehuset i en pressemelding. Prinsessens myndighetsdag blir et tema under omvisningene.

Aftenposten - 17 jun 22 kl. 19:39

Kongelige fra hele Europa å feiret prinsessens 18-årsdag

Kongelige fra hele Europa og prominente gjester fra hele Norge er samlet på Slottet for å feire prinsesse Ingrid….

NRK - 17 jun 22 kl. 08:22

Prinsesse Ingrid Alexandra får tippoldemors tiara

Når 18-årsdagen til prinsesse Ingrid Alexandra blir feira med gallamiddag på Slottet fredag, skal ho bruke ein tiara som har tilhøyrt prinsesse Ingeborg av Sverige. Ho var kong Haralds mormor og prinsessas tippoldemor. Prinsesse Ingrid Alexandra fekk tiaraen, som består av diamantar og perler, i gåve på 18-årsdagen frå barna til prinsesse Ragnhild..

Klartale - 16 jun 22 kl. 16:30

Nå skal prinsessen bli feiret

Prinsesse Ingrid Alexandra fylte 18 år 21. januar i år. Det var planer om en stor feiring av at hun som framtidig dronning var blitt myndig.

VG - 15 jun 22 kl. 12:17

Disse skal feire prinsesse Ingrid Alexandra på Slottet fredag

Her er listen over kongelige og gjester fra det offisielle Norge som har takket ja til å være til stede ved kongen og dronningens gallamiddag for prinsesse Ingrid Alexandra 18. juni..

NRK - 10 jun 22 kl. 12:24

Lillebjørn Nilsen har fått St.Olavs Orden

Visesanger og sangskriver Lillebjørn Falk Nilsen er utnevnt til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden, skriver Slottet på sine nettsider..

NRK - 12 apr 22 kl. 13:56

Bjørn Arild Gram på plass på Slottet

Senterpartiets Bjørn Arild Gram er på plass på Slottet hvor det holdes ekstraordinært statsråd. NRK har fått bekreftet at Gram vil bli utnevnt som ny forsvarsminister..

NRK - 19 maj 22 kl. 23:17

Ekskong Juan Carlos tilbake i Spania

Ekskonge Juan Carlos (84) er tilbake i Spania for første gang siden han for to år siden ble tvunget til å abdisere og dra i eksil etter anklager om korrupsjon. Han kom torsdag med privatfly for å delta i en regatta i Nord-Spania og skal mandag besøke sin kone og sønn i Madrid, før han returnerer til Abu Dhabi der han har bodd de siste årene. Regjeringen har nektet ham å overnatte på Slottet i Madrid, melder NTB..

NRK - 18 maj 22 kl. 10:53

Heder til tidligere fotballpresident

H.M. Kongen har utnevnt tidligere fotballpresident Per Ravn Omdal fra Oslo til Ridder 1.

Klartale - 16 maj 22 kl. 17:30

Derfor feirer vi 17. mai

17. mai er Norges nasjonaldag. Dagen feires fordi Norge fikk sin egen grunnlov 17.

NRK - 01 apr 22 kl. 07:53

Slottet: Kongen er tilbake på jobb i dag

Hans majestet kongen er tilbake på jobb i dag og skal leie statsråd på Slottet klokka 11.00, fortel kommunikasjonssjef ved Det norske kongehus Guri Varpe. Kongen har vore sjukemeldt sidan han testa positivt for korona den 22.

Aftenposten - 12 maj 22 kl. 22:08

Johaug-debut på Slottet: – Det er kjempestort

SLOTTSPLASSEN (VG) Hun har klemt kong Harald og har fem kongepokaler i premieskapet..

NRK - 12 maj 22 kl. 10:27

Tradisjonell 17. mai for kongefamilien

Kongefamilien vil i år markere nasjonaldagen på tradisjonell måte, skriver kongehusert. Kronprinsfamilien tar imot og hilser barnetoget i Asker fra trappen på Skaugum. Toget kommer til Skaugum klokka 08.

VG - 03 maj 22 kl. 12:09

Slottet vannet plenen – til tross for vannmangel-frykt

Oslo kommune frykter vannmangel og oppfordrer alle byens innbyggere til å spare vann. Mandag kveld sto likevel flere vannspredere på i Slottsparken..

VG - 03 maj 22 kl. 12:09

Slottet vannet plenen til tross for vannmangel-frykt – nå beklager de

Oslo kommune frykter vannmangel og oppfordrer alle byens innbyggere til å spare vann. Mandag kveld sto likevel flere vannspredere på i Slottsparken..

NRK - 16 apr 22 kl. 14:17

Den danske dronningen hyllet med parade

Danmarks dronning Margrethe kunne endelig feire bursdagen sin sammen med folket igjen, to år etter at 80-årsmarkeringen ble koronautsatt. Dronning Margrethe sto på balkongen på Marselisborg slott sammen med kronprinsparet og deres fire barn da hun lørdag tok imot hyllesten fra flere tusen frammøtte. Bursdagen ble markert med en egen parade ved Slottet i Aarhus, der dronningen tilbringer påsken.

NRK - 28 feb 22 kl. 18:44

Kongen avbryter ferie

Slottet opplyser til NRK at krigen i Ukraina får konsekvenser for kongeparets ferie – Kongeparet avbryter ferien og kommer hjem før tiden. Hans Majestet Kongen vil lede statsråd på fredag, svarer Slottet på NRKs spørsmål mandag..

NRK - 28 feb 22 kl. 18:44

Kongeparet avbryter ferie

Slottet opplyser til NRK at krigen i Ukraina får konsekvenser for kongeparets ferie. – Kongeparet avbryter ferien og kommer hjem før tiden. Hans Majestet Kongen vil lede statsråd på fredag, svarer Slottet på NRKs spørsmål mandag..

NRK - 12 apr 22 kl. 14:22

Presenterte nye statsråder

Kongen har i statsråd i dag utnevnt Bjørn Arild Gram (Sp) som forsvarsminister. Stortingsrepresentant Sigbjørn Gjelsvik (Sp) er utnevnt til kommunal- og distriktsminister. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) presenterte dem utenfor Slottet..

VG - 12 apr 22 kl. 11:36

Regjeringen utnevner ny forsvarsminister: Bjørn Arild Gram på plass på Slottet

Gram, som i dag er kommunal- og distriktsminister, tar over som forsvarsminister etter Odd Roger Enoksen (Sp), har flere medier meldt tirsdag..

VG - 12 apr 22 kl. 11:36

Regjeringen utnevner nye statsråder: Bjørn Arild Gram på plass på Slottet

Gram, som i dag er kommunal- og distriktsminister, tar over som forsvarsminister etter Odd Roger Enoksen (Sp), har flere medier meldt tirsdag..

NRK - 07 apr 22 kl. 11:11

Kongeparet tilbringer påsken på Prinsehytta

Tradisjon tro skal kong Harald og dronning Sonja tilbringe påsken på Prinsehytten i Sikkilsdalen i Jotunheimen, ifølge Slottet. Slik de pleier å gjøre hvert år. Unntaket var pandemiåret 2020, da var de på Kongsseteren i Oslo.

NRK - 04 apr 22 kl. 20:38

Kongen tilbake på jobb

Kong Harald var måndag tilbake på jobb utanfor Slottet etter korona-sjukemeldinga. Kongen og dronninga var til stades under ein paneldebatt i Oslo Militære Samfund. Tidlegare måndag tok kongen imot fleire gjester til audiens, blant anna Klaus Schuwerk, hovudarkitekten bak det nye Nasjonalmuseet i Oslo..

Klartale - 01 apr 22 kl. 08:20

Kong Harald er friskmeldt

Dermed er kongen tilbake på jobb. Det sier Guri Varpe til kanalen NRK. Hun er kommunikasjonssjef på Slottet.

Klartale - 31 mar 22 kl. 10:16

Kongen blir sykemeldt lenger

Kong Harald er fortsatt sykemeldt. Det sier Slottet til avisa Dagbladet. Kongen fikk korona.

NRK - 25 mar 22 kl. 15:29

Kongeparet avlyser deltaking i minnegudsteneste

Kong Harald og dronning Sonja avlyser deltakinga i minnegudstenesta for Prins Philip, skriv Slottet i ei pressemelding. Grunnen er at kongen framleis er sjukemeld etter å ha fått påvist korona tidlegare denne veka. Prins Philip døydde i april i fjor og er ektemannen til dronning Elizabeth..

VG - 24 mar 22 kl. 08:21

Sigrid Bonde Tusviks nye ville TV-idé

Sigrid Bonde Tusvik har fått en ny vill TV-idé. Hun har samlet ti kvinner fra forskjellige land i den nye TV-serien «Korps United». Målet er å spille foran Slottet på selveste 17.

NRK - 11 mar 22 kl. 20:19

EU-landa gir meir militær hjelp til Ukraina

Landa i EU skal vere samde om å bruke 500 millionar til euro på militær støtte til Ukraina. EU-president Charles Michel kunngjorde den trappa opp militære støtta fredag etter EU-toppmøtet på Versailles-Slottet utanfor Paris. Summen svarer nesten til 5 milliardar kroner.

NRK - 11 mar 22 kl. 04:32

EU avviser Ukrainas ønske om hurtig vei til medlemskap

EU vil styrke båndene til Ukraina, men sier nei til Ukrainas ønske om hurtig medlemskap. Det er budskapet i en erklæring etter EU-toppmøtet natt til fredag. De 27 EU-landenes stats- og regjeringssjefer avsluttet natt til fredag første dag av EU-toppmøtet på Versailles-Slottet i Frankrike.

Klartale - 12 okt 21 kl. 15:20

Støre har møtt kongen

Flere sto og ventet utenfor Slottet tirsdag den 12. oktober. De ville se mannen som skal bli Norges neste statsminister.

NRK - 16 feb 22 kl. 20:32

Ulovleg ulvedemo ved Slottet

Politiet melder at om lag 30 menneske har delteke i ein ulovleg demonstrasjon mot ulvejakt ved Slottsplassen i Oslo. Politiet opplyser til NRK at det kan vere miljøorganisasjonen Extinction Rebellion som står bak..

NRK - 16 feb 22 kl. 09:50

Prinsessefeiring på Deichman

Regjeringen inviterer til festmiddag på Deichman bibliotek i Bjørvika i Oslo for å feire prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag. Til middagen inviteres representanter fra hele landet fra nord til sør, både representanter for offisielle institusjoner og enkeltpersoner, i tillegg til prinsessens nærmeste familie, skriver regjeringen i en pressemelding. Prinsessen fylte 18 år 21.

NRK - 15 feb 22 kl. 10:14

Feirar prinsesse Ingrid Alexandra i juni

18-årsdagen til prinsesse Ingrid Alexandra blir feira 16. og 17. juni.

NRK - 14 feb 22 kl. 10:27

17. mai-komiteane planlegg for normal feiring i år

17. mai-komiteane i Oslo, Skien, Trondheim, Bergen, Tønsberg, Sandefjord, Larvik og Porsgrunn planlegg alle for ei normal feiring i år. Sekretær Thomas Nordli Andersen i 17.

NRK - 12 feb 22 kl. 11:17

Prinsesse Astrid blir 90 år i dag

I dag fyller prinsesse Astrid 90 år. Som 22-åring blei ho Noregs første førstedame, og har i løpet av sitt liv tent tre kongar. Når ho no fyller 90 år, har ho enno tolv beskyttarskap, er styreleiar i Kronprinsesse Märthas Minnefond og har hatt fleire offisielle oppdrag kvart år.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com