SVT

Søndag, 13 Juni, 10:51

Nyheter om SVT

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 01 juni 21 kl. 14:44

Tiltalt for hets mot folkegruppe

Sverigedemokraternas gruppeleiar i byen Trosa, Bertil Malmberg, er tiltalt for hets mot folkegruppe, melder SVT. Ifølgje kanalen skal han i slutten av april sagt at folk frå Sør-Sudan har lågare intelligensnivå enn andre folkegrupper. Partiet skal ifølgje SVT gjennomføra ei intern utgreiing som skal avgjera om Malmberg skal stengjast ute frå partiet..

NRK - 12 mai 21 kl. 01:16

30.000 har meldt om bivirkninger

Legemiddelverket i Sverige har mottatt over 30.000 rapporter om mulige bivirkninger etter koronavaksine, skriver SVT. Helsetjenesten i Sverige er forpliktet til å rapportere om bivirkninger, men alle privatpersoner kan selv melde om opplevde bivirkninger etter vaksinasjon.

Dagbladet - 10 mai 21 kl. 14:48

Eurovision-Tusse utsatt for rasisme. SVT raser

SVT raser etter at Sveriges Eurovision-deltaker, Tusse, har mottatt rasistiske meldinger..

NRK - 14 timer siden

Oversvømmelser i Stockholm

Store nedbørsmengder har ført til oversvømmelser og trafikkstans i Stockholm. Hele Södra länken-tunnelsystemet er stengt på grunn av flom, melder SVT..

NRK - 09 juni 21 kl. 17:54

Syria vil utvise svenske IS-kvinner

Kurdiske myndigheter nord i Syria har besluttet å utvise svenske kvinner som anklages for å ha bånd til den ytterliggående islamistgruppa IS. Svenske myndigheter er orientert om beslutningen og har fått beskjed om at kvinnene vil bli utvist i løpet av høsten, ifølge SVT..

VG - 07 juni 21 kl. 20:10

Internasjonal aksjon mot adresser i Sverige

Ifølge SVT gjennomførte politiet i Sverige razziaer på adresser i blant annet Stockholm, Göteborg og Helsingborg mandag morgen. Deres kilder hevder det dreier seg om en internasjonal aksjon mot organiserte kriminelle miljøer i Europa..

VG - 07 juni 21 kl. 20:10

Internasjonal aksjon mot adresser i Sverige - hevder Norge er involvert

Ifølge SVT gjennomførte politiet i Sverige razziaer på adresser i blant annet Stockholm, Göteborg og Helsingborg mandag morgen. Deres kilder hevder det dreier seg om en internasjonal aksjon mot organiserte kriminelle miljøer i Europa..

NRK - 03 juni 21 kl. 12:09

Slakter svensk koronahåndtering

Kontrollkomiteen i Riksdagen slår fast at regjeringen har sviktet i håndteringen av koronapandemien, skriver SVT..

NRK - 03 juni 21 kl. 02:30

Eksplosjon i Malmö

Rett etter midnatt eksploderte en gjenstand ved inngangen til en bygård i Lindeborg-distriktet i Malmõ. To mistenkte gjerningsmenn ble arrestert etter hendelsen. Ingen skal ha blitt fysisk skadd, skriver SVT..

Dagbladet - 22 april 21 kl. 09:38

SVT lager ny Saltkråkan-serie

Tjorven, farbror Melker og de andre folkekjære øyboerne gjenoppstår når SVT spiller inn en moderne versjon av Astrid Lindgrens «Vi på Saltkråkan»..

NRK - 29 mai 21 kl. 19:10

Pågrep mann etter krasj i busskur

Politiet i Västerås har pågrepet en mann i 50-årene i forbindelse med at en bil kjørte inn i et busskur i byen tidligere i dag. Mannen forlot først åstedet. Tre personer ble skadet i krasjet, to av dem alvorlig, skriver SVT..

NRK - 29 mai 21 kl. 17:36

Bil kjørte inn i busskur

En bil skal ha kjørt inn i et busskur i Västerås i Sverige. En person skal være alvorlig skadd. Det skriver SVT..

NRK - 28 mai 21 kl. 23:20

Svenske sykehus ber om hjelp

Den svenske sosialministeren har hatt samtaler med sin norske og danske kollega om mulighetene for å få hjelp fra helsepersonell fra nabolandene, melder SVT. Flere svenske sykehus er i en så presset situasjon at de ønsker hjelp. Jeg opplevde å bli møtt med forståelse, sier sosialminister Lena Hallengren..

NRK - 28 mai 21 kl. 14:37

Sverige dropper innreisetester

Sverige dropper kronatester for innreisende fra Norden fra 31. mai. Det melder SVT..

NRK - 27 mai 21 kl. 09:51

Auka mediebruk i Sverige

Svenskane brukte i snitt sju timar på ulike medium kvar dag i 2020, viser tal frå Mediebarometern 2020. Det er det meste sidan målingane starta i 1979. Mediekonsumet auka i snitt med ein time samanlikna med året før.

NRK - 26 mai 21 kl. 03:33

Koronasmitten synker i Sverige

I Sverige er smittetrykket kraftig redusert de siste ukene. I Stockholm har tallet på nye tilfeller sunket med 40 prosent på en uke. skriver SVT.

NRK - 26 mai 21 kl. 03:33

Koronasmitten synker i Sør-Sverige

I Sverige er smittetrykket kraftig redusert de siste ukene. I Stockholm har tallet på nye tilfeller sunket med 40 prosent på en uke. skriver SVT.

NRK - 17 mai 21 kl. 08:28

3 pågrepet etter Eskilstuna-branner

Politiet mistenker at 20 branner og et angrep på politihuset i Eskilstuna var et samordnet angrep. Tre personer i 20-årsalderen er pågrepet. De er tidligere straffet for blant annet narkotikalovbrudd.

NRK - 17 mai 21 kl. 00:33

20 branner i Eskilstuna søndag

I Eskilstuna i Sverige har nødetatene fått meldinger om 20 branner forskjellige steder søndag kveld. De fleste var bilbranner. En brennbar gjenstand ble også kastet mot politistasjonen.

NRK - 16 mai 21 kl. 22:34

Første vaksinerte død i Sverige

Gunn-Britt (92), som var den første i Sverige som fikk koronavaksinen, og ble av den grunn kjent over hele Sverige, døde søndag. Hun skal ikke ha vært syk, men sovnet stille inn på sykehjemmet i Mjôlby, skriver SVT..

NRK - 15 mai 21 kl. 00:11

Brann i fyrverkerifabrikk i Sverige

Etter lynnedslag fredag kveld brøt det ut brann i et fyrverkerifabrikk i Ljungby i Sverige. Brannen resulterte i at flere fyrverkeriraketter gikk av ved fabrikken. Ingen personer skal ha kommet til skade, melder SVT..

NRK - 12 mai 21 kl. 14:05

50 nye koronadødsfall i Sverige

50 koronadødsfall er registrert i Sverige siden tirsdag. Det viser tall fra Folkohälsomyndigheten, melder SVT. Totalt har 14.

NRK - 11 mai 21 kl. 14:07

44 døde med korona i Sverige

Ytterligere 44 dødsfall har blitt rapportert inn i Sverige siden fredag, viser tall fra Folkhälsomyndigheten. Totalt har 14.217 personer med covid-19 dødd i Sverige, melder SVT.

NRK - 07 mai 21 kl. 01:33

Hver 4. svensk har antistoffer

Analyser av blod fra folk i Stockholm og Västra Götaland viser at hver fjerde har utviklet antistoffer mot koronaviruset på naturlig vis, skriver SVT. Disse har altså vært syke det siste året. Andelen er fordoblet fra i høst.

NRK - 07 mai 21 kl. 01:33

Hver 4. svenske har antistoffer

Analyser av blod fra folk i Stockholm og Västra Götaland viser at hver fjerde har utviklet antistoffer mot koronaviruset på naturlig vis, skriver SVT. Disse har altså vært smittet det siste året. Andelen er fordoblet fra i høst.

NRK - 06 mai 21 kl. 03:15

Sverige tester EUs koronapass

Sverige blir først land til å teste EUs nye grønne koronapass, melder SVT. Men foreløpig er det ikke helt klart hvordan prøvesvar og antistofftester skal hentes inn fra ulike datakilder. Testingen skal starte 10.

NRK - 02 mai 21 kl. 14:56

Tar SD med på innvandringsforslag

I Sverige tar de borgerlige partiene Moderaterna, Liberalarna og Kristeligdemokraterna med Sverigedemokraterna på et felles forslag om innvandringspolitikk. Det skriver SVT. Det er første gang de borgerlige partiene legger frem et forslag sammen med innvandringskritiske Sverigedemokraterna..

NRK - 06 feb. 21 kl. 16:08

MGP-låter lekket

Få timer før første delfinale i den svenske Melodifestivalen, skal flere av kveldens bidrag ha blitt lekket på det russiske nettstedet VK, melder SVT. Ifølge SVT er sju liveversjoner av låtene publisert på nettstedet, som er Russlands svar på Facebook. – Vi gjør alt vi kan for å få låtene fjernet fra nettstedet.

NRK - 27 april 21 kl. 17:45

Löfven fikk sin første vaksinedose

Sveriges statsminister Stefan Löfven har fått sin første vaksinedose mot koronaviruset, melder SVT. – Det gikk bra, sa Löfven etter stikket. Totalt er nå over 3 millioner vaksinedoser delt ut i Sverige..

NRK - 27 april 21 kl. 09:28

–Vaksne fullvaksinerte i sommar

Den svenske vaksinekoordinatoren Richard Bergström trur alle svenskar over 18 år er fullvaksinerte i juli eller august. Det seier han til SVT. Bergström seier det likevel er mykje som er uvisst, mellom anna grunna virusmutasjonar..

Aftenposten - 26 april 21 kl. 13:14

Kritikken haglet mot nyinnspillingen av «Vi på Saltkråkan»

Kritikken haglet mot SVT da den svenske rikskringkasteren i forrige uke meldte at «Vi på Saltkråkan» skal komme i….

NRK - 25 april 21 kl. 11:50

Håpar på å vaksinere barn i sommar

Det kan verte mogleg å vaksinere barn med Pfizer-vaksinen allereie i sommar. Det opplyser selskapet til SVT. Vaksineselskapet ventar no på ei godkjenning frå det amerikanske legemiddelverket, av ein vaksinestudie på barn mellom 12-15 år.

NRK - 24 april 21 kl. 22:55

Hurtigtog dialog med Sverige

Den svenske regjeringen vil se nærmere på mulighetene for å skape hurtigtog mellom Stockholm og Oslo, skriver SVT. Sveriges infrastrukturminister Tomas Eneroth, skriver på Twitter at han har hatt samtaler med samferdselsminister Knut Arild Hareide..

NRK - 23 april 21 kl. 13:44

Fortsatt Janssen-pause i Sverige

Sverige viderefører pausen i bruk av Janssen-vaksinen i Sverige, melder SVT..

NRK - 22 april 21 kl. 11:44

Nyinnspeling av Vi på Saltkråkan

SVT lagar no ei nyinnspeling av den kjende klassikaren «Vi på Saltkråkan», skrive av Astrid Lindgren. Serien blir spelt inn omlag seksti år etter at originalen fyrst kom på TV..

NRK - 22 april 21 kl. 11:21

Svenske soldater skadd i Mali

Tre svenske soldater ble skadd i Mali onsdag kveld. Det opplyser det svenske forsvaret, ifølge SVT. Patrulje skal ha kjørt på en veibombe.

NRK - 22 april 21 kl. 11:21

Svenske soldater såret i Mali

Tre svenske soldater ble såret i Mali onsdag kveld. Det opplyser det svenske forsvaret, ifølge SVT. Patruljen skal ha kjørt på en veibombe.

VG - 22 april 21 kl. 09:05

SVT spiller inn ny «Saltkråkan»

«Vi på Saltkråkan» gjenoppstår – i ny drakt..

Dagbladet - 21 april 21 kl. 05:24

Gruses av arvtager

Fredrik Skavlans etterfølger, Carina Bergfeldt, kan vise til svært gode tall på SVT denne våren..

NRK - 16 april 21 kl. 18:01

Uppsala forbyr festtradisjon i år

Den svenske byen Uppsala, som er kjent for sitt yrende studentliv, har lagt ned forbud mot fester i tre parker i 1. mai-helgen, melder SVT. Det er smittevern som stanser studentenes svært tradisjonsrike feiring av Valborgsmesseaften, sier kommunen..

NRK - 14 april 21 kl. 15:52

Sverige vil ikke bruke J&J-vaksinen

Sverige vil ikke foreløpig ikke bruke Johnson & Johnson-vaksinen. Det melder SVT. Statsepidemiolog Anders Tegnell sier i en pressemelding at svenske helsemyndigheter vil avvente granskningen til Det europeiske legemiddelverket EMA.

NRK - 14 april 21 kl. 14:39

60 nye koronadødsfall i Sverige

I Sverige er det registrert 60 nye koronadødsfall det siste døgnet. melder SVT. Totalt er det nå registrert 13.

Dagbladet - 12 april 21 kl. 08:05

Ekspert: Tegnell tok feil om høsten

Smitteverneksperten Jan Albert uttalte på SVT-programmet Agenda at han mener at Tegnell gjorde en feilaktig vurdering knyttet til smittesituasjonen i fjor høst..

NRK - 04 april 21 kl. 00:31

Mange hundre på biltreff i Sverige

Ved Torp i Uddevalla i Sverige har flere hundre samlet seg for biltreff påskeaften. Til tross for pandemien og smitteverntiltak. – Vi gjør dette for å holde liv i bilkulturen, sier arrangøren som regner med at rundt 500 biler deltar, skriver SVT..

NRK - 02 april 21 kl. 11:28

Åpner mottak for langvarig syke

Over 10.000 personer i Sverige som har fått påvist koronasmitte sliter med langvarig sykdom, melder SVT. Nå åpner helsemyndighetene et mottak i Huddinge kommune for koronapasienter som blir syke over lengre tid.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt