SVT

Monday, 29 November, 04:10

Nyheter om SVT

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 30 sep 21 kl. 18:30

Politijakta held fram i Göteborg

Politiet gjorde ingen funn etter husransakinga som dei i dag gjorde hjå vennen til den 55 år gamle mannen som er mistenkt for eksplosjen i Göteborg tysdag. Politiets pressetalsperson Thomas Fuxborg, seier til SVT at dei kjem til å halda fram med jakta etter mannen, og at dei truleg vil gjera fleire husransakingar på fleire stader i løpet av kvelden. – Eg er ganske sikker på at vi kjem til å finna han før eller seinare, seier Fuxborg til SVT..

NRK - 07 nov 21 kl. 16:15

Vy stopper trafikk etter avsporing

Vy har stoppet persontrafikken på Malmbanen etter at et godstog som blir brukt til å frakte jernmalm har fått 38 av vognene sine sporet av ved Gällivare i Sverige. Ingen personer er skadd. Malmbanen er navnet på den 500 kilometer lange jernbanen mellom Narvik i Norge og Luleå i Sverige.

NRK - 07 nov 21 kl. 15:12

Löfven går av i begynnelsen av uken

Sveriges statsminister Stefan Löfven kommer til å levere sin avskjedssøknad i begynnelsen av neste uke. Det oppgir hans pressekretær, ifølge SVT. I helgen forlot Stefan Löfven stillingen som partileder for Socialdemokratene, men han er fortsatt statsminister inntil Riksdagen godtar en ny leder for landet..

NRK - 05 nov 21 kl. 20:30

Kritiserer Greta Thunberg

Leiaren for det svenske ungdomspartiet SSU, som svarar til AUF, Lisa Nåbo, kritiserer Greta Thunberg og klimaaktivistane for å kome med krav utan å tilby løysingar. Ho seier til SVT at klimaaktivistane bør melde seg inn i politiske parti om dei vil gjere ein forskjell. – Det er viktig å vere aktivist, men det er viktigare å vere politikar, seier Nåbo..

NRK - 04 nov 21 kl. 11:10

Dom mot Nytorgsmannen

I Sverige er ein mann dømt til 5 år i fengsel for 7 valdtekter og fleire andre brot. Det melder SVT. I alt var mannen tiltalt for 24 valdtekter.

NRK - 02 nov 21 kl. 06:30

Kvinnelige statsminister i Sverige

Onsdag åpner det svenske regjeringspartiet Socialdemokraterna sin partikongress, der det ventes at Magdalena Andersson (54) vil ta over for Stefan Löfven. Dermed rykker hun opp fra finansministerjobben hun har hatt de siste årene, og Sverige får sin første kvinnelige statsminister. Andersson beskrives av «litt kompromissløs,» skriver SVT..

NRK - 30 okt 21 kl. 08:17

Plaster kan erstatta koronavaksinen

Forskarar ved Universitetet of Queensland i Australia har saman med amerikanske forska på eit plaster som smertefritt kan erstatta den vanlege vaksinen når ein framover skal vaksinera mot koronaviruset. Det melder nyheitsbyrået AFP og nordiske medium som SVT og Danmarks Radio. Plasteret, som er ein kvadratcentimeter stort, inneheld meir 5000 små nåler – så små at ein verken ser eller kjenner dei.

NRK - 25 okt 21 kl. 01:10

Ingen pågrepet for drapet på Einár

Svensk politi oppgir at det ikke har noen mistenkte etter drapet på den 19 år gamle rapartisten Einár Grönberg, skriver SVT. Ingen er heller pågrepet. Einár ble skutt og drept torsdag i Stockholm, få dager før han skulle vitne i saken mot et kriminelt nettverk..

NRK - 25 okt 21 kl. 01:03

Anbefaler bare én dose til barn

Barn mellom 12 og 15 år bør bare få én dose koronavaksine dersom de allerede har vært smittet. Det mener flere forskere som SVT har snakket med. – Den andre dosen tilfører ikke særlig mye og innebærer bare en unødig risiko, sier Charlotte Thålin, forskingsleder ved Danderyd sykehus..

NRK - 21 okt 21 kl. 17:39

Tre IS-kvinner landet i Sverige

Tre kvinner og åtte barn, hvorav tre foreldreløse, har ankommet Sverige etter at de ble utvist av selvstyremyndighetene nordøst i Syria. Kvinnene ble pågrepet av politiet på Arlanda da de ankom ved 17-tiden. Barna er tatt hånd om av sosialtjenesten, skriver SVT.

NRK - 07 sep 21 kl. 06:01

IS-kvinne mistenkt for folkemord

En av IS-kvinnene som kom til Sverige i går med sine barn, er arrestert og mistenkt for folkemord, melder SVT. Ifølge SVT er kvinnen mistenkt for krigsforbrytelse, folkmord og brudd mot menneskeheten. Svensk politi har igangsatt etterforskning mot kvinnene som har vendt tilbake fra de IS-kontrollerte områdene i Syria..

NRK - 10 okt 21 kl. 05:30

Flere deprimerte under pandemien

For første gang har forskere undersøkt sammenhengen mellom psykisk helse og pandemien. Ifølge forskere ved University of Queensland i Australia, som har publisert undersøkelsen i tidsskriftet The Lancet, ville den forventede forekomsten av depresjon ha vært 193 millioner tilfeller globalt innen 2020 uten pandemien. I stedet landet tallet på 246 millioner, skriver SVT.

NRK - 09 okt 21 kl. 05:51

Miljøaktivister vil endre SVT

Rundt 30 miljøaktivister ønsker å endre innholdet i nyhetsprogrammene Aktuelt og Rapport i Sveriges Television. De foreslår at Miljøpartiet De Grønne skal jobbe for å få det til, skriver Svenska Dagbladet. I tillegg vil de at Sveriges Radio skal rapportere om klimakrisen og «hva som straks må gjøres for å unngå kollapsen av klima og natur» i noen minutter i hver sending.

NRK - 09 okt 21 kl. 02:20

Eksplosjon i bygård i Sverige

Rundt 20 personer ble evakuert og flere arrestert etter at en eksplosjon i en bygård i Luleå i Sverige fredag kveld. Ifølge politiet er en vegg «blåst bort», skriver SVT. – Ingen i den berørte leiligheten fikk alvorlige skader, sier Björn Pettersson, betjent ved politiets regionale kommandosentral, til nyhetsbyrået TT,.

NRK - 06 okt 21 kl. 23:09

Skal etterforske torturfilmer

Over 1000 filmklipp, som skal ha blitt lekket fra fengsel i Russland, viser hvordan fengselsbetjenter torturerer og voldtar innsatte. Borgerrettighetsorganisasjonen Gulagu.net hevder å ha kommet over filmene gjennom en mann fra Hviterussland som har vært fange i et russisk fengsel, skriver SVT.

NRK - 27 aug 21 kl. 15:55

Stanser bistand til Afghanistan

Sverige stanser bistandsutbetalingene til Afghanistan etter at Taliban for litt over en uke siden tok kontroll i landet, ifølge SVT. – Vi stanser all type bidrag som innebærer pengeoverføringer til det som vi nå ser på som de facto-regimet, altså Taliban, sier Maria Lundberg, som er sjef for Afghanistan-avdelingen i det svenske bistandsdirektoratet Sida, til SVT. Det er snakk om nesten en halv milliard kroner som stanses..

NRK - 06 okt 21 kl. 11:45

Bestiller 100 elektriske lastebiler

Bilprodusenten Volvo har fått sin hittil største ordre på elektriske lastebiler. Det er det danske rederi- og fraktselskapet DFDS som har besilt 100 eksemplarer av modellen Volvo FM Electric. Produksjonen starter neste høst, melder SVT..

NRK - 03 okt 21 kl. 22:37

Lars Vilks døde i ulykke

SVT melder at kunstneren Lars Vilks døde i trafikkulykken med sivil politibil i Sverige. I tillegg omkom to politifolk fra en livvaktgruppe i ulykken som skjedde da politibilen kolliderte med en lastebil på E4 utenfor Markaryd i Sverige søndag kveld. Politifolkene jobbet i personbeskyttelsesgruppen til det svenske politiet, og de tre var sammen i en sivil politibil da ulykken skjedde..

NRK - 03 okt 21 kl. 17:28

Arrestert for blokkbrann i Sverige

Svensk politi har pågrepet en mann som er mistenkt for mordbrann etter den voldsomme brannen i et høyhus i Gävle i helgen, melder SVT. Ingen personer ble skadd. I Sverige kalles det mordbrann så lenge det var fare for at noen kunne omkomme i en påsatt brann..

NRK - 03 okt 21 kl. 03:32

Etterforsker mordbrann i Gävle

Politiet i den svenske byen Gävle etterforsker brannen i en boligblokk i byen som mordbrann, melder SVT. Brannvesenet fikk lørdag kveld kontroll på brannen som startet i en loftsbod. Rundt 200 beboere ble evakuert i god behold.

NRK - 30 sep 21 kl. 17:37

Ransakar hus i Göteborg

SVT skriv at politiet kjem til å gjera ei husransaking og gå inn i eit hus som ligg sentralt i byen. Det bekreftar politiets pressetalsperson Christer Fuxborg i ei TV-sending. Husransakinga er kopla til eksplosjonen i Göteborg tysdag.

NRK - 29 sep 21 kl. 06:03

Antistoff synker etter 7 måneder

Sju måneder etter å ha fått andre dose av koronavaksinen til Pfizer, var kun 15 prosent av de antistoffene igjen hos deltakerne i en svensk studie. Resultatene er fra en del av den såkalte Community-studien, der mer enn 2000 sykehusansatte deltar, skriver SVT. Resultatene stammer fra 464 personer og viser hvor fort antistoffnivåene minket hos fullvaksinerte som ikke hadde vært smittet allerede.

NRK - 28 sep 21 kl. 07:49

Minst 20 til sykehus i Göteborg

Mellom 20 og 25 personer er brakt til sykehus etter en stor eksplosjon i et leilighetsbygg i Göteborg. Alle beboere skal være evakuert, melder SVT. – Vi har transportert mellom 20 og 25 til sykehus på morgenkvisten, sier en innsatsleder til Sveriges Radio..

NRK - 18 sep 21 kl. 22:31

Sverige vil øke avgifter på alkohol

Regjeringen i Sverige vil øke avgiftene på tobakk og alkohol mer enn det de tidligere har antydet, ifølge en pressemelding fra Forsvarsdepartementet. Økningen skal blant annet bidra til å styrket det svenske forsvaret, skriver SVT..

NRK - 16 sep 21 kl. 13:25

Sverige vil vaksinere 12-åringer

Sverige kommer til å tilby vaksine mot covid-19 til barn mellom 12 og 15 år. Det sa statsminister Stefan Löfven på en pressekonferanse torsdag, skriver SVT. Vaksineringen av barna skal starte etter høstferien..

NRK - 07 aug 21 kl. 12:02

Korona gir økt risiko for psykose

Legere på psykiatrisk avdeling på Akademiska sjukhuset i Uppsala i Sverige ser koblinger mellom psykose og koronasykdom. Det skriver SVT. Ifølge nye forskningsstudier kan koronaviruset iverksette hjernens autoimmune forsvar og lede til psykisk sykdom.

NRK - 15 sep 21 kl. 11:10

Dømt for spionasje i Sverige

En mann i 40-årene er i Gøteborgs tingrett dømt til tre års fengsel for spionasje, skriver SVT. Mannen var siktet for å ha gitt informasjon om selskapene Scania og Volvo Cars til en russisk etterretningsoffiser. Han ble pågrepet i februar 2019.

NRK - 13 sep 21 kl. 11:13

218 skyteepisoder i Sverige i år

Hittil i år har det vært minst 218 skyteepisoder i Sverige. Det viser politiets statistikk, melder SVT. Siden 2018 har det vært 1275 skytinger.

NRK - 12 sep 21 kl. 15:15

Tre døde i bilulykke i Sverige

Tre personer omkom i en frontkollisjon utenfor tettstedet Sunne nord for Kalstad i Sverige søndag, melder SVT. To biler var involvert i ulykken og ingen overlevde. De døde var to kvinner i 20-årene og en mann i 50-årene.

NRK - 10 sep 21 kl. 16:41

Svensk politiker siktet for drap

En politiker fra Sverigedemokraterna er pågrepet og siktet for drap på en kvinne, melder svenske medier. Mannen, som er tidligere ustraffet, kommer fra Sjuhärad i Västergötland. SVT omtaler mannen som en SD-politiker med flere tunge tillitsverv.

NRK - 09 sep 21 kl. 22:57

Tegnell: Uvaksinerte trenger råd

Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell sier det vil bli nødvendig med egne råd og anbefalinger for uvaksinerte. I Sverige er det nesten 30 prosent i aldersgruppen 30–39 år som ikke har tatt vaksine, melder SVT..

NRK - 09 sep 21 kl. 05:04

70 skyteepisoder i Stockholm i år

Hittill i år har det vært mer enn 70 tilfeller av skyting i den svenske hovedstaden, melder SVT. 19 mennesker er drept og minst 29 personer har fått skuddskader. Det är betydelig flere drap enn på samme tid i årene før..

NRK - 07 sep 21 kl. 16:01

Barn av IS-kvinner blir varetatt

Alle barna til dei tre IS-kvinnene som kom til Sverige måndag, er no tatt hand om av sosialtenesta, skriv SVT. Kvinnene kom til Stockholm saman med seks barn. Dei har vore i fangeleiren al-Roj, men er no utvist frå Syria.

NRK - 06 sep 21 kl. 15:05

Aukar avgiftene på fossilbilar

Avgiftene for nye bensin- og dieselbilar i Sverige skal aukast i budsjettet som kjem. Samtidig vil det bli fleire lettar for dei som vel elbil, seier den svenske klimaministeren Per Bolund (MP). – Eg har stor forståing for dei som synest dette er ein høg kostnad.

NRK - 28 jul 21 kl. 16:19

Dømt for falske koronasertifikat

En lege i Göteborg er dømt for svindel og forfalskning av dokumenter etter å ha laget falske koronasertifikater, skriver SVT. I april 2020 startet den dømte legen et selskap som tilbød raske svar på PCR-tester til reiselystne svensker. Men pasienter og konkurrenter ble raskt mistenkelige overfor legens virksomhet, fordi svartiden på koronatestene i noen tilfeller var så kort som to timer.

NRK - 05 sep 21 kl. 10:50

Svenske kvinner hentet ut av Syria

Tre svenske kvinner og deres barn skal være på vei hjem fra en fangeleir i Syria med hjelp fra svenske myndigheter, melder SVT. Kvinnene har sittet i leiren på grunn av antatt tilknytning til IS, og de skal avhøres når de kommer til Sverige, ifølge den svenske kanalen. Det svenske utenriksdepartementet har foreløpig ikke kommentert saken..

NRK - 29 aug 21 kl. 05:46

To døde etter togpåkjørsel

To personer døde etter å ha blitt påkjørt av tog ved Kungälv, nord for Göteborg lørdag kveld. En mann og en kvinne i 40-års alderen ble truffet at toget på en planovergang, skriver SVT..

NRK - 26 aug 21 kl. 00:31

Mann skutt i Sverige

En mann har blitt skutt i Danderyd nord for Stockholm onsdag kveld. – Vi har store ressurser på plass, sier pressetalsmann for politiet, Mats Eriksson. Politiet fikk melding om hendelsen rundt klokken 22.

NRK - 23 aug 21 kl. 21:25

55 nye evakuerte til Sverige

Ytterligere 55 personer har blitt evakuert fra Kabul til Sverige, opplyser utenriksminister Ann Linde ifølge SVT i programmet Aktuellt. Dermed har totalt 225 personer blitt evakuert fra Afghanistan til Sverige, skriver Aftonbladet..

NRK - 21 aug 21 kl. 03:49

Mann skutt og drept i Stockholm

En mann i 20-årene er skut tog drept i Fittja sør i den svenske hovedstaden, melder SVT. Alarmen gikk i politiet ved 23-tiden da de fikk melding om flere skudd. På stedet fant politiet en mann med skuddskader som ved 2-tiden ble bekreftet død.

NRK - 18 aug 21 kl. 23:36

Hærverk på Olof Palmes grav

Olof Palmes grav på Adolf Fredriks kyrkogård i Stockholm er blitt utsatt for hærverk. Et tre like ved den tidligere statsministerens grav er også saget ned. Hærverket skjedde i løpet av natt til tirsdag.

NRK - 09 jul 21 kl. 15:25

Ingen kjente feil på ulykkesflyet

Ni personer mistet livet da et fly styrtet i Örebro i Sverige. Nå pågår undersøkelser som kan gi svaret på hva som gikk galt. Ifølge dokumentasjon var det ingen kjente feil ved ulykkesflyet, skriver SVT.

NRK - 17 aug 21 kl. 05:13

To skutt og drept i Stockholm

To menn i 20-årene ble skutt og drept i Tenstad nordvest i Stockholm mandag kveld, opplyser politiet. Det to ble funnet utenfor en bolig. Ved 4-tiden i natt var ennå ingen pågrepet i saken.

NRK - 06 jul 21 kl. 04:25

Mann skutt i Stockholm

En mann er alvorlig skadd etter at han ble skutt på gata i Stockholm-bydelen Rinkeby i natt, melder SVT. Ifølge SVT skal den skadde mannen ha kobling til et kriminelt nettverk. Politiet etterforsker skytingen som drapsforsøk og leter etter en eller flere gjerningsmenn.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt