Aftonbladet

Sunday, 29 January, 06:57

Nyheter om Aftonbladet

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 19 jan 23 kl. 10:33

To nye angrep i Stockholm

Det ble først skutt inn gjennom en dør i en boligblokk i en del av byen, skriver avisa Aftonbladet. Politiet fikk vite om dette klokka 3.06.

NRK - I førrgår: 19:03

Paludan til Aftonbladet: – Vil brenne ein koran kvar fredag fram til Sverige sleppast inn i NATO

Politikaren Rasmus Paludan hissa på seg Tyrkia og president Erdogan då han vekka merksemd med å brenne koranen i Stockholm. Dette gjorde at Tyrkia sette seg på bakbeina om svensk NATO-medlemskap. Paludan er partileiar for det danske, ytre høgrepartiet Stram Kurs.

NRK - 23 jan 23 kl. 04:09

Flere pågrepet med våpen i Stockholm

Søndag kveld pågrep politiet fire personer med våpen etter en større politijakt, skriver Aftonbladet. En av de pågrepne skal være en 14 år gammel gutt, ifølge avisen. Ifølge avisen skulle den 14 år gamle gutten få et sekssifret beløp for å "knerte noen".

NRK - 20 dec 22 kl. 20:24

Aftonbladet: Sikkerheitspoliti med kopling til svensk topp-politikar etterforska for lovbrot

I fjor haust anmelde det svenske sikkerheitspolitiet (Säpo) ein av sine eigne tilsette, for innbrot i deira eigne system, skriv svenske Aftonbladet. Den tilsette skal vera knytt til ein høgtståande politikar, ifølge fleire kjelder som avisa har snakka med. Førsteaktor Nicklas Englund leiar saka, men ønsker ikkje å seia noko om personane som er involvert i saka.

NRK - 21 jan 23 kl. 12:37

Aftonbladet: Gjenstand funnet i Stockholm - mistenker håndgranat

Politiet har sperret av et stort område i Årstaviken på Sødermalm i Stockholm, melder avisen Aftonbladet. Avsperringen skjer etter at en person fant en mistenkelig pakke i området. Politiet har mistanke om at gjenstanden som er funnet, er en håndgranat..

NRK - 19 jan 23 kl. 07:50

Skudd mot to leiligheter i Stockholm

To leiligheter på ulike steder i Stockholm-området ble beskutt natt til torsdag. Det er ikke meldt om personskader. Politiet fikk melding om den første hendelsen i Farsta klokka 3.

NRK - 19 jan 23 kl. 06:15

Skudd inn i leilighet sør i Stockholm

Det ble rettet flere skudd mot en leilighet i bydelen Farsta sør i Stockholm natt til torsdag. Det er ikke meldt om personskader. Politiet fikk melding om hendelsen klokka 3.

Klartale - 11 jan 23 kl. 11:15

Drap og vold i Sverige

Aldri før har så mange personer blitt skutt og drept i Sverige på ett år. I 2022 ble 64 personer drept på den måten i nabolandet vårt, ifølge nyhetsbyrået NTB. 11 av drapene skjedde i Stockholm.

NRK - 11 jan 23 kl. 09:38

Aftonbladet: Songaren Haakon Pedersen er død

Songaren som deltok to gonger i svenske Melodifestivalen er død. Det melder Aftonbladet. Pedersen var født i Noreg, men hadde lenge vore busett i Sverige.

NRK - 09 jan 23 kl. 07:19

Sverige: Mann arrestert etter at gut blei funnen død

Aftonbladet skriv at ein mann er arrestert etter at ein gut blei funnen død i ein bustad i Luleå i Sverige søndag kveld. Ifølge opplysingar til Aftonbladet var guten under 10 år. Karin Rosander ved den svenske Åklagarmyndigheten si presseteneste fortel at den arresterte mannen er på sjukehus..

NRK - 08 jan 23 kl. 18:34

Aftonbladet: Fem personer alvorlig skadd i brann i Stockholm

Fem personer skal være alvorlig skadet etter en brann i en bygård i Vasastan i Stockholm søndag, melder svenske Aftonbladet. Totalt skal ti personer være skadd i brannen. Flere er sendt til behandling på sykehus.

NRK - 9 timer siden

Gutt under 18 år død etter skyting i Stockholm

Ifølge Aftonbladet er det en gutt under 18 år som skal ha blitt skutt og drept i i Skogås i Huddinge sør i Stockholm. Meldingen om skyteepisoden kom ved 18-tiden lørdag. I 19.

NRK - Igår: 17:24

Mann pågrepet for eksplosjon i Stockholm

Politiet har pågrepet en mann de mistenker står bak eksplosjonene i Stockholm og Kista, skriver Aftonbladet..

NRK - Igår: 10:09

Sverige: Misnøye med regjeringens Nato-håndtering

Et flertall i en ny meningsmåling i Sverige er misfornøyd med regjeringens håndtering av søknaden om Nato-medlemskap. 58 prosent mener at regjeringen gjør en ganske dårlig eller veldig dårlig jobb når det gjelder håndteringen av Nato-saken, ifølge målingen til Aftonbladet /Demoskop. – I hovedsak handler det om at man mener regjeringen har vært ettergivende overfor Erdogan, sier Demoskop-sjef Karin Nelsson.

Klartale - Igår: 08:35

Vil brenne en koran hver fredag i protest

Sverige vil inn i forsvars-samarbeidet Nato. Alle Nato-land må si ja, men Tyrkia sier nei. Tyrkia krever å få tilbake kurdere de mener er terrorister.

NRK - I førrgår: 01:32

Paludan vil brenne koraner til Sverige slippes inn i Nato

Den dansk-/svenske aktivisten Rasmus Paludan sier til svenske Aftonbladet at han vil brenne en koran foran den tyrkiske ambassaden i København hver fredag –fram til Sverige slippes inn i Nato. Etter at Paludan brente en koran i Stockholm den 23. januar sa den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan at Sverige ikke kan regne med Tyrkias støtte til å bli Nato-medlem.

NRK - 25 dec 22 kl. 19:46

Mann skutt og drept i Rinkeby

En mann i 30-årene er skutt og drept i Rinkeby i Stockholm. Mannen ble funnet utendørs med skuddskader og døde av skadene. Politiet har startet drapsetterforskning.

Klartale - 23 nov 22 kl. 12:10

Flere blir pågrepet for spionasje for Russland

– Her var det et behov for å pågripe de mistenkte. Og det måtte skje raskt, sa Fredrik Hultgren Friberg tirsdag. Han er pressekontakt i Säpo.

NRK - 24 jan 23 kl. 15:28

Sveriges ambassade i Ankara stenger

Det skriver den svenske avisen Aftonbladet..

NRK - 21 jan 23 kl. 08:03

Drap utenfor Stockholm - skutt mot boliger flere steder

En villa i Sveriges hovedstad ble i natt skutt mot, melder Aftonbladet. Huset skal ligge i Botkyrka, sør for Stockholm. Ifølge svensk politi var det personer inne i huset, men ingen skal ha blitt skadd etter hendelsen.

NRK - 21 jan 23 kl. 08:03

Drap utenfor Stockholm – skyting flere steder

En mann ble skutt og drept i Solna, rett utenfor Stockholm, natt til lørdag. Det melder svenske medier. En villa i Sveriges hovedstad ble i natt skutt mot, melder Aftonbladet.

NRK - 20 jan 23 kl. 18:28

Meldinger om avfyrte skudd i Stockholm

Politiet er på vei til Fruängen sør i Stockholm etter at skudd har blitt avfyrt, melder Aftonbladet. Kilder opplyser til avisen at noen skal ha skutt mot en bolig i området..

NRK - 16 jan 23 kl. 12:24

Sverige: Ingen etterforskning etter «Erdogan-dukken»

Sveriges statsadvokat sier mandag at de ikke vil etterforske hendelsen der en dukke som lignet Tyrkias president ble hengt opp ned foran rådhuset i Stockholm. Det melder Aftonbladet. Siden hendelsen har forholdet mellom Tyrkia og Sverige vært spent.

NRK - 15 jan 23 kl. 17:40

Greta Thunberg båret bort av politi

Klimaaktivist Greta Thunberg er fjernet av politiet fra landsbyen Lützerath i Tyskland. Aktivister protesterer der mot utvidelsen av en kullgruve. Det er bilder publisert av magasinet Bild som viser at to politimenn løfter svenske Thunberg vekk fra stedet der klimaaktivister i helga har protestert, melder Aftonbladet.

Klartale - 14 dec 22 kl. 11:49

Erdogan skaper uro og sinne i Nato

I år har både Sverige og Finland søkt om å få bli med i forsvars-samarbeidet Nato. Tyrkia er eneste land som krever mer fra Sverige før de vil si ja.Michael Sahlin har vært svensk ambassadør i Tyrkia.

NRK - 13 dec 22 kl. 19:24

Aftonbladet: Sveriges Nato-søknad kan legges på is i nesten ett år

Det skriver Aftonbladet, som hevder de har fått dette fra tyrkiske representanter..

Aftenposten - 10 jan 23 kl. 11:31

Stina Nilsson vrakes i verdenscupen

Etter svake resultater vrakes Stina Nilsson fra det svenske verdenscuplaget i skiskyting. Det melder Aftonbladet..

VG - 10 jan 23 kl. 11:30

Stina Nilsson vrakes i verdenscupen

Etter svake resultater vrakes Stina Nilsson fra det svenske verdenscuplaget i skiskyting. Det melder Aftonbladet..

NRK - 08 dec 22 kl. 09:19

Svensk mann tiltalt for mer enn 500 barnevoldtekter

En mann i 50-årsalderen er av Nyköpings tingsrett tiltalt for å ha voldtatt to barn over en toårsperiode. Ett av barna skal ha blitt voldtatt mer enn 500 ganger. – Det er en stor sak som krever mye ressurser, sier aktor My Lindholm til Aftonbladet.

NRK - 09 jan 23 kl. 10:20

Sverige: Den døde guten var åtte år

Guten som blei funnen død i Luleå i Sverige søndag kveld var åtte år gamal, melder Aftonbladet. Politiet mistenker drap, og skal avhøyre mannen som er arrestert i løpet av føremiddagen. Den arresterte mannen er i slekt med barnet, uttalar politiet..

NRK - 08 jan 23 kl. 15:03

Fem personer skadd i brann i Stockholm

Det brenner kraftig i en bygård i Stockholm sentrum, melder Aftonbladet. Redningsetater skal være på plass og beboere blir evakuert. – Helvete som det brenner, sier en beboer til den svenske avisen.

NRK - 07 jan 23 kl. 17:30

Hotelltak kollapset i Tyrkia

Et tak skal ha rast inn på et hotell i byen Kars i Tyrkia, melder svenske Aftonbladet. 200 personer skal ha befunnet seg i bygningen da taket kollapset..

NRK - 07 jan 23 kl. 08:32

Kraftig eksplosjon i Norrköping

Svensk politi har sperret av et område i Norrköping etter en kraftig eksplosjon natt til lørdag. Det er ikke meldt om personskader etter eksplosjonen, som fant sted klokka 2.44.

NRK - 06 jan 23 kl. 14:41

16-åring siktet etter skyting i Sverige

En 16 år gammel gutt er siktet etter en skyteepisode i Vällingby utenfor Stockholm nyttårsaften, melder Aftonbladet. En person ble drept og to skadd i skytingen..

NRK - 05 jan 23 kl. 09:39

Sverige innfører koronatest for reisende fra Kina

Sverige vil kreve negativ coronatest for reisende fra Kina. Det kom frem under en felles pressekonferanse med Sveriges regjering og Folkhälsomyndigheten. – Selv om vi er i en annen fase av pandeien, så er den ikke over.

NRK - 01 jan 23 kl. 12:03

Bussulukke i Sverige

Minst åtte personar er skadde etter at ein buss køyrde i grøfta i Värmland, melder Aftonbladet. Ifølge politiet skal det ha vore mellom 15 og 40 personar om bord i bussen. To av dei skadde er sende til sjukehus..

NRK - 31 dec 22 kl. 08:10

Stor eksplosjon i Stockholm

Det har vore ein stor eksplosjon i Rågsved sør i Stockholm laurdag morgon, skriv Aftonbladet. Det er ikkje førebels ikkje meldt om skadde etter hendinga. Politiet mistenker eksplosjonen kabn ha koblingar til drap og skytingar som skjedde tidlegare denne veka..

NRK - 31 dec 22 kl. 08:10

Eksplosjon i Stockholm

Det har vore ein eksplosjon i Rågsved sør i Stockholm laurdag morgon, skriv Aftonbladet. Det er ein port til ein bygard som er sprengt. Det er ikkje førebels ikkje meldt om skadde etter hendinga.

NRK - 26 nov 22 kl. 20:50

Avis: Snusprisen kan bli doblet

EU vil tvinge Sverige til å øke avgiften på snus så kraftig at prisen kan bli doblet, ifølge et lekket dokument som Aftonbladet omtaler. Den svenske avisa beskriver lørdag et «hemmelig, lekket» forslag fra EU-kommisjonen i Brussel om tobakksavgiften. Forslaget skal offentliggjøres i starten av desember og deretter diskuteres og vurderes av EUs medlemsland.

NRK - 25 dec 22 kl. 10:04

Politiet jakter etter løs hund som har skadet tre personer i Sverige

En løs hund i området Hageby i Norrköping i Sverige gikk til angrep og bet tre personer julaften, skriver Aftonbladet. Politiet avfyrte varselskudd da hunden kom løpende mot patruljen, som førte til at hunden rømte en annen vei. Politiet har ikke lykkes i å fange hunden, og har fått tillatelse til å avlive hunden med begrunnelse at den kan være til fare for allmennheten.

NRK - 22 dec 22 kl. 14:42

Svenske helsemyndigheter tilrår årleg oppfriskingsdose til eldre

Den svenske helsemyndigheita, Folkhälsomyndigheten, tilrår personar over 65 år og personar i risikogruppa å vaksinera seg mot covid-19 éin gang i året, skriver etaten på sine nettsider, melder Aftonbladet..

NRK - 22 dec 22 kl. 14:42

Svenske helsemyndigheter tilrår årleg oppfriskingsdose til risikogruppa

Den svenske helsemyndigheita, Folkhälsomyndigheten, tilrår personar over 65 år og personar i risikogruppa å vaksinera seg mot covid-19 éin gang i året, skriver etaten på sine nettsider, melder Aftonbladet. Dei tilråda også personar over 80 år som bur på omsorgsheimar om å ta to oppfriskningsdoser i løpet av eit år. Den nye tilrådinga gjeld frå 1.

NRK - 21 dec 22 kl. 15:35

Sverige ber innbyggjarane førebu seg på straumbrot

Den svenske regjeringa åtvara i dag svenskane førebu seg på straumbrot i løpet av vintaren, og oppfordrar innbyggjarane til å gå gjennom den private kriseberedskapen. – Det er viktig å ha ein plan for korleis ein skal handtera seg sjølv og dei ein har ansvar for, sa den svenske beredskapsministeren Carl-Oskar Bohlin på ein pressekonferanse skriver Aftonbladet..

VG - 11 nov 22 kl. 10:27

Aftonbladet: To brødre tiltalt for spionasje for Russland

Svensk sikkerhetspoliti har nå tiltalt to brødre, mistenkt for spionasje til fordel for Russland, ifølge Aftonbladet..

VG - 11 nov 22 kl. 10:27

Aftonbladet: To brødre mistenkt for spionasje for Russland

Svensk sikkerhetspoliti har nå siktet to brødre, mistenkt for spionasje til fordel for Russland, ifølge Aftonbladet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com