NRK > Nyheter

Sunday, 25 September, 04:47

NRK - 07 sep 22 kl. 14:29

Albania kutter diplomatiske bånd til Iran og viser til hackerangrep

Albania har onsdag brutt alle diplomatiske bånd med Iran etter at statsminister Edi Rama beskyldte Iran for å stå bak et massivt nettangrep mot landet i sommer. – Ministerrådet har besluttet å avslutte alle diplomatiske forbindelser med Den islamske republikken Iran med umiddelbar virkning, sa Rama i en uttalelse onsdag. Statsministeren har anklaget Iran for å stå bak et større nettangrep mot albanske institusjoner 15. juli for å lamme albanske offentlige tjenester og stjele data og elektronisk kommunikasjon fra regjeringssystemene. Statsministeren har gitt iranske diplomater og støttepersonell 24 timer på å forlate landet.
Les mer på NRK


Les mer om:
Iran, Edi Rama, Den, Rama, People, Mujahdin, MEK, USA, FN, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Albania, kutter, diplomatiske, bånd, til, Iranog , viser, til, hackerangrep
NRK - 18 jul 22 kl. 21:54

EU innleder samtaler om medlemskap med Albania og Nord-Makedonia

EUs 27 medlemsland ble mandag enige om å innlede medlemssamtaler med Albania og Nord-Makedonia, etter at sistnevnte løste en tvist landet hadde med Bulgaria. – EUs medlemsland har akkurat blitt enige om å innlede medlemssamtaler med Albania og Nord-Makedonia, skriver Tsjekkias statsminister Petr Fiala, hvis land har EUs roterende presidentskap, på Twitter. – Vi har tatt nok et viktig skritt mot å bringe Vest-Balkan nærmere EU, legger han til.

NRK - 21 aug 22 kl. 03:42

Russere og ukrainere pågrepet ved militæranlegg i Albania

To albanske soldater ble skadd da de stanset to russere og en ukrainer som forsøkte å ta seg inn i et militæranlegg i Albania. De mistenkes for å være spioner. En av dem forsøkte angivelig å ta bilde av fabrikken, som brukes til å demontere utrangerte våpen.

NRK - 20 jul 22 kl. 10:02

Syria bryter forbindelsene med Ukraina

Syria kutter alle forbindelser med Ukraina i støtte med sin nære allierte, Russland. Det skjer en måned etter at Ukraina brøt sine bånd med Syria. – Den arabiske republikken Syria har valgt å kutte sine diplomatiske bånd til Ukraina i samsvar med gjensidighetsprinsippet og som svar på beslutningen fra den ukrainske regjeringen, sier en tjenesteperson fra Syrias utenriksdepartement til nyhetsbyrået Sana.

Klartale - 23 aug 22 kl. 12:02

Riise har valgt lag for første gang

Mange hadde troen på de norske fotballkvinnene. Men etter et skuffende Europa-mesterskap er de nå tilbake. Norges gamle trener Martin Sjögren måtte slutte etter mesterskapet.

NRK - 06 sep 22 kl. 20:26

Norge knuste Albania på Ullevaal

Sophie Román Haug tok virkelig vare på muligheten på topp i Ada Hegerbergs fravær. Spissen scoret hat trick i sin første kamp fra start da Norge vant 5-0 over Albania i VM-kvalifiseringskampen..

NRK - 03 aug 22 kl. 13:59

Pelosi dominerer agendaen på Asean-møtet

Utenriksministermøtet i den asiatiske samarbeidsorganisasjonen Asean preges av forsøk på å dempe den diplomatiske stormen Nancy Pelosis Taiwan-besøk har skapt. Møtet var ventet å bli preget av Myanmar i lys av de fire henrettelsene militærjuntaen der utførte forrige uke. Oppmerksomheten vil trolig bli flyttet til Kinas utenriksminister Wang Yi og hans amerikanske kollega Antony Blinken.

NRK - 14 jul 22 kl. 01:33

Nord-Korea anerkjenner Donetsk og Luhansk

Nord-Korea anerkjenner de ukrainske fylkene Donetsk og Luhansk som uavhengige stater. Det skjer etter at at Syria, en annen av Russlands allierte, gjorde det samme i juni. Ukrainas utenriksdepartement fordømmer den nordkoreanske anerkjennelsen av territorium som er "midlertidig okkupert av Russland", og skriver i en uttalelse at de kutter alle diplomatiske bånd.

E24 - 29 apr 22 kl. 12:45

Russland kutter styringsrenten med tre prosentpoeng

Sentralbanken i Russland kutter renten fra 17 til 14 prosent, det andre rentekuttet på kort tid..

E24 - 08 maj 22 kl. 16:58

Saudi-Arabia kutter i oljeprisene

Oljegiganten Saudi Aramco kutter prisene for kunder i Europa og Asia for første gang siden krigen i Ukraina startet..

NRK - 20 maj 22 kl. 12:29

Kutter gass til Finland lørdag

Russland kutter gasslinjene med naturgass til Finland førstkommende lørdag..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 3 minutter siden

All togtrafikk i Norge er stanset.

Stansen skyldes en feil på Bane Nors kommunikasjonssystem. – Arbeid på en sentral på Bane Nors operasjonssenter har gått galt, sier pressevakt Dag Svinsås til NTB litt etter klokka 4 natt til søndag. Bane Nor jobber på spreng med å rette opp feilen, sier han, men vet ikke hvor lang tid det tar før feilen er utbedret.

NRK - 45 minutter siden

Hus og bil i brann ved Strømmen

Brannvesenet jobber med å slukke brann i en bygning og en bil ved Strømmen natt til søndag. Ingen personer skal ha vært i boligen. Det skal ikke være ytterlige spredningsfare, melder politiet i Øst..

NRK - 1 time siden

Fem unge bilførere ble fotgjengere i Innlandet

Politiet tok lappen fra å unge menn som kappkjørte på E6 ved Biristrand lørdag kveld. Ytterligere tre bilister mistet førerkortet andre steder i Innlandet. Litt før midnatt ble de to unge bilistene – begge er i slutten av tenårene – målt til 128 kilometer i timen i 80-sonen nord for Gjøvik, opplyser Innlandet politidistrikt på Twitter .

NRK - 2 timer siden

Mann stjal diesel fra lastebil i Skien

En mann med en varebil ble natt til søndag observert ved Borgestad i Skien i det han tappet diesel fra en lastebil på stedet. Mannen stakk fra stedet da han ble oppdaget, og etterlot seg 4 stykk 20 liters kanner. Bilen mannen kjørte var en hvit Mercedes sprinter med sort panser.

NRK - 2 timer siden

To til sykehus etter trafikkulykke i Sokndal

En bil kjørte inn i en fjellvegg ved Fv 4246 ved Måkehei i Sokndal natt til søndag. Fører og passasjer fremstår som mindre skadet, men begge er kjørt til sykehus med ambulansen. Politiet er på stedet for å kartlegge hendelsesforløpet.

NRK - 2 timer siden

To til sykehus etter trafikkulykke ved Ringsaker

Ved Mesnali i Ringsaker kjørte en bil ut av vegen natt til søndag. To personer i slutten av tenårene ble kjørt til sykehus. Ukjent skadeomfang, men de var ved bevissthet, melder politiet Innlandet..

NRK - 4 timer siden

Kappkjørte på E6 ved Biristrand i Gjøvik kommune

Utrykningspolitiet stanset to biler som kappkjørte nordover på E6 ved Biristrand i Gjøvik kommune. Begge ble målt til 128 km/t i 80-sone. Begge bilførere fikk førerkortet beslaglagt, tvitrer politiet Innlandet..

NRK - 3 timer siden

MC-ulykke i Sandefjord

En MC-fører kjørte ut av veien i Sandefjord natt til søndag. Føreren blir kjørt til sykehus med ambulanse. Vedkommende, som er i tenårene, hadde ikke gyldig førerkort melder Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 3 timer siden

Sykkelulykke i Drammen

Natt til søndag rykket nødetatene ut til Åssiden i Drammen etter melding om at en mann har falt av en sykkel. Vedkommende var bevisstløst men er nå våken og fremstår tilsynelatende ikke hardt skadd, opplyser Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 3 timer siden

Bevisstløst etter å ha falt av sykkel

Natt til søndag rykket nødetatene ut til Åssiden i Drammen etter melding om at en mann har falt av en sykkel. Vedkommende er bevisstløs, opplyser Sør-Øst politidistrikt på Twitter..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com