Iran

Sunday, 14 August, 11:49

Nyheter om Iran

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 30 jun 22 kl. 02:39

Resultatløse atomforhandlinger mellom Iran og USA

Den nye runden med indirekte atomforhandlinger mellom Iran og USA er avsluttet i Qatar, uten resultat. USA er skuffet. – Indirekte samtaler i Doha er avsluttet.

NRK - 01 aug 22 kl. 11:36

Iran klare for å gjenoppta atomforhandlinger

Iran er klare for å gjenoppta forhandlingene om en atomavtale, en måned etter at forhandlinger med USA strandet. – Det vil absolutt være mulighet for nye forhandlinger, sier Nasser Kanaani, som er talsperson for det Iranske utenriksdepartementet. Iran inngikk i 2015 en atomavtale med USA, Kina, Tyskland, Frankrike, Storbritannia og Russland.

NRK - 23 jul 22 kl. 23:27

Macron mener en atomavtale med Iran er mulig

Frankrikes president Emmanuel Macron mener det fortsatt er mulig å gjenopplive atomavtalen fra 2015 mellom Iran og de fem fast medlemmene av FNs sikkerhetsråd. Det sa han lørdag til Irans president Ebrahim Raisi, melder nyhetsbyrået AFP. Macron mener at det i så fall må skje snart.

NRK - 08 aug 22 kl. 16:28

EU har lagt fram «endelig tekst» til ny atomavtale med Iran

EU har lagt fram det de omtaler som «endelig tekst» til en ny og revidert atomavtale med Iran, og Iranske forhandlere opplyser at den nå er til vurdering. – Vi arbeidet i fire dager og i dag er teksten lagt på bordet, sier en europeisk tjenestemann som deltar i forhandlingene. Han forteller videre at forhandlingene nå er over.

NRK - 15 jul 22 kl. 13:31

Svensk diplomat kalt inn på teppet i Iran

Iranske myndigheter har levert en protest til den svenske representanten i Iran. Dette for å protestere mot dommen mot den Iranske statsborgeren Hamid Noury. En diplomat fra det Iranske utenriksdepartementet sier at den svenske regjeringen er ansvarlig for brudd på en Iransk statsborgers rettigheter, og at Sverige er ansvarlige for skadene saken har påført forholdet mellom Sverige og Iran.

NRK - 21 jul 22 kl. 07:22

Iran kallar tilbake ambassadøren sin i Sverige

Iran kallar heim ambassadøren sin i Sverige for å protestere mot dommen mot den Iranske statsborgaren Hamid Noury. – Den islamske republikken Iran har, i protest mot uttalen og den ulovlege dommen som vart utskriven i Sverige mot Hamid Noury vedteke å kalle tilbake ambassadøren sin i Sverige for konsultasjon, seier Nasser Kanani, talsmann for det Iranske utanriksdepartementet, i ei fråsegn. Iranske Hamid Noury vart torsdag dømd i Stockholm tingrett for drap på politiske fangar og krigsbrotsverk i Iran.

NRK - 14 jul 22 kl. 17:06

Iran advarer USA mot å undergrave sikkerheten i Midtøsten

Iran advarer både USA og landets allierte mot å undergrave sikkerheten i regionen etter at USAs president Joe Biden inngikk en sikkerhetsavtale med Israel. Biden signerte avtalen da han besøkte Israel torsdag. Her lover han at USA vil gjøre alt som står i sin makt for å hindre at Iran skaffer seg atomvåpen.

NRK - 13 jul 22 kl. 22:32

Biden lover hard linje mot Iran

Forholdet mellom Israel og USA er bunnsolid, fastslo president Joe Biden da han ankom Israel på sin første reise til Midtøsten etter at han ble president. Israel har ikke lagt skjul på at den aller viktigste saken de vil snakke med Biden om, er atomprogrammet til Iran. I et intervju som Biden ga til den israelske TV-kanalen Channel 12 like før avreise, forsikrer han israelske ledere om at USA også er villig til å bruke militærmakt hvis det er hva som må til for hindre at Iran eventuelt skaffer seg atomvåpen.

NRK - 19 jul 22 kl. 22:23

Erdogan krever støtte fra Russland og Iran i Syria

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier han forventer at Russland og Iran støtter Ankaras kamp mot det han kaller terrorister i Syria. Uttalelsen kom under et toppmøte i Teheran, der de tre landene er samlet for å snakke om blant annet Syria. De tre landene har ulike geopolitiske interesser i regionen.

NRK - 10 aug 22 kl. 22:50

Ukraina ber Sveits representere dem i Moskva

Ukraina har bedt Sveits representere landet diplomatisk i Russland, opplyser det sveitsiske utenriksdepartementet. Sveits har siden invasjonen i februar sagt at deres ambassade i Moskva er klar til å være Ukrainas representant i Russland, men understreker at Russland må godkjenne en slik ordning. Nøytrale Sveits har en lang tradisjon med å være diplomatisk mellomledd for land i konflikt.

Klartale - 19 jul 22 kl. 11:27

Russland, Iran og Tyrkia skal snakke om Ukraina – og Syria

Russlands president Vladimir Putin er i Iran. Der skal han snakke med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Og selvsagt Irans president Ebrahim Raisi.

NRK - 23 jun 22 kl. 14:15

Sverige fraråder reiser til Iran

Det svenske utenriksdepartementet endret i dag reiseråd for Iran. Sverige fraråder svenske borgere nå alle reiser til Iran på grunn av sikkerhetssituasjonen i landet. I de norske reiserådene står det at Iran i det store og hele er et trygt land å reise i, men at ambassaden oppfordrer nordmenn i Iran til å utvise forsiktighet.

NRK - 04 aug 22 kl. 16:14

Atomforhandlingene gjenopptatt i Wien

Forhandlingene om en atomavtale med Iran er gjenopptatt i Wien. Til tross for at landene nå gjenopptar samtalene, er det ikke ventet at representanter fra USA og Iran møtes direkte Den Iranske og russiske delegasjonen, som har vært tett alliert i forhandlingene, holdt et eget møte torsdag. Utsendinger fra Storbritannia, Kina, Frankrike, Tyskland og EU deltar i samtalene, og har som mål å sikre at Irans atomprogram forblir sivilt, og at de internasjonale sanksjonene mot landet dermed gradvis kan oppheves.

NRK - 03 aug 22 kl. 15:24

Iran sender atom-delegasjon til Wien

Myndighetene i Iran sier de sender en delegasjon til Wien som igjen skal forhandle om en ny versjon av avtalen om landets atomprogram. Forhandlerne skal dra til Wien onsdag, ifølge Irans utenriksdepartement. Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) har sitt hovedkvarter i den østerrikske hovedstaden.

NRK - 11 jul 22 kl. 23:25

USA hevder Russland har bedt Iran om droner

Det finnes informasjon som tyder på at Russland har bedt Iran om hundrevis av ubemannede fly, deriblant droner som kan utstyres med våpen, ifølge Det hvite hus. Russland ønsker å bruke dronene i den pågående krigen mot Ukraina, uttalte USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan til journalister mandag. Han mener det er uklart om Iran allerede har forsynt Russland med slike ubemannede fly, men legger til at USA har «informasjon» som tyder på at Iran gjør seg klar til å gi russiske styrker opplæring i bruken av flyene allerede i juli.

NRK - 30 jul 22 kl. 15:04

Svensk person pågrepet for spionasje i Iran

En svensk statsborger skal ha blitt arrestert i Iran etter anklager om spionasje. Det meldte Irans etterretningsdepartement lørdag, som ikke ønsker å opplyse hvem den svenske statsborgeren er. Det skriver svenske SVT.

NRK - 09 jun 22 kl. 23:35

Mener Iran gjør atomenighet vanskelig

Storbritannia, Frankrike og Tyskland har sendt en samlet oppfordring til Iran om å stanse sin kjernefysiske opprustning og åpne for inspeksjon i tråd med atomavtalen fra 2015, melder Reuters. De tre landene mener at Irans handlinger svekker troen på at landet oppriktig vil samarbeide om en atomavtale. De mener at Iran forverrer situasjonen og at en full gjenoppretting av atomavtalen blir vanskeligere.

NRK - 20 timer siden

Hizbollah sier at de ikke har informasjon om angrepet på Rushdie

En tjenestemann fra det islamske, libanesiske partiet Hizbollah uttalte lørdag at de ikke har informasjon om angrepet på Salman Rushdie. Det skriver Reuters. Hizbollah har røtter i, og støttes av, Iran.

NRK - Igår: 11:10

Angrepet på Salam Rushdie blir prisa i Iran

Fleire Iranske aviser har prisa gjerningspersonen som angreip forfattaren Salam Rushdie i New York på fredag, melder Reuters. Rushdie ligg for tida i respirator med fleire alvorlege skader. Det er førebels ingen offisielle reaksjonar på angrepet frå Iranske myndigheiter.

NRK - Igår: 11:10

Angrepet på Salman Rushdie blir prisa i Iran

Fleire Iranske aviser har prisa gjerningspersonen som angreip forfattaren Salman Rushdie i New York på fredag, melder Reuters. Rushdie ligg for tida i respirator med fleire alvorlege skader. Det er førebels ingen offisielle reaksjonar på angrepet frå Iranske myndigheiter.

Klartale - Igår: 21:27

Forfatteren Salman Rushdie angrepet i USA

Forfatteren Salmand Rushdie skulle ha foredrag på en litteraturfestival i USA. Der ble han angrepet på scenen. Rushdie kjemper for livet på sykehus.

Klartale - 21 jul 22 kl. 09:32

Erdogan kaller land i Norden for «terror-reir»

Onsdag sa Recep Tayyip Erdogan at han mener det er et problem med nesten alle land i Norden. De er «terror-reir», sa han ifølge nyhetsbyrået Reuters. – Jeg har ingen kommentar til det her.

NRK - 21 jul 22 kl. 00:43

Belgia ratifiserer utleveringsavtale med Iran

Den belgiske nasjonalforsamlingen har ratifisert en sterkt kritisert utleveringsavtale med Iran. Avtalen åpner potensielt for at en Iransk diplomat fengslet i 20 år for terrorisme kan bli utlevert til hjemlandet, etter at han ble dømt for å ha planlagt et bombeangrep utenfor Paris i 2018. Etter to dager med heftig debatt, stemte medlemmene i den belgiske nasjonalforsamlingen for avtalen med 79 stemmer mot 41.

NRK - 25 jun 22 kl. 13:35

Reuters: Iran positive til å «gjenopplive» atom-avtale

Irans utenriksminister, Hossein Amir-Abdollahian, skal være positiv til å ta opp samtalene om å fortsette atomavtalen fra 2015. Det etter samtaler med EU, melder Reuters. Iran har tidligere fått kritikk for å ikke følge atomavtalen fra 2015, blant annet ved å ikke åpne for inspeksjon på sine anlegg, samt det å ikke trappe ned sin kjernefysiske opprustning.

NRK - 17 jul 22 kl. 10:16

Iran beskylder USA for kriser i Midtøsten

En dag etter at president i USA Joe Biden avsluttet en besøksreise i Midtøsten, anklager det Iranske utenriksdepartementet Washington for mislykket politikk. – Washinton har nok en gang tydd til mislykket politikk med Iran-fobi, og har forsøkt å skape spenninger og kriser i regionen, sier Nasser Kananis talsmann for det Iranske utenriksdepartementet i en uttalelse. Biden dro til Irans rival Saudi-Arabia og Irans fiendeland Israel, skriver AFP.

NRK - 16 jul 22 kl. 09:38

Mener Russland ser på angrepsdroner i Iran

Russiske tjenestepersoner besøkte nylig en flyplass i Iran for å se på potensielle droner til å bruke i angrep. Det sier sikkerhetstjenesten i USA lørdag. USA hevdet tidligere denne uken at de har informasjon som beviser at Iran gjør seg klare til å levere opptil flere hundre droner til Russland.

NRK - 16 jul 22 kl. 05:32

Hevder russere har vært i Iran og sett på angrepsdroner

En russisk delegasjon har to ganger den siste måneden vært i Iran for å forberede et mulig kjøp av våpenbærende droner for å bruke dem i Ukraina, hevder USA. Sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan i Det hvite hus mener USA kan bevise at en Iransk delegasjon to ganger har vært i Iran for å se på droner av typen Shahed-191 og Shahed-129. Dette er droner som kan utstyres med høypresisjon-raketter (NTB).

NRK - 23 jun 22 kl. 14:15

VG: Sverige fraråder reiser til Iran

Sverige fraråder svenske borgere alle reiser til Iran på grunn av sikkerhetssituasjonen i landet, skriver VG. I de norske reiserådene står det at Iran i det store og hele er et trygt land å reise i, men at ambassaden oppfordrer nordmenn i Iran til å utvise forsiktighet. Norske UD fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til grenseområdene mot Irak og Afghanistan.

NRK - 15 jul 22 kl. 23:22

Ber Russland og Iran hindre tyrkisk angrep

Lederen for de USA-støttede kurdiske styrkene i Syria ber Russland og Iran hindre Tyrkia i å iverksette et nytt angrep mot Nord-Syria. Anmodningen kommer få dager før lederne i Tyrkia, Iran og Russland møtes til toppmøte for å diskutere Syria. (NTB).

Aftenposten - 04 aug 22 kl. 13:30

Iran kan være uker unna atomvåpen. Landet har nådd en «farlig terskel»

Forhandlingene møtte veggen. Imens nådde Iran en viktig milepæl på veien til å bli en atomvåpenmakt..

NRK - 01 aug 22 kl. 21:25

Iran har pågrepet flere bahai-ledere

Bahaiene, som tilhører en ikke-muslimsk religiøs minoritet, har opplevd forfølgelse i Iran siden revolusjonen i 1979. Den siste tiden har situasjonen ifølge aktivister forverret seg. En rekke ledende medlemmer er de siste to månedene pågrepet, innkalt til avhør eller har fått boligene sine gjennomsøkt av politiet.

NRK - 08 jul 22 kl. 21:00

Filmskapere pågrepet i Iran

Iran har pågrepet to filmskapere som anklages for forsøk på å undergrave statens sikkerhet. Det er Irans statlige nyhetsbyrå IRNA som melder om pågripelsene av filmskaperen Mohamad Rasoulof og kollegaen Mostafa Al-Ahmad, etter at de la ut en appell som oppfordret medlemmer av de Iranske sikkerhetsstyrkene til å legge ned våpnene. De to er anklaget for å ha koblinger til opposisjonsgrupper utenfor Iran, og for å planlegge å undergrave landets sikkerhet.

NRK - 31 jul 22 kl. 06:32

Over 80 døde i flom og uvær i Iran

I løpet av en ukes tid med kraftig nedbør og oversvømmelser i Iran har minst 80 mennesker mistet livet, melder statlige medier. Irans øverste leder, ayatolla Ali Khamenei har lagt ut et kondolansebudskap til de rammede på sin nettside. Han ber myndighetene gjør det som er nødvendig, for å rette opp skadene etter oversvømmelsene.

NRK - 30 jul 22 kl. 11:58

Svensk statsborgar arrestert i Iran

Ein svensk statsborgar har blitt arrestert i Iran, skulda for spionasje, ifølge landets etterretningsdepartement. Det skriv Reuters..

NRK - 06 jul 22 kl. 23:11

Storbritannia avviser at britisk diplomat er pågrepet i Iran

Iranske medier meldte onsdag flere vestlige diplomater var pågrepet, anklaget for spionasje, blant dem en brite. Storbritannia benekter dette. – Meldingene om at en britisk diplomat er pågrepet i Iran, er fullstendig falske, heter det i en uttalelse fra det britiske utenriksdepartementet.

NRK - 27 jul 22 kl. 22:10

Israelsk avis: Iran bygger atomreaktor

Myndighetene i Iran sier de bygger en ny atomreaktor, melder Jerusalem Post. Formålet er forskning, ifølge Mohammad Eslami, som leder Irans atomenergiorganisasjon. Han siteres av Iranske medier, som igjen siteres av Jerusalem Post.

NRK - 02 jul 22 kl. 06:36

Minst fem døde i jordskjelv i Iran

Minst fem personer er døde etter at flere jordskjelv har rammet kysten sør i Iran. Det kraftigste skjelvet ble målt til en styrke på 6,0. Mesteparten av ødeleggelsene fant sted i den lille landsbyen Sayeh Khosh i Hormozgan-provinsen, melder det statlige nyhetsbyrået Irna, som siterer guvernør Mahdi Dosti på at 5 personer er døde og 19 personer er skadd.

NRK - 02 jul 22 kl. 02:47

Iran rammet av flere jordskjelv

Flere jordskjelv har rammet kysten sør i Iran. Det første skjelvet ble registrert kort tid før midnatt natt til lørdag norsk tid, med en styrke på 6. Skjelvets episenter var om lag 54 kilometer nordøst for havnebyen Bandar-e Lengeh i Iran og hadde en dybde på 10 kilometer.

NRK - 08 jun 22 kl. 22:54

IAEA sier Iran ikke samarbeider

Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) anklager for første gang på to år Iran for manglende samarbeid med inspektører. Kritikken kommer i form av et resolusjonsforslag fra USA, Storbritannia, Frankrike og Tyskland, som ble vedtatt med 30 mot 2 stemmer i IAEAs styre. Russland og Kina stemte imot.

NRK - 23 jul 22 kl. 10:54

Antall døde i flommen i Iran øker

En flom har forårsaket oversvømmelser i Fars-provinsen sør i Iran og tatt livet til minst 21 personer lørdag, ifølge Iranske medier. – Kraftig regn oversvømmet Roudbal-elven ved byen Estahban, opplyser byens ordfører Yousef Karegar. Han sier at redningsarbeidere klarte å redde 55 personer fra å drukne i flommen.

NRK - 23 jul 22 kl. 07:45

Flere døde i flom i Iran

Minst 15 personer har mistet livet på grunn av flom sør i Iran. Det opplyser statlig media, ifølge AFP. I nabolandet Pakistan har flere hundre mennesker dødd i kraftig monsunregn de siste ukene..

Dagbladet - 23 timer siden

Hyller angrepet: - En god følelse

Angrepet mot Salman Rushdie blir hyllet blant innbyggere i Iran. Andre frykter det skal skape problemer for landet..

NRK - 15 maj 22 kl. 20:14

Iran vurderer eksport av gass til Europa

Iran vurderer muligheten for å eksportere naturgass til Europa etter at Russlands invasjon av Ukraina har ført til rekordhøye gasspriser. Selv om naturgassreservene i Iran er blant verdens største, er landet hardt rammet av sanksjonene som ble gjeninnført da USA trakk seg fra atomavtalen mellom Iran og verdens stormakter. Inntil sanksjonene oppheves, hindres Iran i å selge gass til Europa.

NRK - I førrgår: 07:02

Fleire skip lasta med korn har forlatt Ukraina

Eit skip lasta med over 3.000 tonn med kveite har dratt frå hamna Chornomorsk i Ukraina mot Tyrkia, skriv Reuters som siterer Tyrkias forsvarsminister. Eit anna skip med 60.

NRK - I førrgår: 07:02

Fleire skip lasta med korn har forlate Ukraina

Eit skip lasta med over 3.000 tonn med kveite har dratt frå hamna Chornomorsk i Ukraina mot Tyrkia, skriv Reuters som siterer Tyrkias forsvarsminister. Eit anna skip med 60.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com