Iran

Sunday, 04 December, 23:22

Nyheter om Iran

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 18 nov 22 kl. 06:00

Den tunge høsten i Iran

Flere skal dø. Det har myndighetene i Iran allerede bestemt. Nye 20 mennesker risikerer dødsstraff.

Klartale - 28 sep 22 kl. 06:20

Enda flere dør i protestene i Iran

Mahsa Amini ble bare 22 år gammel. Hun skal ha brukt hijaben på feil måte. Moralpolitiet i Iran pågrep henne.

NRK - 25 nov 22 kl. 15:04

Anklager Iranske sikkerhetsstyrker for å skyte mot demonstranter

14.24 Stoltenberg om Tyrkia-offensiv: – Har rett til selvforsvar 14.19 Svenske ungdommer demonstrerte for å markere klimasøksmål 13.

Klartale - 21 nov 22 kl. 14:05

Iran har angrepet kurdiske grupper i Irak

Iran har angrepet kurdiske grupper i Irak. Kurdere er en folkegruppe uten stat. De bor blant annet i Irak, Iran, Tyrkia og Syria.

Klartale - 17 nov 22 kl. 09:18

USA mener Iran angrep tankskip

USA anklager Iran for å angripe skipet Pacific Zircon. Et prosjektil traff skipet tirsdag. Ingen personer skal ha blitt skadd i angrepet.

Klartale - 01 dec 22 kl. 12:55

Nå etterforsker PST bråket ved ambassaden til Iran

– Det er kastet stein mot ambassaden. Flere har prøvd å ta seg inn, sa Gjermund Stokkli i politiet. NTB snakket med operasjons-lederen midt i kaoset 29.

NRK - 07 nov 22 kl. 19:01

Iran kalte inn den norske ambassadøren

Fredag forrige uke kalte Iran inn den norske ambassadøren, Sigvald Hauge. Utenriksdepartementet (UD) opplyser til NRK at Iransk side ønsket å ta opp nylige uttalelser fra Norges stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap). – Ambassadør Hauge gjorde rede for den norske regjeringens offisielle syn på Mahsa Amini-saken, sier pressevakten i UD.

Klartale - 26 okt 22 kl. 14:33

Uro i Iran 40 dager etter at Mahsa Amini døde

Onsdag skal flere demonstranter ha gått mot en gravplass i byen Saqez i Iran. Dette var også hjembyen til Mahsa Amini. I dag er det 40 dager siden hun døde, noe som er en vanlig sørgeperiode i Iran.

NRK - I førrgår: 21:39

Kvinner slutter seg til protester sørøst i Iran

Også i den svært konservative Iranske provinsen Sistan-Baluchistan har kvinner nå gått ut i gatene for å kreve frihet og rettigheter. I ukevis har mennene i den sunnidominerte provinsen sørøst i Iran demonstrert mot landets sjiamuslimske regime. Fredag fulgte en gruppe kvinner etter.

NRK - 07 nov 22 kl. 19:01

Reuters: Iran kalte inn den norske ambassadøren etter «inngripende kommentarer»

Mandag kalte Iran inn den norske ambassadøren, Sigvald Hauge, for å protestere mot det de kaller «inngripende kommentarer» fra Norges stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap). Det melder nyhetsbyrået Reuters, som siterer statlige medier. Norges ambassadør ble også kalt inn på teppet i september, etter det Iran mente var innblanding i interne forhold.

NRK - 07 nov 22 kl. 19:01

Reuters: Iran kalte inn den norske ambassadøren

Mandag kalte Iran inn den norske ambassadøren, Sigvald Hauge, for å protestere mot det de kaller «inngripende kommentarer» fra Norges stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap). Det melder nyhetsbyrået Reuters, som siterer statlige medier. Norges ambassadør ble også kalt inn på teppet i september, etter det Iran mente var innblanding i interne forhold.

Klartale - 23 sep 22 kl. 11:02

Dette er «moralpolitiet» i Iran

Mahsa Amini døde i Iran forrige uke. Hun ble arrestert av «moralpolitiet». De arresterte henne for å bruke hijab «feil».

NRK - 28 okt 22 kl. 08:51

Politisjef i Iran sparket etter drap på demonstranter

Myndighetene i Zahedan øst i Iran har sparket en av politisjefene i byen, melder det Iranske nyhetsbyrået Irna. Det Iranske byråets opplysninger siteres av nyhetsbyrået Reuters. Minst 66 personer mistet livet i sammenstøt i Zahedan for fire uker siden, ifølge menneskerettsorganisasjonen Amnesty.

NRK - 17 nov 22 kl. 17:02

IAEA kritiserer Iran for manglande samarbeidsvilje

Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) kritiserte for andre gong i år Iran for at landet ikkje viser samarbeidsvilje med byrået. Forslaget vart fremja av USA, Storbritannia, Frankrike og Tyskland på IAEA styremøte torsdag. Resolusjonen vart vedteken med 26 stemmer for og to mot, og det var Kina og Russland som stemde mot forslaget.

NRK - 12 nov 22 kl. 03:10

Storbritannia anklager Iran for trusler mot journalister

Storbritannia anklager Iran for dødstrusler mot journalister som er basert i Storbritannia. Den britiske utenriksministeren James Cleverly innkalte fredag Irans chargé d'affaires i London for å protestere mot truslene. Mandag opplyste Volant Media, som driver TV-kanalen Iran International som har dekket protestene i Iran, at to britisk-Iranske journalister hadde fått dødstrusler fra den Iranske Revolusjonsgarden.

NRK - 01 dec 22 kl. 01:42

Iran: Feiret fotballtap, ble skutt

Ifølge Iran Human Rights ble en 27-årig Iransk mann skutt og drept av Iranske sikkerhetsstyrker da han feiret Irans nederlag mot USA i fotball-VM, melder BBC. Det skal ha skjedd i Bandar Anzali i det nordlige Iran. Skuddene skal ha falt da en større gruppe demonstranter var på gaten og feiret nederlaget.

Klartale - 27 nov 22 kl. 13:00

Disse heier fram lagene sine under fotball-VM

NASJONALSANG: Supportere for Ecuador holder hånden sin på hjertet under deres første kamp mot Qatar. Her synger laget nasjonalsangen sin. GLYN KIRK/AFPKYSS: To supportere fra Qatar er klar for kampen deres mot Ecuador.

NRK - 24 nov 22 kl. 09:10

FNs menneskerettighetsråd tar opp situasjonen i Iran

FNs menneskerettighetsråd tar opp situasjonen i Iran på et hastemøte torsdag. Rådet vurderer å starte en gransking av myndighetenes brutale framferd. Hastemøtet holdes på initiativ fra Tyskland og Island, og forslaget støttes av over 50 land.

NRK - 21 nov 22 kl. 09:54

Iran med mottiltak etter kritisk IAEA-resolusjon

Iran opplyser å ha iverksatt mottiltak mot Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) som følge av en resolusjon som kritiserer Iran for ikke å samarbeide. – Som svar på de nylige handlingene til tre europeiske land og USA når det gjelder vedtaket av en resolusjon mot Iran, er det blitt iverksatt enkelte innledende tiltak som er vedtatt av Irans atomenergibyrå, sier Nasser Kanani, talsmann for utenriksdepartementet i Teheran, mandag. Forslaget om den kritiske IAEA-resolusjonen ble fremmet av Storbritannia, Frankrike og Tyskland på IAEAs styremøte sist torsdag.

NRK - 16 nov 22 kl. 16:03

Iran frigir beslaglagte greske oljetankere

Iran har frigitt to greske oljetankere som ble beslaglagt i mai. Oljetankerne har nå forlatt Iran, ifølge greske myndigheter. – Etter flere måneder lange samtaler med Iran har de gresk-flaggede oljetankerne Prudent Warrior og Delta Poseidon nå reist, heter det i en uttalelse fra det greske departementet for maritim handel.

Klartale - 03 okt 22 kl. 11:43

Politiet tok bildene til Hazhir etter demonstrasjonen mot Iran

Folk er rasende på Iran. Også i Norge. Torsdag dro demonstranter til Irans ambassade i Oslo.

Klartale - 29 sep 22 kl. 14:45

Flere demonstrerte utenfor ambassaden til Iran

Det har vært demonstrasjoner utenfor ambassaden til Iran i Oslo. Flere skal ha forsøkt å komme seg inn, ifølge politiet. Politiet mener de har kontroll nå.

NRK - 07 sep 22 kl. 14:29

Albania kutter diplomatiske bånd til Iran og viser til hackerangrep

Albania har onsdag brutt alle diplomatiske bånd med Iran etter at statsminister Edi Rama beskyldte Iran for å stå bak et massivt nettangrep mot landet i sommer. – Ministerrådet har besluttet å avslutte alle diplomatiske forbindelser med Den islamske republikken Iran med umiddelbar virkning, sa Rama i en uttalelse onsdag. Statsministeren har anklaget Iran for å stå bak et større nettangrep mot albanske institusjoner 15.

NRK - 23 timer siden

Protestar i konservativ del av Iran

Kvinner i den konservative delen av Iran tar del i protestane. Til nå har stort sett berre mennene i den Iranske provinsen tatt til gatene i protestar mot regimet. Svartkledde kvinner i den meir religiøse og tradisjonelle regionshovudstaden Zahedan i provinsen i Sistan-Balutsjistan tok fredag del i protestane mot det Iranske regimet, skriv nyheitsbyrået AFP.

NRK - 01 dec 22 kl. 17:17

Iran innfører 60 minutts angrefrist for «desinformasjon»

Iranske medium får no ein angrefrist på 60 minutt til å rette opp i desinformasjon, opplyser styresmaktene sitt cybersenter. I ei fråsegn frå senteret heiter det at alle informasjonstenester er pålagde å korrigere desinformasjon innan ein time. Bakgrunn for nyheitsmeldingar må leggast fram i løpet av 24 timar.

Klartale - 18 okt 22 kl. 13:06

Norge vil også straffe Iran mer

Statsminister Støre sa mandag kveld at saken var avklart. Og det vil bli vedtatt så fort som mulig, sa han til kanalen NRK. Han sa også at regjeringen har hatt tett kontakt med EU mens den har jobbet med de nye reglene.

NRK - 09 nov 22 kl. 00:01

Tetzschner refsar stortingspresidenten for Iran-utspel

Stortingspresidentens støtte til demonstrasjonane i Iran har vakt internasjonal merksemd. Høgre-representant Michael Tetzschner forstår at Gharahkhani med sin Iranske bakgrunn er engasjert i det som skjer i Iran. Men han meiner Gharahkhani ikkje kan uttale seg om dette i kraft av å vere stortingspresident.

NRK - 28 nov 22 kl. 20:28

Iransk general: Over 300 drepne i demonstrasjonar

Over 300 personar er drepne i uroa rundt demonstrasjonane som har prega Iran dei siste månadane, vedgår den Iranske generalen Amir Ali Hajizadeh i Revolusjonsgarden. Dette er dei første dødstala frå offisielt hald, men dei er lågare det den USA-baserte organisasjonen Human Rights Activists in Iran har anslått. Dei reknar med at 451 demonstrantar og 60 personar frå tryggingsstyrkane er drepne i uroa til no.

Klartale - 22 sep 22 kl. 09:48

Flere demonstranter drept i Iran

Mahsa Amini døde på sykehus i Iran forrige uke. Hun ble arrestert fordi hun ikke hadde hijaben på «riktig». Øyevitner sier hun ble banket opp av politiet.

NRK - 03 nov 22 kl. 16:56

Iran: Politifolk skal være drept under demonstrasjoner

Flere medlemmer av sikkerhetsstyrkene i Iran skal ha blitt drept eller såret i sammenstøt med demonstranter i byen Karaj i nærheten av hovedstaden Teheran. Det melder de statlige nyhetsbyråene Irna, Tasnim og Fars i Iran. Flere demonstranter var samlet i Karaj torsdag for å markere at det er 40 dager siden 22 år gamle Hadis Najafi ble skutt og drept under en demonstrasjon.

Aftenposten - 25 nov 22 kl. 13:18

Wales-keeperen utvist - Iran scoret to mål på overtid

(Wales-Iran 0-2) Åtte minutter på overtid ble innbytter Roozbeh Cheshmi den store helten for Iran..

VG - 25 nov 22 kl. 13:17

Wales-keeperen utvist - Iran scoret to mål på overtid

(Wales-Iran 0-2) Åtte minutter på overtid ble innbytter Roozbeh Cheshmi den store helten for Iran..

Aftenposten - 25 nov 22 kl. 13:18

Emosjonell Iran-trener etter bragden: – Vi gjorde dette for fansen

(Wales-Iran 0-2) Åtte minutter på overtid ble innbytter Roozbeh Cheshmi den store helten for Iran..

NRK - 03 nov 22 kl. 13:30

USA vil kaste Iran ut av FNs kvinnekommisjon

Iran hører ikke hjemme i FN-kommisjonen om kvinners status, mener USA, som vil frata landet plassen. USAs visepresident Kamala Harris hyllet onsdag de Iranske kvinnene som de siste ukene har ledet an i demonstrasjoner med krav om rettigheter. Hun lovet at USA vil forsøke å få Iran kastet ut av FNs kvinnekommisjon.

Klartale - 25 nov 22 kl. 11:39

Slik har den første uka med fotball-VM vært

Søndag 20. november startet kampen om å bli verdensmester i fotball for landslag.Klar Tale følger mesterskapet, men lager ingen saker med resultat hver dag.

NRK - 22 nov 22 kl. 11:18

FN: 300 drept i Iran

FNs høykommissær for menneskerettigheter sier at situasjonen i Iran er kritisk. Myndighetenes respons til protestene har resultert i mer enn 300 dødsfall de siste to månedene, ifølge FN. – Vi oppfordrer myndighetene til å møte folkets krav for likhet, verdighet og rettigheter i stedet for å bruke unødvendig eller uforholdsmessig kraft for å undertrykke protestene,» sa talsmann for FNs menneskerettighetssjef Volker Turk på en Genève pressebrifing.

NRK - 21 nov 22 kl. 05:55

Iran starter nye angrep i Irak

Iran innledet sent søndag nye angrep mot kurdiske opposisjonsgrupper med base i nabolandet irakiske Kurdistan. Irans revolusjonsgarde har igjen bombardert Iranske kurdiske partier, sa antiterroravdelingen i irakisk Kurdistan, uten å nevne om det var noen ofre eller skadde. Det demokratiske partiet i Iransk Kurdistan (PDKI) sa at Iran hadde sendt missiler og selvmordsdroner i Koya og Jejnikan, nær Arbil, hovedstaden i irakisk Kurdistan.

NRK - 29 okt 22 kl. 11:27

Iran skal diskutere russiske droneangrep med Ukraina

Iran vil føre direkte samtaler med Ukraina for å diskutere Russlands bruk av angivelige Iranske droner i Ukraina-krigen, sier landets utenriksminister. – Vi er klare til å diskutere og ordne opp i dette i møter med Kyiv, sa Hossein Amir-Abdollahian i en telefonsamtale med sin ukrainske kollega Dmytro Kuleba fredag. Det viser en uttalelse fra det Iranske utenriksdepartementet, gjengitt av nyhetsbyrået DPA.

NRK - 16 nov 22 kl. 19:30

Statlig TV: Minst fem drept i angrep på marked sør i Iran

Væpnede menn åpnet ild i en basar sørvest i Iran og drepte minst fem mennesker, ifølge statlig TV i landet. Flere er såret i onsdagens angrep i byen Izeh, blant dem sivile og sikkerhetsstyrker, ifølge TV-kanalen. Motivet for angrepet er foreløpig uklart.

Klartale - 15 nov 22 kl. 06:52

Hvem overtar makten i Iran?

Ayatolla Ali Khamenei er Irans øverste leder. Han er 83 år gammel. Han skal ha vært nær døden flere ganger, ifølge rykter.

NRK - 14 nov 22 kl. 09:25

Iran har avfyrt raketter mot kurdiske mål i Nord-Irak

Iran gikk mandag morgen til angrep mot Iransk-kurdiske eksilgrupper i Nord-Irak. Minst én person ble drept og åtte såret, opplyser en lokal ordfører. – Fem raketter ble rettet mot en bygning som benyttes av Kurdistans demokratiske parti i Iran, sier ordfører Tariq al-Haidari i byen Koysanjaq.

NRK - 12 nov 22 kl. 10:08

Tyskland: Vil øke presset på regimet i Iran

Sanksjoner er en av måtene Tyskland vil øke presset på regimet i Iran, skriver den tyske kansleren Olaf Scholz på Twitter, ifølge Reuters. I ukesvis har befolkningen i Iran demonstrert mot regimet. Demonstrantene har blitt truet med dødstraff..

NRK - 15 timer siden

Iran: Fire henrettet etter anklager om spionasje

Fire personer som var anklaget for å jobbe for israelsk etterretning, er blitt henrettet i Iran. Det opplyser det statlige Iranske nyhetsbyrået Irna. Landets mektige Revolusjonsgarde hevder å ha avslørt et nettverk av personer knyttet til den israelske etterretningstjenesten Mossad.

NRK - 12 nov 22 kl. 02:21

44 land ber om Iran-møte i FN

Tyskland og Islands FN-ambassadører har bedt om at FNs menneskerettighetsråd holder et ekstraordinært møte om uroen i Iran, melder NTB-AFP. De ber om at møtet tar for seg den stadig forverrede menneskerettighetssituasjonen i den islamske republikken Iran, og især med tanke på kvinner og barn. Møtet bør holdes 24.

NRK - 11 nov 22 kl. 16:38

Litauen: EU skal diskutere nye sanksjoner mot Iran

EUs utenriksministre skal mandag diskutere om Iran bør rammes av nye sanksjoner, opplyser Litauens utenriksminister Gabrielius Landsbergis. – Det vil være snakk om to deler: For den Iranske deltakelsen i krigen på russisk side i Ukraina, men også for menneskerettsbrudd som finner sted i Iranske byer, sa Landsbergis under et besøk i Berlin fredag. Ifølge en ikke navngitt EU-kilde kommer ministrene trolig til å vedta sanksjoner mot Iran som følge av Iranske myndigheters voldelige håndtering av demonstrasjonene i landet.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com