Iran

Saturday, 18 September, 04:07

Nyheter om Iran

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 11 sep 21 kl. 15:48

FNs atomsjef til Iran

Søndag skal FNs atomsjef dra til Teheran i Iran for å dempe den anspente stemningen, skriver AFP. Denne uken har FN beskyldt Iran for å være lite samarbeidsvillige. Derfor skal Rafael Grossi i Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) møte visepresidenten i Iran, i tillegg til Mohammad Eslami, som er lederen for atomenergi-organisasjonen i Iran (AEOI)..

NRK - 12 sep 21 kl. 21:11

Enighet under IAEA-besøk i Iran

Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) og Iranske myndigheter er blitt enige om videre kameraovervåking på Iranske atomanlegg. IAEAs leder Rafael Grossi sa til pressen etter sin reise til Teheran søndag at avtalen åpner opp for videre diplomatiske samtaler. Han sa at de ikke har kommet fram til en permanent løsning, men at det mest presserende problemet iallfall var løst, siden Iranerne tillater IAEA å beholde sine kameraer i atomanleggene.

NRK - 12 sep 21 kl. 13:30

Enighet om atomovervåkning

Leder for Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) Rafael Grossi var søndag i Iran for samtaler med blant annet visepresidenten og lederen for atomenergi-organisasjonen i Iran (AEOI) Mohammad Eslami. Ifølge en felles uttalelse vil Iran tillate videre kameraovervåking på Iranske atomanlegg, melder internasjonale nyhetsbyråer. Partene ble enige om at IAEA kan få sette inn nye minnekort i kameraene på atomanleggene, men disse vil forbli under felles forseiling i Iran..

NRK - 24 aug 21 kl. 14:57

Rekordmange koronadøde i Iran

Iran har registrert 709 døde av covid-19 siste døgn, rapporterer statlig TV. Det er det høyeste tallet så langt under pandemien. Iran er nå inne i sin femte og kraftigste smittebølge.

NRK - 09 aug 21 kl. 17:22

Macron og Raisi i atomsamtale

Frankrikes president Emmanuel Macron og Irans president Ebrahim Raisi har hatt en én time lang telefonsamtale om gjenåpningen av atomforhandlingene mellom Iran og Vesten. Mens Raisi slo fast at Iran må bevare sine rettigheter, ba Macron ham om å komme tilbake til forhandlingsbordet snarlig. Raisi sa at Iran tar oppgaven med å opprettholde en avskrekkende effekt i Den persiske bukta, etter flere anklager om at Iran sto bak et angrep mot en oljetanker for to uker siden.

NRK - 06 aug 21 kl. 17:00

G7-ministre ut mot Iran

Utenriksministrene i G7-landene går ut mot Iran i en felles uttalelse, etter et angrep tidligere denne uka på det israelske tankskipet MS Mercer Street. Ministrene hevder alle tilgjengelige bevis peker mot Iran, og kaller angrepet et klart brudd på internasjonal lov. – Irans oppførsel, i tillegg til landets støtte til ikke-statlige og voldelige aktører, er en trussel mot internasjonal fred og sikkerhet, sier ministrene i uttalelsen.

NRK - 20 jun 21 kl. 05:32

Nye atomsamtaler med Iran

Samtalene om å puste liv i atomavtalen med Iran gjenopptas søndag i Wien. EUs utenrikssjef Josep Borrell og Enrique Mora, EU-delegaten som ledet de siste samtalene mellom Russland, Kina, Tyskland, Frankrike, Storbritannia og Iran, skal lede forhandlingene. De skal «fortsette samtalene med utsikt til en mulig retur for USA til atomavtalen med Iran, heter det i en pressemelding.

NRK - 02 aug 21 kl. 16:48

Iran må ta konsekvensene

Den britiske statsministeren Boris Johnson sier mandag at Iran må få konsekvenser for det «opprørende» angrepet på det israelsk-administrerte skipet utenfor kysten av Oman. – Iran bør ta konsekvensene av det de har gjort. Dette var helt klart uakseptabelt og et vanvittig angrep på kommersiell skipsfart.

NRK - 01 aug 21 kl. 19:48

USA anklager Iran for angrep

Også USA anklager Iran for angrepet som krevde to liv på et tankskip utenfor Oman. Amerikanerne lover en «passende reaksjon». Iran har kalt anklagene, som først kom fra Israel, for grunnløse.

Aftenposten - 07 sep 21 kl. 07:44

Taliban og Iran var bitre fiender. Her er tre grunner til at det er snudd på hodet.

ISTANBUL (Aftenposten): Taliban og Iran var bitre fiender. Her er tre grunner til at det er snudd på hodet..

NRK - 10 aug 21 kl. 11:40

I retten for henrettelser i Iran

En tidligere fengselsansatt som er tiltalt for brudd på folkeretten og flere drap i forbindelse med massehenrettelser i Iran i 1988, møter i retten i Sverige tirsdag. Den 60 år gamle mannen fra Iran har vært fengslet i Sverige siden november 2019. Rettsaken er en av de største internasjonale sakene som er behandlet av svensk domstol..

NRK - 08 aug 21 kl. 13:39

Rekordsmitte i Iran

Iran som er inne i sin mest alvorlige smittebølge hittil, meldte søndag om flere smittede og døde på én dag enn noensinne hittil i pandemien. 39.600 nye smittetilfeller ble registret, og 542 mennesker døde av viruset.

Klartale - 06 aug 21 kl. 09:29

Iran med advarsel til Israel

Regjeringen i Israel sier de gjør seg klare for et angrep på Iran. – Ikke test oss, er svaret fra Iran..

NRK - 28 aug 21 kl. 15:16

Midtøsten-rivaler møttes i Bagdad

Saudi-Arabia og Iran sendte sine respektive utenriksministre til Bagdad, da Irak avholdt en Midtøsten-konferanse for å diskutere problemene i regionen. Konferansen er ment å virke konfliktdempende, og markere at Irak ønsker å innta rollen som en nøytral megler i regionen. Ledere fra blant andre Egypt, Jordan, Qatar og Frankrike kom til Bagdad lørdag.

NRK - 28 aug 21 kl. 14:17

Irans Khameini ut mot Biden

Irans øverste leder, ayatolla Ali Khamenei, anklager USAs president Joe Biden for å ha samme holdning som hans forgjenger Donald Trump, når det kommer til den internasjonale atomavtalen. – Det er ingen forskjell mellom USAs nåværende regjering og den forrige, fordi det den forlanger av Iran i atomspørsmålet er forskjellig i ord, men er det samme som Trump krevde, heter det i en uttalelse fra Khamenei på hans egen nettside. Atomavtalen innebærer at Iran skal slippe sanksjoner mot at landet åpner for grundigere inspeksjoner av sitt atomprogram og trapper kraftig ned på anrikingen av uran.

NRK - 28 aug 21 kl. 14:17

Irans Khamenei ut mot Biden

Irans øverste leder, ayatolla Ali Khamenei, anklager USAs president Joe Biden for å ha samme holdning som hans forgjenger Donald Trump, når det kommer til den internasjonale atomavtalen. – Det er ingen forskjell mellom USAs nåværende regjering og den forrige, fordi det den forlanger av Iran i atomspørsmålet er forskjellig i ord, men er det samme som Trump krevde, heter det i en uttalelse fra Khamenei på hans egen nettside. Atomavtalen innebærer at Iran skal slippe sanksjoner mot at landet åpner for grundigere inspeksjoner av sitt atomprogram og trapper kraftig ned på anrikingen av uran.

NRK - 20 jun 21 kl. 20:32

Nære berging av Iran-avtalen

Diplomatane som forsøker å pusta liv i atomavtalen mellom Iran og stormaktene, melder om framgang etter nye samtalar i Wien. Det skriv NTB. No er det ifølgje diplomatane opp til regjeringane i dei involverte landa å tå politiske avgjerder.

NRK - 04 aug 21 kl. 18:13

Hevder Iran er uker unna atomvåpen

Israels forsvarsminister Benny Gantz hevder at Iran i løpet av ti uker vil ha produsert høyanriket uran som kan benyttes i atomvåpen. – Iran har brutt alle retningslinjer som er nedfelt i atomavtalen og er nå bare rundt ti uker unna å skaffe materiale som kan benyttes i atomvåpen, sa Gantz onsdag..

NRK - 03 aug 21 kl. 08:54

Presidenten innsettes i Iran

Den ultrakonservative Ebrahim Raisi blir tirsdag innsatt som president i Iran, melder flere byråer. Under talen sier Raisi at han vil forsøke å få vekk amerikanske sanksjoner mot Iran, og at en bedret Iransk økonomi ikke har sammenheng med «utlendingers vilje», melder Reuters og AFP. Seremonien sendes direkte på statlig Iransk TV..

NRK - Igår: 13:30

Jubel då drivstoff kom til Libanon

For første gong har ein lastebilkolonne med drivstoff frå Iran kome til kriseramma Libanon. Leveransen er organisert av Hizbollah. Det var rundt 80 tankbilar som kryssa grensa torsdag.

NRK - 01 aug 21 kl. 17:34

Storbritannia mener Iran står bak

Storbritannias utenriksminister Dominic Raab mener Iran står bak angrepet mot en israelsk oljetanker, melder Reuters. En britisk og rumensk statsborger ble drept i angrepet. – Vi mener dette angrepet var utført av Iran og er et klart brudd på internasjonal lov, sier han..

NRK - 30 jul 21 kl. 20:59

Israel vil svare hardt etter angrep

Israels utenriksminister Yair Lapid sier at det er behov for å svare hardt tilbake etter angrepet på oljetankeren utenfor Oman. Han anklager Iran for å stå bak. To fra mannskapet ble drept, en fra Romania, og en britisk statsborger.

NRK - 29 jul 21 kl. 08:15

Iran skal produsere cubansk vaksine

Neste uke starter Iran å masseprodusere cubanske koronavaksiner, melder cubanske statlige medier, ifølge Reuters. Dermed blir Iran det første landet utenfor Cuba til å produsere de cubanske koronavaksinene..

VG - 09 sep 21 kl. 18:53

Bygger mur mot afghanske flyktninger: – De tyrkiske soldatene slo oss med kjetting

Iran/TYRKIA-GRENSEN (VG) Mens afghanske flyktninger sier de blir utsatt for vold, er tyrkiske myndigheter mest opptatt av å vise frem sin nybygde mur mot de samme menneskene..

NRK - 23 jul 21 kl. 21:57

FN ber Iran løse vannkrisen

FNs menneskerettighetssjef Michelle Bachelet ber myndighetene i Iran rydde opp og slutte å slå ned på demonstrasjoner i Khuzestan-provinsen. Det har de siste ukene vært demonstrasjoner i den velstående Khuzestan-provinsen i sørvestlige i Iran. Minst tre personer har mistet livet i sammenstøt, og flere er pågrepet.

Aftenposten - 06 sep 21 kl. 08:01

Taliban fordømmes av Iran etter å ha erobret Afghanistans siste skanse

Taliban sier mandag morgen at den siste del av motstand i Afghanistan er nedkjempet, og at Panjshirdalen er «fullstendig….

NRK - 22 jul 21 kl. 11:04

Iran åpner ny oljeterminal

Iran har åpnet sin første oljeterminal utenfor Persiabukta og kan dermed unngå det trange Hormuzstredet som patruljeres av amerikanske krigsskip. – Vi hadde én terminal, og dersom det var problemer, kunne oljeeksporten vår avskjæres. Dette er derfor en historisk dag for Iran, sa avtroppende president Hassan Rouhani torsdag..

NRK - 21 jul 21 kl. 16:14

Vannmangel og vold i Iran

Iranske myndigheter sier at en politibetjent er skutt og drept av «oppviglere» i den oljerike Khuzestan-provinsen i Iran. Det skriver Al Jazeera. Provinsen har den siste uken vært preget av voldsomme demonstrasjoner på grunn av vannmangel.

NRK - 07 aug 21 kl. 19:07

Kilde: EU vil gjenoppta atomsamtale

Atomforhandlingene mellom Iran og stormaktene kan starte opp igjen i september, ifølge en EU-kilde. Den anonyme EU-tjenestepersonen sier at Iran og landets nye president Ebrahim Raisi er klare for å forhandle igjen i september, skriver blant andre AFP og DPA..

NRK - 27 aug 21 kl. 18:37

Israels statsministre møtte Biden

Israels nye statsminister Naftali Bennett møtte fredag president Joe Biden i Det hvite hus. Møtet ble én dag forsinket som følge av terroraksjonen ved flyplassen i Kabul. – Israel står side ved side med USA i denne vanskelige tiden, heter det i en uttalelse fra Bennett.

VG - 04 aug 21 kl. 18:36

Israel hevder Iran er uker unna å ha høyanriket uran

Israels forsvarsminister Benny Gantz hevder at Iran i løpet av ti uker vil ha produsert høyanriket uran som kan benyttes i atomvåpen..

VG - 04 aug 21 kl. 05:59

Iran og Israel utkjemper skyggekrig til havs og på land

Iran og Israel har i årevis utkjempet en skyggekrig i Midtøsten, ofte gjennom grupper i andre land. De siste månedene har krigen åpnet en ny front til havs, men omstendighetene er godt skjult..

VG - 26 aug 21 kl. 01:59

Tyrkia bygger gigantmur for å stoppe flyktninger

Samtidig som desperate afghanere forsøker forlate hjemlandet sitt bygger Tyrkia en lang, tre meter høy betongmur på grensen til Iran. Målet er å hindre afghanske flyktninger å ta seg inn i landet..

NRK - 25 aug 21 kl. 12:01

WHO: Antall smittede flater ut

Over 4,5 millioner ble koronasmittet i uken fram til 22. august. Etter to måneders økning, virker det som tallet på nye smittede nå flater ut, sier WHO.

NRK - 02 aug 21 kl. 15:20

37.000 nye koronatilfeller i Iran

Det siste døgnet har 37.189 personer fått påvist koronaviruset i Iran. Det er det høyeste døgntallet i landet siden starten av pandemien.

NRK - 22 aug 21 kl. 21:17

Lover drivstoff til Libanon

Libanon har i lengre tid opplevd kritisk mangel på bensin og diesel, og søndag steg prisene med opptil 70 prosent etter at myndighetene på nytt kuttet i subsidiene. Hizbollah-leder Hassan Nasrallah lovet søndag at Iran vil trå støttende til. I en TV-tale lovet Nasrallah at Iransk drivstoff er på vei og vil ankomme i løpet av «de kommende dagene», et løfte han også kom med i en TV-tale for fire dager siden.

NRK - 30 jul 21 kl. 16:55

Anklager Iran for droneangrep

En israelsk tjenestemann har anklaget Iran for å ha iscenesatt et droneangrep på oljetankeren som ble angrepet utenfor kysten av Oman natt til fredag. Israelsk TV sier at den anonyme tjenestemannen kaller angrepet for «terrorisme begått av Iran». Iranske myndigheter har ikke svart på anklagene..

NRK - 14 jun 21 kl. 13:35

Iran ser ingen endringer i Israel

Iran forventer ingen politiske endringer i forholdet til Israel etter at israelerne fikk ny regjering søndag. Den nye statsministeren, Naftali Bennett, har sagt han er imot at USA igjen slutter seg til atomavtalen med Iran. Han sier også at Iran ikke vil få lov til å utvikle atomvåpen under hans ledelse..

NRK - 20 aug 21 kl. 18:25

Fire drept i israelsk luftangrep

Israelske luftangrep mot Syria har drept fire proIranske krigere alliert med regimet i Damaskus, ifølge Syrian Observatory for Human Rights. Statlige medier i Syria har tidligere sagt at luftforsvaret hadde registrert «fiendtlige mål» over hovedstaden Damaskus sent torsdag. – Den israelske fienden lanserte et luftangrep rettet mot posisjoner i nærheten av Damaskus og rundt byen Homs.

NRK - 19 aug 21 kl. 06:22

Naftali Bennett til USA neste uke

Israels statsminister Naftali Bennett drar neste uke til Washington der han skal møte USAs president Joe Biden, 26. august. De to lederne skal diskutere regional og global sikkerhet, inkludert Iran, opplyser talsperson for Det hvite hus, Jen Psaki..

NRK - 26 jul 21 kl. 12:22

Rekordhøy smitte i Iran

Mandag registrerte Iran 31.814 tilfeller av korona. Det er det høyeste antallet de har registrert på én dag så langt i pandemien, Det ble også registrert 322 nye dødsfall..

NRK - 29 jun 21 kl. 05:01

Vil ikke la Iran skaffe atomvåpen

USAs president Joe Biden sier at han ikke vil tillate at Iran får atomvåpen på hans vakt. Løftet kom da han møtte Israels president. – Det jeg kan si til deg er at Iran aldri vil få atomvåpen på min vakt, sa Biden da han møtte Rivlin i Det hvite hus..

VG - 21 jul 21 kl. 19:42

Eid al-Adha i Iran: Lockdown, rekordsmitte og fatale protester

I juli har Iran har registrert over 200 daglige coronarelaterte dødsfall. Samtidig pågår den verste tørken i landet på 50 år..

VG - 13 aug 21 kl. 10:34

Det Iranske folk trenger vår solidaritet

Denne kronikken kan føre til at jeg ikke får lov til å besøke mine slektninger i Iran, men jeg vil gi unge Iranere en stemme..

NRK - 11 aug 21 kl. 15:25

Iran får ny utenriksminister

Irans nyvalgte president Ebrahim Raisi har utnevnt den 57 år gamle tidligere diplomaten Hossein Amir-Abdollahian til utenriksminister. Amir-Abdollahian har langt erfaring i Iransk UD og har tjenestegjort som viseutenriksminister og generaldirektør under tre presidenter de siste 25 årene. Amir-Abdollahian er kjent for å være pragmatisk i enkelte spørsmål, men han er også tilhenger av å føre en tøff linje overfor Israel.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt