Erna Solberg

Thursday, 28 September, 09:27

Nyheter om Erna Solberg

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 18 sep 23 kl. 10:56

– Tøff tid for hele familien vår

Sindre Finnes har handlet aksjer over 3.600 ganger. Han er mannen til Erna Solberg.

Klartale - 15 sep 23 kl. 09:57

Erna i tårer mens hun snakker om aksjer

Sindre Finnes er mannen til Erna Solberg. Han handlet aksjer mens Solberg var statsminister. Solberg er fra partiet Høyre.

Klartale - 20 timer siden

Erna Solberg har fått én uke på seg til å svare

Erna Solberg er leder for partiet Høyre. De siste ukene har mange snakket om Solberg. Årsaken er hennes mann Sindre Finnes.

Klartale - 21 sep 23 kl. 10:44

– Opp til Høyre å bestemme om jeg får fortsette

Erna Solberg møtte pressen torsdag formiddag. Hun er leder i partiet Høyre. Hun skulle svare på spørsmål om aksjene til Sindre Finnes.

NRK - 20 sep 23 kl. 01:46

Eva Joly mener Erna Solberg må trekke seg

Korrupsjonsjegeren Eva Joly mener Høyre-leder Erna Solberg må trekke seg av hensyn til demokratiet etter skandalen rundt ektemannens aksjehandel. Norskfødte Eva Joly er i dag en fransk advokat, politiker og tidligere forhørsdommer. Til Klassekampen sier hun at Solberg-saken bare kan få ett utfall – at Erna Solberg må gå av for å bevare tilliten til demokratiet.

NRK - 15 sep 23 kl. 20:26

Sindre Finnes handla oljeaksjar medan Solberg jobba med krisehjelp til næringa

Samtidig som dåverande statsminister Erna Solberg jobba med krisehjelp til oljeselskapa under pandemien, den såkalla oljeskattepakken, handla ektemannen Sindre Finnes oljeaksjer, melder DN. Skattepakken innehaldt store skattelettingar for oljeselskapa, og blei vedtatt av Stortinget i juni 2020. Arbeidet med denne pakken starta som følge av at oljeprisen stupte etter nedstenging 12.

NRK - 21 sep 23 kl. 10:09

Erna Solberg sier det er opp til Høyre å bestemme

– Det er ikke vits å være partileder hvis ikke velgerne har tillit til meg, sier tidligere statsminister Erna Solberg. – Det er vanskelig for partiet mitt, og for meg og familien min, sier hun under et intervju med E24. Hun svarer ikke klart om hun vil være statsministerkandidat i 2025.

NRK - 15 sep 23 kl. 09:32

Erna Solbergs ektemann gjorde over 3600 aksjehandler mens hun var statsminister

Det var en gråtkvalt Høyre-leder som møtte pressen fredag morgen. – Som alle kan se av den listen har den vært omfattende, sier Erna Solberg om listen over hennes ektemanns aksjehandler. Listen, som pressen fikk tilgang til da Solberg holdt pressekonferanse klokken 9:30, viser at Finnes gjorde nærmere 3650 aksjehandler mens Solberg var statsminister.

NRK - 21 sep 23 kl. 10:44

Solberg vil ikke ta permisjon – sier tiden vil vise på spørsmål om samliv med Finnes

På spørsmål om det har vært aktuelt å ta ut permisjon under denne perioden svarer Erna Solberg: – Ikke akkurat nå. Hvis det kommer en situasjon er det en mulighet, men det er en rolig uke slik at jeg kan svare på disse spørsmålene. Erna Solberg møter NRK på Høyres Hus.

Klartale - 19 sep 23 kl. 08:39

Flere vil ha henne som ny leder i Høyre

Flere vil ha Ine Eriksen Søreide som leder i Høyre. Det viser en måling fra kanalen TV 2.Erna Solberg leder partiet i dag.

NRK - 14 sep 23 kl. 13:27

Erna Solberg innkalles til høring av kontrollkomiteen

Tidligere statsminister Erna Solberg vil få spørsmål om sin egen habilitet og ektemannens aksjekjøp når hun møter i kontrollkomiteens høring. – Hun må svare på om hun har vært inhabil i noen saker i forbindelse med ektemannens aksjehandler, sier Rødts Seher Aydar til NTB. Hun vil også vite om Solberg har skaffet seg fullstendig oversikt over Sindre Finnes' aksjekjøp, slik hun har plikt til.

NRK - I førrgår: 23:11

Dagbladet: Solberg tror ikke Finnes vil handle aksjer

Erna Solberg tror ikke Sindre Finnes vil fortsette å handle aksjer dersom hun blir valgt som statsminister i 2025. – Slik situasjonen er nå, tror jeg ikke han vil risikere å komme i den situasjonen en gang til, sier Høyre-leder Erna Solberg til Dagbladet. Både Finnes og Solberg er i hardt vær etter at det ble kjent at førstnevnte hadde handlet aksjer mens Solberg var statsminister mellom 2013 og 2021.

Klartale - I førrgår: 08:33

Nesten halvparten mener at hun ikke kan bli statsminister igjen

Undersøkelsen er gjort av InFact for kanalen P4. Den ble gjort dagen etter at Erna Solberg snakket til pressen i forrige uke. Hun snakket Sindre Finnes handel med aksjer.

NRK - I førrgår: 16:41

Solberg: Positiv til økt innsyn i habilitet 

Høyre-leder Erna Solberg sier hun er positiv til at Statsministerens kontor (SMK) ser på hvordan det kan være mulig å gi mer informasjon om hennes habilitet. – Statsministerens kontor har gitt innsyn i en rekke dokumenter i denne saken. Det er de som har avgjort, og også i fortsettelsen de som må avgjøre, hva de gir innsyn i og ikke, sier Solberg i et skriftlig svar til NRK, og fortsetter: – Vi sitter ikke lenger på Statsministerens kontor, og har ikke myndighet til å instruere embetsverket, men jeg er positiv til at Statsministerens kontor ser på hvordan de kan gi mer informasjon om min habilitet i ulike sammenhenger.

Klartale - 18 aug 23 kl. 11:15

Dette diskuterte politikerne på Debatten

Snart er det kommunevalg. Alle partilederne var i debatt hos kanalen NRK på torsdag. Debatten foregikk i Arendal.

NRK - 21 sep 23 kl. 11:23

Lysbakken om Solberg: Ikke bare opp til Høyre å vurdere tillit

Torsdag sier Partileder Erna Solberg (H) at det er opp til Høyre å vurdere tilliten hennes etter ektemannens aksje-skandale. Medlem av kontrollkomiteen på Stortinget Audun Lysbakken (SV), sier det ikke bare er opp til Høyre å vurdere tilliten. – Jeg mener fortsatt at hun ikke er tydelig nok på spørsmål om ansvar.

NRK - 21 sep 23 kl. 10:55

Venstre støtter SV-krav om redegjørelse fra Solberg

Venstres Grunde Almeland flagger nå støtte til SVs forslag om å be Erna Solberg komme med en skriftlig redegjørelse til Stortinget om aksjesaken. – Min første reaksjon er at dette er et godt forslag, og at det er noe jeg og Venstre vil støtte i komiteen, sier Almeland til NRK. Erna Solberg gir i dag en rekke intervjuer til ulike medier om aksjesaken som involverer hennes mann Sindre Finnes.

NRK - 21 sep 23 kl. 10:44

Solberg vil ikke ta permisjon

På spørsmål om det har vært aktuelt å ta ut permisjon under denne perioden svarer Erna Solberg: – Ikke akkurat nå. Hvis det kommer en situasjon er det en mulighet, men det er en rolig uke slik at jeg kan svare på disse spørsmålene. Erna Solberg møter NRK på Høyres Hus.

NRK - 20 sep 23 kl. 07:43

Aftenposten utelatt fra Høyres tidslinje om Sindre Finnes

Aftenposten ba om en liste over Sindre Finnes’ aksjehandler en uke før valgdagen. Høyre droppet henvendelsen i sin tidslinje over Finnes-saken. Høyre publiserte tirsdag kveld en tidslinje for Erna Solberg og Høyres befatning med saken om Finnes’ aksjehandler.

NRK - 23 timer siden

Erna Solberg har fått én uke på seg til å svare Stortinget om habilitet

Kontrollkomiteen på Stortinget har gitt Høyre-leder Erna Solberg frist til 3. oktober med å redegjøre for ektemannens aksjehandel mens hun var statsminister. – Komiteen ber om all relevant informasjon i saken og en skriftlig redegjørelse til komiteen, heter det i brevet som ble sendt til Solberg (H) etter møtet i kontrollkomiteen tirsdag.

Klartale - 06 sep 23 kl. 11:15

Slik prøver politikerne å nå unge

– Majones på Grandiosa?Det er en av valgkampens mest sette spørsmål fra politikere på TikTok. Erna Solberg og partiet Høyre har laget en video hvor hun svarer på spørsmålet.

NRK - 21 sep 23 kl. 10:23

Øygarden-ordførar har framleis tillit til Erna

Ordførar i Øygarden, Tom Georg Indrevik, seier han framleis har tillit til partileiar Erna Solberg etter aksjehandlane mannen hennar gjorde medan ho var statsminister. Solberg seier torsdag i nye intervju om saka at det er opp til Høgre å vurdera rolla hennar. – Ingenting er endra foreløpig, og eg meiner framleis at ho er den beste til å leia oss i 2025, seier Indrevik.

NRK - 21 sep 23 kl. 10:09

Erna møter pressen: Opp til Høyre å bestemme

– Det er ikke vits å være partileder hvis ikke velgerne har tillit til meg, sier tidligere statsminister Erna Solberg. – Det er vanskelig for partiet mitt, og for meg og familien min, sier hun under et intervju med E24. Hun svarer ikke klart om hun vil være statsministerkandidat i 2025.

NRK - 17 aug 23 kl. 21:24

Høyre-leder Erna Solberg må svare på Dagens Næringslivs avlssøring

Under NRKs partileder-debatt, nekter Høyre-leder Erna Solberg for å ha sett notatet hvor hennes ektemanns, Sindre Finnes, listet opp potensielle borgerlige kandidater til statlige styrer. I dag publiserte Dagens Næringsliv en sak der det kommer fram at Thorhild Widvey, som satt som kulturminister under Erna Solberg, kort tid før hun ble utnevnt hadde laget en liste med 253 navn som kunne være mulige kandidater til statlige styrer. Flere av kandidatene er venner og forretningspartnere av hennes mann Osvald Bjelland, som da var sjef i rådgivningsselskapet Xynteo.

NRK - 20 sep 23 kl. 17:32

Erna Solberg møter pressen torsdag

Høyre varsler onsdag ettermiddag at partileder Erna Solberg vil møte norsk presse for å svare på spørsmål om Sindre Finnes aksjehandler torsdag. Solberg skal ikke holde en pressekonferanse, men møte flere norske medier for intervjuer og svare på spørsmål. Solberg har vært ordknapp i uttalelser direkte til pressen etter pressekonferansen fredag - da det ble klart at Sindre Finnes' hadde gjort mer enn 3600 aksjehandler mens hun var statsminister..

NRK - 20 sep 23 kl. 10:31

Erna Solberg til TV 2: – Det er en alvorlig og vanskelig sak

Høyre-leder Erna Solberg ga kun en kort kommentar om aksjesaken rundt ektemannen Sindre Finnes da hun ankom Oslo lufthavn Gardermoen onsdag formiddag. Solberg har vært i Bergen, skriver TV 2. – Det er en alvorlig og vanskelig sak, og jeg kommer ikke til å gi intervju, sier Solberg.

NRK - 19 sep 23 kl. 20:42

Ap: Åpenbart at Solberg burde og kunne gjort mer for å skaffe seg oversikt

Parlamentarisk leder i Arbeiderpartiet, Rigmor Aasrud, mener Høyre-leder Erna Solberg burde gjort mer for å få oversikt over aksjehandelen til ektemannen. – Dette er en omfattende og alvorlig sak for Høyre og Erna Solberg. Tidslinjen viser ikke noe nytt, men det synes åpenbart at Solberg burde og kunne gjort mer for å skaffe seg oversikt over mannens aksjehandler.

NRK - 15 sep 23 kl. 14:52

Henrik Asheim: – Me har full tillit til Erna Solberg

Høgre sitt sentralstyre har framleis full tillit til Erna Solberg som partileiar, opplyser 1. nestleiar i partiet, Henrik Asheim i ein e-post til NRK. – Som parti vurderer me tilliten til våre tillitsvalde og det er ho som er partileiar i Høgre, seier Asheim.

NRK - 11 sep 23 kl. 23:34

Erna Solberg taler på Høyres Hus

Det er jubel, applaus og blå flagg idet Erna Solberg går på scenen på Høyres valgvake i Oslo. – Tusen takk! Kjære alle sammen, i dag har enn 99 år lang tradisjon blitt brutt, sier en fornøyd Høyre-leder.

NRK - Igår: 18:53

E24: Solberg hyllet rederi som Finnes eide aksjer i

Erna Solberg spilte inn en skrytevideo av rederiet Wallenius Wilhelmsen, selv om hun visste at ektemannen Sindre Finnes eide aksjer i rederiet, skriver E24. Videoen viser at Solberg, i rollen som statsminister, løftet frem et selskap hun hadde økonomiske bindinger til gjennom ektemannen Sindre Finnes’ aksjer. Solberg skriver i en e-post til E24 at hun spilte inn klippet «trolig fordi jeg ble spurt om jeg ville bidra til å løfte et konkret bidrag til det grønne skiftet i skipsfarten gjennom en video».

NRK - Igår: 15:10

Ber om aksje-forklaring fra Solberg

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har i sitt møte i dag vedtatt å sende brev til både nåværende regjering og til tidligere statsminister Erna Solberg (H). Saksordfører Grunde Almeland (V) sier de ber om en redegjørelse fra Solberg om habilitetsbruddene fra den tidligere statsministeren i forbindelse med at ektemannen Sindre Finnes handlet aksjer. Komiteen ber også Statsministerens kontor gjøre rede for hvilke rutiner som eksisterte på den tiden da Solberg var statsminister..

NRK - Igår: 15:10

Ber om skriftlig aksje-forklaring fra Solberg

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har i sitt møte i dag vedtatt å sende brev til både nåværende regjering og til tidligere statsminister Erna Solberg (H). Saksordfører Grunde Almeland (V) sier de ber om en skriftlig redegjørelse fra Solberg om habilitetsbruddene fra den tidligere statsministeren i forbindelse med at ektemannen Sindre Finnes handlet aksjer. Komiteen ber også Statsministerens kontor gjøre rede for hvilke rutiner som eksisterte på den tiden da Solberg var statsminister..

NRK - 07 sep 23 kl. 16:51

VG: SMK advarte Erna Solberg om ektemannens aksjehandel i 2013

Før Erna Solberg (H) ble statsminister i 2013, fikk ektemannen Sindre Finnes beskjed fra Statsministerens kontor (SMK) om at aksjehandler ville skape utfordringer for Solberg, skriver VG. Ektemannen valgte å handle med aksjer likevel. Finnes kjøpte og solgte flere aksjer i Solbergs regjeringstid.

NRK - 06 sep 23 kl. 23:32

Solberg om Huitfeldt-saken: Vanskelig om hun blir siktet

Høyre-leder Erna Solberg kommenterer nyheten om at Økokrim vil avgjøre om de skal etterforske utenriksminister Anniken Huitfeldt før helgen. Solberg ønsker først og fremst at habilitetssakene skal undersøkes i Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget. – Kan hun bli sittende hvis hun er under etterforskning?

NRK - 21 sep 23 kl. 19:06

Solberg: – Kjemper for at folk skal forstå

Erna Solberg møter i kveld i Dagsrevyen, der hun svarer på spørsmål om habilitetssakene etter ektemannen Sindre Finnes' aksjehandler. – Jeg kjemper for at folk skal forstå og ha kunnskap om saken. Det er viktig for tilliten til meg og til Høyre, sier partileder Erna Solberg..

NRK - 21 sep 23 kl. 19:06

Solberg: – Kjempar for at folk skal forstå

Erna Solberg møter i kveld i Dagsrevyen, der ho svarer på spørsmål om habilitetssakene etter ektemannen Sindre Finnes sine aksjehandlar. – Eg kjempar for at folk skal forstå og ha kunnskap om saka. Det er viktig for tilliten til meg og til Høgre, seier partileiar Erna Solberg..

NRK - 21 sep 23 kl. 21:40

Solberg: – Ikkje vurdert å skilje meg

På spørsmål om skilsmisse er ei løysing for Erna Solberg svarer Høgreleiaren avkreftande. – Vi har eit så sterkt ekteskap at eg ikkje har vurdert å skilje meg. Samstundes er eg opptatt av at slike avgjerder ikkje skal takast medan det brenn, seier Solberg.

NRK - 21 sep 23 kl. 10:59

Erna Solberg utelukker ikke at Sindre Finnes kan ha fått tak i innsideinfo

Erna Solberg møter NRK i Høyres Hus. På spørsmål om Sindre Finnes kan ha fått innsideinformasjon, svarer hun: – Jeg tror ikke det har skjedd, men ingen kan være 100 prosent sikker, sier Solberg. – Jeg sa også på fredag at om han kan ha oppfattet noe, sett noe, reagert på noe, kan jeg ikke være sikker på.

NRK - 21 sep 23 kl. 21:24

Solberg svarer i NRK Debatten

Høgreleiar Erna Solberg møter svarer no Fredrik Solvang i Debatten etter ektemannen Sindre Finnes sine aksjehandlar. Solberg legg ikkje skjul på kva som har vore tyngst. – Det er sjølvsagt opplevinga av at det har vore eit svik som har gjort meg mest lei meg dei siste dagane.

VG - 21 sep 23 kl. 10:53

Erna Solberg: – Tiden vil vise om vi klarer å bygge et godt samliv framover

HØYRES HUS (VG) Høyre-leder Erna Solberg sier at aksjesaken har vært krevende for både henne og ektemannen. Solberg vil ikke svare på om hun har tilgitt Finnes..

NRK - 20 sep 23 kl. 09:31

Advokaten til Finnes fryktar ikkje Økokrim-etterforsking

Sindre Finnes si advokat Thomas Skjelbred fryktar ikkje ei Økokrim-etterforskning. Ein etterforskning hadde likevel vore bra, i følgje han. Finnes opplever det hele som en stor belastning.

NRK - 20 sep 23 kl. 08:13

Frp-topp om støtte til Solberg i 2025: – Får ta stilling til det når det kommer

Nestleder Hans Andreas Limi vil ikke svare på om Fremskrittspartiet vil støtte Høyre-leder Erna Solberg som statsministerkandidat i 2025. – Vi får ta stilling til det når den tid kommer, sier Limi på NRKs Politisk kvarter. Han legger til at det er Høyre og Erna Solberg selv som må ta stilling til om hun kan fortsette som leder etter aksjesakene rundt hennes ektemann Sindre Finnes.

NRK - 19 sep 23 kl. 08:13

Nestleiar i Høgre går gjennom tidslina for transaksjonshistorikken

Trass Finnes sine aksjekjøp har Henrik Asheim og sentralstyret i Høgre framleis tillit til Erna Solberg som partileiar. I Politisk kvarter seier Henrik Asheim at både han og sentralstyret har framleis tillit til Erna som partileiar. – Bakgrunnen for dette er først og fremst at Finnes har vore uærleg.

Klartale - 30 aug 23 kl. 13:10

Dette snakket de om under debatten

11. september er det kommune- og fylkestingsvalg. Før den tid skal flere politikere møtes for å snakke om hvilke saker de kjemper for.

Klartale - 27 jul 23 kl. 11:15

– Jeg tror velgerne blir litt oppgitte

– Jeg tror velgerne blir oppgitte av oss politikere. At vi ikke klarer å forholde oss bedre til regler enn det vi gjør. Det sier Erna Solberg til nyhetsbyrået NTB.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com