Erna Solberg

Saturday, 26 November, 23:18

Nyheter om Erna Solberg

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 01 nov 22 kl. 14:25

Vil gjøre det enklere å straffe unge som bryter loven

– Det er en utfordring når ungdom har gjort så mange lovbrudd før de får en reaksjon. At de egentlig ler litt av politiet og hele vårt justissystem. Det sier Erna Solberg til kanalen NRK.

NRK - 14 nov 22 kl. 15:58

Erna Solberg får ny stabssjef

Høyre-politikeren Jenny Clemet von Tetzschner tar over jobben som stabssjef for partileder Erna Solberg (H). Det skriver Høyre i en pressemelding. Von Tetzschner har tidligere vært politisk rådgiver for Nikolai Astrup mens han hadde tre ulike statsrådsposter..

NRK - 18 nov 22 kl. 14:00

E16 inne i Høgre sitt alternative statsbudsjett

Høgre har funne plass til vidare utgreiing av ny E16 og jernbane mellom Bergen og Voss i sitt framlegg til statsbudsjett. At vegen ikkje blei prioritert i statsbudsjettet var ei av overraskingene då regjeringa presenterte budsjettet i oktober. «Eit svik», tordna fylkesvaraordføraren.

Klartale - 31 okt 22 kl. 11:01

Hun er den åttende kvinnen som får begravelsen av staten

Rosemarie Köhn var biskop i Hamar bispedømme fra 1993 til 2006. Hun var den første kvinnelige biskopen i Norge og i Norden. Köhn døde natt til søndag etter lang tids sykdom.

NRK - 16 nov 22 kl. 11:27

Støre varsler oppklaring om lakseskatten

Fredag vil regjeringen oppklare spørsmål rundt den foreslåtte lakseskatten, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Men han vil ikke bekrefte endringer. – Fredag er det et møte mellom finans- og fiskeriminister, og de største aktørene i næringen.

VG - 15 nov 22 kl. 17:37

VGs partibarometer: Ny bunnmåling for Ap - flykter til Erna

Arbeiderpartiet setter ny bunnrekord på VGs partibarometer, og velgerne flykter i hopetall til Høyre: Erna Solberg stikker av med nesten 200.000 av Aps og Senterpartiets velgere..

NRK - 26 okt 22 kl. 12:49

Solberg: – Vi har en forverret sikkerhetssituasjon

– Vi har en forverret sikkerhetssituasjon i Europa, sier Høyre-leder Erna Solberg etter pågripelsen av den spionmistenkte mannen i Tromsø og drone-pågripelsene som har funnet sted i Norge de siste ukene. – Det forteller oss også at noen ønsker å gjøre oss engstelige, sier hun til NRK. – Vi skal ikke se bort ifra at noe av denne aktiviteten er for å gjøre oss bekymret, kommenterer Solberg..

NRK - 07 okt 22 kl. 11:30

Erna Solberg har tidligere nominert vinner

– Gratulerer til den russiske organisasjonen Memorial, den ukrainske organisasjonen Senteret for sivile rettigheter, og aktivist Ales Bjaljatski fra Belarus, med Nobels fredspris, skriver Erna Solberg i en pressemelding. – Høyre ga Sjur Lindebrække-prisen til Memorial ved leder Svetlana Gannusjkina i 2012, og jeg har faktisk nominert dem til Nobels fredspris flere ganger. I 2015 ga vi samme pris til Senteret for sivile rettigheter.

NRK - I førrgår: 04:30

Fellesforbundet sier ja til lakseskatt – men krever endringer

Fellesforbundet har snudd og ønsker nå grunnrenteskatt for oppdrettsnæringen, gitt at regjeringen kommer dem i møte på en del justeringer i forslaget. Klassekampen har snakket med flere LO-kilder og skriver at det denne gangen kommer til å bli et klart ja til grunnrenteskatt for oppdrettsnæringen. Nøkkelen ligger ifølge avisa hos Fellesforbundet.

NRK - 13 sep 22 kl. 14:11

Erna Solberg om skattesmellen: Saken er ikke konkludert ennå

I dag ble det kjent at Høyres nestleder Tina Bru har fått varsel om skattesmell fra Skatteetaten. Sentralt i saken er en toroms-leilighet i Stavanger der Bru, hennes familie og hennes foreldre var folkeregistrert samtidig. Statsminister Erna Solberg sier til NRK at hun håper Skatteetaten og Tina klarer å bli omforente med saken.

E24 - 20 nov 22 kl. 13:21

Høyres alternative budsjett: Skattelette og bedriftsstøtte

Høyre vil øke barnetrygden og gi syv milliarder kroner i skattelette til husholdningene. Men Erna Solberg vil fortelle lite om hva hun vil kutte..

VG - 20 nov 22 kl. 12:30

Høyres alternative budsjett: Skattelette og bedriftsstøtte

Høyre vil øke barnetrygden og gi syv milliarder kroner i skattelette til husholdningene. Men Erna Solberg vil fortelle lite om hva hun vil kutte..

NRK - 30 okt 22 kl. 21:29

Erna vil fengsle flere unge kriminelle

Høyre vil ha et hurtigspor for fengsling av unge lovbrytere som et av flere tiltak mot ungdomskriminalitet. Erna Solberg sier at unge lovbrytere ler litt av politiet og av hele vårt justissystem. Hun tror at manglende reaksjoner gjør at unge kriminelle mister respekten for politiet..

Klartale - 06 sep 22 kl. 14:28

Liz Truss er innsatt som Storbritannias nye statsminister

Tirsdag ble Liz Truss innsatt som Storbritannias statsminister. Det skjedde på en seremoni på slottet Balmoral i Skottland. Seremonien ble ledet av dronning Elizabeth II.

NRK - 26 okt 22 kl. 12:49

– Vi har en forverret sikkerhetssituasjon

– Vi har en forverret sikkerhetssituasjon i Europa, sier Høyre-leder Erna Solberg etter pågripelsen av den spionmistenkte mannen i Tromsø og drone-pågripelsene som har funnet sted i Norge de siste ukene. – Det forteller oss også at noen ønsker å gjøre oss engstelige, sier hun. – Vi skal ikke se bort ifra at noe av denne aktiviteten er for å gjøre oss bekymret, kommenterer Solberg..

NRK - 19 sep 22 kl. 13:05

Solberg: Naiv tro på fastpris

Høyre-leder Erna Solberg mener regjeringen har en naiv tro på at det nye systemet med fastprisavtaler skal løse de fremste utfordringene med høye strømpriser for næringslivet. Solberg viser til at regjeringen jobber med en egen bedriftsstøtte som kun skal vare ut året. – Det er forbausende at ordningene er ment å avsluttes til jul.

NRK - 06 okt 22 kl. 08:29

Erna Solberg om oljepengebruken: – Stramt?

Høyre-leder Erna Solberg kommenterer regjeringens kutt i bruk av oljepengebruken på Twitter. – I årets budsjett er det litt over 25 milliarder til dekning av koronautgifter, regjeringen reduserer oljepengebruken med 18 milliarder. Stramt?

Klartale - 09 nov 22 kl. 05:16

Er det bare bra å bli flere?

Vi blir flere folk, men jorda er like stor. Hvor bra er det at vi snart nærmer oss 8 milliarder mennesker?Her i Norge skulle vi gjerne vært flere.

Klartale - 04 okt 22 kl. 08:40

Høyre like stort som regjeringspartiene til sammen

Høyre er landets største parti. Det viser ny måling fra kanalen TV 2. Partiet er blitt større enn Arbeiderpartiet (Ap) og Senterpartiet (Sp) til sammen.

NRK - 04 nov 22 kl. 07:05

Beskylder Støre for å favorisere LO

Samarbeidet med regjeringen var bedre under Erna Solberg, mener YS og Unio. De hevder LO blir favorisert, mens resten av fagbevegelsen havner i andre rekke. Statsministeren avviser kritikken..

Aftenposten - 01 nov 22 kl. 18:00

Nå har de flertall sammen. Samtidig er Sp nær sperregrensen.

Kan vi få en ny Høyre/Frp-regjering igjen i 2025? Erna Solberg omtaler det som et «sannsynlig utfall» med et valgresulat….

Klartale - 12 okt 22 kl. 06:30

Velgerne rømmer fra Ap

Jonas Gahr Støre sto rak i ryggen. Nå var det hans tur til å lede Norge. I fjor sa nok velgere ja til ham og Arbeiderpartiet (Ap).

NRK - 06 okt 22 kl. 11:56

Støre svarer på Erna Solbergs kritikk

Statsminister Jonas Gahr Støre tar regjeringens første statsbudsjett i forsvar. – Det er et stramt budsjett, slår Støre (Ap) fast overfor NTB. – Vi er i en tid der realiteten for mange er at selv om de får det samme neste år som de får nå, så vil de likevel ha mindre å rutte med fordi prisene stiger, sier statsministeren, som torsdag er i Praha for å delta på et felleseuropeisk toppmøte.

E24 - 02 okt 22 kl. 20:00

Solberg ut mot Støre: – Kan ikke skattlegge Norge ut av krisen

Høyre-leder Erna Solberg mener Støre-regjeringen må ta ansvar for skatteflukten fra Norge i det siste. – Dere kan ikke skattlegge Norge ut av krisen, sier hun..

VG - 02 okt 22 kl. 19:41

Solberg ut mot Støre: – Kan ikke skattlegge Norge ut av krisen

Høyre-leder Erna Solberg mene Støre-regjeringen må ta ansvar for skatteflukten fra Norge i det siste. – Dere kan ikke skattlegge Norge ut av krisen, sier hun..

NRK - 15 sep 22 kl. 01:29

Solberg vil ha større naturinngrep

Høyre-leder Erna Solberg er ikke i tvil: Norge må godta større naturinngrep for å få mer vindkraft. – Vi må innse at det grønne skiftet kommer til å kreve en del mer naturinngrep. Særlig gjelder det kraftkrevende prosjekter, sier Solberg til Aftenposten.

E24 - 13 sep 22 kl. 15:45

Erna Solberg: – Det er ikke synd på Røkke

GJERDRUM (VG) Høyre-leder Erna Solberg liker dårlig at milliardær og industribygger Kjell Inge Røkke flytter til Sveits..

VG - 13 sep 22 kl. 15:30

Erna Solberg: – Det er ikke synd på Røkke

GJERDRUM (VG) Høyre-leder Erna Solberg liker dårlig at milliardær og industribygger Kjell Inge Røkke flytter til Sveits..

NRK - 07 aug 22 kl. 06:03

Erna vil ha flere motorveier

Høyre-leder Erna Solberg mener at veibygging er et av de viktigste tiltak for trafikksikkerheten. Etter en ulykkessommer vil hun ha mer motorvei. Antallet dødsulykker på norske veier så langt i år bekymrer politikerne, og Statens vegvesen jobber med tiltak.

Klartale - 14 okt 22 kl. 16:10

Hvem skjuler seg bak «Maskorama»-maskene?

Programmet der kjente personer skjuler seg bak masker og synger foran publikum er klar for en ny sesong. Det heter «Maskorama».Vi som ser på skal finne ut hvilken person som skjuler seg bak masken.

VG - 11 okt 22 kl. 16:09

Nytt bunnivå for Sp: Mister to av tre velgere

Senterpartiet er et miniparti. Arbeiderpartiet vaker på rundt 20 prosent. Og Erna Solberg styrer landet.

E24 - 16 aug 22 kl. 13:08

Erna Solberg: – Jeg hadde fått kjeft

Hadde Erna Solberg oppført seg som Støre-regjeringen, ville hun hatt Vedum på nakken. Det mener i hvert fall Solberg selv..

Klartale - 19 sep 22 kl. 13:56

Slik ønsker partiene å løse strømkrisen

Folk er lei av å betale mye for strøm. Det har de vist med å både demonstrere, men også si hva de mener på internett. Mandag var Stortinget nødt til å møtes for å diskutere strømmen.

NRK - 06 okt 22 kl. 12:14

ABE-reformen borte

Avbyråkratiserings- og effektiviseringsreforma, som vart innført av tidlegare statsminister Erna Solberg, er ikkje lenger omtalt i budsjettdokumenta. Reforma gjekk ut på å krevje at offentleg sektor skulle vise omstillingsevne og -vilje. I budsjetta frå statsminister Solbergs regjeringar medførte den at offentlege verksemder måtte spare inn mellom 0,5 og 0,8 prosent på driftspostane årleg.

Klartale - 05 okt 22 kl. 08:59

Tror mange blir skuffet over statsbudsjettet

Regjeringen legger fram budsjett for Norge torsdag. Statsbudsjettet 2023 gjør folk skuffet. Det tror statsminister Jonas Gahr Støre.

NRK - 31 aug 22 kl. 00:01

Solberg: Gorbatsjovs bidrag har betydd uendelig mye for millioner av mennesker

Mikhail Gorbatsjovs bidro til en mer integrert verden og et bedre forhold mellom øst og vest, sier Høyre-leder og tidligere statsminister Erna Solberg. Gorbatsjov ble 91 år, og dødsfallet ble kjent tirsdag. – Som Sovjetunionens siste statsleder gjennomførte Mikhail Gorbatsjov en rekke viktige økonomiske og liberaliserende reformer, som bidro til avslutningen av den kalde krigen og til kommunismens fall i store deler av Øst-Europa.

Aftenposten - 15 sep 22 kl. 05:36

Som statsminister snudde hun om vindkraft. Nå vil Solberg ha større naturinngrep for å sikre mer strøm.

Som statsminister snudde Erna Solberg da protestene mot vindmøller i norsk natur ble for store..

VG - 13 sep 22 kl. 18:17

Ny VG-måling: Solberg suverent størst – ny bunnotering for Støre

GJERDRUM/FOLKETS HUS (VG) Her får en fornøyd Erna Solberg servert ferske lomper – og et ferskt partibarometer som viser den høyeste oppslutningen om hennes parti på seks år..

VG - 24 aug 22 kl. 18:44

Moxnes svarer Erna Solberg: Hun driver med folkeforakt i strømdebatten

Rødts leder Bjørnar Moxnes beskylder Erna Solberg for å bortforklare høye strømpriser, når hun sier prisene kan forklares med hybridkrigen fra Russlands president Vladimir Putin..

VG - 24 aug 22 kl. 09:37

Erna Solberg advarer: Strøm-bråket kan styrke Putins krig

Ekstremt høye strømpriser er et ledd i president Putins hybride krigføring mot vestlige land, ifølge Høyre-leder Erna Solberg. Hun frykter at strømpris-bråket kan skape usikkerhet om Vestens støtte til Ukraina i krigen mot Russland..

NRK - 23 aug 22 kl. 12:30

Høyre vil ha kraftpakke for solenergi

Høyre-leder Erna Solberg tar til orde for mer bruk av solenergi i næringsbygg. Dagens regelverk er for komplisert, mener hun. Ifølge Solberg må offentlige myndigheter kartlegge hvilke av sine tak som egner seg for solceller.

Aftenposten - 23 sep 22 kl. 06:02

Høyre kan slå brutalt tilbake i de store byene: – Sjansene er store alle steder

BODØ (Aftenposten): Regjeringen må håndtere krise etter krise. Samtidig reiser Erna Solberg Norge rundt for å sjarmere….

Aftenposten - 17 aug 22 kl. 05:33

Erna Solberg får flertall. Men for å gjøre hva?

Erna Solberg får flertall. Men for å gjøre hva?.

NRK - 19 sep 22 kl. 13:40

Stortinget vil jobbe videre med strømforslagene

Flere enn 80 ulike forslag ble fremmet da Stortinget mandag møttes til ekstraordinært møte om strømkrisen, men endelige vedtak vil ikke bli fattet før senere. Et bredt flertall i salen ønsket nemlig at forslagene skulle oversendes til behandling i Stortingets energi- og miljøkomitè. Dermed vil det bli en ny og bred debatt om strømtiltak i stortingssalen senere i høst.

VG - 25 aug 22 kl. 21:55

Solberg ut mot regjeringen: – En perfekt storm

Erna Solberg kritiserer regjeringens strømplaner. – Urimelig at små og mellomstore bedrifter i Sør-Norge skal ta regningen, sier hun til VG..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com