Erna Solberg

Saturday, 18 September, 03:35

Nyheter om Erna Solberg

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 13 sep 21 kl. 19:32

Erna Solberg blir historisk

Erna Solberg (H) får kanskje ikke noen tredje statsministerperiode. Men hun blir den første på over 100 år som blir valgt inn ni ganger på Stortinget. Helt siden 1989 har Solberg vært valgt inn på Stortinget.

NRK - 14 sep 21 kl. 01:16

Solberg: – Blir opposisjonsparti

Høyre blir opposisjonsparti i det nye Stortinget sa Erna Solberg som tror valgvinnerne vil slite med å oppfylle løftene sine. – Vi skal være et konstruktivt parti i opposisjon, et tydelig alternativ, og vi vil tydelig utfordre på alt vi har lovet, sa Erna Solberg..

NRK - 13 sep 21 kl. 23:38

Solberg: Høyres arbeidsøkt er over

Statsminister Erna Solberg gikk på talerstolen 23.31 og talte til sine partifeller i Høyre. – For åtte år siden på omtrent denne tiden, sto jeg på denne scenen og takket velgerne for støtte til et nytt borgelig flertall, sier Solberg.

Dagbladet - 11 sep 21 kl. 07:58

Slik fikk de Erna på talerstolen

Høyre-politiker Aamir J. Sheikh fikk Erna Solberg til å åpne en konferanse med Muslim World League, samtidig som han selv var betalt av den saudiarabiske organisasjonen. Han har også formidlet kontakt mellom Erna Solberg og Saudi-Arabias utenriksminister..

NRK - 19 aug 21 kl. 21:04

Solberg om Brann: –De må rydde opp

Statsminister Erna Solberg er en engasjert Brann-supporter og synes situasjonen klubben har havnet i er trist. – Jeg synes det er blitt en veldig trist situasjon. Nå er kanskje det aller viktigste at klubben får ryddet opp, så får alle vi andre som heier på Brann, stoltheten tilbake og kan heie på dem de neste kampene, sier statsminister Erna Solberg til NRK.

NRK - 02 sep 21 kl. 21:55

Solberg tar selvkritikk

– Grønt nivå har blitt for kaotisk, testsystemene har ikke fungert godt nok – det tar vi selvkritikk på, erkjenner statsminister Erna Solberg (H), sier statsminister Erna Solberg. Dette etter å ha blitt konfrontert med kritikk fra Ap-leder Jonas Gahr Støre om regjeringens koronahåndtering den siste måneden. Men hun la til at Norge gjentatte ganger er blitt kåret til ett av de beste landene å bo i under pandemien.

NRK - 29 aug 21 kl. 06:50

Solberg gratulerer Skarstein

Statsminister Erna Solberg gratulerer Birgit Skarstein som vant gullmedalje i Paralympics i Tokyo natt til søndag. – Et imponerende løp av en imponerende idrettsutøver, tvitret Erna Solberg..

E24 - 14 sep 21 kl. 13:39

Erna Solberg vil fortsette som Høyre-leder – også ved neste valg

Erna Solberg vil ikke gi seg som Høyre-leder. Hun sier hun har planer om å lede partiet til valgseier og ny regjeringsmakt i 2025..

VG - 14 sep 21 kl. 12:54

Erna Solberg vil fortsette som Høyre-leder – også ved neste valg

Erna Solberg vil ikke gi seg som Høyre-leder. Hun sier hun har planer om å lede partiet til valgseier og ny regjeringsmakt i 2025..

NRK - 14 sep 21 kl. 13:19

Tenker på veien videre

Høyre-leder Erna Solberg fikk tirsdag spørsmål om hva hun tenker om sin fremtid som leder av partiet. Solberg sier at hun hele tiden har hatt den instillingen at hun «kanskje kan må gå av når som helst». – Så er jo jeg bygget sånn at når noe er ferdig, så tenker jeg videre.

NRK - 14 sep 21 kl. 13:08

– Gikk litt bedre enn fryktet

Høyre-leder Erna Solberg sier tirsdag hun har gratulert Jonas Gahr Støre (Ap) med valgresultatet. – Han står nå overfor både store og viktige oppgaver. Jeg vil av hele mitt hjerte ønske han lykke til, med et arbeid som er viktig for landet, sier Solberg.

NRK - 14 sep 21 kl. 13:15

Har orientert Kongen om skifte

Avtroppende statsminister Erna Solberg sier hun har snakket med Kongen og orientert om at det blir et skifte. – Jeg leverer inn min oppsigelse når en ny regjering er klar for å ta over, sier Solberg, og legger til: – Jeg leverer inn min oppsigelse når en ny regjering er klar for å ta over. Fram til da vil regjeringen styre med de fullmakter vi har.

NRK - 14 sep 21 kl. 07:25

NHO-sjefen takker Solberg

NHO-sjefen takker avtroppende statsminister Erna Solberg for samarbeidet de siste åtte årene og gratulerer samtidig Ap-leder Jonas Gahr Støre med valgseieren. NHO-sjef Ole Erik Almlid sier at Solberg har ledet regjeringen gjennom åtte år i en kritisk fase for norsk næringsliv, en periode preget av omstilling, og store utfordringer som oljeprisfall og pandemi. Samtidig sier han at han ser fram til et godt samarbeid med det som blir den nye regjeringen..

NRK - 13 sep 21 kl. 21:56

– En fiasko for Solbergs prosjekt

Valgprognosene er klare på at det blir et regjeringsskifte etter åtte år med Solberg som statsminister. Fellesforbundets leder Jørn Eggum sier at valgresultatet er en fiasko for det borgerlige regjeringsprosjektet til Erna Solberg (H). – Vi kan si ganske tydelig at Jonas blir statsminister, så får vi se hvem han skal regjere med.

E24 - 13 sep 21 kl. 21:19

Avviser lederspørsmål etter Høyre-nedtur: - Erna Solberg sitter så lenge hun vil

HØYRES VALGVAKE (VG) Lite tyder på at Erna Solberg får fire nye år som statsminister, men partikollega Torbjørn Røe Isaksen avviser et lederspørsmål i partiet..

E24 - 13 sep 21 kl. 21:19

Avviser lederdebatt etter Høyre-nedtur: – Erna Solberg sitter så lenge hun vil

HØYRES VALGVAKE (VG) Ingeting tyder på at Erna Solberg får fire nye år som statsminister, men partikollegaene Torbjørn Røe Isaksen og Henrik Asheim avviser at partiet trenger ny leder..

VG - 13 sep 21 kl. 21:03

Erna Solberg: - Spent

HØYRES VALGVAKE (VG) Basert på de første prognosene får ikke Erna Solberg fire nye år som statsminister. Partiet ligger akkurat nå an til å få 6,4 prosentpoeng færre stemmer enn i 2017..

VG - 13 sep 21 kl. 21:03

Avviser lederspørsmål etter Høyre-nedtur: - Erna Solberg sitter så lenge hun vil

HØYRES VALGVAKE (VG) Lite tyder på at Erna Solberg får fire nye år som statsminister, men partikollega Torbjørn Røe Isaksen avviser et lederspørsmål i partiet..

VG - 13 sep 21 kl. 21:03

Avviser lederdebatt etter Høyre-nedtur: – Erna Solberg sitter så lenge hun vil

HØYRES VALGVAKE (VG) Lite tyder på at Erna Solberg får fire nye år som statsminister, men partikollegaene Torbjørn Røe Isaksen og Henrik Asheim avviser at partiet trenger ny leder..

NRK - 26 aug 21 kl. 19:41

Solberg: 390 barn hentet ut

Det er hentet i overkant av 1.000 personer, blant dem 390 barn, fra Afghanistan til Norge, sier statsminister Erna Solberg (H). – Vi har hentet ut i overkant av 1.

VG - 09 sep 21 kl. 22:25

Erna Solberg innrømmer at det blir krevende: – Men vi gir ikke opp

TRONDHEIM (VG) Statsminister Erna Solberg innrømmer at det er langt opp til borgerlig flertall. – Men vi gir ikke opp, sier hun fire dager før valget..

VG - 05 aug 21 kl. 08:56

Hvorfor er ikke Erna Solberg blitt styrket av korona-krisen?

I juli kom TV2 med en oppsiktsvekkende måling. Under overskriften «Erna-krisen fortsetter» ble det klart at Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre er nå både mer ønsket og forventet som statsminister etter valget enn Høyres Erna Solberg. Det samme bildet tegner seg bredt over hele fjølen av meningsmålinger.

VG - 08 sep 21 kl. 23:09

VGs dom: Erna Solberg er debattens vinner

Statsminister Erna Solberg gjorde best figur under kveldens partilederdebatt mener VGs kommentatorer. Debattens tre svakeste terningkast går til Moxnes, Melby og Bastholm..

E24 - 07 sep 21 kl. 19:29

MÅLING: Olje og gass taper oppslutning i Rogaland - dette svarer Erna Solberg

Erna Solberg (H) ankom oljehovedstaden til nyheten om at olje og gass taper oppslutning i Rogaland..

NRK - 06 sep 21 kl. 08:21

NRK svarer med Erna Solberg

Se NRK svarer med statsminister Erna Solberg fra klokken 08.15..

NRK - 06 sep 21 kl. 07:48

Solberg: – Kan være kritikkverdig

Søndag avslørte Aftenposten at KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad har hatt folkeregistrert adresse hos sine foreldre frem til i fjor, samtidig som han fikk gratis pendlerbolig. I partilederutspørringen hos NRK mandag morgen sier statsminister Erna Solberg at de som politikere må være varsomme med å utnytte systemet, og at dette kan være kritikkverdig selv om det var innenfor regelverket. – Vi må ikke bruke et regelverk utover det som var intensjonen, sier Solberg..

NRK - 06 sep 21 kl. 07:26

Partilederutspørring med Solberg

Statsminister Erna Solberg (H) stiller i NRKs partilederutspørring mandag klokken 07.40. Der skal Solberg blant annet svare på hva hun mener om at barne- og familieminister og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad hadde folkeregistrert adresse hos sine foreldre samtidig som han fikk stortingsbolig.

NRK - 03 sep 21 kl. 16:29

Solberg: – Ikke et pent syn

Statsminister Erna Solberg er kritisk til det lukkede Whatsapp-nettverket der flere av landets rikeste diskuterer hva de kan gjøre for å forhindre at Arbeiderpartiet og miljøbevegelsen får makt. Det var Dagens Næringsliv som først skrev om WhatsApp-gruppen torsdag. Nå oppfordrer statsministeren medlemmene i chattegruppa til å heller melde seg inn i et politisk parti dersom de vil forsøke å påvirke politikken.

NRK - 16 aug 21 kl. 17:41

Solberg møtte Malala

Statsminister Erna Solberg (H) hadde mandag en samtale med fredsprisvinner Malala Yousafzai om situasjonen i Afghanistan. Ifølge NTB var det den afghanske aktivisten som ønsket en samtale med Solberg før hastemøtet om Afghanistan i FNs sikkerhetsråd. – Hun ønsket en samtale for å understreke på vegne av sin organisasjon at de vil reise en bekymring over situasjonen for jenter og kvinners utdanning i Afghanistan, sier Solberg til NTB.

NRK - 16 aug 21 kl. 13:46

Solberg: – Kaos og katastrofalt

Statsminister Erna Solberg sier til NTB at hun ikke kan garantere hundre prosent at alle nordmenn vil bli fraktet ut av landet og i sikkerhet. – Vi har varslet alle nordmenn som ikke er knyttet til ambassaden, om at de burde reise ut på et tidligere tidspunkt i forrige uke. Hvorvidt folk har gjort det, vet vi ikke for øyeblikket.

NRK - 31 aug 21 kl. 19:55

Sp-topp hardt ut mot skatteforslag

Senterpartiets næringspolitiske talsperson Geir Pollestad mener regjeringens oljeskatteforslag bør få alarmklokkene til å ringe. «Når regjeringen legger fram en stor omlegging av skatten for oljenæringen som en type stunt i innspurten av valgkampen, bør alarmklokkene ringe», skriver Pollestad på Facebook. Han tolker tirsdagens overraskende oljeskatteforslag fra regjeringen som et forsøk fra Høyre og statsminister Erna Solberg på å få Venstre og KrF over sperregrensa.

Aftenposten - 12 timer siden

Solberg vil ikke svare på hva Ropstads skattegrep gjør med tilliten til politikerne

– Det er ikke noe godt signal at man eventuelt har gått inn i gråsone, sier statsminister Erna Solberg om statsråd Kjell….

VG - 14 timer siden

Solberg om Ropstad: – Viktig at han rydder opp

Statsminister Erna Solberg (H) mener at Kjell Ingolf Ropstad (KrF) må rydde opp. Han beklager skattegrepet som sparte ham for 175.000 kroner..

NRK - 29 aug 21 kl. 18:42

Solberg bekymret

Statsminister Erna Solberg sier rakettangrepet mot de mistenkte selvmordsbomberne i Kabul understreker hvor vanskelig situasjonen er i Afghanistan nå. Det amerikanske forsvaret bekrefter at USA har gjennomført et luftangrep mot et kjøretøy som var på vei til flyplassen i Kabul med eksplosiver. Solberg er bekymret for kamper mellom IS-K og Taliban, etter at de internasjonale styrkene forlater landet..

NRK - 14 sep 21 kl. 14:24

Solberg satsar vidare

Avtroppande statsminister Erna Solberg (H) har ikkje tenkt å gi seg sjølv om det no blir regjeringsskifte etter valet. Ho vil satse vidare, så lenge Høgre vil ha henne. – Dette partiet har gjeve meg ein fantastisk tillit i 18 år.

E24 - 14 sep 21 kl. 13:44

Solberg om endring i oljeskatten: – Vi visste det var risiko

Avtroppende statsminister Erna Solberg (H) sier regjeringspartiene visste det var risikabelt å legge fram store endringer i oljeskatten rett før valget..

NRK - 14 sep 21 kl. 13:05

Solberg stolt over siste åtte år

– Eg ser tilbake på desse åtte åra med stoltheit. Det seier statsminister Erna Solberg tysdag, etter at partiet hennar tapte valet måndag. Ho gratulerte igjen påtroppande statsminister Jonas Gahr Støre med valsigeren..

VG - 14 sep 21 kl. 13:15

Solberg etter valgnederlaget: Dette skjer nå

Avtroppende statsminister Erna Solberg har orientert kongen om at hun vil levere sin avskjedssøknad etter valgnederlaget..

NRK - 27 aug 21 kl. 18:52

Solberg vil fjerne etterlønn

Statsministeren ber Stortinget endre vedtaket som har ført til at regjeringsmedlemmer har fått millioner i etterlønn selv om de hadde ny jobb. Stortingsvedtaket fra 1993 ligger til grunn for regjeringens ordning med at statsråder automatisk får etterlønn når de forlater regjeringen, uansett om de har ny jobb eller ikke. Regjeringen har strammet kraftig inn, og nå ber statsminister Erna Solberg (H) også Stortinget endre sitt vedtak, melder Dagens Næringsliv.

E24 - 13 sep 21 kl. 21:19

Erna ringte Jonas: - Jeg gratulerte ham med valget

HØYRES VALGVAKE (VG) Erna Solberg får ikke fire nye år som statsminister. Hun har gratulert Jonas Gahr Støre med valgseieren..

NRK - 13 sep 21 kl. 23:10

Solberg har gratulert Støre

Statsminister Erna Solberg har ringt Ap-leder Jonas Gahre Støre og gratulert ham med seieren, melder Aftenposten..

E24 - 13 sep 21 kl. 21:19

Solberg: - Høyres arbeidsøkt i regjeringen er over

HØYRES VALGVAKE (VG) Erna Solberg får ikke fire nye år som statsminister. Hun har gratulert Jonas Gahr Støre med valgseieren..

Aftenposten - 13 sep 21 kl. 21:15

Solberg-regjeringen ferdig: – Skal et lite mirakel til

Høyre og statsminister Erna Solberg går på et kraftig valgnederlag. – Det skal nok et lite mirakel til for å beholde….

Aftenposten - 13 sep 21 kl. 21:15

Solberg-regjeringen tapte valget. – Vår arbeidsøkt over for denne gang.

Høyre tapte velgere og makten. – Vår arbeidsøkt i regjering er over for denne gang, sier statsminister Erna Solberg til….

NRK - 09 aug 21 kl. 02:21

Berg: – Solberg har et ansvar

Miljøpartiet De Grønnes Lan Marie Berg mener oljepolitikken til statsminister Erna Solberg (H) gjør at hun har et ansvar for ekstremværet vi ser i sommer. Flere steder i verden skaper hetebølger og enorme skogbranner overskrifter. Klimaforskere har pekt på at klimaendringer vil føre til mer ekstremvær i tiden framover.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt