NRK > Nyheter

Saturday, 24 September, 19:32

NRK - 05 sep 22 kl. 23:49

To aktivister dømt til døden i Iran

En domstol i Iran har dømt to LHBTQ+-aktivister til døden, opplyser en kurdisk menneskerettsorganisasjon. De to kvinnene, Zahra Sedighi Hamedani (31) og Elham Chubdar (24), er kjent skyldige i å ha «spredt korrupsjon på jorden», ifølge domstolen i byen Urmia nordvest i Iran. Uttrykket blir ofte brukt om personer som har brutt landets strenge sharialover. Ifølge menneskerettighetsorganisasjonen Hengaw er kvinnene blitt anklaget for å ha «fremmet homoseksualitet». De skal også ha blitt beskyldt for å ha fremmet kristendom og for å ha snakket med medier som er kritiske til Iran.
Les mer på NRK


Les mer om:
Iran, LHBTQ, Sedighi Hamedani, Elham Chubdar, Urmia, Hengaw, Ashrafi, Hamedani, LHBTO, Tyrkia, Kurdistan, Amnesty International, BBC, Nord-Irak, Ntb-afp

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: To aktivister, dømt, til, dødeni , Iran
NRK - 17 sep 22 kl. 20:26

Sammenstøt under forbudt prideparade i Beograd

Aktivister trosset forbudet og gjennomførte Europride-paraden i Serbias hovedstad lørdag. Samtidig støtte politiet sammen med hooligans et annet sted i byen. Myndighetene hadde på forhånd lagt ned forbud både mot paraden og mot motdemonstrasjoner av sikkerhetshensyn.

NRK - 17 aug 22 kl. 09:41

Rapport: Kina sperrer aktivister inne i psykiatriske sykehus

Kina bruker fortsatt psykiatriske sykehus til å straffe aktivister uten at sakene deres er rettslig behandlet, ifølge en spansk menneskerettsorganisasjon. Praksisen er omfattende og utgjør mental tortur, skriver Safeguard Defenders i en ny rapport, som ble publisert tirsdag. Organisasjonen anklager også leger og andre som jobber i helsevesenet, for å samarbeide med myndighetene om å straffe aktivister.

Nyhetspressen - 25 jul 22 kl. 17:26

De 20 verdens beste series TV i 2022

Vil du se noe nytt? Vi har samlet den verdens beste serie for deg i 2022. Halve 2022 er passert, og vi drukner allerede i mange flotte show.

NRK - 25 aug 22 kl. 07:10

Foreldre tør ikke sende barna til moskeen på grunn av Sian

Flere muslimske trossamfunn sier de opplever at foreldre vegrer seg for å sende barn til moskeen i frykt for å møte Sian-aktivister. – Muslimske barn blir vitne til at religionen deres utsettes for angrep, sier Tahir Mahmood Salam, daglig leder i Søndre Nordstrand Muslimske Senter, til Vårt Land. Han har selv kontaktet politiet etter at en koran ble påtent utenfor moskeen deres i mars i år.

NRK - 27 aug 22 kl. 03:57

Skjerpet straff for Extinction Rebellion-aktivister

To aktivister fra Extinction Rebellion er i en ankesak dømt til bøter på 18.500 og 11.800 kroner for fire aksjoner i fjor.

Klartale - 25 maj 22 kl. 09:55

Miljøaktivistene ble sponset av familie-bedriften til statsråd

Politikere måtte gå ut fra Stortingssalen under protest forrige uke. En gruppe aktivister ropte til politikerne under spørretimen. De limte seg fast og krevde at det ble gjort mer for å redde klimaet på jorda.

Klartale - 17 aug 22 kl. 08:53

Dømt til 34 års fengsel for Twitter-bruk

Salma al-Shehab er 34 år gammel. Hun studerer i England. Hun var på ferie i hjemlandet da hun ble dømt.

NRK - 25 maj 22 kl. 05:59

Miljøaktivister på Stortinget sponset av næringsministerens familieselskap

Møbelfabrikken Vestre – næringsministerens familieselskap – sponset i fjor miljøaktivistene Extinction Rebellion med 300.000 kroner. Aktivistene som avbrøt Stortingets spørretime og limte seg fast til tilhørerbenkene i forrige uke, er fra samme organisasjon.

NRK - 21 sep 22 kl. 12:56

Seks demonstranter skal være drept i uro i Iran

Seks demonstranter skal være drept i protestene som har brutt ut i Iran som følge av at en ung kvinne døde etter å ha blitt pågrepet av landets «moralpoliti». To av demonstrantene ble drept natt til onsdag, opplyser menneskerettsgrupper. Det er tidligere meldt om fire drepte, hvorav minst tre i provinsen Kurdistan nord i landet.

Aftenposten - 25 jul 22 kl. 14:08

Fire aktivister henrettet av militæret: Første politiske henrettelse på nesten 50 år

Fire aktivister er blitt henrettet av militærjuntaen i Myanmar. Henrettelsene er de første som er blitt gjennomført i….

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Signalfeil skaper forsinkelser på Sørlandsbanen

En signalfeil ved Gulskogen utenfor Drammen fører lørdag kveld til forsinkelser i togtrafikken på Sørlandsbanen. Bane Nor opplyste om feilen på sine nettsider klokken 18.47 – Det er forsinkelser på grunn av signalfeil ved Gulskogen.

NRK - 15 minutter siden

Det første bildet av dronning Elizabeths siste hvilested

Buckingham Palace delte lørdag et bilde av dronning Elizabeths siste hvilested i den kongelege krypten i St. Georges kapell ved Windsor Castle..

NRK - 10 minutter siden

Kina med kraftig Taiwan-advarsel i FN

Kina vil ta kraftig grep for å forhindre enhver ekstern støtte til uavhengighet for Taiwan, sier utenriksminister Wang Yi i FNs hovedforsamling. I sin tale lørdag advarte Wang utenlandske aktører mot innblanding i Taiwan. – Vi må besluttsomt bekjempe aktiviteter knyttet til separatister som vil ha uavhengighet for Taiwan, og vi må ta de mest kraftfulle skritt for å motsette oss ekstern innblanding, sa utenriksministeren.

NRK - 1 time siden

700 arrestert i Russland

Russiske myndigheter har lørdag pågrepet over 700 mennesker som protesterte mot ordren som kom fra Putin, om delvis mobilisering av reservister til krigen i Ukraina. Det melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 1 time siden

Tolvåring slått og lugga i heis

Ein tolv år gamal gut er slått, lugga og kalla stygge ting i ein heis i Loddefjord, melder politiet. Han vart og teke bilete av medan dette pågjekk. Eldre ungdommar på anslagsvis 13-14 år står bak ugjerninga, ifølgje politiet.

NRK - 1 time siden

Alle gjort rede for etter hyttebrann i Sunnfjord

Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i en hytte i Sunnfjord. Alle i hytta er gjort rede for, opplyser politiet. Vest politidistrikt meldte klokken 17.

NRK - 1 time siden

Hyttebrann i Sunnfjord – uvisst om det er folk i hytta

Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i en hytte i Sunnfjord. Det er ikke kjent om det er folk i hytta, opplyser politiet. Vest politidistrikt meldte klokken 17.

NRK - 1 time siden

Nasa avlyser oppskyting av månerakett på grunn av orkanfrykt

Nasa ser seg nødt til å utsette oppskytingen av måneraketten Artemis 1 enda en gang. Tirsdagens planlagte oppskyting er avlyst på grunn av uvær, heter det. To tidligere forsøk måtte avbrytes i siste øyeblikk, blant annet på grunn av drivstofflekkasjer som det ikke lyktes å fikse i tide.

NRK - 2 timer siden

77-åring funnet omkommet

Den 77 år gamle mannen som ble meldt savnet torsdag formiddag i Ringebu i Innlandet ble lørdag formiddag funnet omkommet. Det melder politiet på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Arizona vil gjeninnføre abort-forbud fra 1864

Arizona kan håndheve et nær totalforbud mot abort som ikke har vært brukt på 50 år, slår en amerikansk dommer fast. Delstatens justisminister jubler. Det hvite hus omtaler rettskjennelsen i Arizona som «katastrofal, farlig og uakseptabel».


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com