Bergensbanen

Sunday, 14 July, 12:07

Nyheter om Bergensbanen

NRK - 27 maj 24 kl. 11:24

Fare for flystreik gir økt pågang på Bergensbanen

Pressevakt i Vy, Kaja Rynning Moen, melder om en markant økning i personer som nå velger tog for fly. – Søndag så vi en økning på 15 prosent i billettsalg for Bergensbanen. Det er mye når det gjelder reiser som er så kort frem i tid, sier Moen til NRK.

NRK - 01 apr 24 kl. 12:50

Bergensbanen gjenåpner tirsdag 2. april

I en pressemelding melder Bane Nor at Bergensbanen åpner fpr normal drift tirsdag 2. april. Strekningen Arna – Vaksdal har vært stengt som følge av store skader etter at et godstog sporet av fredag 22.

NRK - 01 apr 24 kl. 12:50

Bergensbanen gjenåpner tirsdag 2.april

I en pressemelding melder Bane Nor at Bergensbanen åpner med normal drift tirsdag 2.april. Strekningen Arna - Vaksdal har vært stengt som følge av store skader etter at et godstog sporet av fredag 22.

NRK - 09 jul 24 kl. 17:49

Bergensbanen stengt

Brannvesenet har fått meldingar om brann ved jernbanesporet på Kvåle i nærleiken av Voss, melder BT. Det er ikkje snakk om noko dramatrikk, men brann på eit lite område. Dette opplyser vaktkommandør Shahroz Lahooti til BT.

NRK - 09 jul 24 kl. 17:49

Bergensbanen stengd

Brannvesenet har fått meldingar om brann ved jernbanesporet på Kvåle i nærleiken av Voss, melder BT. Det er ikkje snakk om noko dramatrikk, men brann på eit lite område. Dette opplyser vaktkommandør Shahroz Lahooti til BT.

NRK - 23 feb 24 kl. 18:01

Bergensbanen åpnet etter jordskred

Bergensbanen er åpnet for togtrafikk etter et jordskred på strekningen mellom Trengereid og Arna. Bane Nor, som har driftsansvar for Bergensbanen, hadde mannskap ute for å undersøke omfanget av raset. Bergensbanen var stengt i litt over to timer.

NRK - 20 maj 24 kl. 03:41

Røykutvikling i tog på Bergensbanen

Det oppsto natt til mandag røykutvikling i et lokomotiv på Bergensbanen. Passasjerne ombord i toget som var på vei fra Bergen til Oslo ble evakuert på Finse stasjon, opplyser en NRK-journalist som var på toget. Hun forteller at passasjerene har fått beskjed om at de må vente på et nytt tog..

NRK - 01 apr 24 kl. 10:36

Fremdeles uvisshet om Bergensbanen

Pressevakt i Bane Nor, Gunnar Børseth, melder om at det fremdeles er usikkert når Bergensbanen kan ha vanlig drift. – En del av arbeidet begynner å ferdigstilles, men alt er ikke ferdig. Vi jobber videre på stedet.

NRK - 14 maj 24 kl. 19:13

Bergensbanen stengt mellom Geilo og Ål

Bergensbanen er stengt mellom Geilo og Ål som følge av et tre som har falt i en kontaktledning og tatt fyr. Det er uklart hvor store forsinkelsene blir. – Treet har tatt fyr like ved Ål stasjon.

NRK - 13 maj 24 kl. 13:08

Solslyng stansar Bergensbanen

Togtrafikken er stengt på Bergensbanen mellom Geilo–Ustaoset på grunn av solslyng på skinnene, melder Vy. – Du må rekne med forseinkingar, og at nokre tog kan bli innstilte, melder Vy..

NRK - 27 mar 24 kl. 19:26

Vet fortsatt ikke når Bergensbanen kan åpne igjen

Det er fremdeles usikkert når Bergensbanen kan åpne igjen. Strekningen mellom Bergen og Vaksdal har vært stengt i nærmere fem dager etter at et godstog med 25 vogner sporet av ved Arna stasjon fredag. – Jeg har veldig lyst til å kunne gi noen prognoser for når vi skal kunne åpne, men det er rett og slett ikke mulig på nåværende tidspunkt, sier fagsjef i Bane Nor, Lars Rugtvedt.

NRK - 13 jun 24 kl. 17:20

Brann i tunnellåpning – Drammensbanen stengt

Det er stengt mellom Asker og Drammen pga. brann i åpning av Lieråstunnelen på Asker siden. Det er ingen tog i tunnelen.

NRK - 13 jun 24 kl. 17:20

Brann i tunnelåpning – Drammensbanen stengt

Det er stengt mellom Asker og Drammen pga. brann i åpning av Lieråstunnelen på Asker siden. Politiet opplyser at de er på stedet med de andre nødetatene.

NRK - 13 jun 24 kl. 17:20

Brann i tunnelåpning – Drammensbanen åpen igjen

Drammensbanen mellom Asker og Drammen er åpen igjen etter å ha vært stengt pga. brann i åpning av Lieråstunnelen på Asker siden. Politiet opplyser at de er på stedet med de andre nødetatene.

NRK - 13 jun 24 kl. 17:20

Brann i tunnelåpning – Drammenbanen åpen igjen

Drammenbanen mellom Asker og Drammen er åpen igjen etter brann i åpning av Lieråstunnelen på Asker siden, melder politiet. – Årsaken til brannen var ulmebrann i en kabel. Vi er ferdig på stedet.

NRK - 13 jun 24 kl. 17:20

Brann i tunnelåpning – Drammenbanen er stengt igjen

Drammenbanen mellom Asker og Drammen er stengt etter brann i åpning av Lieråstunnelen på Asker siden, melder politiet. – Årsaken til brannen var ulmebrann i en kabel. Vi er ferdig på stedet.

NRK - 13 jun 24 kl. 14:47

Forsinkelser i togtrafikken rundt Oslo – en feil rettet

En sporveksel ved Asker fører til forsinkelser og innstillinger. Kl. 15.

NRK - 13 jun 24 kl. 14:47

Forsinkelser i togtrafikken rundt Oslo: – Vil ta tid

En feil ved togsporene mellom Lillestrøm og Oslo lufthavn fører torsdag til forsinkelser og innstillinger, opplyser Bane Nor. Mannskap er på vei til stedet. – Togene går fortsatt, men de må kjøre sakte på en bit av strekningen og da blir det en del forsinkelser, sier pressevakten.

NRK - 27 apr 24 kl. 07:56

Bergensbanen stengd fram til søndag føremiddag

Bergensbanen vert stengd fram til klokka 11 sundag, skriv NTB. Den stengde mellom Hønefoss og Bergen natt til laurdag på grunn av planlagt arbeid på strekninga. Dermed må ein ta buss delar av vegen viss ein skal reisa mellom aust og vest i landet..

NRK - 06 jun 24 kl. 09:10

Vurderer kjempekrav etter togulykken i Arna

Bane Nor vurderer om jernbaneselskapet Onrail kan ansvarliggjøres for kostnadene etter togulykken på Arna stasjon i Bergen i mars, og om det er grunnlag for å hevde at Onrail opptrådte grovt uaktsomt. Det skriver Teknisk ukeblad. Det var i mars at et godstog på Bergensbanen sporet av og kræsjet i en tunnell ved Arna stasjon.

NRK - 22 apr 24 kl. 11:58

Buss for tog ut uka på deler av Bergensbanen

Reisende med Bergensbanen må ta buss for tog mellom klokken 09.20 og 15.05 ut uka på grunn av arbeid på sporet.

VG - 22 apr 24 kl. 11:53

Buss for tog ut uka på deler av Bergensbanen på dagtid

Reisende med Bergensbanen må ta buss for tog mellom klokken 09.20 og 15.05 ut uken på grunn av arbeid på sporet..

VG - 20 apr 24 kl. 16:23

Deler av Bergensbanen stengt – skiløpere sitter fast på fjellet

Det er stengt på Bergensbanen mellom Hallingskeid og Finse på grunn av strømproblemer, opplyser Bane Nor..

NRK - 23 jan 24 kl. 08:41

Bergensbanen åpnet igjen etter uvær

Bergensbanen er åpen for trafikk igjen etter at alle avganger på strekningen ble innstilt mandag på grunn av uvær. – Trafikken er i gang igjen, men du må fortsatt regne med forsinkelser, skriver Bane Nor på sin hjemmeside. Toglinjer som kan påvirkes, er: * R40 Bergen – Myrdal, Bergensbanen * F4 Oslo S – Bergen, Bergensbanen (©NTB).

NRK - 20 apr 24 kl. 12:41

Bergensbanen stengt

Det er stengt på Bergensbanen mellom Hallingskeid og Finse på grunn av strømproblemer, opplyser Bane Nor. Det kommer ny informasjon klokka 13..

VG - 02 jun 24 kl. 08:21

Bergensbanen stengt mellom Dale og Stanghelle

Det skriver Bane NOR..

NRK - 28 maj 24 kl. 08:44

Togtrafikken på Oslo S går igjen

Oslo S er åpen for trafikk igjen etter at det ble meldt om jordfeil tirsdag morgen. Bane Nor opplyser at de fortsatt venter forsinkelser utover formiddagen. – Reisende må sjekke med togselskapet sitt for mer informasjon, sier Bane Nors pressekontakt.

NRK - 27 maj 24 kl. 06:39

Trøbbel i togtrafikken vest for Oslo

Det er full stans i togtrafikken ved Drammen. Årsaken er strømproblemer, opplyser Bane Nor. De vil komme med en oppdatering klokken 08.

NRK - 23 feb 24 kl. 15:42

Bergensbanen stengt på grunn av jordskred

Strekningen mellom Dale og Arna på Bergensbanen er stengt etter et ras, melder Vy. – Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta før togene kan kjøre som normalt igjen. Vi arbeider med å organisere alternativ transport, sier pressevakt i Vy, Åge-Christoffer Lundeby, til NRK.

Dagbladet - 21 maj 24 kl. 07:45

NRK-profilen måtte evakueres

179 togpassasjerer måtte evakueres fra Bergensbanen da det begynte å ryke fra motorrommet..

NRK - 02 apr 24 kl. 06:22

Bergensbanen går som normalt igjen

Bane Nor meldte natt til tysdag at trafikken går som normalt igjen på Bergensbanen. Strekninga mellom Arna og Vaksdal har vore stengt etter at eit godstog spora av ved Arna 22. mars.

VG - 01 apr 24 kl. 12:54

Bergensbanen gjenåpner etter Arna-ulykken

Tirsdag åpner strekningen Arna-Vaksdal på Bergensbanen etter at et vogntog sporet av tidligere i mars..

VG - 14 maj 24 kl. 18:33

Bergensbanen stengt mellom Geilo og Ål

Årsaken er en hendelse ved sporet..

VG - 13 maj 24 kl. 13:04

Bergensbanen stengt på grunn av solslyng

Solslyng kan oppstå på jernbaneskinner under «ekstrem oppvarming»..

NRK - 30 mar 24 kl. 05:02

Togene på Bergensbanen kan gå igjen

Strømmen er tilbake mellom Flå og Nesbyen er rettet. Det betyr at Bergensbanen kan gå på den strekningen igjen. Fredag ble et tog med 170 passasjerer stående fast fordi det hadde strømproblemer, etterpå ble det problemer på selve strekningen.

NRK - 29 mar 24 kl. 19:38

Må taue tog på Bergensbanen til Nesbyen

Eit tog som blei ståande fast på Bergensbanen på grunn av problem med lokomotivet, må tauast til Nesbyen, opplyser pressevakt Gunnar Børseth i Bane Nor til BT. Det skal vere rundt 200 passasjerar om bord i toget. Det er uvisst kva som skjer med desse..

NRK - 25 mar 24 kl. 10:24

Bane Nor: Lokomotivet blir henta ut tidlegast tysdag

Bergensbanen er framleis stengd mellom Bergen og Vaksdal etter at eit godstog spora av fredag. Det er uvisst kor lang tid oppryddingsarbeidet vil ta, men pressevakt i Bane Nor, Anne Kirkhusmo, seier det vil ta tid. – Lokomotivet blir ikkje henta ut i dag.

VG - 25 mar 24 kl. 04:31

Fortsatt uvisst når Bergensbanen åpner ved Arna

Bergensbanen er fortsatt stengt mellom Bergen og Vaksdal etter avsporingen fredag. Bane Nor varsler ny oppdatering på situasjonen skjærtorsdag..

NRK - 23 apr 24 kl. 22:27

Strømproblemer på Bergensbanen - tog står fast i tunnel

Arna–Trengereid er stengt for togtrafikk. Dette skyldes strømproblemer, opplyser Bane NOR på sine nettsider. Et Vy-tog fra Oslo til Bergen står fast i Arnanipatunnelen, ifølge Bergens Tidende.

NRK - 23 apr 24 kl. 22:27

Strømproblemer på Bergensbanen – tog står fast i tunnel

– Det er et lokaltog fra Bergen i retning Voss som står stille i Arnanipatunnelen på grunn av strømproblemer, forteller kommunikasjonssjef i Vy, Åge-Christoffer Lundeby. Strømbruddet oppstod like før klokken 22.00.

NRK - 22 jan 24 kl. 19:49

Bergensbanen: Opnar truleg tysdag

Alle avgangar på Bergensbanen er innstilt måndag på grunn av uvêr. Bane Nor reknar med å opna strekninga igjen tysdag klokka 06:00. Bergensbanen har vore stengt heile dagen måndag på grunn av uvêr.

NRK - 23 feb 24 kl. 15:42

Bergensbanen stengt mellom Dale og Arna på grunn av jordskred

Strekningen mellom Dale og Arna på Bergensbanen er stengt etter et ras, melder Vy. – Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta før togene kan kjøre som normalt igjen. Vi arbeider med å organisere alternativ transport, skriver Vy på sin hjemmeside..

VG - 15 feb 24 kl. 09:40

Storsatsing på Bergensbanen

Bane NOR skal bruke 1,9 milliarder kroner på et nytt strømanlegg på Bergensbanen..

NRK - 29 mar 24 kl. 22:20

Bergensbanen: Flå - Nesbyen stengt

Det er stengt mellom Flå og Nesbyen pga. strømproblemer. Dette vil ta tid, opplyser Bane Nor på sine nettsider..

Dagbladet - 29 mar 24 kl. 20:50

Strømstans: Folk forlater toget

Titalls passasjerer har tatt seg gjennom snøen og forlatt et tog som står fast på Bergensbanen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com