Tyrkia

Saturday, 15 June, 03:15

Nyheter om Tyrkia

NRK - Igår: 13:50

Tyrkia signerer avtale med USA om kjøp av F16-fly

Tyrkia og USA har signert en kontrakt om at Tyrkia skal kjøpe 40 nye F16-fly, oppgir tyrkiske forsvarskilder. I tillegg skal 79 gamle fly repareres. Forhandlingene om avtalen, som har en verdi på 23 milliarder dollar, har pågått i flere måneder.

Klartale - 07 jun 24 kl. 13:36

Slik spilles EM-kampene

Fredag 14. juni starter fotball-EM. Den første kampen spilles mellom Tyskland og Skottland.

NRK - Igår: 14:36

Europol: Har stanset stort nettverk av kokainsmuglere

Europol har tatt knekken på et stort nettverk som smuglet kokain til Europa. Over 40 mennesker er pågrepet i seks forskjellige land. I tillegg til pågripelsene har Europol beslaglagt minst åtte tonn kokain, opplyser de selv torsdag.

NRK - 02 maj 24 kl. 22:41

Tyrkia stanser all handel med Israel

Tyrkia stanser all handel med Israel inntil de lar humanitær bistand komme uhindret inn til Gaza, melder nyhetsbyrået AFP. Tyrkia vil iverksette disse nye tiltakene, inntil den israelske regjeringen godkjenner at hjelpekorps kan ta seg uhindret inn med humanitær bistand, heter det i en uttalelse fra handelsdepartementet i Tyrkia.

NRK - 10 jun 24 kl. 20:13

Tyrkias visepresident venter lavere inflasjon fra juni

Tyrkias visepresident, Cevdet Yılmaz, venter at inflasjonsnivået i landet vil begynne å synke fra juni, melder Reuters. I 2026 mener han at nivået vil være ensifret. Inflasjonen i Tyrkia kom i mai opp i hele 75,45 prosent, men nå tror også sentralbanken at toppen er nådd.

NRK - 03 jun 24 kl. 10:23

NTB: Inflasjon på 75 prosent i Tyrkia

I mai var inflasjonen i Tyrkia opp i 75,45 prosent, melder NTB..

NRK - 13 maj 24 kl. 14:09

Tyrkia med plan mot skyhøy inflasjon

I en fersk treårsplan har den tyrkiske regjeringen lagt fram tiltak for hvordan de skal bremse prisstigningen. I april nådde inflasjonen 70 prosent i Tyrkia. Finansministeren sier de må få inflasjonen ned til et lavt ettsifret tall om de skal ta tilbake kontrollen.

NRK - 22 apr 24 kl. 08:26

Kebabkokk blir med Tyskland president til Tyrkia

Når Tysklands president Frank-Walter Steinmeier reiser til Tyrkia mandag, har han med seg en kebabkokk fra Berlin for å fremheve båndet mellom de to landene. Det er første gang Steinmeier besøker Tyrkia siden han ble president, og han har hatt et vanskelig forhold til sin tyrkiske kollega Recep Tayyip Erdogan. Steinmeier har vært raskt ute med å kritisere Erdogans tilnærming til Israel og har tidligere uttrykt bekymring for demokratiet i Tyrkia.

Klartale - 29 maj 24 kl. 15:33

Billigere ferier til utlandet lokker nordmenn

Det er dyrt å være norsk i utlandet. Årsaken er at euro og dollar koster mer i kroner. Likevel planlegger mange nordmenn å reise i sommer.

NRK - 27 maj 24 kl. 13:11

Minst ti omkom i bussulykke i Tyrkia

Minst ti personer mistet livet og 39 ble skadet da en buss krasjet med to biler etter å ha kommet over i motsatt kjørefelt på en motorvei sør i Tyrkia. Ulykken skjedde i provinsen Mersin søndag kveld. Det regnet kraftig da bussen skjente over i motsatt kjørefelt og traff to biler.

VG - 27 maj 24 kl. 12:46

Minst ti omkom i bussulykke i Tyrkia

Minst ti personer mistet livet og 39 ble skadet da en buss krasjet med to biler etter å ha kommet over i motsatt kjørefelt på en motorvei sør i Tyrkia..

NRK - 27 maj 24 kl. 12:41

Svensk gjengleder arrestert i Tyrkia

Den svenske gjenglederen Ismail Abdo, kjent som «Jordgubben» ble fredag pågrepet i Tyrkia, melder tyrkiske Milliyet, ifølge SVT. Han ble senere løslatt mot kausjon..

Klartale - 10 jun 24 kl. 11:53

274 palestinere drept i israelsk redningsaksjon

Det israelske militæret (IDF) hentet ut fire gisler fra Gazastripen på lørdag. 274 palestinere ble drept, sier helsedepartementet på Gaza. De sier at 698 personer ble skadd.

Aftenposten - 06 jun 24 kl. 07:36

Klubben opplyser: José Mourinho får monsterlønn i Tyrkia

Trenerveteranen José Mourinho (61) får 328.000 kroner hver dag når han overtar i tyrkiske Fenerbahçe. Det kan bli mer..

VG - 06 jun 24 kl. 07:36

Klubben opplyser: José Mourinho får monsterlønn i Tyrkia

Trenerveteranen José Mourinho (61) får 328.000 kroner hver dag når han overtar i tyrkiske Fenerbahçe. Det kan bli mer..

NRK - 17 maj 24 kl. 04:26

Israels frihandelsavtale med Tyrkia kan bli opphevet

Israels regjering skal behandle et forslag om å oppheve frihandelsavtalen med Tyrkia og innføre 100 prosent toll på import av tyrkiske varer. Det opplyser Israels finansminister Bezalel Smotrich. Han sier at forslaget er svar på Tyrkias president Recep Tayyip Erdogans beslutning om å stanse tyrkisk eksport til Israel.

NRK - 04 jun 24 kl. 10:39

Militærfly krasja i Tyrkia

To pilotar er drepne etter at eit militærfly styrta ifølgje det tyrkiske forsvarsdepartementet. Flyet letta frå ein militærbase i byen Kayseri som er plassert midt i landet. Orsaka til styrten er ikkje kjend endå..

NRK - 31 maj 24 kl. 23:50

Flere positive til forslag om Gaza-våpenhvile

Det kommer reaksjoner fra flere hold på forslaget til våpenhvile i Gaza. Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock sier forslaget er et glimt av håp. EU-sjef Ursula von der Leyen ønsker et realistisk forslag velkommen, melder AFP.

NRK - 31 maj 24 kl. 18:45

Tyrkia ønsker ikke at Nato skal «ta del» i Ukraina-krigen

Tyrkias utenriksminister sa fredag ​​at landet hans ikke ønsker at Nato skal «ta del» i Ukraina-krigen, selv om det støtter pågående militærhjelp til Kiev, melder AFP. – Vi støtter videreføringen av bistanden til Ukraina og Ukrainas evne til å stå imot Russland, men vi ønsker ikke at Nato skal delta i denne krigen, sa Hakan Fidan etter et uformelt møte med utenriksministre imed Nato-medlemmene i Praha. Det var utenriksministermøte i Praha for alliansen denne uka.

Klartale - 31 maj 24 kl. 12:00

Reise hit? Du trenger ikke pass

Det er streik i staten. Da streiker også politiet. Det går utover passkontorene.

NRK - 30 maj 24 kl. 14:30

Israelsk etterretning: Foxtrot-sjefen jobber for Iran

Den israelske etterretningstjenesten Mossad hevder at Rawa Majid, også kjent som «Den kurdiske reven», har begynt å jobbe på oppdrag fra Iran. Det skriver svenske Dagens Nyheter. – Vi kjenner til opplysningene, sier pressetalsperson Adam Isaksson Samara i det svenske sikkerhetspolitiet Säpo til avisen.

VG - 27 maj 24 kl. 22:05

Joshua King ferdig i Tyrkia: – Jeg beklager

Joshua King (32) er ferdig i tyrkiske Fenerbahce..

NRK - 22 maj 24 kl. 16:49

Desse skal deltake på gravferda til presidenten i Iran

Representantar frå fleire ulike nasjonar er venta til Iran for å deltake på gravferda til Irans tidlegare president Ebrahim Raisi. Mellom anna Russland, India og Tyrkia, melder CNN. Det var sundag Raisi og utanriksminister Hossein Amir-Abdollahian, saman med andre iranske tenestemenn, døydde i ein helikopterstyrt nær grensa til Aserbajdsjan..

NRK - 22 maj 24 kl. 16:49

Desse skal delteke i gravferda til presidenten i Iran

Representantar frå fleire ulike nasjonar er venta til Iran for å deltake i gravferda til Irans tidlegare president Ebrahim Raisi. Mellom anna Russland, India og Tyrkia, melder CNN. Det var sundag Raisi og utanriksminister Hossein Amir-Abdollahian, saman med andre iranske tenestemenn, døydde i ein helikopterstyrt nær grensa til Aserbajdsjan..

NRK - 02 maj 24 kl. 18:12

Tyrkia stoppar all handel med Israel

Tyrkia stoppar inntil vidare all handel med Israel på grunn av krigen i Gaza, ifølge tyrkiske kjelder som Bloomberg har snakka med. Israels utanriksministeren Israel Katz reagerer kraftig på den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan skal ha stoppa handelen. – Dette er slik ein diktator oppfører seg, ved å oversjå interessene til Tyrkias folk og forretningsmenn, og ignorere handelsavtalar, skriv Katz på X..

Klartale - 21 maj 24 kl. 09:29

Iran erklærer fem dager med landesorg etter presidentens død

Irans president Ebrahim Raisi døde søndag. Utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian døde også. Årsaken er en ulykke med helikopter.

NRK - 29 apr 24 kl. 12:10

Tyrkia støttar Rutte som ny Nato-sjef

Tyrkia seier dei vil støtte Nederlands statsminister Mark Rutte som ny generalsekretær i Nato, melder Reuters. Fleire av medlemslanda har sagt at dei ønsker seg Rutte som ny Nato-sjef etter Jens Stoltenberg. Den nye generalsekretæren skal ta over i oktober.

NRK - 17 maj 24 kl. 21:39

IS-topp pågrepet av kurdiske myndigheter i Irak

Det opplyser det kurdiske regionale sikkerhetsrådet. – Etter å ha tilbrakt fem år i Tyrkia, reiste Socrates Khalil tilbake til Kurdistan med et falskt pass og ble raskt pågrepet, heter det i en uttalelse fra sikkerhetsrådet fredag. Khalil var kjent for å være en av Abu Bakr al-Baghdadis fortrolige.

VG - 13 maj 24 kl. 16:40

Pågrepet med 1500 giftige kryp i kofferten

En konservator ved det amerikanske museet for naturhistorie i New York er mistenkt for å ha forsøkt å smugle giftige kryp fra Tyrkia..

NRK - 30 jan 24 kl. 09:58

Putin planlegger besøk til Nato-landet Tyrkia

Russlands president Vladimir Putin skal ha planer om å besøke Tyrkia i februar. Det vil være hans første besøk til et Nato-land siden invasjonen av Ukraina. Mandag spurte det statlige nyhetsbyrået Interfax Putins utenrikspolitiske rådgiver Jurij Usjakov om et planlagt Tyrkia-besøk i februar.

NRK - 08 maj 24 kl. 11:05

Tiltalt etter drapet ved Lofsrud skole i 2021

Valon Avdyli (37) er tiltalt for drapet på Hamse Adan 7. oktober 2021, skriver Avisa Oslo. Avdyli er samtidig tiltalt for drapsforsøk på sju andre menn på stedet.

Klartale - 06 feb 23 kl. 10:53

Redder mennesker ut av ruinene

Et jordskjelv gikk natt til mandag sør i Tyrkia. Minst 641 mennesker er bekreftet døde så langt. Det opplyser myndighetene i Tyrkia og Syria.

NRK - 14 apr 24 kl. 15:54

Iran fortalte USA at angrepet kun var svar på konsulat-angrep

Iran skal ha fortalt USA via Tyrkia at deres angrep på Israel kun kom til å være en respons på angrepet mot det iranske konsulatet i Syria. Iran ville heller ikke utvide angrepet noe mer. Det opplyser en tyrkisk kilde i diplomatiet til Reuters.

NRK - 13 apr 24 kl. 09:50

En død, ti skadd i ulykke med taubane i Tyrkia

En person er død og ti skadd etter en ulykke med en taubane i Antalya i Tyrkia 24 vogner på taubanen ble hengende i lufta etter ulykken fredag, og 16 timer senere satt fortsatt et 60-tall mennesker fast i ni vogner. 112 mennesker var reddet ned. Ulykken skjedde da en av vognene kjørte inn i en knekket mast.

VG - 02 maj 24 kl. 17:32

Tyrkia stanser all handel med Israel

Det skriver Bloomberg News. De har snakket med tyrkiske kilder..

NRK - 01 maj 24 kl. 11:08

Demonstranter arrestert i Istanbul

Myndighetene i Tyrkia har forbudt 1. mai-samlinger på Taksimplassen i Istanbul. Ifølge AFP er onsdag flere titalls demonstranter arrestert.

NRK - 09 apr 24 kl. 08:25

Tyrkia begrenser handelen med Israel

Tyrkia innfører restriksjoner på eksport av produkter fra 54 ulike kategorier til Israel. Restriksjonene vil gjelde fram til en våpenhvile er erklært i Gaza, opplyser handelsdepartementet..

NRK - 03 apr 24 kl. 13:29

Demonstrasjonar i Tyrkia etter at nyvald ordførar blei fråteke posten

89 personar er gripne i Tyrkia for å ha delteke i det styresmaktene kallar ulovlege demonstrasjonar til støtte for ein nyvald prokurdisk ordførar, skriv NTB. Dei lokale valstyresmaktene klarte å hindre at nyvalde Abdullah Zeydan blei teken i eid som ordførar i byen Van. Valstyresmaktene hevdar Zeydan har kriminelt rulleblad, og aldri burde få stille til val.

VG - 21 apr 24 kl. 14:25

Over 30 personer pågrepet i Tyrkia for påståtte IS-bånd

Tyrkiske myndigheter har pågrepet 36 personer på grunn av mistenkte bånd til terrororganisasjonen Den islamske staten (IS)..

NRK - 20 apr 24 kl. 20:37

E24: Tilsett varsla PST om mogleg sal til Russland

Ein tilsett hos Occean Electronics i Florø varsla hausten 2022 om mogleg ulovleg sal til Russland, skriv E24. Då hadde den tilsette over tid undersøkt bakgrunnen til det han oppfatta som ein ny, større kunde. Den nye kunden, TR Radio Limited, hadde adresse i Tyrkia, men nettsida var registrert i Russland.

NRK - 31 mar 24 kl. 16:16

Vallokala i Tyrkia stenger

Vallokala i lokalvalet i Tyrkia har stengt, melder Reuters. Partiet til president Erdogan kjemper for å ta tilbake fleirtalet i dei to største byane i landet. – Stemmeprosessen er avslutta utan større problem, om ein ser bort frå nokre enkelthendingar, sa Ahmet Yener, som leiar det sentrale valstyret.

NRK - 31 mar 24 kl. 10:42

Valg i Tyrkia – en drept og flere skadd

I dag er det lokalvalg i Tyrkia og partiet til president Erdogan kjemper for å ta tilbake flertallet i de to største byene i landet. Kort tid etter at valglokalene åpnet søndag morgen, melder AFP at en person er drept og 12 skadet sørøst i landet, ifølge lokale myndigheter. Hendelsen skal ha skjedd i forbindelse med valget..

NRK - 30 mar 24 kl. 18:10

Ein mann er gripen etter drap på svenske i Tyrkia

Ein mann er gripen etter at ein svensk mann blei skoten og drepen i Istanbul i Tyrkia 17. mars. Ein annan svenske blei også skoten, men overlevde.

NRK - 17 apr 24 kl. 14:00

Hamas-leder skal møte Erdogan

Hamas-toppen Ismail Haniyeh skal besøke Tyrkia i helgen for å møte president Recep Tayyip Erdogan. Tyrkiske NTV meldte først om møtet. Siden har Erdogan bekreftet meldingen, skriver AFP.

NRK - 26 mar 24 kl. 09:37

147 IS-mistenkte pågrepet i Tyrkia

Tyrkia skal ha pågrepet 147 personer de mener har tilknytning til terrororganisasjonen IS, skriver innenriksminister Ari Yerlikaya på X. Pågripelsene skjedde 30 ulike byer og ble gjennomført samtidig. Politiet skal også ha konfiskert penger, dokumenter og tekniske bevis..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com