Tyrkia

Thursday, 09 February, 03:55

Nyheter om Tyrkia

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - I førrgår: 10:53

Redder mennesker ut av ruinene

Et jordskjelv gikk natt til mandag sør i Tyrkia. Minst 641 mennesker er bekreftet døde så langt. Det opplyser myndighetene i Tyrkia og Syria.

Klartale - 14 dec 22 kl. 11:49

Erdogan skaper uro og sinne i Nato

I år har både Sverige og Finland søkt om å få bli med i forsvars-samarbeidet Nato. Tyrkia er eneste land som krever mer fra Sverige før de vil si ja.Michael Sahlin har vært svensk ambassadør i Tyrkia.

Klartale - 24 jan 23 kl. 14:45

Dette er Nato-konflikten

Sverige og Finland vil bli en del av forsvars-samarbeidet Nato. Tyrkia har stilt krav til Sverige, som Sverige ikke ønsker å godta. Det fører til at Tyrkia sier nei til at Sverige og Finland skal bli en del av samarbeidet.

Klartale - 28 nov 22 kl. 13:52

Prosessen for å bli med i Nato fortsetter

Sverige og Finland har tidligere ikke vært medlem av forsvars-samarbeidet Nato. Det ønsket de å bli etter Russland angrep Ukraina. Men alle Nato-landene må være enige.

Klartale - 31 jan 23 kl. 06:00

Politiker skaper problemer for Sverige

Sverige og Finland vil bli en del av Nato. Alle medlemmene av Nato må si ja for at det skal skje.Nato er et forsvars-samarbeid.

Klartale - 08 nov 22 kl. 11:26

Kan han sikre Sverige en plass i Nato?

Ulf Kristersson vant valget og ble statsminister i Sverige. Da tok han også over en svensk søknad om å få bli med i forsvars-samarbeidet Nato. Nesten alle medlemslandene har sagt ja til at Sverige og Finland kan få bli med.

Klartale - 29 jun 22 kl. 07:04

Nå sier Tyrkia ja til Sverige og Finland i Nato

Tirsdag kveld ble det raskt kalt inn til en pressekonferanse hos forsvars-samarbeidet Nato. Der sa Nato-sjef Jens Stoltenberg at Tyrkia har endret syn på svensk og finsk medlemskap.– I morgen vil de allierte lederne ta et valg om å invitere Sverige og Finland inn i Nato.

NRK - I førrgår: 14:41

Israel har gjer jordskjelv-hjelp til Syria og Tyrkia

Statsminister i Israel Benjamin Netanyahu har gitt grønt lys for å senda hjelp til jordskjelvramma Syria, etter at Syria sjølv bad om hjelp, melder nyheitsbyrået AFP. Netanyahu sa at han også ville senda hjelp til Tyrkia, og la til at hjelpa ville bli sendt snart. Israel og Syria har ingen diplomatiske forbindingar mellom seg, og har vore i konflikt sidan staten Israel blei oppretta i 1948.

Klartale - 25 jan 23 kl. 08:21

Kristersson mener Sverige er i en utsatt situasjon

Den svenske statsministeren ba tirsdag om at alle svensker må se alvoret i det som skjer. Da hadde han en pressekonferanse.Der forklarte Kristersson at landet er havnet i en utsatt situasjon.

Klartale - 17 timer siden

Flere enn 9.500 døde etter jordskjelvet

Natt til mandag var det et enormt jordskjelv i Tyrkia. Flere tusen mennesker er døde i Syria og Tyrkia som følge av det. Men rednings-arbeiderne finner også folk som er levende i ruinene.

Klartale - I førrgår: 20:14

Over 2.600 døde etter jordskjelvet

Jordskjelvet rystet landene natt til mandag. Byer og landsbyer i Tyrkia og Syria ble ødelagt mens folk sov. Flere tusen mennesker er døde.

Klartale - I førrgår: 20:14

Nesten 4.300 døde etter jordskjelvet

Jordskjelvet rystet landene natt til mandag. Byer og landsbyer i Tyrkia og Syria ble ødelagt mens folk sov. Flere tusen mennesker er døde.

Klartale - I førrgår: 20:14

Over 5.000 døde etter jordskjelvet

Jordskjelvet rystet landene natt til mandag. Byer og landsbyer i Tyrkia og Syria ble ødelagt mens folk sov. Flere tusen mennesker er døde.

NRK - I førrgår: 14:13

Dødstalet etter jordskjelvet i Tyrkia og Syria fortsett å stiga

Talet på døde etter jordskjelvet i Tyrkia og Syria nærmar seg 1.800, opplyser styresmaktene i begge landa. Katastrofeleingsdirektoratet i Tyrkia (AFAD) melder om 1.

Klartale - I førrgår: 07:17

Flere enn 180 døde etter stort jordskjelv

Så langt har myndighetene i Syria og Tyrkia funnet flere enn 180 døde etter jordskjelv natt til mandag. De venter at det blir funnet flere døde, og at noen av de skadde dør.Flere hundre personer skal være skadd.

NRK - 03 feb 23 kl. 21:38

Bloomberg-kilder: Finland kan få Nato-ja fra Tyrkia i mars

Tyrkia kan godkjenne Finlands Nato-søknad i mars, før nasjonalforsamlingen tar pause fram til det tyrkiske valget i mai, sier kilder med kjennskap til saken. Tyrkia nærmer seg en avgjørelse om å akseptere Finlands medlemskap senest i neste måned, sier kilden til Bloomberg. President Recep Tayyip Erdogan skal være i ferd med å konkludere med at Finland har gjort nok for å imøtekomme bekymringene Tyrkia har gitt uttrykk for, sier kilden.

Klartale - 03 feb 23 kl. 09:41

Kan USA hjelpe Sverige inn i Nato?

Kongressen i USA kan si nei til salg av våpen og militært utstyr fra USA. Og det er nettopp det som kan skje, advarer nå en gruppe politikere. De er fra begge partiene i USA.

Klartale - 27 jan 23 kl. 08:35

Vil brenne en koran hver fredag i protest

Sverige vil inn i forsvars-samarbeidet Nato. Alle Nato-land må si ja, men Tyrkia sier nei. Tyrkia krever å få tilbake kurdere de mener er terrorister.

NRK - 13 timer siden

UD: Flere nordmenn kommet til rette i Tyrkia

Utenriksdepartementet opplyser at flere norske statsborgere er kommet til rette i Tyrkia. – Det siste døgnet har flere norske borgere vi har vært bekymret for kommet til rette. Tallene går heldigvis ned, men situasjonen er fortsatt uoversiktlig og mye er uavklart.

Klartale - 19 timer siden

Flere enn 8.700 døde etter jordskjelvet i Tyrkia

I Tyrkia er det funnet 6.234 døde, melder AFAD onsdag morgen. Det er myndigheten for håndtering av kriser i Tyrkia.

Klartale - Igår: 11:18

Mener flyktninger er ekstra utsatt etter skjelvet

For 12 år siden startet borgerkrigen i Syria. Den får mye mindre oppmerksomhet i dag, men for mange syrere tok den aldri slutt. Og for mange av dem ble situasjonen verre etter jordskjelvet mandag.

NRK - 03 dec 22 kl. 12:09

Medier: PKK-medlem utlevert fra Sverige til Tyrkia

Sverige har utlevert et medlem av den kurdiske gruppen PKK til Tyrkia, melder tyrkiske medier. Mahmut Tat er i Tyrkia dømt til fengsel i seks år og ti måneder for medlemskap i Kurdistans arbeiderparti (PKK), som Tyrkia, EU og USA regner som en terrororganisasjon. Tat flyktet til Sverige i 2015, men svenske myndigheter har avvist asylsøknaden.

Klartale - 02 feb 23 kl. 13:33

VG: Sian skal brenne Koranen

Tyrkia raser mot Sverige. De lot en politiker brenne Koranen. Det skjedde ved den tyrkiske ambassaden.

NRK - 25 nov 22 kl. 21:19

Sverige, Finland og Tyrkia: Fremgang i Nato-forhandlingene

Representanter fra Sverige, Finland og Tyrkia møttes fredag i Stockholm om Nato-avtalen som ble inngått i sommer. Landene melder om fremgang i forhandlingene. Ifølge en felles uttalelse har Sverige og Finland tatt skritt for å møte Tyrkias krav, melder Sveriges Radio.

Klartale - 24 jan 23 kl. 09:11

Finland åpner for å bli medlem av Nato uten Sverige

Finland og Sverige har søkt om å bli medlem av forsvars-samarbeidet Nato. Søknaden har tatt tid. Og Tyrkia har flere krav til Sverige før de vil godta at de kan være med.

NRK - 12 timer siden

Twitter-tilgang begrenset i Tyrkia

Siden jordskjelvene mandag har mange i Tyrkia brukt Twitter for å dele informasjon og skaffe hjelp. Tjenesten NetBlocks skriver dette på Twitter: – Bekreftet: Nettverksdata i realtid viser at Twitter har blitt begrenset i #Tyrkia. Filtreringen gjelder større nettleverandører og skjer idet allmennheten har blitt avhengige av å bruke tjenesten etter en serie større jordskjelv..

NRK - Igår: 20:28

Nato-land sender over 1.400 redningsarbeidarar til Tyrkia

Over 20 land tilknytta Nato sender meir enn 1400 redningsarbeidarar til Tyrkia etter jordskjelvet, opplyser alliansen i ei pressemelding. Landa skal bistå med ulike typer hjelp, inkludert søk- og redningsgrupper med redningshunder, brannmannskap, ingeniørar, helsepersonell og jordskjelvekspertar. – Flagga til alle 30 Nato-allierte, samt Nato-flagget står på halv stang ved Natos hovudkvarter frå i dag til solnedgang i morgon for å heidra ofra og for å visa solidaritet med Tyrkia, står det i pressemeldinga..

NRK - Igår: 20:11

Nær 7300 omkomne etter jordskjelv i Tyrkia og Syria

Talet på døde etter jordskjelvet i Tyrkia og Syria passerer snart 7300, ifølge oppdaterte tal frå begge landa. I Tyrkia er nå 5434 menneske bekrefta døde, opplyser tyrkisk helsemyndigheiter tysdag kveld. I Syria er minst 1823 menneske meldt døde, der 1020 er meldt døde i opprørskontrollerte område.

NRK - Igår: 19:00

Tysk telefonselskap gjer samtaler til Syria og Tyrkia gratis

Det tyske mobilselskapet Telekom gjer telefonsamtalar mellom Tyskland og Tyrkia, og Tyskland og Syria gratis i ei veke, som svar på jordskjelvet som har krevd livet av meir enn 6300 menneske. Det melder nyheitsbyrået Reuters. Kundane til selskapa Telekom og Congstar i Tyrkia og Syria skal også kunne bruke mobildata gratis, sa det tyske mobilselskapet.

NRK - Igår: 16:50

Ukraina sender 87 redningsarbeidarar til Tyrkia etter jordskjelv

Ukraina vil senda eit team på 87 redningsarbeidarar til Tyrkia etter at kraftige jordskjelv har rysta landet og ført til fleire tusen omkomne i både Tyrkia og Syria. Det kjem fram i eit utsegn på den ukrainske regjeringa si nettside, melder nyheitsbyrået AFP..

VG - Igår: 16:06

Støre: Gir 150 millioner til Tyrkia og Syria

Norge blar opp 150 millioner kroner i støtte til Tyrkia og Syria etter det katastrofale jordskjelvet som har rammet de to landene. Det kan bli mer. - Vi må hjelpe når befolkningen i Tyrkia og Syria rammes så dramatisk, sier Støre..

VG - Igår: 04:46

Død og håp i Sør-Tyrkia: – Aldri vært så redd

ADANA, Tyrkia (VG) Pårørende klamrer seg til det lille de har av håp for å finne overlevende etter jordskjelvet i Tyrkia..

NRK - I førrgår: 21:58

USGS: Meir enn 75 etterskjelv i Tyrkia

Minst 77 etterskjelv er registrert med ein styrke over 4 sidan jordskjelvet med styrke 7,8 blei utløyst måndag natt i Tyrkia, ifølge det amerikanske organet for geologiske undersøkingar (USGS). Det skriv CNN. Tre av etterskjelva har målt ein styrke på 6 eller høgare, inkludert eit skjelv med styrke 7,5 som blei utløyst rett under 100 kilometer lenger nord for episenteret.

NRK - I førrgår: 15:03

Jordskjelvet i Tyrkia og Syria: Nær 2000 døde

Totalt har 1904 personar blitt bekrefta omkomne etter jordskjelvet som ramma sørlege Tyrkia og nordlege Syria måndag natt. Det melder nyheitsbyrået AFP. Kriseberedskapen i Tyrkia har sagt at minst 1121 personar har omkomne som følge av jordskjelvet, i tillegg er nær 8000 menneske skadde.

NRK - I førrgår: 15:12

Sverige tilbyr støtte til Tyrkia

Sveriges statsminister Ulf Kristersson har sendt kondolanser til Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan og tilbudt svensk hjelp etter jordskjelvet. – Våre tanker går til ofrene og deres nærmeste. Som Tyrkias partner og formannskapsland i EU er vi klare til å tilby vår støtte, skriver Kristersson på Twitter mandag.

NRK - I førrgår: 11:40

Meldinger om kraftig etterskjelv i Tyrkia og Syria

Det er nyhetsbyrået Reuters som melder dette. Det nye skjelvet skal ha en styrke på 7,5. Skjelvene skal ha blitt registrert klokken 11.

NRK - I førrgår: 11:15

Over 1.400 døde i jordskjelvet

Tallet på døde etter jordskjelvet i Tyrkia og Syria har passert 1.400, opplyser myndighetene i begge land. Tallet ventes å stige.

NRK - I førrgår: 09:34

Norge vil tilby Tyrkia og Syria hjelp

Statsminister Jonas Gahr Støre sier Norge vil tilby hjelp til jordskjelvrammede Tyrkia og Syria. – UD har i dag tidlig vært i kontakt med den tyrkiske ambassaden i Oslo. Ambassaden har videreformidlet foreløpige tyrkiske behov.

NRK - I førrgår: 05:21

Dødstallene stiger etter jordskjelv i Tyrkia og Syria

Et kraftig jordskjelv rammet det sørlige Tyrkia og nordre Syria i natt. Minst 53 personer er døde i Tyrkia og minst 42 er omkommet i Syria. Hundrevis av bygninger har kollapset i mange byer.

NRK - 05 dec 22 kl. 14:03

Tyrkia roser Sverige for utlevering

Tyrkia er fornøyd med at Sverige har utlevert en kurdisk mann som er dømt for medlemskap i PKK, men forventer seg mer før Sverige får slippe inn i Nato. – Returen av en PKK-terrorist er en start og viser at Sverige er oppriktig, sier justisminister Bekir Bozdag til TV-stasjonen TRT mandag. – Vi håper det kommer flere, legger han til.

NRK - 13 jan 23 kl. 19:33

Wall Street Journal: Biden med betingelse for salg av våpen til Tyrkia

President Joe Biden setter et tyrkisk ja til Sverige og Finlands Nato-søknader som en betingelse for å selge landet nye F-16-fly, melder Wall Street Journal. USA har tidligere satt foten ned for salg av avanserte F-35-kampfly til Tyrkia etter at landet kjøpte luftvernsystemet S-400 av Russland. Bidens regjering vil imidlertid gå inn for salg av F-35 til Hellas, som har et svært anspent forhold til Tyrkia.

NRK - 03 feb 23 kl. 10:24

Senatorer til Biden: – Ikke selg F-16-fly til Tyrkia

En tverrpolitisk gruppe med senatorer ber president Joe Biden om ikke å selge F-16-jagerfly til Tyrkia før Ankara lar Sverige og Finland bli med i Nato. I et brev skriver de 27 demokratiske og republikanske senatorene at Kongressen «ikke kan vurdere framtidig støtte til Tyrkia», inkludert salg av F-16, før Tyrkia godkjenner søknadene, skriver CNN. – Å ikke ratifisere tiltredelsesprotokollene eller legge fram en tidslinje for ratifisering, truer alliansens enhet på et nøkkelpunkt i historien, mens Russland fortsetter sin uprovoserte invasjon av Ukraina, skriver senatorene.

Dagbladet - 03 feb 23 kl. 04:22

Brevet kan tvinge Erdogan

Tyrkia ønsker å kjøpe F-16-jagerfly fra USA. Men nå har amerikanske senatorer fått nok av presset fra landets president, Recep Erdogan. Dersom Tyrkia ikke går med på å slippe Sverige og Finland inn i Nato, vil ikke Senatet i det hele tatt vurdere å godkjenne et våpensalg til Tyrkia..

NRK - 01 feb 23 kl. 10:28

Tyskland stenger konsulat i Istanbul

Tyskland stenger sitt konsulat i Istanbul på grunn av økt fare for et angrep, melder det tyske utenriksdepartementet. Tyskland advarer tyskere i storbyen om at faren er særlig stor i det sentrale Beyoglu-distriktet og rundt den svært travle Taksim-plassen. Avgjørelsen er tatt i samråd med sikkerhetsmyndigheter, skriver departementet, som oppfordrer tyskere til å unngå store folkemengder.

NRK - 01 feb 23 kl. 09:42

Rakettangrep mot tyrkisk base i Nord-Irak

En tyrkisk militærbase i Kurdistan-regionen i Irak ble onsdag rammet av et rakettangrep, opplyser lokale myndigheter. En Iran-støttet milits sier den står bak. Ifølge lokale myndigheter ble basen truffet av åtte raketter, hvorav to landet inne på anlegget.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com