Tyrkia

Friday, 30 September, 21:22

Nyheter om Tyrkia

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 29 jun 22 kl. 07:04

Nå sier Tyrkia ja til Sverige og Finland i Nato

Tirsdag kveld ble det raskt kalt inn til en pressekonferanse hos forsvars-samarbeidet Nato. Der sa Nato-sjef Jens Stoltenberg at Tyrkia har endret syn på svensk og finsk medlemskap.– I morgen vil de allierte lederne ta et valg om å invitere Sverige og Finland inn i Nato.

Klartale - 25 jul 22 kl. 06:30

Dette er landene det er farlig å være uenig med

Mohammed bin Salman er kronprins i Saudi-Arabia. Han ble kjent for mye av verden for fire år siden. Og han ble kjent for et drap på journalisten Jamal Khashoggi.

NRK - 7 timer siden

Sverige åpner for våpeneksport til Tyrkia

Sverige åpner opp igjen for våpeneksport til Tyrkia. Det er et av kravene Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan stilte Sverige for å godta deres Nato-søknad. Det er den svenske inspeksjonen for strategiske produkter (ISP) som bekrefter endringen i en pressemelding fredag.

NRK - 21 jul 22 kl. 09:59

Tyrkia: Vil møte Finland og Sverige for å diskutere terrorløfte

Tyrkiske styresmakter vil møte finske og svenske styresmakter i august for å evaluere framdrifta som har vore i samband med krava Tyrkia har gitt dei to nordiske landa. Det melder nyheitsbyrået Reuters. Møte i august vil bli det første av fleire for å vurdere om krava frå Tyrkia blir etterfulgde.

NRK - 15 sep 22 kl. 04:10

Migranter druknet utenfor Tyrkia

Tyrkiske myndigheter oppgir at fem barn og en kvinne druknet sørvest for Tyrkia etter at den greske kystvakten stanset båten de satt i og satte dem i livbåter utenfor kysten av Tyrkia. Ifølge den tyrkiske kystvakta ble en overfylt båt som var på vei fra Libanon til Italia med over 80 mennesker, avskåret av den greske kystvakta denne uka. De om bord skal ha blitt satt i fire livbåter sørvest for Tyrkia, som ifølge kystvakta begynte å drive.

NRK - 24 aug 22 kl. 18:28

Sverige, Tyrkia og Finland holder Nato-møte fredag

Sveriges utenriksminister Ann Linde (S) bekrefter overfor SVT at det holdes et Nato-møte mellom Sverige, Finland og Tyrkia i Finland fredag. – Møtet vil handle om hvordan vi skal følge opp avtalen Tyrkia, Sverige og Finland undertegnet i Madrid under Nato-toppmøtet, sier Linde til den svenske rikskringkasteren. Avtalen med Tyrkia var en forutsetning for at landet droppet sitt veto mot at Sverige og Finland skulle få bli medlemmer av forsvarsalliansen.

NRK - 18 aug 22 kl. 12:30

Tyrkia krever at Sverige utleverer flere personer

Sveriges løfte om å utlevere én straffedømt tyrker til Tyrkia er ikke nok til å blidgjøre tyrkiske myndigheter slik at Sverige kan bli medlem av Nato. Justisminister Bekir Bozdag sier at Sverige må gjøre langt mer for å vinne Tyrkias tillit. – Hvis de tror at de ved å utvise vanlige kriminelle til Tyrkia, vil få oss til å tro at de har oppfylt sine løfter, så tar de feil, sier Bozdag til den tyrkiske nettavisen Milliyet torsdag.

Klartale - 24 maj 22 kl. 14:10

Dette krever Tyrkia fra Sverige før de får bli medlem av Nato

Sverige og Finland har søkt om å få bli medlem av forsvars-samarbeidet Nato. Det gjorde de 18. mai.

NRK - 01 sep 22 kl. 23:09

Kornskip fra Ukraina gikk på grunn i Tyrkia

Et skip lastet med korn fra Ukraina har gått på grunn i Bosporosstredet i Tyrkia. Bosporosstredet, som skiller den europeiske og asiatiske delen av Tyrkia, er stengt for skipsfart etter at skipet gikk på grunn, melder det statlige nyhetsbyrået Anadolu. Det er skipet Lady Zehma som har gått på grunn.

NRK - 13 maj 22 kl. 15:01

Professor tror Tyrkia er Russlands verktøy

Tyrkia ser ut til å gå Russlands ærend når landet motsetter seg at Sverige og Finland får bli medlemmer av Nato. Det mener professor i sikkerhetsstudier Gunhild Hoogensen Gjørv – Vi vet at Tyrkia har spilt en interessant rolle mellom Nato og Russland- Tyrkia har hatt noen tette forbindelser med Russland, ikke minst ved kjøp av militært materiell og andre samarbeid, samtidig som landet er natomedlem. Jeg tror Tyrkia faktisk nå fungerer som et verktøy for Russland innenfor Nato.

NRK - 19 aug 22 kl. 12:13

Erdogan sier Tyrkia ikke er ute etter syrisk territorium

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier at Tyrkia ikke er ute etter å erobre syrisk territorium, til tross for at landet har okkupert deler av Nord-Syria. Tyrkia har den siste tiden også trappet opp angrepene mot kurdiske militssoldater på den andre siden av grensen. Nylig ble det meldt at 17 personer ble drept da Tyrkia gjennomførte et luftangrep mot en syrisk grensepost.

NRK - 09 sep 22 kl. 10:39

Tyrkia: IS-topp er pågrepet

Myndighetene i Tyrkia sier de har pågrepet et høytstående medlem av den ytterliggående islamistgruppa IS. Mannen heter angivelig Bashar Hattab Ghazal Al Sumaidai. Han har brukt kodenavnet Abu Zeyd, opplyser Tyrkias president Tayyip Recep Erdogan, ifølge nyhetsbyrået Anadolu.

Klartale - 05 jul 22 kl. 06:00

Sverige og Finland nærmer seg Nato-medlemskap

Sist uke var det møte med forsvars-samarbeidet Nato. Der ble det snakket om ulike ting. Blant annet om Sverige og Finland, og om de får bli medlem av Nato.

NRK - 22 sep 22 kl. 22:53

38 migranter reddet i Svartehavet

Bulgarias kystvakt har reddet 38 migranter fra en båt i havsnød i Svartehavet. Åtte av dem er barn. Migrantene var på vei til Romania da det blåste opp til uvær i bulgarsk farvann, ifølge lederen for det grensepolitiet i regionen, Anton Mirkov.

NRK - 22 sep 22 kl. 15:46

Erdogan: – Fangeutveksling viktig steg mot fred

Tyrkias president President Tayyip Erdogan sier torsdag til den tyrkiske kringkasteren NTV at fangeutvekslingen av 270 krigsfanger mellom Ukraina og Russland er et «viktig steg mot fred». Tyrkia har hjulpet til med å få på plass avtalen som mellomledd mellom de to krigende partene. – Tyrkia har nå fått resultatet av sin tro på dialog og diplomati.

NRK - 22 sep 22 kl. 14:42

Tyrkia fortsetter å gå mot strømmen og setter ned styringsrenten

Tyrkias sentralbank gjør det motsatte av mange andre land og setter ned styringsrenten, til tross for skyhøy inflasjon. Styringsrenten settes ned 1 prosentpoeng til 12 prosent, melder den tyrkiske sentralbanken torsdag. Rentekuttet er i tråd med president Recep Tayyip Erdogans politikk som belager seg på at høy rente forårsaker høy inflasjon, noe som er det motsatte av politikken som blir ført i mange andre land, der renten blir satt opp for å dempe inflasjonen.

NRK - 21 sep 22 kl. 23:54

Tyrkia fordømmer Russland for ulovlige folkeavstemninger i Ukraina

Tyrkia fordømmer Russland for å planlegge «ulovlige folkeavstemninger» i Ukraina. Samtidig er landets president svært kritisk til Russlands mobilisering. – Liker ulovlige aktiviteter vil ikke bli anerkjent av det internasjonale samfunnet, heter det i en uttalelse fra tyrkiske myndigheter onsdag.

Klartale - 21 sep 22 kl. 13:14

Nå er det utsolgt på flere fly ut av Russland

Tirsdag kveld var det mange som søkte på «hvordan komme seg ut fra Russland?» mens de ventet på talen til Vladimir Putin.Talen ble vist onsdag morgen.

NRK - 28 aug 22 kl. 17:59

Tyrkia anklager Hellas for fiendtlige handlinger mot jetfly

Tyrkia mener Hellas har benyttet et russiskprodusert luftforsvarssystem for å forstyrre tyrkiske jagerfly på rekognoseringsoppdrag. Episoden, som beskrives som en «fiendtlig aksjon», fant sted 23. august.

Klartale - 22 jun 22 kl. 15:27

Tyrkia er klare til å ta imot nordmenn uten pass

Fra onsdag kan nordmenn reise inn i Tyrkia uten pass. Det er fordi nasjonale ID-kort har samme informasjon og den samme tekniske funksjonen som et vanlig pass. Det sier den tyrkiske ambassaden til avisa VG.

Klartale - 03 aug 22 kl. 08:25

Skip med korn fra Ukraina framme i Tyrkia

Skipet Razoni forlot havna i byen Odesa i Ukraina mandag. Det er lastet 26.000 tonn mais på skipet.

NRK - 01 aug 22 kl. 14:08

Stoltenberg takker Tyrkia

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg takker Tyrkia etter at et skip med ukrainsk korn kastet loss fra havnen i Odesa mandag. – Jeg ønsker den første forsendelsen av ukrainsk korn fra Odesa velkommen. Jeg takker vår alliert Tyrkia for deres sentrale rolle, skriver Stoltenberg på Twitter.

Klartale - 09 sep 22 kl. 06:30

Hva vil Sverige velge i helgen?

Det er bare noen få dager igjen til valget i Sverige. Det preget også byen Göteborg da Klar Tale reiste dit denne uka.De første reklamene for partier var på skjermer inne på togstasjonen.

NRK - Igår: 03:27

Erdogan vil snakke med Putin om «folkeavstemningene»

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier han planlegger å snakke med Russlands president Vladimir Putin om de såkalte folkeavstemningene som er avholdt i russisk-okkuperte deler av Ukraina. Erdogan sa onsdag kveld at Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har krevd at Tyrkia støtter Ukraina i spørsmålet om fylkene Zaporizjzja, Kherson, Luhansk og Donetsk, der det ble avholdt såkalte folkeavstemninger denne uka om å slutte seg til Russland. De russisk-støttede separatistmyndighetene i alle fylker melder om at befolkningen med overveldende flertall stemte for å slutte seg til Russland.

NRK - 27 jul 22 kl. 10:05

Tyrkia: Sverige har ikke utlevert de mistenkte

Den tyrkiske utenriksministeren Mevlüt Çavusoglu sier at Sverige enda ikke har utlevert de «terrormistenkte» slik som landene ble enige om, melder Reuters. Da Sverige og Finland ønsket å søke om Nato-medlemskap ble de møtt med motstand av Tyrkia. Tyrkia snudde og åpnet for at de to landene kunne søke om medlemskap, mot at de ble enige om spørsmål knyttet til våpeneksport og kampen mot terror.

NRK - I førrgår: 04:32

Slovakia sa Nato-ja til Sverige og Finland

Slovakia har godkjent Sveriges søknad om Nato-medlemsskap, ifølge Reuters. Bare Tyrkia og Ungarn står igjen uten å ha godkjent Sverige og Finlands medlemskap. Alle Nato-land må ha vedtak i sine parlamenter for å godkjenne nye medlemsland i Nato..

Klartale - 24 maj 22 kl. 06:00

Tyrkias sterke mann har problemer

Recep Tayyip Erdogan er president for Tyrkia. Han har gjennom flere tiår forsøkt å bli stor og sterk. 68-åringen har vært leder for Tyrkia siden 2003.

Klartale - 27 sep 22 kl. 09:25

Unge russere kom seg over grensa

Russland vil sende flere i krigen i Ukraina. Det sender russiske menn på flukt. Noen drar til Norge, andre til Finland.

NRK - 05 sep 22 kl. 23:49

To aktivister dømt til døden i Iran

En domstol i Iran har dømt to LHBTQ+-aktivister til døden, opplyser en kurdisk menneskerettsorganisasjon. De to kvinnene, Zahra Sedighi Hamedani (31) og Elham Chubdar (24), er kjent skyldige i å ha «spredt korrupsjon på jorden», ifølge domstolen i byen Urmia nordvest i Iran. Uttrykket blir ofte brukt om personer som har brutt landets strenge sharialover.

Klartale - 13 jun 22 kl. 10:30

Finland vil kun bli del av Nato om Sverige og blir det

Finland og Sverige har søkt om å få bli medlem av forsvars-samarbeidet Nato. Den prosessen har tatt lengre tid enn det som var planlagt. Tyrkia har nemlig sagt at Sverige ikke får bli med.

NRK - 04 sep 22 kl. 23:57

2 millioner tonn korn fraktet ut av Ukraina

Mer enn 2 millioner tonn korn er eksportert ut av Ukraina via Svartehavet, bekrefter FN. Hittil har 187 lasteskip fått tillatelse til å seile i forbindelse med kornavtalen. 100 har ankommet havnene i Svartehavet og 87 har seilt ut fra Ukraina.

Klartale - 22 jul 22 kl. 14:10

Prøver å få korn ut av Ukraina slik at folk slipper å sulte

Ukraina har mye korn. Det er viktig for verden. Men krigen i landet ødelegger.

NRK - 11 aug 22 kl. 13:10

SVT: Sverige utleverer mann til Tyrkia

Mannen er ein av dei som Tyrkias president Erdogan har ønska å få utlevert, skriv SVT og siterer tyrkiske medium. Mannen blei dømt i høgsterett i Tyrkia for fleire brot på misbruk av bank- og kredittkort, skriv SVT. Utleveringa blir den første som er kjent etter at Natoforhandlingane mellom Tyrkia, Sverige og Finland byrja..

Klartale - 21 jul 22 kl. 09:32

Erdogan kaller land i Norden for «terror-reir»

Onsdag sa Recep Tayyip Erdogan at han mener det er et problem med nesten alle land i Norden. De er «terror-reir», sa han ifølge nyhetsbyrået Reuters. – Jeg har ingen kommentar til det her.

NRK - 22 sep 22 kl. 12:29

Brann på oljetankskip skal være slukket

Den finske kystvakten melder på Twitter at brannen på oljetankskipet utenfor Porkala skal være slukket. Det er ikke meldt om skadde. Ifølge de første redningsenhetene kom det ikke røyk fra skipet, som er 250 meter langt.

Klartale - 22 sep 22 kl. 08:50

Her raser de i gatene i Russland: – Alle er redde

Politiet skal ha pågrepet over tusen personer. De protesterte i russiske gater onsdag. President Vladimir Putin vil sende flere soldater i krigen.

NRK - 22 sep 22 kl. 03:49

Putin-alliert løslatt i fangeutveksling

Ukraina og Russland har med hjelp fra Tyrkia utvekslet til sammen 270 krigsfanger, inkludert utenlandske krigsfanger, opplyser ukrainske myndigheter. – Vi har fått frigjort 215 personer, sier den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyjs stabssjef Andrij Jermak i en kunngjøring på ukrainsk fjernsyn. Russland har fått 55 krigsfanger, blant dem tidligere ukrainske prorussiske politikere Viktor Medvedtsjuk, som er alliert av Russlands president Vladimir Putin og anklaget for høyforræderi.

Klartale - 18 maj 22 kl. 15:02

Tyrkia skal ha avvist finsk og svensk Nato-søknad i første runde

De fleste ambassadørene til Nato skal ha vært klare til å si ja til å snakke om medlemskap for både Finland og Sverige. Men ifølge avisa Financial Times skal det ha vært ett land som sa stopp i første runde. De skriver at det er Tyrkia.

NRK - 10 aug 22 kl. 21:36

Første skip med korn fra Ukraina losser i Tyrkia

Det første skipet som forlot Ukraina med korn etter en FN-støttet avtale, har lagt til kai i Tyrkia der det er funnet en kjøper for lasten med mais. Skipet Razoni seilte fra Odesa 1. august med 26.

NRK - 21 sep 22 kl. 11:32

Enveisbilletter ut av Russland selges ut

Etter at president Vladimir Putin sa i talen sin onsdag at 300.000 reservesoldater skal kalles inn til krigen i Ukraina, ble enveisbilletter ut av Russland raskt solgt ut. Det melder Reuters.

NRK - 21 sep 22 kl. 03:41

Erdogan oppfordrer til diplomatisk Ukraina-løsning

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan ber om det han kaller en verdig avslutning på krigen i Ukraina og om at Russland må gi fra seg erobrede områder. – Sammen må vi finne en fornuftig praktisk diplomatisk løsning som gir begge parter en verdig vei ut fra krisen, sa Erdogan i sin tale til FNs hovedforsamling tirsdag. Presidenten la til at Tyrkia vil arbeide for å sikre at krigen avsluttes ved å garantere Ukrainas «territorielle integritet og suverenitet», og han oppfordret Russland til å gi tilbake okkuperte områder til Ukraina.

Klartale - 19 jul 22 kl. 11:27

Russland, Iran og Tyrkia skal snakke om Ukraina – og Syria

Russlands president Vladimir Putin er i Iran. Der skal han snakke med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Og selvsagt Irans president Ebrahim Raisi.

Aftenposten - 19 sep 22 kl. 22:55

Russiske Jelena vil kjøpe sin andre leilighet i Tyrkia. Da snyter hun Putin for en soldat.

ANTALYA (Aftenposten): Tyrkerne slet allerede med skyhøye priser. Nå øker frustrasjonen over at rike russere har inntatt….

NRK - 19 sep 22 kl. 14:13

Tyrkia kaller Pelosis uttalelser for «sabotasje»

Tyrkias visepresident Fuat Oktay uttalte mandag at USAs kongressleder Nancy Pelosi «saboterer» meklingsforsøkene mellom Aserbajdsjan og Armenia ved å besøke sistnevnte land og fordømme Aserbajdsjan. Det melder Reuters. Pelosi besøkte i helgen Armenia og fordømte angrepene fra Aserbajdsjan ved grensen mellom landene.

NRK - 08 aug 22 kl. 04:55

Norge kan få asylsøkere fra Sverige

Kurdere i Sverige som frykter forfølgelse eller utlevering til Tyrkia, kan søke asyl i Norge, bekrefter Utlendingsdirektoratet. Sverige og Finland gikk tidligere i sommer med på kravene til Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Ifølge Tyrkia har Sverige gått med på å utlevere 73 personer som Tyrkia mener er terrorister.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com