Tyrkia

Sunday, 03 March, 20:12

Nyheter om Tyrkia

Klartale - 06 feb 23 kl. 10:53

Redder mennesker ut av ruinene

Et jordskjelv gikk natt til mandag sør i Tyrkia. Minst 641 mennesker er bekreftet døde så langt. Det opplyser myndighetene i Tyrkia og Syria.

NRK - 30 jan 24 kl. 09:58

Putin planlegger besøk til Nato-landet Tyrkia

Russlands president Vladimir Putin skal ha planer om å besøke Tyrkia i februar. Det vil være hans første besøk til et Nato-land siden invasjonen av Ukraina. Mandag spurte det statlige nyhetsbyrået Interfax Putins utenrikspolitiske rådgiver Jurij Usjakov om et planlagt Tyrkia-besøk i februar.

NRK - 07 feb 24 kl. 17:39

Ria: Putin til Tyrkia til våren

Den russiske presidenten Vladimir Putins besøk i Tyrkia vil skje sent i april eller tidlig i mai, opplyser kilder til det statlige russiske nyhetsbyrået Ria. Tyrkias utenriksminister Hakan Fidan bekreftet tidligere i februar at Putin skulle besøke landet «snart». Den 12.

NRK - 27 jan 24 kl. 00:34

USA: Anbefaler salg av F-16 til Tyrkia

Lederen av Senatets utenrikskomité sier han er for å selge F-16-fly til Tyrkia. Dette har vært en del av avtalen for at Tyrkia skulle si ja til et svensk Nato-medlemskap. Tyrkia har ratifisert og president Erdogan signert Sveriges medlemskap denne uka..

NRK - 27 jan 24 kl. 00:34

USA: Godkjenner salg av F-16 til Tyrkia

Lederen av Senatets utenrikskomité sier han er for å selge F-16-fly til Tyrkia. Dette har vært en del av avtalen for at Tyrkia skulle si ja til et svensk Nato-medlemskap. Tyrkia har ratifisert og president Erdogan signert Sveriges medlemskap denne uka.

NRK - 25 jan 24 kl. 01:51

Biden ber Kongressen godkjenne F-16-fly-salg til Tyrkia

President Joe Biden har bedt Kongressen om raskt å godkjenne salg av F-16-fly til Tyrkia. Tyrkia har krevd å få kjøpt de amerikanske flyene for å slippe Sverige inn i Nato. Tyrkia ratifiserte Sveriges Nato-søknad på tirsdag..

Dagbladet - 28 feb 24 kl. 14:15

Norsk borger død i Tyrkia

En norsk turist er funnet død på hotellrommet sitt i Tyrkia..

VG - 28 feb 24 kl. 14:02

Medier: Nordmann funnet død på hotell i Tyrkia

En norsk statsborger er død i Tyrkia, bekrefter Utenriksdepartementet..

NRK - 27 feb 24 kl. 23:09

Sju kvinnedrap på én dag i Tyrkia

Sju kvinner ble drept av sine partnere eller ekspartnere i Tyrkia på samme dag tirsdag, ifølge TV-kanalen Haber Turk. Det skriver NTB. Kvinnene var mellom 31 og 49 år, og ble enten skutt eller drept med kniv..

Klartale - 27 feb 24 kl. 08:40

Sverige er med i Nato

Sverige har forsøkt å bli en del av Nato lenge. Tyrkia og Ungarn brukte lang tid på å bestemme seg. Alle landene som er medlem må si ja.

NRK - 26 feb 24 kl. 10:57

Putin skal besøke Tyrkia etter presidentvalget i mars

President Vladimir Putin vil besøke Tyrkia og holde samtaler med den tyrkiske presidenten Tayyip Erdogan på et tidspunkt etter Russlands presidentvalg 15.-17. mars, opplyste Kreml mandag, som siteres av Reuters.

NRK - 04 feb 24 kl. 20:39

Tyrkia bekrefter at Putin kommer på besøk

Tyrkias utenriksminister Hakan Fidan bekrefter nå at Russlands president Vladimir Putin kommer på besøk til landet og at det skjer «snart». Ministeren kom med bekreftelsen til tyrkisk TV søndag kveld, men han ga ingen detaljer om besøket. – Besøket gir oss mulighet til å diskutere en rekke temaer, sa Fidan til TV-stasjonen TRT Haber.

NRK - 02 feb 24 kl. 21:49

Jordskjelvet i Tyrkia og Syria krevde nærmere 60.000 liv

Det kraftige jordskjelvet som rammet grenseområdet mellom Tyrkia og Syria for ett år siden, krevde flere liv enn tidligere anslått, ifølge tyrkiske myndigheter. 53.537 mennesker omkom i skjelvet på tyrkisk side av grensa, nesten 3000 flere enn tidligere anslått, opplyser innenriksdepartementet i Tyrkia fredag.

E24 - 22 feb 24 kl. 12:00

Rentepause i Tyrkia for første gang siden mai

Tyrkia sliter fortsatt med skyhøy prisvekst, men den nye sentralbanksjefen dropper å økte renten videre..

Klartale - 19 feb 24 kl. 16:00

Nordmenn bestiller sommerferie nå

Nordmenn lengter etter sol og ferie. Det viser seg i hvordan de bestiller ferier. Folk ønsker seg ferier hvor de er garantert sol.

NRK - 13 feb 24 kl. 15:30

Arbeidarar stengde inne i gruve i Tyrkia

Minst ni arbeidarar er stengde inne i ei gullgruve aust i Tyrkia etter eit jordskred, seier lokale tenestemenn, melder AFP. Dei seier søk og redning av arbeidarane er i gang. Selskapet Anagold, som driftar gruva, seier dei vil gjere det dei kan for å finne dei sakna arbeidarane..

NRK - 23 jan 24 kl. 21:18

Stoltenberg: Svensk Nato-medlemskap gjør alle tryggere

Tirsdag kveld stemte nasjonalforsamlingen i Tyrkia for å godkjenne Sveriges søknad om medlemskap i Nato. – Jeg ønsker avgjørelsen fra nasjonalforsamlingen i Tyrkia om å ratifisere Sveriges medlemskap i Nato velkommen, sier generalsekretær Jens Stoltenberg i Nato etter nyheten. – Sveriges medlemskap gjør Nato sterkere og oss alle tryggere.

NRK - 23 jan 24 kl. 16:36

Debatten om svensk Nato-medlemskap er i gang i Tyrkia

Nasjonalforsamlingen i Tyrkia er i gang med debatten om Sveriges søknad om medlemskap i Nato. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. Alle de 31 Nato-landene må være enige før det kan tas opp et nytt medlem i organisasjonen.

NRK - I førrgår: 14:58

Egypts utenriksminister håper på våpenhvile i Gaza før Ramadan

Den egyptiske utenriksministeren Sameh Shoukry sier ifølge Reuters at de forhandlende partene mellom Israel og Hamas fremdeles håper å lande en avtale om våpenhvile i Gaza før Ramadan. – Vi er håpefulle om at vi nå får et opphør av kamper og utveksling av gisler. Alle erkjenner at vi har en tidsfrist for å lykkes før starten av Ramadan, sier Shoukry, som befinner seg i Tyrkia.

NRK - 28 feb 24 kl. 14:02

TV 2: UD er kjent med at norsk borger er død i Tyrkia

Politiet skal ha startet en etterforskning av hendelsen etter at en nordmann ble funnet død på et hotell, skriver TV 2. Den avdøde skal ha blitt sendt til obduksjon, ifølge de tyrkiske mediene..

NRK - 08 feb 24 kl. 11:07

Nesten 150 pågrepet i Tyrkia for angivelige IS-bånd

Tyrkiske myndigheter sier de har pågrepet 147 personer som mistenkes for å ha tilknytning til ekstremistgruppen IS. Personene ble pågrepet under operasjonen «Heroes-49» i 33 ulike provinser i Tyrkia, opplyser innenriksminister Ali Yerlikaya torsdag. Pågripelsene knyttes til kirkedrapet i Istanbul i forrige måned.

Klartale - 08 feb 24 kl. 06:00

Sverige får fortsatt ikke bli en del av Nato

Sverige har forsøkt å bli en del av forsvars-samarbeidet Nato en god stund. Hele prosessen startet kort tid etter at Russland gikk til angrep på Ukraina.– Sveriges medlemskap gjør Nato sterkere og gjør oss alle tryggere.

NRK - 04 feb 24 kl. 22:47

Tyrkia godkjenner salg av droner til Egypt

Tyrkia har gått med på å selge droner til Egypt. Det skjer etter at forholdet mellom landene har blitt bedre, ifølge den tyrkiske utenriksministeren. Tyrkias president Tayyip Recep Erdogan skal til Egypt 14.

NRK - 02 feb 24 kl. 12:01

Tyrkia har pågrepet angivelige Mossad-agenter

Den tyrkiske sikkerhetstjenesten (MIT) har pågrepet sju personer som anklages for å ha solgt opplysninger til den israelske etterretningstjenesten Mossad. Ifølge det statlige nyhetsbyrået Anadolu skal de sju pågrepne ha overlevert opplysninger via privatdetektiver, men det er ikke kjent hvilken informasjon de skal ha forsynt Mossad med. De sju ble pågrepet av tyrkisk politi og MIT-agenter i Istanbul og Izmir fredag.

E24 - 22 feb 24 kl. 07:27

Dette skjer i dag: PMI-rush, inflasjonsforventninger og mulig tyrkisk rentepause

Norske forventninger til prisveksten og lønninger, aktivitetstall fra Europa og rentemøte i Tyrkia står på programmet torsdag..

NRK - 01 feb 24 kl. 23:11

Sju gisler reddet i Tyrkia

Sju personer er reddet og i god behold etter en åtte timer lang gisselsituasjon i en fabrikk utenfor Istanbul i Tyrkia. Gisseltakeren er pågrepet. Gisselaksjonen skal ha vært en protest mot Israels krigføring på Gazastripen.

E24 - 17 feb 24 kl. 11:27

Norsk utstyr havnet hos russiske militærleverandører

Russisk tolldata viser at mer enn 100 norskproduserte maritime produkter har blitt sendt til Russland fra Tyrkia etter invasjonen av Ukraina. Mottagerne har vært leverandører til det russiske militæret..

NRK - 15 feb 24 kl. 17:27

Stoltenberg om svensk Nato-medlemskap: – Jeg har flaggstangen klar

– Jeg gleder meg til å heise det svenske flagget utenfor Nato, sier Nato-sjef Jens Stoltenberg. Torsdagens forsvarsministersamling i Brussel var atter et Nato-møte der Sverige måtte stå på sidelinjen. På en pressekonferanse med nordiske journalister torsdag sier Stoltenberg at han er sikker på at Sverige snart er over målstreken.

NRK - 05 jan 24 kl. 17:18

Blinken har ankommet Tyrkia

Den amerikanske utenriksministeren Antony Blinken har ankommet Tyrkia, hvor han starter sin diplomatiske rundtur i Midtøsten. USA sier de jobber for å hindre at krigen i Gaza sprer seg utover regionen. Dette er hans fjerde tur til de arabiske landene siden 7.

NRK - 13 feb 24 kl. 15:30

Gruvearbeidarar sakna etter jordskred

Minst ni gruvearbeidarar er sakna etter eit jordskred aust i Tyrkia, melder AFP. Lokale styresmakter seier søk og redning av arbeidarane er i gang. Selskapet Anagold, som driftar gullgruva, seier dei vil gjere det dei kan for å finne dei sakna arbeidarane..

NRK - 23 jan 24 kl. 20:31

Den tyrkiske nasjonalforsamlingen godkjenner svensk Nato-medlemskap

Nasjonalforsamlingen i Tyrkia har tirsdag stemt over og godkjent Sveriges søknad om medlemskap i Nato. Tidligere tirsdag startet debatten i nasjonalforsamlingen om Sveriges søknad. Alle Natos 31 medlemsland må godkjenne et nytt medlem.

NRK - 23 jan 24 kl. 20:31

Avstemning ikke ferdig i det tyrkiske parlamentet – går mot et flertall for svensk Nato-medlemskap

Det ligger an til grønt lys fra Tyrkia for at Sverige kan bli Nato-medlem. Avstemningen pågår fortsatt. Tidligere tirsdag startet debatten i nasjonalforsamlingen om Sveriges søknad.

NRK - 09 feb 24 kl. 20:59

FN: Israel hindrer leveranser av mat til 1,1 millioner palestinere

Israelske restriksjoner hindrer en skipslast med mat til 1,1 millioner palestinere i å nå fram til Gazastripen, ifølge UNRWA-sjefen. Israelske beskyldninger om at tolv av organisasjonens 33.000 ansatte medvirket til terrorangrepet 7.

NRK - 08 feb 24 kl. 07:50

Menneskesmugler dømt til 20 års fengsel

En italiensk domstol har dømt en mann til 20 år i fengsel etter en båtulykke der 94 migranter mistet livet i fjor. Den 29 år gamle mannen er tyrkisk statsborger. Han ble også ilagt en bot på 34 millioner kroner av en domstol i byen Crotone, melder det italienske nyhetsbyrået Ansa.

Klartale - 07 feb 24 kl. 17:30

Hvilke land har flest røykere?

Røyking har gått fra å være trendy til å ikke bli like trendy. Tidlig på 1950-tallet var det populært å røyke. I Storbritannia var det nesten 80 prosent som røykte på den tiden, ifølge avisa The Guardian.

NRK - 29 dec 23 kl. 12:21

29 personer pågrepet for å ha planlagt angrep i Tyrkia

29 personer ble fredag pågrepet i Tyrkia, mistenkt for å ha planlagt angrep på flere synagoger og kirker. De pågrepne er mistenkt for å ha bånd til ekstremistgruppa IS, sier Tyrkias innenriksminister Ali Yerlikaya. Yerlikaya sier at de ble pågrepet da politi og etterretning stormet adresser i ni ulike provinser, deriblant Istanbul og hovedstaden Ankara, tidlig fredag morgen.

NRK - 16 jan 24 kl. 09:19

Svensk Nato-søknad ikke på Ungarns vår-planer

Flere ungarske medier skriver om regjeringens dagsorden fram mot sommeren. Den inneholder rundt 20 lovforslag regjeringen planlegger å sende over til de folkevalgte. Sveriges innmelding i Nato er ikke nevnt i planene.

NRK - 26 dec 23 kl. 19:02

Irans president skal besøke Tyrkia

Irans president Ebrahim Raisi besøker over nyttår Tyrkia, og temaet i samtalene med president Recep Tayyip Erdogan ventes å bli situasjonen i Gaza og Syria. Raisi skulle etter planen ha besøkt Tyrkia i november, men det ble avlyst av praktiske årsaker. Besøket er nå tidfestet til 4.

NRK - 15 jan 24 kl. 11:34

Nordmann død i Tyrkia

Utenriksdepartementet bekrefter til NRK mandag at de er kjent med at en norsk statsborger er død i Tyrkia og at de pårørende er varslet..

NRK - 15 jan 24 kl. 11:34

Nordmann død i Tyrkia: Etterforskes som mistenkelig

Utenriksdepartementet bekrefter til NRK mandag at de er kjent med at en norsk statsborger er død i Tyrkia, og at de pårørende er varslet. Ifølge den tyrkiske avisen Hürriyet etterforsker politiet dødsfallet som mistenkelig. Mannen i 50-årene ble funnet i en leilighet han leide i Istanbul og ble erklært død på stedet.

NRK - 15 jan 24 kl. 07:32

Israelsk fotballspiller arrestert i Tyrkia etter krigsbeskjed

Den israelske fotballspilleren Sagiv Jehezkel er arrestert i Tyrkia etter å ha vist fram en melding om krigen mellom Israel og Hamas. Det skjedde etter at Tyrkias justisminister hadde annonsert at det ville bli igangsatt etterforskning mot Jehezkel etter mistanke om hatkriminalitet. Jehezkel feiret en scoring for Antalyaspor mot Trabsponspor med å vise fram en skriftlig beskjed på en bandasje på sin venstre ankel.

Dagbladet - 03 feb 24 kl. 22:48

Døde: - Prøvde å stanse henne

Svenske Jeanette Bengtsson (33) døde bare timer etter at hun opererte kroppen i Tyrkia. - Ikke gjør samme feil som henne, sier faren til TV 4..

NRK - 25 dec 23 kl. 11:43

Tyrkia: 26 militante kurdere er "nøytralisert"

Tyrkia sier at 26 kurdere som de omtaler som militante har blitt drept i angrep i Syria og Irak. Angrepet er ifølge Tyrkia en reaksjon på at tolv tyrkiske soldater ble drept i kamper med PKK lørdag. Flere prokurdiske aktivister fra opposisjonen har også blitt pågrepet.

NRK - 14 jan 24 kl. 06:55

Tyrkia med nye luftangrep i Syria og Irak

Tyrkia har gjennomført nye luftangrep i den nordlige delen av Syria og Irak. 25 kurdiske militante mål ble rammet, opplyser forsvarsdepartementet i Ankara. Luftangrepene var rettet mot kurdiske militante mål i det nordlige Syria, samt mot kurdiske militante mål i de nordirakiske regionene Metina, Hakurk og Qandil, og fant sted ved 21-tiden lokal tid lørdag, fremgår det av uttalelsen.

NRK - 13 jan 24 kl. 09:58

Tyrkia bomber «terrormål» i Irak og Syria

Tyrkia gjennomførte luftangrep mot nesten 30 «terrormål» i Nord-Irak og Syria etter at ni av landets soldater ble drept på en militærbase i Irak. Angrepene ble rettet mot 29 steder knyttet til PKK-bevegelsen i regionene Metina, Hakurk, Gara og Qandil, opplyser det tyrkiske forsvarsdepartementet i en uttalelse lørdag. Fredag ble ni tyrkiske soldater ble drept i sammenstøt med PKK-styrker i Irak.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com