Vestre

Saturday, 25 June, 07:06

Nyheter om Vestre

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 25 maj 22 kl. 09:55

Miljøaktivistene ble sponset av familie-bedriften til statsråd

Politikere måtte gå ut fra Stortingssalen under protest forrige uke. En gruppe aktivister ropte til politikerne under spørretimen. De limte seg fast og krevde at det ble gjort mer for å redde klimaet på jorda.

NRK - 25 maj 22 kl. 10:43

Vestre forsvarer Ocean Space Centre-brems

En eksplosjon i byggekostnadene gjør det nødvendig å se på planene for Ocean Space Centre på nytt, mener næringsminister Jan Christian Vestre (Ap). Regjeringen har satt byggingen av havforskningssenteret i Trondheim på pause og kuttet bevilgningene til senteret med 405 millioner kroner. Når prosjektet settes på pause, er det ifølge Vestre for å gjennomgå planene på nytt i en situasjon der materialkostnadene «eksploderer», samtidig som norsk økonomi står i fare for å bli overopphetet.

NRK - 25 maj 22 kl. 05:59

Miljøaktivister på Stortinget sponset av næringsministerens familieselskap

Møbelfabrikken Vestre – næringsministerens familieselskap – sponset i fjor miljøaktivistene Extinction Rebellion med 300.000 kroner. Aktivistene som avbrøt Stortingets spørretime og limte seg fast til tilhørerbenkene i forrige uke, er fra samme organisasjon.

Klartale - 13 maj 22 kl. 13:07

Skal jobbe for lavere matpriser

Flere partier utenfor regjeringen har gått sammen. De går inn for forslag om regulering av dagligvare-handelen. Målet er at nordmenn får lavere matpriser i butikkene.

NRK - 13 jun 22 kl. 10:13

Ny partileder for Nordkalottfolket

Arne Kristian Vestre fra Loppa ble i helga valgt til partileder for Nordkalottfolket. Vestre er maskinist og kystskipper av utdanning. Det skriver partiet på sin hjemmeside..

VG - 26 maj 22 kl. 22:30

Jan Christian Vestre har fått seg kjæreste

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) har funnet kjærligheten med den 32 år gamle arkitekten Viktoria Millentrup..

E24 - 25 maj 22 kl. 12:26

Hardkjør mot Vestre i Stortinget

Store ord og lite handling. Det er dommen Frps Sivert Bjørnstad feller over næringsminister Jan Christian Vestre (Ap)..

E24 - 10 maj 22 kl. 09:36

Vestre varsler lovforslag innen dagligvare: – Jeg er alvorlig bekymret

Regjeringen er villig til å vurdere «alle tiltak» i spørsmålet om prisdiskriminering. I tillegg vil Vestre utrede om dagligvarekjedenes egne merkevarer bør begrenses..

NRK - 06 maj 22 kl. 07:11

Får endelig driftsløyve

Næringsdepartementet har vedteke å oppretthalde Nordic Mining sitt driftsløyve for gruvedrift i Engebø-fjellet i Sunnfjord. Dei siste dagane har demonstrantar lenka seg fast til maskiner ved anleggsområdet i protest mot gruvedrift og utslepp til Førdefjorden. Selskapet sjølv stadfesta dette med ei børsmelding fredag morgon.

NRK - 18 jun 22 kl. 10:07

MC-ulykke i Arendal

Det har vært en trafikkulykke på Kystveien ved Vestre Saltrød i Arendal. En MC skal ha kjørt av veien. Nødetatene er på vei til stedet.

Klartale - 17 jun 22 kl. 08:32

Her betaler de mest bompenger

Oslo betaler mest i bompenger. Men hvilken bydel betaler mest?Minerva har sjekket betalingen av bompenger i hovedstaden.

Klartale - 17 jun 22 kl. 06:00

Erik ble norsk etter 44 år

Aldri før har så mange innvandrere blitt norske. I fjor fikk Norge 41.100 nye statsborgere.

E24 - 16 jun 22 kl. 12:58

Vestre må svare om kraftig økning i Russland-kjøp

Er det et politisk mål å kutte Russland-kjøpene? Og i så fall, hvordan skal det gjøres? Det må næringsministeren svare på..

NRK - 14 jun 22 kl. 10:57

Rekordstort utbytte fra selskaper med statlig eierandel

Nærings- og fiskeridepartementet anslår at staten vil motta 58,6 milliarder kroner i utbytte fra selskaper med statlig eierandel for 2021. Det viser tall fra statens eierrapport 2021. – Årets eierrapport viser en relativt betydelig verdiutvikling for statens eierandeler og et rekordstort utbytte til staten fra selskapene.

NRK - 12 jun 22 kl. 15:28

Hundeeier dømt til å betale erstatning

En hundeeier fra Gudbrandsdalen er dømt til å betale ei kvinne over 300.000 kroner erstatning og saksomkostninger etter at hunden hans angrep og bet henne i 2019. Det melder avisa Gudbrandsdølen Dagningen.

NRK - 07 jun 22 kl. 20:50

Næringsministeren bytter ut Argentum-styret

Næringsminister Jan Christian Vestre kunngjorde i et brev som ble sendt til Stortinget tirsdag, at han avsetter styreleder Kjell Martin Grimeland og resten av styret i Argentum, bortsett fra et medlem. Det skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er de store utbetalingene til administrerende direktør Joachim Høegh-Krohn.

E24 - 07 jun 22 kl. 20:58

Næringsministeren kaster nesten hele Argentum-styret

Argentum-styret burde stanset utbyttefesten til selskapets ledelse, mener næringsminister Jan Christian Vestre. Nå bytter han dem ut..

NRK - 07 jun 22 kl. 20:50

Næringsministeren kaster Argentum-styret

Næringsminister Jan Christian Vestre kunngjorde i et brev som ble sendt til Stortinget tirsdag, at han avsetter styreleder Kjell Martin Grimeland og resten av styret i Argentum, bortsett fra et medlem, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er de store utbetalingene til administrerende direktør Joachim Høegh-Krohn. Han har mottatt over 135 millioner kroner fra det statseide selskapet siden han begynte som sjef i 2006.

Aftenposten - 07 jun 22 kl. 19:43

Han vil ikke kjøpe, men kan likevel ende opp med 4,5 prosent av SAS

Norge kan ende opp med å eie rundt 4,5 prosent i SAS, selv om næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) sier nei til….

E24 - 07 jun 22 kl. 19:39

Han vil ikke kjøpe, men kan likevel ende opp med 4,5 prosent av SAS

Norge kan ende opp med å eie rundt 4,5 prosent i SAS, selv om næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) sier nei til å bidra med friske penger. Sverige har nå sagt nei, mens Danmark, som har klart mest på spill i SAS, bestemmer seg i juni..

NRK - 04 jun 22 kl. 07:41

Tre døde på Cuba etter uvær

Vestre deler av Cuba ble rammet av voldsomt regn og oversvømmelse etter orkanen Agatha. Minst tre personer i hovedstaden Havana mistet livet i uværet. Tusenvis av innbyggere i regionen mistet strøm, melder AFP.

NRK - 02 jun 22 kl. 14:06

SP vil ikke at Staten skal gi SAS mer penger

– Det er lite aktuelt for Staten å skyte inn mer penger i SAS for å berge selskapet. Det sier leder i Næringskomiteen på Stortinget Willfred Nordlund (Sp). Han mener derimot at det er aktuelt å omgjøre Statens pandemi-lån på 1,5 milliarder kroner til aksjer, slik SAS har bedt om.

E24 - 26 maj 22 kl. 19:31

Konkurransetilsynet kan få mer dagligvaremakt

Næringsminister Jan Christian Vestre ønsker å styrke Konkurransetilsynets håndheving i dagligvaremarkedet, og foreslår å la tilsynet gripe inn i markedet selv om det ikke kan påvises lovbrudd..

Aftenposten - 25 maj 22 kl. 13:48

Kan tape 1,5 milliarder kroner på statsgarantert lån til SAS

Hvis ikke næringsminister Jan Christian Vestre satser nye penger, risikerer Norge å tape 1,5 milliarder kroner på et….

E24 - 25 maj 22 kl. 13:38

Norge tvinges til å spille kvitt eller dobbelt om milliardbeløp i kriserammet SAS

Hvis ikke næringsminister Jan Christian Vestre satser nye penger, risikerer Norge å tape 1,5 milliarder kroner på et statsgarantert lån til SAS. – Ta heller tap nå enn å tape enda mer, er rådet fra NHH-professor..

NRK - 25 maj 22 kl. 13:35

Store kutt i klima- og miljøbevilgninger

Forslaget til revidert nasjonalbudsjett (RNB) kommer med kutt på 222 millioner kroner i poster relatert til klima- og miljøpolitikk. Det har finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) skrevet i et svar til Venstres Sveinung Rotevatn, skriver Aftenposten. Blant kuttene finner man en omprioritering på til sammen 486 millioner fra klimaposter til flyktningkrisen i Ukraina.

NRK - 23 maj 22 kl. 11:21

Utvider søket i Oslofjorden

Søket etter en saknet person i Oslofjorden blir utvidet. Søket er nå konsentrert lenger vest, opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge. Frivillige er kalt ut til å gjøre strandsøk på holmer, skjær og langs land fra Vestre Bolæren til Vallø.

NRK - 20 maj 22 kl. 16:00

Advarer bilister mot kraftig regn på Østlandet

– Det er meldt om lokalt kraftige regnbyger i Vestre deler av Innlandet utover kvelden. Dette berører blant annet områdene Gudbrandsdalen, Dovre, Land-Hadeland og Valdres. Områdene vest for Mjøsa vil også bli berørt.

E24 - 16 maj 22 kl. 18:33

Næringsministeren truer med å kaste styremedlemmer

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) pisker de statlige selskapene til lederlønnsmoderasjon. – Lederne skal ikke få mer enn folk flest..

VG - 16 maj 22 kl. 18:17

Næringsministeren truer med å kaste styremedlemmer

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) pisker de statlige selskapene til lederlønnsmoderasjon. – Lederne skal ikke få mer enn folk flest..

Klartale - 11 maj 22 kl. 08:24

Se hvilke nyheter Støre har om havvind

Det er stor enighet om at Norge har behov for mer strøm i årene framover. Regjeringen ønsker at noe av denne skal komme fra havvind. De har tidligere sagt at de vil gjøre det lettere å bygge store anlegg med slik strøm i Norge.

NRK - 10 maj 22 kl. 21:52

Fellingstillatelse på ulv i Asker

Statsforvalteren i Oslo og Viken har gitt tillatelse til felling av en ulv på Hurumlandet sør i Asker kommune. Skogbrukssjef Petter Høistad i Asker bekrefter at det er gitt skadefellingstillatelse. – Det er en egen fellingsleder og to-tre representanter fra kommunen som er på saken, sier han til Budstikka.

NRK - 10 maj 22 kl. 18:21

Topptung pressekonferanse: Varsler nyheter om havvind

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og tre andre statsråder vil onsdag legge fram nyheter om havvindsatsingen, skriver NTB. De holder pressekonferanse om havvind i Marmorhallen i Klima- og miljødepartementet onsdag morgen. I tillegg til statsministeren vil finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp), næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) og olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) delta..

NRK - 09 maj 22 kl. 16:39

Brann: Evakuerer bolighus i området

Nødetatene rykker ut til Vestre Ådal hvor det er meldt om brann i terrenget. «Noe bekymring knyttet til bebyggelse, og det startes evakuering av aktuelle bolighus». Det opplyser politiet..

E24 - 22 mar 22 kl. 11:48

SV krever redegjørelse fra Vestre om Telenors Myanmar-salg

SV har sendt inn en formell anmodning om at næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) redegjør om Telenors salg av sitt myanmarske datterselskap..

Klartale - 06 maj 22 kl. 08:55

Protestene hjalp lite – Nordic Mining får drive gruve

Politiet fjernet flere personer torsdag. Folk raser mot Nordic Minings prosjekt. Det skjer ved Førdefjorden i Vestland.

NRK - 02 maj 22 kl. 10:56

Vil styrke næringslivssamarbeidet med Sverige

Norge og Sverige har inngått et styrket næringslivssamarbeid som konkretiserer flere samarbeidsområder. Havvind, karbonhåndtering, hydrogen, batterier og mineraler er blant områdene som trekkes frem. – Vi er enige om å gå strukturert til verks for å knytte vårt næringsliv tettere til hverandre og utforske mulighetene for å utvikle mer grønn industri og bærekraftig eksport sammen.

E24 - 25 apr 22 kl. 20:01

Hvor vil Vestre?

Næringsministeren er svært aktiv. Spørsmålet er om politikken blir aktiv nok for venstresiden..

E24 - 24 apr 22 kl. 11:00

Verftsdirektør SMS-tryglet næringsministeren om å holde havnene åpne for russere

Om norske havner blir stengt for russiske skip, må Kirkenes-bedriften Kimek si opp halve staben, ifølge verftsdirektør Greger Mannsverk. For å forhindre katastrofen sendte han tekstmeldinger til næringsminister Jan Christian Vestre og hans statssekretær..

NRK - 21 apr 22 kl. 06:58

Varslar tiltak mot daglegvarebransjen

Regjeringa opnar for å endra lova for å slå hardare ned på dei store daglegvareaktørane. Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) er bekymra for situasjonen i matvaremarknaden, og seier han er villig til å ta i bruk alle tiltak for å gjera konkurransen sunnare. Han vil mellom anna gjera det enklare for Konkurransetilsynet å undersøka saker i daglegvaremarknaden.

NRK - 17 apr 22 kl. 14:35

Overtent driftsbygning i Eidsdal

Brannvesenet er ute på en brann i en driftsbygning på Rønneberg i Eidsdal. Bygget er overtent, og ifølge brannvesenet er det dyr inne i bygget. – Det er ikke kontroll på brannen.

E24 - 06 apr 22 kl. 15:40

Norge diskuterer utveksling av hydrogen med Tyskland

Regjeringen er i gang med å kartlegge norskekysten og diskuterer utbygging av hydrogenrør til Tyskland. – Nå må vi våkne opp, sier næringsminister Jan Christian Vestre i kjølvannet av FNs klimarapport..

E24 - 16 feb 22 kl. 17:17

Næringsministeren: Kan ikke forhindre at data fra Telenor havner hos militærjuntaen

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ble onsdag grillet om Telenors omstridte salg i Myanmar. Vestre innrømmer at løsningen ikke er bra..

NRK - 04 apr 22 kl. 15:34

Drapsforsøk-siktet mener han handlet i nødverge

– Min klient nekter straffskyld. Han mener han handlet i nødverge, sier den drapsforsøksiktedes forsvarer, Knut Lerum til NRK. En mann i 20-årene ble pågrepet og siktet for grov kroppsskade etter en alvorlig voldshendelse på Vestre Platå i Stavanger fredag ettermiddag.

NRK - 03 apr 22 kl. 21:59

Mann sikta for drapsforsøk

Politiet har i løpet av helga endra siktinga mot ein mann i 30-åra som blei pågripen etter ei valdshending på Vestre platå i Stavanger fredag ettermiddag. Det melder Aftenbladet. Mannen var først sikta for grov kroppsskade, men er nå sikta for drapsforsøk.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com