Helsedirektoratet

Tirsdag, 11 Mai, 06:14

Nyheter om Helsedirektoratet

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - I førrgår: 13:35

Anbefaler høyere nivå i Grenland

Statsforvalteren i Vestfold og Telemark anbefaler at regjeringen innfører statlige fastsatte tiltak på nivå 5B for de tre Grenlandskommunene Bamble, Porsgrunn og Skien. Det er resultatet etter et møte med kommunene, FHI og Helsedirektoratet i dag. I tillegg anbefaler Statsforvalteren lokale tiltak for å supplere de som er beskrevet i den nasjonale planen.

Dagbladet - 07 mai 21 kl. 16:17

Helsedirektoratet: Indisk variant kan true gjenåpning

Helsedirektoratet og FHI anbefalte regjeringen å utvide bruken av karantenehotell, basert på situasjonen i India, som nå er i en kritisk smittesituasjon med nye rekorder daglig..

NRK - 23 april 21 kl. 12:59

Blir ikke testing av yrkessjåfører

Regjeringen viderefører fritaket fra koronatesting for yrkessjåfører på grensa. – For å opprettholde vareberedskapen har det vært gitt unntak for testing ved grensen for yrkessjåfører. Det viderefører vi etter råd fra Helsedirektoratet, sier helseminister Bent Høie.

NRK - 21 april 21 kl. 06:51

Kan vera lite nytte av massetesting

Massetesting for koronavirus på skulane har lite nytte, dersom det er lite smitte i området. Det understreker Helsedirektoratet til NTB. Mellom anna har Viken og Rogaland varsla massetesting for å halde skulane opne.

Aftenposten - 20 april 21 kl. 11:46

Helsedirektoratet endret rapport. I den nye versjonen var antall dødsofre halvert.

Hva tenker Helsedirektoratet med 10.000 dødsfall, spurte lege Henrik Vogt i en kronikk i Aftenposten..

VG - 14 april 21 kl. 21:11

Rolle-kluss mellom FHI og Helsedirektoratet: – Skurrer fortsatt

Det var stor uenighet om hvem som skulle gjøre hva da pandemien først brøt ut. Men forståelsen av hva rollene til FHI og Helsedirektoratet skal være er fortsatt ulik..

VG - 14 april 21 kl. 21:11

Rollekluss mellom FHI og Helsedirektoratet: – Skurrer fortsatt

Det var stor uenighet om hvem som skulle gjøre hva da pandemien først brøt ut. Men forståelsen av hva rollene til FHI og Helsedirektoratet skal være er fortsatt ulik..

Aftenposten - 14 april 21 kl. 19:00

Helsedirektoratet anslår 10.000 dødsfall. Hva har de egentlig tenkt her?

10.000 dødsfall. Dette er et oppsiktsvekkende negativt anslag.

NRK - 14 april 21 kl. 14:13

Helsedirektoratet og DSB kritiseres

Både Helsedirektoratet og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) får kritikk for utilstrekkelige vurderinger av risikoen ved en potensiell pandemi. Planene beskrives som «mangelfulle». «Selv uten utstrakte smitteverntiltak i scenarioene, er konsekvensene av pandemi grovt undervurdert», skriver kommisjonen i rapporten..

VG - 13 april 21 kl. 14:09

Helsedirektoratet anbefaler å starte gjenåpningsplanen for Norge fredag

Helsedirektoratet anbefaler å starte gjenåpningen av Norge 16.april..

E24 - 13 april 21 kl. 14:05

Helsedirektoratet: Gjenåpningningen av Norge kan starte

Gjenåpningen av Norge kan starte fra fredag av, anbefaler Helsedirektoratet. Det innebærer blant annet flere besøkende og oppheving av nasjonal skjenkestopp..

E24 - 13 april 21 kl. 14:05

Helsedirektoratet og FHI: Gjenåpningen av Norge kan starte

Gjenåpningen av Norge kan starte fredag, anbefaler Helsedirektoratet og FHI. Det betyr at oppheving av nasjonal skjenkestopp og mulighet for flere gjester..

NRK - 10 april 21 kl. 09:02

Mener hurtigtestene er for dårlige

Bergen og flere andre kommuner på Vestlandet protesterer til Helsedirektoratet mot at hurtigtester er det eneste som skal brukes på grensa, skriver Bergens Tidende. Denne testen er ikke like sikker som såkalt PCR-test, skriver kommunene i brevet. Dermed risikerer man å ikke finne alle som er syke, slik at de ikke blir satt i isolasjon, sier overlege Trond Inselseth ved Bergen legevakt til avisa.

VG - 07 april 21 kl. 15:12

Helsedirektoratet: Dette må til for at Norge skal gjenåpnes

Gjenåpningen av Norge vil avhenge av tre sjekkpunkter. I tillegg har Helsedirektoratet tallene klare på når smittesituasjonen er så trygg at man kan lette på tiltak..

NRK - 17 timer siden

Flere på sykehus

Sju personer er nå innlagt på Sykehuset i Vestfold på grunn av koronasykdom. Det er to flere enn i går, viser tall fra Helsedirektoratet. Sykehuset Telemark har fem koronapasienter, noe som er én mer enn i går..

VG - 07 mai 21 kl. 17:14

Fjerner regionale tiltak i flere Viken-kommuner

Etter anbefaling fra Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og statsforvalter har regjeringen besluttet å videreføre regionalt tiltaksnivå B i ni Viken-kommuner. I disse kommunene blir det dermed ikke utepils med det første..

Dagbladet - 07 mai 21 kl. 16:17

- Stor risiko

Helsedirektoratet uttrykker bekymring over situasjonen i India, og mener at den kan true gjenåpningsplanen i Norge. FHI er imidlertid uenig..

Aftenposten - 07 mai 21 kl. 15:04

Helsedirektoratet: Den indiske virusvarianten truer gjenåpningsplanen

Tror det kan kreve tyngre tiltak for å bremse spredningen av den indiske varianten dersom den får fotfeste..

Aftenposten - 07 mai 21 kl. 15:04

Truer den indiske virusvarianten gjenåpningen?

Helsedirektoratet tror det kan kreve tyngre tiltak for å bremse spredningen av den indiske varianten dersom den får….

NRK - 07 mai 21 kl. 13:57

Indisk variant truer gjenåpning

Helsedirektoratet og FHI skriver i en rapport til Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) at den indiske varianten av koronaviruset truer gjenåpningsplanen. «Den eksponensielle veksten kan indikere at den indiske varianten er mer smittsom enn den britiske, og den indiske varianten har nå overtatt i India.» «I Storbritannia dobler antall tilfeller med indisk variant seg ukentlig.

NRK - 07 mai 21 kl. 11:52

Anbefaler å stenge ned Grenland

FHI og Helsedirektoratet anbefaler nå Grenland å stenge ned og innføre tiltaksnivå 5B. Det sier ordfører i Porsgrunn, Robin Kåss, etter et møte mellom helsemyndighetene og grenlandskommunene i morges. Porsgrunn avventer nå hva de andre kommunene bestemmer seg for..

Dagbladet - 07 mai 21 kl. 10:20

Har rådet Grenland til kraftige innstramminger

Grenland-kommunene står nå for drøyt 15 prosent av smittetilfellene på landsbasis, men er uenige om hvordan smitten skal takles. Nå har FHI og Helsedirektoratet rådet Skien, Porsgrunn og Bamble til å stramme kraftig inn..

NRK - 06 mai 21 kl. 08:44

Skal kartlegge eldres mattilbud

Helsedirektoratet skal kartlegge mattilbudet til de eldre og hvordan sykehjem og hjemmetjenesten følger opp deres ernæringsstatus. – Det vil gi oss nyttig kunnskap som gjør det mulig å komme med målrettede tiltak sier helseminister Bent Høie til NTB..

NRK - 05 mai 21 kl. 14:21

Regjeringen åpner for Norway Cup

Håpet lever for en gjennomføring av Norway Cup, som torsdag skal i dialog med Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet. Der skal mulighetene kartlegges. Tidligere denne uka ble danske Dana Cup og Gothia Cup i Sverige avlyst.

VG - 26 mars 21 kl. 22:22

FHI-notat avslører uenighet med Helsedirektoratet: Skapte «forvirring» og «merarbeid»

Samtidig som smitten herjet og Norges hadde sine første covid-pasienter, kjeklet Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet om hvem som skulle gjøre hva..

NRK - 27 april 21 kl. 13:01

206 innlagde med covid-19

Det er i dag 206 pasientar innlagde med covid-19 på norske sjukehus, Det er ein færre enn i går, syner tal frå Helsedirektoratet. 40 av pasientane får respiratorbehandling, 2 færre enn i går. 166 av pasientane er innlagde på sjukehus i Helse Sør-Aust..

NRK - 26 april 21 kl. 12:59

207 innlagde på sjukehus

Måndag var 207 koronasmitta pasientar innlagde på sjukehus i Noreg. Det er ein auke på sju pasientar frå dagen før. 42 av pasientane får respiratorbehandling.

NRK - 21 mars 21 kl. 13:50

Dårligere psykisk helse hos unge

Halvparten av de unge sier de har fått dårligere psykisk helse under pandemien, ifølge Helsedirektoratets befolkningsundersøkelse. I undersøkelsen for uke 10 er det for første gang stilt spørsmål om psykisk helse, melder VG. I alderen 16 til 24 år oppgir hele 51 prosent at de har fått dårligere psykisk helse under pandemien.

NRK - 25 april 21 kl. 13:07

200 innlagde på sjukehus

Sundag var 200 koronasmitta pasientar innlagde på sjukehus i Noreg. Det er ein auke på åtte pasientar frå dagen før. 38 av pasientane får respiratorbehandling.

NRK - 24 april 21 kl. 13:09

192 koronasmitta på sjukehus

Laurdag var 192 koronasmitta pasientar innlagde på sjukehus i Noreg. Det er ein nedgang på to pasientar frå dagen før. 36 av pasientane får respiratorbehandling.

Aftenposten - 22 april 21 kl. 20:00

Jeg kan berolige med at jeg vet hva R-tallet er. Men det skygger for noe adskillig mer krevende.

Samfunnets allmenntilstand er altfor viktig til å bli overlatt Helsedirektoratet eller politikere som abdiserer..

NRK - 22 april 21 kl. 18:03

Nedjusterer tiltak i Viken-kommunar

Regjeringa har avgjort å gjere endringar i dei regionale tiltaka i Viken. Etter råd frå Helsedirektoratet, Folkehelseinstiuttet og statsforvaltaren har regjeringa avgjort at fire kommunar held fram med tiltaksnivå A, medan 17 kommunar får eller held fram med tiltaksnivå B, og 18 kommunar vert tekne ut av ordninga. I desse kommunane vert tiltaksnivået nedjustert frå tiltaksnivå A til tiltaksnivå B, eller vidareført: Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Nordre Follo, Vestby, Ås, Fredrikstad, Halden, Moss, Råde, Sarpsborg, Asker, Bærum, Drammen, Lier, Eidsvoll og Nannestad.

NRK - 22 april 21 kl. 12:36

Avslutter regionale tiltak

Regjeringen avslutter de regionale tiltakene for ti kommuner i Vestfold og Telemark. Det skjer etter anbefalinger fra Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og statsforvalter. Kommunene det gjelder er Bamble, Færder, Holmestrand, Horten, Larvik, Porsgrunn, Sandefjord, Siljan, Skien og Tønsberg..

VG - 22 april 21 kl. 11:50

Slik blir 17. mai i 10 av Norges største byer: Planlegger tog i «Minecraft»

Barnetoget er avlyst i de aller fleste byer. – Har du god avstand i hagen din, og ikke bor i Oslo eller Viken, kan du samle fem gjester, sier assisterende direktør i Helsedirektoratet Espen Nakstad..

NRK - 22 april 21 kl. 05:19

En av fire henvisninger avvist

Nesten en firedel av unge og voksne som ble henvist til behandling for psykiske problemer i 2020, ble avvist hos spesialisthelsetjenesten. 23 prosent av henvisningene ble avvist i 2020, mot 22 prosent i 2019, opplyser Helsedirektoratet til VG..

NRK - 21 april 21 kl. 23:48

Island tar Johnson-vaksine i bruk

Islandske helsemyndigheter har godkjent Johnson & Johnsons koronavaksine og vil ta den i bruk til uka. Vaksinen er satt på vent i Norge. – Vi har fått konklusjonen fra EUs legemiddeltilsyn (EMA), som sier at Janssen-vaksinen kan brukes, og den vil derfor distribueres neste uke, sa Kamilla Josefsdottir ved det islandske Helsedirektoratet onsdag..

Dagbladet - 21 april 21 kl. 23:43

Følger ikke europeiske coronaråd

Det europeiske smittevernkontoret anbefaler nå at fullvaksinerte personer kan reise uten å sitte i karantene. Helsedirektoratet vil likevel ikke anbefale endringer i de norske karantenereglene..

Dagbladet - 21 april 21 kl. 15:46

Denne dagen kommer coronasertifikatet

Helsedirektoratet har opplyst regjeringen om at de ser for seg å lansere første versjon av coronasertifikatet allerede 4. mai..

NRK - 21 april 21 kl. 15:52

Koronasertifikat kan kome i mai

Fyrste versjon av eit koronasertifikat kan kome allereie 4. mai, opplyser Helsedirektoratet. Den fyrste versjonen skal innehalde informasjon om vaksinasjon, resultat av test/prøvesvar og gjennomgått sjukdom (friskmelding), skriv direktoratet..

NRK - 21 april 21 kl. 12:59

Nedgang i koronapasientar

Det er 212 pasientar innlagde på norske sjukehus med covid-19 onsdag. Dette er 6 færre enn i går, syner tal frå Helsedirektoratet. 44 av pasientane får respiratorbehandling, 3 færre enn dagen før.

Dagbladet - 19 april 21 kl. 10:27

- Vil nok se mer av dette

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet tror ikke åpne uteserveringer i hovedstaden vil løse problemet med samlinger i finværet..

NRK - 17 april 21 kl. 23:33

Sol og fulle parker uroer Nakstad

Temperaturer opp mot 20 grader, strålende sol og en pandemi som holder uteserveringene stengt, førte til noe nær en folkevandring til flere av Oslos parker. Det bekymrer assisterende direktør i Helsedirektoratet, Espen Nakstad..

NRK - 12 mars 21 kl. 12:11

Anbefaler fortsatt strenge tiltak

Helsedirektoratet anbefaler at strenge innreiserestriksjoner opprettholdes inntil videre, i første omgang til midten av april, skriver de i sin vurdering til Helse- og omsorgsdepartementet. De anbefaler også at det ikke gis unntak for innreise- og karantenebestemmelser for toppidrettsutøvere. De strenge innreiserestriksjonenen skulle i utgangspunktet skulle vare til 19.

NRK - 16 april 21 kl. 14:03

242 på sykehus, tre færre enn i går

242 pasienter er innlagt på sykehus med koronasmitte i Norge. Det er på tre færre enn dagen før, ifølge Helsedirektoratet..

NRK - 15 april 21 kl. 18:55

Moss ber om koronalettelser

Moss kommune har bedt Statsforvalteren i Oslo og Viken om å bli flyttet fra 5A til 5B i de nasjonale koronaforskriftene. Kommunen mener smittesituasjonen er under kontroll, og at dagens tiltak er uforholdmessig strenge. – Jeg frykter at vi er i ferd med å miste befolkningens støtte til koronatiltakene, og flere innbyggere uttrykker mistillit til kommunen, sier ordfører Hanne Tollerud i Moss i en pressemelding.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt