Statsbudsjettet

Sunday, 03 March, 20:50

Nyheter om Statsbudsjettet

NRK - 04 jan 24 kl. 15:21

Vanskelig å beregne klimaeffekt av statsbudsjett

Det virker ikke praktisk mulig å få et enhetlig, fullstendig og detaljert anslag på klimaeffekten av hele det norske Statsbudsjettet. Det mener Teknisk beregningsutvalg for klima, som overleverte sine vurderinger og anbefalinger til klima- og miljøministeren i dag. Utvalget ble opprettet i 2018, og har blant annet hatt i oppdrag å foreslå metoder for å beregne klimaeffekt av Statsbudsjettet.

Klartale - 24 nov 23 kl. 13:12

Regjeringen vil gi mer penger til politi og forsvar

Regjeringen vil gi 900 millioner kroner mer til Forsvaret. Årsaken er at ting er blitt dyrere. – Vi mener det er rett prioritering å kompensere for større utgifter.

Klartale - 06 okt 23 kl. 14:00

Så mye penger vil regjeringen bruke til neste år

Trygve Slagsvold Vedum presenterte regjeringens forslag til statsbudsjett fredag. Budsjettet viser hva regjeringen ønsker å bruke penger på i 2024.Alle de ulike departementene er med på å lage forslaget til Statsbudsjettet.

NRK - 18 feb 24 kl. 20:40

Frankrike kutter vekstanslaget for 2024

Den franske finansministeren Bruno Le Maire sier myndighetene har kuttet vekstanslaget for 2024 fra 1,4 prosent til 1 prosent. Uttalelsen falt i et intervju med kringkasteren TF1. Han forklarte nedjusteringen med effekten av krigene på Gazastripen og Ukraina og viste også til dempet aktivitet i Tyskland og Kina.

NRK - 16 feb 24 kl. 11:12

Frp: Vedum regnet feil igjen

Statsbudsjettet for 2024 er basert på en inflasjon på 3,8 prosent. En knapp måned inn i 2024 anslår teknisk beregningsutvalg at inflasjonen blir hele 4,1 prosent. – Nå har Vedum lagt til grunn en for lav inflasjon i 2022, 2023 og 2024.

Klartale - 06 okt 23 kl. 08:49

I dag kommer Statsbudsjettet

Statsbudsjettet kommer hvert år. Det er regjeringen som lager Statsbudsjettet. Det skal vise hva regjeringen ønsker å bruke penger på.

NRK - 07 feb 24 kl. 16:15

Vedum: Staten vil tape 34,5 milliarder i året på å fjerne formuesskatten

Norges 0,1 prosent rikeste vil til sammen spare 13 milliarder kroner årlig dersom formuesskatten fjernes. Totalt vil staten gå glipp av 34,5 milliarder kroner. – En fjerning av formuesskatten ville redusert statens inntekter med om lag 34,5 milliarder kroner.

E24 - 06 feb 24 kl. 15:36

Vedums eksperter refser regjeringen for omstridt budsjettgrep

Regjeringen brøt med handlingsregelen og handlet i strid med god budsjettpraksis da den hentet 9 milliarder kroner for å få landet Statsbudsjettet med SV..

Aftenposten - 01 feb 24 kl. 20:17

Vedum varsler skattelette

Statsbudsjettet for 2025 vil styrke forsvaret, gi skattelette til vanlige folk og fjerne den ekstra arbeidsgiveravgiften….

NRK - 20 dec 23 kl. 09:50

To millioner ekstra til Matsentralen fra regjeringen

Til sammen bevilges 16,4 millioner kroner til matsentralene i 2023, etter en økning på to millioner kroner i endringen av Statsbudsjettet i desember. – En økning på to millioner kroner gjør at bevilgningen til Matsentralen blir på til sammen 16,4 millioner kroner. Dette bidrar til at matsentralene kan nå ut til flere, uttaler landbruks- og matminister Geir Pollestad (Sp) i en pressemelding.

NRK - 18 jan 24 kl. 11:19

Økte skatteinntekter til kommunene i 2023

Skatteinntektene til kommunesektoren ble 252,2 milliarder kroner i 2023, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå. Tallene viser at kommunene fikk en ekstra skatteinngang på rundt tre milliarder kroner, sammenlignet med anslagene i Statsbudsjettet for 2024, skriver Kommunal- og distriktsdepartementet i en pressemelding. – Dette er gledelige tall, som blant annet kommer av at vi har mange i arbeid, sier kommunal- og distriktsminister Erling Sande (Sp).

Klartale - 08 jan 24 kl. 13:30

Rekordmange flyktninger fikk seg sted å bo

Aldri før har så mange flyktninger fått seg sted å bo i Norge i løpet av ett år. Også kalt bosetting.Over 29.

NRK - 07 jan 24 kl. 21:03

Kongressledere i USA ventes å kunngjøre et utkast til budsjettavtale

Kongressledere i USA skal ha blitt enige om hovedtrekkene i en budsjettavtale, melder flere amerikanske medier. CNN, MSNBC, Fox News og Punchbowl News melder alle om saken. De siterer anonyme kilder på at lederne i Senatet og Representantenes hus skal være enige om en avtale som gjør at USA unngår en nedstengning av offentlig virksomhet i slutten av januar og begynnelsen av august.

NRK - 07 jan 24 kl. 21:03

USA: Kongressledere skal være enige om budsjettavtale på 1,60 billioner dollar

Kongressledere i USA skal ha blitt enige om hovedtrekkene i en budsjettavtale, melder flere amerikanske medier. Axios og Reuters skriver at Demokratene og Republikanerne i representantenes hus har blitt enige om en øvre budsjettramme på 1,59 billioner dollar. Det tilsvarer rundt 16,4 billioner norske kroner etter dagens kurs.

NRK - 07 jan 24 kl. 21:03

USA: Kongressledere skal være enige om budsjettavtale på 1,6 billioner dollar

Kongressledere i USA skal ha blitt enige om hovedtrekkene i en budsjettavtale, melder flere amerikanske medier. Axios og Reuters skriver at Demokratene og Republikanerne i representantenes hus har blitt enige om en øvre budsjettramme som tilsvarer rundt 16.500 milliarder norske kroner etter dagens kurs.

NRK - 05 jan 24 kl. 20:37

Filter Nyheter: Justisministeren uten innvendinger til PSTs privatfinansiering

PST finansierte bombesikring av egne lokaler hos privat eiendomsselskap, viser dokumenter Filter Nyheter har fått innsyn i. Avisen avslører en hittil ukjent leieavtale på justisministerens ansvarsområde som innebærer finansiering i det private markedet med nedbetaling og millionkostnad i renter. Terrorsikringen av PST-kontoret kostet 7,8 millioner kroner.

NRK - 05 jan 24 kl. 02:16

Ti europeiske land når Natos budsjettmål

Ti Nato-land i Europa oppfyller målet om å bruke 2 prosent av bruttonasjonalprodukt på forsvar. Det viser en rapport fra Ifo-instituttet i München. I tillegg til Storbritannia er det stort sett land langs Natos yttergrense i øst nådde prosentmålet.

Klartale - 04 dec 23 kl. 14:24

Slik påvirker Statsbudsjettet deg

Arbeiderpartiet (Ap), Senterpartiet (Sp) og Sosialistisk Venstreparti (SV) er enige. Sammen har de kommet fram til et forslag for Statsbudsjettet 2024.Dette er noen av endringene som påvirker din økonomi:Det skal bli dyrere å dra til legen.

VG - 03 dec 23 kl. 11:32

Ropstad slakter Statsbudsjettet: – Skuffende

Finanspolitisk talsperson Kjell Ingolf Ropstad i KrF mener Statsbudsjettet svikter dem som trenger det mest. Også Rødt og MDG mener regjeringspartiene bommer..

NRK - 03 dec 23 kl. 10:11

Halv milliard ekstra til CO2-ordning

LO-forbundet Industri Energi har truet regjeringen med politisk streik etter påstander om kutt i den såkalte CO2-kompensasjonsordningen i Statsbudsjettet. I budsjettavtalen er SV og regjeringspartiene enige om å styrke ordningen 500 millionerkroner i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett for 2024. Men det forutsetter at det blir enighet mellom regjeringen og industrien om en ny løsning for CO2-kompensasjonsordningen som er økonomisk bærekraftig, i tillegg til å bidra med utslippsreduksjoner og energieffektivisering.

NRK - 03 dec 23 kl. 08:27

Aftenposten: Enighet om Statsbudsjettet

Kort tid før fristen løper ut, har regjeringspartiene og SV blitt enige om neste års statsbudsjet. Det får Aftenposten opplyst. Også NTB melder at SV og regjeringspartiene er enige om Statsbudsjettet for neste år..

NRK - 02 jan 24 kl. 15:30

Kiropraktorbehandling kan bli dyrere

Fra nyttår ble støtten til kiropraktorbehandling vesentlig redusert. Dette kan føre til at det blir dyrere å få behandling hos kiropraktor. Folketrygdens stønad til kiropraktorbehandling har blitt kuttet med 100 millioner kroner i Statsbudsjettet for 2024, skriver Helsedirektoratet på sine nettsider.

Klartale - 27 dec 23 kl. 06:00

Disse nye reglene gjelder fra 1. januar 2024

Stortinget vedtar nye lover. Og gjør endringer i lover og regler som finnes. Flere nye regler begynner å gjelder fra 1.

NRK - 23 dec 23 kl. 19:43

Polens president truer med veto mot Statsbudsjettet

Polens høyrenasjonalistiske president Andrzej Duda truer med å nedlegge veto mot den nye regjeringens statsbudsjett om de ikke går bort fra sin mediereform. Det kunngjorde Duda på X, tidligere Twitter lørdag. Den nye, mer liberale regjeringen i Polen ønsker å omstrukturere statlig eide medier, og valgte onsdag å sparke alle direktører ved statlige kringkastere og nyhetsbyrået PAP.

NRK - 20 sep 23 kl. 16:27

Aksjestopp for byråkrater også i Finansdepartementet

Alle ansatte i Finansdepartementet, fra statsråden og nedover, har fått midlertidig totalt forbud mot kjøp og salg av aksjer, skriver VG. Forbudet mot handel med obligasjoner og aksjer gjelder fram til etter at finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) har lagt fram Statsbudsjettet 6. oktober, skriver VG.

NRK - 20 dec 23 kl. 07:23

Regjeringen med tiltakspakke for å ta bedre vare på reindrift i utbygging av energi

Regjeringen har lagt fram det de omtaler som en tiltakspakke for å ta bedre ivareta reindrifta når det bygges ut ny energi - som vindkraft. – Vi må trekke lærdom av det høye konfliktnivået mellom reindrift og energi som vi nå ser, fra tilbakemeldingene fra reindrifta selv og ikke minst fra Fosen-saken, sier olje- og energiminister Terje Aasland. Han sier at tiltakspakken skal legge til rette for videre utbygging av nødvendig kraft og nett i Midt- og Nord-Norge, samtidig som reindriftens interesser ivaretas.

NRK - 13 dec 23 kl. 19:31

Norsk innovasjonsstøtte er i tråd med EØS-regler, konkluderer Esa

Eftas overvåkingsorgan Esa har konkludert med at støtteordningene fra Norsk Katapult ikke er i strid med EØS-reglene. – EØS-tilsynet (Esa) har i dag besluttet å avslutte en formell gransking av enkelte støttetildelinger gitt under ordningen Norsk Katapult, heter det i en pressemelding fra Esa. Ordningen skal bidra til å utvikle såkalte katapultsentre, som igjen støtter små og mellomstore bedrifter.

Klartale - 08 dec 23 kl. 14:49

Frykter for økonomien til disse eldre

Pensjonistforbundet er skuffet over regjeringen og SV. De eldre som har minst burde fått mer i Statsbudsjettet, skriver de i en pressemelding. De mener eldre med dårlig råd vil få det vanskelig i 2024.

Klartale - 06 okt 23 kl. 09:57

Dette betyr Statsbudsjettet for lommeboken din

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum presenterte Statsbudsjettet fredag. Det er regjeringens forslag til hvordan Norge skal bruke penger i 2024. I dag kommer StatsbudsjettetMange vil betale mindre skatt, ifølge regjeringen.

NRK - 06 dec 23 kl. 14:42

Oppsagte FHI-ansatte får beholde jobben

Sju FHI-ansatte klaget på oppsigelse etter nedbemanning. Fem av dem har fått beskjed om at de får beholde jobben. Nedbemanningsprosessen i Folkehelseinstituttet førte til at flere ble oppsagt, skriver FriFagbevegelse.

NRK - 03 okt 23 kl. 20:57

Statsbudsjettet: 25 millionar til Troll i Antarktis

Regjeringa set av 25 millionar kroner i Statsbudsjettet for neste år til oppstart av arbeidet med ny forskingsstasjon i Antarktis. Troll-stasjonen, som blei bygd i 1990, skal erstattast med ein heilt ny stasjon, som etter planen skal stå ferdig om sju til åtte år. Stasjonen vil koste rundt 2 milliardar kroner.

VG - 04 dec 23 kl. 20:38

Slik «fant» regjeringen 9 milliarder rett før budsjettenigheten: - Mikroskopisk

Sent på kveld lørdag tikker det inn en e-post til Arbeiderpartiets fremste finanspolitiker på Stortinget. Finansdepartementet har «funnet» 9 milliarder kroner til Statsbudsjettet. - Mikroskopisk del, sier Ap..

Klartale - 04 dec 23 kl. 10:30

Vil gjøre det dyrere å dra til legen

Regjeringen har blitt enige med Sosialistisk venstreparti (Sv). De har gjort klart Statsbudsjettet for 2024. Dette er noen av prioriteringene:Holde folk i jobb og skape nye jobber.

VG - 03 dec 23 kl. 14:24

Astrid Meland kommenterer: Statsbudsjettet gir deg tykkere lommebok

Neste år må du betale mindre og du får mer fra staten. Bedriftene får også mer, og skattene settes ned. Hvordan er det mulig?.

NRK - 03 dec 23 kl. 11:15

Reagerer på pengebruken i budsjettavtalen

Både Venstre og Høyre er sterkt kritiske til hvordan regjeringspartiene og SV betaler for nye satsinger i budsjettforliket. – Vedum, Brenna og Bergstø prøver på useriøst vis å skjule oljepengebruken sin, de blåser opp offentlig sektor i dette budsjettet, sier Venstres finanspolitiske talsperson Sveinung Rotevatn. – Regjeringspartiene og SV har tatt 9 milliarder som var satt av til å dekke tap i eksportfinansieringsordningen i forbindelse med en covid-støttepakke i 2020, som regjeringen slapp å bruke, fordi prosjektene har gått bra, til å heller pumpe opp de varige utgiftene på Statsbudsjettet, sier Rotevatn.

E24 - 03 dec 23 kl. 11:03

Enighet om budsjettet: Dette betyr det for deg

Studiestøtten økes, skatten skjerpes for de med høyest inntekt og flere stønadsordninger bedres. Dette er de viktigste endringene for deg og din lommebok i Statsbudsjettet 2024..

Aftenposten - 03 dec 23 kl. 11:03

Høyere egenandel hos legen, dyrere å snuse og mer i barnetrygd: Dette betyr Statsbudsjettet for hverdagen

Studiestøtten økes, skatten skjerpes for de med høyest inntekt og flere stønadsordninger bedres..

Dagbladet - 03 dec 23 kl. 10:18

Mer gratis SFO, økt barnetrygd

Regjeringspartiene og SV er enige om Statsbudsjettet for 2024. Budsjettet legges fram på Stortinget i dag klokka 10..

Dagbladet - 03 dec 23 kl. 10:18

Økt barnetrygd, mer gratis SFO

Regjeringspartiene og SV er enige om Statsbudsjettet for 2024. Budsjettet legges fram på Stortinget i dag klokka 10..

VG - 03 dec 23 kl. 09:59

SV-lederen om Statsbudsjettet: – Tar dyrtiden på alvor

Økt barnetrygd, økt minstesats for uføre og økning i arbeidsavklaringspengene gjør SV-leder Kjersti Bergstø godt fornøyd med neste års statsbudsjett..

NRK - 03 dec 23 kl. 10:00

Flytter på 18 milliarder i Statsbudsjettet - øker barnetrygden

SV har blitt enig med regjeringspartiene i forhandlingene om neste års statsbudsjett. Partiet sier de har fått gjennom store økninger i barnetrygd og ytelser, og gratis SFO for tredjetrinnet. – Når mer enn hvert tiende barn vokser opp i fattigdom, og dyrtida treffer barnefamiliene hardt, var det viktig for oss å sørge for at vi hjelper enda flere enda mer, sier SV-leder Kirsti Bergstø..

E24 - 03 dec 23 kl. 10:01

SV-lederen om Statsbudsjettet: – Tar dyrtiden på alvor

Økt barnetrygd, økt minstesats for uføre og økning i arbeidsavklaringspengene gjør SV-leder Kjersti Bergstø godt fornøyd med neste års statsbudsjett..

NRK - 03 dec 23 kl. 10:00

Flytter på over 22 milliarder i Statsbudsjettet - øker barnetrygden

SV har blitt enig med regjeringspartiene i forhandlingene om neste års statsbudsjett. Partiene flytter på over 22 milliarder kroner. SV sier de har fått gjennom store økninger i barnetrygd og ytelser, og gratis SFO for tredjetrinnet, og totalt har partiet fått gjennom 19,1 milliarder kroner i omprioriteringer.

VG - 03 dec 23 kl. 08:38

Enighet om Statsbudsjettet

Skal presenteres i dag klokken 10..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com