Tonje Brenna

Saturday, 13 April, 02:05

Nyheter om Tonje Brenna

Klartale - 21 jun 23 kl. 10:03

Derfor krangler de om Tonje Brenna

Tonje Brenna er minister for kunnskap. Tirsdag kom det fram at hun ga styreverv til en god venn. Brenna sa det selv under et intervju med avisa VG.

NRK - 28 feb 24 kl. 13:48

Venstre og SV vil ikke skjerpe kritikken mot Brenna

Verken Venstre eller SV finner grunn til å skjerpe kritikken mot Ap-statsråd Tonje Brenna, trass i DN-saken som ble publiserte rett før kontrollkomiteens siste møte om habilitetssakene tidligere i dag. Frp og Høyre har konkludert med at Brenna fortjener «sterk kritikk» fra Stortinget, noe KrF også vurderer å stemme for når saken kommer til votering i stortingssalen neste uke. Venstre og SV er imidlertid på linje med flertallet på Stortinget, som kun ønsker å uttrykke en mildere form for kritikk mot Brenna.

NRK - 18 okt 23 kl. 04:06

Brenna-rådgiver blir daglig leder i Utøya AS

Ingrid Endrerud, som har vært Tonje Brennas (Ap) rådgiver i flere år, er ny daglig leder i Utøya AS. Utøya AS er selskapet Brenna fikk habilitetsrefs for. – Vi var klar over at det var en utfordring med tanke på Tonje Brennas inhabilitet, men hennes rådgiver må få lov å søke seg til interessante stillinger, sier styreleder Tord Dale i Utøya AS til Dagens Næringsliv (DN).

NRK - 05 mar 24 kl. 11:57

Støre: Ikke grunnlag for mistillit mot Brenna

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener det ikke er grunnlag for mistillit mot statsråd Tonje Brenna (Ap). Frp fremmet mistillitsforslaget i dagens debatt i Stortinget. – Det mener jeg det ikke er grunnlag for, sa Støre i sitt innlegg fra talerstolen.

NRK - 28 feb 24 kl. 12:40

Frp mener Brenna kan ha holdt tilbake informasjon

Fremskrittspartiet retter sterk kritikk mot både Høyre-leder Erna Solberg, tidligere utenriksminister Anniken Huitfeldt og mot nåværende arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna. – Fremskrittspartiet mener det er grunn til å rette sterk kritikk mot nåværende statsråd Tonje Brenna, for håndteringen av støtte til, som indirekte omfatter støtte til Utøya AS, hvor Brenna var inhabil da hun var Kunnskapsminister. Opplysningene i Dagens Næringsliv som kom rett før komiteens avgivelse, kan tyde på at Brenna har valgt å holde tilbake informasjon fra Stortinget, sier Limi.

NRK - 04 mar 24 kl. 13:02

KrF går for sterk kritikk av Brenna

Også KrF skjerper nå kritikken av statsråd Tonje Brenna i hennes habilitetssak. – Det at det kommer nye opplysninger om saken etter at kontrollkomiteens behandling forsterker alvorlighetsgraden i saken til Tonje Brenna, sier KrF-nestleder Dag Inge Ulstein. – Denne informasjonen burde vært gitt Stortinget fra start.

NRK - 28 feb 24 kl. 10:24

DN: Brenna var informert om Utøya-samarbeid i 2022

Daværende kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) ble informert om at hennes departement ga millionstøtte til Utøya AS, ett år før hun erklærte seg inhabil i saken, skriver DN i dag. I 2022 delte departementet ut flere millioner til Wergelandsenteret, millioner som også kom Utøya AS til gode. I styret i Utøya AS satt ekssamboeren til Brenna og to venninner.

NRK - 04 mar 24 kl. 12:14

MDG snur - skjerper kritikken mot Brenna

Miljøpartiet De Grønne skjerper kritikken mot Ap-nestleder Tonje Brenna når Stortinget behandler habilitetssakene i morgen. Det sier MDGs medlem av kontrollkomiteen Lan Marie Berg til NRK. – MDGs stortingsgruppe har i dag vedtatt at vi vil stemme for sterk kritikk av Tonje Brenna på bakgrunn av at hun ikke har vært helt sannferdig i møte med komiteen, sier Berg.

NRK - 01 mar 24 kl. 08:46

Tonje Brenna innrømmer feil

Brenna skriver i et brev til kontroll- og konstitusjonskomiteen at hun burde gitt mer informasjon om de interne prosessene i departementet. Det skriver TV 2. «...

NRK - 28 feb 24 kl. 15:42

Støre: Full tillit til Brenna

– Jeg har full tillitt til Tonje Brenna. Hun har vært åpen om denne saken, og det var jo hun som løftet den fram, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til NRK. Støre er på besøk i Warszawa og kommenterer innstillingen til kontroll- og konstitusjonskomiteen derfra.

NRK - 02 nov 23 kl. 07:31

Tonje Brenna er Norges mektigste kvinne

For 17. år på rad har businessbladet Kapital kåret Norges 100 mektigste kvinner. Arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (36) topper årets liste.

NRK - 05 mar 24 kl. 15:16

Stortinget stemte ned mistillitsforslag mot Brenna

Fremskrittspartiets representanter ble stående alene om å støtte mistillitsforslaget mot arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna da Stortinget gikk til votering i dag. Avstemningen foregikk ved navneopprop i stortingssalen. Representantene som støttet forslaget ropte «ja» og de som ikke gjorde det, ropte «nei».

NRK - 05 mar 24 kl. 10:35

MDG vil ha ny sak mot Tonje Brenna

MDG meiner kontrollkomiteen på Stortinget må følge opp om arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap) har brote opplysingsplikta: Det skriv NTB. Både Venstre og Høgre har opna for det same. Grunngjevinga er nye opplysningar som kom fram om kjennskap til samarbeidet mellom Utøya AS og Wergelandsenteret.

NRK - 28 feb 24 kl. 12:54

Derfor gir Høyre Brenna «sterk kritikk»

Høyre mener det er grunn til å fremme sterk kritikk mot egen partileder Erna Solberg, men også mot Ap-politikerne Tonje Brenna og Anniken Huitfeldt. Her er Høyre ikke på linje med flertallet i kontrollkomiteen, som kun gikk inn for «kritikk» mot Tonje Brenna. – Hun har ikke vurdert egen habilitet på tross av direkte oppfordring.

NRK - 28 feb 24 kl. 10:58

Limi om Brenna-sak: Mer alvorlig

– Det betyr at saken blir mer alvorlig. Her har åpenbart statsråden hatt informasjon om at deler av denne pengestøtten til Wergelandsenteret skulle gå til Utøya AS, sier Frp-nestleder Hans Andreas Limi til NRK. Daværende kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) ble informert om at hennes departement ga millionstøtte til Utøya AS, ett år før hun erklærte seg inhabil i saken, skriver DN i dag.

Aftenposten - 08 apr 24 kl. 05:53

Tonje Brenna: – Vi må slutte med snillismen som vi har drevet med

Tonje Brenna er bekymret for en ny jobbkultur der det stilles krav om rett til borgerlønn, rett til å jobbe redusert og….

NRK - 07 nov 23 kl. 16:45

Brenna: Opp til dere å sammenligne

– Jeg tenker det er opp til dere å sammenligne de ulike sakene, sa arbeidsminister og Ap-nestleder Tonje Brenna da hun møtte til kontrollhøring på Stortinget i dag. Svaret kom på et spørsmål fra Frps Carl I. Hagen, som ville vite om Brenna vurderte å gå av da hun så at kulturminister Anette Trettebergstuen valgte å trekke seg etter brudd på habilitetsreglene.

Klartale - 20 mar 24 kl. 09:04

Brenna vil at flere innvandrere skal jobbe

Norge trenger folk til å jobbe. Spesielt innen helse og omsorg, ifølge Nav. Industrien trenger også folk, ifølge undersøkelsen fra i fjor.

Aftenposten - 21 mar 24 kl. 18:29

Kontrollkomiteen starter nye undersøkelser av Tonje Brenna

Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget vil stille en rekke nye spørsmål til Tonje Brenna (Ap) for å undersøke….

NRK - 21 mar 24 kl. 17:27

DN: Kontrollkomiteen starter nye undersøkelser av Tonje Brenna

Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget sender nå et brev med en rekke nye spørsmål til Aps nestleder og arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna. De vil undersøke om hun har brutt informasjonsplikten, skriver Dagens Næringsliv..

VG - 21 mar 24 kl. 17:26

Dagens Næringsliv: Kontrollkomiteen starter nye undersøkelser av Tonje Brenna

Arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap) må gjennom en ny runde med kontroll- og konstitusjonskomiteen, skriver avisen..

NRK - 08 mar 24 kl. 20:49

Venstre vil be om nye undersøkelser av Brenna

Grunde Almeland (V) sier partiet vil be kontroll- og konstitusjonskomiteen om å åpne nye undersøkelser av arbeidsminister Tonje Brenna (Ap). Det sier han til TV 2, i forbindelse med at det fredag ble kjent at Kunnskapsdepartementet har sendt over nye dokumenter til komiteen. – Samtidig som det selvsagt er bra at informasjonen sendes over til oss, så er det krevende at det stadig dukker opp ny informasjon, sier han til kanalen.

NRK - 05 mar 24 kl. 12:08

Brenna: – Jeg har gjort feil

– Jeg har gjort feil ved håndtering av spørsmål om min habilitet. Jeg har vurdert habilitet for sent og for dårlig, sa arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap) da hun holdt innlegg om habilitetssakene på Stortinget i dag. – Jeg oppdaget selv feilene jeg har gjort og har hele tiden vært åpen og ærlig om feilene, tilføyde Ap-statsråden.

NRK - 05 mar 24 kl. 10:21

Ber Brenna forklare seg i Stortinget

Venstres Grunde Almeland ber statsråd Tonje Brenna om å forklare seg for Stortinget om den siste utviklingen i hennes sak i dagens debatt om habilitetssakene. – I etterkant av komiteens avgivelse har statsråd Brenna oversendt supplerende opplysninger til kontrollkomiteen, sa Almeland da han innledet dagens debatt. – Jeg oppfordrer statsråden selv til å redegjøre for disse under dagens debatt, sa Venstre-politikeren.

Aftenposten - 10 mar 24 kl. 09:16

Ap-nestleder Tonje Brenna: – Trives ikke når vi er så små

Arbeiderpartiets nestleder Tonje Brenna advarer mot at partiet blir «presset opp i et hjørne og malt i stykker av….

E24 - 10 mar 24 kl. 09:13

Tonje Brenna: Arbeidslinja, habilitet og «blandings»

– Det var overraskende jævlig, egentlig, forteller statsråd og Ap-nestleder Tonje Brenna..

E24 - 10 mar 24 kl. 09:16

Ap-nestleder Tonje Brenna: – Trives ikke når vi er så små

Arbeiderpartiets nestleder Tonje Brenna advarer mot at partiet blir «presset opp i et hjørne og malt i stykker av ytterkantene». Og beskriver stortingets behandling av habilitetssakene som: – Overraskende jævlig.

NRK - 28 nov 23 kl. 07:23

Brenna om Nav-gebyr: – En alvorlig sak

Tirsdag morgen meldte NRK at Nav for et rekordstort gebyr fra Datatilsynet for brudd på personvernet. Arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna kaller saken alvorlig. – Dette er en alvorlig sak, som må ryddes opp i.

Klartale - 01 mar 24 kl. 13:00

Anbefaler nytt senter mot voldelig ekstremisme

Ekstremisme-kommisjonen ble startet i 2022. De skulle finne ut hvordan Norge kan hindre at radikalisering og voldelig ekstremisme skjer.Årsaken var blant annet terrorangrep.

VG - 05 mar 24 kl. 12:13

Tonje Brenna: – Ikke ny informasjon

Tonje Brenna (Ap) avviser at det fremkommer ny informasjon i dokumentene som ble sendt til kontrollkomiteen før helgen..

NRK - 05 mar 24 kl. 08:35

Ap: Frp sitt mistillitsforslag mot Tonje Brenna verkar urimeleg

Arbeidarpartiet meiner Framstegsspartiet sitt mistillitsforslag er urimeleg, og at Tonje Brenna ikkje har brote opplysingsplikta, melder NTB..

NRK - 05 mar 24 kl. 08:35

Ap: avviser Frp sitt mistillitsforslag mot Tonje Brenna

Arbeidarpartiet meiner Framstegsspartiet sitt mistillitsforslag er urimeleg, og at Tonje Brenna ikkje har brote opplysingsplikta. – Når Frp i dag kjem med dette forslaget, så avviser me det heilt, seier Arbeidarpartiets Frode Jacobsen til NRK. Han sit i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

NRK - 28 feb 24 kl. 13:28

Brenna om ny DN-sak: Samarbeid kjent i mange år

Ap-nestleder og statsråd Tonje Brenna mener det er lite nytt i saken DN om taler i dag. – Samarbeidet mellom Wergelandsenteret og Utøya AS har vært kjent i mange år. Det forklarte jeg blant annet i mitt brev til komiteen fra 27.

NRK - 28 feb 24 kl. 13:00

Brenna: Har hele tiden vært åpen om mine feil

Statsråd Tonje Brenna (Ap) får kritikk fra flertallet i kontrollkomiteen, men Høyre og Frp går for sterk kritikk for hennes brudd på habilitetsreglene. I dag kom også DN med en ny sak som fikk Frp-nestleder Hans Andreas Limi til å stille spørsmål ved om Brenna har informert Stortinget godt nok. – Jeg oppdaget selv feilene jeg har gjort og har hele tiden vært åpen og ærlig om disse.

Klartale - 08 jan 24 kl. 13:30

Rekordmange flyktninger fikk seg sted å bo

Aldri før har så mange flyktninger fått seg sted å bo i Norge i løpet av ett år. Også kalt bosetting.Over 29.

VG - 28 feb 24 kl. 10:14

Dagens Næringsliv: Tonje Brenna var informert om Utøya-samarbeid – ga likevel millionstøtte

Avisen kommer med nye opplysninger i habilitetssaken til Tonje Brenna..

Aftenposten - 09 apr 24 kl. 09:14

Sterke reaksjoner mot Brenna og «misforstått snillhet»

Fellesorganisasjonen (FO), fagforeningen for sosialarbeidere, anklager statsråd Tonje Brenna for å undergrave arbeidet….

NRK - 07 nov 23 kl. 19:40

Støre om Brenna-håndtering: Innafor

SVs Audun Lysbakken tok opp Brenna-saken i sin utspørring av statsminister Jonas Gahr Støre under kontrollhøringen i dag. – Hvorfor kom du til at Tonje Brenna kunne fortsette som statsråd, spurte Lysbakken – Det var den første saken som ble en offentlig sak. Det var fordi Tonje Brenna tok den opp, sa Støre.

NRK - 13 mar 24 kl. 09:12

Brenna om ny heltidsrapport: – Vi sløser med folk og ressurser

En ny heltidsrapport viser titusener av deltidsansatte ønsker mer jobb. Sløsing med folk og ressurser, mener arbeids- og inkluderingsministeren. – Vi har 30.

E24 - 08 mar 24 kl. 20:37

Brenna har sendt nye dokumenter om habilitetssaken til Stortinget

Arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap) har sendt nye dokumenter til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om sin habilitetssak..

VG - 05 mar 24 kl. 15:12

Kontrollkomiteen har ikke konkludert om ny oppfølging av saken til Tonje Brenna

MDG åpnet tirsdag for at komiteen må følge opp for å undersøke om Brenna har brutt opplysningsplikten. Men flere partier holder seg foreløpig avventende..

VG - 05 mar 24 kl. 10:36

MDG: Vil starte nye undersøkelser mot Brenna

Lan Marie Berg (MDG) vil undersøke om Tonje Brenna (Ap) har brutt opplysningsplikten til Stortinget..

Aftenposten - 05 mar 24 kl. 10:12

Brenna må ikke gå, men hun kan ha syndet grovt

Det skulle bli en tøff dag for Erna Solberg. Nå blir Tonje Brenna lynavleder..

E24 - 05 mar 24 kl. 07:58

Frp har ikke lenger tillit til Brenna

Tirsdag skal habilitetssaken til arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap) voteres i Stortinget..

Aftenposten - 05 mar 24 kl. 07:04

NRK: Frp fremmer mistillitsforslag mot Brenna

Fremskrittspartiet har ikke lenger tillit til arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap), melder NRK..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com