Tonje Brenna

Thursday, 09 February, 03:52

Nyheter om Tonje Brenna

Sortering: Relevans | Senaste
VG - I førrgår: 18:39

Lanserer Tonje Brenna som Ap-nestleder

YOUNGSTORGET (VG) Et enstemmig sentralstyre i AUF har bestemt seg for å lansere kunnskapsminister Tonje Brenna (35) som Ap-nestleder. AUF-leder Astrid Hoem sier stolt at Brenna vil kunne bli den første overlevende fra Utøya-massakren som inntar partiledelsen..

VG - I førrgår: 18:39

Lanserer Tonje Brenna som Ap-nestleder

YOUNGSTORGET (VG) Et enstemmig sentralstyre i AUF har bestemt seg for å lansere kunnskapsminister Tonje Brenna (35) som Ap-nestleder. AUF-leder Astrid Hoem sier stolt at Brenna vil kunne bli den første overlevende fra Utøya-massakren som inntar partiledelsen..

NRK - 03 feb 23 kl. 16:05

Kunnskapsminister Tonje Brenna innlagt på sykehus

Kunnskapsminister Tonje Brenna er innlagt på sykehus, det skriver hun på Facebook. – Siden onsdag har jeg vært innlagt på Ahus. Unnskyld til alle jeg ikke fikk møtt, og som jeg hadde avtalt besøk og møter med.

NRK - 09 jan 23 kl. 13:28

Brenna skal lede nytt Ap-utvalg – skal få unge i arbeid

Arbeiderpartiet oppretter to nye utvalg for å lage ny politikk. Kunnskapsminister Tonje Brenna skal lede arbeidet med å få flere unge i arbeid. I tillegg oppretter Ap et utvalg som skal utvikle ny helse- og velferdspolitikk.

NRK - I førrgår: 19:14

AUF vil ha Brenna som Ap-nestleiar

Eit samrøystes sentralstyre i AUF har bestemt seg for å lansera kunnskapsminister Tonje Brenna som Ap-nestleiar. AUF-leiar Astrid Hoem seier til VG at det er viktig å få inn ein ny generasjon i partileiinga. Ho trekkjer fram at Brenna kan bli den første overlevande frå Utøya-massakren som er med i partileiinga..

Klartale - 31 jan 23 kl. 11:15

Flere unge gruer seg til å dra på skolen

Selv om de fleste klarer seg greit på skolen, så er det flere som gruer seg. Enda flere nå enn tidligere, viser ny rapport. Elvene opplever mer press og flere blir mobbet.

VG - 03 feb 23 kl. 16:09

Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) innlagt på sykehus

Under en spørretime på Stortinget, ble kunnskapsminister Tonje Brenna akutt dårlig: – Forferdelig ubehagelig..

Klartale - 02 maj 22 kl. 11:10

Håper endring kan gjøre norske elever mer motivert

Tonje Brenna er kunnskaps-minister. Hun vil at skolen skal bli mer praktisk. Det betyr at elevene skal gjøre mer fysiske ting, enn å lese bøker for å lære.

VG - 23 jan 23 kl. 12:22

ChatGPT-debatten: – Hva mener du, Brenna?

Konklusjonen min står: Statsråd Tonje Brenna og departementet hun leder ikke har forstått hva ChatGPT krever av dem..

Klartale - 20 jan 23 kl. 08:57

Flere elever blir mobbet

Utdannings-direktoratet lager Elevundersøkelsen hvert år. Fredag kom undersøkelsen fra 2022. Tallene viser at det har blitt mer mobbing på skolen det siste året.

VG - 19 jan 23 kl. 07:08

Raja «lurte» kunnskapsministeren med ChatGPT

Abid Raja (V) fikk roboten ChatGPT til å skrive et innlegg som han sendte til kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap). Brenna svarte ham uten å merke noe..

VG - 18 jan 23 kl. 18:22

Nysgjerrighet er ikke nok, Brenna

I VG 15. januar stiller kunnskapsminister Tonje Brenna opp på Elvebakken for å snakke med elever og ledelse om bruk av kunstig intelligens i skolen. Kunnskapsministeren ber lærere om å være «åpne og nysgjerrige» og «omfavne ny teknologi»..

NRK - 18 jan 23 kl. 08:00

Brenna vil ha 60 prosent barnehagelærere i barnehagene

Regjeringen tallfester at de vil at minst 60 prosent av de ansatte i barnehager skal være barnehagelærere. – Vi kan ikke slå oss til ro med at hver tredje ansatt mangler barnehagelærerutdanning eller relevant fagarbeiderutdanning. Alle foreldre bør kunne forvente at barna deres møter faglig trygge ansatte.

VG - 17 jan 23 kl. 16:49

Ap-Brenna slakter forslag om fireårig ungdomsskole

Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) avviser et ekstra skoleår på ungdomsskolen som Høyre vil prøve ut. Hun kaller forslaget en snikinnføring av karakterer i 7. klasse..

NRK - 02 nov 22 kl. 15:54

Varsler innstramminger mot barnehagemilliardærene

Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) varsler ny, kraftig barnehageinnstramming etter at barnehagemilliardærene Hans Jacob og Randi Sundby flytter ut av landet. Tirsdag ble det kjent at ekteparet Hans Jacob og Randi Sundby, som eier Norges største barnehagekonsern Læringsverkstedet, flytter ut av landet og til Sveits. De blir da så langt de siste i en rekke av norske milliardærer som har flyttet til landet den siste tiden.

Aftenposten - I førrgår: 03:00

Kunnskapsministerens parallellsamfunn

«Parallellsamfunn» kaller kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) det når hun i innbitt kamp vil kneble landets friskoler..

VG - 12 dec 22 kl. 18:01

Brenna på ungdomsskolen for å lære - av elevene

DRAMMEN (VG) Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) vil ikke virke belærende mot Emilie Vik (15) og Caleb Matulu (15). Hun vil tvert i mot lære av dem hva som skurrer og funker i ungdomsskolen..

NRK - 24 okt 22 kl. 12:40

Kunnskapsministeren sier nei til eksamensønske

Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) sier nei til Elevorganisasjonens ønske om å foreta en risikovurdering av eksamen til våren. Det er på bakgrunn av den langvarige lærerstreiken at Elevorganisasjonens leder Aslak Berntsen Husby i forrige uke etterlyste en slik risikovurdering. Han er bekymret for hvilke konsekvenser lærerstreiken har hatt for elever som ble hardt rammet og mener det haster med en analyse over konsekvensene.

NRK - 03 feb 23 kl. 06:36

Fleire klagar på oppfølging av skulemiljøsaker

Hausten 2022 blei det meldt inn 854 skulemiljøsaker til statsforvaltaren, viser tal frå Utdanningsdirektoratet. Det er ei auke på 266 saker samanlikna med same tid i fjor, skriv Kunnskapsdepartementet i ei pressemelding. I ni av ti saker som blei behandla fekk elevane medhald i at skulane ikkje hadde gjort nok.

NRK - 01 feb 23 kl. 10:24

Selbu ungdomsskole får Benjaminprisen 2022

Kunnskapsminister Tonje Brenna overrekker Benjaminprisen til Selbu ungdomsskole. Skolen får prisen for sitt langvarige og systematiske arbeid mot rasisme og diskriminering, det skriver Senter for studier om Holocaust og livssynsminoriteter i en pressemelding. Benjaminprisen er en skolepris som deles ut hvert år til en skole som arbeider godt og aktivt mot rasisme, og alle diskriminerende holdninger og handlinger.

VG - 07 dec 22 kl. 13:29

Brenna vil endre loven: 38 privatskoler kunne fått avslag

Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) strammer inn for privatskoler: Hun vil gjøre det lettere for lokale politikere å si nei til nye skoler..

NRK - 31 jan 23 kl. 09:22

Rapport viser at skoleelever opplever mer press og mobbing

Flere unge nå enn før mistrives på skolen. De opplever mer press og en økning i mobbing, viser en ny rapport. – Dette er tilbakemeldingen vi hentet fra systemet og som må tas på alvor, sier professor Tine Sophie Prøitz ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Dagbladet - 20 jan 23 kl. 07:01

Mobbetallene skyter i været: - Alvorlig

Nye tall viser at 1 av 10 sjuendeklassinger opplever mobbing i skolen. Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) mener de ferske tallene er et tydelig varsko..

Aftenposten - 19 jan 23 kl. 06:56

Raja lurte kunnskapsministeren med kunstig intelligens.

Abid Raja (V) fikk roboten ChatGPT til å skrive et innlegg som han sendte til kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap)..

VG - 17 jan 23 kl. 15:08

Urovekkende naivt, Tonje Brenna!

Landets øverste skolemyndighet har ikke forstått hva ChatGPT egentlig er..

NRK - 17 jan 23 kl. 10:34

Krever svar om stenging av Bråtejordet skole

Fremskrittspartiet krever nå svar fra kunnskapsminister Tonje Brenna etter at Bråtejordet skole i Lillestrøm måtte holde stengt to dager forrige uke. Det skriver Romerikes Blad. Himanshu Gulati (Frp) vil ha svar fra kunnskapsministeren i Stortingets spørretime onsdag.

NRK - 28 sep 22 kl. 10:38

Brenna: Streiken får ikke konsekvenser for eksamen

– Lærerstreiken får ingen konsekvenser for eksamen, slo kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) fast på en pressekonferanse onsdag. – Eksamen er en viktig del av sluttvurderingen til norske elever, sier Brenna, ifølge TV 2..

VG - 15 jan 23 kl. 21:11

Kunnskapsministeren etter robot-stunt: – Må omfavne ny teknologi

Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) er ikke urolig for at elever vil bruke kunstig intelligens til å jukse, men mener skolen må finne de riktige måtene å bruke verktøyet på..

NRK - 26 sep 22 kl. 05:55

Abid Raja: Brenna gjør for lite for barn og unge som mister undervisning

Nestleder og utdanningspolitisk talsperson i Venstre, Abid Raja, mener kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) er for stille når det gjelder lærerstreiken. – Streiken har pågått i månedsvis, og vi har ikke hørt noe fra Brenna. Men nå forventet jeg at hun skulle komme med mer enn en kommentar om at situasjonen er alvorlig for elevene, skriver Abid Raja i en epost til NTB.

NRK - 20 sep 22 kl. 12:23

Brenna: – Partene sitter med nøkkelen

– Det er mellom partene forhandlingene pågår, og det er de som vet både hva som skal til for å finne en løsning, og de som har ansvaret for å faktisk finne en løsning. Det sier kunnskapsminister Tonje Brenna til NRK om lærerstreiken. Regjeringen har et virkemiddel i tvungen lønnsnemd, men Brenna vil ikke svare på om det vurderes.

Aftenposten - 23 sep 22 kl. 13:10

Tonje Brenna kaller inn partene i lærerstreiken

Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) har bedt om et møte fredag med partene i lærerstreiken..

Klartale - 14 sep 22 kl. 08:46

Flere elever melder inn mobbesaker

886 mobbesaker ble meldt inn i første halvår av 2022. Mobbesakene blir meldt inn til statsforvalterne. Det er 16 prosent mer enn på samme tid i fjor.

NRK - 31 dec 22 kl. 04:41

Ap-veteran vil bytte ut Støre

Partiveteran og fagforeningstopp Torbjørn Bongo sier han mener Arbeiderpartiet må vurdere om Jonas Gahr Støre er rett mann for partilederjobben. Bongo, som er leder i Norges offisers- og spesialistforbund (NOF), sier til Klassekampen lørdag at han mener Støre tidvis har vært en svak leder, og at det er en del av forklaringen på hvorfor det går så dårlig med både Ap og regjeringen. Bongo har sittet på fylkestinget for Arbeiderpartiet i Troms og understreker at han uttaler seg som partimann.

Aftenposten - 04 nov 22 kl. 21:13

Refser Brenna for riking-utspill: – Direkte usant

Kunnskapsminister Tonje Brenna mener Solberg-regjeringen gjorde det lettere å bli rik på barnehager..

E24 - 04 nov 22 kl. 21:13

Refser Brenna for riking-utspill: – Direkte usant

Kunnskapsminister Tonje Brenna mener Solberg-regjeringen gjorde det lettere å bli rik på barnehager. – Vi strammet inn, svarer Høyre, som mener statsråden snakker usant..

NRK - 03 nov 22 kl. 08:43

2500 fleire lærarårsverk i skulen

Ei evaluering av lærarnormen viser at det har blitt over 2500 fleire lærarårsverk i offentlege barne- og ungdomsskular etter at normen blei innført i 2018. Det kjem fram i ei pressemelding frå Kunnskapsdepartementet. Dei fleste skulane har nå færre elevar per lærar, særleg på 1.

VG - 28 dec 22 kl. 08:08

Brennas oppfordring til foreldre i julen: Legg ned mobilen

Nesten 20.000 barn og unge har vært i kontakt med Røde Kors’ hjelpetjeneste «Kors på halsen» i år. Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) oppfordrer voksne til å lytte ordentlig til barna sine..

NRK - 22 dec 22 kl. 08:29

Bjørnar vil fortsatte som nestleder

Bjørnar Skjæran ønsker å fortsette i rollen som Ap-nestleder. Skjæran har hatt vervet alene siden Hadia Tajik trakk seg i mars. – Jeg stortrives i rollen som nestleder av Arbeiderpartiet, selv om det selvsagt går inn på oss alle når vi får elendige målinger.

NRK - 21 dec 22 kl. 20:47

Bjørnar Skjæran ønsker å fortsette som nestleder i Arbeiderpartiet

Bjørnar Skjæran ønsker å fortsette i rollen som Ap-nestleder. Skjæran har hatt vervet alene siden Hadia Tajik trakk seg i mars. – Jeg stortrives i rollen som nestleder av Arbeiderpartiet, selv om det selvsagt går inn på oss alle når vi får elendige målinger.

NRK - 14 dec 22 kl. 08:06

Ekstra strømstøtte til folkehøgskoler

Regjeringen gir 5,5 millioner kroner i engangsstøtte til folkehøgskoler som ikke har fått strømstøtte gjennom eksisterende ordninger. Det ekstraordinære engangstilskuddet skal hjelpe flere folkehøgskoler med høye strømutgifter i 2022. Tilskuddet er en del av folkehøgskolerammen for inneværende år.

NRK - 12 dec 22 kl. 20:54

Regjeringen stiller nye krav til styrer i barnehagene

Regjeringen ønsker å sikre styrers tilstedeværelse i barnehagene med ny forskrift. – Vi vil sikre at styrer får nok tid til å drive pedagogisk ledelse, og til å følge opp medarbeidere og barn. Derfor stiller vi tydeligere krav til tilstedeværende styrer, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) til Utdanningsnytt.

VG - 28 sep 22 kl. 10:08

Brenna om lærerstreiken: Fikk alvorlige konsekvenser

Kunnskapsminister Tonje Brenna lover å følge opp de som ble hardt rammet av streiken, og påpeker at ingen eksamener blir avlyst..

VG - 28 sep 22 kl. 10:08

Brenna om lærerstreiken: – Jeg er også skuffet

Kunnskapsminister Tonje Brenna vedgår at det er en stor utfordring å gjenopprettet tilliten mellom lærerne og kommunene..

Klartale - 26 sep 22 kl. 10:10

Krever at regjeringen gjør noe for barna

Lærerne har streiket i flere måneder. Partene prøver å bli enige. Men de klarer det ikke.

VG - 19 nov 22 kl. 20:03

En av Aps få stjerner

Ap er i fritt fall. En av få stjerner i partiet er kunnskapsminister Tonje Brenna. Hun har ledet i kriser før..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com