Shinzo Abe

Tuesday, 16 July, 14:29

Nyheter om Shinzo Abe

NRK - 08 jul 23 kl. 15:32

Japan markerte årsdagen for drapet på Abe

Vanlige japanere og ledere fra politikk og næringsliv markerte lørdag at det er ett år siden eksstatsminister Shinzo Abe ble drept på et valgmøte. – Når jeg er alene og bekymrer meg for om jeg har gjort det rette, husker jeg Shinzo Abes ord når han sa «Kishida-san, nå som du er statsminister, må du følge den stien du tror på», sier statsminister Fumio Kishida. Sammen med representanter fra regjeringspartiet, opposisjonen og næringslivet deltok Kishida i en privat seremoni med Abes enke og øvrige familie ved Zojoji-tempelet i Tokyo.

NRK - 13 jan 23 kl. 07:13

Mann tiltalt for drapet på Japans tidligere statsminister Shinzo Abe

Påtalemyndigheten i Japan har tiltalt en mann for attentatet mot Japans tidligere statsminister Shinzo Abe, melder nyhetsbyrået Reuters, som siterer lokale medier. Den tidligere marinesoldaten Tetsuya Yamagami (41) ble pågrepet umiddelbart etter drapet og har erkjent å ha skutt og drept Abe med et hjemmelaget våpen. Shinzo Abe var Japans lengstsittende statsminister.

NRK - 12 jun 23 kl. 08:20

Høring om drapet på Abe utsatt i Japan

En høring om drapet på Japans tidligere statsminister Shinzo Abe er utsatt etter at en mistenkelig gjenstand ble levert domstolen. Rettsbygningen ble evakuert. Tetsuya Yamagami (42) er tiltalt for drapet.

Klartale - 08 jul 22 kl. 12:58

Statsledere føler med familien til Shinzo Abe

– Det avskyelige drapet på Shinzo Abe er dypt tragisk. Han var en forsvarer av demokratiet og min venn og kollega gjennom mange år. Det sier Jens Stoltenberg.

Klartale - 08 jul 22 kl. 08:36

Japans tidligere statsminister ble skutt

Shinzo Abe ble skutt fredag. Han var i Nara-regionen i Japan. Abe er tidligere statsminister i Japan.

NRK - 13 jan 23 kl. 07:13

Mann tiltalt for attentatet mot Japans tidligere statsminister Shinzo Abe

Påtalemyndigheten i Japan har tiltalt en mann for attentatet mot Japans tidligere statsminister Shinzo Abe, melder nyhetsbyrået Reuters, som siterer lokale medier. Shinzo Abe var Japans lengstsittende statsminister. Han styrte landet først i ett år fra 2006 til 2007, så fra 2012 til 2020.

E24 - 08 jul 23 kl. 14:40

Japan markerte årsdagen for drapet på Abe

Vanlige japanere og ledere fra politikk og næringsliv markerte lørdag at det er ett år siden eksstatsminister Shinzo Abe ble drept på et valgmøte..

NRK - 22 sep 22 kl. 14:39

Anniken Huitfeldt skal representere Norge i begravelsen til Shinzo Abe

Utenriksminister Anniken Huitfeldt blir Norges representant når Japans tidligere statsminister Shinzo Abe skal begraves 27. september. Anniken Huitfeldt (Ap) vil være i Japan fra 26.

NRK - 25 aug 22 kl. 07:41

Japans politisjef går av som følge av attentatet på Shinzo Abe

Den nasjonale politisjefen i Japan går av for å påta seg ansvaret for attentatet på tidligere statsminister Shinzo Abe, som ble skutt og drept i forrige måned. Abe ble skutt og drept fredag 8. juli da han holdt en valgkamptale i en by i Nara-regionen.

Klartale - 27 sep 22 kl. 11:50

Shinzo Abe ble gravlagt

Shinzo Abe er tidligere statsminister i Japan. I juli ble han skutt og drept mens han talte. Tirsdag fulgte tusenvis av mennesker Abe til graven i Tokyo.

NRK - 27 sep 22 kl. 05:29

Shinzo Abe gravlegges

Tirsdag blir Japans tidligere statsminister Shinzo Abe gravlagt i Tokyo. Abe ble drept i et attentat i juli. Blant gjestene er USAs visepresident Kamala Harris og Australias nye statsminister Anthony Albanese.

Klartale - 01 jan 23 kl. 06:00

Krig, krise og klima preget nyhetene fra verden

Januar5. januar: Det er mange protester i Kasakhstan. Presidenten erklærer unntaks-tilstand i landet.

NRK - 08 jul 22 kl. 14:42

Innrømmer å ha skote Shinzo Abe

Mannen som var pågripen for å ha skote og drepe Japans tidlegare statsminister Shinzo Abe har innrømt at han stod bak skytinga. Det melder Reuters. Skyttaren har blitt identifisert som 41 år gamle Yamagami Tetsuya.

NRK - 09 jul 22 kl. 12:31

Abe-drapet: – Ubestridelige feil

Det ble gjort «ubestridelige feil» i sikkerheten til Japans tidligere statsminister Shinzo Abe. Det sier politisjefen etter at Abe i går ble skutt og drept under et valgkamparrangement. – Jeg tror det ikke kan nektes at det var problemer med vaktholdet og sikkerhetstiltakene for tidligere statsminister Abe, sier Tomoaki Onizuka, lederen for Nara-politiet..

NRK - 08 jul 22 kl. 10:15

Solberg om Abe-skyting: – En grusom handling

Høyre-leder Erna Solberg sier hun er rystet over angrepet på Japans tidligere statsminister Shinzo Abe. – Jeg er rystet over å høre om angrepet på Japans tidligere statsminister gjennom mange år. Tilstanden hans er foreløpig kritisk, men vi må håpe på at tilstanden hans blir bedre.

NRK - 22 sep 22 kl. 15:51

Sekt lover bot og bedring etter statsministerdrapet i Japan

Sekten Den forente familie innrømmer å ha mottatt «overdrevne» pengebidrag fra moren til den mistenkte for drapet på Japans tidligere statsminister Shinzo Abe. Abe ble drept på åpen gate under en tale i juli. Mannen som er mistenkt for drapet, Tetsuya Yamagami, hevder han skjøt den tidligere statsministeren på grunn av angivelige koblinger til Den forente familie.

NRK - 30 jul 22 kl. 06:00

Advokater mener Abe-drapsmannen var offer for omstridt sekt i Japan

Mannen som er siktet for drapet på Japans tidligere statsminister Shinzo Abe, er et av mange ofre for Den forente familie, ifølge en advokatgruppe i Japan. Det nyreligiøse kirkesamfunnet ble stiftet av Moon Sun-myung i 1954 og er også kjent som Enhetskirken og Moon-sekten. Kirkesamfunnet har fått mye oppmerksomhet i Japan etter at den mistenkte gjerningspersonen i drapet på Abe, Tetsuya Yamagami (41), fortalte politiet at motivet bak skytingen var Abes antatte koblinger til kirken.

NRK - 10 jul 22 kl. 09:25

Abe-drapsmann planla bombe

Tetsuya Yamagami, som er siktet for drapet på Japans tidligere statsminister Shinzo Abe, sier til politiet at han opprinnelig prøvde å lage en bombe, melder DPA. Det kom fram i et nytt avhør med politiet. Politiet ransaket 41-åringens hjem i Nara i Vest-Japan søndag, og konfiskerte våpen som ligner det som ble funnet på åstedet etter at Abe ble skutt.

Aftenposten - 08 jul 22 kl. 12:18

Shinzo Abe er skutt og drept. Slik prøvde han å forandre Japan.

Attentatet mot tidligere statsminister Shinzo Abe (67) har rystet Japan og verdenssamfunnet. Klokken 10..

E24 - 08 jul 22 kl. 10:50

NHK: Japans tidligere statsminister Shinzo Abe er død

Shinzo Abe, Japans lengstsittende statsminister, er død. Det melder den statlige japanske kringkasteren NHK. Han ble fredag skutt mens han holdt en tale..

NRK - 08 jul 22 kl. 10:47

Shinzo Abe er død

Japans tidlegare statsminister Shinzo Abe er død, melder kringkastaren NHK. Han blei skoten under eit politisk arrangement i 11.30-tida lokal tid i Nara-regionen vest i Japan..

VG - 08 jul 22 kl. 08:03

Stoltenberg om drapet på Shinzo Abe:

Fra hele verden kommer det nå reaksjoner på skytingen av Japans tidligere statsminister Shinzo Abe (67), som ble skutt da han holdt en tale under valgkamp fredag. Nå melder japanske medier at han er død..

VG - 08 jul 22 kl. 08:03

Stoltenberg om drapet på Shinzo Abe: – Dypt tragisk

Fra hele verden kommer det nå reaksjoner på skytingen av Japans tidligere statsminister Shinzo Abe (67), som ble skutt da han holdt en tale under valgkamp fredag. Nå melder japanske medier at han er død..

Aftenposten - 08 jul 22 kl. 07:30

Japans tidligere statsminister Shinzo Abe er skutt – tilstanden er kritisk

Japans tidligere statsminister Shinzo Abe (67) ble fredag skutt mens han talte i Nara-regionen i Japan..

E24 - 08 jul 22 kl. 06:27

Japans tidligere statsminister Shinzo Abe er skutt

Japans tidligere statsminister Shinzo Abe (67) ble fredag skutt mens han talte i Nara-regionen i Japan. Tilstanden hans skal være kritisk..

VG - 08 jul 22 kl. 05:26

Shinzo Abe skutt og drept under tale

Japans tidligere statsminister Shinzo Abe (67) ble skutt under en tale han holdt offentlig fredag morgen. Tilstanden er kritisk..

VG - 08 jul 22 kl. 05:26

NHK: Shinzo Abe skutt og drept under tale

Japans tidligere statsminister Shinzo Abe (67) døde etter han ble skutt under en tale han holdt offentlig fredag morgen..

VG - 08 jul 22 kl. 05:20

Shinzo Abe skutt under tale

Japans tidligere statsminister, Shinzo Abe, er skutt i brystet under en tale han holdt offentlig. Det melder den japanske kringkasteren NHK..

NRK - 08 jul 22 kl. 04:58

Japans tidligere statsminister Shinzo Abe skutt

Japans tidligere statsminister Shinzo Abe ble skadet etter å ha blitt truffet av et skudd, melder nyhetsbyrået AFP. Han skal ha falt om på bakken og fraktet til sykehus. *oppdateres..

NRK - 08 jul 22 kl. 04:58

Japans tidligere statsminister Shinzo Abe falt om under en tale

Japans tidligere statsminister Shinzo Abe blitt fraktet til sykehus etter å ha falt om mens han holdt en tale i byen Nara vest i Japan. *oppdateres..

NRK - 08 jul 22 kl. 04:58

Japans tidligere statsminister Shinzo Abe skutt under en tale

Japans tidligere statsminister Shinzo Abe ble fraktet til sykehus etter å ha falt om mens han holdt en tale i byen Nara vest i Japan, det melder landets allmennkringkaster NHK fredag. Ifølge politiet ble han skutt i ryggen, og skal ha vært bevisstløs da han ble fraktet bort, melder nyhetsbyrået Reuters. *oppdateres..

NRK - 08 jul 22 kl. 14:42

Innrømmer å ha skote Abe

Politiet i Nara i Japan seier dei har funne fleire våpen i heimen til den mistenkte mannen som skaut og drap den tidlegare statsministeren Shinzo Abe. Det melder Reuters. Politiet seier også at våpenet han brukte var heimelaga.

NRK - 08 jul 22 kl. 07:49

Japanske statsministeren: Tilstanden til Abe er svært kritisk

Statsministeren i Japan, Fumio Kishida seier på eit pressemøte at tilstanden til Shinzo Abe er svært kritisk, skriv Reuters. Han seier han ber for at Abe overlever. – Vi kan ikkje akseptere at denne valdelege handlinga skjedde i ein valkamp, seier Kishida.

Aftenposten - 27 sep 22 kl. 08:06

Protesterer mot statsbegravelse

Tusenvis av mennesker deltar i gravferden til Japans eksstatsminister Shinzo Abe..

NRK - 21 sep 22 kl. 02:23

Mann satte fyr på seg selv i Japan

I Japan er en mann sendt til sykehus, etter å ha satt fyr på seg selv nær kontoret til statsminister Fumio Kishida i Tokyo, opplyser lokale medier. I følge mediene skal mannen ha uttrykt misnøye med planene om en statsbegravelse for den drepte tidligere statsministeren Shinzo Abe. Politiet og statsministeren kontor, har ikke villet kommentere hendelsen.

NRK - 12 jul 22 kl. 06:32

Hundrevis tok farvel med Abe

Hundrevis av japanere har møtt opp ved Zojoji-tempelet i Tokyo for å ta farvel med tidligere statsminister Shinzo Abe, som dominerte landets politikk før han trakk seg i 2020, og døde etter å ha blitt skutt på et valgkampmøte i forrige uke, Aljazeera..

VG - 12 jul 22 kl. 04:00

Drapet på Abe: Mystisk «organisasjon» skal være nykristen bevegelse

Etter drapet på tidligere statsminister Shinzo Abe, sa politiet at gjerningsmannen bar nag mot en «organisasjon» – men ville ikke si hvilken. Nå tyder alt på at målet var et nykristent trossamfunn fra Sør-Korea..

VG - 12 jul 22 kl. 04:00

Drapet på Abe: Mystisk «organisasjon» skal være bryllups-sekt

Etter drapet på tidligere statsminister Shinzo Abe, sa politiet at gjerningsmannen bar nag mot en «organisasjon» – men ville ikke si hvilken. Nå tyder alt på at målet var et nykristent trossamfunn..

NRK - 11 jul 22 kl. 04:22

Solid valgseier for Japans regjeringsparti

Partiet til statsminister Fumio Kishida og koalisjonspartneren sikret seg nok stemmer til å beholde flertallet i nasjonalforsamlingens overhus Det liberaldemokratiske partiet (LDP) og deres allierte, partiet Komeito, styrket grepet om nasjonalforsamlingen ved å sikre seg mer enn 75 av de 125 setene som var på valg i overhuset, melder nasjonale medier. Valget ble holdt få dager etter drapet på tidligere statsminister Shinzo Abe, som hørte til LDP. Flertall for grunnlovsendring De to partiene LDP og Komeito har nå et flertall som sikrer to av tre stemmer i viktige saker, som å revidere Japans pasifistiske grunnlov.

NRK - 10 jul 22 kl. 03:38

Blinken reiser til Japan

USAs utenriksminister Antony Blinken reiser til Japan mandag for å vise medfølelse over drapet på tidligere statsminister Shinzo Abe, opplyser utenriksdepartementet i USA. Abe ble skutt og drept mens han holdt en tale i Nara-regionen natt til fredag 8. juli (norsk tid), melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 10 jul 22 kl. 02:29

Valglokalene åpnet i Japan

Valglokalene åpnet søndag morgen i Japan til et valg som finner sted i skyggen av drapet på tidligere statsminister Shinzo Abe to dager før. Det ventes at Det liberaldemokratiske partiet til Abe øker sin oppslutning i valget som gjelder halvparten av nasjonalforsamlingens overhus. Statsminister Fumio Kishida og andre politikere insisterer på at drapet ikke skal stanse den demokratiske prosessen.

NRK - 31 aug 22 kl. 07:32

Japans statsminister vil bryte bånd med omstridt kirkesamfunn

Japans statsminister Fumio Kishida sier at hans regjering skal bryte alle bånd med sekten Den forente familie. Det nyreligiøse kirkesamfunnet ble stiftet av Moon Sun-myung i 1954 og er også kjent som Enhetskirken og Moon-sekten. Den mistenkte gjerningspersonen bak drapet på Japans tidligere statsminister Shinzo Abe, som ble drept i juli, har sagt at bånd til kirkesamfunnet var bakgrunnen for drapet.

NRK - 09 jul 22 kl. 23:43

Planla drap på Abe med hjemmelaget våpen

Mannen som skjøt og drepte Shinzo Abe, mente at den tidligere japanske statsministeren var knyttet til en religiøs gruppe som hadde skylden for morens økonomiske tap, skriver nyhetsbyrået Reuters. Den arbeidsledige 41-åringen, som ble identifisert og mistenkt for drapet, skal ha brukt flere måneder på å planlegge angrepet med en hjemmelaget våpen, sa politiet til lokale medier lørdag..

NRK - 09 jul 22 kl. 06:12

Kinas statsminister sendte kondolanse til Japan

Kinas president Xi Jinping sendte lørdag kondolanse til den japanske statsministeren Fumio Kishida etter at tidligere statsminister Shinzo Abe døde fredag. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Abe døde etter at han ble skutt mens han holdt en tale..

VG - 08 jul 22 kl. 16:20

Slik var Abe: – En ekte hauk

Shinzo Abe ble statsminister i svært ung alder. Han beskrives som en «eksepsjonell politiker», tilhørte et politisk dynasti og ledet an en nasjonalistisk bevegelse i Japan. Fredag ble han drept..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com