Regjeringens

Tuesday, 21 September, 19:28

Nyheter om Regjeringens

Sortering: Relevans | Senaste
VG - 05 sep 21 kl. 18:26

Ap signaliserer støtte til Regjeringens oljeskatt

Arbeiderpartiet støtter Regjeringens forslag om en kontantstrømskatt på norsk sokkel, men ber om tid til å studere detaljene..

NRK - 01 sep 21 kl. 12:49

Støre åpen for oljeskattreform

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han var klar over at skatteregimet i oljesektoren skulle endres. At en potensiell endring skulle presenteres tirsdag, var likevel overraskende, sier han til NRK: – Ansattorganisasjoner og selskaper mener at dette kommer uten konsultasjon og kontakt, og det kommer noen dager før et valg. Så det får vi bare ta til etteretning, sier Støre.

Klartale - 13 timer siden

Tror på bedring med ny regjering

Organisasjonen Salam er misfornøyd med den blå Regjeringens arbeid for LHBT-personer. De tror Arbeiderpartiet vil gjøre en mye bedre jobb..

NRK - Igår: 18:33

EU og USA kritiske til valget

EU fordømmer det de mener har vært et skremselsklima i forkant av valget på ny nasjonalforsamling i Russland. Også USA er kritiske. – Det vi har sett i forkant til dette valget, er en atmosfære preget av trusler mot alle kritiske, uavhengige stemmer, sier EUs utenrikspolitiske talsmann Peter Stano.

NRK - Igår: 15:22

Avvikler Olje for utvikling

Regjeringens bistandsprogram ble etablert i 2005 og skulle bygge kompetanse for forvaltning av oljeressurser i over 30 land. Utenriksdepartementet skriver i en pressemelding at de nå avvikler programmet innen 2024. Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) begrunnet avgjørelsen med at bistandsbudsjettet skal ha en sterk klimaprofil..

NRK - 18 sep 21 kl. 05:49

Digitale tilsynssaker

På grunn av koronapandemien har Arbeidstilsynet nedprioritert tilsyn som ikke handler om smittevern. 46 prosent av tilsynene er gjort digitalt. Siden november i fjor har Regjeringens bestilling til Arbeidstilsynet vært å kontrollere smittevern på norske arbeidsplasser, skriver Klassekampen.

NRK - 17 sep 21 kl. 16:52

Danskene øker prisen på snus

En ny avgift skal bidra til å hindre at unge dansker snuser. Regjeringen vil øke prisen på en snusboks med 15 kroner. – Kreativiteten i tobakksindustrien er enorm.

VG - 17 sep 21 kl. 13:08

Slik blir neste steg i gjenåpningen

Dette er Regjeringens plan for videre gjenåpning..

E24 - 16 sep 21 kl. 17:36

Har kalt inn til gjenåpnings-møte med alle kommuner fredag

Fredag morgen, før Regjeringens corona-pressekonferanse, har helsemyndighetene innkalt til møte om gjenåpningen med blant annet alle landets kommuner..

VG - 16 sep 21 kl. 17:21

Har kalt inn til gjenåpnings-møte med alle kommuner fredag

Fredag morgen, før Regjeringens corona-pressekonferanse, har helsemyndighetene innkalt til møte om gjenåpningen med blant annet alle landets kommuner..

NRK - 16 sep 21 kl. 09:10

Helsedep. avviser gjenåpning

Regjeringen vil varsle full gjenåpning av samfunnet på en pressekonferanse om koronasituasjonen på fredag. Det skriver DN. DN skriver at regjeringen i dag skal beslutte om nøyaktig når tidspunktet for gjenåpning vil bli.

E24 - 15 sep 21 kl. 19:29

Produserer laks uten utslipp: – Dyrt å drive med innovasjon

Akvafuture oppfyller allerede Regjeringens mål om lakseoppdrett uten utslipp, men går med dundrende underskudd. Sjefen etterlyser bedre rammevilkår for lukket oppdrett..

NRK - 13 sep 21 kl. 10:59

275.000 på flukt i Burkina Faso

Over 275.000 mennesker i Burkina Faso har blitt fordrevet bare siden april, ifølge Regjeringens humanitære arm, CONASUR. Over 1,4 millioner mennesker er nå internt fordrevne.

VG - 12 sep 21 kl. 13:39

Mennesker dør uten håp på Regjeringens vakt

ALS-rammende stort sett i samme situasjon som for tre år siden, da vi begynte å jobbe sammen for å bedre denne pasientgruppens vilkår i Norge. I mellomtiden har hundrevis dødd og hundrevis fått diagnosen..

NRK - 10 sep 21 kl. 14:44

Vil styrke bostøtten med 70 mill.

Regjeringen vil styrke bostøtten i statsbudsjettet for 2022, gjennom å senke egenandelen for husstander med flere enn én person. Det innebærer at utgiftene til bostøtte økes med 70 millioner kroner i Regjeringens foreslåtte statsbudsjett for 2022. I en pressemelding anslår Høyre at dette vil gi om lag 17.

VG - 10 sep 21 kl. 13:13

Inntektssmell for Matoma

2020 ble et lite lukrativt år for Tom Stræte «Matoma» Lagergren (30), tross midler fra Regjeringens kompensasjonsordning..

Dagbladet - 10 sep 21 kl. 11:29

Steile fronter: - Forferdelig

Rovdyrdebatten i Valgboden ble raskt personlig fordi Sp-polikerens egne sauer ble drept av bjørn i sommer. Hun mener at Regjeringens rovdyrpolitikk er ute av kontroll. Ola Elvestuen (V) hevder Sp kommer med samme anklage hvert eneste år..

NRK - 09 sep 21 kl. 13:14

Skal gå gjennom etterlønn-ordningen

Stortingets presidentskap skal gå gjennom ordningen med etterlønn for stortingsrepresentanter, skriver Dagens Næringsliv. – Stortingets presidentskap har besluttet en gjennomgang av ordningen med etterlønn og fratredelsesytelser for stortingsrepresentanter i løpet av høsten 2021. Dette er i lys av Regjeringens gjennomgang av tilsvarende ordninger for regjeringsmedlemmer, sier stortingspresident Tone Trøen (H) til avisen..

Dagbladet - 09 sep 21 kl. 11:15

Slår tilbake mot Støre

Umoderne og utdatert, er dommen fra Ap-leder Jonas Gahr Støre om statsministerens skolepolitikk. Erna Solberg mener Ap gjør elevene en bjørnetjeneste ved å være mot Regjeringens kompetansekrav, og anklager Støre for å vingle..

NRK - 08 sep 21 kl. 15:51

Vil nekte kvinner å drive idrett

En talsmann for Taliban og den nye Regjeringens kulturdepartement, uttalte til den australske kanalen SBS at idrett med kvinnelige utøvere hverken sømmer seg, eller er nødvendig. Det skriver BBC. Ahmadullah Wasiq uttalte at kvinner blant annet ikke skal få spille cricket, til tross for at det er en svært populært sport i landet.

NRK - 08 sep 21 kl. 07:14

Signerte opprop mot vaksine

Faren for bivirkninger blant korona-vaksinerte barn er større enn faren for alvorlig sykdom. Det mener Finnmark Krfs Truls Olufsen-Mehus. Han møter motbør fra FHI, som mener det motsatte.

VG - 07 sep 21 kl. 20:50

FHI: Dette forsinker vaksineringen nå

Regjeringens viktigste milepæl for å gjenåpne Norge, er at 90 prosent av de voksne skal ha fått dose to. Det er flere ting som gjør at det henger igjen..

NRK - 07 sep 21 kl. 09:59

Forslag til nye nasjonalparker

Klokken 10.00 skal klima- og miljøministeren presentere Regjeringens forslag til nye nasjonalparker. Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn presenterer hvilke nye nasjonalparker regjeringen har bestemt at Miljødirektoratet skal utrede videre med sikte på å opprette..

NRK - 07 sep 21 kl. 09:59

Ti nye nasjonalparker

Klokken 10.00 presenterte klima- og miljøministeren Regjeringens forslag til nye nasjonalparker. Om noen år kan ti nye områder i Norge få status som nasjonalparker.

Aftenposten - 06 sep 21 kl. 23:02

– Når selv oljelobbyen omfavner oljeskatten, er bløffen avslørt

Det er talende at Norsk olje og gass nå gir støtte til Regjeringens omlegging av oljeskatten, mener Lan Marie Berg..

E24 - 06 sep 21 kl. 21:22

MDG-Lan: – Når selv oljelobbyen omfavner oljeskatten, er bløffen avslørt

Det er talende at Norsk olje og gass nå gir støtte til Regjeringens omlegging av oljeskatten, mener Lan Marie Berg..

NRK - 06 sep 21 kl. 17:07

Norsk olje og gass støtter oljeskatt

Styret i Norsk olje og gass har bestemt seg for å støtte prinsippet om kontantstrømskatt på norsk sokkel. Det er klart etter et styremøte i Norsk olje og gass mandag. – Næringen deler i stor grad Regjeringens analyser av effekten av forslaget.

VG - 06 sep 21 kl. 11:18

Vi trenger en uavhengig gransking av coronatiltakene

Velgerne fortjener innsyn i beslutningsgrunnlaget for Regjeringens økonomiske coronatiltak..

E24 - 05 sep 21 kl. 21:01

LO-topp i strupen på Sylvi Listhaug: – Fører strutsepolitikk

Frp slutter ringen med MDG, sier Fellesforbundet-leder Jørn Eggum om at Sylvi Listhaug sabler ned Regjeringens oljeskatteforslag. Selv støtter han hovedgrepet..

Aftenposten - 05 sep 21 kl. 18:39

Arbeiderpartiet signaliserer støtte til ny oljeskatt

Arbeiderpartiet støtter Regjeringens forslag om en kontantstrømskatt på norsk sokkel, men ber om tid til å studere….

E24 - 05 sep 21 kl. 18:23

Arbeiderpartiet signaliserer støtte til ny oljeskatt

Arbeiderpartiet støtter Regjeringens forslag om en kontantstrømskatt på norsk sokkel, men ber om tid til å studere detaljene..

NRK - 05 sep 21 kl. 18:23

Signaliserer støtte til oljeskatt

Arbeiderpartiet støtter Regjeringens forslag om en kontantstrømskatt på norsk sokkel, men ber om tid til å studere detaljene. – En omlegging av petroleumsskatten har ligget i kortene, sier Jonas Gahr Støre. Støre gjør det klart at Ap kommer til å støtte hovedgrepet i pakken, nemlig at sektoren skal gå over til en kontantstrømskatt.

NRK - 12 aug 21 kl. 18:35

NTB: Kan utsette deler av trinn 4

Smittesituasjonen fører til at deler av trinn fire i Regjeringens gjenåpningsplan kan bli utsatt på nytt. En sentralt plassert kilde sier til NTB at det vil overraske om regjeringen likevel bestemmer seg for å gjennomføre hele trinn fire i gjenåpningsplanen allerede nå. Etter det NTB kjenner til, har helsemyndighetene anbefalt regjeringen å prioritere skole og utdanning først.

NRK - 04 sep 21 kl. 15:52

Snur om oljeskatten

Naturvernforbundet mener Regjeringens forslag til ny oljeskatt er langt verre enn først antatt. Regjeringen har lagt stor vekt på støtten de har fått fra miljøbevegelsen. Det vil ikke Naturvernforbundets leder være med på: – Det nye forslaget vil ha en boost-effekt for oljeselskapene på kort sikt som vi så i koronapakken.

Aftenposten - 04 sep 21 kl. 12:56

Naturvernforbundet snur om oljeskatten: – Dette er ingen seier for miljøbevegelsen

Etter å ha sett mer på detaljene i Regjeringens forslag til nytt oljeskatteregime, mener Truls Gulowsen i….

E24 - 04 sep 21 kl. 11:36

Naturvernforbundet snur om oljeskatten: – Dette er ingen seier for miljøbevegelsen

Etter å ha sett mer på detaljene i Regjeringens forslag til nytt oljeskatteregime, mener Truls Gulowsen i Naturvernforbundet at forslaget ikke er bra i det hele tatt..

Aftenposten - 03 sep 21 kl. 18:57

Tajik om Zeros «klimabombe»: – Spikeren i kista for høyreRegjeringens klimaplan

Ifølge Zero vil Norge måtte kutte utslippene langt mer enn anslått i Regjeringens klimaplan..

E24 - 03 sep 21 kl. 18:12

Tajik om Zeros «klimabombe»: – Spikeren i kista for høyreRegjeringens klimaplan

Ifølge Zero vil Norge måtte kutte utslippene langt mer enn anslått i Regjeringens klimaplan. – Ser ikke ut til å være verdt papiret den er skrevet på, sier nestleder Hadia Tajik (Ap)..

NRK - 03 sep 21 kl. 17:15

Oljeskatten: Kutt på 45 milliarder

Høringsnotatet til Regjeringens forslag til ny oljeskatt ble offentliggjort fredag. I notatet skriver Finansdepartementet at den foreslåtte omleggingen av oljeskatten vil redusere statens inntekter de første årene, men øke dem på lengre sikt, skriver NTB. Oljeselskapene kan vente skattekutt på om lag 45 milliarder kroner i 2022.

E24 - 03 sep 21 kl. 16:34

Ferskt notat viser hvordan oljeskatten slår ut: Staten får inn 45 mrd. mindre i 2022

Regjeringens forslag til ny skatt vil senke statens inntekter med 45 milliarder kroner i 2022, men over tid går staten syv milliarder i pluss, ifølge et høringsnotat..

NRK - 03 sep 21 kl. 15:00

Oljeskatt sendt på høring

Regjeringens forslag til endringer i oljeskatten, som ble presentert på en hasteinnkalt pressekonferanse tirsdag, ble fredag sendt på høring. Høringsdokumentene er offentliggjort. Finansdepartementene gjennomgår forslaget i et 45 sider langt høringsnotat..

NRK - 03 sep 21 kl. 12:57

Sterkere vern for lule- og sørsamisk

Regjeringen vil sende en formell erklæring til Europarådet om at Norge utvider sine forpliktelser for lule- og sørsamisk språk. Det innebærer at de tre største samisk språkene, nordsamisk, sørsamisk og lulesamisk, vil omfattes av del tre av minoritetsspråkpakten, som betyr at språkene får et sterkere vern. Med dette formaliserer man vernet av lule- og sørsamisk språk.

NRK - 03 sep 21 kl. 11:42

Rødt advarer regjeringen

Rødt-leder Bjørnar Moxnes sier til NRK at han vil be presidentskapet om å hasteinnkalle Stortinget hvis ikke regjeringen går med på å forlenge kriseordningene for permitterte etter 1. oktober. Moxnes venter på utfallet av Regjeringens møte i dag med representanter fra arbeidsgiver- og arbeidstakersiden..

E24 - 03 sep 21 kl. 06:38

Ny oljeskatt: – For nye felt ser dette gunstig ut

Regjeringens forslag til ny oljeskatt kan gi fart i nye utbyggingsprosjekter fra 2022. Dette viser beregninger Rystad Energy har gjort..

VG - 02 sep 21 kl. 22:03

NFF-Klaveness svarer Høie: – Urimelig

Norges Fotballforbund tar helse- og omsorgsminister Bent Høies uttalelser ille opp. Ståle Solbakken får full støtte etter utspillene mot Regjeringens håndtering av fotballen i pandemien..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt