Koranen

Tuesday, 16 July, 14:16

Nyheter om Koranen

NRK - I førrgår: 21:54

Blir ikke slutt på halalslaktet kylling i Norge

Fredag skrev Islamsk Råd Norge i en pressemelding at det blir slutt på Halal-slakting i Norge når Elverum sitt slakteri blir lagt ned. Det stemmer ikke. All slakting av kylling, også halalslaktingen av kylling flytter til Herland i Østfold, forteller konserndirektør i Nortura Kjell S.

NRK - 21 jun 24 kl. 10:59

Mann anklaget for blasfemi drept av mobb i Pakistan

Torsdag kveld ble en mann drept av en rasende mobb i Madyan nordvest i Pakistan, skriver NTB. Mannen ble anklaget for å ha skjendet Koranen. Flere hundre menn stormet først politistasjonen der mannen ble holdt i varetekt.

Aftenposten - 22 maj 24 kl. 07:37

Kristendommen er bedre enn islam

Jeg fikk sjokk da jeg som voksen leste Koranen og hadithene med nye øyne..

Klartale - 25 aug 23 kl. 13:33

Danmark vil gjøre dette forbudt

Koranen er islams hellige bok. Den har blitt brent flere ganger i Sverige og Danmark. Dette har ført til stor misnøye i flere muslimske land.

NRK - 19 aug 23 kl. 13:47

Tsjetsjenias leder oppfordrer til vold mot land der Koranen brennes

Tsjetjsenias leder Ramzan Kadyrov, som er en nær alliert av Russlands president Vladimir Putin, oppfordrer i en video til vold mot land der Koranen brennes. Det var på Telegram torsdag at Kadyrov oppfordret til voldshandlinger mot land "der man tillater at vårt hellige skrift Koranen brennes", skriver Berlingske. Kadyrov er en av Putins mest trofaste støttespillere når det gjelder krigen i Ukraina.

Klartale - 01 maj 24 kl. 12:00

– Å bli muslim er det mest egoistiske valget jeg noensinne har tatt

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 28 aug 23 kl. 15:25

Støre avviser forbud mot koranbrenning

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier det ikke er aktuelt for Norge å forby brenning av Koranen, slik den danske regjeringen har foreslått. – Det er ikke en aktuell plan vi har i Norge i dag, sier Støre til NRK. Han sier han tar sterk avstand fra brenning av Koranen, men at han har tillit til at politiet «gjør gode vurderinger når de skal tillate ulike markeringer».

Klartale - 03 jul 23 kl. 11:29

Mange reagerer etter Koranen ble brent i Sverige

Politiet sa ja til at Koranen ble brent i Sverige forrige uke. Demonstrasjonen skjedde utenfor en moské på Medborgarplatsen. Det ligger på Södermalm i Stockholm.

NRK - 27 mar 24 kl. 11:27

Svensk koranbrenner søker asyl i Norge

Svensk-irakiske Salwan Momika som har brent Koranen flere steder i Sverige, vil søke asyl i Norge, skriver Expressen. – Jeg flytter til et land som ønsker meg velkommen og respekterer meg. Sverige respekterer meg ikke, sier han til avisen.

VG - 27 mar 24 kl. 11:17

Expressen: Svensk koranbrenner vil søke asyl i Norge

Salwan Momika, som har brent Koranen i Sverige, forlater Sverige og vil søke asyl i Norge..

Klartale - 21 jul 23 kl. 12:51

Derfor er det vanskelig å nekte koranbrenning

Flere ganger har folk tent på og brent opp Koranen. Dette misliker noen sterkt. Men hvorfor lar politiet folk tenne på Koranen?

Klartale - 21 jul 23 kl. 06:00

Koranbrenning i Sverige stanset

Koranen ble brent i Sverige. Mange muslimske land reagerte. De likte ikke at en koran ble brent.

Klartale - 08 dec 23 kl. 08:58

Danmark forbyr brenning av Koranen

Politikerne i Danmark forbyr brenning av koraner. Det samme gjelder andre religiøse skrifter. Ingen har lov å brenne dem på offentlig sted.

Klartale - 12 okt 23 kl. 13:30

En mann ble dømt for koranbrenning i Sverige

Mannen delte en video der en koran ble brent på en grill. Koranen ble brent sammen med bacon. Lydsporet i filmen var sangen «Remove kebab».

NRK - 26 jan 24 kl. 10:19

Bileier dømt til ett år og sju måneder i fengsel etter Sian-påkjørsel

Kvinnen som eide bilen som kjørte på Sian-leder Lars Thorsen, er dømt til fengsel i ett år og sju måneder. Det kommer fram i dommen fra Oslo tingrett. Dommen er enstemmig.

Klartale - 04 aug 23 kl. 13:00

Muslimer ble bedt om å ta hevn

Aksjonister har brent Koranen både i Sverige og Danmark. Koranen er islams hellige bok. Mange muslimske land har reagert på brenningen.

NRK - 21 dec 23 kl. 12:23

Rasmus Paludan får erstatning etter drapstrussel

Provokatøren Rasmus Paludan får en erstatning på 30.000 svenske kroner etter å ha blitt utsatt for drapstrusler. En tenåringsgutt skrev i sosiale medier i april i fjor at Paludan ville bli drept om han kom til Kalmar.

NRK - 16 dec 23 kl. 10:58

Kuwaits statsoverhode sjeik Nawaf er død

Kuwaits emir Nawaf al-Ahmad al-Sabah er død, 86 år gammel, melder landets statskanal. Han fikk kun tre år på tronen. Kuwaitisk rikskringkasting avbrøt lørdag morgen ordinær sendeplan og sendte i stedet vers fra Koranen.

NRK - 11 dec 23 kl. 11:38

Rasmus Paludan stifter teatergruppe for å omgå forbud mot koranbrenning

I forrige uke vedtok Danmark en lov som forbyr koranbrenning. Provokatøren Rasmus Paludan har dannet en teatergruppe for å forsøke å omgå reglene. Teatergruppen heter «Official message from Prime Minister of Denmark».

Klartale - 28 jun 23 kl. 13:35

Svensk politi lar folk brenne Koranen

Politiet i i Stockholm henter inn politi fra hele landet. Noen vil brenne koraner utenfor en moské. Koranen er islams hellige skrift.

NRK - 07 dec 23 kl. 14:54

Danmark har vedtatt lov som forbyr koranbrenning

Det skriver danske medier. Loven ble vedtatt etter en avstemning torsdag. Ifølge danske DR blir det straffbart å blant annet brenne Koranen.

NRK - 29 nov 23 kl. 13:38

Wilders åpner for mindretallsregjering i Nederland

Wilders' Frihetsparti (PVV) ble størst i det nederlandske valget 22. november, med 37 av 150 mandater i nasjonalforsamlingen. Det har imidlertid vært vanskelig for ytre høyre-politikeren å finne koalisjonspartnere til en flertallsregjering.

Aftenposten - 29 sep 23 kl. 21:30

Mens Sian forsøkte å tenne på Koranen, valgte ungdommer pizza og volleyball på ungdomsklubben.

Mens Sian forsøkte å tenne på Koranen, valgte ungdommer pizza og volleyball på ungdomsklubben..

NRK - 24 jul 23 kl. 13:01

Demonstrantar brann Koranen utanfor den irakiske ambassaden i København

Ei lita gruppe demonstrantar sette måndag fyr på ei utgåve av Koranen, den heilage boka til islam, framfor den irakiske ambassaden i København. Gruppa, som kallar seg Danske Patrioter, heldt også ein liknande demonstrasjon førre veke og strøymde hendingane på Facebook. Brenninga av Koranen av demonstrantar i Sverige og Danmark har skapt sterke reaksjonar i den muslimske verda.

Klartale - 21 jul 23 kl. 12:30

Tyrkia vil at Rasmus Paludan blir arrestert for brenning av Koranen

Dansk-svenske Rasmus Paludan har brent Koranen. Tyrkia vil sende ut en arrestordre på han. Det melder det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu.

NRK - 05 nov 23 kl. 23:34

15-åring utnevnt til sikkerhetssjef i Tsjetsjenia

En 15 åring er utnevnt som sikkerhetssjef i Tsjetsjenia, det melder Reuters. Adam Kadyrov er sønn av den tsjetsjenske lederen Ramzan Kadyrov. I 20 år har familien Kadyrov styrt landet.

NRK - 20 jul 23 kl. 20:41

Tyrkia fordømmer sterkt "foraktelig angrep" Koranen

Tyrkia fordømmer sterkt det de omtaler som et «foraktelig angrep» på Koranen foran Iraks ambassade i Stockholm. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Bakgrunnen er en koranbrenning som skulle finne sted i Sveriges hovedstad torsdag.

NRK - 20 jul 23 kl. 20:41

Tyrkia fordømmer sterkt "foraktelig angrep" på Koranen

Tyrkia fordømmer sterkt det de omtaler som et «foraktelig angrep» på Koranen foran Iraks ambassade i Stockholm. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Bakgrunnen er en koranbrenning som skulle finne sted i Sveriges hovedstad torsdag.

NRK - 20 jul 23 kl. 11:24

Irak: Vil kutte diplomatiske bånd med Sverige hvis Koranen brennes igjen

Irakiske myndigheter vurderer brenningen av Koranen som et sikkerhetsbrudd, og vil kutte diplomatiske bånd med Sverige hvis Koranen brennes igjen. Flere hundre demonstranter stormet i natt Sveriges ambassade i Bagdad foran en ny, varslet koranbrenning i Stockholm torsdag..

Klartale - 10 jul 23 kl. 06:14

Slik blir Natos toppmøte i Vilnius

11. og 12. juli kommer de mektige folkene til Vilnius i Litauen.

NRK - 22 aug 23 kl. 14:47

Har søkt om tolv nye koranbrenningar

Salwan Momika, som tidlegare har fått merksemd for å ha brent Koranen fleire stader i Stockholms-området, har sendt tolv nye søknadar om å få brenne Koranen blant anna i Stockholm, Malmö og Örebro, melder Sveriges Radio. Søknadane blei sendt måndag, og er så langt ikkje godkjent. Politiet i Stockholm seier dei så langt som råd skal gi løyve til allmenne samkomme..

Dagbladet - 14 okt 23 kl. 15:27

- Voldspotensial

Vil skjende Koranen ved Gaza-markering i Oslo..

NRK - 18 aug 23 kl. 18:04

Den svenske regjeringen vurderer å gi politiet makt stoppe koranbrenning

Sveriges regjering vurderer å endre loven for å gjøre det mulig for politiet å nekte folk å brenne Koranen, men bare hvis de truer nasjonal sikkerhet, sa regjeringen fredag ifølge Reuters. Sverige hevet terrorberedskapen til det nest høyeste nivå torsdag. Dette for å hindre angrep etter at flere koranbrenninger og andre handlinger mot islams helligste tekst, gjorde flere muslimer rasende og utløste trusler fra jihadister.

NRK - 16 aug 23 kl. 20:39

Muslimsk mobb angrep kristne boliger og tente på kirker i Pakistan

Påstander om at en kristen mann hadde skjendet Koranen, fikk muslimer øst i Pakistan til å angripe kristne boliger og tenne på kirker, opplyser politiet. Volden i Jaranwala i Punjab startet da noen muslimer påsto de hadde sett en kristen mann som bor i området, rive sider ut av en koran. Han og en venn ble anklaget for å ha slengt koransidene på bakken og for å ha skrevet fornærmelser på noen av dem.

Klartale - 23 sep 23 kl. 06:00

Får store følger for landet

Taliban tok makta i Afghanistan i 2021. Gruppa bestemte at jenter ikke får ta utdanning. De får bare gå seks år på skole.

NRK - 26 jul 23 kl. 13:15

Muslimske land skal diskutere koranbrenningen i Sverige og Danmark

Utenriksministrene i 57 islamske land skal 31. juli holde et ekstraordinært nettmøte for å drøfte brenningen av Koranen i Sverige og Danmark. De 57 landene er medlemmer av den islamske konferanseorganisasjonen (IKO).

NRK - 24 jul 23 kl. 13:01

Protestantar sette fyr på Koranen framfor den irakiske ambassaden i Danmark

Ei lita gruppe kalla «Patrioerne går live» demonstrerer og brenn Koranen framfor den irakiske ambassaden i København måndag..

NRK - 22 jul 23 kl. 15:39

Løkke fordømmer bokbrenning

Danmarks utenriksminister Lars Løkke Rasmussen fordømmer brenningen av en bok utenfor den irakiske ambassaden i København fredag. – Jeg fordømmer den slags dumheter som en liten håndfull enkeltpersoner sto for i går foran Iraks ambassade, sier Løkke Rasmussen i en skriftlig kommentar. Det er en skjendig handling å krenke andres religion enten det gjelder brenning av bøker eller andre religiøse symboler.

NRK - 22 jul 23 kl. 09:41

Irak fordømmer koranbrenning i Danmark

Irakiske myndigheter fordømmer i kraftige ordelag fredagens koranbrenning utenfor landets ambassade i København. – Utenriksdepartementet fordømmer på det kraftigste hendelsen der den hellige Koranen og Iraks flagg ble skjendet utenfor den irakiske ambassaden i Danmark, heter det i en uttalelse. Politiet i København bekrefter at to personer fredag ettermiddag «brente en bok» utenfor den irakiske ambassaden, men opplyser ikke om det var snakk om Koranen.

NRK - 22 jul 23 kl. 09:41

Demonstranter forsøkte å storme ambassadeområdet i Bagdad

Flere hundre demonstranter forsøkte i morgentimene lørdag å storme ambassadeområdet i Bagdad, i protest mot det som kan ha vært en koranbrenning fredag utenfor landets ambassade i København. Demonstrantene ble stanset av irakiske sikkerhetsstyrker, som blokkerte Jumhuriya-brua som leder til Bagdad såkalt grønne sone. Irakiske myndigheter fordømmer i kraftige ordelag hendelsene i Danmark.

NRK - 20 jul 23 kl. 20:29

Sveriges ambassadør til Iran kalt inn på teppet

Iran har kalt inn Sveriges ambassadør på teppet etter «vanhelligelse» av Koranen, opplyser statlige iranske medier. Utenriksdepartementet i Iran vil torsdag overlevere en «kraftig protest mot vanheliggelsen av den hellige Koranen,» skriver statlige medier. Natt til torsdag ble Sveriges ambassade i Irans naboland Irak stormet i protest mot en planlagt koranbrenning i Stockholm.

VG - 01 sep 23 kl. 05:41

Høyre-topp foreslo å hindre koranbrenning – nå beklager han

Høyres byrådslederkandidat i Oslo tok til orde for å hindre brenning av koraner på kommunens eiendom under et valgmøte i en moské. Nå vil han heller at kommunen finner «egnede steder» å brenne Koranen på..

NRK - 30 aug 23 kl. 09:39

To planlagte koranbrenninger er avlyst i Sverige

Salwan Momika, som har ved flere anledninger brent Koranen i Stokholm, har avlyst dagens og morgendagens planlagte aksjoner. Det skriver Aftonbladet. Momika hadde søkt om tillatelse om aksjoner, hvor han haadde tenkt å brenne kornanen.

VG - 05 jul 23 kl. 11:57

Da Erdogan brente Koranen

Koranbrenning vekker sterke følelser. Handler dette om sinne mot Vesten, og ikke kun selve brenningen av Koranen?.

NRK - 26 aug 23 kl. 16:17

Åkesson hardt ut mot forbud mot koranbrenninger

Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson tar avstand fra all form for lovgiving for å stoppe koranbrenninger. – Snakket om å innskrenke vår ytringsfrihet gjør meg inderlig urolig, sier SD-lederen i sin sommertale i Sölvesborg etter å ha tilbrakt hele sommeren utenfor offentligheten. I talen lørdag viser han til forslaget fra Danmarks regjering om å forby offentlig brenning av Koranen og andre religiøse skrifter.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com