Rasmus Paludan

Tuesday, 16 July, 13:41

Nyheter om Rasmus Paludan

NRK - 21 dec 23 kl. 12:23

Rasmus Paludan får erstatning etter drapstrussel

Provokatøren Rasmus Paludan får en erstatning på 30.000 svenske kroner etter å ha blitt utsatt for drapstrusler. En tenåringsgutt skrev i sosiale medier i april i fjor at Paludan ville bli drept om han kom til Kalmar.

NRK - 11 dec 23 kl. 11:38

Rasmus Paludan stifter teatergruppe for å omgå forbud mot koranbrenning

I forrige uke vedtok Danmark en lov som forbyr koranbrenning. Provokatøren Rasmus Paludan har dannet en teatergruppe for å forsøke å omgå reglene. Teatergruppen heter «Official message from Prime Minister of Denmark».

Klartale - 21 jul 23 kl. 12:30

Tyrkia vil at Rasmus Paludan blir arrestert for brenning av Koranen

Dansk-svenske Rasmus Paludan har brent Koranen. Tyrkia vil sende ut en arrestordre på han. Det melder det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu.

Klartale - 21 mar 23 kl. 08:41

Paludan får ikke brenne Koranen i Storbritannia

Det har vært mye oppmerksomhet rundt politiker Rasmus Paludan. Tidligere i år brente han en koran, muslimers hellige bok. Det skjedde utenfor den tyrkiske ambassaden i Stockholm.

NRK - 21 jul 23 kl. 12:08

Nyhetsbyrå: Tyrkia har utstedt arrestordre på Rasmus Paludan

Tyrkia har utstedt arrestordre på dansk-svenske Rasmus Paludan for koranbrenning i Sverige. Det melder det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu. Arrestordren kommer som følge av at Paludan i januar i år brente en koran utenfor den tyrkiske ambassaden i Stockholm.

Klartale - 31 jan 23 kl. 06:00

Politiker skaper problemer for Sverige

Sverige og Finland vil bli en del av Nato. Alle medlemmene av Nato må si ja for at det skal skje.Nato er et forsvars-samarbeid.

NRK - 18 aug 23 kl. 16:32

Koronabrenner fikk bot på 15.000 kroner for ærekrenkelse

Koranbrenneren Rasmus Paludan må betale 15.000 kroner i erstatning for ærekrenkelser mot en somalisk kvinne, har Danmarks høyesterett avgjort. Saken knytter seg til en demonstrasjon på Nørrebro i København i 2019.

NRK - 10 mar 23 kl. 14:01

Paludan siktet for hets mot folkegruppe

Den islamfiendtlige provokatøren Rasmus Paludan er siktet for hets mot folkegruppe etter en koranbrenning i Malmö i påsken i fjor. Svensk lov har en egen paragraf som omhandler hets mot folkegruppe. I Norge er samme type lovbrudd regulert i den såkalte rasismeparagrafen.

Klartale - 27 jan 23 kl. 08:35

Vil brenne en koran hver fredag i protest

Sverige vil inn i forsvars-samarbeidet Nato. Alle Nato-land må si ja, men Tyrkia sier nei. Tyrkia krever å få tilbake kurdere de mener er terrorister.

NRK - 27 jan 23 kl. 01:32

Paludan vil brenne koraner til Sverige slippes inn i Nato

Den dansk-/svenske aktivisten Rasmus Paludan sier til svenske Aftonbladet at han vil brenne en koran foran den tyrkiske ambassaden i København hver fredag –fram til Sverige slippes inn i Nato. Etter at Paludan brente en koran i Stockholm den 23. januar sa den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan at Sverige ikke kan regne med Tyrkias støtte til å bli Nato-medlem.

NRK - 04 maj 23 kl. 17:37

Koranbrenner besluttet fengslet i Sverige

Rasmus Paludan har ved flere anledninger brent koraner i Sverige, og er nå besluttet pågrepet av domstolen i Sverige. Det skriver avisa Aftonbladet. Paludan er mistenkt for flere forhold og vil umiddelbart bli fengslet hvis han kommer til Sverige, får avisa opplyst..

Klartale - 27 jan 23 kl. 15:43

Demonstrasjoner i Midtøsten etter brenning av koranen

Politiker Rasmus Paludan har brent en koran, muslimers hellige bok. Det skjedde utenfor den tyrkiske ambassaden i Stockholm. Paludan er både dansk og svensk.

NRK - 26 jan 23 kl. 19:03

Paludan til Aftonbladet: – Vil brenne ein koran kvar fredag fram til Sverige sleppast inn i NATO

Politikaren Rasmus Paludan hissa på seg Tyrkia og president Erdogan då han vekka merksemd med å brenne koranen i Stockholm. Dette gjorde at Tyrkia sette seg på bakbeina om svensk NATO-medlemskap. Paludan er partileiar for det danske, ytre høgrepartiet Stram Kurs.

NRK - 21 jan 23 kl. 14:54

Paludan gjennomførte koranbrenning i Stockholm

Den høyreekstreme politikeren Rasmus Paludan gjennomførte den planlagte koranbrenningen utenfor Tyrkias ambassade i Stockholm lørdag. Paludan hadde fått tillatelse til å gjennomføre protesten, noe som falt tyrkerne tungt for brystet. Utenriksdepartementet i Ankara sa lørdag at det håpet svenske myndigheter ville sette en stopper for brenningen av muslimenes hellige tekst.

NRK - 20 jan 23 kl. 11:41

Får brenne koran ved Tyrkias ambassade i Stockholm

Den høyreekstreme politikeren Rasmus Paludan har fått tillatelse til å brenne en koran ved Tyrkias ambassade i Stockholm lørdag. Politiet innvilget torsdag Paludans søknad om å få holde et folkemøte i nærheten av Tyrkias ambassade klokken 13 lørdag. Der planlegger han å brenne en koran – noe han også har gjort ved tidligere anledninger.

VG - 21 mar 23 kl. 05:35

Paludan får ikke slippe inn i Storbritannia for å brenne Koranen

Britiske myndigheter nekter dansksvenske Rasmus Paludan innreise fordi han hadde planer om å dra til Wakefield for å brenne et eksemplar av Koranen onsdag..

NRK - 21 mar 23 kl. 01:28

Paludan nektes innreise i Storbritannia

Britiske myndigheter nekter dansksvenske Rasmus Paludan innreise fordi han hadde planer om å dra til Wakefield for å brenne et eksemplar av Koranen onsdag. Det opplyste den britiske sikkerhetsministeren Tom Tugendhat i Underhuset mandag, melder BBC. Tugendhat grep inn etter at Labour-medlem Simon Lightwood fra Wakefield i Underhuset ga uttrykk for bekymring rundt Paludans planlagte besøk.

NRK - 28 jan 23 kl. 15:15

Pause i Nato-prosessen for Sverige

Utenriksminister Tobias Billström (M) i Sverige sier at Nato-prosessen nå er satt på vent, på grunn av de tyrkiske reaksjonene og demonstrasjonene som har oppstått som følge av koranbrenningen fra den høyreekstreme dansksvenske politikeren Rasmus Paludan. Det melder svenske Expressen. Til tross for uroen håper regjeringen i Sverige at de fortsatt kan få bli med i Nato i sommer, skriver avisen.

VG - 26 jan 23 kl. 19:13

Paludan: – Jeg skal brenne en koran hver fredag til Sverige slippes inn i Nato

Koranbrenningen i Stockholm har ført til Nato-trøbbel for Sverige. Nå kommer den høyreradikale politikeren, Rasmus Paludan, med et løfte til Tyrkia:.

Klartale - 24 jan 23 kl. 14:45

Dette er Nato-konflikten

Sverige og Finland vil bli en del av forsvars-samarbeidet Nato. Tyrkia har stilt krav til Sverige, som Sverige ikke ønsker å godta. Det fører til at Tyrkia sier nei til at Sverige og Finland skal bli en del av samarbeidet.

Dagbladet - 21 mar 23 kl. 05:05

Nektes innreise i Storbritannia

Dansksvenske Rasmus Paludan planla å å reise til Storbritannia denne uka for å brenne koranen. Nå nektes han innreise..

NRK - 09 mar 23 kl. 17:01

Sverige melder om små framskritt i Nato-samtaler

Sveriges Nato-forhandler Oscar Stenström beskriver torsdagens Nato-samtaler med Finland og Tyrkia som «et lite skritt framover». Samtalene mellom landene ble gjenopptatt i Brussel torsdag. De tok slutt etter at den høyreekstreme politikeren Rasmus Paludan satte fyr på Koranen utenfor Tyrkias ambassade i Stockholm i januar.

NRK - 09 mar 23 kl. 14:44

Nato-forhandlerne på plass i Brussel

Forhandlere fra Sverige, Finland og Tyrkia er på plass i Brussel for nye samtaler om Nato-søknadene. Rundt klokken 13.30 ankom Sveriges sjefforhandler Oscar Stenström Natos hovedkvarter i Brussel, hvor han håndhilste på sin finske kollega Jukka Salovaara.

Klartale - 08 mar 23 kl. 09:29

Sverige frykter terror mer enn før

Sverige er mer bekymret for terror. Landet er et «prioritert» mål, mener ei gruppe. NCT vurderer terror-trusselen i landet.

NRK - 01 maj 22 kl. 18:35

Rasmus Paludan ble jaget vekk utenfor moské i Uppsala

Den høyreekstreme danske politikeren Rasmus Paludan var til stede utenfor en moské i Uppsala søndag, melder Expressen. Tilstedeværelsen hans førte til opptøyer. Paludan ble jaget vekk av flere personer.

Klartale - 16 feb 23 kl. 10:10

Nettsidene til PST har sluttet å virke

Noe er feil på nettsiden til PST. Feilen ble først omtalt av Nettavisen like før klokken 10 torsdag. Folk får se en feilmelding hvis de prøver å besøke siden.

Klartale - 08 feb 23 kl. 12:15

Spesialpoliti mener vi bør være forsiktige

Brenning av Koranen har vært et hett tema den siste tiden. Mye av årsaken er den danske og svenske politikeren Rasmus Paludan. Politiker skaper problemer for SverigeHan har sagt at han vil brenne Koranen hver fredag.

NRK - 01 feb 23 kl. 10:28

Tyskland stenger konsulat i Istanbul

Tyskland stenger sitt konsulat i Istanbul på grunn av økt fare for et angrep, melder det tyske utenriksdepartementet. Tyskland advarer tyskere i storbyen om at faren er særlig stor i det sentrale Beyoglu-distriktet og rundt den svært travle Taksim-plassen. Avgjørelsen er tatt i samråd med sikkerhetsmyndigheter, skriver departementet, som oppfordrer tyskere til å unngå store folkemengder.

Klartale - 21 apr 22 kl. 08:30

Politiet i Sverige anmelder Paludan etter at ha brant Koranen

Svensk politi anmelder Rasmus Paludan. De anmelder ham for hets mot en gruppe folk. I påsken var han aktiv i flere byer i Sverige.

NRK - 30 jan 23 kl. 13:15

Finland: Vil bli med i Nato samtidig som Sverige

– Det er et sterkt ønske om å bli medlemsland i Nato samtidig som Sverige, sier Pekka Haavisto, utenriksministeren i Finland. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Han sier at han håper Sverige og Finland blir akseptert som medlemmer under toppmøtet i Vilnius i juli.

Dagbladet - 28 jan 23 kl. 20:46

- Svenske medier har psykose

Chang Frick inviterte høyreradikale Rasmus Paludan til Stockholm, men da det tikket inn en melding i en privat chattegruppe, tenkte han «Hva skjer nå?». - Jeg var litt dum, medgir han i dag..

NRK - 28 jan 23 kl. 14:21

UD ber norske innbyggere i Tyrkia unngå store folkesamlinger

I forbindelse med en varslet demonstrasjon utenfor det danske konsulatet i Istanbul har norske innbyggere i Tyrkia blitt bedt om å være forsiktige. Det bekrefter pressetalsperson ved Utenriksdepartementet Ane Haavardsdatter Lunde overfor NTB. – Vi oppfordrer norske borgere til å utvise aktsomhet og unngå områder med store folkeansamlinger, sier hun.

NRK - 27 jan 23 kl. 12:55

Reuters: Tyrkia kaller inn Danmarks ambassadør etter koranbrenning

Tyrkiske myndigheter har kalt inn Danmarks ambassadør i Istanbul. Det skjer fordi Danmark tillater demonstrasjoner der brenning av Koranen vil finne sted. Torsdag sa den dansksvenske partilederen Rasmus Paludan at han vil brenne en koran foran den tyrkiske ambassaden i København hver fredag til Sveriges slippes inn i Nato.

NRK - 26 jan 23 kl. 22:28

Ekspert: Sverige er ikke sårbar for boikott

En av verdens viktigste islamske institusjoner, Al-Azhar-universitetet i Egypt, oppfordrer til boikott av svenske varer. Men ekspert tror ikke risikoen er stor. Universitetet kom med oppfordringen onsdag etter demonstrasjoner i Sverige der koraner er blitt ødelagt.

NRK - 24 jan 23 kl. 18:21

Svenske regjeringen: Ingenting viktigere for Sverige enn Nato-medlemskap

– At Sverige kan forsvare seg sammen med Nato er en vital interesse for Sverige, sier statsminister Ulf Kristersson på en pressekonferanse tirsdag. Tyrkia har reagert sterkt på at Sverige i helgen tillot den høyreradikale Rasmus Paludan å brenne en koran foran den tyrkiske ambassaden i Stockholm..

NRK - 23 jan 23 kl. 20:42

USA: – Å brenne bøker er dypt respektløst

– Å brenne bøker som er hellig for mange er dypt respektløst, sier departementet i USA til Reuters. Kommentaren kommer etter Sveriges beslutning om å gi den høyreekstreme politikeren Rasmus Paludan tillatelse til å demonstrere utenfor Tyrkias ambassade i Stockholm lørdag, der han satte fyr på Koranen..

NRK - 21 jan 23 kl. 17:53

Svensk utenriksminister: – Støtter ikke islamofobi

Sveriges utenriksminister Tobias Billström (Moderaterna) sier landets regjering ikke støtter islamofobiske provokasjoner etter at den høyreekstreme politikeren Rasmus Paludan brant en koran i Stockholm i dag. Det melder Reuters. – Sverige har en dyptgående definisjon av ytringsfrihet, men det betyr ikke at jeg eller regjering støtter de meningene som uttrykkes, sier Billström..

Klartale - 01 jan 23 kl. 06:00

Krig, krise og klima preget nyhetene fra verden

Januar5. januar: Det er mange protester i Kasakhstan. Presidenten erklærer unntaks-tilstand i landet.

NRK - 23 dec 22 kl. 16:04

Elleve frikjent etter påskeopprøret i Rinkeby

Elleve menn som ble tiltalt for voldelig opprør etter koranbrenningen i Rinkeby i Stockholm i Sverige i påsken, frifinnes i retten. Det melder Dagens Nyheter. Det brøt ut store opptøyer i flere svenske byer i april i forbindelse med at den høyreekstreme politikeren Rasmus Paludan gjennomførte og planla koranbrenning i byene som en del av sin valgkamp.

NRK - 18 apr 22 kl. 11:19

Paludan tar pause fra valgmøter

Rasmus Paludan sier til TV2 at han er i København, og at det ikke blir flere valgmøter i Sverige den nærmeste uken. – Politiet har vist at de er fullstendig ute av stand til å beskytte seg selv og meg, skrev Paludan på Facebook. Politiet melder i dag at de tror kriminelle gjenger står bak de voldsomme motdemonstrasjonene.

Klartale - 18 apr 22 kl. 12:33

Svensk politi: Vold vi aldri har sett før

– Jeg har vært i situasjoner før, men ikke slike som denne, sa Anders Thornberg under en presse-konferanse mandag. Han er politisjef. Thornberg sier angrepene er livsfarlige.

NRK - 18 apr 22 kl. 11:05

Politiet knytter opptøyene til kriminelle gjenger

– Vi har sterke mistanker om en tilknytning til kriminelle gjenger, sier rikspolitisjef Anders Thornberg om de siste dagers opptøyer i Sverige. Opptøyene startet etter rundreisen til den høyreekstreme danske politikeren Rasmus Paludan. – Dette er alvorlige lovbrudd mot politiet og samfunnet.

NRK - 13 maj 22 kl. 16:57

Paludan får nei til valgmøter i Sverige på søndag

Den høyreekstreme danske politikeren Rasmus Paludan nektes å holde møter i Skäggetorp i Linköpingog og Navestad i Norrköping. Paludan har også svensk statsborgerskap og stiller til valg med partiet Stram kurs. Politiet sier de jobber med å tilby alternative plasser i de respektive kommunene, ifølge Aftonbladet..

Klartale - 27 apr 22 kl. 08:49

Paludan vil marsjere gjennom Stockholm og brenne Koranen

Rasmus Paludan er en dansk-svensk politiker. Han blir sett på som høyreekstrem. Det betyr at han er veldig kritisk til innvandrere og andre religioner.

NRK - 20 apr 22 kl. 20:50

Svensk politi anmelder Paludan etter koranbrenninger

Svensk politi har anmeldt den dansksvenske partilederen Rasmus Paludan for hets mot en befolkningsgruppe etter flere koranbrenninger og påfølgende opptøyer, skriver SVT. Tidligere etterforskninger av koranbrenning som hets mot befolkningsgrupper har blitt henlagt, men Malmö-politiet mener likevel at anmeldelsen mot Paludan er verdt et forsøk, skriver SVT. – Vi mener at dette trenger en ny gjennomgang, sier Jimmy Arkenheim i Malmö-politiet til kanalen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com