Barth Eide

Saturday, 25 June, 07:23

Nyheter om Barth Eide

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 12:06

1,1 milliarder til hydrogenprosjekter

Enova støtter hydrogenprosjekter i maritim sektor med 1,12 milliarder kroner. Etableringen av fem produksjonsanlegg for fornybart hydrogen langs norskekysten støttes med 669 millioner kroner. Syv hydrogen- og ammoniakkdrevne fartøy støttes med 451,3 millioner kroner.

NRK - I førrgår: 11:58

Utvalg skal se på naturrisiko

Regjeringen setter ned et utvalg som skal se på risiko forbundet med at natur ødelegges. Særlig skal det se på hva dette betyr for norsk næringsliv. – Det skal utrede hvordan vi kan sette en pris på naturen, altså verdsette de naturverdiene vi tidligere har tatt for gitt, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide til NRK.

NRK - 04 apr 22 kl. 20:24

Eide: – Ny energimelding om noen dager

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) sier at Norge vil legge frem ny energimelding om noen dager. – Vi må snu utslippene innen 2025, altså neste stortingsvalg, sa Eide. Ministeren var til stede da de norske medforfattere la frem FNs nye klimarapport i Oslo..

NRK - 11 jun 22 kl. 08:49

Laksefisket i Tana er stanset: – En god nyhet

Finlands president Sauli Niinistö godkjente fredag loven som stanser all laksefiske i Tanaelva. – Det er en god nyhet, sier statssekretær Aleksander Øren Heen (Sp) i Klima- og miljødepartementet. Allerede i mai ble Norge og Finland enige om å innføre forbud mot fisket i hele Tanavassdraget, men gjennomføringen av dette har tatt lengre tid i Finland.

NRK - 08 jun 22 kl. 07:55

Ber ministeren gripe inn i Tanaelva

Det illegale laksefisket på finsk side av Tanaelva må stanses umiddelbart. Det krever Tanavassdragets fiskeforvaltning, TF, melder avisa Ságat. I år er det stengt for laksefiske i Tanavassdraget og i Tanafjorden med omkringliggende områder.

Aftenposten - 29 maj 22 kl. 12:17

Tilstanden i Oslofjorden er alvorlig. Miljøministeren varsler krav om kloakkrensing.

– Fjorden dør, og det er menneskeskapt, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap)..

NRK - 06 nov 21 kl. 15:10

Eide kritiserer Thunberg

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) mener klimaaktivisten Greta Thunberg er inne på en «farlig kurs» når hun sier at klimatoppmøtet i Glasgow allerede er mislykket og ikke betyr noe i praksis. Under en demonstrasjon i går sa Thunberg blant annet: – Det er ingen hemmelighet at COP26 er mislykket. Det burde være åpenbart at vi ikke kan løse en krise med de samme metodene som fikk oss hit i utgangspunktet.

Klartale - 04 apr 22 kl. 18:09

Forsker om å hindre for store utslipp: – Det er nå eller aldri

Det er behov for å gjøre noe for klimaet, mener forskere ved IPCC. Det er klimapanelet i verdens-organisasjonen FN. – Det er nå eller aldri, sier Jim Skea.

VG - 04 maj 22 kl. 19:53

SV: – Hvor er klimaministeren?

Klimaministeren er lite synlig og blir overkjørt av kollegaer i regjeringen, mener Lars Haltbrekken i SV. – Sitter ikke på siden og kommenterer som en slags aviskommentator, svarer Espen Barth Eide (Ap)..

NRK - 03 maj 22 kl. 17:03

Vil ha grønne skipskorridorer i Norden

De nordiske klima- og miljøministrene har blitt enige om at landene skal samarbeide for å etablere grønne korridorer for utslippsfri skipsfart mellom havner i Norden. Det skriver Nordisk ministerråd i en pressemelding. – Det eksisterer i dag en betydelig ferge- og skipstrafikk mellom de nordiske landene, sammen har vi ressurser og teknologi til å virkelig gå foran med et prosjekt som kan vise potensialet for grønn skipsfart til hele verden, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide..

NRK - 15 feb 22 kl. 07:54

Møter svenskane om ulvejakt

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) skal ha møte med svenske styresmakter tysdag om ei mogeleg utviding av ulvejakta. – Dei attverande revira er grenserevir, og dette er eit samarbeid med Sverige som jaktar dei same ulvane. Difor skal vi ha ein samtalen med dei i dag, seier Eide til NRK Tysdag er siste dagen i ulvejakta.

VG - 12 apr 22 kl. 20:30

Ikke vi, men du. Du skal handle, Espen Barth Eide!

Klima- og miljøministeren skriver «vi» hele 28 ganger i sin kronikk i VG om FNs klimapanels nye rapport..

Aftenposten - 04 apr 22 kl. 17:01

Klimaministeren: – Vi kan ikke si til folk at dette ordner seg.

Espen Barth Eide (A) sier at alle vil merke klimapolitikken i årene som kommer..

Aftenposten - 04 apr 22 kl. 17:01

– De virkelig farlige radikale er landene som øker produksjonen av fossilt brensel

Espen Barth Eide (A) sier at alle vil merke klimapolitikken i årene som kommer..

Klartale - 04 apr 22 kl. 13:25

Klart for klimarapport to dager på overtid

FNs klimapanel (IPCC) legger fram ny rapport mandag. Den skulle være klar klokken 14, men har blitt forsinket. Eksperter, ledere og forskere ble enige om hva som skulle stå på rapporten søndag kveld.

VG - 29 mar 22 kl. 18:02

SV-topp om klimamål: – Det er vanskelig å tro på Støre

GARDERMOEN (VG) Klimaminister Espen Barth Eide avfeier Sps utspill om å diskutere en utsettelse av klimamålene. SVs Lars Haltbrekken mener Ap har lav troverdighet..

Aftenposten - 29 mar 22 kl. 17:04

Full klimakrangel i regjeringen. Støre sier ja til strømkablene Sp er imot.

Klimaminister Espen Barth Eide sier at det er uaktuelt å utsette klimamålene, slik Sp-topp Marit Arnstad har åpnet for..

NRK - 25 okt 21 kl. 16:07

Ikke styrket norsk mål på COP26

Regjeringen vil foreløpig ikke melde inn klimamålet i regjeringsplattformen som et forsterket norsk mål under klimatoppmøtet i Glasgow (COP26). Det kom fram under et pressemøte med klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) i formiddag. I den såkalte Hurdalsplattformen varsler regjeringen at den vil kutte norske utslipp av klimagasser med 55 prosent i hele økonomien innen 2030, uten bruk av klimakvoter.

Aftenposten - 11 mar 22 kl. 08:47

Aftenposten mener: Espen Barth Eide må lære seg handlingsregelen

Energiprisene går opp, men børsene går ned..

NRK - 09 mar 22 kl. 06:46

Vil revurdere elektrifisering av sokkelen

Alle prosjekter knyttet til elektrifisering av norsk sokkel må settes på vent i lys av strømkrisen, mener Sps finanspolitiske talsperson Sigbjørn Gjelsvik. – Om vi nå mister viktige industribedrifter på grunn av høye strømpriser, så kommer de kanskje aldri tilbake igjen, sier Gjelsvik til Klassekampen. Men uten elektrifisering av sokkelen, kan det bli vanskelig å nå klimamålene Stortinget har forpliktet seg til innen 2030, påpeker avisen.

NRK - 22 feb 22 kl. 14:35

Forskere støtter forurensingspanel

Norske forskere er initiativtakerne til et felles opprop om etablering av et internasjonalt forskningspanel mot kjemikalier, avfall og forurensning. – Det norske vitenskapsmiljøets mening er klar. Vi ser et presserende behov for at FN oppretter et internasjonalt panel med et lignende mandat som FNs klimapanel (IPCC) og FNs naturpanel (IPBES), sier forskerne som står bak brevet.

NRK - 22 feb 22 kl. 06:03

Støre til Brussel i dag

Statsminister Jonas Gahr Støre besøker Brussel sammen med klima- og miljøminister Espen Barth Eide og næringsminister Jan Christian Vestre. Støre skal møte kommisjonspresident Ursula von der Leyen, og flere EU-kommissærer. (NTB).

VG - 18 feb 22 kl. 13:25

Sikkerhetsmøte i München: Russerne burde vært her

MÜNCHEN (VG) Verdenstoppene fra politikk og forsvar er nå Mûnchen for å snakke om situasjonen på Ukrainas grenser. Men Russland uteblir i år. De burde vært her, ifølge de norske statsrådene Anniken Huitfeldt (Ap) og Espen Barth Eide (Ap)..

E24 - 16 feb 22 kl. 17:46

Norge i bresjen for global plastavtale: – Ironisk at vi ikke er bedre på hjemmebane

Norge er verdensledende på gjenvinning av plastflasker gjennom panteordningen. Nå vil klima- og miljøminister Espen Barth Eide dra i land en historisk plastavtale på tvers av kontinenter..

VG - 31 okt 21 kl. 15:09

Tre ting Espen Barth Eide vil få ut av klimatoppmøtet: – Vi må unngå juks

Klima-og miljøminister Espen Barth-Eide (Ap) reiser til Glasgow i dag..

E24 - 15 okt 21 kl. 10:50

Drivstoff-forvirring etter Barth Eide-uttalelser

Støre-regjeringen vil «redusere» drivstoffavgifter, ifølge Hurdalsplattformen. Men klimaminister Espen Barth Eide (Ap) sier fredag at «drivstoffavgifter vil etter hvert gå opp» – og at det «selvfølgelig» vil øke prisen ved pumpene..

NRK - 19 okt 21 kl. 00:14

Støre og Eide til klimatoppmøtet

Den nye klima- og miljøministeren Espen Barth Eide skal lede den norske delegasjonen til klimatoppmøtet i Glasgow i Skottland om to uker. Statsminister Jonas Gahr Støre skal også delta under åpningen, i likhet med rundt 100 stats- og regjeringssjefer..

NRK - 09 nov 21 kl. 06:06

Usemje om kvotehandel i Glasgow

På klimatoppmøtet i Glasgow prøver klima- og miljøminister Espen Barth Eide å få landa til å bli samde om nye reglar for kjøp og sal av klimakvotar. Men usemje mellom fattige og rike land er blant problema som står i vegen for å finna ei løysing..

NRK - 06 nov 21 kl. 10:39

Norge gir 85 millioner kroner til Peru

Norge gir 85 millioner kroner for å trappe opp innsatsen mot avskoging av regnskogen i Peru. – President Castillo viser et solid engasjement for å bekjempe klimaendringer og beskytte Perus skoger og biologiske mangfold. Vi er glade for å støtte Peru i deres innsats for å stanse avskoging innen 2030, sammen med Tyskland, Storbritannia og USA, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap).

NRK - 04 nov 21 kl. 14:22

100 millionar til nye ladestasjonar

Regjeringa lovar 100 millionar kroner ekstra til bygging av nye ladestasjonar. – Vi går i gang med oppgradering av ladeinfrastrukturen med ein gong, seier klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) til NTB. Pengane skal gå via Enova.

NRK - 02 nov 21 kl. 17:44

Kerry skryter av Norges innsats

USAs klimautsending John Kerry møtte pressen under klimatoppmøtet etter en munter samtale med statsminister Jonas Gahr Støre og klima- og miljøminister Espen Barth Eide i Glasgow. Han skrøt av det norske bidraget i klimakampen og samarbeidet han har hatt med norske politikere tidligere. På spørsmål fra NRK om hva han mener er det viktigste Norge kan gjøre for klimaforandring, var hav det første Kerry påpekte.

NRK - 29 okt 21 kl. 15:55

Klimasatsing dobles til 14 mrd.

Regjeringen setter mål om at Norge skal doble samlet årlig klimafinansiering fra 7 milliarder kroner i 2020 til 14 milliarder kroner senest i 2026, heter det i en pressemelding. – Det trengs et krafttak på klimafinansiering. En sentral bærebjelke i Parisavtalen er at rike land skal bistå dem med minst ressurser i å lykkes i sin egen omstilling.

VG - 24 okt 21 kl. 09:37

Norge får nøkkelrolle på klimatoppmøtet: Skal lede forhandlingene om «butikken»

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) venter lange netter på klimatoppmøtet COP26 i Glasgow..

Aftenposten - 23 okt 21 kl. 20:07

Støre-regjering lover å kutte flere utslipp enn Solberg. Det skal bli tydelig allerede i høst, lover klimaministeren.

Klimaminister Espen Barth Eide (Ap) og næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) lover at regjeringen vil skru til….

E24 - 23 okt 21 kl. 17:56

Klimaministeren om energikrisen: – Vi kommer oss ikke unna uten mer vind

Norges nye klima- og miljøminister får den tunge jobben med å kutte utslippene med syv prosent årlig. Espen Barth Eide sier at han vil forhandle med de andre statsrådene med utslipp, som om det var penger..

Aftenposten - 15 okt 21 kl. 10:47

Forvirring etter Barth Eide-uttalelser om drivstoffavgifter

Støre-regjeringen vil «redusere» drivstoffavgifter, ifølge Hurdalsplattformen..

Klartale - 14 okt 21 kl. 11:06

Dette er den nye regjeringen

Jonas Gahr Støre er klar for å bli Norges nye statsminister. Erna Solberg er ferdig i jobben. Torsdag ble Støres regjering presentert.

E24 - 17 sep 21 kl. 06:47

Varsler strømpris-tiltak fra en Ap-ledet regjering

En ny regjering må se på tiltak som kan beskytte folk mot ekstreme strømregninger denne vinteren. Det varsler Espen Barth Eide, som er Arbeiderpartiets fremste klima- og energipolitiker..

VG - 17 sep 21 kl. 06:02

Varsler strømpris-tiltak fra en Ap-ledet regjering

En ny regjering må se på tiltak som kan beskytte folk mot ekstreme strømregninger denne vinteren. Det varsler Espen Barth Eide, som er Arbeiderpartiets fremste klima- og energipolitiker..

E24 - 10 sep 21 kl. 18:19

MDG stiller elbil-krav for å støtte Støre

Dager før valget stiller MDG nå flere elbil-krav de sier må innfris for å støtte Jonas Gahr Støre som Norges neste statsminister. – Denne ultimatum-linjen er kanskje ikke så smart, svarer Espen Barth Eide (Ap)..

E24 - 05 sep 21 kl. 15:58

Hydrogenkoden er løst. Nå må politikerne premiere økt produksjon.

Arbeiderpartiets nestleder Bjørnar Skjæran og klima- og miljøpolitisk talsperson Espen Barth Eide skriver i E24 at de vil lansere en kraftigere og mer målrettet industri- og energipolitikk for å halvere Norges klimagassutslipp. En rask vei til dette målet er å sikre at gode rammebetingelser for økt hydrogenproduksjon nå. Teknologiene er allerede utviklet..

E24 - 19 aug 21 kl. 13:42

Frykter at MDG polariserer klimadebatten: – Vil advare mot den måten å snakke på

Ap-topp Espen Barth Eide advarer MDG mot å polarisere klimadebatten, og mener det ikke hjelper å si at man skal legge ned folks jobber. – Det MDG gjør er litt farlig, sier han..

NRK - 11 aug 21 kl. 03:29

SV vil ha rødgrønn klimaavtale

I kjølvannet av mandagens dramatiske klimarapport fra FN tar SV initiativ til å starte klimaforhandlinger før valget, men kun Rødt er interessert. – Vi ønsker å vise fram at vi faktisk er enige om mye klimapolitikk på rødgrønn side, sier SV-leder Audun Lysbakken til Klassekampen. Aps klimapolitiske talsperson Espen Barth Eide sier at det ikke er aktuelt nå, men at det er «veldig aktuelt» i arbeidet med en regjeringserklæring..

Aftenposten - 27 mar 21 kl. 15:18

Aps Espen Barth Eide: MDGs klimapolitikk skaper ulikhet

Aps klimapolitiske talsperson Espen Barth Eide avviser tidligere SV-leder Erik Solheims påstand om at valget står mellom….

Aftenposten - 11 jun 21 kl. 13:39

Ap med industri-ros til oljeminister Tina Bru

– Hovedinntrykket er ganske positivt, sier Arbeiderpartiets Espen Barth Eide om regjeringens energimelding..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com