NRK > Nyheter

Saturday, 24 February, 13:19

NRK - 12 jul 23 kl. 04:37

Ny nordkoreansk rakettoppskyting

Nord-Korea har prøveskutt en ballistisk rakett som falt ned i havet øst for landet, ifølge myndighetene i Japan og Sør-Korea. Onsdagens oppskyting var den andre på en måneds tid og den tolvte så langt i år, ifølge Reuters. Den japanske kystvakten opplyser at raketten falt ned i havet utenfor Japans økonomiske sone og rundt 550 kilometer øst for den koreanske halvøya klokken 11.13 lokal tid onsdag. Ifølge generalstaben i Sør-Korea dreide det seg om en langdistanserakett.
Les mer på NRK


Les mer om:
korea, Japan, Sør-Korea, Reuters, Japans, Nord-Korea, USAs, USA, FNs, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ny nordkoreansk, rakettoppskyting
NRK - 31 maj 23 kl. 10:53

Spansk rakettoppskyting utsatt

Det spanske selskapet PLD Space har utsatt en planlagt rakettoppskyting på grunn av kraftig vind høyt oppe i atmosfæren. Selskapet håper å delta i kappløpet om å utvikle nye raketter som kan frakte satellitter opp i bane rundt jorda. Raketten som skulle skytes opp fra en spansk militærbase onsdag, er ikke kraftig nok til å komme opp i bane.

Dagbladet - 27 dec 23 kl. 11:29

Russisk rakettoppskyting synlig fra Norge

Andrine Kjeldsberg og store deler av befolkningen i Nord-Norge ble onsdag morgen vitne til et «mystisk» lys på himmelen. - En varslet, russisk rakettoppskyting, melder Forsvaret..

NRK - 15 jun 23 kl. 18:59

Fordømmer nordkoreansk rakettoppskyting

Nord-Korea avfyrte torsdag to ballistiske raketter som endte med å falle ned i Japanhavet. – Disse oppskytningene er et klart brudd på FN-resolusjoner og demonstrerer den trusselen som Nord-Koreas ulovlige masseødeleggelsesvåpen utgjør mot regionen, sier USA, Japan og Sør Korea i en felles uttalelse. Trolig er rakettene et svar på de store øvelsene som Sør-Korea gjennomfører sammen med USA for tiden.

NRK - 12 jul 23 kl. 03:33

Japan og Sør-Korea melder om mulig nordkoreansk rakettoppskyting

Nord-Korea har skutt opp det som kan være en ballistisk rakett, ifølge myndighetene i Japan og Sør-Korea. Den antatte raketten ble skutt opp fra Nord-Korea med kurs østover havet, ifølge sørkoreanske og japanske myndigheter. Ved 3.

VG - 13 apr 23 kl. 06:12

Japan ba folk søke dekning etter nordkoreansk rakettest

Innbyggerne på den japanske øya Hokkaido ble torsdag morgen bedt om å umiddelbart søke dekning innendørs eller under bakken, i frykt at en nordkoreansk rakett kunne ramme øya..

NRK - 22 apr 23 kl. 07:39

Japan forberedt på å skyte ned nordkoreansk spionsatellitt

Japan forbereder seg på å skyte ned en nordkoreansk spionsatellitt dersom den skulle falle ned på japansk territorium under oppskyting. Forsvarsminister Yasukazu Hamada gi ordre til landets forsvar om dette lørdag, melder det japanske nyhetsbyrået Kyodo. – Forberedelsene omfatter utstasjonering av styrker i Okinawa-prefekturer sør i Japan for å redusere skadene dersom en ballistisk rakett skulle falle ned, står det i en uttalelse fra departementet i Tokyo.

NRK - 19 jul 23 kl. 18:08

Øyenvitner trodde det var et stunt da soldat løp over grensen til Nord-Korea

Det er fortsatt stille fra nordkoreansk side, men vitner har begynt å fortelle om de det så da en amerikansk soldat sprang over den tungt bevoktede grensen. Newzealandske Sarah Leslie og faren hennes deltok på samme guidede tur som den amerikanske soldaten, som antas å være pågrepet i Nord-Korea. Hun trodde 23 år gamle Travis King spilte dem et puss da han løp mot grensen.

NRK - 05 jan 24 kl. 10:59

Kina ber om ro mellom Nord- og Sør-Korea

Nordkoreansk kystartilleri har avfyrt over 200 granatar i området rundt to sørkoreanske øyar, der innbyggjarar er bedne om å evakuere. Den nordkoreanske øvinga fredag kjem etter gjentekne åtvaringar frå Kim Jong-uns regime om at Nord-Korea er førebudd på krig mot Sør-Korea og USA. Ifølgje forsvarsleiinga i Seoul landa granatane i nordkoreansk farvatn og forårsaka ingen skade.

NRK - 10 jan 24 kl. 04:06

USA fordømmer angivelig nordkoreansk leveranse av raketter til Russland

USA mener å ha bevis for at Russland har brukt nordkoreanske raketter mot Ukraina. Det hvite hus fordømmer den angivelige leveransen av raketter. Dette var tema for en samtale mellom USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan og hans sørkoreanske motpart tirsdag, ifølge en uttalelse fra Det hvite hus.

NRK - 19 mar 23 kl. 03:13

Ny rakettoppskyting fra Nord-Korea

Nord-Korea har i natt igjen skutt opp et ballistisk missil. Raketten skal ha landet i Japanhavet øst for den koreanske halvøya, melder Reuters..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Over 10.000 ble evakuert i Plymouth etter funn av bombe fra andre verdenskrig

En av de største evakueringene i Storbritannia i fredstid noensinne fant sted i byen Plymouth fredag. Grunnen var at en ueksplodert tysk bombe fra andre verdenskrig ble funnet i en hage i byen tidligere i uka. I en militær kolonne ble bomben fraktet gjennom et tett befolket område fredag ettermiddag.

NRK - 45 minutter siden

Fikk i seg røyk etter brann

Brannvesenet har slukket brannen i et drivhus på Dømmesmoen i Grimstad. En person skal ha fått i seg røyk og blir sjekket av ambulanse, opplyser politiet. Brannen har trolig oppstått i forbindelse med en elektrisk lampe inne i drivhuset.

NRK - 1 time siden

Ny norsk innendørs-rekord i lengde for kvinner

Ida Andrea Breigan slo den norske innendørsrekorden i lengde under AAC Championships natt til lørdag. Hoppet var på 6.58 meter.

NRK - 1 time siden

Brev sendt ut til sykepleiere på Ahus – får ikke kalle seg spesialsykepleier

Rundt 300 av sykepleierne ved sykehuset har fått et brev om at de ikke lenger får kalle seg spesialsykepleier. Det skriver nettstedet sykepleien. – Kort fortalt har Ahus bestemt at mange av våre medlemmer degraderes fra tittel som spesialsykepleier til sykepleier, sier foretakstillitsvalgt for sykepleierne, Berit Langset.

NRK - 1 time siden

Zelenskyj: – Vi kommer til å vinne

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skriver på Telegram at Ukraina kommer til å vinne krigen mot Russland. – Store mennesker i ett fantastisk land! Jeg er utrolig stolt over alle.

NRK - 2 timer siden

Stortinget heiser det ukrainske flagget på toårsdagen for invasjonen

To år etter at den første invasjonskrigen i Europa siden andre verdenskrig brøt ut, heiste Stortinget lørdag det ukrainske flagget for å markere støtte til ukrainerne. Presidentskapet besluttet å gjøre et unntak fra Stortingets flaggreglement, i lys av den spesielle situasjonen, for å markere fortsatt støtte til Ukraina, skriver presidentskapet på Stortingets nettsider. Flaggheisingen fant sted klokka 9 lørdag.

NRK - 2 timer siden

To personer tatt i skred i Oppdal

To personer ble tatt i et skred i Storlidalen i området Kråkvasstind i Oppdal. De to personene er gjort rede for og er bare lettere skadet. Det skal ikke være flere som ble tatt i skredet..

NRK - 2 timer siden

Trusler og vold i Trondheim

Politiet har rykka ut til en uavklart hendelse i Trondheim sentrum. En person skal være utsatt for trusler og vold der. Politiet er på stedet og har fått kontroll på flere personer.

NRK - 2 timer siden

Funn av «meget betydelige mengder» narkotika på danskebåten

Lørdag fremstilles to norske borgere i 20-årene for varetektsfengsling i Hordaland tingrett. De er siktet for særlig grov narkotikaovertredelse. – Det er snakk om innførsel av en meget betydelig mengde av narkotika til Norge, sier politiadvokat Øyvind Røyneberg.

NRK - 2 timer siden

Mann kjørt inn i vegg i Ålgård – døde av sykdom

En mann i slutten av 70-årene fikk et akutt sykdomsanfall som gjorde at han rygget inn i en vegg i et parkeringsanlegg i Ålgård. Det opplyser politeit i Sør-Vest. Mannen døde som følge av sykdommen etter at helsepersonell forsøkte å redde ham.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com