Japan

Thursday, 18 August, 06:21

Nyheter om Japan

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 09 aug 22 kl. 16:21

Japans befolkning krymper rekordraskt

Japans befolkning blir stadig eldre og innbyggertallet krymper nå rekordraskt, viser statistikk fra myndighetene. Japan hadde ved årsskiftet 125,9 millioner innbyggere, og det var 726.000 færre enn ett år tidligere.

Klartale - 08 jul 22 kl. 08:36

Japans tidligere statsminister ble skutt

Shinzo Abe ble skutt fredag. Han var i Nara-regionen i Japan. Abe er tidligere statsminister i Japan.

NRK - 04 aug 22 kl. 09:55

200.000 er bedt om å evakuera på grunn av uvêr i Japan

Rundt 200.000 innbyggjarar er bedt om å evakuera området nord i Japan som er ramma av kraftig regnvêr. Det gjeld dei fem regionane Niigata, Yamagata, Fukushima, Ishikawa og Fukui.

NRK - 30 jul 22 kl. 06:00

Advokater mener Abe-drapsmannen var offer for omstridt sekt i Japan

Mannen som er siktet for drapet på Japans tidligere statsminister Shinzo Abe, er et av mange ofre for Den forente familie, ifølge en advokatgruppe i Japan. Det nyreligiøse kirkesamfunnet ble stiftet av Moon Sun-myung i 1954 og er også kjent som Enhetskirken og Moon-sekten. Kirkesamfunnet har fått mye oppmerksomhet i Japan etter at den mistenkte gjerningspersonen i drapet på Abe, Tetsuya Yamagami (41), fortalte politiet at motivet bak skytingen var Abes antatte koblinger til kirken.

Klartale - 24 jul 22 kl. 07:00

Slik lever ukrainske flyktninger i Polen

Kyrill prøver å få tiden til å gå. Han sitter på jakken sin på et senter for flyktninger. Senteret er i Warszawa i Polen.

VG - 05 aug 22 kl. 12:38

Taiwan sender ut fly og skip: – Japan prøver å komme på banen

Taiwan forbereder seg og er «klare til å respondere». Samtidig er spenningen økende mellom Kina og Japan..

VG - 05 aug 22 kl. 02:48

Møte mellom Kina og Japan kansellert etter missiloppskytning

Den spente situasjonen mellom Taiwan og Kina kan være med på å forverre forholdet mellom Kina og Japan..

NRK - 04 aug 22 kl. 09:46

Kina kansellerer møte med Japan

Det kinesiske utanriksdepartementet har kansellert møtet mellom Kinas utanriksminister Wang Yi og den Japanske utanriksministeren under ASEAN-konferansen i Kambodsja, melder Reuters. Kina er sterkt misnøgd med det samla utsegna frå G7-landa, sa talsperson for departementet Hua Chunying. Utanriksministrane frå G7-landa, inkludert Japan, oppfordra onsdag Kina til å løysa spenninga rundt Taiwanstredet på ein fredfull måte.

NRK - 10 jun 22 kl. 10:25

Japan åpner for turister

Fredag startet Japan igjen behandlingen av søknader om turistvisum. I første omgang er det kun turister på pakkereiser som får komme inn i landet. Det er forventet at de første turistene vil ankomme mot slutten av juni.

NRK - 07 jun 22 kl. 10:38

Japan åpner for turister etter to år

Japan starter 10. juni en forsiktig åpning av landet for utenlandske turister etter å ha vært stengt i over to år på grunn av pandemien. Det melder Reuters.

NRK - 25 jul 22 kl. 14:37

Japan bekrefter første tilfelle av apekoppar

Japan har i dag bekrefta det første tilfellet av apekoppar i landet, melder nyheitsbyrået AFP. Viruset blei påvist hos ein mann i 30-åra, som nyleg hadde vore på ei lengre reise og reiste tilbake frå Europa, fortalde guvernøren i Tokyo Yuriko Koike. Mannen er innlagt på sjukehuset i Tokyo.

NRK - 24 jul 22 kl. 14:37

Vulkanutbrudd i Japan

Det Japanske meteorologiske byrået melder søndag om et utbrudd fra vulkanen Sakurajima. Utbruddet skal ha skjedd 20.05 lokal tid.

NRK - 15 aug 22 kl. 05:14

Krever at Russland gir tilbake atomkraftverk

42 land, blant dem Norge, krever at Russland umiddelbart overlater kontrollen over det okkuperte atomkraftverket Zaporizjzja til Ukraina. – Utplasseringen av russiske militærstyrker og våpen på atomkraftverkets område er uakseptabelt, står det i en uttalelse fra de 42 landene. Kravet er fremsatt på vegne av EU, samt USA, Storbritannia, Norge, Australia, Japan, New Zealand og en rekke andre land.

NRK - 15 aug 22 kl. 02:24

Økonomisk vekst i Japan etter gjenåpning

Japans økonomi vokste i årets andre kvartal etter at regjeringen hadde fjernet koronabegrensninger på næringslivet. Verdens tredje største økonomi vokste 0,5 prosent i andre kvartal, sammenlignet med samme kvartal i fjor. Det viste offisiell statistikk som ble lagt fram mandag.

NRK - 11 aug 22 kl. 10:45

Ukraina får betalingsutsettelse på milliardgjeld

Ukraina er innvilget to års utsettelse på nedbetaling av deler av utenlandsgjelden, som er på rundt 190 milliarder kroner, opplyser landets statsminister. – Investorene i Ukrainas gjeld har gått med på å utsette innbetalingene til 2024. Dette gir Ukraina anledning til å opprettholde makroøkonomisk stabilitet og styrke den økonomiske bærekraften, sier statsminister Denys Sjmyhal.

NRK - 17 jun 22 kl. 16:59

Høyesterett i Japan: Fukushima-ofre kan ikke kreve erstatning

De som ble evakuert etter atomulykken i Japan i 2011, kan ikke kreve erstatning fra regjeringen, ifølge landets høyesterett. Kjennelsen fredag er den første i Japans høyeste domstol om Fukushima-ulykken. Mange av dem som måtte evakuere, reagerte med stor skuffelse.

NRK - 09 aug 22 kl. 10:40

Japansk motedesigner er død

Klesdesigneren Issey Miyake (84) fra Japan er død, melder lokale medier..

NRK - 15 jun 22 kl. 13:11

Japan til Nato-toppmøtet for første gang

Japans statsminister deltar når Nato-landenes ledere samles i Spania i slutten av måneden. Det er første gang en Japansk leder er med på et Nato-toppmøte. Fumio Kishida kommer til Spanias hovedstad Madrid der de 30 landenes ledere møtes 28.

NRK - 19 maj 22 kl. 10:03

Japan dobler støtten til Ukraina

Japan vil doble den økonomiske støtten til Ukraina til en sum tilsvarende rundt 6 milliarder kroner, opplyser landets statsminister Fumio Kishida. De ekstra pengene skal gå til å hjelpe Ukraina gjennom de økonomiske vanskene som følge av Russlands invasjon, ifølge Kishida. De blir gitt via Verdensbanken.

NRK - 10 jul 22 kl. 03:38

Blinken reiser til Japan

USAs utenriksminister Antony Blinken reiser til Japan mandag for å vise medfølelse over drapet på tidligere statsminister Shinzo Abe, opplyser utenriksdepartementet i USA. Abe ble skutt og drept mens han holdt en tale i Nara-regionen natt til fredag 8. juli (norsk tid), melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 10 jul 22 kl. 02:29

Valglokalene åpnet i Japan

Valglokalene åpnet søndag morgen i Japan til et valg som finner sted i skyggen av drapet på tidligere statsminister Shinzo Abe to dager før. Det ventes at Det liberaldemokratiske partiet til Abe øker sin oppslutning i valget som gjelder halvparten av nasjonalforsamlingens overhus. Statsminister Fumio Kishida og andre politikere insisterer på at drapet ikke skal stanse den demokratiske prosessen.

VG - 05 aug 22 kl. 06:29

5. august: Dette har skjedd i natt

Spenningen mellom Kina og Japan øker. Flere kinesiske raketter skal ha landet innenfor Japans område etter militærøvelser rundt Taiwan..

VG - 05 aug 22 kl. 02:48

Spenning mellom Kina og Japan

Japans statsminister reagerer kraftig på Kinas øvelser rundt Taiwan. Fem missiler skal landet innenfor Japans økonomiske område..

VG - 05 aug 22 kl. 02:48

Spenninger mellom Kina og Japan

Japans statsminister reagerer kraftig på Kinas øvelser rundt Taiwan. Fem missiler skal landet innenfor Japans økonomiske område..

Aftenposten - 09 jul 22 kl. 09:19

Aftenposten mener: Drapet på Shinzo Abe kan endre Japan

Mannen som har preget Japan mest i nyere tid, er død..

NRK - 04 aug 22 kl. 15:02

Japan: Kinesiske raketter landet i landets økonomiske område

Kinesiske raketter har for første gang landet innenfor Japans økonomiske sone, ifølge Japans forsvarsminister. Samtidig har Kinas utenriksminister avlyst et møte med sin Japanske kollega. Kina holder for tiden sin største militærøvelse noensinne rundt øya Taiwan, og forholdet til nabonasjonene er anspent.

NRK - 08 jul 22 kl. 15:44

Biden: – En tragedie for Japan

USAs president Joe Biden kaller drapet på Japans tidligere statsminister Shinzo Abe for en tragedie, skriver NTB. – Jeg er forferdet, forbannet og dypt lei meg over det som har skjedd, sier Biden i en uttalelse fredag. – USA står sammen med Japan og føler med dem i sorgen.

Klartale - 08 jul 22 kl. 12:58

Statsledere føler med familien til Shinzo Abe

– Det avskyelige drapet på Shinzo Abe er dypt tragisk. Han var en forsvarer av demokratiet og min venn og kollega gjennom mange år. Det sier Jens Stoltenberg.

Aftenposten - 08 jul 22 kl. 12:18

Shinzo Abe er skutt og drept. Slik prøvde han å forandre Japan.

Attentatet mot tidligere statsminister Shinzo Abe (67) har rystet Japan og verdenssamfunnet. Klokken 10..

NRK - 08 jul 22 kl. 12:00

Kishida: – Finn ikkje ord

Statsminister i Japan, Fumio Kishida, seier han er veldig skuffa over nyheita om Shinzo Abes død. – Eg finn ikkje ord som skildrar kva eg føler, seier Kishida ifølge Reuters. Han fordømmer valden til gjerningspersonen, som skaut Abe medan han heldt ei tale.

NRK - 08 jul 22 kl. 10:15

Solberg om Abe-skyting: – En grusom handling

Høyre-leder Erna Solberg sier hun er rystet over angrepet på Japans tidligere statsminister Shinzo Abe. – Jeg er rystet over å høre om angrepet på Japans tidligere statsminister gjennom mange år. Tilstanden hans er foreløpig kritisk, men vi må håpe på at tilstanden hans blir bedre.

NRK - 03 aug 22 kl. 17:13

G7-landa kritiske til Kina-respons etter Taiwan-besøk

Dei mektige G7-landa Frankrike, Japan, Tyskland, Storbritannia, USA, Italia og Canada er kritiske til Kina sin respons etter den amerikanske kongressleiaren Nancy Pelosi sitt Taiwan-besøk. – Det er ingen grunn til å bruke eit besøk som påskot for aggressiv militær aktivitet i Taiwan-området, skriv dei. Landa uttalar at responsen til Kina risikerer å auke spenninga og destabilisere regionen..

NRK - 03 aug 22 kl. 14:56

10,3 prosents inflasjon i OECD

Inflasjonen lå i juni på 10,3 prosent i snitt i de 38 landene som utgjør OECD. Matprisene steg med 13,3 prosent på ett år. Dette var den kraftigste økningen i matprisene på 47 år i landene i Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD).

NRK - 03 aug 22 kl. 12:03

Pelosi har reist frå Taiwan

Militærflyet med USAs kongressleiar Nancy Pelosi flydde frå Taiwan i dag klokka 12.00 norsk tid (18.00 lokal tid).

NRK - 03 aug 22 kl. 05:43

Taiwan høyner militær beredskap

Regjeringen i Taiwan sier at landets militære beredskap er høynet, etter at Kina varslet en serie skarpe militærøvelser som svar på besøket til USAs kongressleder Nancy Pelosi. Pelosis besøk og hennes løfter om USAs støtte har provosert Kina kraftig. Taiwan sier de skal sørge for trygghet og stabilitet på og rundt øya, skriver The Guardian.

NRK - 03 aug 22 kl. 05:27

Pelosi hedret av Taiwans president

President Tsai Ing-wen hedret USAs kongressleder Nancy Pelosi med en taiwansk orden da de to møttes onsdag i presidentpalasset i Taipei. Pelosi takket for æren på Twitter. Under møtet lovet Pelosi Taiwan støtte: – Vi kom for å gjøre det helt klart at USA ikke vil la Taiwan i stikken, sa Pelosi.

NRK - 03 aug 22 kl. 03:22

Pelosi besøkte Taiwans parlament

Den amerikanske kongresslederen Nancy Pelosi besøkte onsdag nasjonalforsamlingen i Taiwan. Senere i dag skal hun etter planen møte president Tsai Ing-wen, før hun reiser videre til Sør-Korea og Japan. Kina ser på besøket som en stor provokasjon..

NRK - 03 aug 22 kl. 03:22

Pelosi besøkte Taiwans parlament: – Vi kommer i fred

Den amerikanske kongresslederen Nancy Pelosi besøkte onsdag nasjonalforsamlingen i Taiwan. – Vi kommer i vennskapelighet, vi kommer i fred, sa Pelosi da hun møtte Tsai Chi-chang, som er visetalsmann i parlamentet. Pelosi roste landet og sa at Taiwan er «et av de frieste samfunnene i verden».

Aftenposten - 02 aug 22 kl. 23:56

«Grønnsakene» trenger ikke ferskvann eller land. Vil tang snart stå på norske middagsbord?

I Japan er det helt vanlig å spise tang. I Kina er det storindustri. For å løse verdens kriser, kan nordmenn måtte få en….

NRK - 31 jul 22 kl. 08:53

Pelosi skal ikkje til Taiwan

Speaker i Representantanes hus, Nancy Pelosi, skal truleg ikkje innom Taiwan når ho reiser på rundtur i Asia. Ifølge ei pressemelding frå kontoret hennar skal ho innom Singapore, Malaysia, Sør-Korea og Japan. Fleire medium meldte at Pelosi planla ein tur til Taiwan, noko som har ført til auka spenning mellom USA og Kina, som ser på landet som kinesisk territorium.

NRK - 27 jul 22 kl. 21:13

Russland blir på romstasjonen til 2028

Russland blir værende på Den internasjonale romstasjonen (ISS) fram til minst 2028. Da planlegger de å åpne sin egen romstasjon. Det har russiske romfartsmyndigheter bekreftet overfor Nasa, melder nyhetsbyrået Reuters.

NRK - 26 jul 22 kl. 15:25

Nasa kjente ikke til Russlands planer om å forlate ISS

Russland har ikke kommunisert overfor Nasa at de vil trekke seg ut av Den internasjonale romstasjonen (ISS) etter 2024. Det sa en offentlig amerikansk tjenestemann til Reuters etter at nyhetene om at Russland vil trekke seg fra prosjektet ble offentliggjort. Det var Jurij Borisov, sjefen for det russiske romfartsselskapet Roskosmos, som fortalte planene til president Vladimir Putin, ifølge offentliggjorte kommentarer fra Kreml.

NRK - 26 jul 22 kl. 13:33

Russland trekker seg fra Den internasjonale romstasjonen

Russland vil trekke seg fra Den internasjonale romstasjonen (ISS) etter 2024, skriver Reuters. Ruskosmos-sjef Yury Borisov ga budskapet til Russlands president Vladimir Putin tirsdag. – Selvfølgelig vil vi oppfylle alle våre forpliktelser overfor våre partnere.

NRK - 26 jul 22 kl. 05:40

Mann henrettet i Japan etter massedrap i 2008

Japans justisminister Yoshihisa Furukawa opplyste tirsdag at drapsdømte Tomohiro Kato var blitt hengt i fengselet i Tokyo. Kato ble dømt til døden i 2011, etter at han i 2008 først kjørte rett inn i en menneskemengde i bydelen Akihabara i Tokyo og siden hoppet ut av kjøretøyet og knivstakk en rekke tilfeldige ofre, hvorav sju døde. (NTB).

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com