Japan

Monday, 06 February, 05:07

Nyheter om Japan

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - I førrgår: 10:28

Stortingspresidenten reiser på offisielt besøk til Japan og Sør-Korea

Sammen med en delegasjon fra Stortinget, besøker stortingspresiden Masud Gharahkhani Japan og Sør-Korea. − Japan og Sør-Korea er blant våre nærmeste partnere i Asia. Begge landene setter demokrati og menneskerettigheter høyt, og internasjonalt inntar de samme posisjon som Norge innenfor en rekke arenaer, sier stortingspresidenten i en pressemelding.

NRK - 31 jan 23 kl. 05:43

Nato vil styrke samarbeidet med Japan

Nato vil fortsette å styrke sitt samarbeid med Japan med Ukraina-krigen som bakteppe, sier generalsekretær Jens Stoltenberg på et besøk i landet. – Krigen i Ukraina har betydning for oss alle, og derfor er vi også veldig takknemlige for støtten som Japan gir, sa Stoltenberg i en kort tale etter å ha besøkt Iruma-flybasen tirsdag. Han skal senere møte Japans statsminister Fumio Kishida.

NRK - 28 jan 23 kl. 04:49

USA, Nederland og Japan samarbeider om restriksjoner på databrikkesalg til Kina

USA har inngått en avtale med Nederland og Japan om å begrense eksport av avansert utstyr for databrikkeproduksjon til Kina, ifølge Bloomberg. Avtalen ble inngått fredag, melder Bloomberg, som viser til anonyme kilder med kjennskap til saken. Avtalen innebærer forlengelse av USAs strenge regler for teknologieksport som ble innført i oktober og omfatter nå selskaper i Nederland og Japan, blant dem ASML, Nikon og Tokyo Electron, ifølge Bloomberg.

NRK - 25 jan 23 kl. 09:38

Lasteskip sank mellom Japan og Sør-Korea – 14 plukket opp av havet

Åtte personer er savnet fra et lasteskip som sank i havet mellom Sør-Korea og Japan. 14 er funnet av redningsmannskaper, hvorav de fleste skal være bevisstløse. Sørkoreansk kystvakt bistår Japansk kystvakt i redningsaksjonen.

NRK - 26 dec 22 kl. 07:50

17 døde i snøvær i Japan

17 mennesker er bekreftet døde som følge av det kraftige snøværet som fant sted nordøst i Japan sist uke, ifølge myndighetene. I tillegg ble 100 personer skadd, melder TT, skriver SVT. Japan har fått tre ganger så mye snø som normalt i vintersesongen.

Klartale - 20 dec 22 kl. 15:30

Fikk du med deg disse fotballstjernene?

Lionel Messi og Argentina er verdensmestere i fotball. De vant over Frankrike søndag kveld.Under et mesterskap er det ofte folk får øynene opp for nye stjerner.

NRK - 10 jan 23 kl. 09:18

Kina innfører visumrestriksjoner for Sør-Korea og Japan

Kina innfører visumrestriksjoner for sørkoreanere og Japanere, etter at Sør-Korea, Japan og en rekke andre land innførte koronatiltak mot reisende fra Kina. – Kinesiske ambassader og konsulater i Sør-Korea stanser utstedingen av korttidsvisum for koreanske borgere, heter det i en uttalelse fra den kinesiske ambassaden i Seoul. Videre heter det at tiltakene vil bli vurdert på nytt hvis Sør-Korea fjerner «de diskriminerende innreiserestriksjonene mot Kina».

NRK - 31 jan 23 kl. 14:41

Stoltenberg med nye anklager mot Kina

Nato vil styrke samarbeidet med Japan og deler bekymringen over Kinas stadig sterkere rolle i Stillehavsregionen og verden for øvrig. – Kina bygger i betydelig grad opp sin militære styrke, inkludert atomvåpen, herser med sine naboer og truer Taiwan, sa Natos generalsekretær Jens Stoltenberg som tirsdag møtte Japans statsminister Fumio Kishida i Tokyo. Kina følger også nøye med på Vestens respons på Russlands krigføring i Ukraina, påpekte han.

Aftenposten - 26 jan 23 kl. 13:55

Her minnes Japan om sin fordums militærmakt. Nå ruster landet kraftig opp.

Japan ruster opp fordi de ser at Kina er en økende potensiell trussel, sier Nato-sjef Jens Stoltenberg..

NRK - 25 jan 23 kl. 05:06

Lasteskip har sunket – 18 personer savnet

Et lasteskip med 22 personer ombord har sunket i sjøen mellom Japan og Sør-Korea. Fire kinesiske statsborgere har blitt reddet, og det søkes etter de 18 andre som var ombord, melder kystvakta i Japan. Et fly er på stedet og to skip er på vei for å bistå i søket etter de 18 som er savnet, melder nyhetsbyrået AFP.

NRK - 25 jan 23 kl. 05:06

Lasteskip har sunket – 9 personer savnet

Et Hongkong registrert lasteskip med 22 personer ombord har sunket i sjøen mellom Japan og Sør-Korea. Tretten personer har blitt reddet, ni er fortsatt savnet, melder kystvakta i Japan. Mannskapet er fra Kina og Myanmar.

E24 - 28 dec 22 kl. 08:38

Kryptobørs stenger i Japan

Den amerikanske kryptovalutabørsen Kraken stanser driften i Japan i januar. Grunnen er markedssituasjonen i Japan og et svakt globalt kryptomarked..

NRK - 20 jan 23 kl. 02:25

Rekordinflasjonen øker i Japan

I Japan steg prisveksten i desember til 4 prosent på årsbasis. Det er en økning fra 3,7 prosent i november, som da var den høyeste prisveksten siden 1981. Blant årsakene til prisveksten er økte energikostnader, men om man utelukker prisene for energi og ferske matvarer, er inflasjonen stadig på 3 prosent.

NRK - 23 dec 22 kl. 09:37

Japan inn i jagerfly-samarbeid

Japan går inn med 771 millioner dollar i neste års budsjett i et samarbeidsprosjekt med Storbritannia og Italia om jagerfly, melder Reuters. Japan sier de vil kjøpe 16 F-35 jagerfly neste år. Landet varsler også at de vil tredoble pengebruken på ammunisjon det kommende året..

NRK - 22 dec 22 kl. 14:59

Japan vil satse på kjernekraft igjen

Elleve år etter Fukushima-katastrofen vil Japan igjen satse på kjernekraft. Flere av atomkraftverkene som ble stengt ned, skal etter planen gjenåpnes. Japan offentliggjorde torsdag en ny plan for hvordan de skal gjenoppta kjernekraftindustrien i landet.

Klartale - 25 nov 22 kl. 11:39

Slik har den første uka med fotball-VM vært

Søndag 20. november startet kampen om å bli verdensmester i fotball for landslag.Klar Tale følger mesterskapet, men lager ingen saker med resultat hver dag.

VG - 14 jan 23 kl. 10:42

Hoppkvinnene på pallen i Japan

Skihopperne Thea Minyan Bjørseth og Anna Odine Strøm havnet på seierspallen i den såkalte superlagkonkurransen i Zao, Japan..

NRK - 18 dec 22 kl. 10:52

Meningsmåling: Japanere er skeptiske til økt skatt til militær beredskap

De fleste Japanerne støtter ikke økt skattlegging for å styrke militær beredskap i landet. Det melder det Japanske nyhetsbyrået Kyodo, som har gjort en meningsmåling. Regjeringen har kunngjort den største militære opprustningen siden andre verdenskrig.

Klartale - 10 jan 23 kl. 10:34

50 år gamle Kasai gjør comeback

Noriaki Kasai er fra Japan og driver med hopp. Han har unnet 17 ganger på sine 569 verdenscupstarter. Sist gang han konkurrerte var 28.

NRK - I førrgår: 22:49

EU og G7-landene innfører pristak på russiske oljeprodukter

EU-landene er enige om et pristak på russiske oljeprodukter, som diesel, på 100 dollar fatet. Det samme gjør G7-landene og Australia. Nyheten bekreftes i en Twitter-melding fra det svenske EU-formannskapet.

VG - I førrgår: 18:44

Bullen tapte klart for verdensmesteren

Grace Bullen (25) feide den ene motstanderen etter den andre av brytematta i Zagreb Open - før hun måtte gi tapt for regjerende verdensmester og fem år yngre Sakura Motoki fra Japan i finalen i 62-kilosklassen..

Aftenposten - 01 feb 23 kl. 22:45

Når kineserne skal reise utenlands etter pandemien, unngår de «uvennlige» land som Japan og USA

Da Kina åpnet for pakkereiser til utlandet etter pandemien, manglet noen sentrale land fra listen over tillatte reisemål..

NRK - 31 jan 23 kl. 18:23

Hellas vil ikke gi stridsvogner til Ukraina

Hellas vil ikke gi stridsvogner til Ukraina. Landet trenger dem selv på grunn av det dårlige forholdet til Tyrkia, sier statsminister Kyriakos Mitsotakis. – Vi vil ikke gi fra oss våre Leopard 2-stridsvogner av den enkle grunn at de er absolutt nødvendige for vår egen forsvarsstrategi, sa Mitsotakis under et besøk i Japan tirsdag.

VG - 31 jan 23 kl. 09:33

Hva gjør Nato-Jens i Asia?

Jens Stoltenbergs reise til Sør-Korea og Japan er ledd i en strategi om å knytte sterkere bånd mellom Nato og demokratier i Asia..

NRK - 30 jan 23 kl. 04:24

Stoltenberg ber Sør-Korea støtte Ukraina militært

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg oppfordret Sør-Korea til å øke den militære støtten til Ukraina. Han viste samtidig til andre land som har endret sin politikk om å ikke gi våpen til land i konflikt etter Russlands invasjon i Ukraina. Han pekte mot Norge og Tyskland som eksempler på langvarig politikk om å ikke eksportere våpen til andre land i konflikt, og som endret kurs for å støtte Ukraina.

E24 - 24 jan 23 kl. 05:59

Oppturen fortsetter på Tokyo-børsen

For andre dag på rad er det markant oppgang for aksjemarkedet i Japan, etter en ny tek-opptur i USA..

NRK - 23 jan 23 kl. 06:55

Japans statsminister bekymret over fødselstall

Japans statsminister Fumio Kishida vil gjennomføre hastetiltak for å snu trenden med stadig færre fødsler i landet. Det har aldri blitt blitt født så få barn i Japan som i 2021. Foreløpig finnes det ikke tall for 2022.

E24 - 23 jan 23 kl. 06:00

Børsoppgang i Japan

Mens mange asiatiske børser er stengt på grunn av nyttårsfeiring, peker pilene oppover på Tokyo-børsen..

VG - 22 jan 23 kl. 07:55

Ny pallplass til Granerud i Sapporo – Forfang på femte

Halvor Egner Granerud (26) reiser hjem fra Japan med tre pallplasser på tre renn i Sapporo..

NRK - 27 dec 22 kl. 06:31

Japan krever koronatest av kinesere

Kinesiske tilreisende til Japan må vise fram negativ koronatest ved ankomst, krever Japanske myndigheter. Regjeringen i Tokyo ventes å innføre tiltaket allerede denne uken, melder Fuji News Network (FNN) tirsdag. Bakgrunnen er den raske virusspredningen i Kina.

NRK - 30 nov 22 kl. 05:37

Alibaba-gründer bor i Japan

Alibaba-gründeren Jack Ma har bodd i Japan det siste halvåret, melder Financial Times. Milliardæren forsvant etter at Kina slo ned på tech-sektoren. Milliardæren har holdt en lav profil siden han kritiserte kinesiske reguleringsmyndigheter for to år siden.

VG - 20 jan 23 kl. 07:29

Halvor Egner Granerud best i Sapporo-kvalifisering

Halvor Egner Granerud var best av alle da seks norske hoppere kvalifiserte seg til verdenscuprennet i Sapporo i Japan fredag morgen norsk tid..

E24 - 18 jan 23 kl. 06:07

Børsene Japan mot strømmen i Asia

Tokyo-børsen skyter fart, mens det er en tung dag i resten av Asia..

NRK - 23 dec 22 kl. 02:15

Rekord-inflasjon i Japan

Prisene steg med 3,7 prosent i Japan i november, sammenlignet med prisene ett år tidligere, viser tall fra innenriksdepartementet. Det er den sterkeste prisstigningen siden 1981, melder AFP. Blant årsakene er høyere drivstoffpriser.

NRK - 22 dec 22 kl. 10:50

Japan gransker påstander om kinesiske politistasjoner

Den Japanske regjeringen gransker påstander om at Kina skal ha etablert hemmelige politistasjoner i Japan. Flere europeiske land,samt USA og Kanada gjør det samme. Kinesisk UD avviser anklagene som kommer fra menneskerettighetsorganisasjonen Safeguard Defenders.

NRK - 17 jan 23 kl. 11:52

Ukrainske mineryddere læres opp i Kambodsja

Femten ukrainske mineryddere er under opplæring i Kambodsja, som er verdensledende på minerydding etter flere tiår med krig. De ukrainske minerydderne har et direktorat for minerydding som vertskap, og skal være i Kambodsja i én uke. Opplæringen skjer med støtte fra Japan..

E24 - 21 dec 22 kl. 06:16

Tokyo-børsen faller andre dag på rad

I Japan er det nedgang for andre dag på rad, etter at Bank of Japan uventet tok et innstrammende grep. Mange økonomer venter nå at sentralbanken vil heve renten neste år..

VG - 23 nov 22 kl. 15:59

Nytt VM-sjokk: Japan senket Tyskland

(Tyskland – Japan 1–2) Tyskland styrte mot tre poeng, men så raknet det i det siste kvarteret mot Japan..

NRK - 28 okt 22 kl. 13:53

Enorm krisepakke på vei i Japan

Regjeringen i Japan har godkjent en krisepakke verdt over 2.063 milliarder kroner for å hjelpe innbyggerne med takle økte priser og stimulere økonomien. Økende priser globalt i kombinasjon med en svekket yenkurs har ført til at importvarer er blitt dyrere og inflasjon har gått opp.

Aftenposten - 14 jan 23 kl. 10:42

Hoppkvinnene på pallen i Japan

Skihopperne Thea Minyan Bjørseth og Anna Odine Strøm havnet på seierspallen i den såkalte superlagkonkurransen i….

NRK - 13 jan 23 kl. 21:10

Biden roser Japans opprustning

USAs president Joe Biden roste Japans planlagte dobling av forsvarsbudsjettet da han fikk besøk av statsminister Fumio Kishida i Det hvite hus. Den Japanske statsministeren ble tatt imot av Biden i den amerikanske hovedstaden fredag. – Vi moderniserer våre militære allianser, med utgangspunkt i Japans historiske økning i finansieringen av forsvaret og nye nasjonale sikkerhetsstrategi, sa den amerikanske presidenten.

VG - 13 jan 23 kl. 10:49

Anna Odine Strøm beste norske i Japan

De norske kvinnehopperne maktet ikke å ta ut sitt beste i verdenscuprennet i Japanske Zao. Canadas Alexandria Loutitt tok karrierens første seier..

Aftenposten - 13 jan 23 kl. 10:49

Anna Odine Strøm beste norske i Japan

De norske kvinnehopperne maktet ikke å ta ut sitt beste i verdenscuprennet i Japanske Zao..

Klartale - 13 jan 23 kl. 09:40

Amerikansk avis ber leserne reise til Tromsø

The New York Times er en amerikansk avis. De har laget en liste over 52 steder folk bør besøke. Tromsø kommer på 10.

NRK - 13 jan 23 kl. 07:13

Mann tiltalt for attentatet mot Japans tidligere statsminister Shinzo Abe

Påtalemyndigheten i Japan har tiltalt en mann for attentatet mot Japans tidligere statsminister Shinzo Abe, melder nyhetsbyrået Reuters, som siterer lokale medier. Shinzo Abe var Japans lengstsittende statsminister. Han styrte landet først i ett år fra 2006 til 2007, så fra 2012 til 2020.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com