Japan

Friday, 02 December, 06:46

Nyheter om Japan

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 25 nov 22 kl. 11:39

Slik har den første uka med fotball-VM vært

Søndag 20. november startet kampen om å bli verdensmester i fotball for landslag.Klar Tale følger mesterskapet, men lager ingen saker med resultat hver dag.

NRK - I førrgår: 05:37

Alibaba-gründer bor i Japan

Alibaba-gründeren Jack Ma har bodd i Japan det siste halvåret, melder Financial Times. Milliardæren forsvant etter at Kina slo ned på tech-sektoren. Milliardæren har holdt en lav profil siden han kritiserte kinesiske reguleringsmyndigheter for to år siden.

NRK - 28 okt 22 kl. 13:53

Enorm krisepakke på vei i Japan

Regjeringen i Japan har godkjent en krisepakke verdt over 2.063 milliarder kroner for å hjelpe innbyggerne med takle økte priser og stimulere økonomien. Økende priser globalt i kombinasjon med en svekket yenkurs har ført til at importvarer er blitt dyrere og inflasjon har gått opp.

VG - 23 nov 22 kl. 15:59

Nytt VM-sjokk: Japan senket Tyskland

(Tyskland – Japan 1–2) Tyskland styrte mot tre poeng, men så raknet det i det siste kvarteret mot Japan..

VG - 8 timer siden

Ny fiasko for Tyskland - må hjem fra VM

AL KHOR/OSLO (VG) (Costa Rica-Tyskland 2–4 og Japan-Spania 2–1) For andre fotball-VM på rad må Tyskland reise hjem før alvoret starter. Spania reddet videre VM-spill tross tap mot Japan, som dermed er gruppevinner..

E24 - I førrgår: 06:21

Alibaba-gründeren Jack Ma bor i Japan

Alibaba-gründeren Jack Ma har bodd i Japan det siste halvåret, melder Financial Times. Milliardæren forsvant etter at Kina slo ned på tech-sektoren..

NRK - 03 nov 22 kl. 00:03

Japan ba innbyggere søke ly etter rakettoppskyting fra Nord-Korea

Nord-Korea har avfyrt et uidentifisert ballistisk missil i Japanhavet, opplyser den sørkoreanske generalstaben. Det skriver det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap. Myndighetene i Japan advarte innbyggere i regionene Yamagata, Miyagi og Niigata om å søke ly innendørs, etter Nord-Koreas rakettoppskyting.

Klartale - 27 nov 22 kl. 13:00

Disse heier fram lagene sine under fotball-VM

NASJONALSANG: Supportere for Ecuador holder hånden sin på hjertet under deres første kamp mot Qatar. Her synger laget nasjonalsangen sin. GLYN KIRK/AFPKYSS: To supportere fra Qatar er klar for kampen deres mot Ecuador.

Klartale - 04 okt 22 kl. 08:40

Nord-Korea avfyrte rakett mot Japan

Japan og Sør-Korea varsler at Nord-Koreas rakettoppskyting vil bli besvart. USA reagerer også sterkt på oppskytingen. Det er første gang på fem år at landet skyter opp en rakett rettet mot Japan.

Aftenposten - 23 nov 22 kl. 15:59

Ny VM-sensasjon: Japan senket Tyskland

(Tyskland – Japan 1–2) Tyskland markerte etter FIFA-trussel før kamp og styrte mot tre poeng, men så raknet det i det….

VG - 23 nov 22 kl. 15:59

Nytt VM-sjokk for Tyskland: – Uvirkelig

(Tyskland – Japan 1–2) Tyskland markerte mot FIFA før kamp og styrte mot tre poeng, men så raknet det i det siste kvarteret mot Japan..

VG - 23 nov 22 kl. 15:59

Gündogan ut mot egne lagkamerater etter tapet: - Følte at ikke alle ville ha ballen

(Tyskland – Japan 1–2) Tyskland markerte mot FIFA før kamp og styrte mot tre poeng, men så raknet det i det siste kvarteret mot Japan..

Aftenposten - 23 nov 22 kl. 15:59

Tyskland-stjernen ut mot egne lagkamerater etter tapet mot Japan

(Tyskland – Japan 1–2) Tyskland markerte mot FIFA før kamp og styrte mot tre poeng, men så raknet det i det siste….

NRK - 21 nov 22 kl. 15:44

Dopapir skal avverge selvmord blant unge Japanere

Regionale myndigheter sentralt i Japan prøver et nytt virkemiddel mot landets selvmordsproblemer: Oppmuntrende meldinger trykket på dopapiret. – Kjære deg som ønsker å gjøre slutt på alt, står det på dorullene som brukes i et nytt initiativ for å nå unge mennesker med selvmordstanker. Selvmord har lenge vært et problem i Japan, og landet opplevde en økning under deler av pandemien.

Klartale - 25 okt 22 kl. 06:00

Dette er konflikten mellom Nord-Korea og Sør-Korea

Det har lenge vært konflikt mellom Nord-Korea og Sør-Korea. Før het landet bare Korea. Korea var en koloni under Japan fra 1910 til 1945.

Klartale - 25 okt 22 kl. 06:00

Dette er konflikten mellom Nord-Korea og Sør-Korea

Det har lenge vært konflikt mellom Nord-Korea og Sør-Korea. Før het landet bare Korea. Korea var en koloni under Japan fra 1910 til 1945.

NRK - 18 nov 22 kl. 12:24

Japan og USA heldt militærøving

Dei to landa øvde i luftrommet over Japanhavet. Meldinga kom etter at ein nordkoreansk rakett fall i sjøen kring tjue mil frå det Japanske fastlandet fredag. – Japanske sjølvforsvarsstyrkar og amerikanska væpna styrkar heldt ei felles øving på eit tidspunkt med alvorleg usikkerheit i Japan sine omgjevnader, står det i den felles Japansk-amerikanske meldinga.

NRK - 18 nov 22 kl. 04:31

Nordkoreansk rakett landet i Japansk farvann

Nord-Korea har gjennomført test av en ballistisk langdistanserakett. Raketten falt trolig ned i havet i Japans økonomiske sone, ifølge Japanske myndigheter. Generalstaben i Sør-Korea opplyser at raketten ble avdekket rundt klokken 10.

NRK - 18 nov 22 kl. 02:28

Japan med høyeste inflasjon siden 1982

Inflasjonen i Japan steg til 3,6 prosent i oktober. Det er det høyeste nivået på 40 år. Man må tilbake til 1982 for å finne en like høy årsvekst i prisnivået, viser tallene som myndighetene i Tokyo la fram fredag.

NRK - 17 nov 22 kl. 16:31

Japans statsminister uttrykte alvorleg bekymring i møte med Xi

Japans statsminister Fumio Kishida uttrykte alvorleg bekymring for tryggingssituasjonen i Aust-Kina-havet i møte med den kinesiske presidenten Xi Jinping i Bangkok torsdag. Japan og Kina er viktige handelspartnarar, men forholdet mellom dei har vorte meir anstrengt dei siste åra. Spesielt er Japan uroleg for Kinas auka militærnærvær og aukande makt i regionen.

NRK - 09 nov 22 kl. 07:44

Nord-Korea har avfyrt ballistisk missil - landet utenfor Japan

Nord-Korea har avfyrt ballistisk missil utenfor østkysten, ifølge uttalelser fra Sør-Korea onsdag. Det skal ha landet utenfor Japan, melder Reuters. Nord-Korea har avfyrt flere raketter den siste tiden, inkludert fire ballistiske missiler lørdag.

NRK - 11 okt 22 kl. 09:48

Japan gjenåpner for turister

Turister kan igjen reise til Japan etter at landet i to og et halvt år har hatt strenge koronarestriksjoner. Japanske myndigheter håper at turistene kan gi landet et økonomisk oppsving i en tid der den Japanske valutaen er relativt svak. Allerede tirsdag morgen ankom turister fra Israel, Frankrike og Storbritannia landets flyplasser.

E24 - 45 minutter siden

Børsfall etter folkefest i Japan

Etter sterk vekst i flere dager, faller Asia-børsene fredag. På Tokyo-børsen er ikke VM-avansement og en sterk vekst for kringkastingsaksjer nok til å heve indeksen..

Aftenposten - 8 timer siden

Ny fiasko for Tyskland - må hjem fra VM

AL KHOR/OSLO (VG) (Costa Rica-Tyskland 2–4 pågår og Japan-Spania 2–1) For andre fotball-VM på rad må Tyskland reise hjem….

Aftenposten - 8 timer siden

Fadesen er et faktum - Tyskland er ute av VM

AL KHOR/OSLO (VG) (Costa Rica-Tyskland 2–4 og Japan-Spania 2–1) For andre fotball-VM på rad må Tyskland reise hjem før….

NRK - 09 okt 22 kl. 09:02

Nestenulykke under Formel 1 i Japan

Formel 1-fører Pierre Gasly var rasende etter å i høy fart ha møtt en bergingsbil på banen i Japan søndag. Tankene gikk tilbake til en dødsulykke i 2014. Et voldsomt regnvær gjorde sikten uhyre vanskelig på Suzuka-banen.

Aftenposten - 08 okt 22 kl. 19:00

De jubler over at turistene snart kommer tilbake til Japan. Men ikke alle er like glade.

KYOTO, Japan (Aftenposten): I to og et halvt år har Japan vært stengt for de fleste utlendinger. Fra 11..

NRK - 03 nov 22 kl. 14:13

Ny rakettoppskyting fra Nord-Korea

Nord-Korea har skutt opp nok en ballistisk rakett torsdag ettermiddag, opplyser Sør-Korea og Japan. Dermed har landet skutt opp til sammen fire raketter torsdag. Ifølge Japan havnet den siste raketten i havet.

NRK - 02 nov 22 kl. 08:47

Nord-Korea skal ha skutt opp missil som landet utenfor Japan

Japans kystvakt melder at Nord-Korea kan ha skutt opp en ny ballistisk missil onsdag morgen, norsk tid. Japansk TV melder at raketten ser ut til å han landet utenfor Japan. Natt til onsdag avfyrte Nord-Korea ti ulike raketter, der en av dem landet 60 kilometer fra det sørkoreanske fastlandet.

Aftenposten - 27 nov 22 kl. 13:06

Tysk VM-håp etter hjelp fra Costa Rica

Japan kunne nærmest sikret avansement med seier, men Costa Rica overrasket og vant 1-0 i fotball-VM søndag..

Aftenposten - 27 nov 22 kl. 11:10

Japan presser Costa Rica

NRK - 04 okt 22 kl. 09:08

EU-sjef fordømmer Nord-Koreas rakettutskyting

EU-president Charles Michel kaller Nord-Koreas utskyting av en ballistisk rakett over Japan for et åpenbart brudd på internasjonal lov. Han fastslår også at EU står solidarisk med Japan og Sør-Korea. – Jeg fordømmer sterkt Nord-Koreas bevisste forsøk på å sette sikkerhetssituasjonen i regionen på spill ved å avfyre en ballistisk rakett over Japan.

Klartale - 25 nov 22 kl. 12:49

Folk som jobber hos Amazon streiker på Black Friday

Black Friday er årets største dag for å handle. Selskapet Amazon driver med netthandel. De er den største plattformen der folk kan handle på nett.

Aftenposten - 25 nov 22 kl. 11:00

Ahmed Mamow: – Jeg kjøpte det rareste jeg fant

Nysgjerrigheten tok overhånd for stand-up komikeren på tur i Japan.

NRK - 04 okt 22 kl. 01:51

Japan fordømmer nytt nordkoreansk missil

Japan fordømmer på det skarpeste en ny nordkoreansk rakettoppskyting som skal ha sendt et missil over Japansk område, melder AFP. Da missilet fløy over Japan tidlig tirsdag morgen lokal tid, ble innbyggerne bedt om å gå i tilfluktsrommene. Missilet skal ha falt ned i Stillehavet, rundt 3000 kilometer unna, ifølge lokale TV-stasjoner.

E24 - 25 nov 22 kl. 06:08

Coronasmitte og inflasjon sender børsene i Asia ned

I Japan har prisveksten nådd sitt høyeste nivå siden 80-tallet, på 3,6 prosent..

VG - 23 nov 22 kl. 14:06

Tyskland markerte etter FIFA-trussel

(Tyskland-Japan 0–0, kampen pågår) Tyskland har blitt nektet å støtte LHBT+-personer ved å bruke regnbuefarget kapteinsbind under VM i Qatar, hvor homofili er forbudt..

Aftenposten - 23 nov 22 kl. 14:07

Slik markerte Tyskland etter Fifa-trussel

(Tyskland-Japan 0–0, kampen pågår) Tyskland har blitt nektet å støtte LHBT+-personer ved å bruke regnbuefarget….

VG - 23 nov 22 kl. 14:06

Tyskland markerte etter FIFA-trussel: – Kan ikke forhandle om menneskerettigheter

(Tyskland-Japan 0–0, kampen pågår) Tyskland har blitt nektet å støtte LHBT+-personer ved å bruke regnbuefarget kapteinsbind under VM i Qatar, hvor homofili er forbudt..

Aftenposten - 23 nov 22 kl. 14:07

Tyskland markerte etter Fifa-trussel: – Kan ikke forhandle om menneskerettigheter

(Tyskland-Japan 1–0, kampen pågår) Tyskland protesterer etter å ha blitt nektet å støtte LHBT+-personer ved å bruke….

NRK - 28 okt 22 kl. 06:20

Japan vurderer å kjøpe amerikanske kryssermissiler

Japan vurderer å kjøpe amerikansk-utviklede kryssermissiler av typen Tomahawk for å imøtegå Nord-Koreas trussel i regionen, opplyser landets regjering. Kjøpet vil trolig være kontroversielt i et land hvis militære ikke er offisielt anerkjent under grunnloven som ble utarbeidet etter andre verdenskrig. Avisa Yomiuri Shimbun melder at regjeringen er i sluttfasen av forhandlinger med USA om kjøp av mellomdistanse-missilene, som blir avfyrt fra havet.

NRK - 09 aug 22 kl. 16:21

Japans befolkning krymper rekordraskt

Japans befolkning blir stadig eldre og innbyggertallet krymper nå rekordraskt, viser statistikk fra myndighetene. Japan hadde ved årsskiftet 125,9 millioner innbyggere, og det var 726.000 færre enn ett år tidligere.

NRK - 21 nov 22 kl. 12:09

Qatar skal levere gass til Kina i 27 år

Qatar har inngått det som omtales som «verdens lengste gassavtale» med Kina. Avtalen skal sikre Kina leveranser av flytende gass i 27 år. Den innebærer at QatarEnergy hvert år skal eksportere 4 millioner tonn flytende naturgass (LNG) til Kina.

Klartale - 20 nov 22 kl. 06:00

Slik kan du følge fotball-VM

Søndag 20. november starter verdens-mesterskapet (VM) i fotball for herrer. Mesterskapet er i Qatar.

NRK - 19 nov 22 kl. 14:27

Tokyo oppfordrer folk til å bruke høyhalset genser for å spare strøm

Guvernøren i Tokyo har kommet med en uvanlig oppfordring som følge av økte strømpriser. Hun mener folk kan spare på strømmen om de tar på seg høyhalset genser. – Å varme nakken har en termisk effekt.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com