Nord-Korea

Saturday, 02 December, 13:00

Nyheter om Nord-Korea

NRK - 24 nov 23 kl. 11:45

162 millioner kroner til helikopterlandingsplasser i nord

Regjeringen foreslår 162 millioner kroner til helikopterlandingsplasser i Kirkenes og Hammerfest. I november 2022 fikk Helse Nord i oppdrag å vurdere behovet for endringer i funksjons- og oppgavedelingen i regionen. Helse Nord arbeider nå med forslag til framtidig organisering, og forslaget vil bli sendt på høring i januar 2024.

NRK - 22 nov 23 kl. 08:30

Ikke flertall for å stanse sykehusprosessen i Helse Nord

Høyre kommer ikke til å slutte seg til SVs forsøk på å ta kontroll over prosessen som kan ende med at sykehus og helsetilbud i Nord-Norge blir nedlagt. – Vi mener helt prinsipielt at det er helseministerens ansvar. Det er hun som har det overordnede ansvaret for sykehusene i Norge, sier helsepolitisk talsperson Tone Wilhelmsen Trøen til Altinget.

NRK - 29 nov 23 kl. 09:35

Helse Nord: Skal se på endringer 9. januar

Styret i Helse Nord har onsdag vedtatt at de skal behandle forslagene til endringer i spesialisthelsetjenesten på et ekstraordinært styremøte 9. januar. 5 arbeidsgrupper har utredet endringer for å styrke tilbudet til pasienter i nord.

NRK - 15 nov 23 kl. 12:29

Nettleieselskap: ​​​​​​​– Sender regninga for høye strømpriser til Nord-Norge

På grunn av høye strømpriser sørpå, foreslår Olje- og energidepartementet (OED) å omfordele flaskehalsinntekter fra kraftsystemet slik at kunder i sørlige deler av landet får billigere nettleie. Men nordlendingene må dermed betale mer, ifølge en pressemelding fra nettleieselskapet Arva. – Det hører ingen plass hjemme, mener Arva-direktør Eirin Kjølstad.

NRK - 14 nov 23 kl. 14:17

Tillitsvalget i Helse-Nord bekymret

Tillitsvalgte i Helse Nord er bekymret for de ansatte, det skriver Dagens Medisin. Senere i dag legger ekspertgrupper fram sine anbefalinger om hvordan Helse Nord skal løse mangelen på fagfolk og penger. Tillitsvalgt ved Universitetssykehuset Nord-Norge Solveig Nergård sier at tempoet på prosessen som foregår i Helse Nord hindrer at de kan bidra med sine synspunkter..

NRK - 09 nov 23 kl. 07:59

Støre om personellkrise i Helse Nord: – Dette har fått pågått for lenge

– Dette har fått pågå for lenge. Vi kan ikke leve med at over 1.000 stillinger ikke er besatt i Helse Nord, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

NRK - 20 nov 23 kl. 18:46

Sildefisket har forflyttet seg østover

Norges Sildesalgslag melder i sin rapport om fisket i forrige uke at båtene fisket helt i starten av uken i Kvænangen i Nord-Troms, før de forflyttet seg til Øksfjord i Loppa kommune i Vest-Finnmark. I slutten av uken trakk flåten lenger øst og inn i Altafjorden. – Sildefiske så langt øst har vi ikke hatt siden sildebestanden tok seg opp igjen på 80-tallet, så trenden med at silda er lenger nord og øst vises tydelig, skriver Norges Sildesalgslag i ukesrapporten.

NRK - 26 nov 23 kl. 06:13

61 lastebiler med nødhjelp ankom Nord-Gaza lørdag

61 lastebilder med nødhjelp ankom nordlige deler av Gazastripen lørdag. Det er det største antallet siden krigen begynte, opplyser FN. Lastebilene fraktet mat, vann og medisinsk nødutstyr.

NRK - 22 nov 23 kl. 11:16

Værkaos i trafikken i Nord-Norge: – Klarer ikke ta unna alle telefonene

Uværet skaper store problemer på veiene i Nord-Norge. I Finnmark forblir mange veier stengt ut dagen, mens det begynner å bli farlig glatt i Nordland. Vegtrafikksentralen Nord opplyser at det er stor pågang fra Nordland og Finnmark.

NRK - 21 nov 23 kl. 17:42

Vegsentralen nord: – Langt utenfor normalen

Vegsentralen nord ber folk unngå å ferdes i utsatte områder allerede fra tirsdag kveld. Det er sendt ut en rekke farevarsel og Meteorologisk institutt venter værforhold med uvanlig mye vind, opptil 40 meter per sekund utsatte steder. – Dette er vær som er langt utenfor det normale også i disse områdene, sier sjefen for Vegtrafikksentralen i Nord-Norge, Siril Veiåker Nilsen.

NRK - 20 nov 23 kl. 13:17

Ingen endring etter Kjerkol-møte: Vurderer fortsatt å melde seg ut av Ap

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) gjennomførte i dag et møte med alle Aps lokallag i Nord-Norge om de foreslåtte kuttene i Helse Nord. I møtet var også Elisabeth Holand, leder i Vestvågøy Ap. Hun og hele hennes lokallag truet forrige uke med å melde seg ut av Ap om ikke regjeringen stopper prosessen.

NRK - 08 nov 23 kl. 14:39

Etterforsker grovt underslag i flere frivillige organisasjoner

En person fra Nord-Troms etterforskes for underslag av 2 millioner kroner fra fem frivillige lag og foreninger. Det melder Framtid i Nord. I mai i år ble en person anmeldt for å ha underslått penger i fem frivillige lag og foreninger i en og samme kommune i Nord-Troms.

NRK - 20 nov 23 kl. 11:05

TV 2: Kjerkol i oppvaskmøte i nord

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) sitter mandag formiddag i møte med alle lokallag i Nord-Norge, der hun vil bli stilt til veggs om prosessen knyttet til de foreslåtte kuttene i Helse Nord. – Vi vil gjerne ha svar på om helse- og omsorgsministeren mener at det er akseptabelt at Lofoten skal være uten døgnkontinuerlig akuttberedskap og fødetilbud, sier leder i Vestvågøy Ap, Elisabeth Holand til TV 2. I lokallaget hennes truer flere med å melde seg ut av partiet denne uka, om ikke statsråden tar grep..

NRK - 19 timer siden

NVE undersøker Nord Pools håndtering av strømtabbe

NVE har startet undersøkelser etter at en feilhandel fra det Norge-baserte strømselskapet Kinect Energy førte til minuspriser i Finland. – Vi ser svært alvorlig på at slike hendelser oppstår. I tillegg til store økonomiske konsekvenser kan de gi utfordringer i driften av kraftsystemet, sier Tore Langset, direktør for Reguleringsmyndigheten for energi (RME) som ligger under Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

NRK - 21 timer siden

Helseministeren besøker Gravdal sykehus 12. desember

Først kom finansminister Trygve Slagsvold Vedum. Så kom Frp-leder Sylvi Listhaug. 12.

VG - Igår: 10:07

Like gode resultater i nord som i sør

Pasienter får god behandling for kreft i hele Norge – også i Nord-Norge..

NRK - Igår: 09:40

Regjeringen gjør tiltak for å bygge opp kysttorsken i nord

Nærings- og fiskeridepartementet innfører ytterligere tiltak for å styrke bestanden av kysttorsk i nord. – Jeg er glad for at de nye tiltakene for kysttorsk nå er klare. Vi har funnet gode løsninger som vil styrke bestanden, samtidig som det er tatt hensyn til de mest utsatte i næringen, sier fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth i en pressemelding.

NRK - Igår: 08:15

Slik skal de styrke kysttorsken

Bestanden av kysttorsken i nord skal strykes. Det har Nærings- og fiskeridepartementet bestemt. Nå skal de innføre flere tiltak.

NRK - Igår: 05:12

Meldinger om eksplosjoner nord på Gazastripen

Hamas-kontrollerte medier melder tidlig fredag morgen at det skal være hørt eksplosjoner og skudd nord på Gazastripen, melder Reuters..

Klartale - 29 nov 23 kl. 12:35

Snø og kaldt for de fleste

Marit Berger jobber som meteorolog ved Meteorologisk institutt. Hun sier det er nord som får de varmt de kommende dagene. Jo lenger nord og øst du kommer, jo varmere blir temperaturene, ifølge Berger.

NRK - 17 nov 23 kl. 09:09

Tyrkia hevder å ha drept 13 PKK-krigere i luftangrep i Irak

Det tyrkiske forsvarsdepartementet sier at tyrkiske luftangrep har tatt livet av 13 krigere knyttet til PKK-bevegelsen i Nord-Irak. Angrepene skjedde ifølge departementet i Hakurk-regionen i Nord-Irak. – Våre operasjoner vil fortsette helt til det ikke er en eneste terrorist igjen i regionen, skriver departementet på X/Twitter.

VG - 28 nov 23 kl. 17:15

Svært glatte veier nord for Oslo: – Kjør forsiktig!

Lett snødrev, kald luft og kald bakke fører til glatte veier og utfordringer nord for Oslo..

NRK - 22 okt 23 kl. 09:35

Israel beordrer beboere nord på Gazastripen

Det israelske forsvaret sier innbyggere nord i Gaza må flykte sørover, ifølge Reuters. Hvis ikke kan de bli sett på som en del av «terrororganisasjonen». – Advarsel til innbyggere i Gaza.

NRK - 14 nov 23 kl. 14:20

Storflom nord i Frankrike – katastrofeberedskap i 250 lokalsamfunn

Rundt 250 lokalsamfunn nord i Frankrike blir erklært som katastrofeområder som følge av omfattende oversvømmelser, ifølge president Emmanuel Macron. – Alle kommuner som ber om det, kommer til å bli erklært som katastrofeområde, sa Macron da han tirsdag besøkte de berørte områdene i regionene Pas-de-Calais og Nord. Han lover også 50 millioner euro i hjelp til byer og landsbyer i området.

NRK - 25 nov 23 kl. 19:27

Hamas: Under halvparten av naudhjelpa er kome til Nord-Gaza

Ein talsperson for Hamas seier 65 lastebilar med naudhjelp er kome fram til Nord-Gaza. Det er under halvparten av det som avtalt, melder Reuters. Hamas seier dette er eit brot på avtalen med Israel, og at dei vil vente med å sette fri gruppe to av gislane i Gaza.

NRK - 13 nov 23 kl. 08:48

Hamas: Alle sykehusene nord på Gazastripen ute av drift

ngen av sykehusene nord på Gazastripen er i drift, opplyser det Hamas-styrte helsedepartementet i området mandag. Kampene raser mellom israelske styrker og væpnede palestinere i Gaza by. I helgen ble det klart at driften ved Shifa-sykehuset, det største på Gazastripen, i stor grad stanset opp da strømgeneratorene gikk tom for drivstoff.

NRK - 23 nov 23 kl. 10:01

Betydelig snøskredfare i nord

Snøskredfaren har gått fra stor til betydelig i de nordligste skredregionene. Farenivået gjelder for Tromsø, Lyngen, Nord-Troms, Vest-Finnmark, Finnmarkskysten, Svalbard sør, øst og vest og Nordenskiöld Land. Varslet gjelder for torsdag..

Aftenposten - 21 nov 23 kl. 19:54

Gladmelding fra Skiforeningen: Fine skiforhold nord i marka!

Det er en uvanlig tidlig start på skisesongen i år. Allerede nå er det gode forhold nord i Marka..

NRK - 21 nov 23 kl. 19:11

Tre leger drept i angrep på sykehus i Gaza

To av legene som ble drept, jobbet for Leger Uten Grenser, opplyser organisasjonen. Legene jobbet ved Al Awda-sykehuset nord på Gazastripen tirsdag. Flere andre ansatte ved sykehuset ble såret, hvorav tre har kritiske skader.

NRK - 09 nov 23 kl. 16:37

USA: Fire timars angrepspause i Nord-Gaza kvar dag

Israel har fortalt USA at dei vil innføre daglege pausar i krigshandlingar på fire timar kvar dag i Nord-Gaza. Nord på Gazastripa er området som er hardast råka av luftangrep..

NRK - 21 nov 23 kl. 12:57

Oppgraderer farevarsel i nord

Vindkastvarselet i deler av Troms og Finnmark er oppdatert. Det skriver Meteorologene på X. Det er ventet sørlig storm, med mulighet for svært kraftige vindkast på 35–42 m/s på enkelte steder.

NRK - 21 nov 23 kl. 00:12

200 pasienter evakuert fra indonesisk sykehus i Gaza, ifølge Hamas

200 pasienter er evakuert fra det indonesiske sykehuset nord på Gazastripen, ifølge helsemyndighetene i enklaven. De melder at evakueringen skjedde noen timer etter et dødelig angrep mot sykehuset. Røde Kors bisto i evakueringen.

VG - 1 time siden

Kulderåd fra nord til sør: – Kom dere ut!

MO I RANA (VG) Brrrr! Her kommer noen iskalde råd fra værbitte nordlendinger..

NRK - 6 timer siden

Meldinger om kraftige kamper på Gazastripen

Det meldes lørdag morgen om kraftige kamper sør på Gazastripen Israelske medier melder om kraftige kamper på bakken i Khan Younis-området, etter etterretningsopplysninger om at personer i Hamas-ledelsen skal oppholde seg der. Det meldes også om kamper i Gaza by og nord på Gazastripen, skriver Times of Israel. (NTB).

NRK - 08 nov 23 kl. 10:09

Innsamlingsaksjon i Lofoten for å berge sykehuset

Det er starta en egen innsamlingsaksjon til ressursgruppa for sykehuset på Gravdal. Håvard Horn står bak spleisen og han sier til Lofotposten at han gjør dette fordi han frykter situasjonen er enda mer alvorlig enn i 2015. Helse Nord skal i april til neste år vedta en plan for omorganisering av sykehusene i Nord-Norge.

NRK - 15 timer siden

Reuters: Israel vil oppretta tryggleikssoner for sivile

Det melder Reuters. Fråsegna er ikkje stadfesta frå israelsk hald eller uavhengige kjelder. Ein amerikansk tenestemann fortel Reuters at USA og Israel samarbeider om ein plan for å redusera skadar blant sivile i Gaza.

NRK - 18 timer siden

Delar av E6 opna

E6 Lillehamar-Hamar mellom Biri og Mjøsbrua er opna for trafikken nordgåande mot Lillehammer. Sørgåande mot Mjøsbrua er stengd enda grunna opprydding, og enda omkøyring på den lokale vegen. E6 Hamar-Lillehammer er stengt i begge retninger ved Biri travbane nord for Mjøsbrua etter et uhell med kranbil.

E24 - 19 timer siden

NVE undersøker Nord Pools håndtering av strømtabbe

NVE har startet undersøkelser etter at en feilhandel fra det Norge-baserte strømselskapet Kinect Energy førte til minuspriser i Finland..

NRK - 20 timer siden

Utenriksministeren om første dag av COP28: – Svært glad

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide er på plass som en del av den norske delegasjonen under klimatoppmøtet i Dubai. Han er svært glad for utfallet av første dag, da det ble opprett et skade og tap fond. – Det har aldri skjedd før at man har tatt en så viktig beslutning på aller første dag, så det var en usedvanlig god start på dette møtet, sier han.

NRK - 21 timer siden

E6 Hamar-Lillehammer stengt i begge retningar

E6 Hamar-Lillehammer er stengt i begge retninger ved Biri travbane nord for Mjøsbrua etter et uhell med kranbil. Det er skader på broen over E6, og en stor kran og store steiner må fjernes før veien kan åpne. Derfor blir det omkjøring mellom Mjøsbrua og Biri, men trafikken mellom Oslo og Trondheim blir nå anbefalt å kjøre Rv 3 Østerdalen i stedet for Gudbrandsdalen.

VG - 19 nov 23 kl. 13:30

Harde kamper nord på Gazastripen

Det meldes om harde kamper mellom israelske soldater og palestinske styrker i Jabalia nord på Gazastripen..

VG - Igår: 10:03

Været deler Europa i to

Blått i nord – og rødt i sør!.

NRK - Igår: 09:55

Sikkerhetskilder: Elleve sivile drept i terrorangrep i Irak

Elleve sivile skal være drept i et angrep med eksplosiver og skytevåpen i Diyala-provinsen øst i Irak, et område der blant annet IS er aktive. Angrepet fant sted i Muqdadiyah torsdag kveld, opplyser sikkerhetskilder. Først eksploderte en veibombe, deretter ble det skutt mot redningspersonell og andre som samlet seg på stedet, ifølge politikilder, som ikke ønsker å bli navngitt.

NRK - 19 nov 23 kl. 10:31

Haaretz: Flyalarm i Nord-Israel

Flyalarmene går i flere nord-israelske byer søndag morgen. Det melder den israelske avisen Haaretz. Alarmene går ifølge avisen i Matat, Hatzor HaGlilit, Amuka, Alma, Dalton, Rehaniya, Kerem Ben Zimra, Hurfeish, Peki'in, Tzuriel og Tziv'on..

NRK - Igår: 15:07

Beskylder Vesten for å legge ned OSSE

På et møte i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) i Skopje i Nord-Makedonia sa Russlands utenriksminister Sergej Lavrov at utsikten til en gjenoppliving av organisasjonen synes liten. – Det er ingen grunn til optimisme for tiden. OSSE er i all hovedsak blitt et påheng til Nato og EU.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com