Nord-Korea

Tuesday, 19 October, 13:57

Nyheter om Nord-Korea

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 13 okt 21 kl. 20:04

EU tilbyr å lempe på grensekontroll

EU-kommisjonen tilbyr seg å redusere tollkontrollen og papirarbeidet for britiske produkt til Nord-Irland i håp om å dempe brexitstriden med Storbritannia. – Eg har lytta til og diskutert med dei nord-irske interessentane. Dagens forslag er det genuine svaret vårt på deira bekymringar, sa EU-kommisjonens visepresident og brexit-utsending Maros Sefcovic onsdag kveld.

NRK - 10 sep 21 kl. 21:56

Positive til Nord-Norge-banen

Under kveldens partilederdebatt ble jernbane i Nord-Norge et tema. Erna Solberg sa regjeringen har igangsatt en konsekvensutredning for samferdselsbehovene i Nord-Norge i tiden fremover. Rapporten skal være ferdig i starten av 2023.

NRK - 04 okt 21 kl. 16:57

Nord Stream satt i drift

Gassrørledningen «Nord Stream» mellom Russland og Tyskland er satt i drift, opplyser russiske Gazprom. «Nord Stream» går fra Russland, via Østersjøen, til Tyskland. USA har jevnlig kritisert prosjektet og hevdet at Europa blir for avhengig av Russland.

Klartale - 13 okt 21 kl. 17:00

Nå nærmer vinteren seg

Pernille Borander jobber ved Meteorologisk institutt. Hun sier vi bør forberede oss på kaldere vær i dagene fremover.– I Nord-Norge begynner det å bli ordentlig kaldt.

NRK - 06 okt 21 kl. 17:52

Normalt høstvær igjen

I løpet av den siste uka er det satt nedbørsrekorder for oktober flere steder i Sør-Norge, og varmerekorder i Nord-Norge. Men nå varsler meteorologene at høstværet går tilbake til normalen: Vått i vest og nord, tørt i sør og øst..

Dagbladet - 6 timer siden

Smitten øker: - Overrasket

Universitetssykehuset Nord-Norge gikk søndag ettermiddag til gul beredskap. 13 personer er innlagt med covid-19 og smitten øker i Tromsø kommune..

NRK - 05 okt 21 kl. 17:01

Flom og jordskred i Nord-Italia

Kraftig regn har ført til flom og jordskred i regionene Liguria og Piemonte nord i Italia. I Liguria falt det i går så mye som 181 millimeter regn i løpet av én time og 900 millimeter i løpet av et døgn, melder Flood List..

E24 - 22 sep 21 kl. 15:54

Nå koster strømmen over dobbelt så mye i Sør-Norge som i nord

Når det blåser mye nord i Sverige, gir det en fordel også til forbrukerne i nord i Norge..

NRK - Igår: 09:55

Dømd for sovevaldtekt

Ein mann i 20-åra er i Nord-Troms og Senja tingrett dømd til fire års fengsel for å ha valdtatt ei kvinne medan ho sov. Den samrøysta dommen falt fredag sist veke. Hendinga skjedde søndag 6.

Aftenposten - Igår: 18:51

Mandag morgen går strømprisen til himmels

(Stavanger Aftenblad): Pressekontakt Stina Johansen i Nord Pool kan ikke huske at det noen gang har vært høyere….

NRK - Igår: 15:09

UNN i gul beredskap

Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) går fra i dag over fra grønn til gul beredskap etter at det har vært en jevn økning av innlagte pasienter med covid-19 den siste uken. Det innebærer at UNN forbereder opptrapping av pandemidrift, og vurderer ekstra bemanning og tilrettelegging av flere sengeplasser for disse pasientene. Per nå skal det være 15 pasienter med covid-19 innlagt.

Aftenposten - Igår: 15:08

UNN i gul beredskap – 15 pasienter innlagt med covid-19

Universitetssykehuset i Nord-Norge går til gul beredskap. 15 personer er innlagt med covid-19..

NRK - I førrgår: 16:10

– 160 Houthi-krigere drept

Minst 160 opprørere fra den jemenittiske Houthi-bevegelsen er drept i nye kamper sør for Maarib, ifølge den saudiledede koalisjonen som kriger i Jemen. I en uttalelse lørdag sendt ut via Saudi-Arabias statlige nyhetsbyrå, sier koalisjonen at den har gjennomført 32 angrep i løpet av det siste døgnet, og at minst 160 opprørere ble drept. Det melder NTB via AFP.

NRK - 03 okt 21 kl. 06:11

19 opprørere drept i Mosambik

I Mosambik er en lokal jihadistleder og 18 opprørere er drept i et militærangrep mot en base som opprørerne hadde i Cabo Delgado nord i landet. Det opplyste den sørafrikanske utviklingsblokken SADC lørdag. Mange av blokkens 16 medlemsland har utstasjonert styrker i Mosambik for å hjelpe landet med å bekjempe opprøret i det gassrike området i nord, der al Qaida-tilknyttede jihadister siden 2017 har gjennomført angrep mot landsbyer og byer i et forsøk på å opprette et kalifat..

NRK - 16 okt 21 kl. 03:36

Person ikke gjort rede for

Seks personer ble evakuert etter brann i en enebolig i Åkre i Rendalen i Innlandet i natt. En person er ikke gjort rede for. Politiet fikk beskjed om brannen i en enebolig nord for Åkrestrømmen klokken 22.

NRK - 15 okt 21 kl. 16:03

FN med hjelp til Afghanistan

Den første av tre hjelpesendingar frå FNs høgkommisær for flyktningar til Afghanistan landa i Usbekistan fredag. I hjelpesendinga er det hushaldningsartiklar, kjøkkenutstyr og presenningar. Hjelpa skal fordelast på 18.

NRK - 15 okt 21 kl. 15:26

Putin: – IS bygger seg opp i Afghanistan

Russlands president Vladimir Putin åtvarar mot at lojale IS-krigarar er i ferd med å samle seg og bygge seg opp i Nord-Afghanistan. – Ifølge etterretninga vår er det rundt 2000 IS-medlemmar i Afghanistan, sa han i ein videokonferanse med leiarar i andre tidlegare sovjetrepublikkar fredag. Han også at krigarane hadde planar om å reise gjennom dei tidlegare sovjetrepublikkane i Sentral-Asia forkledde som flyktningar..

NRK - 02 okt 21 kl. 13:30

To lamaer skote i Nord Fron

Ein jeger har vedkjent at han har skote to lamaer ved eit uhell i Nord-Fron, skriv VG. Mannen meldte sjølv at han hadde skote dyra, etter han skjønte det ikkje var hjort. Dette skjedde torsdag ettermiddag, denne veka..

Aftenposten - 15 okt 21 kl. 07:16

Vedum tok over som finansminister: – En ekstremt krevende øvelse, mener Sp-ordfører

Partilederen med de dyre løftene skal nå vokte pengesekken. Bakkemannskapet lengst nord tror det blir en krevende øvelse….

NRK - 01 okt 21 kl. 21:00

Vil ha Nord-Norge-minister

Stortingsrepresentant Geir A. Iversen (Sp) mener den nye regjeringen burde ha en egen Nord-Norge-minister. Fylkesoppdeling, Andøya flystasjon og lærerutdanning på Nesna er viktige saker for landsdelen, sier Iversen til VG.

Dagbladet - 01 okt 21 kl. 12:39

Sol i nord, regn i sør

Det er høstferie for store deler av Norge neste uke, og det blir for mange en fuktig fornøyelse. Jo lenger nord i landet du er, desto bedre blir det..

NRK - 01 okt 21 kl. 08:51

125.000 mangler fastlege

125.000 innbyggere mangler fastlege i Norge. Fastlegekrisen er størst i Nord-Norge, viser en undersøkelse gjort av ALIS Nord i september Der står 30.

Klartale - 13 okt 21 kl. 12:00

Han blir første leder fra Afrika som besøker Biden

Møtet mellom Biden og Kenyatta fra Kenya skal være i Det hvite hus. Det er ventet at de vil bruke tid på å snakke om Etiopia. Det er et av nabolandene til Kenya.

NRK - 12 okt 21 kl. 21:35

Biden får besøk av Kenyas president

Biden tar torsdag imot Kenyas president Uhuru Kenyatta i Det hvite hus. Kirgen i naboladet Etiopia blir trolig tema i samtalen. Det foregår en omfattende konflikt mellom fredsprisvinner Abiy Ahmeds regjering og Tigray-regionen nord i landet.

VG - 12 okt 21 kl. 18:55

Advarer etter skliedramatikk: – Som i en katapult

Kathrine Skjelvan og søsteren tok lørdag med barna til lekeparken Rismelen i Steinkjer i Nord-Trøndelag. Det ble dramatisk da hennes snart ni år gamle sønn fikk ekstremfart i sklia i parken..

E24 - 12 okt 21 kl. 14:35

Ny årsrekord for strømprisen i Sør-Norge

Onsdag lander strømprisen i Sør-Norge på 1,29 kroner kilowattimen utenom avgifter og nettleie. Det er årets dyreste nivå, og tre ganger høyere enn i Nord-Norge..

NRK - 12 okt 21 kl. 13:14

Nytt flyselskap etablerer seg i Norge

Det islandske flyselskapet Play etablerer direkteruter fra Stavanger og Trondheim til Reykjavik i 2022, opplyser selskapet i en pressemelding. Selskapet planlegger også videreforbindelser fra Reykjavik til Nord-Amerika..

NRK - 12 okt 21 kl. 11:07

Ber Iran stanse henrettelse

Amnesty International ber Iran stanse henrettelsen av drapsdømte Arman Abdolali. Etter planen skal henrettelsen skje onsdag, i et fengsel i Karaj vest for Teheran, melder NTB. – Tiden renner raskt ut.

NRK - 12 okt 21 kl. 10:16

6 milliardar til byvekst

– Regjeringa vil løyve 6 milliardar kroner til dei største byane våre, som direkte bidrag til byvekst- og belønningsavtalane. Det fører til meir kollektivtrafikk og betre forhold for dei syklande og gåande, seier samferdselsministeren. 2,2 milliardar kroner skal gå til dei store kollektivprosjekta Fornebubanen i Oslo og Viken (1,1 milliard kroner), Bybanen i Bergen (600 millionar kroner) og Bussveien på Nord-Jæren (500 millionar kroner).

E24 - 12 okt 21 kl. 09:52

Gasskrise preger toppmøte mellom EU og Ukraina

Skyhøye gasspriser og strid om rørledningen Nord Stream 2 danner bakteppet for tirsdagens toppmøte mellom EU og Ukraina..

Aftenposten - 11 okt 21 kl. 22:16

Tigray-opprørere: Hæren angriper på alle fronter

Den etiopiske hæren har startet koordinerte bakkeoffensiver på alle fronter mot styrker fra Tigray nord i Etiopia..

NRK - 11 okt 21 kl. 21:33

Tigray-opprørere: Hæren angriper

Den etiopiske hæren har startet koordinerte bakkeoffensiver på alle fronter mot styrker fra Tigray-regionen, ifølge Tigrayfolkets frigjøringshær (TPLF). Offensiven omfatter også naboregionen Amhara nord i Etiopia. Blokaden av kommunikasjonslinjene ut fra Tigray gjør det umulig å få bekreftet opplysningene fra uavhengig hold, melder NTB..

Aftenposten - 11 okt 21 kl. 19:45

Brexit skulle knytte Nord-Irland nærmere resten av Storbritannia. Det stikk motsatte skjer.

De som trodde at brexit ville bli begynnelsen på oppløsningen av EU, tok veldig feil..

NRK - 28 sep 21 kl. 02:53

Lysfenomen synlig i Nord-Norge

Fra flere steder i Nord-Norge meldes det om sterke lysglimt på himmelen mandag kveld. Det er usikkert hva som er forklaringen på fenomenet. En rekke presoner har varslet NRK om fenomenet.

VG - 10 okt 21 kl. 19:03

NATO-sjefen om «glemt» konflikt: – Dilemma

WASHINGTON D.C. (VG) Tyrkia eskalerte angrep i nord-Syria mens hele verden fulgte med på Talibans maktovertagelse.

NRK - 10 okt 21 kl. 13:32

Varslar snø: – Husk vinterdekk

Kaldare luft er på veg, melder Meteorologisk institutt. I Sør-Noreg er det varsla snø ned mot 600–800 meter over havet, og i Nord-Noreg kan ein få snø heilt ned til fjæresteinane. – Søndag regnar det på fjellovergangane i Sør-Noreg, men i løpet av natt til måndag går nedbøren over til snø – og snø kan vi love meir av i fjellet utover veka.

NRK - 09 okt 21 kl. 05:08

Treåring død av ebola i Kongo

Fem måneder etter at det forrige ebolautbruddet i Kongo ble erklært som over, ble det første tilfellet registrert hos en treåring. Han døde på sykehus. – Saken omhandler en tre år gammel gutt som ble sykehusinnlagt og døde 6.

NRK - 08 okt 21 kl. 18:01

IS påtar seg skulda for bombing

IS hevdar at det var dei som bomba ein moské i byen Kunduz, nord i Afghanistan fredag. Det skriv Reuters..

VG - 08 okt 21 kl. 13:45

Eksplosjon under fredagsbønn – minst 15 drept

En bombe skal ha gått av under fredagsbønnen i en moské nord i Afghanistan. Flere enn 90 er skadet, opplyser Leger uten grenser..

VG - 08 okt 21 kl. 13:45

Eksplosjon under fredagsbønn – minst 50 drept

En bombe skal ha gått av under fredagsbønnen i en moské nord i Afghanistan. Flere enn 90 er skadet, opplyser Leger uten grenser..

VG - 08 okt 21 kl. 13:45

Eksplosjon under fredagsbønn – minst 100 drept

En bombe skal ha gått av under fredagsbønnen i en moské nord i Afghanistan. Flere enn 90 er skadet, opplyser Leger uten grenser..

VG - 08 okt 21 kl. 13:45

Eksplosjon under fredagsbønn – minst 100 drept eller skadet

En bombe skal ha gått av under fredagsbønnen i en moské nord i Afghanistan. Minst 50 er drept, melder AFP..

NRK - 08 okt 21 kl. 12:45

Bombeangrep mot moské i Afghanistan

Flere titalls mennesker skal være drept etter en eksplosjon i en sjiamuslimsk moské i byen Kunduz nord i Afghanistan. Det som trolig var en bombe rammet moskéen midt under fredagsbønnen. Innenriksminister Qari Sayed Khosti i Taliban-regjeringen bekrefter overfor AFP at det har vært en eksplosjon, men ga ingen videre detaljer..

Klartale - 08 okt 21 kl. 10:35

Sier ja til at Norge skal satse på verdensrommet

– Dette er en historisk dag for Andøya. Det er det også for Norge som rom-nasjon. Norge blir med dette et av svært få land som vil kunne sende opp satellitter fra eget territorium.

NRK - 07 okt 21 kl. 10:28

Koronapasient døde

En koronapasient ved Sykehuset Levanger døde i går. Vedkommende hadde vært innlagt ved intensivavdelingen en stund. Dette er det første koronarelaterte dødsfallet i Helse Nord-Trøndelag..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt