USAs

Monday, 05 December, 00:00

Nyheter om USAs

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 25 nov 22 kl. 22:57

Macron bekymret over USAs subsidier

Frankrikes president Emmanuel Macron vil ta opp europeiske bekymringer over USAs subsidier og skattekutt til industrien, når han møter USAs president Joe Biden. Det opplyser en av Macrons rådgivere til pressen i forkant av Macrons reise til Washington kommende uke. Frankrike og andre EU-land er urolige over konsekvensene av den såkalte loven om redusert inflasjon (IRA) som Biden signerte i august.

NRK - 01 dec 22 kl. 00:35

Macron med kritikk under uSA-besøk

Frankrikes president Emmanuel Macron er den første statslederen som er på statsbesøk hos USAs president Joe Biden. Men tonen er ikke bare høflig. Macron kom med uventet hard kritikk av sine amerikanske verter allerede kort tid etter at han landet i Washington tirsdag.

E24 - 25 nov 22 kl. 22:55

Macron bekymret over USAs subsidier

Frankrikes president Emmanuel Macron vil ta opp europeiske bekymringer over USAs subsidier og skattekutt til industrien, når han møter USAs president Joe Biden..

NRK - 22 nov 22 kl. 05:39

USAs visepresident besøker filippinsk provins nær omstridt hav

USAs visepresident Kamala Harris reiste tirsdag til en filippinsk øy nær farvann som Kina har gjort krav på, for å vise støtte til sin amerikanske allierte. Harris er den høyest rangerte amerikanske tjenesteperson som noensinne har besøkt den vestlige filippinske provinsen Palawan nær det omstridte Sør-Kinahavet, hvor hun etter planen skulle møte lokale fiskere, samfunnsledere og kystvakten. Besøket viser USAs forpliktelse til å stå sammen med Filippinene for «å opprettholde den forpliktende internasjonale maritime orden i Sør-Kinahavet», heter det i en uttalelse fra kontoret hennes.

NRK - 22 nov 22 kl. 05:12

USAs og Kinas forsvarsministre møtes i Kambodsja

USAs forsvarsminister Lloyd Austin møtte sin kinesiske kollega Wei Fenghe i Kambodsja tirsdag, mens partene forsøker å holde spenningen seg imellom i sjakk. Møtet på sidelinjen av en konferanse med forsvarsministre i Siem Reap er det første mellom de to siden juni, før lederen for Representantens hus Nancy Pelosis besøk i Taiwan utløste raseri i Beijing. Men Kina og USA har siden søkt å senke temperaturen med møter på høyt nivå.

NRK - Igår: 05:48

USA med nytt bombefly

USAs nye bombefly B-21 Raider er avduket i Palmdale i California. Prosjektet har vært holdt topphemmelig, med stigende bekymring for en konflikt med Kina som bakteppe. Fredag kveld fikk spesielt inviterte gjester for første gang se flyet på et strengt kontrollert arrangement.

NRK - 16 nov 22 kl. 20:25

USAs forsvarssjef: Lite sannsynlig at Ukraina vinner krigen militært

Sannsynligheten er ikke stor for at Ukraina kan klare å presse Russland helt ut okkupert territorium, inkludert Krim-halvøya, mener USAs forsvarssjef. – Sannsynligheten for en ukrainsk militær seier, der russerne kastes ut av hele Ukraina, for å inkludere Krim, sannsynligheten for at det skjer i noen nær framtid, er ikke høy militært, sa USAs forsvarssjef Mark Milley onsdag. (NTB).

NRK - 16 nov 22 kl. 11:24

Russland berømmer USAs respons etter eksplosjonen i Polen

Russland kaller USAs respons etter eksplosjonen som krevde to menneskeliv i Polen tirsdag ettermiddag for «avmålt» og berømmer responsen. – I dette tilfellet bør oppmerksomheten rettes mot den avmålte og mer profesjonelle responsen fra amerikansk side, sa pressetalsperson for president Vladimir Putin, Dmitrij Peskov, onsdag. Peskovs uttalelse kom etter at USAs president Joe Biden, i tillegg til amerikanske forsvarskilder, antydet at eksplosjonen kan ha blitt forårsaket av en rakett fra Ukraina som ble avfyrt for å beskytte seg mot russiske raketter.

E24 - 30 nov 22 kl. 19:34

USAs sentralbanksjef om inflasjonskampen: – Vi vil holde samme kurs

Jerome Powell holder tale om utsiktene for amerikansk økonomi og arbeidsmarked. Han innrømmer at USAs økonomi har en lang vei å gå for å gjenopprette prisstabilitet..

NRK - 15 nov 22 kl. 20:21

Kamala Harris skal besøke Palawan

USAs visepresident Kamala Harris skal besøke de filippinske øyene Palawan i Sør-Kinahavet neste tirsdag. Besøket vil trolig irritere de kinesiske myndighetene. Kina viser til historiske kart og hevder at noen områder utenfor Palawan og mye av Sør-Kina-havet er kinesisk.

NRK - 28 nov 22 kl. 21:32

USA følger med på protestane i Kina

USAs president Joe Biden følger nøye med på dei sjeldne demonstrasjonane i Kina, seier John Kirby, som er talsperson for USAs nasjonale tryggingsråd, melder AFP. Dei siste dagane har det vore demonstrasjonar i fleire kinesiske storbyar mot dei strenge koronatiltaka i Kina. Men Kirby vil ikkje seie noko om korleis Biden reagerer på krava til demonstrantane.

NRK - 2 timer siden

USA: Krigen i Ukraina går for halv maskin

USAs etterretningssjef sier at krigen i Ukraina går for halv maskin for tiden, og antyder at det kan gå mot bedre tider for de ukrainske styrkene utover vinteren. I et foredrag på Reagan-senteret i California sa Avril Haines at de ser et redusert tempo i krigen, og at begge sider i tiden framover vil fokusere på å bygge seg opp og forberede seg på en ny ukrainsk offensiv til våren. – Men vi har betydelig tvil om russerne er forberedt på det, og vi er optimistiske på vegne av ukrainerne framover, sa hun.

NRK - 5 timer siden

Blinken advarer Netanyahu mot bosetninger

USAs utenriksminister Antony Blinken advarer den nye israelske regjeringen mot nye bosetninger og annekteringer. Blinken lovte søndag at USA ville motsette seg nye israelske bosetninger og en eventuell israelsk annektering av den okkuperte Vestbredden. Men han lovte også at USA skal bedømme Netanyahus kommende regjering på dens handlinger, og ikke på hvilke høyreradikale politikere som inkluderes i den.

NRK - 19 nov 22 kl. 05:00

USAs visepresident møtte Kinas president

USAs visepresident Kamala Harris har hatt et kort møte med Kinas president Xi Jinping, under en uke etter at Xi møtte president Joe Biden. Møtet mellom Harris og Xi fant sted i Thailands hovedstad Bangkok lørdag, der begge er til stede sammen med en rekke andre ledere på toppmøtet i Samarbeidsforumet for Asia og Stillehavsregionen (APEC). I den korte samtalen gjentok Harris president Bidens budskap om at «vi må holde kommunikasjonslinjene åpne for å kunne ivareta konkurranse mellom våre land på ansvarlig vis», uttaler en amerikansk tjenestemann.

NRK - 18 nov 22 kl. 23:41

USAs klimatopp John Kerry har fått korona

USAs klimautsending John Kerry har isolert seg etter å ha testet positivt på korona under klimatoppmøtet i Egypt. Kerry har milde symptomer, og han er fullvaksinert, opplyser en talsmann for Kerry sent fredag kveld. – Han jobber med forhandlingsteamet sitt og med utenlandske motparter via telefon for å sikre et best mulig utfall av COP27, sier talsmannen.

Aftenposten - Igår: 11:17

Pentagon avduker nytt bombefly for første gang på over 30 år

USAs nye bombefly B-21 Raider er avduket i Palmdale i California. Stigende bekymring for en konflikt med Kina er….

NRK - 18 nov 22 kl. 20:29

Spesialetterforsker skal granske Trump

Det melder nyhetsbyrået Reuters. USAs justisminister Merrick Garland har oppnevnt spesialetterforsker Jack Smith til å ta over Trump-etterforskninger. Smith vil starte med arbeidet med umiddelbar virkning.

VG - Igår: 07:43

Første gang på 30 år: Pentagon avduker nytt bombefly

USAs nye bombefly B-21 Raider er avduket i Palmdale i California. Stigende bekymring for en konflikt med Kina er bakteppet for det topphemmelige prosjektet..

E24 - Igår: 07:31

Pentagon avduker nytt bombefly for første gang på over 30 år

USAs nye bombefly B-21 Raider er avduket i Palmdale i California. Stigende bekymring for en konflikt med Kina er bakteppet for det topphemmelige prosjektet..

NRK - Igår: 02:50

Marin: Europa er i trøbbel uten USAs støtte

Finlands statsminister Sanna Marin sier til BBC at Europa ville være i trøbbel uten amerikansk støtte. Hun sier at Europa ikke er sterke nok alene til å stå opp mot Russlands invasjon i Ukraina, og at Europa er avhengig av støtte fra USA. USA er det landet som bidrar mest med militærhjelp til Ukraina.

NRK - I førrgår: 22:57

Snowden avla ed som russisk statsborger

Edward Snowden, som endte opp i Russland etter å ha avslørt USAs masseovervåkingsprogram, har mottatt sitt russiske pass og avlagt ed som russisk statsborger. Det opplyser hans advokat Anatolij Kutsjerena til russiske nyhetsbyråer fredag. Ifølge Kutsjerena fikk Snowden passet og avla ed torsdag, rundt tre måneder etter at han ble innvilget russisk statsborgerskap av president Vladimir Putin.

Aftenposten - I førrgår: 22:53

Åpen for fredsforhandlinger, men stiller ett krav Vesten neppe kan gå med på

Torsdag sa USAs president at han var klar for å prate med Vladimir Putin..

NRK - 03 nov 22 kl. 20:15

FN fordømmer USAs Cuba-blokade

FNs hovedforsamling har med 185 mot 2 stemmer stemt for en resolusjon som krever slutt på USAs blokade av Cuba. USAs sanksjoner mot Cuba ble iverksatt i 1972 og er en av de lengste boikottene i sitt slag noensinne. Hvert år siden 1992 har Cuba fremmet et forslag om å fordømme sanksjonene under FNs hovedforsamling i New York.

Klartale - I førrgår: 08:50

13.000 ukrainske soldater er drept

Krigen i Ukraina tar liv. Både på ukrainsk og russisk side.– Mellom 10.

NRK - I førrgår: 04:05

Obama ber Georgia-velgere stemme

Tidligere president Barack Obama kom torsdag til Georgia for å oppfordre demokratiske velgere til å stemme på senator Raphael Warnock i senatsvalget tirsdag. Det er allerede avgitt 1,4 millioner forhåndsstemmer. Omvalget tirsdag arrangeres fordi verken demokraten Warnock eller utfordreren, republikaneren Herschel Walker, fikk over 50 prosent av stemmene.

NRK - I førrgår: 00:33

Kongressen avverger jernbanestreik

USAs Kongress har vedtatt en lov som trolig avverger en landsomfattende jernbanestreik som kunne vært ødeleggende for økonomien i landet. En streik ville ført til at 7000 tog ble stående stille hver dag. Senatet vedtok loven med 80 mot 15 stemmer torsdag.

NRK - 01 dec 22 kl. 23:30

Biden er åpen for fredssamtaler med Putin – hvis Putin er oppriktig

USAs president Joe Biden sier han er villig til å snakke med Russlands president Vladimir Putin hvis Putin virkelig ønsker å få slutt på krigen i Ukraina. – Jeg er klar til å snakke med Putin hvis han faktisk er interessert i å finne en måte å få slutt på krigen på. Han har ikke gjort det ennå, sa Biden torsdag.

NRK - 01 dec 22 kl. 19:08

Spanske myndigheter: Brevbombene ligner hverandre

Denne uken har flere offentlige kontorer og ambassader i Spania mottatt mistenkelige forsendelser. Konvolutter av papp, lastet med sprengstoff. Både den spanske statsministeren, det spanske forsvarsdepartementet, og både den ukrainske og den amerikanske ambassaden har mottatt slike pakker.

NRK - 01 dec 22 kl. 14:24

USAs ambassade i Madrid har motteke brevbombe

Den amerikanske ambassaden i Madrid har motteke ein pakke med eksplosivar, ifølge TV-stasjonen La Sexta, melder Reuters..

NRK - 01 dec 22 kl. 14:24

USAs ambassade i Madrid har teke imot brevbombe

Den amerikanske ambassaden i Madrid har teke imot ein pakke med eksplosiv, ifølge TV-stasjonen La Sexta, melder Reuters. Brevet liknar på fem andre pakkar som blant andre den spanske statsministeren, det spanske forsvarsdepartementet og Ukrainas ambassade har teke imot dei siste dagane. Spanske styresmakter seier dei har skjerpa tryggleiken rundt offentlege bygg og ambassadar etter hendingane..

NRK - 16 nov 22 kl. 19:41

USAs forsvarssjef anklager Russland for terrorkampanje i Ukraina

Russlands angrep mot Ukrainas infrastruktur er en terrorkampanje og utgjør krigsforbrytelser, sier USAs forsvarssjef Mark Milley onsdag. Milley hevder samtidig at russiske styrker har lidd et fullstendig nederlag på slagmarken i Ukraina. – Russland velger å bruke tiden sin på å forsøke å omgruppere sine styrker, og de utfører en terrorkampanje, en kampanje med maksimal lidelse for den ukrainske sivilbefolkningen, med den hensikt å tilintetgjøre ukrainsk moral, sier general Milley i Washington.

E24 - 01 dec 22 kl. 08:06

USAs politikere jobber for å stanse mulig jernbanestreik

En mulig landsdekkende jernbanestreik i USA som kan koste milliarder av dollar har gjort at Kongressen jobber med en ny lov som tvinger fram en løsning..

NRK - 01 dec 22 kl. 02:44

Kongresskomité har fått Trumps skattepapirer

USAs finansdepartement opplyser at skattepapirene til tidligere president Donald Trump er overlevert til kontrollkomiteen i Kongressen. Høyesterett avviste i forrige uke enstemmig Trumps siste appell om å hindre at justisdepartementet utleverte dokumentene om hans og noen av hans selskapers skatt de siste seks årene. Trump nektet i valgkampen i 2016 å offentliggjøre sine skattepapirer, slik alle presidentkandidater i mange år har gjort, og det var først etter en årelang juridisk strid at komiteen til slutt fikk tilgang til opplysningene.

NRK - 01 dec 22 kl. 01:13

IS-leder bekreftet drept

IS-leder Abu Hasan al-Hashemi al-Qurashi er drept, ifølge talsperson for ekstremistgruppen, Abu Omar al-Muhajir. Han opplyser ikke når eller hvor IS-toppen ble drept, men sier i en talemelding på Telegram at det skjedde i kamp. USAs militære bekrefter at al-Hashemi ble drept i Daraa-provinsen i sørlige Syria i midten av oktober av medlemmer av FSA-militsen.

Aftenposten - 30 nov 22 kl. 23:53

Macron med krass kritikk på første dag av USA-besøket

Frankrikes president Emmanuel Macron er den første statslederen som er på statsbesøk hos USAs president Joe Biden..

Aftenposten - 30 nov 22 kl. 23:53

Macron med krass kritikk på første dag av USA-besøket

Frankrikes president Emmanuel Macron er den første statslederen som er på statsbesøk hos USAs president Joe Biden..

E24 - 30 nov 22 kl. 20:23

Sjeføkonom om Powells tale: – Perioden med triple rentehevinger er bak oss

USAs sentralbanksjef Jerome Powell bekrefter at mindre rentehevinger er sannsynlig fremover. – Markedet reagerer svært positivt på dette, sier sjeføkonom Marius Gonsholt Hov..

E24 - 30 nov 22 kl. 19:34

Se Jerome Powells tale her

USAs sentralbanksjef Jerome Powell holder tale om utsiktene for amerikansk økonomi og arbeidsmarkedet..

Klartale - 30 nov 22 kl. 08:58

Ny rekord i antall drepte av skytevåpen i USA

Retten til å bære våpen er et stort tema i USA. Nå viser en rapport at antallet amerikanere som er drept av skytevåpen er det høyeste på lenge. Og antall kvinner som blir drept, vokser fortere enn antall menn.

NRK - 15 nov 22 kl. 19:46

Abortforbud opphevet i Georgia

En domstol i den amerikanske delstaten Georgia har opphevet en svært restriktiv abortlov som trådte i kraft i sommer. I henhold til loven har abort vært forbudt fra det øyeblikket det er mulig å registrere hjerteslag fra fosteret. Dette kan være så tidlig som sjette uke i svangerskapet – et tidspunkt der mange gravide kvinner ikke vet at de venter barn.

Dagbladet - 30 nov 22 kl. 03:52

Forsvarer nazi-middag: - Taper

USAs forrige president, Donald Trump, hevder det ikke ble ytret noe som helst anti-semittisk under middagen med rapperen Ye og høyreekstremisten Nick Fuentes på Mar-a-Lago..

NRK - 29 nov 22 kl. 12:38

Finland kjøper taktiske missiler av USA

Finlands forsvarsdepartement vil godkjenne kjøp av taktiske missiler og andre våpen fra USA tidlig neste år. Det forteller en tjenestemann til nyhetsbyrået tirsdag. USAs utenriksdepartement godkjente mandag salg av flere ulike våpen til Finland, til en verdi av 323,3 millioner dollar, som tilsvarer rundt 3.

NRK - 29 nov 22 kl. 01:49

To millioner i Houston må koke vannet

Overt to millioner innbyggere i Houston i Texas er bedt om å koke drikkevannet etter at et strømbrudd skapte problemer på et renseanlegg. Myndighetene i byen, som er USAs fjerde største, ber innbyggerne koke vannet før det brukes til matlaging, drikke eller bading. En lang rekke skoler og colleges stengte som følge av varselet, mens andre innførte systemer for å skaffe drikkevann på flaske.

Klartale - 28 nov 22 kl. 06:00

Han kan ta plassen til Donald Trump

– USA skal bli flott igjen, sa Donald Trump. Så avslørte han det mange forventet: han vil forsøke å bli president igjen.Trump var USAs president i fire år fram til 2021.

NRK - 27 nov 22 kl. 21:39

Lokalvalg på Cuba – opposisjonen ber folk la være å stemme

Cubanerne gikk søndag til urnene for å velge lokale myndigheter. Men opposisjonen hevder at noen av deres kandidater er utsatt for press og ikke fikk stille. Over 8 millioner cubanere har stemmerett og kan avlegge hemmelig stemme.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com