USAs

Saturday, 25 June, 07:29

Nyheter om USAs

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 13 timer siden

USAs høyesterett fjerner den føderale retten til abort

Det er en føderal rett til å ta abort som er satt til side. USAs høyesterett bestemte det fredag. Avgjørelsen var ventet.

NRK - Igår: 16:47

USAs høyesterett slår fast at amerikanere kan bære våpen offentlig

USAs høyesterett slår ned New Yorks restriktive våpenlov og slår fast at alle amerikanere har rett til å bære våpen offentlig. New Yorks våpenlov, som krever bæretillatelse for å ha våpen offentlig, blir erklært ugyldig av de seks høyesterettsdommerne som anses å være konservative. Avgjørelsen åpner for at flere amerikanere vil få retten til å bære våpen på gaten i storbyer som New York, Los Angeles og Boston.

NRK - Igår: 16:47

USAs høyesterett slår fast at alle amerikanere kan bære våpen offentlig

USAs høyesterett slår ned på New Yorks restriktive våpenlov, og slår fast at alle amerikanere har rett til å bære våpen offentlig. New Yorks våpenlov, som krever bæretillatelse for å ha våpen offentlig, blir erklært ugyldig av de seks høyesterettsdommerne som anses å være konservative. Avgjørelsen åpner for at flere amerikanere vil få retten til å bære våpen på gaten i storbyer som New York, Los Angeles og Boston.

NRK - 14 jun 22 kl. 00:12

USAs og Kinas sikkerhetsrådgivere møttes

USAs og Kinas sikkerhetsrådgivere hadde et langt møte mandag. Det hvite hus sier det er viktig med kontakt trass i uenighet på mange felt. Jake Sullivans møte med Yang Jie-chi i Luxembourg varte i fire og en halv time, ifølge en kilde i Det hvite hus.

Klartale - 10 jun 22 kl. 11:15

Stormingen av kongressen var et forsøk på å kuppe makten

6. januar 2021 stormet folk USAs Kongress. Mange av dem gjorde det for å vise sin støtte til Donald Trump.

NRK - 11 timer siden

Huitfeldt oppgitt over USAs høyesterettsavgjørelse

Norges utenriksminister, Anniken Huitfeldt, er oppgitt den amerikanske høyesterettens avgjørelse om å oppheve Roe mot Wade-dommen. – Beslutningen i USAs høyesterett er et alvorlig tilbakeslag. Jeg er oppgitt over at tilgangen til selvbestemt abort i flere amerikanske delstater blir svekket, skriver hun på Twitter.

NRK - 14 timer siden

Reagerer på abortavgjørelse: – Et angrep på grunnleggende friheter

USAs tidligere president Barack Obama reagerer på høyesteretts avgjørelse om å oppheve Roe mot Wade-dommen, og med det fjerne den føderale retten til selvbestemt abort. – Et angrep på grunnleggende friheter, skriver Obama på Twitter. Nancy Pelosi, lederen av Representantenes hus, sier det er ondskapsfullt av USAs høyesterett å sette den føderale abortretten til side.

Aftenposten - 15 timer siden

USAs høyesterett fjerner den føderale retten til abort

USAs øverste domstol har avgjort å sette til side kjennelsen som i 1973 sikret en føderal rett til å ta abort..

Dagbladet - 15 timer siden

USAs høyesterett fjerner abortretten

USAs øverste domstol har avgjort å sette til side kjennelsen som i 1973 sikret en føderal rett til å ta abort..

NRK - 21 jun 22 kl. 22:34

USA med støtte til Litauen

USA sa tirsdag at landet og Nato står ved Litauens side og er forpliktet til å forsvare dem etter at Russland kom med trusler mot det Nato-allierte nabolandet. – Vi står ved Nato-allierte og vi står ved Litauen, sa talsperson Ned Price i USAs utenriksdepartement tirsdag. Han understreket at USAs forpliktelse til artikkel 5 – som sier at et angrep på ett medlemsland er et angrep på hele alliansen – står «fjellstøtt».

NRK - 21 jun 22 kl. 19:14

USAs justisminister i Ukraina

USAs justisminister Merrick Garland besøkte tirsdag Ukraina, melder AFP. Han lovet å hjelpe landet med å straffeforfølge krigsforbrytelser begått under Russlands invasjon. Garland kunngjorde opprettelsen av et eget team som skal stille krigsforbrytere til ansvar..

Aftenposten - 21 jun 22 kl. 18:41

USAs justisminister i Ukraina – vil hjelpe til med å straffeforfølge krigsforbrytere

Da USAs justisminister Merrick Garland besøkte Ukraina, lovet han å hjelpe Kyiv med å straffeforfølge krigsforbrytelser….

E24 - 19 jun 22 kl. 07:42

Styremedlem i USAs sentralbank støtter nytt stort rentehopp

Styremedlem Christopher Waller i USAs sentralbank sier han vil støtte et stort rentehopp på neste rentemøte i juli..

NRK - 19 jun 22 kl. 06:20

USAs sikkerhetsrådgiver testet positivt på covid-19

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan testet positivt på koronaviruset lørdag. Han skal ikke ha vært i nær kontakt med president Joe Biden, og han var asymptomatisk, melder nyhetsbyrået Reuters. Sullvian var i møte i Det hvite hus fredag, sammen med blant andre Senegals utenriksminister Aissata Tall Sall..

NRK - 19 jun 22 kl. 00:35

Styremedlem i USAs sentralbank støtter nytt stort rentehopp

Styremedlem Christopher Waller i USAs sentralbank sier han vil støtte et stort rentehopp på neste rentemøte i juli. Onsdag kunngjorde Federal Reserve det største rentehoppet i USA på nesten 30 år ved å sette opp styringsrenten med 0,75 prosentpoeng. Hensikten er å få kontroll over inflasjonen.

NRK - 14 jun 22 kl. 19:44

Russere og belarusere får delta i US Open

US Open kommer til å tillate russiske og belarusiske spillere å delta i årets turnering uten nasjonssymboler, opplyser direktøren i USAs tennisforbund. Spillere fra Russland og Belarus får ikke delta i Wimbledon-turneringen i sommer, men etter et styremøte har USAs tennisforbund (USTA) kommet til at man ikke vil stenge noen ute fra US Open. USTA-direktør Lew Sherr sier til nyhetsbyrået AP at styret konkluderte med at man ikke vil holde individuelle idrettsutøvere ansvarlige for deres lands myndigheters handlinger.

NRK - 14 jun 22 kl. 19:44

Russere og hviterussere får delta i US Open

US Open kommer til å tillate russiske og hviterussiske spillere å delta i årets turnering uten nasjonssymboler, opplyser direktøren i USAs tennisforbund. Spillere fra Russland og Hviterussland får ikke delta i Wimbledon-turneringen i sommer, men etter et styremøte har USAs tennisforbund (USTA) kommet til at man ikke vil stenge noen ute fra US Open. USTA-direktør Lew Sherr sier til nyhetsbyrået AP at styret konkluderte med at man ikke vil holde individuelle idrettsutøvere ansvarlige for deres lands myndigheters handlinger.

NRK - 12 jun 22 kl. 06:48

Bolsonaro i MC-parade i Florida

Brasils president kjørte lørdag på motorsykkel gjennom Orlando i Florida sammen med flere hundre brasilianske tilhengere. På vei hjem etter et toppmøte i Los Angeles, der han møtte USAs president Joe Biden, stoppet Bolsonaro i Orlando for å åpne et brasiliansk konsulat i byen der det bor mange brasilianere. Han tvitret et bilde av seg selv i motorsykkelparaden sammen med tilhengere med Brasils nasjonalfarger gult, grønt og blått.

NRK - 12 jun 22 kl. 06:08

Ukraina krever svar fra Biden

Ukraina krever en forklaring etter at USAs president Joe Biden sa at Volodymyr Zelenskyj ikke tok USAs advarsler om et russisk angrep på alvor. På et møte i Los Angeles fredag sa Biden at Zelenskyj ikke ville høre på de amerikanske advarslene før den russiske invasjonen 24. februar.

NRK - 11 jun 22 kl. 23:00

Biden sier Zelenskyj ikke tok advarsler på alvor

Den ukrainske presidentens talsmann Serhiy Nykyforov har reagert med sinne på uttalelser fra USAs president Joe Biden om hvordan USAs advarsler om et nær forestående russisk angrep på Ukraina ble mottatt. Det skriver den tyske kringkasteren ARD. På et arrangement i Los Angeles sa Biden at Zelenskyj ikke tok advarslene alvorlig nok før krigsutbruddet.

VG - 8 timer siden

Dette sier amerikanere: – Jeg blir rasende

NEW YORK (VG) Fredag falt en historisk dom i USAs høyesterett: Nå innskrenkes retten til selvbestemt abort. VG har spurt amerikanere hva de synes..

NRK - 8 timer siden

Avsluttet uka med festdag

Det ble en god avslutning på handelsuka for USAs børser. S&P 500-indeksen steg med 3,1 prosent. S&P 500-indeksen har steget med 6,4 prosent denne uka, etter at forrige uke var den verste uka for indeksen på mange år.

Aftenposten - 12 timer siden

Biden taler etter abortavgjørelsen: – En trist dag for landet

USAs president Joe Biden beskriver avgjørelsen om sette retten til abort til side som trist. – Roe vs..

Aftenposten - 12 timer siden

Biden etter abortavgjørelsen: – Kampen er ikke over

USAs president Joe Biden beskriver avgjørelsen om sette retten til abort til side som en tragisk feil. – Roe vs..

Aftenposten - 13 timer siden

Da Renee Chelian skulle ta abort som 15-åring, ble hun kjørt til hemmelig sted med bind for øynene. Nå er hun redd andre må gjennom det samme.

DETROIT (Aftenposten): USAs høyesterett fjerner kvinners rett til selvbestemt abort i en historisk dom..

Dagbladet - 13 timer siden

- Folk vil dø

Ondskapsfullt og hjerteskjærende, kaller demokrater USAs høyesteretts skroting av den føderale abortretten for kvinner. Samtidig jubler republikanere..

Aftenposten - 13 timer siden

Vinnere og tapere etter abortdommen i USA

Frykten er at konservative delstater vil være sultne på flere seire i USAs verdikamper..

VG - 14 timer siden

Støre om abortavgjørelsen i USA: - Et alvorlig tilbakeskritt

Fredag ble det klart: USAs høyesterett fjerner retten til selvbestemt abort på nasjonalt nivå..

NRK - 14 timer siden

Støre: - Alvorlig tilbakeskritt for kvinners rettigheter

I snart 50 år har amerikanske kvinner hatt rett til selvbestemt abort. Denne retten har vært sikret gjennom en høyesterettsdom kalt Roe mot Wade fra 1973. Nå har et flertall i Høyesterett bestemt seg for å oppheve dommen.

NRK - 15 timer siden

USAs høyesterett fjerner den føderale retten til abort

I snart 50 år har amerikanske kvinner hatt rett til selvbestemt abort. Denne retten har vært sikret gjennom en høyesterettsdom kalt Roe mot Wade fra 1973. Nå har et flertall i Høyesterett bestemt seg for å oppheve dommen.

NRK - 17 timer siden

Blinken: Ytterligere 50 millioner kan sulte på grunn av Ukraina-krigen

USAs utenriksminister Antony Blinken går hardt ut mot Russland blokade av ukrainske havner. Han mener Russlands krigføring, og blokkreing av korneksporten fra Ukraina, vil kaste 40–50 millioner mennesker ut i sult. Blinken er i Berlin og snakket med pressen sammen med sin tyske kollega, utenriksminister Annalena Baerbock fredag..

NRK - Igår: 03:46

Hevder Trump presset Justisdepartementet

USAs tidligere president Donald Trump skal ha forsøkt å presse Justisdepartementet til å følge opp hans påstander om valgfusk. Det kom frem torsdag i høringen etter stormingen av kongressen 6. januar i fjor.

NRK - Igår: 22:38

Grønne tall på USA-børsene

USAs toneangivende børser hadde en god handelsdag fredag. Nasdaq-indeksen steg med 1,6 prosent. Den teknologitunge børsindeksen var dermed best av de store amerikanske børsindeksene.

Aftenposten - Igår: 19:10

Sterke reaksjoner etter at Høyesterett åpner for flere våpen i amerikanske byer

USAs høyesterett slår ned New Yorks restriktive våpenlov og slår fast at alle amerikanere har rett til å bære våpen….

NRK - Igår: 18:11

New Yorks ordfører frykter flom av våpenvold

New Yorks ordfører Eric Adams advarer mot en flom av våpenvold etter at høyesterett åpnet for at alle kan bære våpen offentlig. Det var New Yorks lovverk som ble slått ned i høyesterett, som erklærte det grunnlovsstridig å kreve bæretillatelse for å ha våpen offentlig. Den avgjørelsen kan skape en flom av våpenvold, advarer Adams.

NRK - 08 jun 22 kl. 17:26

11-åring skal fortelle om skoleskytingen i Kongressen

En jente på elleve år som overlevde skoleskytingen i Texas ved å smøre seg inn med blod og spille død, skal dele sin historie med USAs folkevalgte. Fjerdeklassingen Miah Cerrillo vil gjenfortelle sin sterke historie fra skoleskytingen i Uvalde når hun onsdag møter et panel av folkevalgte i USAs kongress. 19 av hennes klassekamerater og to lærere ble drept av 18-åringen som angrep skolen.

Aftenposten - Igår: 09:21

Slik tok Biden feil av inflasjonsspøkelset. – Vi utkjempet den forrige krigen.

Trump og Biden skulle styre USAs økonomi trygt gjennom pandemien. De fulgte planen fra finanskrisen..

NRK - I førrgår: 22:21

Biden vil ha billigere bensin

USAs president Joe Biden ber Kongressen om å kutte den nasjonale avgiften på bensin og diesel i tre måneder for å sikre lavere pumpepris. Avgiften er i dag på 18 cent per gallon for bensin, noe som tilsvarer rundt 48 øre per liter. Dieselavgiften er på rundt 64 øre per liter.

NRK - I førrgår: 12:52

Russland gir USAs ambassade ny adresse

Russland gir plassen foran den amerikanske ambassaden i Moskva nytt navn etter Folkerepublikken Donetsk. Navnebyttet ble bekreftet i en uttalelse onsdag. Avgjørelsen om å bytte navn på plassen tvinger den amerikanske ambassaden til å bruke navnet fremover, når de blant annet skal oppgi adressen sin til andre.

E24 - I førrgår: 12:09

USAs president vil kutte avgifter på drivstoff

President Biden ber nå Kongressen om et tre måneders avgiftskutt på drivstoff, etter kraftig prishopp på bensin og diesel..

NRK - 22 jun 22 kl. 06:32

Biden skal snakke med Xi

USAs president Joe Biden sier at han planlegger samtaler med sin kinesiske motpart Xi Jinping, melder NTB. – Jeg har planer om en samtale med president Xi. Vi har ikke funnet noe tidspunkt ennå, sa Biden til journalister tirsdag.

NRK - 07 jun 22 kl. 11:40

Russisk superyacht i Fiji overleveres til USA

Den russiske superyachten «Amadea» overleveres til amerikanske myndigheter, opplyser en domstol i Fiji tirsdag. Båten har vært i Fiji i åtte uker etter anmodning fra USA. – Yachten er overlevert til myndighetene i USA og forlater Fiji, sa domstolen.

NRK - 22 jun 22 kl. 06:06

Kaller krigen i Ukraina et ventespill

USAs president Joe Biden sier at krigen i Ukraina er et «ventespill» idet han forbereder seg på å møte Nato-allierte på toppmøtet i Madrid i neste uke. Biden sier at han ikke er redd for at det kan slå sprekker i Nato idet Russland fortsetter krigen i Ukraina. Men han advarer om en langtrukken konflikt og sier at han vil diskutere veien videre på møtet i Madrid, melder CNN.

NRK - 22 jun 22 kl. 02:18

Reuters: Biden vil fjerne bensinavgiften

USAs president Joe Biden vil trolig gå inn for å midlertidig fjerne den nasjonale avgiften på bensin. Det forteller en kilde til Reuters. Rekordhøy bensinpris og høy inflasjon har gjort at mange amerikanske husholdninger sliter med å få endene til å møtes.

NRK - 23 maj 22 kl. 00:39

Rekordkutt i USAs statsgjeld

USAs president Joe Biden sier at den amerikanske statsgjelden har krympet under hans ledelse, etter at den økte år for år under Donald Trump. Biden sier budsjettunderskuddet i fjor krympet med 350 milliarder dollar. I år ligger vi an til å kutte underskuddet med 1500 milliarder, noe som er det største gjeldskuttet i USAs historie, opplyser Biden..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com