USAs

Tuesday, 21 September, 11:16

Nyheter om USAs

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 10 timer siden

Vil doble USAs flyktningkvote

USAs president Joe Biden ønsker å øke antallet flyktninger som får komme inn i landet til 125.000 i det kommende budsjettåret, som begynner 1. oktober.

NRK - 15 sep 21 kl. 21:51

Blinken ringde Stoltenberg

USAs utanriksminister Antony Blinken ringde Nato-sjef Jens Stoltenberg for å diskutere Afghanistan før Natos strategimøte. Blinken er uroa for situasjonen og menneska i Afghanistan etter at Taliban har teke over makta. Det opplyser talsmann Ned Price på vegner av USAs utanriksdepartement i ei pressemelding..

Aftenposten - 14 sep 21 kl. 21:50

USAs forsvarssjef fryktet at Trump kunne starte krig etter stormingen av Kongressen

USAs forsvarssjef Mark Milley var så redd for at Donald Trump kunne starte en krig at han tok kontakt med Kina for….

E24 - 13 sep 21 kl. 21:19

USAs budsjettunderskudd steg til 2.700 milliarder dollar i august

USAs budsjettunderskudd i år steg til 2.700 milliarder dollar i august og er på god vei til blir det nest høyeste i historien..

NRK - 11 sep 21 kl. 16:36

Angriper Biden for tilbaketrekk

Tidligere president Donald Trump benyttet 11. september til å angripe president Joe Biden for inkompetanse med tilbaketrekningen fra Afghanistan. I en videosendt tale lørdag sa han at tilbaketrekningen fikk USAs «leder til å framstå som en narr, noe som aldri igjen må få skje».

VG - 11 sep 21 kl. 12:08

20 år med feilslått politikk

«Krigen mot terror» fremskyndet USAs relative maktsvekkelse vis-a-vis Kina – og står dermed som USAs største strategiske feilsteg i moderne tid..

Aftenposten - 09 sep 21 kl. 21:49

USAs justisdepartement saksøker Texas for å stanse ny abortlov

USAs justisdepartement mener at den nye og svært strenge abortloven i Texas er i strid med grunnloven og går til søksmål….

NRK - 09 sep 21 kl. 21:18

Saksøker Texas over abortlov

USAs justisdepartement saksøker Texas som følge av ny abortlov som forbyr abort etter uke seks. – Loven er helt klart grunnlovsstridig, sier USAs justisminister Merrick Garland på en pressekonferanse torsdag..

E24 - 08 sep 21 kl. 21:10

Studie: Solenergi kan dekke nær halvparten av USAs behov innen 2050

I midten av århundret kan solenergi dekke 45 prosent av USAs energibehov, ifølge en studie amerikanske myndigheter står bak..

NRK - 1 time siden

Lege saksøkt for å ha utført abort

Ein lege i Texas i USA har blitt saksøkt for å ha utført ein abort for ei kvinne som var meir enn seks veker gravid. Legen, Alan Braid, innrømma å ha utført aborten, og seier han forstod det kunne få juridiske konsekvensar. – Eg gjorde det fordi eg hadde ei omsorgsplikt overfor denne pasienten, som eg har for alle pasientar, og fordi ho har ein grunnleggande rett til å få denne omsorga, seier Braid ifølge CNN.

NRK - 3 timer siden

Biden vil doble flyktningkvoten

USAs president Joe Biden ønsker å doble talet på flyktningar som får kome inn i landet til 125.000 det komande budsjettåret. Det opplyser det amerikanske utanriksdepartementet, ifølge Reuters.

NRK - 9 timer siden

Fjernet leir med 6000 migranter

Amerikanske myndigheter sier mer enn 6000 haitiere og andre migranter er fjernet fra en midlertidig leir i en by i Texas nær grensen til Mexico. USAs minister for innenlands sikkerhet Alejandro Mayorkas omtaler situasjonen som «utfordrende og hjerteskjærende», men kommer med en kraftig advarsel. – Dersom du kommer til USA ulovlig, blir du returnert.

VG - 12 timer siden

Biden støtter full etterforskning av droneangrepet i Kabul

USAs president Joe Biden støtter en grundig etterforskning av det amerikanske droneangrepet som drepte ti sivile i Afghanistan i forrige måned..

NRK - 16 timer siden

EU og USA kritiske til valget

EU fordømmer det de mener har vært et skremselsklima i forkant av valget på ny nasjonalforsamling i Russland. Også USA er kritiske. – Det vi har sett i forkant til dette valget, er en atmosfære preget av trusler mot alle kritiske, uavhengige stemmer, sier EUs utenrikspolitiske talsmann Peter Stano.

Aftenposten - 21 timer siden

Over 100 verdensledere trosset USAs oppfordring. Landet frykter «superspreder-hendelse».

NEW YORK (Aftenposten): I fjor ble alle fysiske møter avlyst, men i år samles verden igjen til FN-uke..

Aftenposten - Igår: 18:35

Han har provosert rivaler og skuffet flere venner. Tirsdag får Biden en gyllen mulighet til å rette opp inntrykket.

Den siste måneden har ikke vært god for USAs omdømme. Nå sammenlignes Biden med den utskjelte forgjengeren i Det hvite….

NRK - Igår: 17:05

Macron og Biden skal ringes

Frankrikes og USAs presidenter Emmanuel Macron og Joe Biden har planlagt å ta en telefonprat om den betente ubåtsaken i løpet av de neste dagene. Australias vraking av en fransk ubåtkontrakt verdt flere hundre milliarder kroner har sendt sjokkbølger gjennom det transatlantiske samarbeidet. USA, Storbritannia og Australia kunngjorde onsdag et nytt strategisk partnerskap, og Frankrike sier de ikke ble orientert underveis – verken om samarbeidet eller vrakingen av ubåtsalget.

NRK - I førrgår: 20:27

I «krise» med Australia og USA

Frankrikes utanriksminister Jean-Yves Le Drian seier landet er i ei krise med USA og Australia, etter at sistnemnde vraka ei fransk ubåtkontrakt verdt fleire hundre milliardar kroner og heller inngjekk eit samarbeid med USA og Storbritannia. Le Drian sa også at Frankrikes president Emmanuel Macron ikkje har snakka med USAs president Joe Biden om temaet, ifølge Reuters. Frankrike har kalla tilbake sine ambassadørar i USA og Australia som følge av saka..

VG - 18 sep 21 kl. 04:10

USAs hovedstad i beredskap: – Tar ingen sjanser

WASHINGTON D.C. (VG) Nasjonalgarden står klare til å gripe inn og politiet i hovedstaden får låne politistyrker fra delstatene Virginia og Maryland før lørdagens demonstrasjon..

NRK - 18 sep 21 kl. 02:47

USA stenger grenseovergang

USA har stengt en grenseovergang i Texas der tusenvis av migranter har strømmet inn i landet. Samtidig skal et stort antall migranter sendes tilbake til- Haiti. Ifølge en tjenestemann skal USA sende et «massivt» antall migranter fra grensa i Texas til Haiti med fly.

NRK - 18 sep 21 kl. 02:43

Full beredskap i Washington

Politiet i Washington tar alle forholdsregler før Donald Trump-supportere lørdag skal demonstrere ved USAs kongressbygning. Trump-supporterne har varslet at de vil vise sin støtte til dem som er fengslet og stilt for retten etter kongresstormingen 6. januar.

VG - 17 sep 21 kl. 23:35

Fryktet krig, kupp og kaos

Hva gjør USAs militære ledelse hvis de mener at en president er mentalt svekket? Forsvarssjef Mark Milley ringte Kina for å berolige. To ganger på vel to måneder..

Aftenposten - 02 sep 21 kl. 12:50

USAs høyesterett blokkerer ikke Texas' nye abortlov

USAs høyesterett avviser å umiddelbart blokkere Texas' nye abortlov. Loven gjør abort etter sjette uke ulovlig..

NRK - 17 sep 21 kl. 14:24

Biden åpner for sanksjoner

USAs president Joe Biden har signert en ordre som åpner for sanksjoner mot Etiopia, Eritrea og alle andre aktører i Tigray-konflikten. Ordren blir signert samtidig som det kommer stadige rapporter om massakre og overgrep i Tigray-regionen. Biden-administrasjonen er forberedt på å innføre sanksjonene hvis ikke partene opptrer på en måte som kan sikre en forhandlet våpenhvile og uhindret tilgang for humanitær hjelp, opplyser en tjenestemann til CNN.

NRK - 17 sep 21 kl. 10:43

Nye medisiner mot ebola

Under en seremoni i Kongos hovedstad Kinshasa fredag sa professor i virologi Jacques Muyembe (79) at nye vaksiner og medisiner har brakt ebolaviruset under kontroll. Muyembe oppdaget viruset for over 40 år siden. Seremonien markerte at en ny medisinsk behandling, Ebanga, er ute på markedet.

NRK - 17 sep 21 kl. 07:46

Obama støttar Trudeau

USAs tidlegare president Barack Obama rår canadiarane til å stemme på statsminister Justin Trudeau i valet på måndag. Obama gjorde det same i det førre valet i Canada i 2019. Obama tvitra torsdag at han var stolt over å ha samarbeidd med Trudeau, og skildra han som ein effektiv leiar med sterke, demokratiske verdiar..

NRK - 17 sep 21 kl. 04:35

Styrket sikkerhet i Washington

Sikkerheten er styrket i Washington D.C. før en demonstrasjon til støtte for de siktede etter stormingen av Kongressen 6.

NRK - 17 sep 21 kl. 04:31

Obama ber folk stemme på Trudeau

USAs tidligere president Barack Obama anbefaler canadierne å stemme på statsminister Justin Trudeau i mandagens valg. Det er sjeldent at amerikanske presidenter slutter opp om kandidater i nabolandet i nord, men Obama gjorde det samme i Canadas siste valg i 2019. Obama tvitret torsdag at han var stolt over å ha samarbeidet med Trudeau, og beskrev ham som en effektiv leder med sterke, demokratiske verdier..

NRK - 01 sep 21 kl. 21:36

Sier USA må samordne angrep

USAs forsvarssjef, general Mark Milley, sier det er mulig USA må koordinere framtidige angrep på terrororganisasjoner som IS med Taliban. Det skriver NTB. Milley, som er sjef for USAs generalstab, uttalte seg på en pressekonferanse i Pentagon to dager etter at USA avsluttet evakueringen av mer enn 124.

NRK - 01 sep 21 kl. 21:36

–USA må samordne angrep med Taliban

USAs forsvarssjef, general Mark Milley, sier det er mulig USA må koordinere framtidige angrep på terrororganisasjoner som IS med Taliban. Det skriver NTB. Milley, som er sjef for USAs generalstab, uttalte seg på en pressekonferanse i Pentagon to dager etter at USA avsluttet evakueringen av mer enn 124.

NRK - 16 sep 21 kl. 17:59

EU ikke informert om allianse

EU er lite fornøyd med å ha blitt holdt utenfor de hemmelige samtalene om et forsvarssamarbeid mellom USA, Storbritannia og Australia. – Vi er skuffet over å ikke bli informert og for å ikke ha vært del av disse samtalene, sa EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell i en uttalelse torsdag. Prosjektet tolkes som et forsøk på å demme opp for Kinas innflytelse i blant annet Stillehavsregionen, og ble kunngjort av USAs president Joe Biden, Storbritannias statsminister Boris Johnson og Australias statsminister Scott Morrison på et videomøte onsdag kveld norsk tid.

NRK - 01 sep 21 kl. 11:35

Putin om USAs innsats i Afghanistan

USAs 20 år lange militære innsats i Afghanistan har kun ført til tragedier og tap, sier Russlands president Vladimir Putin. Putin er kjent for å kritisere vestlige land for å prøve å tvinge deres verdier på ikke-vestlige land. Onsdag sier han at det var en håpløs oppgave å forsøke å tvinge amerikanske normer på det krigsherjede Afghanistan.

NRK - 15 sep 21 kl. 23:41

Samarbeid om atomubåter

Australias statsminister Scott Morrison kunngjorde onsdag at landet vil begynne å bygge atomdrevne ubåter i samarbeid med USA og Storbritannia. – Vi planlegger å bygge disse atomubåtene i Adelaide i Australia i tett samarbeid med USA og Storbritannia, sa Morrison på en videokonferanse med USAs president Joe Biden og britenes statsminister Boris Johnson onsdag. Atomubåtene er ikke ment til å utstyres med atomvåpen, sa lederne..

NRK - 31 aug 21 kl. 20:33

Se: Biden taler om Afghanistan

USAs president Joe Biden taler om fullføringen av USAs tilbaketrekking fra Afghanistan fra kl. 20.45.

NRK - 15 sep 21 kl. 21:17

Klima og korona i FN

USA vil blant anna fokusere på klimaendringar og koronapandemien under FNs generalforsamling neste veke. Det seier talsmann for USAs utanriksdepartement, Ned Price, til Reuters. Landet fremmer sakene saman med fleire andre land..

NRK - 15 sep 21 kl. 19:51

Biden har tillit til forsvarssjefen

President Joe Biden seier han har full tillit til USAs forsvarssjef Mark Milley etter at Milley ifølge ei ny bok hadde hemmeleg kontakt med Kina. I Bob Woodward og Robert Costas bok «Peril» kjem det fram at generalen var uroa for kva Donald Trump kunne finne på i raseri over å ha tapt valet. Han tok difor kontakt med den kinesiske forsvarsministeren for å forsikre om at USA ikkje ville gå til krig.

NRK - 15 sep 21 kl. 19:44

Harry og Meghan på Time-liste

Storbritannias prins Harry og hertuginne Meghan av Sussex frontar magasinet Times årlege liste over dei 100 personane med størst innverknad i verda Lista er ikkje rangert, men er ei liste over leiarar frå heile verda som jobbar for å bygge ei betre framtid, seier sjefredaktør Edward Feisenthal til Reuters. Det er 54 kvinner på lista. Blant dei andre på lista finn vi songarane Billie Eilish og Britney Spears.

Dagbladet - 15 sep 21 kl. 04:07

Fryktet atomkrig: - Han er gal

USAs øverste general, Mark Milley, var så alvorlig bekymret for hva Donald Trump kunne finne på etter valgnederlaget, at han ringte kinesiske myndigheter og tok grep internt for å hindre atomangrep, ifølge ny bok..

NRK - 14 sep 21 kl. 05:37

USA, Australia, Japan og India møte

Neste uke skal USAs president Joe Biden møte statsministeren fra Australia, India og Japan. Det vil bli første gang de fire møtes fysisk, som vi skje i Det hvite hus 24. september.

NRK - 14 sep 21 kl. 00:00

Biden skal tale i FN 21. september

USAs president Joe Biden skal tale på FNs generalforsamling i New York 21. september. Det opplyste Det hvite hus mandag.

E24 - 13 sep 21 kl. 23:29

Kryptobørsen Coinbase vil hente 13 milliarder kroner

USAs største kryptobørs vil for første gang hente penger i obligasjonsmarkedet..

NRK - 13 sep 21 kl. 21:46

Tropisk storm på veg mot Texas

Den tropiske stormen «Nicholas» er på veg langs kysten av Texas, og ser ut til å styrke seg før han kjem inn over land. Det er venta at stormen skal føre til flaum, farleg stormflo og kraftige vindkast, ifølge USAs nasjonale orkansenter i Miami..

NRK - 13 sep 21 kl. 06:26

Biden erklærer krise i California

USAs president Joe Biden erklærer krise i delstaten California, som sidan 14. august i år har vore ramma av ein kraftig skogbrann. Det skriv Det kvite hus i ei pressemelding.

NRK - 28 aug 21 kl. 14:17

Irans Khameini ut mot Biden

Irans øverste leder, ayatolla Ali Khamenei, anklager USAs president Joe Biden for å ha samme holdning som hans forgjenger Donald Trump, når det kommer til den internasjonale atomavtalen. – Det er ingen forskjell mellom USAs nåværende regjering og den forrige, fordi det den forlanger av Iran i atomspørsmålet er forskjellig i ord, men er det samme som Trump krevde, heter det i en uttalelse fra Khamenei på hans egen nettside. Atomavtalen innebærer at Iran skal slippe sanksjoner mot at landet åpner for grundigere inspeksjoner av sitt atomprogram og trapper kraftig ned på anrikingen av uran.

NRK - 28 aug 21 kl. 14:17

Irans Khamenei ut mot Biden

Irans øverste leder, ayatolla Ali Khamenei, anklager USAs president Joe Biden for å ha samme holdning som hans forgjenger Donald Trump, når det kommer til den internasjonale atomavtalen. – Det er ingen forskjell mellom USAs nåværende regjering og den forrige, fordi det den forlanger av Iran i atomspørsmålet er forskjellig i ord, men er det samme som Trump krevde, heter det i en uttalelse fra Khamenei på hans egen nettside. Atomavtalen innebærer at Iran skal slippe sanksjoner mot at landet åpner for grundigere inspeksjoner av sitt atomprogram og trapper kraftig ned på anrikingen av uran.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt