USAs

Wednesday, 20 October, 17:16

Nyheter om USAs

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 01:40

USAs Afghanistan-utsending trekkes

Zalmay Khalilzad, USAs Afghanistan-utsending, trekker seg, opplyser utenriksminister Antony Blinken. Khalilzad ledet USAs diplomatiske arbeid i Afghanistan fram til Taliban tok over makten i august. Khalilzad ble utnevnt av Donald Trump i 2018 og ble en nøkkelfigur i fredsforhandlingene med Taliban.

NRK - 28 sep 21 kl. 04:39

USA: Rakettoppskyting ingen trussel

USAs militære sier at nattas rakettoppskyting i Nord-Korea ikke innebærer noen umiddelbar trussel mot amerikansk personell, territorium eller mot USAs allierte. USAs Indo-Pacific Command sier at «oppskytingen viser den destabliserende virkningen av Nord-Koreas ulovlige våpenprogram»..

NRK - 13 okt 21 kl. 01:35

Senatet hever USAs gjeldstak

Representantenes hus i USA har godkjent en midlertidig økning av USAs gjeldstak med 480 milliarder dollar. Avtalen mellom demokratene og republikanerne sikrer skal at statsapparatets gjeldstak blir hevet fram til desember..

NRK - 30 minutter siden

Kritiserer Kinas handelspolitikk

USA hevder Kinas handelspolitikk innebærer urimelige hindringer mot import av varer og tjenester. Det skriver Reuters. Annen «urettferdig» praksis er forfordeling av statlige foretak, databegrensninger og svak håndheving av patentrettigheter, sier USAs charge d'affaires David Bisbee til Verdens Handelsorganisasjon i forbindelse med en gjennomgang av Kinas handelspolitikk.

E24 - 2 timer siden

Små bevegelser før åpningstid på Wall Street – Netflix-aksjen faller etter rapport

Ferske tall fra Tesla, tirsdagens Netflix-rapport og en kommende løypemelding fra USAs sentralbank er i fokus på Wall Street..

Aftenposten - 05 okt 21 kl. 12:37

Politisk poker om USAs statsgjeld: Kan en magisk mynt løse krisen?

Det politiske spillet om USAs statsgjeld settes på spissen. Det er i høst blitt så røft at et litt pussig knep drøftes….

VG - 19 timer siden

FBI ransaker hjemmet til russisk oligark

USAs føderale politi FBI ransakte tirsdag den luksuriøse boligen til den russiske oligarken Oleg Deripaska i Washington..

Aftenposten - Igår: 14:08

Biden er i ferd med å snuble. Det kan åpne for en revansje fra Trump.

USAs president prøver å gjøre alle til lags. Han risikerer at alle blir skuffet..

Aftenposten - Igår: 09:07

Trues med straff hvis han nekter å vitne om angrepet på Kongressen

De som gransker angrepet på USAs kongress, blir hardere i klypen. Steve Bannon trues med straff hvis han nekter å vitne..

NRK - Igår: 02:36

USA frykter kryptovaluta

Veksten i kryptovaluta kan gjøre sanksjoner mot land og enkeltpersoner mindre effektive, frykter USAs finansdepartement. Departementet mener at digital valuta utfordrer systemet fordi folk kan overføre penger utenfor det tradisjonelle systemet og dermed unngå sanksjoner..

NRK - Igår: 02:42

Mexico støtter Bidens klimaplan

Mexicos president Andrés Manuel López Obrador lover å støtte USA i kravet om at land må ta større klimagrep på toppmøtet i høst. Presidenten deltok på et arrangement med USAs klimautsending John Kerry da han kom med løftet. Obrador og Kerry deltok på en seremoni for Mexicos program for å plante trær, som den mexicanske presidenten mener er en viktig løsning på klimaproblemene.

E24 - I førrgår: 14:12

Colin Powell er død

USAs tidligere utenriksminister Colin Powell er død av komplikasjoner knyttet til covid-19, opplyser familien hans. Han ble 84 år gammel..

Aftenposten - I førrgår: 14:18

Colin Powell er død av komplikasjoner knyttet til covid-19

USAs tidligere utenriksminister Colin Powell er død av komplikasjoner knyttet til covid-19, opplyser familien hans..

E24 - I førrgår: 14:12

Tidligere utenriksminister Colin Powell er død

USAs første svarte utenriksminister Colin Powell er død av komplikasjoner knyttet til covid-19, opplyser familien hans. Han ble 84 år gammel..

Dagbladet - I førrgår: 02:56

Forsvarer opplysningene om «tisse-video»

Den tidligere MI6-agenten Christopher Steele snakker for første gang om den kontroversielle rapporten fra 2017 om hvordan Russland skal ha kompromitterende informasjon om USAs forrige president, Donald Trump..

NRK - I førrgår: 19:52

Bill Clinton ute av sykehuset

USAs tidligere president Bill Clinton er skrevet ut fra sykehuset. Han ble lagt inn på et sykehus i California tirsdag for å bli behandlet for en infeksjon. Etter utskrivingen vil han dra til New York for å fortsette restitusjonen, opplyser en talsmann for Clinton på Twitter.

E24 - 15 okt 21 kl. 16:22

Bitcoin over 60.000 dollar for første gang siden april

Kryptovalutaen stiger fredag, etter signaler om at USAs finanstilsyn kan godkjenne handel med børsnoterte fond knyttet til bitcoin..

E24 - 15 okt 21 kl. 07:29

Bitcoin-prisen stiger etter rykter om at USA kan tillate børsnoterte kryptofond

Kryptovalutaen stiger over ti prosent fredag morgen, etter signaler om at USAs finanstilsyn kan godkjenne handel med børsnoterte fond knyttet til bitcoin..

NRK - 15 okt 21 kl. 03:26

Bill Clinton er lagt inn på sykehus

USAs tidligere president Bill Clinton er lagt inn på sykehus, melder CNN..

NRK - 14 okt 21 kl. 22:34

Kenyas president til Det hvite hus

USAs president Joe Biden møter Kenyas president Uhuru Kenyatta torsdag. Han er den første afrikanske lederen som er invitert til Det hvite hus under Biden. Lederne møtes for å diskutere «det sterke bilaterale forholdet mellom USA og Kenya og behovet for å bringe åpenhet og ansvarlighet til nasjonale og internasjonale finanssystemer», ifølge Det hvite hus..

NRK - 14 okt 21 kl. 22:34

Kenyas president i Det hvite hus

USAs president Joe Biden lovte en ny stor donasjon av koronavaksiner til Afrika da han torsdag møtte Kenyas president Uhuru Kenyatta i Det hvite hus. Kenyatta er den første afrikanske lederen som er invitert til Det hvite hus siden Biden ble president. Blant temaene som ble diskutert, var finansiell åpenhet, sa Biden i til pressen sammen med Kenyatta før møtet startet..

NRK - 14 okt 21 kl. 18:41

USA og Eritrea til FN-råd

USA og Eritrea er valgt inn i FNs menneskerettsråd torsdag. De tiltrer i rådet 1. januar neste år.

Aftenposten - 14 okt 21 kl. 11:00

Flykaos utløste ny strid i USA om vaksiner. Texas snur opp ned på Bidens påbud.

USAs politiske strid om vaksinepåbud i arbeidslivet spisser seg til. I Texas forbys slike krav..

NRK - 29 sep 21 kl. 08:07

Biden avlyser tur

USAs president Joe Biden avlyser ein tur til Chicago for å få gjennom viktige saker i Kongressen. I Chicago skulle han etter planen ha snakka om vaksineplanen sin. I staden blir han verande i Washington for å blant anna få godkjent eit budsjett som sikrar framleis finansiering av statsapparatet og ei heving av USAs gjeldstak..

NRK - 13 okt 21 kl. 01:35

Senatet forlenger gjeldstaket

Representantenes hus i USA har godkjent en midlertidig økning av USAs gjeldstak med 480 milliarder dollar..

NRK - 26 sep 21 kl. 20:48

Historisk låg støtte til Biden

Støtta til USAs president er historisk låg. For første gong sidan han blei president meiner meir enn halvparten av USAs innbyggarar at Joe Biden gjer ein dårleg jobb. Starten på presidentperioden hans har vore vanskeleg med blant anna koronapandemi, ubåtbråk med Frankrike og vanskeleg økonomi.

Klartale - 11 okt 21 kl. 10:44

Spent konflikt mellom Kina og Taiwan

PRESIDENT: Kinas president, Xi Jinping, sier Kina kommer til å gjenforenes med Taiwan.Kina og Taiwan er i konflikt. Den har blitt verre i det siste. Kina øker sitt militære press mot øya.

Dagbladet - 10 okt 21 kl. 22:32

- Trump skrøt av antallet

Ny bok kommer med ny innsikt i hva USAs president Donald Trump gjorde da tilhengerne hans angrep Kongressen..

NRK - 09 okt 21 kl. 01:59

Biden hyller fredsprisvinnerne

USAs president Joe Biden gratulerer journalistene Maria Ressa og Dmitrij Muratov med fredsprisen og roser dem for arbeidet med å holde maktpersoner ansvarlig. – Ressa og Muratov har lett etter sannheten – utrettelig og fryktløst. De har arbeidet for å holde dem som misbruker makt ansvarlig, avdekke korrupsjon og kreve åpenhet, heter det i en uttalelse.

NRK - 09 okt 21 kl. 01:06

USA og Taliban møtes i helgen

USA og Taliban skal lørdag møtes til samtaler for første gang siden amerikanerne og Nato trakk seg ut av Afghanistan i august. En amerikansk delegasjon vil møte høytstående Taliban-folk lørdag og søndag i Qatars hovedstad Doha, sier en talsperson for det amerikanske utenriksdepartementet til AFP I august i år trakk vestlige styrker seg ut av Afghanistan. Det vestligstøttede afghanske regimet kollapset, og Taliban gjenerobret makten i landet, 20 år etter USAs invasjon.

NRK - 23 sep 21 kl. 14:39

Trekker seg etter deportasjon

USAs spesialutsending til Haiti Daniel Foote trekker seg fra stillingen i protest mot massedeporteringen av haitiske migranter som har flyktet fra hjemlandet til USA. – Jeg vil ikke assosieres med USAs inhumane, kontraproduktive beslutning om å deportere tusenvis av flyktninger og illegale migranter til Haiti. Et land hvor amerikanske tjenestemenn må beleire seg av frykt for væpnede gjenger som styrer dagliglivet, skriver han i sin avskjedssøknad..

E24 - 08 okt 21 kl. 14:30

«Månedens viktigste tall»: Det ble i USA skapt 194.000 nye jobber i september

Jobbtallene fra USA er svakere enn økonomene hadde ventet. USAs sentralbank har varslet at nedtrapping av krisetiltak snart kan komme, men tidspunktet avhenger av dagens jobbrapport..

E24 - 08 okt 21 kl. 14:30

«Månedens viktigste tall»: 194.000 nye jobber i USA

Jobbtallene for september er svakere enn økonomene hadde ventet. USAs sentralbank har varslet at nedtrapping av krisetiltak snart kan komme, men tidspunktet avhenger av dagens jobbrapport..

E24 - 08 okt 21 kl. 12:47

Høye forventninger til viktige jobbtall: Fed krever «brukbar» rapport

USAs sentralbank har varslet at nedtrapping av krisetiltak snart kan komme, men dagens jobbrapport kan stikke kjepper i hjulene..

NRK - 08 okt 21 kl. 06:53

Japan-børsen i pluss

Stemningen blant investorene i Asia ser ut til å vært god i løpet av natten. En drøy time før stengetid er Nikkei-indeksen i Tokyo opp rundt 1,8 prosent. En faktor som antas å bidra til optimisme er at demokratene og republikanerne i går ble enige om en midlertidig heving av USAs gjeldstak.

Klartale - 08 okt 21 kl. 06:00

Hvem vinner fredsprisen?

Klokka 11 får vi svaret. Da blir det kjent hvem som vinner Nobels fredspris for i år.Nobels fredspris ble delt ut for første gang i 1901.

VG - 22 sep 21 kl. 19:03

Frykter for USAs fremtid: – Alle alarmklokker må ringe nå

Denne høsten blir USAs valgdistrikter tegnet om. Det gir republikanerne muligheten til å sikre at mindretallet får makten de neste ti årene. Og i verste fall i overskuelig fremtid, mener ekspert..

Klartale - 07 okt 21 kl. 09:58

Vil han stille på nytt?

Da valgresultatet var klart, nektet Trump å akseptere det. Nå mistenker mange at han vil stille til valg på nytt.2020 var ikke første gang et amerikansk valg blir dramatisk.

Aftenposten - 07 okt 21 kl. 08:58

Som barn bodde hun i en nedlagt bensinstasjon. Nå er hun midtpunkt i USAs politiske drama.

Kyrsten Sinema er i høst blitt et av de heteste politiske navn i USA..

E24 - 07 okt 21 kl. 06:01

Biden og Xi skal møtes virtuelt før nyttår

USAs president Joe Biden og Kinas president Xi Jinping kommer trolig til å møtes digitalt innen utgangen av året..

Aftenposten - 07 okt 21 kl. 05:45

Det nye abortforbudet i Texas settes på pause av dommer

Texas' nye abortlov, som siden september har gjort de fleste aborter ulovlig i USAs nest mest folkerike delstat, blir….

Dagbladet - 07 okt 21 kl. 04:52

Suspenderer abortlov

Texas' nye abortlov, som siden september har gjort de fleste aborter ulovlig i USAs nest mest folkerike delstat, blir suspendert..

NRK - 07 okt 21 kl. 03:12

Abortlov i Texas suspenderes

Texas' nye abortlov, som siden september har gjort de fleste aborter ulovlig i USAs nest mest folkerike delstat, blir suspendert. Avgjørelsen, som kommer fra en føderal dommer, er den første smellen for lovgivningen, som til nå har overlevd en rekke forsøk på å felle den. Selv om loven blir suspendert, er det uklart hvor fort og om aborttilbudet vil bli det samme i Texas som før, fordi leger er bekymret for at de kan bli saksøkt uten en mer permanent rettslig avgjørelse.

NRK - 21 sep 21 kl. 01:05

Vil doble USAs flyktningkvote

USAs president Joe Biden ønsker å øke antallet flyktninger som får komme inn i landet til 125.000 i det kommende budsjettåret, som begynner 1. oktober.

NRK - 05 okt 21 kl. 19:56

Gransker overgrepsskandale

FBI skal likevel utredes på nytt for sin kritiserte etterforskning av den overgrepsdømte turnlegen Larry Nassar. Etaten er anklaget for slett innsats. Tidligere i høst sa USAs justisdepartement nei til å ta rettslige skritt mot to FBI-agenter og en etterforskningsleder, men tirsdag varslet visejustisminister Lisa Monaco at det vil bli en ny granskning, melder NTB.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt