USAs

Tirsdag, 11 Mai, 07:05

Nyheter om USAs

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 05 mai 21 kl. 06:52

USAs fødselsrate falt 4 prosent

USAs fødselsrate falt 4 prosent i fjor. Det er det største fallet på ett år på nesten 50 år, og raten er den laveste på over 100 år. Det var nedgang for alle grupper mødre, fra alle etniske grupper og nesten alle aldre, ifølge en statlig rapport..

NRK - 03 mai 21 kl. 03:10

100 millioner fullvaksinerte i USA

Nesten en tredel av USAs befolkning på 330 millioner er nå fullvaksinert mot koronavirus. Over halve den voksne befolkningen har fått én dose. Så langt er 105 millioner amerikanere fullvaksinert mot viruset, viser tall fra USAs smittevernbyrået (CDC)..

NRK - 30 april 21 kl. 15:25

USAs utenriksminister til Ukraina

Utenriksminister Antony Blinken skal besøke Ukraina til uken for å vise USAs støtte, etter at Russland plasserte ut styrker langs Ukrainas grense. Det opplyser Blinkes talsperson. Besøket skal finne sted 5.

Aftenposten - 29 april 21 kl. 05:23

Bidens første tale til Kongressen: – Jeg har aldri vært mer optimistisk på USAs vegne

NEW YORK (Aftenposten): USAs president vil bruke store beløp på å utvide den amerikanske velferdsstaten..

Dagbladet - 29 april 21 kl. 00:28

USAs sentralbank holder fast ved nullrente

USAs sentralbank fortsetter den nåværende kursen med nullrente, et tegn på at økonomene ønsker flere beviser for en styrket økonomi før de vurderer en endring..

Dagbladet - 29 april 21 kl. 00:28

USAs sentralbank holder fast ved nullrente

USAs sentralbank fortsetter den nåværende kursen med nullrente, et tegn på at økonomene ønsker flere beviser for en styrket økonomi før de vurderer en endring..

VG - 14 timer siden

Girl In Red går inn på Billboard 200 med debutalbumet

Går til 67. plass i sin første uke på USAs offisielle salgsliste for album..

NRK - 15 timer siden

Oljeprisen stiger etter nettangrep

Oljeprisen steg mandag etter at en viktig amerikansk rørledning ble satt ut av drift i et nettangrep i helgen. Markedet reagerte med å sende oljeprise opp rundt 0,4 prosent mandag. Både prisen på amerikanske lettolje og nordsjøolje steg mandag.

Aftenposten - Igår: 07:00

Økt uro for datatrusler etter angrep mot oljeledning i USA

Hackerangrepet som har ført til flere dager med driftsstans ved en av USAs viktigste oljerørledninger, sprer frykt for….

E24 - Igår: 06:46

Økt uro for datatrusler etter angrep mot oljeledning i USA

Hackerangrepet som har ført til flere dager med driftsstans ved en av USAs viktigste oljerørledninger, sprer frykt for cybersikkerheten i landet..

Dagbladet - Igår: 04:59

- Dramatisk forskjell

En av USAs fremste smitteverneksperter, Anthony Fauci, kommer med en oppløftende corona-spådom..

NRK - Igår: 00:59

Hackergruppe bak rørledningsangrep

Hackergruppen «Darkside» står bak dataangrepet mot Colonial Pipeline, som har ført til stans i driften av rørledninger i USA, sier en anonym kilde til AP. Colonial Pipeline bekreftet lørdag at det dreier seg om et angrep med såkalte «løsepengevirus». De rammede rørledningene leverer rundt 45 prosent av alt drivstoff på USAs østkyst..

VG - Igår: 20:37

Slik så vaksineklinikken ut da dørene åpnet

CASPER/KINNEAR (VG) Her kunne du spasert inn og fått deg en dose uten avtale. Men i Wyoming bor skarer av USAs seigeste vaksinevegrere..

Aftenposten - Igår: 11:50

USAs største rørledning har 50 millioner kunder. Så kom hackerangrepet.

Angrepet vil trolig ikke til å ramme folks bensintilgang..

NRK - Igår: 09:29

Stjal data og forlangte løsepenger

Hackerne som angrep selskapet bak en av USAs største oljerørledninger, stjal nesten 100 gigabyte med data. Deretter truet de med å legge det på nettet, samtidig som de låste selskapets datanettverk. Målet var løsepenger, melder Bloomberg News..

NRK - Igår: 08:51

Forsøker igjen å få Trumps papirer

En komite i Kongressen i USA forsøker på nytt å få se Donald Trumps skattemeldinger og mange finansinteresser. USAs høyesterett stanset forrige forsøk, men komiteen mener det at Trump har gått av som president åpner for innsyn, melder the Guardian..

VG - I førrgår: 04:54

USAs smittevernbyrå snur: Mener luftsmitte er hovedårsak til corona-spredning

Amerikanernes svar på Folkehelseinstituttet (FHI) mener nå at luftsmitte er hovedgrunnen til spredning. På hjemmesidene til norske FHI står det: «For covid-19 er luftsmitte vurdert å være mindre viktig.».

Dagbladet - I førrgår: 21:38

Obama i sorg

USAs tidligere president har mistet sitt firbeinte familiemedlem..

Aftenposten - I førrgår: 20:16

«Dette stedet suger», klaget senatoren. Så ble han en av USAs mektigste.

FARMINGTON (Aftenposten): En gang fantes det mange politikere som Joe Manchin. I dag er de så godt som utryddet..

E24 - I førrgår: 20:06

Enormt rørledningsnett rammet av dataangrep i USA

Et dataangrep har ført til midlertidig stans i all drift ved rørledninger som leverer rundt 45 prosent av alt drivstoff på USAs østkyst, opplyser operatøren..

NRK - I førrgår: 19:22

Dataangrep mot rørledningsnett

Et dataangrep har ført til stans i all drift i et nett av rørledninger som leverer rundt 45 prosent av alt drivstoff på USAs østkyst. Rørledningsnettet strekker seg fra Texas til New Jersey. Et eksternt firma er hyret inn for å etterforske angrepet..

NRK - I førrgår: 14:36

Dataangrep stengte rørledning

En av USAs største rørledninger måtte stenges i går. Den 8800 km lange ledningen fra Texas til New York brukes til å frakte bensin og drivstoff til fly, melder New York Times.Operatørselskapet sier et dataangrep var årsaken, men ga ingen detaljer..

NRK - I førrgår: 07:47

Stanser plan om å oppsøke velgere

Delstatssenatet i Arizona har stanset planene om å oppsøke alle velgere i Maricopa fylke for å spørre dem om hva de har stemt. USAs justisdepartement sier dette trolig bryter med loven som skal hindre påvirkning av og trusler mot velgere, melder NPR..

Aftenposten - 08 mai 21 kl. 05:00

Dagens quiz lørdag 8. mai

Hva heter USAs førstedame?.

Dagbladet - 08 mai 21 kl. 04:59

Trosset Trump: «Forræder»

Republikaneren Anthony Gonzalez trosset USAs tidligere president Donald Trump. Nå bes ham om å gå av..

NRK - 08 mai 21 kl. 04:06

Tok hemmelege telefonbeslag

USAs justisdepartement tok i fjor i hemmelegheit beslag i telefonhistorikken til tre journalistar som granska banda mellom Trumps valkamp og Russland. Washington Post er sterkt uroa over at regjeringa bruker makt for å få tilgang til journalistane sine kommunikasjonar..

Dagbladet - 08 mai 21 kl. 02:58

Storavis: - Dypt bekymret

USAs justisdepartement tok beslag i telefonhistorikken til journalister som gransket båndene mellom Donald Trumps valgkamp og Russland, ifølge Washington Post..

NRK - 07 mai 21 kl. 18:54

Vil samarbeide om migrasjon

USAs visepresident Kamala Harris og Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador lovet fredag ​​å samarbeide om å løse problemet med ulovlig migrasjon til USA. Under det virtuelle møtet fra kontoret sitt i Washington sa Harris blant annet at de to landene burde samarbeide om å hjelpe El Salvador, Guatemala og Honduras med å forbedre leveforholdene i landene, og overtale flere migranter til å bli hjemme, melder NTB..

NRK - 22 april 21 kl. 12:05

Biden skrur opp USAs klimamål

President Joe Biden skrur opp USAs klimamål. Han vil kutte minst 50 prosent av klimagassutslippene innen 2030..

NRK - 07 mai 21 kl. 14:58

Ledigheten opp i USA

Ledigheten i USA var på 6,1 prosent i april, en liten oppgang fra 6 prosent måneden før, og det ble skapt færre nye jobber enn ventet. USAs økonomi ble tilført 266.000 nye stillinger i april, viser fredagens tall fra arbeidsdepartementet i Washington.

NRK - 07 mai 21 kl. 08:45

New York vil vaksinere turister

Turister i New York City kan få tilbud om koronavaksine fra mobile vaksinasjonssentre på Times Square og ved andre turistattraksjoner når de besøker byen. Ordfører Bill de Blasio ønsker å plassere vaksinebusser på steder der det vanligvis er mange turister. USAs helsedepartement har foreløpig ikke kommentert forslaget.

Dagbladet - 07 mai 21 kl. 03:24

Ber Trump om pengehjelp

Rudy Giuliani, den hardt pressede advokaten til USAs forrige president, Donald Trump, kutter kostnader..

NRK - 06 mai 21 kl. 21:58

Tyskland sier nei til patentforslag

Tyskland sier nei til USAs forslag om å oppheve patentbeskyttelse på vaksiner. Den tyske regjeringen mener patentene ikke hindrer masseproduksjon..

NRK - 06 mai 21 kl. 16:53

Væpnet soldat kapret skolebuss

En rekrutt i USAs hær er pågrepet av politiet i Sør-Carolina etter at han forlot leiren sin og truet seg om bord i en buss med barneskoleelever. Soldaten forlangte skyss til neste by, men lot barna og sjåføren gå av bussen etter kort tid, melder AP..

Aftenposten - 06 mai 21 kl. 05:30

Aftenposten mener: Norge må utvikle sin egen forsvarsevne

USAs militære bistand kan ikke bli en sovepute..

Aftenposten - 20 april 21 kl. 17:27

Han er kalt «den beste visepresidenten i USAs historie». I Norge en skapte han «bygde-slag».

Telefonen ringte støtt de siste dagene av Walter Mondales liv. USAs president og to tidligere presidenter ville ta….

NRK - 05 mai 21 kl. 23:46

WHO-sjef roser USAs vaksine-støtte

WHO-sjef Tedros Ghebreyesus roser USA for støtten til et forslag om midlertidig å oppheve opphavsretten til koronavaksiner slik at flere land selv kan produsere slike vaksiner. WHO-sjegen kaller det en historisk beslutning..

NRK - 05 mai 21 kl. 21:11

Biden synes republikanerne roter

USAs president Joe Biden sier det republikanske partiet gjennomgår en «mini-revolusjon». Han mener opposisjonen sliter med å finne ut hva slags parti de skal være. Kritikere av tidligere president Donald Trump har fått hard medfart av partifeller..

NRK - 05 mai 21 kl. 19:26

– Medieplattformer har et ansvar

USAs president Joe Biden mener selskapene som driver sosiale medier har et ansvar for å stanse spredning av «upålitelig» innhold, særlig om koronaviruset, vaksiner og valg. Uttalelsen kom etter at Facebook har forlenget utestengelsen av Donald Trump..

NRK - 05 mai 21 kl. 18:03

Trump sint, og fortsatt utestengt

Donald Trump angriper sosiale medier etter at Facebook har forlenget utestengelsen av den tidligere presidenten. – Ytringsfriheten til USAs president er tatt bort fordi radikale venstre-galninger er redde for sannheten, skriver Trump i en uttalelse..

Klartale - 05 mai 21 kl. 16:49

Krigen i Afghanistan har kostet mye

USAs og Natos soldater er på vei ut av Afghanistan. Prisen for krigen har vært høy, både i liv og penger..

Dagbladet - 05 mai 21 kl. 15:14

Trump fortsatt utestengt

Facebook opphever ikke utestengelsen av USAs ekspresident Donald Trump, som ble kastet ut av det sosiale nettverket etter stormingen av Kongressen 6. januar..

Dagbladet - 05 mai 21 kl. 15:14

Trump fortsatt utestengt

Facebook opphever ikke utestengelsen av USAs ekspresident Donald Trump, som ble kastet ut av det sosiale nettverket etter stormingen av Kongressen 6. januar..

Dagbladet - 05 mai 21 kl. 15:14

Rasende: - Fratatt ytringsfriheten

Facebook opphever ikke utestengelsen av USAs ekspresident Donald Trump, som ble kastet ut av det sosiale nettverket etter stormingen av Kongressen 6. januar..

NRK - 05 mai 21 kl. 15:04

Trump ikke tilbake på Facebook

USAs tidligere president Donald Trump får ikke ta Facebook-og Instgaram-kontoene sine i bruk igjen. De ble suspendert etter stormingen av Kongressen i Washington 6. januar fordi Facebook mente Trump hadde oppfordret til angrepet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt