Korea

Monday, 20 September, 00:04

Nyheter om korea

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 sep 21 kl. 19:12

Nord-korea utestenges fra OL

Den internasjonale olympiske komité utestenger Nord-korea fra OL fram til 2023. Landet går dermed glipp av vinter-OL i Beijing i februar. Nord-korea utestenges ettersom landet ikke sendte noen aktive utøvere til sommer-OL i Tokyo i sommer, sier IOC-sjef Thomas Bach.

NRK - 15 sep 21 kl. 06:31

Nord-korea har skutt opp raketter

Nord-korea har skutt to langtrekkende raketter ut over landets østlkyst, ifølge det sørkoreanske forsvaret. Det melder flere internasjonale nyhetsbyråer. Etterretningstjenestene i både Sør-korea og USA er i ferd med å analysere detaljer om rakettene og deres ferd.

NRK - 27 jul 21 kl. 05:38

Kontakt mellom Nord- og Sør-korea

Leiarane i Nord-korea og Sør-korea er samde om å ta opp att den direkte kommunikasjonen og å forbetre banda mellom landa. Nord-korea kutta alle kommunikasjonskanalar med Sør-korea i juni i fjor og sprengde også eit kontor for samarbeid med Sør-korea. Bakgrunnen var at sørkoreanske aktivistar sende løpesetlar med kritikk av den nordkoreanske leiinga over grensa med ballongar.

NRK - 15 sep 21 kl. 17:53

USA vil ha dialog med Nord-korea

USA seier dei fordømmer Nord-koreas prøveskyting av to langdistanserakettar onsdag. Dei meiner hendinga er brot på fleire FN-resolusjonar. Men ein talsperson for det amerikanske utanriksdepartementet seier til AFP at dei likevel vil halde fram dialogen med Nord-korea.

NRK - 15 sep 21 kl. 16:05

Langar ut mot Sør-korea

Kim Yo-jong, som er søstera til Nord-koreas leiar, langar ut mot Sør-koreas president, Moon Jae-in, etter at begge landa har testa rakettar onsdag. Sør-koreas president kalla Nord-koreas oppskyting for ein provokasjon. Kim Yo-jong kritiserer nabolandet for å framstille sine handlingar som fredslege, medan dei nordkoreanske handlingane trugar freden.

NRK - 15 sep 21 kl. 09:50

Sør-korea med rakett fra ubåt

Sør-korea har for første gang skutt opp en rakett fra en ubåt, ifølge sørkoreanske myndigheter, melder internasjonale nyhetsbyråer. Dermed blir landet det sjuende i verden med en slik type våpenteknologi. Nyheten kom bare timer etter at det ble kjent at nabolandet Nord-korea har skutt opp to langtrekkende raketter i det som er landets andre våpentest på kort tid..

NRK - 15 sep 21 kl. 06:31

Nord-korea har skutt opp rakett

Nord-korea har skutt opp en uidentifisert rakett ut over havet fra landets østlige kyst, ifølge det sørkoreanske forsvaret. Det melder flere internasjonale nyhetsbyråer. Mandag kunngjorde Nord-korea at landet i løpet av helgen gjennomførte tester av et nyutviklet kryssermissil..

NRK - 13 sep 21 kl. 00:27

Nord-korea testet nytt våpen

Nord-korea har testet et kryssermissil. Landets statelige nyhetsbyrå KCNA melder at de i løpet av helgen har avfyrt en rekke eksemplarer av det nye våpenet. Kryssermissiler flyr lavt over terrenget og kan navigere seg frem til målet.

NRK - 02 sep 21 kl. 09:24

Nord-korea takker nei til vaksine

Nord-korea har takket nei til nesten 3 millioner vaksiner tilbudt av FN gjennom Covax-programmet, melder BBC. En talsperson for FN sier Nord-korea ba om at de nesten 3 millionene Sinovac-dosene ble sendt til et land som trenger det mer. Det skal ikke være noen meldte tilfeller av koronaviruset i landet, ifølge WHO..

NRK - 10 aug 21 kl. 12:18

Kaller militærøvelse selvdestruktiv

Kim Yo Jong, søsteren og rådgiver for Nord-koreas leder Kim Jong-un, kaller Sør-koreas valg om å gjennomføre militære øvelser med USA for «en selvdestruktiv handling som vil få konsekvenser», skriver Reuters. I slutten av juli gikk Nord-korea med på å gjenopprette en telefonlinje til Sør-korea, etter å ha kuttet den av i fjor. Tirsdag svarte ikke Nord-korea på den daglige morgensamtalen, ifølge Sør-korea..

NRK - 01 sep 21 kl. 15:58

Smitte i Sør-korea

Onsdag ble 57. dag på rad med flere enn 1.000 nye koronatilfeller i Sør-korea.

Aftenposten - 15 sep 21 kl. 19:41

Frykter våpenkappløp: - Det er ekstraordinær timing når to koreanske land tester missiler samme dag

Få timer etter at Nord-korea sendte to missiler ut i Japan-havet, svarte Sør-korea med samme mynt..

Klartale - 13 sep 21 kl. 09:46

Nord-korea testet ny type rakett

Nord-korea har laget en ny rakett som kan nå mål langt unna. Japan sier de er bekymret..

NRK - 06 aug 21 kl. 08:30

Tusenvis evakueres i Nord-korea

Tusenvis av mennesker har blitt evakuert og mer enn 1100 hjem har blitt ødelagt av flom i Nord-korea. Det melder nyhetbyrået TT, som siterer statlige medier i Nord-korea. Oversvømmelsene skyldes flere dager med kraftig regn.

E24 - 26 aug 21 kl. 05:52

Asia-børsene faller etter at Sør-korea hevet renten

Sentralbanken i Sør-korea ble den første, store asiatiske økonomien til å heve renten..

NRK - 03 aug 21 kl. 15:27

Nord-korea sliter med matmangel

Den sørkoreanske regjeringens etterretningstjeneste orienterte tirsdag medlemmer av nasjonalforsamlingen i Seoul om at Nord-korea tar av kriselagrene som er ment for krigstid. Risen blir fordelt blant dem som har lite eller nesten ingenting. Etterretningstjenesten forteller at hete og tørke har ødelagt avlingene av ris og andre kornprodukter, samt tatt livet av store bølinger som ellers skulle ha vært slaktet og brukt som menneskeføde.

NRK - 15 sep 21 kl. 20:16

Nord-korea i Tryggingsrådet

Nord-koreas prøveskyting av to langdistanserakettar onsdag blir tema i Tryggingsrådet i FN. Det er Estland og Frankrike som har bede om at saka blir teken opp i møtet. Det stadfestar diplomatar overfor Reuters..

NRK - 15 sep 21 kl. 15:17

Rakettar landa i japansk farvatn

To langtrekkande rakettar som blei fyrte av frå Nord-korea, landa i japansk farvatn, ifølge Japans forsvarsminister. Den japanske regjeringa sa tidlegare i dag at rakettane ikkje trefte innanfor den japanske grensa. Men forsvarsministeren avkreftar no dette, ifølge Reuters, som siterer den japanske kringkastaren NHK..

NRK - 15 sep 21 kl. 15:04

Fordømmer nordkoreansk rakett

USA fordømmer Nord-koreas oppskyting av ei rakett onsdag. Dei seier hendinga er eit brot på fleire resolusjonar frå Tryggingsrådet i FN, og er eit trugsmål mot nabolanda til Nord-korea..

NRK - 14 sep 21 kl. 13:24

Vil endre finansiering av kullkraft

OECD skal forhandle om å forby eksportfinansiering av kullkraftverk. Ifølge Nærings- og fiskeridepartementet er det et forslag Norge vil stille seg bak, skriver NTB. Norge har sammen med EU, Canada, USA, Storbritannia, Sveits og Sør-korea fremmet et forslag i OECDs eksportfinansieringsgrupper om forbud av eksportfinansiering av kullkraftverk uten effektiv karbonfangst.

NRK - 14 sep 21 kl. 07:47

Google får bot på 1,5 milliarder

Google har fått en bot tilsvarende 1,5 milliarder kroner i Sør-korea for misbruk av markedsmakt. Bakgrunnen er at Google har blokkert modifiserte versjoner av operativsystemet Android på mobiltelefoner. Google varsler at de vil anke avgjørelsen.

NRK - 13 sep 21 kl. 00:27

Ny nordkoreansk langdistanserakett

Nord-korea har foretatt en vellykket prøveoppskyting av langdistanseraketter i helgen, opplyser landets statlige nyhetsbyrå KCNA. Testoppskytingene fant sted lørdag og søndag og under oppsyn av høytstående tjenestemenn, ifølge KCNA..

Dagbladet - 10 sep 21 kl. 00:12

Militærparade vekker oppsikt

Til tross for at Nord-korea hevder å ikke ha hatt et eneste coronatilfelle, ble pandemien tilsynelatende viet ekstra oppmerksomhet i en militærparade..

Aftenposten - 09 sep 21 kl. 12:20

Feiret nasjonen med gassmasker og vernedresser, men to ting manglet

Nord-korea feiret natt til torsdag dannelsen av staten. To ting manglet, og det ble lagt merke til: Nye, tunge våpen og….

Dagbladet - 12 aug 21 kl. 18:03

Frykter ny og alvorlig konflikt

Etter at Nord-korea valgte å kutte kontakt med Sør-korea fryktes det at det kan oppstå en alvorlig provokasjon..

NRK - 11 aug 21 kl. 14:57

Smitterekord stiger i Sør-korea

Smittetallene i Sør-korea overgår gårsdagens rekord, da det ble registrert 2223 nye tilfeller i landet på onsdag. Det skriver det koreanske nyhetsbyrået Yonhap. Helseeksperter sorutser at smittetallene vil forbli høye, med feiringen av Sør-koreas frigjøringsdag på søndag, og den svært smittsomme delta-varianten..

NRK - 11 aug 21 kl. 04:54

Ny smittetopp i Sør-korea

I Sør-korea er det registrert 2223 nye koronatilfeller det siste døgnet, det høyeste antallet på ett døgn siden pandemien brøt ut. Til tross for at det ble innført strenge restriksjoner for mer enn en måned siden, har landet slitt med å holde nede spredningen av deltavarianten..

NRK - 31 aug 21 kl. 09:24

Japan vil styrke forsvaret

Japans forsvarsminister ba tirsdag om støtte til et budsjett på over 400 milliarder kroner for en omfattende styrking av landets forsvarsevne, skriver NTB. Årsaken skal være økt spenning i forholdet mellom Japan på den ene siden og Kina og Nord-korea på den andre. I planene som ble lagt fram sammen med budsjettforslaget, ligger det at Japan vil bygge fem krigsskip og en ubåt, samt kjøpe 12 F-35 jagerfly.

NRK - 29 aug 21 kl. 23:34

Aktivitet ved atomreaktor

Nord korea har tilsynelatende startet opp den plutoniumsproduserende reaktoren på Yongbyon-anlegget igjen, opplyser Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA). Wall Street Journal skriver at FN-byrået varsler om aktivitet ved anlegget som antyder dette. Det vil i så fall bli en ny utenrikspolitisk utfordring for president Joe Biden.

NRK - 07 aug 21 kl. 05:48

5000 evakuert i Nord-korea

Over 1.000 boliger er ødelagt og rundt 5.000 mennesker evakuert etter at kraftig regn har ført til oversvømmelser i Nord-korea.

NRK - 26 aug 21 kl. 21:53

Norge vant kvalifiseringskamp

Det norske ishockeylandslaget vant 4–1 over Sør-korea i OL-kvalifiseringen torsdag kveld. Erlend Lesund, Ken André Olimb, Stefan Espeland og Tobias Lindström scoret målene for Norge. Fredag venter betraktelig tøffere motstand når Norge møter Slovenia..

VG - 25 jul 21 kl. 10:40

Norsk pangåpning i OL - brøt vond trend

TOKYO/OSLO (VG) (Norge-Sør-korea 39–27) Etter å ha tapt åpningskampen i de to foregående OL-ene skulle det snu: De norske håndballjentene feide over Sør-korea i OL-åpningen..

E24 - 13 aug 21 kl. 06:51

Korrupsjonsdømt sjef går fri mens Samsung leder fallet i Asia

En voldtektsskandale ryster tek-sektoren i Kina, mens en korrupsjonsskandale preger børsen i Sør-korea..

NRK - 10 aug 21 kl. 12:26

Vaksine godkjent for fase tre-test

Sør-korea har gitt grønt lys for fase tre-testingen av koronavaksinen til SK Bioscience. Vaksinen kan bli landets første egenutviklede vaksine. 3.

NRK - 08 aug 21 kl. 10:06

Peker ut 23 områder der sult truer

FN peker ut 23 områder i verden der sult truer de neste tre månedene. Tigray i Etiopia, Jemen og Madagaskar står øverst på listen. FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) og Verdens matvareprogram (WFP) skriver i en rapport som kom ut nylig, at situasjonen for matsikkerhet trolig blir langt verre framover.

NRK - 07 aug 21 kl. 14:32

Kan vaksinere i rekordfart

Selv om Nord-korea ser ut til å ha klart å skjerme befolkningen fra koronaviruset, viser en ny rapport fra analysesenteret Stimson Center at landet kan få til å vaksinere hele befolkningen på 25 millioner med én dose på ti dager. Senteret estimerer også at befolkningen kan bli fullvaksinert på to måneder, blant annet takket være god infrastruktur for kuldekjeder. Prognosen er basert på «ideelle forhold», og har blant annet sett på tidligere vaksinasjonskampanjer i landet, som den mot meslinger i 2007.

VG - 14 jul 21 kl. 23:06

Smitterekord i Sør-korea: Forbyr «rask musikk» på treningssentre

Strenge tiltak har blitt innført i deler av Sør-korea som følge av rekordhøye smittetall..

NRK - 14 jul 21 kl. 07:39

Økende smittetall i Sør-korea

Sør-korea opplever økende smittetall. Onsdag ble det igjen satt ny dagsrekord med 1.615 smittede personer.

NRK - 11 jul 21 kl. 02:55

Nord-korea og Kina utdyper pakt

Kina og Nord-korea vil fortsette og utdype vennskaps- og samarbeidspakten mellom de to landene i en tid der de møtes med «utenlandsk fiendtlighet». Det sier Nord-koreas leder Kim Jong-un, ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA. I en hilsen tilbake sier KInas president Xi Jinping at samarbeidet mellom de to landene skal tas til et nytt stadium..

NRK - 09 jul 21 kl. 06:04

Sør-korea stenger skolene

Sør-korea innfører de strengeste tiltakene i landet til nå i pandemien, etter at smitten i hovedstaden Seoul og området rundt har økt til et nytt toppnivå. Smittetallene den siste tida har nådd et «maksimalt krisenivå», ifølge statsminister Kim Boo-kyum. Det er registrert 1316 nye smittetilfeller det siste døgnet, det høyeste tallet på ett døgn siden pandemien brøt ut.

Aftenposten - 29 jul 21 kl. 21:21

OL-kniven på strupen: Medalje eller militærtjeneste

Presset som hviler på Viktor Hovlands golfskuldre er ingenting mot det hans konkurrenter fra Sør-korea bør takle under….

VG - 29 jul 21 kl. 21:21

OL-kniven på strupen: Medalje eller militærtjeneste

Presset som hviler på Viktor Hovlands golfskuldre er ingenting mot det hans konkurrenter fra Sør-korea bør takle under OL-turneringen..

NRK - 28 jul 21 kl. 17:45

Store fotballnasjonar ute av OL

Store fotballnasjonar som Tyskland, Frankrike og Argentina er slått ut av den olympiske fotballturbneringa for menn. Frankrike fekk bank med 4-0 av vertsnasjonen Japan, som er klar for kvartfinale. Tyskland måtte slå Elfenbeinskysten for å ta seg vidare, men greidde berre 1-1.

NRK - 26 jul 21 kl. 12:38

168.000 nordmenn så Norge ta gull

Kristian Blummenfelt tok Norges første OL-gull på ni år da han vant triatlon-øvelsen natt til mandag. 165.000 nordmenn fikk med seg triumfen.

Aftenposten - 25 jul 21 kl. 14:12

Henny Reistad etter OL-debuten: – Ikke så nervøs som det kanskje så ut som

TOKYO (VG) (Norge – Sør-korea 39–27) Hun totaldominerte Champions League-avslutningen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt