Korea

Wednesday, 06 December, 07:44

Nyheter om korea

Klartale - 26 sep 23 kl. 13:30

Sør-korea hadde sin første militærparade på 10 år

6.700 soldater marsjerte gjennom Seouls gater. Seoul er hovedstaden i Sør-korea.

NRK - 22 nov 23 kl. 00:51

Sør-korea opphever militæravtale delvis med Nord-korea

En avtale om militær avspenning med Nord-korea er delvis opphevet av Sør-korea. Det skjer etter at Nord-korea meldte om en vellykket oppskyting av en satellitt. Avtalen ble innført i 2018.

NRK - 13 nov 23 kl. 14:25

Nord-korea krever oppløsning av FN-kommandoen i Sør-korea

Nord-korea krever at den USA-ledede FN-kommandoen (UNC) i Sør-korea oppløses. UNC overvåker overholdelse av våpenhvileavtalen fra 1953. Utenriksdepartementet i Pyongyang anklaget mandag USA for å ha dannet en «ulovlig krigsorganisasjon» som burde vært avskaffet for flere tiår siden.

NRK - 23 nov 23 kl. 01:04

Nord-korea skroter militæravtale om avspenning

Nord-korea opphever en avtale om militær avspenning med naboen i sør. De lover å utplassere flere våpen på grensen. Det autoritære landet skal gjeninnføre alle militære tiltak som avspenningsavtalen fra 2018 har hindret dem i gjøre, uttaler Nord-koreas forsvarsdepartement.

NRK - 01 nov 23 kl. 10:43

Sør-korea: Nordkoreansk satellittoppskyting blir trolig vellykket

Nord-korea kommer trolig til å lykkes med en nær forestående oppskyting av en «spionsatellitt», ifølge Sør-korea. Det blir tredje gang at Nord-korea forsøker å skyte opp en slik satellitt. Landet er i sluttfasen av planleggingen, ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap som siterer landets etterretningstjeneste.

Klartale - 25 okt 22 kl. 06:00

Dette er konflikten mellom Nord-korea og Sør-korea

Det har lenge vært konflikt mellom Nord-korea og Sør-korea. Før het landet bare korea. korea var en koloni under Japan fra 1910 til 1945.

Klartale - 25 okt 22 kl. 06:00

Dette er konflikten mellom Nord-korea og Sør-korea

Det har lenge vært konflikt mellom Nord-korea og Sør-korea. Før het landet bare korea. korea var en koloni under Japan fra 1910 til 1945.

NRK - 27 nov 23 kl. 04:37

Nord-korea utplasserer soldater og tunge våpen – hinter om nye satellittoppskytinger

Nord-korea har utplassert soldater og tunge våpen ved grensen til Sør-korea, og de kritiserer USA og andre land som har fordømt den nylige satellittoppskytingen. Nord-korea hinter også om mulighet for nye satellittoppskytinger. I en uttalelse fra utenriksdepartementet i Pyongyang og som er viderebrakt av det statlige nyhetsbyrået KCNA mandag, sier myndighetene at de utøver sin suverene rett, som omfatter satellittoppskytinger.

NRK - 23 nov 23 kl. 04:48

Sør-korea: Russland hjalp Nord-korea med satellitt

Sør-koreas etterretningstjeneste mener at Nord-korea fikk hjelp av Russland til å skyte opp sin spionsatellitt. De viser til toppmøte Nord-korea hadde med Putin, skriver Reuters. FN, USA og Japan er blant dem som har fordømt oppskytingen på tirsdag..

NRK - 22 nov 23 kl. 10:10

Sør-korea bekrefter at Nord-korea har satt en satellitt i bane

Det sørkoreanske militæret bekrefter at Nord-korea har satt en satellitt i bane. Nord-korea hevdet tirsdag å ha foretatt en vellykket oppskyting av en overvåkingssatellitt. Det statlige nyhetsbyrået KCNA har publisert bilder av Kim Jong-un som følger oppskytingen..

NRK - 21 nov 23 kl. 04:25

Nord-korea varsler satellittoppskyting

Nord-korea har varslet Japan om en nær forestående satellittoppskyting. Det blir Nord-koreas tredje forsøk på å få en satellitt i bane rundt jorda. Myndighetene i Japan og Sør-korea hevder satellitten skal brukes til etterretning.

Klartale - 24 okt 22 kl. 10:02

Sør-korea og Nord-korea skjøt for å advare

Marinen til Sør-korea skjøt varselsskudd mot et handels-skip fra Nord-korea natt til mandag. Det hadde da seilt inn i sørkoreansk farvann. Det sier militære leder i Sør-korea, ifølge nyhetsbyrået Yonhap.

NRK - 17 aug 23 kl. 21:06

Nord-korea hevdes å planlegge oppskytinger når USA øver i området

Nord-korea planlegger blant annet et nytt forsøk på å sende opp en spionsatellitt, samtidig som USA skal øve i området, hevder Sør-korea. Etterretningstjenesten i Sør-korea (NIS) ga torsdag i en brifing bak lukkede dører til landets folkevalgte. Her ble det også hevdet at Nord-korea kommer til å gjøre testoppskytinger av langdistanseraketter en gang i månedsskiftet.

Dagbladet - 28 nov 23 kl. 10:35

Advarer Nord-korea: - Knust tillit

Sør-korea hevder at Nord-korea har satt opp militærposter og væpnede vakter på grensa mellom landene..

NRK - 25 nov 23 kl. 06:28

Nord-korea hevder å ha satellittbilder av militærbase på Hawaii

Nord-korea hevder at deres nye satellitt har tatt bilder av militærbasen Pearl Harbor på Hawaii og hangarskipet USS Carl Vinson. Satellitten skal også ha tatt bilder av flere militærbaser i Sør-korea. Det statlige nyhetsbyrået KCNA hevder at Kim Jong-un har tatt fotografiene i nærmere øyesyn.

NRK - 03 nov 23 kl. 05:44

Nord-korea stenger ambassader

Nord-korea stenger noen av sine ambassader, begrunnet med at diplomatiet skal effektiviseres. Sør-korea mener det tyder på at landet sliter under sanksjonene. Nord-korea skal stenge rundt tolv ambassader, blant annet i Spania, Hongkong og flere afrikanske land, ifølge flere medier og analytikere.

NRK - 24 nov 23 kl. 09:13

Hundebønder protesterer mot foreslått forbud mot hundekjøtt i Sør-korea

Mens Sør-korea vil innføre et forbud mot å spise hundekjøtt, kjemper mange av de involverte i den kontroversielle praksisen for å holde den lovlig. Bøndene som avler opp hundene og eiere av spisesteder som serverer kjøttet, har protestert foran nasjonalforsamlingen i landet for å kreve at regjeringen skroter planene om å forby hundekjøtt. Ifølge dem vil forbudet ødelegge levebrødet deres.

NRK - 23 nov 23 kl. 11:23

Nord-korea plasserer nye våpen langs grensa

Nord-korea varslar at dei vil sette ut nye våpen og vere meir til stades ved grensa i sør etter oppskytinga av ein satellitt denne veka, skriv det nordkoreanske utanriksdepartementet i ei fråsegn til det statlege nyheitsbyrået KCNA torsdag. Etter oppskytinga trekte sørkoreanske styresmakter seg frå ein militæravtale med Nord-korea, og sette ut overvakingsutstyr langs grensa. Grunngjevinga for dette var at dei måtte sette inn tiltak for å forsvare seg mot det dei meiner er ein atomtrussel frå naboen i nord..

NRK - 22 nov 23 kl. 02:54

FNs generalsekretær fordømmer Nord-koreas satellittoppskyting

FNs generalsekretær António Guterres fordømmer Nord-koreas satellittoppskyting. Både Japan og USA har også fordømt tirsdagens oppskyting. Satellitten som Nord-korea nå hevder går i bane rundt jorda, skal brukes til overvåking, ifølge flere land.

NRK - 21 nov 23 kl. 18:23

Nord-korea melder om vellykket satellittoppskyting

Nord-korea hevder å ha foretatt en vellykket oppskyting av en overvåkingssatellitt som nå går i bane rundt jorden. Ifølge det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA overvar landets leder Kim Jong-un oppskytingen. Nyhetsbyrået melder videre at Nord-korea vil skyte opp enda flere overvåkingssatellitter i nær framtid.

NRK - 21 nov 23 kl. 15:48

Nord-korea har skutt opp ny rakett

Nord-korea har skutt opp en militær overvåkingssatellitt i sørlig retning, melder det sørkoreanske forsvaret tirsdag. Tidligere tirsdag varslet Nord-korea om at landet kom til å gjøre et nytt forsøk på å en oppskyting etter to mislykkede forsøk i mai og august. Innbyggerne i Okinawa sør i Japan ble bedt om å søke tilflukt i forbindelse med oppskytingen.

NRK - 18 nov 23 kl. 05:51

Sør-korea vil innføre forbud mot å spise hunder

Sør-korea vil innføre en ny lov med forbud om å spise hundekjøtt. – Det er på tide å få sutt på striden om den eldgamle skikken, i en tid med økt bevissthet rundt dyrs rettigheter, sa politisk leder for regjeringspartiet, Yu Eui-dong fredag, melder nyhetsbyrået Reuters. Den koreanske tradisjonen, med å spise hunder, har fått kritikk fra andre land.

Klartale - Igår: 10:30

Håndball-VM: Norge vant alle de første kampene

Håndball-VM blir i år arrangert i Norge, Sverige og Danmark. Norge har spilt tre innledende kamper, den siste søndag. De har vunnet alle tre kampene.

VG - I førrgår: 21:54

Ny knusende norsk VM-seier: – Latterlig utvikling

STAVANGER (VG) (Norge – Sør-korea 33–22) Forsvarssjef Ingvild Bakkerud var i en periode toppscorer uten å ha spilt et sekund i angrep. Norge kjørte over Sør-korea i den siste kampen av gruppespillet..

NRK - 02 dec 23 kl. 03:28

Nord-korea advarer USA

Nord-korea varsler at det vil bli vurdert som en krigserklæring dersom USA blander seg inn i landets romprogram etter den nylige spionsatellittoppskytingen. Enhver form for amerikansk innblanding i den nordkoreanske satellittdriften vil bli vurdert som en krigserklæring. Amerikanske spionsatellitter kommer i så fall til å bli eliminert, står det i en uttalelse fra en talsperson for Nord-koreas forsvarsdepartement.

VG - 02 dec 23 kl. 03:31

Nord-korea sier amerikansk satellittinnblanding vil være krigserklæring

Nord-korea varsler at det vil bli vurdert som en krigserklæring dersom USA blander seg inn i landets romprogram etter den nylige spionsatellittoppskytingen..

NRK - 20 okt 23 kl. 04:38

Travis King siktet for desertering til Nord-korea

Det amerikanske militæret har siktet soldaten Travis King (23), som løp over grensen til Nord-korea i sommer, for desertering og en rekke andre forhold. Hæren har siktet King på åtte punkter etter landets militærrett, melder Reuters. I juli løp han over grensa til Nord-korea under en privat utflukt mens han var stasjonert på den amerikanske basen Camp Humphreys i Sør-korea.

NRK - 09 nov 23 kl. 08:01

Urolige for militærsamarbeid mellom Russland og Nord-korea

USAs utenriksminister Antony Blinken sier at han og Sør-koreas utenriksminister Park Jin er dypt urolige for det militære samarbeidet mellom Russland og Nord-korea. – Nord-koreas rakettoppskytinger er farlige og destabliserende, sa Blinken, og la til at de ser til Kina for å få Pyongyang bort fra «uansvarlige handlinger.» Blinken er på et to dagers besøk til Sør-korea.

VG - 05 nov 23 kl. 12:00

korea, Madagaskar og Etiopia ligg i Norge – ikkje alle likar det

Fleire ville fjerne korea frå kartet. Men ikkje Frode Grepstad. Han bur i korea 14..

Klartale - 26 nov 23 kl. 06:07

Alt om håndball-VM 2023

Norges håndballjenter er best i verden. Norge vant gullet i 2021. Kan Norge ta en ny seier i håndball-VM i 2023?

E24 - 24 nov 23 kl. 09:13

Hundebønder protesterer mot foreslått forbud mot hundekjøtt i Sør-korea

Mens Sør-korea vil innføre et forbud mot å spise hundekjøtt, kjemper mange av de involverte i den kontroversielle praksisen for å holde den lovlig..

NRK - 29 aug 23 kl. 05:19

Kim Jong-un vil styrke marinen

USA, Sør-korea og Japan gjennomførte felles øvelser utenfor koreahalvøya tirsdag. Nord-korea vil styrke marinen og anklager landene for å øke risikoen for atomkrig. De tre allierte landene øvde i internasjonalt farvann utenfor den sørkoreanske øya Jeju.

NRK - 10 okt 23 kl. 05:00

USA sender hangarskip til Sør-korea

Det atomdrevne amerikanske hangarskipet Ronald Reagan sendes denne uka til Sør-korea. Skipet er ventet å ankomme havna Busan i Sør-korea mellom torsdag og mandag. Spenningsnivået er høyt på den koreanske halvøya og Nord-korea advarer sterkt mot økt amerikansk tilstedeværelse.

NRK - 15 sep 23 kl. 07:56

USA og Sør-korea mener russisk våpensamarbeid med Nord-korea er brudd på sanksjoner

USA og Sør-korea mener at et russisk militært samarbeid med Nord-korea om våpen er et alvorlig brudd på FN-sanksjonene mot Nord-korea. Amerikanske og sørkoreanske diplomater og forsvarstopper advarer Russland og oppfordrer landet til å vise ansvar som fast medlem av FNs sikkerhetsråd. Besøket til Nord-koreas leder Kim Jong-un i Russland de siste dagene har i stor grad vært fokusert på våpen og militært samarbeid.

NRK - 12 jul 23 kl. 04:37

Ny nordkoreansk rakettoppskyting

Nord-korea har prøveskutt en ballistisk rakett som falt ned i havet øst for landet, ifølge myndighetene i Japan og Sør-korea. Onsdagens oppskyting var den andre på en måneds tid og den tolvte så langt i år, ifølge Reuters. Den japanske kystvakten opplyser at raketten falt ned i havet utenfor Japans økonomiske sone og rundt 550 kilometer øst for den koreanske halvøya klokken 11.

NRK - 16 nov 23 kl. 10:48

KI truer millioner av jobber i Sør-korea

Nær fire millioner arbeidsplasser står i fare for å forsvinne i Sør-korea som følge av kunstig intelligens (KI), ifølge en studie fra landets sentralbank. Leger, advokater, regnskapsførere og kjemikere er blant yrkene som KI kan overta. Kontorarbeidere med akademisk bakgrunn og som typisk har høy lønn, er mest utsatt, ifølge studien.

NRK - 13 sep 23 kl. 08:02

Nord-korea prøveskjøt raketter

Nord-korea prøveskjøt onsdag to raketter som landet utenfor østkysten av landet, ifølge Japan og Sør-korea. Ifølge forsvarsledelsen i Sør-korea dreide det seg om to kortdistanseraketter, men det er uklart hvor langt fra kysten de landet. FN-resolusjoner forbyr Nord-korea å teste ballistiske raketter, som også kan utstyres med atomstridshode.

VG - 22 timer siden

Sønnen vist på TV: Camilla Herrem sier nei til bilder

TRONDHEIM (VG) Fem år gamle Theo er ivrig tilskuer når mamma spiller VM. Camilla Herrem sier nei til offentliggjøring av bilder av sønnen. Viaplay viste søndag TV-bilder av sønnen i kampen mot Sør-korea..

Aftenposten - I førrgår: 21:54

Ny knusende norsk VM-seier: – Latterlig utvikling

STAVANGER (VG) (Norge – Sør-korea 33–23) Forsvarssjef Ingvild Bakkerud var i en periode toppscorer uten å ha spilt et….

NRK - 02 dec 23 kl. 13:44

Sverige tar til orde for atomkraft

Mer enn 20 land klimatoppmøtet ber om en tredobling av verdens kjernekraftkapasitet som en del av arbeidet med å oppnå nullutslipp innen 2050, skriver France 24. I en erklæring signert av blant annet USA, Ghana, Sverige og Japan skriver landene at atomenergi spiller en nøkkelrolle for å nå målet om karbonnøytralitet. – Vi argumenterer ikke for noen at dette absolutt kommer til å være et omfattende alternativ til alle andre energikilder, sa den amerikanske klimautsendingen John Kerry.

NRK - 02 dec 23 kl. 13:44

Tar til orde for atomkraft

Mer enn 20 land klimatoppmøtet ber om en tredobling av verdens kjernekraftkapasitet som en del av arbeidet med å oppnå nullutslipp innen 2050, skriver France 24. I en erklæring signert av blant annet USA, Ghana, Sverige og Japan skriver landene at atomenergi spiller en nøkkelrolle for å nå målet om karbonnøytralitet. – Vi argumenterer ikke for at dette absolutt kommer til å være et omfattende alternativ til alle andre energikilder, sa den amerikanske klimautsendingen John Kerry.

Dagbladet - 02 dec 23 kl. 08:17

Advarer: - Vil være krigserklæring

Nord-korea varsler at det vil bli sett på som en krigserklæring dersom USA blander seg inn i landets romprogram, etter en nylig spionsatelittoppskyting..

NRK - 18 okt 23 kl. 11:36

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov har ankommet Nord-korea

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov kom onsdag på besøk til Nord-korea, melder det russiske nyhetsbyrået Interfax. Det to lange dager besøket oppfattes som en forberedelse til et senere besøk for Vladimir Putin. Den russiske presidenten har trappet opp samarbeidet med politisk isolerte Nord-korea, og for en måned siden var Nord-koreas leder Kim Jong-un på besøk i Moskva.

Aftenposten - 29 nov 23 kl. 23:30

Russland er ikke Nord-korea

Forsker Matthew Blackburn er historieløs når han antyder at det kan bli våpenstillstand uten fredsavtale i Ukraina, slik….

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com