Korea

Monday, 04 March, 21:55

Nyheter om korea

NRK - 31 dec 23 kl. 00:45

Kim varsler økt atomvåpensatsing og varsler forberedelser til å utslette Sør-korea

Nord-koreas leder Kim Jong-un sier gjenforening med Sør-korea aldri vil skje. Han beordrer forberedelse til å utslette Sør-korea og truer USA med atomvåpen. Nord-korea skal bygge et solid fundament for å øke atomvåpenproduksjonen, varsler landets leder Kim Jong-un, ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA søndag.

NRK - 16 jan 24 kl. 03:45

Sør-korea varsler kraftfullt militært svar hvis Nord-korea provoserer

Sør-korea varsler kraftfullt svar på en eventuell nordkoreansk provokasjon. Advarselen kommer etter at Nord-korea har sagt at krig ikke er utelukket. Nord-koreas leder Kim Jong-un sa tirsdag at «hvis Sør-korea krenker bare 0,001 millimeter av vårt landområde, luftrom og sjøområde, så vil det bli sett på som en provokasjon til krig».

NRK - 14 jan 24 kl. 07:31

Sør-korea seier Nord-korea har fyrt av missil

Nord-korea har fyrt av eit ballistisk missil, ifølge forsvaret i Sør-korea, melder AFP. – Nord-korea har fyrt av eit uidentifisert ballistisk missil mot Japanhavet, seier forsvarsleiinga i ei fråsegn. Også den japanske kystvakta skal ha registrert aktivitet, og seier prosjektilet allereie skal ha falle ned, melder Reuters.

NRK - 05 jan 24 kl. 05:13

Sør-korea beordrer evakuering nær grensen til Nord-korea

Hæren i Sør-korea ber om at innbyggerne på øya Yeonpyeong evakueres, melder Reuters. Nord-korea avfyrte i morgentimene fredag over 200 kystartillerigranater i retning av øya. Yeonpyeonga ligger tre kilometer fra en omstridt grenselinje mellom Nord-korea og Sør-korea i Gulehavet, og 12 kilometer unna den nordkoreanske kysten.

NRK - 04 jan 24 kl. 06:37

Sør-korea og USA holder skyteøvelse ved grensen til Nord-korea

Sør-korea og USA har gjennomført en felles øvelse på stridsskyting med tunge våpen ved grensen mot Nord-korea. Målet med øvelsen var å teste og styrke stridsberedskapen og simulere fiendtlig aggresjon, sier Sør-korea i en uttalelse. Øvelsen startet 27.

Klartale - 26 sep 23 kl. 13:30

Sør-korea hadde sin første militærparade på 10 år

6.700 soldater marsjerte gjennom Seouls gater. Seoul er hovedstaden i Sør-korea.

NRK - 07 jan 24 kl. 09:17

Nord-korea sender artilleri mot sørkoreansk øy igjen

Det melder det sørkoreanske militæret. Nord-korea sender artilleri nord for den sørkoreanske øya YeonPyeong søndag, skriv nyheitsbyrået Yonhap. Fredag og laurdag var det også meldingar om titals artillerigranatar frå Nord-korea.

NRK - 22 nov 23 kl. 00:51

Sør-korea opphever militæravtale delvis med Nord-korea

En avtale om militær avspenning med Nord-korea er delvis opphevet av Sør-korea. Det skjer etter at Nord-korea meldte om en vellykket oppskyting av en satellitt. Avtalen ble innført i 2018.

NRK - 13 nov 23 kl. 14:25

Nord-korea krever oppløsning av FN-kommandoen i Sør-korea

Nord-korea krever at den USA-ledede FN-kommandoen (UNC) i Sør-korea oppløses. UNC overvåker overholdelse av våpenhvileavtalen fra 1953. Utenriksdepartementet i Pyongyang anklaget mandag USA for å ha dannet en «ulovlig krigsorganisasjon» som burde vært avskaffet for flere tiår siden.

NRK - 02 feb 24 kl. 05:41

Ny rakettoppskyting fra Nord-korea

Nord-korea har igjen avfyrt flere krysserraketter ved vestkysten, opplyser det sørkoreanske forsvaret. Ifølge Sør-korea ble rakettene avfyrt ved 11-tiden lokal tid fredag. Dette er fjerde gang på litt over en uke at Nord-korea har skutt opp slike raketter.

NRK - 06 jan 24 kl. 11:31

Nord-korea har skote 60 artillierigranatar nær sørkoreansk øy

Det melder forsvarsdepartementet i Sør-korea. Det nordkoreanske militæret skaut meir enn 60 artillerigranatar nære den maritime grensa til Sør-korea. Det skal vere nære den sørkoreanske øya Yeonpyeong.

NRK - 16 feb 24 kl. 10:08

Legeprotest mot reformer i Sør-korea

Turnusleger i Sør-korea truer med å si opp om regjeringen gjennomfører planlagte reformer i legeutdanningen. Regjeringen truer med rettslige tiltak. Sør-korea har en av de laveste legedekningene blant i-landene, og regjeringen har lagt fram en plan om en kraftig økning i inntaket av nye legestudenter for å hanskes med en stadig eldre befolkning.

NRK - 24 jan 24 kl. 03:22

Nord-korea skyter krysserraketter mot Gulehavet

Nord-korea avfyrte onsdag flere krysserraketter mot Gulehavet, melder Sør-koreas militære. Den sørkoreanske generalstaben opplyste at de hadde oppdaget at flere krysserraketter var avfyrt mot Gulehavet klokka 7 onsdag morgen lokal tid. Nord-korea har siden nyttår trappet opp testingen av våpen, inkludert av det de kaller et undervanns kjernefysisk våpensystem og en hypersonisk rakett.

NRK - 14 timer siden

Sør-korea: vil innføre straffetiltak mot streikande legar

Regjeringa i Sør-korea truar med å suspendere legelisensane til rundt 7000 legar i streik, skriv Reuters. Fleire tusen turnuslegar i Sør-korea har streika i protest mot regjeringa sine planar om å auke talet på studieplassar på legestudiet. Dei streikande ønsker betre vilkår og høgare løn..

NRK - 08 feb 24 kl. 01:04

Nord-korea bryter alt økonomisk samarbeid med Sør-korea

Avstanden mellom Nord- og Sør-korea fortsetter å øke etter at landet i nord har bestemt seg for å skrote alt økonomisk samarbeid med naboen i sør. Vedtaket som ble gjort i folkeforsamlingen, innebærer at alle avtaler om slikt samarbeid skrinlegges, melder det statlige nyhetsbyrået KCNA torsdag. Også alle lover som styrer økonomiske bånd med styresmaktene i Seuol er avskaffet.

NRK - 27 feb 24 kl. 10:36

Sør-korea: Kvinne døde under legestreik

En eldre kvinne døde i en ambulanse etter å ha blitt nektet adgang til flere sykehus, noe som har utløst en etterforskning knyttet til den pågående legestreiken i Sør-korea. Cirka 70 prosent av yngre leger i Sør-korea har streiket i en uke i protest mot regjeringens planer om å øke antallet leger, skriver BBC. Akuttmottak er under press på grunn av lav bemanning, noe som har ført til utsatte operasjoner og overføring av pasienter.

NRK - 21 dec 23 kl. 04:06

Kim Jong-un truer med atomangrep om Nord-korea «provoseres» med kjernevåpen

Kim Jong-un sier at Nord-korea ikke vil nøle med å gjennomføre atomangrep om det blir «provosert med kjernevåpen». Sør-korea og landets allierte ber om dialog. Kims utspill kommer etter et møte mellom Sør-korea og USA forrige uke der de to landene diskuterte bruk av atomvåpen til avskrekking om det bryter ut krig med Nord-korea.

NRK - 18 dec 23 kl. 00:33

Sør-korea sier Nord-korea skjøt opp nok en rakett

Nord-korea skjøt mandag en rakett ut fra landets østkyst, melder det sørkoreanske militæret. Det var den andre rakettesten på få timer. Også det japanske forsvarsdepartementet melder at nordkoreanerne skjøt opp det som kan være en ballistisk rakett.

NRK - 28 jan 24 kl. 03:19

Nord-korea skal ha avfyrt flere kryssermissiler

Nord-korea skal ha avfyrt flere kryssermissiler fra sin østkyst søndag, ifølge det sørkoreanske militæret. – Vårt militære har avdekket flere uidentifiserte krysserraketter som ble skutt opp nær sjøen rundt Sinpno-området i Nord-korea klokken 8 i dag morges, står det i en uttalelse fra generalstaben i Sør-korea natt til søndag norsk tid, ifølge AFP. Et kryssermissil (krysserrakett) er et styrt missil som bringer med seg en eksplosiv last.

NRK - 06 jan 24 kl. 11:31

Nord-korea har skote 60 artillerigranatar nær sørkoreansk øy

Det melder forsvarsdepartementet i Sør-korea. Det nordkoreanske militæret skaut meir enn 60 artillerigranatar nære den sørkoreanske øya Yeonpyeong. Også fredag var det meldingar om at Nord-korea fyrte av kystartilleri mot sørkoreanske øyer.

NRK - 14 feb 24 kl. 03:11

Nord-korea skal ha avfyrt nye raketter

Nord-korea avfyrte flere krysserraketter fra landets østkyst onsdag, opplyser det sørkoreanske militæret. Våpentesten er den siste i en svært lang rekke dette året. – Vårt militære oppdaget flere ukjente krysserraketter over havet nordøst for Wonsan rundt klokka 9 i dag, heter det i en uttalelse fra den sørkoreanske generalstaben.

NRK - 09 dec 23 kl. 04:48

Nord-korea varsler nye spionsatellitter

Nord-korea skryter av overvåkingssatellitten landet skjøt opp i november og varsler at de vil sende opp flere satellitter i nær fremtid. De nye satellittene vil bli bygget over samme lest som Malligyong-1, som ble skutt opp i forrige måned. Målet er å samle inn opplysninger om de militære aktivitetene til landets fiender, heter det i en kommentar publisert av det statlige nyhetsbyrået KCNA lørdag.

NRK - 19 jan 24 kl. 03:35

Nord-korea hevder å ha testet undervanns-atomvåpensystem

Nord-korea har testet sitt undervanns-atomvåpensystem, ifølge landets statlige nyhetsbyrå KCNA. Testen skjedde som protest på Sør-korea, USA og Japans felles militærøvelse denne uka, der et amerikansk, atomdrevet hangarskip deltok, melder KCNA. Øvelsene er en alvorlig trussel mot Nord-korea, som derfor «gjennomførte en viktig test av sitt undervanns-atomvåpensystem «Haeli-5-23», som er under utvikling», siteres landets forsvarsdepartement på av KCNA.

NRK - 08 feb 24 kl. 03:15

FN-rapport: 58 mistenkte nordkoreanske dataangrep granskes

FNs granskere undersøker 58 mistenkte cyberangrep fra Nord-korea mot kryptovaluta-tilknyttede aktører, ifølge en rapport Reuters har fått tilgang til. I den upubliserte rapporten heter det ifølge nyhetsbyrået at cyberangrepene mellom 2017 og 2023 genererte rundt 3 milliarder dollar – eller godt over 30 milliarder norske kroner. Pengene skal ifølge ekspertuttalelser i FN-rapporten ha gått til utvikling av landets atomprogram.

NRK - 28 feb 24 kl. 04:24

Ny bunnrekord for sørkoreansk fertilitet

Sør-korea har den laveste fertiliteten av alle OECD-land, og i fjor falt den til en ny bunnrekord på 0,72 fødsler per kvinne i løpet av tiden hun kan få barn, skriver NTB. For å opprettholde en befolkning må fruktbarhetstallet ligge rundt 2,1. Siden 2018 har Sør-korea vært det eneste landet i OECD der tallet har ligget under 1..

NRK - 22 feb 24 kl. 11:31

Ukraina: Russland bruker våpen fra Nord-korea

Ukraina hevder Russland har brukt missiler fra Nord-korea i dødelige angrep, skriver nyhetsbyrået AFP..

NRK - 19 dec 23 kl. 09:58

Sør-korea bevæpner soldater i grensesone mot nord

Sørkoreanske soldater i den felles grensesonen mot Nord-korea, skal bære våpen, opplyser FN-oppdraget. Nord-koreas soldater begynte å bære våpen forrige måned. Soldater fra begge sider står overfor hverandre i sikkerhetssonen JSA i Panmunjom nord for Seoul.

NRK - 30 jan 24 kl. 02:59

Nord-korea avfyrte krusmissiler

Nord-korea avfyrte tidlig tirsdag flere krusmissiler som landet i vannet utenfor landets vestkyst, skriver AFP. Det sørkoreanske militæret opplyser at utskytingen skjer etter en rekke våpentester fra Nord-korea så langt i år..

NRK - 30 jan 24 kl. 02:59

Nord-korea avfyrte kryssermissiler

Nord-korea avfyrte tidlig tirsdag flere kryssermissiler som landet i vannet utenfor landets vestkyst, skriver AFP. Det sørkoreanske militæret opplyser at utskytingen skjer etter en rekke våpentester fra Nord-korea så langt i år..

NRK - 05 jan 24 kl. 05:13

Sør-korea beordrer evakuering nær grensa til Nord-korea

Sør-korea ber om at øya Yeonpyeong evakueres, melder Reuters. Den ligger nær grensa til Nord-korea. Det skjer fordi det skal være militærøvelser der..

NRK - 23 nov 23 kl. 01:04

Nord-korea skroter militæravtale om avspenning

Nord-korea opphever en avtale om militær avspenning med naboen i sør. De lover å utplassere flere våpen på grensen. Det autoritære landet skal gjeninnføre alle militære tiltak som avspenningsavtalen fra 2018 har hindret dem i gjøre, uttaler Nord-koreas forsvarsdepartement.

NRK - 01 nov 23 kl. 10:43

Sør-korea: Nordkoreansk satellittoppskyting blir trolig vellykket

Nord-korea kommer trolig til å lykkes med en nær forestående oppskyting av en «spionsatellitt», ifølge Sør-korea. Det blir tredje gang at Nord-korea forsøker å skyte opp en slik satellitt. Landet er i sluttfasen av planleggingen, ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap som siterer landets etterretningstjeneste.

NRK - 14 feb 24 kl. 18:36

Sør-korea etablerer diplomatiske forbindelser med Cuba

De to landene er enige om å åpne ambassader hos hverandre, og avtalen er ifølge sørkoreansk UD «en viktig helomvending» og et ledd i Seouls forsøk på å styrke kontakten med latinamerikanske land. Cuba har siden 1960 hatt nære bånd til Nord-korea. De to sosialiststatene deler syn på USA, som har innført strenge sanksjoner mot dem begge.

NRK - 31 dec 23 kl. 11:46

Sør-korea advarer Nord-koreas leder mot å bruke atomvåpen

Sør-koreas utenriksdepartement sier at Nord-koreas leder Kim Jong-un er «fortapt» om han tar i bruk atomvåpen. Det sørkoreanske militære fordømmer samtidig Nord-koreas planer om å fortsette utviklingen av atomvåpen og raketter. Uttalelsene kommer i kjølvannet av utspill fra Nord-koreas leder, som krever en fundamental snuoperasjon i Sør-korea-politikken.

NRK - 19 jan 24 kl. 08:14

Dømt til straffarbeid for å ha sett på såpeserie

To tenåringer i Nord-korea er dømt til tolv års straffarbeid for å ha sett på sørkoreanske TV-dramaer. De to 16-åringene ble filmet mens de sto på en friluftsscene foran hundrevis av studenter, iført håndjern, og ble skjelt ut av en mann i uniform. BBC melder om saken etter å ha kommet over klippet, som er smuglet ut av Nord-korea.

NRK - 01 mar 24 kl. 07:35

Streik blant turnusleger i Sør-korea

Politiet gjennomsøkte fredag kontorene til landets legeforening i forbindelse med at nærmere 10.000 turnusleger, 80 prosent, gikk ut i streik i forrige uke. De streiker i protest mot den sørkoreanske regjeringens plan om å øke antallet plasser på legestudiet med 2000.

Dagbladet - 27 feb 24 kl. 20:39

Russere på ferie hos Kim

En gruppe russiske turister fikk i februar slippe inn Kim Jong-uns Nord-korea, trolig som de første etter pandemien..

Klartale - 25 okt 22 kl. 06:00

Dette er konflikten mellom Nord-korea og Sør-korea

Det har lenge vært konflikt mellom Nord-korea og Sør-korea. Før het landet bare korea. korea var en koloni under Japan fra 1910 til 1945.

Klartale - 25 okt 22 kl. 06:00

Dette er konflikten mellom Nord-korea og Sør-korea

Det har lenge vært konflikt mellom Nord-korea og Sør-korea. Før het landet bare korea. korea var en koloni under Japan fra 1910 til 1945.

NRK - 26 feb 24 kl. 04:14

koreanske leger streiker – kan miste autorisasjonen

Over 9000 leger i Sør-korea har lagt ned arbeidet i protest. Om de ikke er tilbake på jobb innen mars, står autorisasjonen i fare, advarer visehelseministeren. Det er leger i spesialisering som nå protesterer mot regjeringens planer om å ta inn 2000 flere medisinstudenter hvert år.

Aftenposten - 21 feb 24 kl. 10:10

Son om krangelen som ryster Sør-korea: – Vær så snill og tilgi ham

Onsdag beklaget Son Heung-min etter krangelen med lagkamerat Lee Kang-in kvelden før Sør-koreas semifinale i….

Klartale - 09 jan 24 kl. 08:54

Hundekjøtt blir forbudt i Sør-korea

Å spise hundekjøtt har lenge vært en tradisjon i Sør-korea. Men nå skal det bli forbudt. Det har nasjonal-forsamlingen bestemt.

NRK - 09 jan 24 kl. 07:22

Sør-korea forbyr hundekjøtt

Nasjonalforsamlinga i Sør-korea har vedteke ei lov som forbyr produksjon og sal av hundekjøtt, melder Reuters. Lova trer i kraft frå 2027. Det har vore tradisjon i Sør-korea i fleire hundre år å ete hund.

NRK - 27 nov 23 kl. 04:37

Nord-korea utplasserer soldater og tunge våpen – hinter om nye satellittoppskytinger

Nord-korea har utplassert soldater og tunge våpen ved grensen til Sør-korea, og de kritiserer USA og andre land som har fordømt den nylige satellittoppskytingen. Nord-korea hinter også om mulighet for nye satellittoppskytinger. I en uttalelse fra utenriksdepartementet i Pyongyang og som er viderebrakt av det statlige nyhetsbyrået KCNA mandag, sier myndighetene at de utøver sin suverene rett, som omfatter satellittoppskytinger.

NRK - 05 jan 24 kl. 10:59

Kina ber om ro mellom Nord- og Sør-korea

Nordkoreansk kystartilleri har avfyrt over 200 granatar i området rundt to sørkoreanske øyar, der innbyggjarar er bedne om å evakuere. Den nordkoreanske øvinga fredag kjem etter gjentekne åtvaringar frå Kim Jong-uns regime om at Nord-korea er førebudd på krig mot Sør-korea og USA. Ifølgje forsvarsleiinga i Seoul landa granatane i nordkoreansk farvatn og forårsaka ingen skade.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com