NRK > Nyheter

Sunday, 02 October, 01:33

NRK - 08 sep 22 kl. 09:57

Belarus i gang med militærøvelser ved den polske grensen

Belarusiske styrker skal den neste uken trene på hvordan de kan gjenerobre grenseområder, opplyser forsvarsdepartementet torsdag. Militærøvelsene er satt i gang ved byen Brest nær den polske grensen, ved hovedstaden Minsk og i den nordøstlige regionen Vitebsk. Øvelsene skal etter planen var fram til onsdag 14. september. Belarusiske styrker skal trene på å befri territorium som er okkupert av fienden, samt gjenerobre kontroll over grenseregioner, opplyser departementet.
Les mer på NRK


Les mer om:
Brest, Minsk, Vitebsk, Russland, Ukraina, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Belarusi , gangmed , militærøvelser, vedden , polske, grensen
Klartale - 01 sep 22 kl. 06:25

Latvia bygger gjerde på grensa mot Belarus

Latvia har denne uka valgt å forlenge unntaks-tilstanden på grensa til Belarus. Det er fjerde gang det skjer. Unntaks-tilstanden har vart siden august i fjor.

Klartale - 23 jun 22 kl. 07:00

– Norsk statsborgerskap betyr svært mye for meg

Aldri før har så mange innvandrere blitt norske. I fjor fikk Norge 41.100 nye statsborgere.

NRK - 29 maj 22 kl. 10:04

Norge endrer navnet på Hviterussland til Belarus

Utenriksdepartementet har besluttet at de fra nå av vil benytte navnet Belarus, istedet for Hviterussland i omtale av landet. Det skriver UD i en pressemelding. VG omtalte saken først.

NRK - 04 aug 22 kl. 23:36

Nok en journalist fengslet i Belarus

Nok en uavhengig journalist er dømt til lang fengselsstraff i Belarus, opplyser landets journalistforbund. 52 år gamle Iryna Slaunikava som jobber for TV-stasjonen Belsat som har base i Polen, ble funnet skyldig i å ha grunnlagt en ekstremistisk organisasjon og for å ha deltatt i protester mot myndighetene. Torsdag fikk hun dommen som lyder på fem års fengsel, ett år mer enn det påtalemyndigheten hadde lagt ned påstand om.

NRK - 29 maj 22 kl. 10:04

Hviterussland blir til Belarus

Utenriksdepartementet har besluttet at de fra nå av vil benytte navnet Belarus, istedet for Hviterussland i omtale av landet. Det skriver UD i en pressemelding. VG omtalte saken først.

Klartale - 30 maj 22 kl. 08:49

Norge endrer navnet på Hviterussland til Belarus

– Vi mener det er riktig, sier statsminister Jonas Gahr Støre i en pressemelding.Norge vil nå kalle Hviterussland for Belarus. Det er for å vise støtte til dem som kjemper for demokrati.

NRK - 25 jun 22 kl. 11:32

Ukraina hevder å bli angrepet fra Belarus

Tsjernihiv-regionen nord i Ukraina ble i morgentimene utsatt for et massivt rakettangrep fra Belarus, ifølge den ukrainske hæren. Belarus hevder å stå utenfor krigen i Ukraina, selv om russiske invasjonsstyrker tidlig i krigen fikk fri adgang over grensa. – Rundt klokka 5 i dag morges ble Tsjernihiv-regionen utsatt for et massivt rakettangrep.

NRK - 08 aug 22 kl. 12:35

Taiwan skal avholde anti-invasjonsøvelser

Taiwans skal denne uken avholde øvelser som skal forberede landet på invasjon. Det skjer etter flere dager med Kinas militærøvelser i området rundt øya. Taiwans militærøvelser skal simulere et forsvar av øya mot en eventuell kinesisk invasjon, opplyser myndighetene mandag.

NRK - 11 aug 22 kl. 07:56

Belarus avviser eksplosjonar på flyplass

Forsvarsdepartementet i Belarus avviser meldingar om eksplosjonar på ein militær flyplass i Gomel-regionen, og seier det er snakk om brann i ein motor. Onsdag kveld blei det meldt om eksplosjonar og kraftige lysblink på sosiale medium. Men ifølge styresmaktene i Belarus starta det å brenne under testinga av ein motor som var skifta, melder det statlege russiske nyheitsbyrået Tass.

NRK - 23 jun 22 kl. 18:07

Kreml: – Russland og Belarus må styrke forsvaret

Det er behov for umiddelbare og felles grep for å styrke forsvaret i Russland og Belarus, sier den russiske forsvarsministeren. Belarus er det eneste europeiske landet som har støttet Russlands krig i Ukraina ved å la russiske styrker angripe fra belarusisk jord. Forsvarsminister Sergej Sjojgu i Moskva sier ifølge Interfax at begge land må styrke forsvaret.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Politiet avsluttet fest med 150 i Orkland

Politiet i Trøndelag har avsluttet en fest på et samfunnshus i Orkland, der rundt 150 mennesker var samlet. Naboer klaget på mye støy som forstyrret natteroen. Arrangøren hadde ikke søkt om tillatelse til å arrangere festen, opplyser politiet..

NRK - 30 minutter siden

Strømprisene stopper oppussing ved universitetet i Ås

En strømregning på 70 millioner kroner mer enn planlagt gjør at Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) i Ås må utsette oppussingsplaner. Studentenes storstue ved NMBU i Ås skulle få en oppussing for over 100 millioner kroner i år. Bygget fra 1971 brukes til konserter, teater, seremonier, festivaler og forelesninger.

NRK - 45 minutter siden

Ukrainske styrker erklærer seier i Lyman

En nær rådgiver til president Volodymyr Zelenskyj har lagt ut en video på sosiale medier der ukrainske soldater erklærer at de har tatt kontroll over Lyman i Donetsk. Russiske styrker sa lørdag at de hadde forlatt byen. Den som la ut videoen er Kyrylo Tymoshenko som er visestabssjef på presidentens kontor, opplyser Reuters..

NRK - 1 time siden

Ni siktet etter Iran-protester i Oslo

Ni personer er siktet etter opptøyene som oppsto under en demonstrasjon utenfor Irans ambassade i Oslo torsdag, skriver VG. – De er siktet for overtredelse av straffeparagraf 184, som er krenkelse av en fremmed stat (ambassaden), sier politiadvokat Kai-Gunnar Schwed Nygård i Oslo politidistrikt. (NTB).

NRK - 1 time siden

Justisministaren bruker Tiktok uten å spørre om råd

Justisminister Emilie Enger Mehl har ikkje spurt norske tryggingsstyresmakter om råd før ho tok i bruk den kinesiske appen TikTok i september. Fleire ekspertar advarer om at appen er eit datainnsamlingsverktøy som vidaresender informasjon til Kina. Førsteamanuensis i informasjonssikkerheit ved NTNU, Gaute Bjørklund Wangen ved NTNU meiner mehls bruker problematisk.

NRK - 4 timer siden

Vil avsløre funn i sjakkdramaet til uka: – Vi er svært nøye

Nettstedet Chess.com, som har utestengt Hans Niemann som klient, har undersøkt jukseanklagene som har preget sjakkverdenen de siste ukene. Nå skriver nettstedet i en pressemelding publisert på Twitter, at de vil dele funnene til uka.

NRK - 3 timer siden

NVE har fått varsel om fleire hendingar mot trafostasjonar

BT skriv laurdag kveld at NVE har fått fleire meldingar om fleire hendingar knytt til trafostasjonar på Vestlandet. Det er mellom anna meldt om skadeverk på trafostasjon i Sandviken, og innbrot på stasjon i Ytre Arna. Avisa skriv vidare at mykje tyder på at hendingane er skadeverk.

NRK - 1 time siden

Rekkehusbrann slukket i Bergen

Brannen i et rekkehus på Bønes i Bergen lørdag kveld er slukket. Hele borekken ble evakuert. To personer fra den brennende boenheten ble hentet ned fra en balkong og evakuert.

NRK - 1 time siden

Nytt drap i Södertälje – voldsspiral, sier politiet

En mann i 40-årene ble lørdag kveld skutt og drept i bydelen Ronna i Södertälje. Svensk politi beskriver utviklingen som en «voldsspiral». Skytingen skjedde i 19.

NRK - 1 time siden

En skadd i knivstikking på Nesodden

En person i 20-årene er fraktet til Ullevål sykehus etter knivstikking på Nesodden utenfor Oslo lørdag kveld. Vedkommende skal ikke være kritisk skadd, opplyser Øst politidistrikt, som melder at de har arrestert en person, mistenkt for knivstikkingen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com