Ukraina

Sunday, 26 March, 17:27

Nyheter om ukraina

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i ukraina

Russland har angrepet ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 24 feb 23 kl. 16:15

– Vi kjemper for barna

– Vi blir bombet hver natt.Ordene tilhører Khrystyna Kovalyk en bekmørk februar-dag i fjor. Hun er fortvilet og sliten.

Klartale - 16 dec 22 kl. 07:00

Skal feire første sin første jul i Norge

Mange ukrainere har kommet til Norge etter krigen startet. Nå skal de feire jul i sitt nye hjemland for første gang.– Mange sitter med en skyldfølelse.

Klartale - 10 jan 23 kl. 06:00

ukraina sier 100.000 russiske soldater er drept

Hvor mange som har mister livet under ukraina-krigen er vanskelig å si. Det gjelder både vanlige folk og militær.Mike Miley tror at det er rundt 100.

NRK - 20 mar 23 kl. 14:02

ICC oppretter kontor i ukraina

Den internasjonale straffedomstolen, ICC, skal opprette et kontor i ukraina. Det sa den ukrainske riksadvokaten på en internasjonal konferanse i London i dag. Konferansen holdes til støtte for kravet om at de som er ansvarlige for krigsforbrytelser i ukraina skal stilles til ansvar.

Klartale - 24 feb 23 kl. 09:16

Kina vil ha våpenhvile mellom ukraina og Russland

Kina har laget en lang liste med 12 punkter. Punktene skal si hvordan Russland og ukraina bør håndtere krigen. Lista ble lagt fram av utenriks-departementet til Kina.

Klartale - 23 dec 22 kl. 06:00

Det kan bli en jul med frykt for ukrainerne

Mandag var dagen som markerer starten på jula til folk fra ukraina. Den kalles St. Nikolas-dagen.

Klartale - 22 feb 23 kl. 07:00

Én av fem har rømt fra ukraina det siste året

Se for deg dette. Hver femte person du kjenner, må rømme fra Norge. Det er samme andel som har rømt fra ukraina det siste året.

Klartale - 21 feb 23 kl. 13:15

– Vanskeligere å gi mer våpen til ukraina framover

– Vi vurderer hele tiden hva vi kan gi av egne kapasiteter. Det sier Jonas Gahr Støre til nyhetsbyrået NTB. Støre er Norges statsminister.

NRK - I førrgår: 18:47

EU-lederne enige om felles våpenkjøp til ukraina

EU-landenes ledere er enige om å forsyne ukraina med 1 million artillerigranater i løpet av de neste tolv månedene og åpner også opp for leveranser av missiler. På EU-toppmøtet i Brussel torsdag stilte lederne for unionens 27 medlemsland seg bak planen om felles våpenkjøp til ukraina, et forslag som EU-landenes utenriksministre vedtok tidligere denne uken. Det dreier seg om 1 million 155 millimeter artillerigranater som skal sendes til ukraina i løpet av tolv måneder.

NRK - 17 feb 23 kl. 02:27

Forsvarssjefen: ukraina kommer ikke til å vinne krigen

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen tror verken ukraina eller Russland kommer til å vinne krigen. Han tror ikke på noen militær løsning, skriver Klassekampen. Konklusjonen til Kristoffersen står i sterk kontrast til det flere eksperter tidligere har uttalt om krigen som pågår i ukraina.

NRK - 17 mar 23 kl. 11:13

Slovakia gir MiG-kampfly til ukraina

Slovakias regjeringen har gitt grønt lys til å sende MiG-29 jagerfly til ukraina, sier statsminister Eduard Heger. – Vi vil overlevere 13 av våre MiG-29-fly til ukraina, sier Heger til journalister fredag. Landet skal også levere luftvernsystemet Kub.

NRK - 24 feb 23 kl. 12:41

Droner og raketter i ny militærpakke fra USA til ukraina

USA la som varslet fram en ny militær hjelpepakke til ukraina fredag. Den er verdt 2 milliarder dollar og inkluderer blant annet droner og Himars-raketter. I tillegg til ammunisjon til Himars-systemet og Switchblade-droner, er mineryddingsutstyr også en del av pakken, opplyser Pentagon.

NRK - 24 feb 23 kl. 08:40

Støre: ukraina må selv få bestemme om de vil forhandle med Russland

Statsminister Jonas Gahr Støre tror ukraina og Russland på et tidspunkt vil gå i forhandlinger. Men det er opp til ukraina når det skal skje, mener han. – Hvis du blir angrepet må du ha rett til å forsvare deg.

Klartale - 24 feb 23 kl. 06:30

Krigen påvirker deg og meg

For ett år siden angrep Russland naboen ukraina. I vår egen verdensdel Europa.Kjører du bil fra Oslo S til Kyiv i ukraina, tar det bare 27 timer.

Klartale - 23 feb 23 kl. 06:10

Russlands angrep kom som et sjokk

– Her bodde vi. Ukrainske Tamara Tonkonozhenko holder mobilen med strak arm. Hun viser et bilde.

Klartale - 22 feb 23 kl. 06:41

Krigens mange ansikter

24. februar 2022 rullet russiske stridsvogner over grensa til ukraina. Flyalarmen ulte.

Klartale - 21 feb 23 kl. 08:43

Kina er bekymret for konflikten i ukraina

Kina er bekymret over at konflikten i ukraina eskaleres. Det sier utenriksminister Qin Gang. Det er mulighet for at situasjonen kommer ut av kontroll, sier Gang.

NRK - 21 mar 23 kl. 21:44

USA: Kina er ikke nøytral i spørsmålet om ukraina

Vladimir Putin og Xi Jinping har ikke sagt noe som får oss til å tro at krigen i ukraina tar slutt med det første, sier en talsmann for Det hvite hus. – Dersom Kina virkelig ønsker å spille en konstruktiv rolle, så bør president Xi Jinping be Russland om å avslutte invasjonen av ukraina, sier en talsmann for president Joe Bidens nasjonale sikkerhetsråd, John Kirby. Xi er denne uka på et tre dager langt besøk i Moskva der han tirsdag orienterte president Vladimir Putin om et kinesisk forslag til våpenhvile og fredsplan i ukraina.

NRK - 20 mar 23 kl. 14:12

EU-landene vil gi 1 million artillerigranater til ukraina

EUs medlemsland planlegger å forsyne ukraina med 1 million artillerigranater de neste 12 månedene, opplyser EU-diplomater. Ammunisjonen skal leveres umiddelbart fra egne eksisterende lagre til ukraina, ifølge kilder til nyhetsbyrået DPA. I tillegg skal EU-landene i fellesskap kjøpe flere 155-millimetersgranater de neste seks månedene for å støtte ukraina på lengre sikt.

NRK - 17 feb 23 kl. 03:55

Forsvarsekspert mener Norge bør sende F-16-fly til ukraina

57 norske F-16 jagerfly bør sendes til ukraina. Det mener forsvarsanalytiker Einar Sørensen. F-16 er i ferd med å fases ut fra det norske Forsvaret og blir erstattet av F-35.

NRK - 16 feb 23 kl. 21:49

Et flertall i EU tror ukraina vinner krigen

Et klart flertall av EUs innbyggere er overbevist om at ukraina vil gå seirende ut av krigen mot Russland, viser en fersk meningsmåling. 61 prosent av de spurte tror ukraina vinner krigen, viser målingen som er utført av Bertelsmann-stiftelsen i Tyskland. Tyskerne er noe mer skeptiske, men også der tror 55 prosent at ukraina vil gå seirende ut.

Klartale - 01 jan 23 kl. 06:00

Krig, krise og klima preget nyhetene fra verden

Januar5. januar: Det er mange protester i Kasakhstan. Presidenten erklærer unntaks-tilstand i landet.

NRK - 26 jan 23 kl. 14:46

Støre: – Viktig å bidra med norske stridsvogner til ukraina

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier Norge vil fortsette å støtte ukraina så lenge det er nødvendig. Onsdag ble det klart at også Norge skal donere stridsvogner til ukraina, i likhet med en lang rekke andre land. Det er ennå ikke kjent hvor mange stridsvogner Norge donerer, men det er snakk om vogner av typen Leopard 2A4, ifølge regjeringen.

Klartale - 25 jan 23 kl. 12:36

Tyskland sier ja til å sende tanks til ukraina

Ifølge Steffen Hebestreit er målet å lage to bataljoner med Leopard 2-tanks i ukraina. Hebestreit er pressesjef for den regjeringen. Hver bataljon kan bestå av 56 tanks, i tillegg til mye annet utstyr og mange soldater.

NRK - 09 feb 23 kl. 06:59

Stoltenberg i USA for å sikre mer støtte til ukraina

Generalsekretær i Nato Jens Stoltenberg er i Washington hvor han blant annet har møtt det nye republikanske flertallet i Kongressen. – Det er helt avgjørende at USA står bak ukraina og at det er tverrpolitisk støtte. Det gode med møtene i kongressen i dag har vært at både republikanerne og demokratene har sagt at det er sterk støtte fra begge partier, og at begge partier er klare til å fortsette å gi betydelig militær støtte til ukraina, sier Stoltenberg til NRK.

Klartale - 22 feb 23 kl. 13:00

Krig føles ikke ekte før den kommer til eget hjem

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Klartale - 07 dec 22 kl. 06:30

Russland gjør ukraina kaldt og mørkt

25 år gamle Anastasia Pyrozjenko bor hos mamma. Hjemmet til Pyrozjenko er blitt livsfarlig. Før nøt hun utsikten fra 21.

NRK - 08 mar 23 kl. 21:29

Duda: Polen er klar til å overføre kampfly til ukraina

Polen er klar til å overføre sine MiG-29-fly fra Sovjet-tiden til ukraina, som del av et internasjonalt samarbeid, sier landets president Andrzej Duda. – Vi står klar til å levere disse flyene, og jeg er sikker på at ukraina vil være klar til å ta dem i bruk umiddelbart, sier Duda til CNN. Hva slags internasjonalt samarbeid han har i tankene, ga Duda ingen detaljer om.

NRK - 21 feb 23 kl. 03:56

Kina dypt bekymret over ukraina-konflikten

Kina er dypt bekymret over at konflikten i ukraina eskaleres, sier utenriksminister Qin Gang. Han sier at det er mulighet for at situasjonen kommer ut av kontroll. – Kina skal samarbeide med verdenssamfunnet for å fremme dialog og konsultasjon, ta opp alle parters bekymringer og strebe etter felles sikkerhet, sa Qin i en tale om global sikkerhet tirsdag.

NRK - I førrgår: 17:26

Finland sender flere Leopard-stridsvogner til ukraina

Finland gir ukraina en ny militær støttepakke, deriblant ytterligere tre stridsvogner av typen Leopard 2. Pakken er verdt 161 millioner euro, om lag 1,8 milliarder kroner, og omfatter også tunge våpen og ammunisjon i tillegg til de tre Leopard-stridsvognene, opplyste forsvarsminister Antti Kaikkonen torsdag. – Vi vil fortsette å støtte ukraina i å slå tilbake Russlands brutale invasjon, sa Kaikkonen.

NRK - 23 mar 23 kl. 14:42

Første MiG-29-kampfly er sendt fra Slovakia til ukraina

Slovakiske myndigheter varsler at de har sendt fire MiG-29-kampfly til ukraina, noe som ble godkjent i forrige uke. Det skriver nyhetsbyrået AFP. I forrige uke varslet landet at de vil gi ukraina til sammen 13 slike kampfly.

NRK - 21 mar 23 kl. 11:50

NY Times: Kina har solgt droner til Russland under ukraina-krigen

Kina har solgt droner og dronedeler til Russland for mer enn 12 millioner dollar etter at landet invaderte ukraina, skriver New York Times. Militært, diplomatisk og økonomisk har Beijing blitt en stadig viktigere støttespiller for Russland. Og ifølge den amerikanske avisen har det vært en jevn strøm av nye droner til Russland under krigen med ukraina.

NRK - 20 mar 23 kl. 18:55

Mehl: Norge vil sende flere etterforskere for å avdekke russiske krigsforbrytelser i ukraina

Under et internasjonalt møte i London mandag har den norske regjeringen lovet et økt bidrag til arbeidet med å etterforske russiske krigsforbrytelser i ukraina. Over 40 nasjoner var samlet i London mandag for å støtte arbeidet som Den internasjonale straffedomstolen i Haag (ICC) gjør om krigsforbrytelser i ukraina. – Regjeringen vil sende flere personer til den internasjonale etterforskningen i Haag eller på bakken i ukraina.

NRK - 20 mar 23 kl. 14:15

Norge forlenger avtale om medisinsk evakuering fra ukraina

Regjeringen forlenger avtalen med SAS om transport av pasienter fra ukraina til europeiske sykehus fra 1. mai til 31. august.

NRK - 20 mar 23 kl. 06:01

Xi om ukraina-krigen: Finnes ingen lett løsning

Kinas president Xi Jinping innleder mandag et tre dagers langt besøk hos sin russiske motpart Vladimir Putin i Moskva. I forkant av møtet sier Xi at det kan være vanskelig å løse ukraina-krigen. – Det finnes ingen enkle løsninger på kompliserte problemer, skriver Xi i en artikkel i den statlige russiske avisen Rossiiskaya Gazeta.

NRK - 16 feb 23 kl. 20:25

Russland og ukraina utveksler krigsfanger

Russland og ukraina har utvekslet 101 krigsfanger fra hver side i krigen, opplyser de to landenes myndigheter. Forsvarsdepartementet i Moskva meldte først om utvekslingen. 101 krigsfanger sendes fra ukraina til Russland, opplyste departementet torsdag.

NRK - 19 mar 23 kl. 05:44

Mehl vil sende Kripos-etterforskere til ukraina

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) bekrefter at eksperter fra Kripos kan bli sendt inn i ukraina for å bidra til å identifisere ofre for krigsforbrytelser. Fredag utstedte Den internasjonale straffedomstolen (ICC) i Haag en arrestordre på Russlands president Vladimir Putin. ICC anklager Putin for å være ansvarlig for krigsforbrytelser begått i ukraina.

Klartale - 16 feb 23 kl. 10:13

Norge gir 75 milliarder kroner til ukraina

Norge skal hjelpe ukraina mer. Et flertall på Stortinget sier ja til en pakke. Norge gir 75 milliarder kroner over fem år.

NRK - 02 mar 23 kl. 18:09

Polen planlegger å sende flere Leopard-stridsvogner til ukraina

Polen planlegger å sende flere Leopard 2-stridsvogner til krigsherjede ukraina de neste ukene, ifølge polske myndigheter. Det bekrefter regjeringstalsmann Piotr Müller til det polske nyhetsbyrået PAP torsdag. Det er ikke kjent når stridsvognleveransen vil skje.

NRK - 17 mar 23 kl. 08:30

Moxnes sier ja til våpen til ukraina

Rødt har vært sterkt kritisk til USAs makt i verden og imot norsk Nato-medlemskap. Derfor har mange i partiet vært imot å sende norske våpen til ukraina. Blant annet stilte Joakim Møllersen, sentralstyremedlem i partiet, i NRKs Debatten med klart standpunkt imot.

Klartale - 14 feb 23 kl. 11:20

Krigen splittet den unge, ukrainske familien

Vlada Jusjtsjenko måtte flykte fra ukraina. Hun er bare 19 år gammel. Hun flyktet til Romania.

NRK - 17 mar 23 kl. 03:21

Sverige og Storbritannia enige om artilleriavtale for ukraina

Sverige har inngått avtale om salg av artillerisystemet Archer til Storbritannia, noe som gjør at Storbritannia donerer sitt eldre AS90-system til ukraina. Britene skal kjøpe 14 Archer-enheter, skriver den svenske regjeringen i en uttalelse. Sverige kunngjorde i januar at de også vil sende de selvdrevne artillerisystemene direkte til ukraina, men de spesifiserte ikke hvor mange.

NRK - 14 mar 23 kl. 17:39

Nederland gir marinefartøyer til ukraina

Nederland vil gi to minesveipere, droneradarer og annet militært utstyr til ukraina. Det opplyste forsvarsminister Kajsa Ollongren tirsdag under et besøk i den sørukrainske byen Odesa. Planen er at ukraina skal få minesveiperne i 2025 og bruke dem til å fjerne miner i Svartehavet når krigen er over.

NRK - 14 mar 23 kl. 04:19

Marin åpner for diskusjon om kampfly til ukraina

Finlands statsminister Sanna Marin avviser at hun har forespeilet ukraina å få finske Hornet jagerfly når de skal skiftes ut om noen år. – Hva som skal skje med Hornet-flyene er en diskusjon jeg har løftet fram flere ganger, sier Marin ifølge kringkasteren Yle. Marin var i Kyiv i forrige uke.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com