Ukraina

Thursday, 01 June, 11:31

Nyheter om ukraina

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i ukraina

Russland har angrepet ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 12 maj 23 kl. 16:00

Farger Liverpool i gult og blått

Det er finale i musikk-konkurransen Eurovision lørdag. Artister fra flere land skal kjempe om seieren. Arrangementet finner sted i Liverpool i Storbritannia.

Klartale - 24 feb 23 kl. 16:15

– Vi kjemper for barna

– Vi blir bombet hver natt.Ordene tilhører Khrystyna Kovalyk en bekmørk februar-dag i fjor. Hun er fortvilet og sliten.

Klartale - 19 apr 23 kl. 06:00

Over 400 dager med krig

For over 400 dager siden gikk Russland til angrep på ukraina. De tok med seg soldater, tanks og andre våpen over grensa.Krigen holder fortsatt på.

Klartale - 16 dec 22 kl. 07:00

Skal feire første sin første jul i Norge

Mange ukrainere har kommet til Norge etter krigen startet. Nå skal de feire jul i sitt nye hjemland for første gang.– Mange sitter med en skyldfølelse.

Klartale - 11 apr 23 kl. 06:00

Kan amerikanske dokumenter skade ukraina?

Lørdag ble viktige amerikanske dokumenter publisert på internett. Dette kan også kalles en lekkasje, da dokumentene egentlig skulle ha vært hemmelige. Dokumentene ble lagt ut på snakke-kanelen Discord og nettforumet 4Chan.

Klartale - 07 maj 23 kl. 06:00

Hundretusener av barn kan ha blitt tatt fra ukraina

Russland kan ha fraktet barn fra ukraina og over til Russland. Det tror eksperter, som har laget en rapport om dette. Ekspertene sier at flere hundre tusen barn kan ha blitt tatt fra ukraina siden 2015.

Klartale - 03 maj 23 kl. 12:06

Støre møter ukrainas president

Volodymyr Zelenskyj har reist til Finland for å møte Sauli Niinistö. Han er Finlands president. Der skal han også møte Norges statsminister Jonas Gahr Støre.

Klartale - Igår: 06:00

Kampen om Bakhmut

Krigen i ukraina krever endeløst med liv. Flere millioner mennesker er drevet på flukt og mange byer er blitt ødelagt.Russland sier de nå har tatt byen Bakhmut.

Klartale - 11 maj 23 kl. 13:09

ukraina trenger mer tid før de kan slå tilbake

I vår skulle det skje. Den mye omtalte mot-offensiven i ukraina. Landet skal slå tilbake mot Russland.

NRK - 17 maj 23 kl. 03:50

Amerikansk luftforsvarssystem i ukraina trolig skadet

Et amerikanskutviklet rakettforsvarssystem i ukraina ble trolig påført skader det russiske rakettangrepet mot Kyiv natt til tirsdag. Natt til tirsdag gjennomførte Russland rakettangrep mot ukraina, og det var i dette angrepet at et Patriot-system sannsynligvis ble påført skader, uttaler to tjenestefolk i Washington. Men det ble ikke ødelagt, hevder de.

NRK - 27 maj 23 kl. 12:08

Kina lover konkrete steg for å få slutt på krigen i ukraina

Kina vil ta konkrete steg for å finne en politisk løsning på ukraina-krisen, sier landets spesialutsending Li Hui. – Kina har alltid hatt et objektivt og rettferdig syn på ukraina og har tatt til orde for fred og fremmet fredssamtaler, sa Li etter en samtale med Russlands utenriksminister Sergej Lavrov i Moskva fredag. Lavrov understreket på sin side at det i Russlands øyne er «alvorlige hindringer» i veien for å innlede fredssamtaler med ukraina.

Klartale - 09 maj 23 kl. 06:00

Dagen skal markere fred i hele Europa

9. mai er Europadagen. ukrainas president Volodymyr Zelenskyj gjør det samme i ukraina.

NRK - 23 maj 23 kl. 11:26

Stoltenberg til NRK: Riktig å sende jagarfly til ukraina

Neste veke kjem Nato sine utanriksministrar til Oslo for eit uformelt møte. Nato-medlemskap for ukraina er på agendaen. – Det viktige er å sikre at ukraina overlever som ein sjølvstendig og demokratisk nasjon.

NRK - 03 maj 23 kl. 16:37

Guri Melby ber Støre gi kampfly til ukraina

Venstre-leder Guri Melby reagerer på at statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) ikke vil love kampfly til ukraina. – Jeg mener at det er rett å gi kampfly til ukraina hvis vi kan få med andre allierte på felles donasjon. For meg er det derfor åpenbart at regjeringen burde jobbe for at andre allierte blir med på dette, sier Melby.

NRK - 17 maj 23 kl. 16:02

Kornavtalen mellom Russland og ukraina er forlenget med to måneder

Russland er enige om å forlenge kornavtalen med ukraina i to måneder framover, bekrefter begge parter. Det var Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan som først varslet nyheten i 16-tiden onsdag ettermiddag. Dette vil føre til at ukraina får eksportere sine landbruksprodukter over Svartehavet uten frykt for angrep fra russiske styrker.

NRK - 09 maj 23 kl. 09:32

Putin taler på seiersdagen

Russlands president Vladimir Putin er på plass på Den røde plass for paraden på seiersdagen. Talen vil bli overskygget av krigen i ukraina, konfrontasjonen med Vesten, og frykten for angrep på egen jord. Putin er under arrestordre fra Den internasjonale straffedomstolen for krigsforbrytelser i ukraina.

NRK - 21 maj 23 kl. 04:54

Biden med nye løfter til Zelenskyj: Får F-16

USAs president Joe Biden og ukrainas president Volodymyr Zelenskyj møttes søndag i Hiroshima i Japan på den siste dagen av G7-toppmøtet. Et viktig tema var hvilken støtte ukraina kan å fra G7-lederne. På møtet fikk Zelenskyj løfter om nye våpen, og forsikringer om at ukrainske piloter skal få opplæring på F-16-kampfly.

NRK - 17 maj 23 kl. 17:40

ukraina: – Kinas fredsinnsats er viktig

ukraina sitt utanriksdepartement roser Kina for å ha engasjert seg i forsøket på å skape fred og kallar innsatsen for viktig. Utsegna blei publisert etter at den kinesiske spesialutsendingen Li Hui besøkte Kyiv 16. og 17.

Klartale - 02 maj 23 kl. 11:00

Mat er fortsatt dyrt for folk flest

Folk i Pakistan har blitt vegetarianere fordi de ikke har råd til kjøtt lenger. En kafé i Ungarn har fjernet hamburgere og pommes frites fra menyen. Prisen på både kjøtt og matolje har steget til værs.

NRK - 3 timer siden

AFP: Åtte skadd i «uavbrutt bombing» av russisk grenseby

Åtte mennesker skal være skadd i byen Shebekino i den russiske regionen Belgorod på grensen til ukraina etter «uavbrutt bombing». Det hevder guvernøren i området på Telegram, ifølge nyhetsbyrået AFP. Guvernør Vyacheslav Gladkov anklager ukraina for å stå bak angrepene.

NRK - Igår: 09:08

Minst fem personer drept i angrep i Luhansk

Minst fem personer har mistet livet og 19 er såret i rakettangrep mot Luhansk i ukraina natt til onsdag, ifølge russiskstøttede separatister i fylket. – Ukrainske styrkers angrep mot landsbyen Karpaty har drept fem personer og såret 19 andre, skriver russiske sikkerhetsmyndigheter i Luhansk på Telegram onsdag morgen. De hevder at en hønsegård og en midlertidig innkvartering for arbeidere ble delvis ødelagt i angrepet på landsbyen, som ligger 35 kilometer utenfor fylkets administrasjonssenter.

NRK - 15 maj 23 kl. 05:10

Lekkasje: Wagner-lederen skal ha tilbudt ukraina informasjon om russiske styrker

Den russiske leiesoldatgruppen Wagners leder Jevgenij Prigozjin tilbød ukraina informasjon om hvor russiske styrker befant seg, ifølge amerikansk etterretning. Opplysningene fremkommer i Washington Post, som søndag siterte lekkede dokumenter fra amerikansk etterretning. Dokumentene er del av den omfattende lekkasjen som er blitt omtalt ved flere anledninger tidligere i år.

NRK - 29 maj 23 kl. 07:53

Ukrainske myndigheter: Skutt ned 29 av 35 russiske droner

ukraina ble igjen rammet av kraftige russiske angrep natt til mandag. En person skal være død i det som er det største droneangrepet mot ukraina så langt i krigen, melder CNN. Ifølge Reuters skal ukrainske styrker ha skutt ned 29 av 35 russiske droner.

NRK - 28 apr 23 kl. 21:59

Mange drept i russiske angrep, ukraina sier motoffensiven er på trappene

Dødstallet stiger etter at en russiske rakett traff en boligblokk i byen Uman fredag. Ukrainerne sier at de nå er klare for å starte den ventede motoffensiven. Flyalarmen gikk over hele ukraina fredag morgen, og det ble meldt om eksplosjoner flere steder i landet.

NRK - 28 apr 23 kl. 19:45

Fem EU-land einige om matvareimport frå ukraina

Bulgaria, Ungarn, Polen, Romania og Slovakia har blitt einige om ein avtale for å tillate transitt av ukrainsk matvarer, sa EU-kommisjonen fredag. Det har vore innført mellombelse forbod mot import matvarene på grunn av protestar frå bønder i landet. Russlands invasjon har gjort det vanskeleg for ukraina å eksportere korn via Svartehavet slik dei tradisjonelt har gjort, noko som har gjort det nødvendig eksport til lands gjennom ukrainas naboland.

NRK - 27 apr 23 kl. 11:07

Stoltenberg: ukraina har militær kapasitet til å gjenerobre landområder

Nato-sjef Jens Stoltenberg sa torsdag at ukraina har den militære kapasiteten de trenger for å gjenerobre landområder. Han sa videre at Nato-landene har levert nesten alle lovede kampkjøretøy til ukraina. – Mer enn 98 prosent av kampkjøretøyene som er lovet til ukraina, er levert, sa Stoltenberg da han snakket på en nyhetsbrifing sammen med Luxembourgs statsminister Xavier Bettel torsdag formiddag.

NRK - 27 maj 23 kl. 08:54

ukraina svartelister Freias eierselskap

ukraina svartelister matvarekonsernet Mondelez som blant annet eier Freia, Marabou og Daim, og anklager selskapet for å bidra til Russlands krigskasse. ukrainas antikorrupsjonsmyndighet satte denne uka opp en svarteliste over selskap som bidrar til inntekter i den russiske statskassen. Freia-eier Mondelez er ett av dem.

Klartale - 10 jan 23 kl. 06:00

ukraina sier 100.000 russiske soldater er drept

Hvor mange som har mister livet under ukraina-krigen er vanskelig å si. Det gjelder både vanlige folk og militær.Mike Miley tror at det er rundt 100.

NRK - 10 maj 23 kl. 16:07

EUs utenrikssjef med ukraina-korreks til Stoltenberg

Det er ikke opp til generalsekretær Jens Stoltenberg å avgjøre om ukraina hører hjemme i Nato, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell. – ukraina har en rettmessig plass i den euroatlantiske familien. ukraina hører rettmessig til i Nato, og over tid vil vår støtte hjelpe til å gjøre det mulig, sa Stoltenberg da han i forrige måned besøkte president Volodymyr Zelenskyj i Kyiv.

NRK - 25 maj 23 kl. 11:38

ukraina: Russiske styrker har avløst Wagner-styrkene

Russiske styrker har erstatter styrkene fra Wagner-gruppen i Bakhmut, og Russland forsterker flankene rundt byen, ifølge ukrainas forsvarsdepartement. Russland forsøker å stanse en ukrainsk fremrykking ved den østukrainske byen, ifølge ukrainas viseforsvarsminister Hanna Maljar. Hun sier videre at Wagner-styrkene fortsatt er inne i bykjernen i Bakhmut, men at de russiske styrkene har avløst dem i utkanten av byen.

NRK - 09 maj 23 kl. 16:44

USA kunngjer ny ukraina-pakka

USA har kunngjort ein ny pakke med humanitær bistand til ukraina. Det er blant anna artillerigranatar og luftvern i pakken, som skal vere verdt 12,5 milliardar kroner. Hjelpa skal ifølge AP bli sendt i løpet av dei neste månadane eller åra, for å styrke tryggleiken til ukraina på sikt.

NRK - 24 maj 23 kl. 12:38

Russland: F-16-fly gitt til ukraina vil være legitime mål

Amerikanskproduserte F-16-jagerfly som eventuelt blir gitt til ukraina, vil være legitime mål for Russland, sier landets viseutenriksminister Sergej Rjabkov. Uttalelsen er gjengitt av det statlige nyhetsbyrået Ria. USA åpnet i forrige uke opp for å trene ukrainske piloter i å fly F-16-jagerflyene, og senere har flere allierte land har sagt at de vil være med i opptreningen.

NRK - 23 maj 23 kl. 19:21

EU har sendt 220.000 artillerigranater til ukraina

EU-land har gitt 220.000 artillerigranater til ukraina og regner med å nå målet om å levere 1 million ammunisjonsenheter i løpet av et år. Det opplyser EUs utenrikssjef Josep Borrell etter EUs forsvarsministermøte i Brussel tirsdag.

NRK - 23 maj 23 kl. 13:17

Svensk ekspert: Angrep i Belgorod kan være ukrainsk operasjon

Mye tyder på at ukraina står bak angrepene i den russiske Belgorod-regionen, muligens som et første steg i en større motoffensiv, sier oberstløytnant Johan Huovinen ved svenske Försvarshögskolan. Det har vært uro og sammenstøt i Belgorod, som grenser til ukraina, siden mandag. Minst én person skal være drept og flere skadd.

NRK - 23 maj 23 kl. 11:26

Stoltenberg til NRK: – Det er riktig å starte trening av pilotar

Neste veke kjem Nato sine utanriksministrar til Oslo for eit uformelt møte. Nato-medlemskap for ukraina er på agendaen. – Det viktige er å sikre at ukraina overlever som ein sjølvstendig og demokratisk nasjon.

NRK - 22 maj 23 kl. 18:38

Russland evakuerer sivile fra område der det pågår kamper ved grensa til ukraina, ifølge guvernør

Russiske myndigheter har satt i gang evakuering av sivile fra området nær grensa til ukraina der russiske styrker kjemper mot sabotører, ifølge guvernør. Den russiske guvernøren legger til at han håper krigerne som har infiltrert fylket Belgorod, «snart» blir nedkjempet. Guvernør Vjatsjeslav Gladkov sa tidligere mandag at sivile ikke evakueres som følge av kampene.

NRK - 22 maj 23 kl. 16:01

Zelenskyj-rådgiver benekter væpnet operasjon i Russland

Russiske medier har mandag meldt at en ukrainsk sabotasjegruppe har gjennomført angrep i det russiske fylket Belgorod. ukraina avviser at de har noe med saken å gjøre. – ukraina ser på hendelsene i Belgorod-fylket i Russland med interesse og studerer situasjonen, men har ingenting å gjøre med den, tvitrer president Volodymyr Zelenskyjs rådgiver Mykhajlo Podoljak, ifølge Reuters.

NRK - 22 maj 23 kl. 05:16

Russland: F-16-fly reiser spørsmål om Natos rolle

Å sende jagerfly til ukraina kan bety at de må ta av fra Nato-flyplasser, påpeker Russlands ambassadør til USA, Anatolij Antonov. Vestlige land står overfor en «kolossal risiko» dersom de sender F-16 jagerfly til ukraina, lød den første kommentaren fra russiske myndigheter etter at Biden tok sin beslutning fredag. Antonov mener at manglende infrastruktur og bemanning i ukraina kan gi behov for at F-16-fly i praksis trenger flyplasser på Nato-territorium for å operere.

NRK - 21 apr 23 kl. 09:09

Tysklands forsvarsminister: – Ikke tiden for å snakke om ukraina i Nato

Nato-sjef Jens Stoltenberg gikk hardt ut torsdag og varslet at ukraina på sikt vil bli innlemmet i forsvarsalliansen. Tyskland maner til forsiktighet. – Døren står på gløtt, men dette er ikke tiden for å snakke om et medlemskap for ukraina, sier Tysklands forsvarsminister Boris Pistorius til kringkasteren ZDF.

NRK - 21 maj 23 kl. 08:04

Sunak: pilottrening av ukrainere starter til sommeren

Storbritannias statsminister Rishi Sunak sa opptreningen av ukrainske piloter starter til sommeren. Han understreket at Storbritannia vil støtte ukraina med det de trenger av luftvåpen framover. USAs president Joe Biden ga tidlig søndag morgen klarsignal til at ukraina kan få F-16-fly.

NRK - 21 maj 23 kl. 04:54

Biden med nye løfter til Zelenskyj i Hiroshima

USAs president Joe Biden og ukrainas president Volodymyr Zelenskyj møttes søndag i Hiroshima i Japan på den siste dagen av G7-toppmøtet. Et viktig tema var hvilken støtte ukraina kan å fra G7-lederne. På møtet fikk Zelenskyj løfter om nye våpen, og forsikringer om at ukrainske piloter skal få opplæring på F-16-kampfly.

NRK - 20 mar 23 kl. 14:02

ICC oppretter kontor i ukraina

Den internasjonale straffedomstolen, ICC, skal opprette et kontor i ukraina. Det sa den ukrainske riksadvokaten på en internasjonal konferanse i London i dag. Konferansen holdes til støtte for kravet om at de som er ansvarlige for krigsforbrytelser i ukraina skal stilles til ansvar.

NRK - 19 maj 23 kl. 19:12

Danmark planlegger å trene ukrainske F-16-piloter

Danmark skal snart lage en konkret plan for å trene ukrainske piloter i å fly F-16-kampfly. Det opplyser den fungerende danske forsvarsministeren Troels Lund Poulsen (V) til det danske nyhetsbyrået Ritzau. Det skjer etter at USAs president Joe Biden tidligere i dag skal ha åpnet for å trene ukrainske piloter i å fly F-16.

Klartale - 04 maj 23 kl. 08:50

Dette sa Støre til Zelenskyj

Jonas Gahr Støre er Norges president. Onsdag var han i Finland for å være med på et nordisk toppmøte. Der var lederen fra Island, Sverige, Danmark og Finland.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com