Trump

Tuesday, 20 February, 22:43

Nyheter om Trump

NRK - 16 feb 24 kl. 21:05

Trump kjent skyldig i bedragerisaken: Må betale 3,7 milliarder

Donald Trump får 354,9 millioner dollar i bot, skriver Reuters. Det tilsvarer rundt 3,7 milliarder kroner. Den tidligere amerikanske presidenten skal ha overdrevet nettoverdien på formue og eiendommer for å lure långivere.

Klartale - 16 jan 24 kl. 08:57

Donald Trump vant nominasjonsvalget i Iowa

Donald Trump ligger godt an til å bli president-kandidat. Han er fra Det republikanske parti. Flere kjemper om å bli valgt fra partiet.

NRK - 16 jan 24 kl. 02:33

Trump: – Vi må stå samlet nå

Donald Trump er ikke formelt utropt til vinner, ettersom stemmene fortsatt telles opp, men det er allerede klart at han vinner nominasjonsprosessen i Iowa. – Jeg tror det er på tide for alle, landet vårt, at vi står samlet, sa Donald Trump i starten av sin tale i Iowa, sa Donald Trump i sin tale i Iowa. Da var 90 prosent av stemmene opptalt.

NRK - 02 feb 24 kl. 20:01

Aktor i Trump-sak går ut mot anklager om tjenesteforsømmelse

Statsadvokaten som har reist tiltale mot Donald Trump i delstaten Georgia, innrømmer forhold til en kollega, men avviser anklager om tjenesteforsømmelse. Statsadvokat Fani Willis innrømmer i et rettsdokument at hun har hatt et forhold til den aktuelle kollegaen, men sier at anklagene om tjenesteforsømmelse er «grunnløse», skriver lokalavisa Atlanta Journal-Constitution ifølge Reuters. Trump og to medtiltalte ønsker å diskvalifisere Willis og avvise tiltalen.

NRK - 13 feb 24 kl. 05:27

Trump vil ha svigerdatteren i den republikanske ledelsen

USAs ekspresident Donald Trump tar til orde for lederskifte i Republikanernes nasjonalkomité (RNC). Svigerdatter Lara Trump foreslås som ny nestleder. RNCs nåværende leder Ronna McDaniel sier hun ikke har planer om å gå av før tidligst etter nominasjonsvalget i South Carolina 24.

Klartale - 31 jan 24 kl. 06:00

Hva skjer hvis Donald Trump blir president?

USA skal velge ny president i høst. Valget er 5. november.

NRK - 16 feb 24 kl. 21:05

New York-dommer finner Trump skyldig i bedragerisaken

Den tidligere amerikanske presidenten får 354,9 millioner dollar i bot, skriver Reuters. Det tilsvarer rundt 3,7 milliarder kroner. Trump skal ha overdrevet nettoverdien på formue og eiendommer for å lure långivere.

Klartale - 12 feb 24 kl. 16:20

Flere reagerer på det Trump sa om Nato

Nato er et samarbeid om forsvar i Vesten. Norge, USA og flere land i Europa er med. Ett punkt i samarbeidet er spesielt viktig.

NRK - 09 feb 24 kl. 09:47

Besseberg tar sterk avstand fra Trump-sammenligning

Jim Carrabre, som vitnet torsdag i forrige uke, har skrevet et langt brev som leses opp i retten. Han ville klargjøre ting etter sitt vitnemål. I brevet angrep han Besseberg på flere områder.

NRK - 06 feb 24 kl. 19:32

Biden konstaterer at Ukraina-pakken har kjørt seg fast: – Klokka tikker for Ukraina

USAs president Joe Biden konstaterer at pakken med hjelp til Ukraina og økt grensesikkerhet har kjørt seg fast i Kongressen. – Klokka tikker for Ukraina, sa Biden tirsdag og slo også fast at det er å gå Russlands ærend å motsette seg støtte til Ukraina. – Vi kan ikke snu ryggen til nå.

NRK - 24 jan 24 kl. 08:40

Donald Trump vinner nominasjonsvalget i New Hampshire

Donald Trump vant det republikanske nominasjonsvalget i New Hampshire. Dermed går det mot en mannjevning mellom Trump og president Joe Biden i november. Trumps eneste motstander, Nikki Haley, nådde ikke målet om å slå Trump i den lille delstaten i det nordøstlige USA der hun har satset hardt.

NRK - 22 jan 24 kl. 23:40

Injuriesaken mot Trump i New York utsatt

Rettssaken der Donald Trump er saksøkt for ærekrenkelser, er utsatt til onsdag etter at et jurymedlem fikk symptomer på covid. Skribenten E. Jean Carroll som Trump tidligere er funnet skyldig i å ha begått seksuelt overgrep mot, krever 10 millioner dollar (100 millioner kroner) i oppreisning for ærekrenkelser.

NRK - 15 feb 24 kl. 15:39

Rettssak mot Donald Trump startar 25. mars

Rettsaka mot Donald Trump i den såkalla «hysjpengesaka» startar 25. mars. Det blei bestemt i eit rettsmøte i New York i dag.

NRK - 05 jan 24 kl. 21:08

Trump overdrev formuen med flere milliarder dollar, ifølge rettsdokumenter

USAs tidligere president Donald Trump oppga formuen sin å være flere milliarder dollar større enn den egentlig var, hevder påtalemyndigheten i New York. Overdrivelsen var en del av «opprørende» svindel fra Trumps side, heter det i rettsdokumenter innlevert i forkant av de avsluttende prosedyrene i en sivil bedragerisak mot Trump. Ekspresidenten er ventet å være til stede i rettssalen når prosedyrene holdes torsdag.

NRK - 26 jan 24 kl. 22:49

Trump dømt til å betale 870 millioner kroner

En jury i New York har dømt Donald Trump til å betale 83,3 millioner dollar i erstatning til kvinnen E. Jean Carroll. Han er dømt for å ha kommet med nedsettende kommentarer mot henne i 2019, ifølge Reuters.

NRK - 26 jan 24 kl. 22:49

Trump anker etter å ha blitt dømt til å betale 870 millioner kroner

En jury i New York har dømt Donald Trump til å betale 83,3 millioner dollar i erstatning til kvinnen E. Jean Carroll. Han er dømt for å ha kommet med nedsettende kommentarer mot henne i 2019, ifølge Reuters.

NRK - Igår: 16:55

Trump vil ikke gi Putin skylden for Navalnyjs død

Donald Trump gir ikke president Vladimir Putin skylden for at opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj døde i en russisk fangeleir, skriver NTB. – Det plutselige dødsfallet til Aleksej Navalnyj har gjort meg mer og mer oppmerksom på hva som skjer i vårt eget land, skriver Trump i sin egen meldingstjeneste Truth Social..

NRK - 25 jan 24 kl. 21:34

Trump blir med i kampen for å kaste statsadvokat i Georgia

USAs tidligere president Donald Trump har sluttet seg til forsøket på å fjerne aktor i saken der han er tiltalt for valgpåvirkning i delstaten Georgia. I tillegg til å fjerne statsadvokat Fani Willis, ønsker Trump også at tiltalen blir avvist. Rettsdokumenter viser at ekspresidenten har sluttet seg til en begjæring fra medtiltalte Michael Roman.

NRK - I førrgår: 08:29

Trump meiner dom er eit forsøk på påverka valet

Donald Trump langa laurdag ut mot dommen i New York som gav han ei bot på 354,9 dollar. Han meiner dommen eit forsøk på å påverka valet. Trump sa at dommar Arthur Engoron høyrer til ein venstrevridd konspirasjon mot han, og han kalla bedrageridommen motbydeleg maktmisbruk ikkje berre mot han sjølv, men mot alle amerikanarar.

NRK - 05 feb 24 kl. 23:53

Trump ønsker debatt mot Biden – umiddelbart

Tidligere president Donald Trump har avvist å stille til debatt mot noen av sine republikanske rivaler i valgkampen. Nå vil han møte president Joe Biden. Trump, som ligger klart best an blant de republikanske kandidatene, ønsker å møte demokraten Biden umiddelbart.

NRK - 11 jan 24 kl. 17:28

Trump: – Jeg har virkelig ingen rettigheter

Eks-president Donald Trump er til stede under avslutningen av den sivile rettssaken der han er anklaget for bedrageri. Sluttprosedyrene i saken finner sted torsdag. Trump ønsket å holde sin sluttprosedyre selv, men fikk ikke anledning til det.

Klartale - 22 jan 24 kl. 12:25

DeSantis dropper ut av valgkampen

Ron DeSantis trekker seg fra valgkampen i USA. Han vil ikke lenger være president-kandidat. Det meldte han selv på Twitter/X.

NRK - 15 feb 24 kl. 15:19

Trump på plass for viktig rettsmøte

Donald Trump er på plass i rettsbygningen i New York i samband med rettsmøte som skal avgjera datoen for ei straffesak i den såkalla «hysjpengesaka». Trump er skulda for å ha betalt blant anna pornoskodespelaren Stormy Daniels for å halda tett om hans tidlegare sidesprang. Han kan risikera fire år i fengsel om han blir dømt..

NRK - 21 jan 24 kl. 21:04

USA: Ron DeSantis trekker seg som presidentkandidat

Ron DeSantis har vært en av tre som har kjempet om å få være republikanernes presidentkandidat – frem til nå. I en video publisert på X, tidligere Twitter, kunngjør han at han trekker seg som kandidat. Samtidig uttrykker han sin støtte tidligere president Donald Trump.

NRK - 15 feb 24 kl. 00:19

Spesialetterforsker ber høyesterett la valgrettssaken mot Trump starte

Spesialetterforsker Jack Smith ber USAs høyesterett om å avvise ekspresident Donald Trumps påstand om at han er immun i den føderale rettssaken mot ham om valgpåvirkning. Videre ber Smith om at rettssaken mot Trump får oppstart snarest. Trumps forsvarere ba tidligere i uka høyesterett om å utsette rettssaken, og argumenterte med at han er immun fra anklagene fordi han var president i det aktuelle tidsrommet.

Klartale - 14 feb 24 kl. 14:54

78 prosent mener Biden er for gammel

Joe Biden er USAs president. Han er 81 år gammel. 78 prosent mener han er for gammel for jobben sin.

NRK - 13 feb 24 kl. 21:39

Biden langer ut mot Trump – Dumt og skammelig

– Donald Trump ser Nato som en mulighet for utpressing og innkassering av beskyttelsespenger, hevder USAs president Joe Biden. Han hudflettet tirsdag mannen som trolig blir hans motstander i presidentvalget til høsten. Bakgrunnen var Trumps sterkt kritiserte uttalelser om Nato.

NRK - 12 feb 24 kl. 22:45

Trump ber høyesterett gripe inn – krever immunitet

Tidligere president Donald Trump har bedt USAs høyesterett forlenge utsettelsen av den føderale rettssaken der han anklages for forsøk på å omgjøre valgresultatet i 2020, som kan ha ført til storminga av Kongressen 6. januar 2021. Trump argumenterer med at han har immunitet som gjør at han ikke kan straffeforfølges for anklagene.

Klartale - 19 jan 24 kl. 06:00

Valgene du bør få med deg i 2024

Oi, tenkte mange i 2016. Donald Trump vant valget på president i USA. Han var kjent som forretningsmann.

NRK - 11 feb 24 kl. 05:44

Trump hevder han ikke vil forsvare Nato-land som ikke betaler regningene sine

På et valgkampmøte i Sør-Carolina natt til søndag fortalte Donald Trump om det som han hevder var en samtale med en president fra et «stort land» på et Nato-møte. Presidenten skal ha spurt Trump om han ville forsvare landet hans mot angrep, selv om landet ikke betalte. – Jeg sa: Har du ikke betalt.

NRK - 11 feb 24 kl. 05:44

Trump: Vil oppfordre Russland til angrep på Nato-land

På et valgkampmøte i Sør-Carolina natt til søndag fortalte Donald Trump om det som han hevder var en samtale med en president fra et «stort land» på et Nato-møte. Presidenten skal ha spurt Trump om han ville forsvare landet hans mot angrep fra Russland, selv om landet ikke betalte. – Jeg sa: Har du ikke betalt.

NRK - 09 feb 24 kl. 05:21

Trump til topps i Nevada – som ventet

Donald Trump rykker stadig nærmere en omkamp mot Joe Biden etter at han som ventet gikk seirende ut av nominasjonene i Nevada og Jomfruøyene. I Nevada var Trump den eneste vesentlige kandidaten torsdag. Det spesielle i denne delstaten er en konflikt mellom delstatsmyndighetene og det republikanske partiet.

E24 - 2 timer siden

Frykter svingninger og usikkerhet med Trump: – Han har raslet med sabelen

Forvalter Olav Chen er ikke i tvil om hva han gjør dersom Donald J. Trump blir valgt som USAs neste president..

Aftenposten - Igår: 17:05

Russland og Donald Trump får EU til å tenke på atomvåpen

Utsiktene til fire nye år med Donald Trump bringer kanskje ny fart i EUs planer om en ordentlig militær kapasitet..

Aftenposten - Igår: 15:22

Trump ber Høyesterett om hjelp. Hvorfor har sakene hans tatt så lang tid?

Hvorfor har det tatt så lang tid å få Donald Trump enten frikjent eller straffedømt?.

NRK - 06 feb 24 kl. 16:06

Amerikansk ankedomstol: Trump er ikke immun mot anklager i føderal sak knyttet til valget i 2020

Usas tidligere president Donald Trump har ikke immunitet i en sak om valget i 2020. Det har en amerikansk ankedomstol vedtatt. Anklagen mot Trump er at han i 2020 ikke ville gå med på tapet mot Joe Biden og prøvde å påvirke valgresultatet.

NRK - 13 jan 24 kl. 07:55

Trump dømt til å betale New York Times nesten 400.000 dollar

Trump saksøkte New York Times i september 2021 og beskyldte tre journalister for å ha deltatt i et «komplott» for å få tak i skattedokumentene hans i forbindelse med en undersøkende reportasje som ble publisert i 2018. I mai 2023 ble valgte en dommer i New Yorks høyesterett å avvise saken, og pålå samtidig Trump til å betale saksomkostningene til de saksøkte. I avgjørelsen som ble offentliggjort fredag, heter det at New York Times' anslag om at de har brukt 392.

VG - I førrgår: 01:50

Trump dukket opp på sko-messe: Lanserte egne sko

Dagen etter at han ble dømt til å betale 3,7 milliarder kroner i bot for bedrageri, lanserte USAs ekspresident Donald Trump et par gullfargede sneakers..

Aftenposten - 17 feb 24 kl. 09:00

Alex er i et «situationship». Han bruker «Donald Trump-trikset» for å holde de han dater på riktig avstand.

Alex er i et «situationship». Han bruker «Donald Trump-trikset» for å holde de han dater på riktig avstand..

Aftenposten - 17 feb 24 kl. 09:00

Alex er i et «situationship». Han bruker «Donald Trump-trikset» for å holde dem han dater, på riktig avstand.

Alex er i et «situationship». Han bruker «Donald Trump-trikset» for å holde dem han dater, på riktig avstand..

VG - 16 feb 24 kl. 21:04

Donald Trump tapte sivilt søksmål i New York

Tidligere president Donald Trump får 354,9 millioner dollar i bot.

E24 - 16 feb 24 kl. 21:09

Donald Trump tapte søksmål i New York

Tidligere president Donald Trump får 354,9 millioner dollar i bot for å ha overdrevet verdien av sine eiendommer..

NRK - 11 jan 24 kl. 04:26

Trump om visepresidentkandidat: – Jeg vet hvem det blir

Donald Trump, republikanernes sannsynlige presidentkandidat, nekter å si hvem han vil stille til valg sammen med, men sier han «hvem det blir». Trump kommenterte spørsmålet på et velgermøte sendt på Fox News fra Des Moines, delstatshovedstaden i Iowa, onsdag. Dette skjedde samme kveld som de to andre vesentlige kandidatene, Ron DeSantis og Nikki Haley møttes til en TV-sendt debatt fra samme by.

NRK - 11 jan 24 kl. 04:05

Trump: – Ikke redd for at Christies tilhengere skal gå til Haley

I USA ligger tidligere president Donald Trump fortsatt langt foran konkurrentene i kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat. Noen timer etter at det ble kjent at tidligere guvernør i New Jersey Chris Christie trekker sitt kandidatur, gjorde Trump det klart at han ikke er bekymret for Christies tilhengere vil gå til Nikki Haley. Det melder Reuters.

NRK - 15 feb 24 kl. 17:05

Stoltenberg tror ikke Trump mener alvor med Nato-trussel

USA kommer ikke til å forlate Nato selv om Donald Trump blir president, tror forsvarsalliansens generalsekretær Jens Stoltenberg. Trumps kritikk er ikke rettet mot Nato, men mot Nato-land som ikke bruker nok penger på forsvaret, mener Stoltenberg. Ifølge ham vil 18 av Natos 31 medlemsland i år trolig oppfylle kravet om å bruke minst 2 prosent av BNP på forsvaret.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com