Trump

Thursday, 25 July, 14:54

Nyheter om Trump

Klartale - 05 apr 24 kl. 06:00

Her er sakene Trump er tiltalt i

Til høsten velger USA ny president. Det står mellom Donald Trump og dagens president Joe Biden. Trump gjør det bra på meningsmålinger.

Klartale - 15 jul 24 kl. 08:51

En drept og to skadd i drapsforsøk mot Donald Trump

Donald Trump ønsker å bli president i USA. Lørdag var han på et arrangement i delstaten Pennsylvania. Det var en del av valgkampen hans.

Klartale - 16 jul 24 kl. 08:30

Trump er presidentkandidat

Mye har skjedd for Donald Trump de siste dagene. I helgen opplevde han et drapsforsøk. Han ble truffet i øret.

Klartale - 27 jun 24 kl. 06:15

Dette må du å vite før debatten

Donald Trump skal møte Joe Biden til debatt. Det skjer natt til fredag norsk tid. Dette er deres første møte siden 2020.

Klartale - 19 jul 24 kl. 08:28

Her er Trumps løfter til USA

Denne uka har republikanerne holdt landsmøte i Milwaukee i USA. Natt til fredag norsk tid holdt Donald Trump tale på møtet. Han lovet dem «en utrolig seier om fire måneder».

Klartale - 17 jul 24 kl. 09:02

Trump søker støtte hos Kennedy

Robert F. Kennedy Jr er uavhengig kandidat til presidentvalget i USA i november. Mandag ble Trump offisielt republikanernes kandidat.

Klartale - 15 jul 24 kl. 11:47

Teorier om angrepet på Trump sprer seg i sosiale medier

En mann skjøt mot Donald Trump. Skuddet gikk gjennom deler av det høyre øret hans. En mann døde.

Klartale - 5 timer siden

Både Joe Biden og Donald Trump har holdt taler

– Det er en tid og et sted for yngre stemmer. Den tiden er nå, sa Joe BidenHan holdt tale fra Det ovale kontor i Det hvite hus. Biden er president i USA.

Klartale - 28 jun 24 kl. 08:23

Biden skulle virke ung og frisk. Det klarte han ikke, sier ekspert

Kampen står mellom Donald Trump og Joe Biden. En av dem får bli president i USA de neste årene. Biden er dagens president, og valget er 5.

Klartale - 31 maj 24 kl. 08:53

Sier Trump er skyldig

Donald Trump er USAs tidligere president. Han ønsker å bli landets nye president til høsten. De siste ukene har Trump vært i retten.

NRK - 16 jul 24 kl. 22:32

Lekket video viser at Trump prøvde å få Kennedy med på laget

Under en telefonsamtale prøvde Donald Trump å sikre seg støtten til den uavhengige presidentkandidaten Robert F. Kennedy Jr., viser en lekket video.

NRK - 20 jul 24 kl. 04:49

Biden raser mot Trump fra koronakarantene

Et døgn etter at Donald Trump holdt sin tale til det republikanske landsmøtet, har president Joe Biden nå fått den med seg. Presidenten har i natt reagert på Trumps tale med en rekke rasende meldinger på X: «Jeg er tvunget til å være hjemme med covid, så jeg er så uheldig at jeg har sett Donald Trumps tale til RNC (Republikanernes landsmøte). Hva i helvete snakket han om?

NRK - 17 jul 24 kl. 03:41

Trump fester grepet mens tidligere rivaler slutter rekkene

Donald Trump kom også tirsdag til Republikanernes landsmøte. Det gjorde også mange av dem som utfordret ham i nominasjonskampen, men nå stiller seg bak ham. På landsmøtets andre dag var tiden kommet for å slutte rekkene og stille lojalt opp om mannen som dominerte nominasjonskampen og som mandag formelt ble valgt til Republikanernes presidentkandidat.

NRK - 20 jul 24 kl. 17:44

Frp-representant vil ha Kennedy framfor Trump

Frps mangeårige stortingsrepresentant Tor André Johnsen sier han tidligere ville ha stemt på Donald Trump som president, men ikke nå. Heller ikke Joe Biden er noe godt alternativ, mener Johnsen, som både har studert og bodd i USA. I stedet peker han på den uavhengige kandidaten Robert F.

NRK - 15 jul 24 kl. 11:24

Trump etter attentatforsøket: – Skoene mine falt av

Ekspresident Donald Trump har i et intervju med New York Post uttalt seg om lørdagens attentatforsøk, hvor han ble skutt i øret under et valgkampsmøte i Pennsylvania. – Det er ikke meningen at jeg skal være her. Jeg skulle vært død, sier han.

Klartale - 12 jul 24 kl. 08:08

Kalte Zelenskyj for Putin

Nato-toppmøtet ble avsluttet torsdag. På møtets siste dag, gikk det galt for USAs president Joe Biden. Biden skulle ønske Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj velkommen til scenen.

NRK - I førrgår: 16:35

Secret Service-sjefen om Trump-attentatet: – Vi sviktet

Sjefen for den føderale livvakt- og sikkerhetstjenesten Secret Service i USA vedgår at det ble gjort feil da presidentkandidat Donald Trump ble skutt mot. – Vi sviktet, sa Secret Service-sjef Kimberly Cheatle i en høring i Kongressen mandag. – Som direktør for USAs Secret Service tar jeg ansvaret for ethvert brudd på sikkerheten.

NRK - 21 jul 24 kl. 01:11

Trump med første folkemøte etter attentatet

Tidligere president Donald Trump holdt natt til søndag norsk tid sitt første folkemøte etter attentatet forrige helg. Med seg hadde han sin visepresidentkandidat J.D.

NRK - 20 jul 24 kl. 23:44

Trump i gang med første folkemøte siden attentatet

Presidentkandidat Donald Trump er på plass på det som blir hans første folkemøte siden attentatet mot ham for en uke siden. Lørdagens valgmøte er også etter Republikanernes landsmøte, der Trump formelt ble valgt til partiets kandidat til valget i november. Med seg har ekspresident visepresidentkandidat J.

NRK - 20 jul 24 kl. 17:27

Trump-støtte til Velle fra Frp-profil

FpU-leder Simen Velle har fått kritikk fra andre ungdomspartiledere for sine uttalelser til Finansavisen om at han ville ha stemt på Donald Trump om han bodde i USA og hadde stemmerett ved presidentvalget. Nå får han støtte av Frp-representant og tidligere justisminister Per-Willy Amundsen. Han mener Velles syn er forståelig og legitimt.

NRK - 20 jul 24 kl. 00:20

Trump har snakket med Zelenskyj

Republikanernes presidentkandidat Donald Trump snakket fredag med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, skriver Reuters. I en melding på sin plattform Truth Social skriver Trump at de har hatt en veldig god samtale. Trump sier at han vil få en slutt på krigen i Ukraina før han tiltrer som president i januar, dersom han vinner valget 5.

Klartale - 08 maj 24 kl. 15:45

Dette sa Stormy Daniels til retten

For tiden er Donald Trump i retten. Saken blir kalt «hysjpengesaken». Den tidligere presidenten i USA er tiltalt for brudd på regnskapsloven.

Klartale - 29 maj 24 kl. 10:47

Dette kan skje med Donald Trump

Donald Trump er USAs tidligere president. Han ønsker også å bli landets nye president til høsten.Men de siste ukene har det ikke vært mye snakk om Trump som president.

NRK - 16 jul 24 kl. 04:08

Trump på plass på republikanernes landsmøte

Donald Trump har akkurat ankommet det republikanske landsmøtet. Det er ventet at han der skal holde sin første tale siden han ble utsatt for atentat-forsøket for to døgn siden. Trump har et bandasjert øre, der han ble skutt.

NRK - 15 jul 24 kl. 23:22

Biden: – Vance er en Trump-klone

President Joe Biden omtaler republikanernes visepresidentkandidat JD Vance som en kloning av Donald Trump. – Han er en Trump-klone i politiske spørsmål. Jeg ser ingen forskjell på dem, sa Biden til mediene før han satte seg på flyet til Nevada.

NRK - 15 jul 24 kl. 21:24

Trump offisielt valgt som presidentkandidat

Under Republikanernes landsmøte som startet mandag, ble Donald J. Trump offisielt valgt som partiets presidentkandidat. Det skriver Reuters.

NRK - 03 jul 24 kl. 19:46

New York Times: Trump med solid ledelse

En fersk meningsmåling fra New York Times og Siena gir Donald Trump en solid ledelse i det amerikanske presidentvalget. Blant amerikanere som sier de trolig kommer til å stemme under valget, oppgir 49 prosent at de vil stemme på Trump. Til sammenlikning sier 43 prosent at de vil stemme på Biden.

NRK - 13 jul 24 kl. 02:14

Bloomberg: Elon Musk donerer penger til Trump-valgkampen

Elon Musk har donert penger til en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump, ifølge Bloomberg. Bloomberg, som siterer ikke navngitte kilder, oppgir ikke hvor stort beløp det dreier seg om, annet enn å skrive at det er «en betydelig sum». Mottakeren er aksjonsgruppen America PAC, en av flere aksjonsgrupper som driver valgkamp for Trump.

NRK - 14 timer siden

Trump: For tre dager siden slo vi offisielt den verste presidenten i vårt lands historie

Donald Trump holdt onsdag kveld den første valgkamptalen etter at Kamala Harris trådte fram som Demokratenes presidentkandidat. – For få uker siden ble Kamala Harris omtalt som den verste politikeren i USA, sa Trump på talerstolen. Talen ble holdt i byen Charlotte i North Carolina, som er en såkalt vippestat, der ingen kandidat eller parti uten videre kan regne med et sikkert flertall ved presidentvalget.

NRK - 12 jul 24 kl. 09:20

Trump vil ha dom opphevet

I USA har tidligere president Donald Trump formelt bedt om at dommen i den såkalte hysjpengesaken blir opphevet, melder Washington Post. Advokatene hans hevder at flere bevis stammer fra tida Trump var president, og viser til at Høyesterett nylig slo fast at presidenten ikke kan straffeforfølgelses for offisielle handlinger. Trump ble dømt for 34 brudd på regnskapsloven i delstaten New York, blant annet etter at en pornoskuespiller fikk betalt for å holde tett om et seksuelt forhold..

NRK - Igår: 04:24

Valgteamet til Trump klager inn pengestøtten til Harris

Teamet som jobber med valgkampanjen til tidligere president Donald Trump sendte inn en klage til den føderale valgkommisjonen tirsdag. De mener penger som har blitt samlet inn til president Joe Bidens presidentkandidatur ikke kan overføres til visepresident Kamala Harris sin presidentkampanje. Kamala Harris forsøker å stjele til seg 91.

NRK - 28 jun 24 kl. 04:19

Trump fortsetter å så tvil om Nato-støtte

Donald Trump fortsatte å så tvil om sin støtte til Nato under nattens TV-debatt mot Joe Biden. – Dette er en kar som vil få oss ut av Nato, sa Biden under natten TV-debatt. Trump svarte med å trekke på skuldrene.

NRK - 21 jul 24 kl. 20:25

Trump sier Harris er lettere å slå enn Biden

CNN snakket med Donald Trump få miutter etter at Biden kunngjorde at han trekker seg. De skriver at Trump mener Biden vil minnes som «med god margin den verste presidenten i landets historie.» Han sier også at han tror Kamala Harris vil bli lettere å slå enn Joe Biden..

NRK - 21 jul 24 kl. 01:55

Trump fikk to centimeter langt sår fra attentatmannens kule

Skuddet som traff Donald Trump under attentatet for en uke siden, påførte ham et to centimeter langt sår på øret, opplyser ekspresidentens tidligere lege. Lege og politiker Ronny Jackson, som var Trumps lege i Det hvite hus, fløy til New Jersey for å møte ekspresidenten etter attentatet og har behandlet ham siden da. Han sier kulen bare var noen få millimeter unna å treffe hodeskallen, og at den traff toppen av Trumps øre.

NRK - 20 jul 24 kl. 05:25

Mann pågrepet for nettrusler mot Trump og Vance

En mann i Florida er pågrepet for å ha kommet med trusler mot Donald Trump og visepresidentkandidat J.D. Vance i sosiale medier, opplyser politiet.

NRK - 20 jul 24 kl. 04:49

Biden raser mot Trump fra covid-karantene

Et døgn etter at Donald Trump hold sin tale til det republikanske landsmøtet har president Joe Biden nå fått den med seg. Presidenten har i natt reagert på Trumps tale med en rekke rasende meldinger på X: «Jeg er tvunget til å være hjemme med covid, så jeg er så uheldig at jeg har sett Donald Trumps tale til RNC (Republikanernes landsmøte). Hva i helvete snakket han om?

NRK - 15 apr 24 kl. 05:33

Hysjpengesaken mot Trump starter

Donald Trump møter i retten i dag som den første tidligere amerikanske presidenten med en kriminaltiltale mot seg Trump er tiltalt for brudd på regnskapsloven i forbindelse med en utbetaling på 130.000 dollar fra Trumps daværende advokat Michael Cohen til pornoskuespilleren Stormy Daniels i 2016. Utbetalingen skjedde rett før det amerikanske presidentvalget, som Trump vant.

NRK - 19 jul 24 kl. 05:40

Trump truer selskaper med straffetoll

Tidligere president Donald Trump truer selskaper som bygger fabrikkene sine i Kina og Mexico med toll på 100–200 %. – Vi skal gjøre produktene deres umulige å selge, sa Trump, i en tale til republikanerens landsmøte i natt norsk tid..

NRK - 18 jul 24 kl. 15:08

NYT: Trump-skytteren søkte på politikere og depresjon

Den mistenkte gjerningsmannen i attentatet mot Donald Trump skal ha søkt på flere ledende politikere og offentlige tjenestemenn før skytingen, skriver New York Times. Det orienterte FBI medlemmer av Kongressen om onsdag, skriver avisen. I tillegg til Biden og Trump hadde han også søkt på politikere som justisminister Merrick Garland og FBI-sjefen Christopher A.

NRK - 18 jul 24 kl. 11:15

Attentat-advarsel lagt inn i «The Boys»-finale

Produsentene bak den satiriske superheltserien «The Boys» har nå lagt inn attentat-advarsel på finaleepisoden i sesong 4, melder Variety. Den åttende og siste episoden kom torsdag på Prime Video. Mange seere og kritikere har beskrevet hvordan serien settes opp med paralleller til Donald Trump og et splittet USA.

NRK - 18 jul 24 kl. 04:59

Landsmøtedeltakere går med ørebandasje til støtte for Trump

Ørebandasje er blitt symbolsk mote på Republikanernes landsmøte, der noen deltakere med antatt friske ører har bandasjert dem i sympati med Donald Trump. Mens Trump har bandasjert det høyre øret fordi han ble skadet i lørdagens attentat, velger noen landsmøtedelegater å bandasjere seg som en støtteerklæring til presidentkandidaten. Det var riktignok ikke veldig mange som kom med bandasje på høyre øre på møtets tredje dag, men de var mange nok til å bli lagt merke til.

NRK - 17 jul 24 kl. 21:38

Har levert anke på henleggelse av dokumentsaken

Den amerikanske påtalemyndigheten ha formelt anket beslutningen om å avvise dokumentsaken mot tidligere president Donald Trump i Florida, skriver NTB. Det er to dager siden en dommer avviste saken mot Trump, som er en av flere straffesaker han har hatt gående den siste tiden. Etterforskningen i dokumentsaken handlet om at Trump, etter endt presidentperiode, fremdeles hadde store mengder hemmeligstemplede dokumenter hjemme i egen bolig..

Dagbladet - 17 jul 24 kl. 13:34

- Skadelig for Trump

En lekket samtale mellom Donald Trump og hans valgkamp-rival Robert F. Kennedy kan være farlig for Trump. Det mener en dansk USA-ekspert..

NRK - 16 jul 24 kl. 23:35

Biden krever forbud for våpen som skjøt Trump

Joe Biden er tirsdag tilbake på valgkampsporet etter noen dagers pause. Det er et «spent øyeblikk» i USA etter attentatet mot Trump, sier Biden på talerstolen til landsmøtet i NAACP. – Politikken har blitt for opphetet.

NRK - 16 jul 24 kl. 05:22

Biden vil ha ny debatt med Trump

President Joe Biden sier han vil møte Donald Trump til ny debatt i september. Biden har fått massiv kritikk fra sine egne etter at han gjorde en elendig figur i debatten mot Trump i slutten av juni. Mange har sagt at den 81 år gamle presidenten er for gammel og bør trekke seg, men Biden nekter.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com