Statsministerens

Friday, 12 August, 05:15

Nyheter om Statsministerens

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 07 jul 22 kl. 19:05

Politikere nekter å heve taushetsplikt om skattevarsel

Ingen av politikerne som har fått skattevarsel for pendlerbolig, har sagt ja til at taushetsplikten kan oppheves. Til sammen 45 politikere fra Stortinget og regjeringsapparatet har fått varsel. På initiativ fra Aftenposten har Stortinget og Statsministerens kontor kontaktet dem alle for å spørre om de vil oppheve taushetsplikten slik at velgerne kan få vite hvem det gjelder.

NRK - 05 aug 22 kl. 15:12

Støre kaller inn til hastemøte om strømsituasjonen

Statsministerens kontor (SMK) innkaller alle parlamentariske ledere på Stortinget til hastemøte mandag morgen klokka 0830, melder Dagbladet. De vil gi en orientering om strømsituasjonen..

NRK - 20 jun 22 kl. 10:58

Skatteetaten mener SMK skylder 350.000 kroner i arbeidsgiveravgift

Statsministerens kontor (SMK) har mottatt et forhåndsvarsel fra Skatteetaten om mulig skyldig arbeidsgiveravgift for utlån av pendlerboliger, det skriver SMK i en pressemelding. Skatteetaten skriver i sitt forhåndsvarsel at SMK kan måtte etterbetale i overkant av 350 000 kroner i arbeidsgiveravgift. SMK har frist til 15.

NRK - 29 jul 22 kl. 05:59

USA fordømmer Orbans raseuttalelse

USA sier den ungarske Statsministerens advarsel mot å skape «raseblandede folk» er uakseptabel og minner om nazi-tiden. USAs spesialutsending mot antisemittisme Deborah Lipstadt sier hun er rystet over Viktor Orbans «bruk av en retorikk som åpenbart minner om nazistisk raseideologi». – Tiår etter at holocaust tok slutt, er det utilgivelig at en leder tar legg på nazistenes massedrap, sier Lipstadt i en uttalelse.

VG - 24 jul 22 kl. 06:11

Statsministerens 22. juli-tale: – Gjør muslimske trossamfunn til syndebukker

Jonas Gahr Støre ber «moderate muslimer» ta ansvar for holdninger i egne miljø i kjølvannet av skytingen under Pride i Oslo. Dette reagerer muslimske organisasjoner på..

Klartale - 18 jul 22 kl. 11:23

Det er fare for liv på grunn av varme i Storbritannia

På lørdag var det krisemøte i Storbritannia. Møtet var på grunn av hetebølgen. Statsminister Boris Johnson gikk glipp av møtet.

NRK - 14 jul 22 kl. 08:25

Demonstranter på Sri Lanka sier de vil forlate Statsministerens kontor

Det melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 14 jul 22 kl. 08:17

Demonstranter på Sri Lanka i forhandlinger om å trekke seg ut

Demonstranter som onsdag stormet Statsministerens kontor i hovedstaden Colombo, er torsdag i forhandlinger om å trekke seg ut av bygget. Det opplyser en representant for demonstrantene. De krever at presidenten og statsministeren på øystaten trekker seg som følge av den økonomiske krisen i landet.

NRK - 13 jul 22 kl. 08:38

Sri Lanka erklærer unntakstilstand

Uroen og demonstrasjonene på Sri Lanka fortsetter. Onsdag erklærer landet unntakstilstand. Den landsomfattende unntakstilstanden ble erklært kun timer etter at president Gotabaya Rajapaksa flyktet fra landet til Maldivene.

NRK - 09 jul 22 kl. 18:02

Boligen til Sri Lankas statsminister stormet

Sri Lankas statsminister Ranil Wickremesinghes hjem i Colombo skal lørdag ha blitt stormet og satt i brann. Det opplyser politiet og Statsministerens kontor, ifølge AFP. Det skjer etter at Wickremesinghe tidligere lørdag sa at han har godtatt kravet fra partiledere i parlamentet om å gå av..

Dagbladet - 09 jul 22 kl. 18:03

AFP: Statsministerens hus satt i brann

Kontoret til Sri Lankas statsminister Ranil Wickremesinghe har sagt han har godtatt kravet fra partiledere i parlamentet om å gå av. Seinere lørdag ettermiddag kommer det meldinger om at huset han står i brann..

Dagbladet - 09 jul 22 kl. 18:03

AP: Statsministerens hus satt i brann

Det private hjemmet til Sri Lankas statsminister har blitt satt fyr på av demonstranter, den siste av hendelsene på en turbulent dag for landet..

VG - 09 jul 22 kl. 10:02

Sri Lanka: Har satt fyr på Statsministerens hjem

President Gotabaya Rajapaksa rømte da flere tusen demonstranter omringet hjemmet hans. Timer senere har de satt fyr på hjemmet til statsministeren..

NRK - 07 jul 22 kl. 17:03

Zelenskyj sørger over Boris Johnsons avgang

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ringte torsdag Boris Johnson for å uttrykke sin tristhet over den britiske Statsministerens skjebne. – Vi har alle mottatt denne nyheten med tristhet. Ikke bare jeg, men hele Ukraina sympatiserer mye med deg, sa Zelenskyj under samtalen.

NRK - 12 apr 22 kl. 12:40

Britisk politi har sendt ut over 50 bøter etter festene i Downing Street

Britisk politi har gitt ut over 50 bøter etter festene i Downing Street. Politiet opplyser at de etterforsker 12 sammenkomster holdt i statsminister Boris Johnsons kontorer, skriver Reuters. Statsminister Johnson skal selv ha deltatt på noen av sammenkomstene.

NRK - 12 apr 22 kl. 12:40

Britisk politi har utstedt over 50 bøter etter festene i Downing Street

Britisk politi har gitt ut over 50 bøter etter festene i Downing Street. Politiet opplyser at de etterforsker 12 sammenkomster holdt i statsminister Boris Johnsons kontorer, skriver Reuters. Statsminister Johnson skal selv ha deltatt på noen av sammenkomstene.

NRK - 01 jul 22 kl. 17:47

Oslo-skytingen: Utenriksminister Anniken Huitfeldt deltar i Kåre Arvid Hesviks bisettelse

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) representerer regjeringen i bisettelsen til Kåre Arvid Hesvik, som ble drept i Oslo-skytingen natt til lørdag 25. juni. Det bekrefter Statsministerens kontor overfor NTB.

NRK - 01 jul 22 kl. 17:47

Oslo-skytingen: Utenriksminister Anniken Huitfeldt deltar i Kaare Arvid Hesviks bisettelse

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) representerer regjeringen i bisettelsen til Kaare Arvid Hesvik, som ble drept i Oslo-skytingen natt til lørdag 25. juni. Det bekrefter Statsministerens kontor overfor NTB.

NRK - 30 jun 22 kl. 15:19

Danmarks statsminister får krass kritikk for mink-avlivning

Granskingen av hva som skjedde da Danmark tok livet av over 15 millioner minkdyr har avdekket at statsministeren villedet folket, mener en kommisjon. Minkkommisjonen er blitt mye omtalt i dansk politikk. Den gransker hva som skjedde da Danmark besluttet å ta livet av 15–17 millioner minkdyr etter at en mutert koronavariant spredte seg blant dyrene.

NRK - 30 jun 22 kl. 12:08

Kommisjon om mink-saken i Danmark: Statsministeren villedet folket

Granskningen av hva som skjedde da Danmark tok livet av over 15 millioner minkdyr har avdekket at statsministeren villedet folket, mener en kommisjon. Minkkommisjonen er blitt mye omtalt i dansk politikk. Den gransker hva som skjedde da Danmark besluttet å ta livet av 15–17 millioner minkdyr etter at en mutert koronavariant spredte seg blant dyrene.

NRK - 29 jun 22 kl. 16:22

Boris Johnson: – Hvis Putin var en kvinne ville det ikke vært krig i Ukraina

– Hvis Putin vare en kvinne, noe han åpenbart ikke er, men hvis han var det, tror jeg virkelig ikke han hadde begitt seg ut på en gal, macho-krig med invasjon og vold på den måten han har gjort, sa Storbritannias statsminister til den tyske TV-kanalen ZDF tirsdag kveld. Videre sa den britiske statsministeren at Putins invasjon av Ukraina er et perfekt eksempel på «giftig maskulinitet», og oppfordret til bedre utdanning for jenter og «flere kvinner i maktposisjoner». Påstanden falt ikke i god jord i Russland.

VG - 28 jun 22 kl. 05:28

Støre før Nato-toppmøtet: Tror på rask Sverige-løsning

Statsministerens KONTOR (VG) Jonas Gahr Støre tror at Sverige og Finland kan få ja til Nato-medlemskap allerede på toppmøtet i Madrid denne uken..

NRK - 25 jun 22 kl. 16:19

Støre avlyser tur til Lisboa

Jonas Gahr Støre avlyser den planlagte turen til Lisboa i Portugal mandag, bekrefter kommunikasjonssjef Anne Kristin Hjukse ved Statsministerens kontor til NRK..

NRK - 25 jun 22 kl. 13:02

Regjeringens pressekonferanse utsatt til 15.00

Statsminister Jonas Gahr Støre, justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl og kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen skal holde pressekonferanse på Statsministerens kontor kl. 15.00.

Aftenposten - 24 jun 22 kl. 19:43

Støre varsler trangere kår: Mindre til vei, jernbane og store bygg

Statsministerens første år var preget av krig og økonomiske kriser. Nå venter enda vanskeligere tider..

NRK - 21 jun 22 kl. 10:08

Macron avviste Statsministerens tilbud om å gå av

Den franske statsministeren, Elisabeth Borne, tilbød seg å gå av etter det ble klart at partiet mistet flertallet i regjeringen. President Emmanuel Macron avviste tilbudet, skriver nyhetsbyrået AFP. Macron mener regjeringen må være tro til oppgavene sine og handle.

VG - 20 jun 22 kl. 11:58

Opplysninger til VG: 28 stortingspolitikere får skattekrav for pendlerboliger

Både Stortinget og Statsministerens kontor har gått på en pendlerboligsmell, mener Skatteetaten. På Stortinget vil 28 politikere få krav om etterbetaling, noen på flere hundre tusen kroner, får VG opplyst..

NRK - 20 jun 22 kl. 10:58

SMK har mottatt et forhåndsvarsel fra Skatteetaten

Statsministerens kontor (SMK) har mottatt et forhåndsvarsel fra Skatteetaten om mulig skyldig arbeidsgiveravgift for utlån av pendlerboliger, det skriver SMK i en pressemelding..

NRK - 19 jun 22 kl. 20:29

Revefamilie har slått seg ned på Akershus festning

Fire reveunger og to store rever har etablert seg på Akershus festning i Oslo sentrum. – Vi har 4 reveunger og sannsynligvis 2 store rever (i hvert fall én stor) her på Akershus festning. De bor under Høymagasinet på Nye Tennalje.

Dagbladet - 16 jun 22 kl. 17:01

Kongehuset:- Forstår skuffelsen

Beslutningen om å stenge ned Deichman i Bjørvika for prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsfeiring skaper kraftige reaksjoner internt på biblioteket. Statsministerens kontor forsvarer avgjørelsen, mens Kongehuset forstår at det skaper skuffelse..

NRK - 16 jun 22 kl. 13:06

Regjeringen betaler 3,7 mill. for prinsessens feiring

Prinsesse Ingrid Alexandra (18) skal feires i dag og i morgen. Prinsessen fylte 18 år 21. januar, men feiringen ble utsatt på grunn av pandemine.

NRK - 09 jun 22 kl. 15:21

Forvirring om Støre-besøk

Statsminister Jonar Gahr Støre (Ap) kommer til Kristiansand for å følge opp saken om folkeavstemning. Det sier ordfører i Kristiansand Jan Oddvar Skisland etter dagens møte med partisekretær Kjersti Stenseng. Statsministerens kontor opplyser imidlertid til NRK at statsminister Støre foreløpig ikke har planer om å komme til Kristiansand.

NRK - 09 jun 22 kl. 15:21

Støre vil ha møte med lokallag

Statsminister Jonar Gahr Støre (Ap) ønsker å komme til Kristiansand for å følge opp saken om folkeavstemning. Men det er ennå ikke avklart når det blir, opplyser partisekretær Kjersti Stenseng til NRK. Statsministerens kontor opplyser at statsminister Støre foreløpig ikke har reiseplaner til Kristiansand.

NRK - 08 jun 22 kl. 08:59

Regjeringen eirer prinsesse Ingrid Alexandra på biblioteket

Prinsesse Ingrid Alexandra fylte 18 år 21. januar, men en offentlig feiring ble utsatt på grunn av pandemien. Nå melder Statsministerens kontor at det blir en feiring den 16.

NRK - 08 jun 22 kl. 08:59

Regjeringen feirer prinsesse Ingrid Alexandra på biblioteket

Prinsesse Ingrid Alexandra fylte 18 år 21. januar, men en offentlig feiring ble utsatt på grunn av pandemien. Nå melder Statsministerens kontor at det blir en feiring den 16.

NRK - 07 jun 22 kl. 17:37

Krever svar om regjeringens Ukraina-håndtering

Kontrollkomiteen på Stortinget ber regjeringen gjøre rede for bistanden Norge har gitt til Ukraina. Inntrykket hittil er lite tillitvekkende, mener Høyre. Et flertall i kontrollkomiteen har sendt et brev for å be regjeringen om svar, skriver VG.

NRK - 06 jun 22 kl. 09:12

Mistillitsforslag mot Boris Johnson

Det vil bli stilt mistillitsforslag mot Boris Johnson i hans eget parti, det bekrefter 1922-komiteen. Det er snakk om Johnson fremtid som partileder i det konservative partiet. Lederen av 1922- komiteen Sir Graham Brady er ventet å komme med en snarlig uttalelse.

NRK - 06 jun 22 kl. 07:59

Kan komme mistillitsforslag mot Boris Johnson i dag

Det er ventet at det vil bli annonsert et mistillitsforslag mot britenes statsminister Boris Johnson mandag morgen, det melder ITV News. Det er snakk om Johnson fremtid som partileder i det konservative partiet. Lederen av 1922- komiteen Sir Graham Brady er ventet å komme med en snarlig uttalelse.

NRK - 27 maj 22 kl. 16:14

Flere journalister arrestert i Etiopia

Minst tolv journalister har blitt fengslet i en bølge av arrestasjoner i Amhara-regionen i Etiopia fredag. Totalt har 4.000 personer blitt arrestert.

VG - 25 maj 22 kl. 18:43

Faren ikke over for Boris

Ifølge Sue Grays «Partygate»-gransking visste Statsministerens kontor at drikkegildene i Downing Street var ulovlige..

NRK - 12 apr 22 kl. 14:46

Johnson bøtelegges for partygate

Boris Johnson og finansminister Rishi Sunak er blant dem som bøtelegges for brudd på koronareglene, melder BBC. I mai 2020 var britene ilagt svært strenge restriksjoner for å dempe smitten av koronaviruset. Det var kun lov til å møte ett annet menneske utendørs.

NRK - 12 apr 22 kl. 14:46

Johnson bøtelegges etter «partygate»

Boris Johnson og finansminister Rishi Sunak er blant dem som bøtelegges for brudd på koronareglene, melder BBC. I mai 2020 var britene ilagt svært strenge restriksjoner for å dempe smitten av koronaviruset. Det var kun lov til å møte ett annet menneske utendørs.

NRK - 10 maj 22 kl. 16:48

Sri Lanka: Gir ordre om å skyte mot personer involvert i opptøyer

Forsvarsdepartementet på Sri Lanka har gitt ordre om å skyte mot personer som er involvert i plyndring, hærverk og vold. – Sikkerhetsstyrker har blitt beordret til å skyte på stedet alle som plyndrer offentlig eiendom eller forårsaker skade på liv, sier departementet. Volden på Sri Lanka har kostet flere mennesker livet og ført til Statsministerens avgang, som også er presidentens bror.

NRK - 10 maj 22 kl. 11:55

FN fordømmer volden på Sri Lanka

FNs menneskerettssjef Michelle Bachelet fordømmer voldsbølgen på Sri Lanka, som har kostet flere mennesker livet og ført til Statsministerens avgang. – Jeg ber myndighetene gjennomføre en uavhengig, grundig og åpen etterforskning av alle angrep som har funnet sted, sier Bachelet i en uttalelse. Fem mennesker, blant dem en folkevalgt politiker, skal ha mistet livet i volden på Sri Lanka mandag.

NRK - 05 maj 22 kl. 18:33

Putin beklager Lavrovs Hitler-kommentar

Russlands president Vladimir Putin har unnskyld seg for Lavrovs kommentar om Hitler, opplyser den israelske Statsministerens kontor. Uttalelsen er en reaksjon på den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov som søndag blant annet påsto at Adolf Hitler hadde jødisk bakgrunn. Lavrov er blitt fordømt av både Israel, Ukraina og USA etter påstandene.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com