SVs

Wednesday, 01 February, 11:00

Nyheter om SVs

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 25 jan 23 kl. 19:58

Henter inn tidligere toppbyråkrat for å undersøke bråket i SVs drømmeutvalg. Audun Lysbakken er bekymret.

Det er SVs drømmeutvalg og oppnevnt av regjeringen. Men venstresidens medlemmer truer med å trekke seg..

NRK - 15 jan 23 kl. 15:34

SVs landsstyre vil ikke melde Norge ut av Nato

SVs landsstyre er delt i synet på hva partiet skal mene om norsk Nato-medlemskap. Et mindretall vil ha en annen formulering enn det sentralstyret gikk inn for. 22 landsstyremedlemmer innstilte på å beholde sentralstyrets formulering, der det heter at SV ikke lenger vil arbeide for en utmelding fra alliansen.

NRK - 14 jan 23 kl. 16:33

Bergstø snur om norsk våpenstøtte til Ukraina

Toppkandidaten til å bli SVs nye leder, Kirsti Bergstø, har endret mening og støtter norsk våpenstøtte til Ukraina. SVs landsstyre vedtok i april i fjor å støtte opp om norsk våpenstøtte til Ukraina. Bergstø stemte mot dette.

NRK - 28 jan 23 kl. 20:07

SV vil ha krav til antall ansatte som skal jobbe med eldreomsorgen

– Vi krever at det er nok folk og rett kompetanse. Derfor slår vi nå en bemanningsnorm. Det sier nestleder Kirsti Bergstø (SV) til NRK.

VG - 28 jan 23 kl. 16:13

Solberg lover boligløft for unge: – Regjeringen gjør vondt verre

NOREFJELL (VG) Erna Solberg gjør bolig til en valgkampsak for Høyre. Hun kaller regjeringen og SVs begrunnelse for å kutte i BSU-ordningen «patetisk» – og gir egne kommunepolitikere klar marsjordre..

NRK - 09 nov 22 kl. 08:31

– En av de viktigste partilederne i SVs historie

– Audun Lysbakken kommer til å stå igjen som en av de viktigste partilederne i SVs historie, sier Torgeir Knag Fylkesnes til NRK. Lysbakken varslet at han ikke vil ta gjenvalg som partileder, onsdag morgen. – Jeg synes det er trist, jeg har jobbet med ham i mange år.

NRK - 25 jan 23 kl. 20:43

SVs leder: Våpenforsendelser er nødvendig for å stanse Russland

SV har ikke gjort noen egen vurdering av donasjon av norske stridsvogner til Ukraina, men SV-leder Audun Lysbakken påpeker at partiet er for våpenstøtte. – SV støtter norske våpenforsendelser til Ukraina, fordi tilførsel av våpen utenfra er nødvendig for å stanse den russiske invasjonen og unngå at krigen ender med en løsning på Putins premisser, sier Lysbakken i en kommentar sendt til NTB..

NRK - 23 jan 23 kl. 09:48

Kraftig medvind for danske SF

Socialistisk Folkeparti (SF) – SVs danske søsterparti – får i en ny måling hele 13,5 prosents oppslutning, skriver NTB. Det er en oppgang på over 5 prosentpoeng siden valget i høst, da partiet fikk 8,3 prosent av stemmene. Målingen, som er utført av Voxmeter, viser at partiet ville blitt landets nest største hvis det var valg i dag..

NRK - 16 jan 23 kl. 10:38

Arbeidstilsynet kan få sterkere virkemidler

Nå blir det full gjennomgang av Arbeidstilsynets muligheter til å kontrollere og straffe firmaer. Tilsynets ansatte krever blant annet å få beslaglegge dokumenter. – Vi vil sikre verktøyene tilsynet trenger for å jobbe effektivt.

Aftenposten - 14 jan 23 kl. 16:02

Kirsti Bergstø (SV) har snudd om våpenstøtte til Ukraina

SVs eneste lederkandidat avklarer at standpunktet om våpen ligger fast også hvis hun blir leder..

E24 - 14 jan 23 kl. 11:49

Lysbakkens råd til Støre: Løs strømpriskrisen og få bedre oppslutning

Løpske strømpriser er den viktigste grunnen til regjeringens oppslutningsprobemer, og å løse det er den mest effektive veien ut av problemene, mener SVs leder..

NRK - 14 jan 23 kl. 00:50

Oslo SV ber partiet snu i Nato-spørsmålet

I Oslo SV er det et tydelig flertall for ikke å melde Norge ut av Nato. Lokalpartiet ber moderpartiet snu i saken. Ifølge Aftenposten er budskapet fra torsdagens representantskapsmøte i Oslo SV klart.

NRK - 12 jan 23 kl. 07:48

SV vil ha fast «buss for tog»

SV i Viken krever at det opprettes fast «buss for tog», slik at togpendlerne er sikre på at de kommer seg på jobb. – Vi kan ikke ha en kollektivtransport hvor folk må sjekke nyhetene om morgenen for å vite om de kommer seg på jobb den dagen, sier SVs gruppeleder i Viken, Balder Alvær Olafsen. Det har vært mye trøbbel i togtrafikken den siste tiden, blant annet på grunn av strømproblemer, signalfeil og dårlig vær.

Aftenposten - 29 nov 22 kl. 20:18

SVs oljeseier vekker bekymring på begge sider

Ikke uventet kommer det motstridende reaksjoner på SVs store klimagjennomslag i statsbudsjettet: 26..

VG - 06 jan 23 kl. 07:44

Nå står slaget om nestlederen

Mye står på spill når Kirsti Bergstø etter alle solemerker blir SVs nye leder. Det er lenge siden SV har stått sterkere i norsk politikk enn partiet gjør nå..

Aftenposten - 03 jan 23 kl. 19:59

Tre SV-ere kjemper om å bli ny grønn nestleder

Tre kandidater kjemper om å bli SVs to nye nestledere. Både Torgeir Knag Fylkesnes, Lars Haltbrekken og Ingrid Fiskaa….

VG - 02 jan 23 kl. 13:58

Kaski trekker seg fra SV-lederkampen

SVs profilerte finanspolitiker, Kari Elisabeth Kaski (35), er ikke aktuell som lederkandidat i SV nå. Hun varsler mandag ettermiddag at hun må prioritere familien foran partiet..

NRK - 27 dec 22 kl. 09:36

Vil utrede toprissystem for strøm

Går det an å innføre et system med én pris på strøm til innenlands bruk og én for eksportstrøm? Både SV og Sp vil utrede saken. – Dette har vi foreslått i Stortinget allerede.

NRK - 21 dec 22 kl. 01:39

SV og Rødt vil tilby abort hos fastlegen

SV og Rødt ønsker en mer tilgjengelig abortordning. Og foreslår at abortpiller kan tas hos fastlegen og ikke på sykehus. De får støtte fra AUFs leder.

NRK - 21 dec 22 kl. 01:14

Flere fylkeslag i SV har ikke klart å bestemme seg for ny partileder

Tirsdag gikk fristen for å komme med innspill til SVs valgkomité ut. Flere fylkeslag er ikke blitt enige om hvem de ønsker som ny leder i partiet. Fem fylkeslag har foreslått Kari Elisabeth Kaski som ny leder, mens tre har havnet på Kirsti Bergstø, skriver Klassekampen.

NRK - 19 dec 22 kl. 12:35

SV om skatteforslagene: For lite som får ned ulikheten

– Samlet sett er det for lite grep her som får ned ulikheten. For eksempel gjøres det ikke nok med fritaksmetoden, og formuesskatten blir for lav, sier SVs fungerende finanspolitiske talsperson, Cato Brunvand Ellingsen. Forslagene om boligskatt og arveskatt synes SV er positive, men de ser ingen grunn til å redusere formuesskatten.

VG - 06 nov 22 kl. 21:28

Kraftskattestriden: Her er SVs kompromiss

SV har laget et utkast til kompromiss i det heftige striden om skatteskjerpelsene for kraftselskapene. – Vi mener det tar hensyn til bransjen, kommunene og til regjeringens behov for penger, sier SVs Lars Haltbrekken. Det slaktes av Sp og roses av Raymond Johansen (Ap)..

VG - 04 nov 22 kl. 10:04

SVs budsjettforslag: Frykter økt ledighet

Mer hjelp til folk i Norge som sliter med prisøkningene, bedre klimaprofil og mer til bistand. Det er SVs prioriteringer i deres alternative budsjett..

NRK - 09 dec 22 kl. 14:07

Bergstø ønsker å bli ny SV-leder

SVs nestleder Kirsti Bergstø stiller til valg som ny partileder. SV-leder Audun Lysbakken varslet i høst at han ikke tar gjenvalg som partileder. Siden den gang har 41 år gamle Bergstø vært blant favorittene til å ta over.

NRK - 03 dec 22 kl. 10:05

Fellesorganisasjonen frykter at fattigdommen vil vedvare

– Regjeringspartiene og SVs budsjett er ikke nok til å hindre at flere blir sittende fast i fattigdom, advarer sosialarbeidernes fagforening. – Jeg tror ikke det er tatt hardt nok grep for å unngå at det blir større og større grupper der fattigdommen biter seg fast. Det betyr at folk lever på kreditt, de står i matkø, de bekymrer seg for seg selv og ungene sine dag og natt, sier Fellesorganisasjonens leder Mimmi Kvisvik til Klassekampen.

E24 - 03 dec 22 kl. 09:45

Fellesorganisasjonen frykter fattigdommen biter seg fast

Regjeringspartiene og SVs budsjett er ikke nok til å hindre at flere blir sittende fast i fattigdom, advarer sosialarbeidernes fagforening..

NRK - 30 nov 22 kl. 08:49

Fylkesnes mener han har fulgt regelverket

SVs nestleder, Torgeir Knag Fylkesnes mener han ikke har gjort noe feil i pendlerbolig-saken, og han stiller spørsmål ved Skatteetatens nye regler. Tidligere denne uken var det klart at SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes fikk skattesmell på 477.000 kroner.

VG - 29 nov 22 kl. 22:11

I kulissene på SMK: Slik skapte de fortrolighet

Sene netter, mengder med energidrikk, og fortrolige løfter om å ikke lekke informasjon. Slik beskriver Ap-, Sp- og SVs forhandlingsbosser døgnene før budsjettenighet. – Jeg har fått bachelorgrad i Torgeir Knag Fylkesnes, sier en av forhandlerne..

E24 - 29 nov 22 kl. 19:04

Oljebransjen reagerer etter SVs oljeseier: – Skaper mye usikkerhet

Tirsdag ble regjeringen og SV enige om neste års statsbudsjett. SV får satt en stopper for oljeleting i nye områder ut stortingsperioden. Det får oljebransjen til å reagere.

NRK - 29 nov 22 kl. 15:41

Fylkesnes skeptisk til å bli ny SV-leiar

SVs Torgeir Knag Fylkesnes seier til NRK at han truleg ikkje stiller som kandidat til å bli ny leiar for partiet. – Det er lite sannsynleg at eg stiller som leiar av SV. Eg er skeptisk..

NRK - 29 nov 22 kl. 11:21

SV: Fortsatt ting som gjenstår

Det går mot enighet om neste års statsbudsjett i forhandlingene mellom SV og regjeringspartiene Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Men SVs forhandlingsleder Torgeir Knag Fylkesnes sier til NRK at samtalene ennå ikke er helt i havn. – Det er fortsatt ting som gjenstår, sier han.

NRK - 28 nov 22 kl. 10:10

SV: Endelig litt framdrift

Regjeringspartiene møtte SV til nye budsjettforhandlinger på Stortinget mandag klokken 10. Det skjer etter at samtalene i helgen ble løftet til partilederne og sene kveldsmøter ved Statsministerens kontor. – Nå er det endelig skikkelig framdrift.

NRK - 25 nov 22 kl. 11:31

Lysbakken om voldsbruk i klimakampen: – Totalt forkastelig

SV-leder Audun Lysbakken tok skarp avstand fra miljøaktivister som bruker eller truer med vold da han talte til SVs landsstyre i dag. – Å true med voldsbruk er en totalt forkastelig handling i seg selv, sa Lysbakken og argumenterte med at de som truer med vold gjør seg til nyttige idioter for krefter som vil stoppe klimahandling. – Slutt med det!

VG - 15 okt 22 kl. 08:17

SVs programkomité snur om Nato-medlemskap

I forslaget til SVs nye prinsipprogram heter det ikke lenger at partiet skal jobbe for norsk Nato-exit, skriver Klassekampen..

NRK - 15 okt 22 kl. 07:35

SVs programkomité snur om Nato-medlemskap

I forslaget til SVs nye prinsipprogram heter det ikke lenger at partiet skal jobbe for norsk Nato-exit, skriver Klassekampen. Formuleringer om dette er nå byttet ut med en formulering om at «Norge bør bruke sin posisjon til å gjøre Nato til en ren forsvarsallianse», skriver avisa. – Jeg mener det å ha en setning om å skulle melde Norge ut av Nato i dag, blir feil.

NRK - 20 nov 22 kl. 12:58

SV om klimatoppmøtet: – Skuffende

– Verden må ta langt større skritt i kampen mot klimakrisen enn enigheten fra Sharm el-Sheikh. Det er skuffende at det ikke ble enighet om å fase ut fossil energi, kun en enighet om å gjenta det man ble enige om i fjor, fase ut bruken av kull, sier SVs klimapolitisk talsperson Lars Haltbrekken på COP-avtalen som kom i natt. Han sier at vi nå er avhengige av at hvert enkelt land legger seg i selene og intensiverer sitt arbeid for å kutte utslippene.

NRK - 17 nov 22 kl. 13:05

Forsvarsviljen og verneplikt står sterkt

Mer enn åtte av ti spurte i en meningsmåling gjort på oppdrag av Folk og Forsvar, vil at Norge skal beholde verneplikten. Oppslutningen om Forsvaret er høy her i landet. Ni av ti spurte mener at Norge bør ha et militært forsvar.

NRK - 16 nov 22 kl. 10:18

Kaski: – Hyggelig med SU-støtte

SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski sier hun setter pris på at Sosialistisk Ungdom ønsker henne som ny SV-leder. – Det er utrolig hyggelig at SU har tillit til meg. Det setter jeg pris på, skriver Kaski i en SMS til NRK.

NRK - 15 nov 22 kl. 16:46

Budsjettenighet om å droppe kutt i romfartsstøtte

Regjeringen har vært under press for å snu i saken. Næringskomiteen på Stortinget skal onsdag behandle et forslag fra Venstre, Høyre, MDG og Frp om å opprettholde støtten. Det er ventet et flertall i komiteen, og nå snur også Senterpartiet og Arbeiderpartiet.

NRK - 04 okt 22 kl. 07:10

Fremmer mistillit mot barnevernsbyråden i Bergen

SV fremmer mistillitsforslag mot barnevernsbyråd Katrine Nødtvedt, skriver SV sin bystyregruppe i en pressemelding tirsdag morgen. «På en rekke avgjørende punkter i svært grove saker om barnemishandling og omsorgssvikt har Bergen kommune hatt mulighet til å avverge at barn har lidd og kommet til skade. Den plikten har kommunen sviktet i, og det politiske ansvaret for det har fagbyråden på feltet, » heter det i pressemeldingen.

NRK - 09 nov 22 kl. 12:50

Innlandet SV håper Kaski stiller som lederkandidat

Fylkesleder Anne Lise Fredlund i Innlandet SV sier hun håper Kari Elisabeth Kaski stiller som kandidat til å etterfølge Audun Lysbakken som SV-leder. – Auduns lederskap har vært, og er, inspirerende og utviklende for oss som parti og for meg personlig, sier Fredlund til NRK. – Jeg ser fram til partiets videre prosess med å finne ny leder.

NRK - 09 nov 22 kl. 10:05

Fylkestopp i SV: Vil ha Bergstø som ny partileder

Heidi Larsen, nestleder i fylkesstyret for Viken SV, ønsker Kirsti Bergstø som ny partileder. Det skriver hun i et innlegg på Facebook: – SV er et sosialistisk og feministisk parti, fordeling, feminisme og miljø og klima er hovedsaker for oss. Så min kandidat som ny partileder er Kirsti Bergstø.

Klartale - 09 nov 22 kl. 08:24

Sier nei til å fortsette å lede SV

Jobben som leder for Sosialistisk Venstreparti (SV) blir ledig. Audun Lysbakken har sagt nei til gjenvalg. Det ble klart onsdag.

Aftenposten - 09 nov 22 kl. 08:11

Audun Lysbakken varsler avgang som SV-leder

SVs partileder Audun Lysbakken vil ikke ta gjenvalg som partileder på landsmøtet i mars, skriver han i et nyhetsbrev til….

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com