SVs

Wednesday, 21 February, 00:04

Nyheter om SVs

NRK - 07 feb 24 kl. 12:51

Støre om Israel i Eurovision: – Ikke noe regjeringen skal inn i

Regjeringen skal ikke blande seg inn i spørsmålet om Israels deltakelse i Eurovision, slår statsministeren fast. Han avviser SVs krav om en NRK-avklaring. – Dette er NRK og Eurovisions ansvar å finne en løsning på.

NRK - 29 jan 24 kl. 17:54

Ingrid Fiskaa (SV) nominerer ICJ til fredsprisen

SVs Ingrid Fiskaa nominerer Den internasjonale domstolen i Haag (ICJ) til Nobels fredspris for 2024. Fiskaa, som er SVs utenrikspolitiske talsperson, mener en slik fredspris vil sende en klar beskjed til Israel, men også andre stater rundt om i verden om at folkerettsbrudd vil straffe seg. – Den internasjonale domstolen i Haag har gjenreist troen på folkeretten og FNs handlekraft til å stoppe krig og siviles lidelse, sier Fiskaa.

E24 - 15 feb 24 kl. 12:28

SV-Kaski ba om opprør blant bedriftseierne. Nå får hun det. Men ikke slik hun så for seg

SVs Kari Elisabeth Kaski oppfordret til bedriftsopprør etter NHO-sjefens formuesskatt-utspill. Opprør får hun, men ikke på den måten hun så for seg..

Aftenposten - 15 feb 24 kl. 12:28

SV-Kaski ba om opprør blant bedriftseierne. Nå får hun det. Men ikke slik hun så for seg.

SVs Kari Elisabeth Kaski oppfordret til bedriftsopprør etter NHO-sjefens formuesskatt-utspill..

NRK - 07 feb 24 kl. 14:56

Miljøbevegelsen om EU-resolusjon: – Knusende kritikk

EU-parlamentet vedtok onsdag en resolusjon som går mot Norges planer om utvinning av havbunnsmineraler. Norsk miljøbevegelse mener EU sender et tydelig signal. – Resolusjonen er en knusende kritikk av de norske planene for gruvedrift på havbunnen.

NRK - 07 feb 24 kl. 14:56

Miljøbevegelsen om EU-resolusjon: – Flaut for Norge!

EU-parlamentet vedtok onsdag en resolusjon som går mot Norges planer om utvinning av havbunnsmineraler. Norsk miljøbevegelse mener EU sender et tydelig signal. – Dette er flaut for Norge!

NRK - 06 feb 24 kl. 19:14

Ingrid Fiskaa (SV) vurderer å gi seg på Stortinget

SV-toppen Ingrid Fiskaa fra Time vurderer nå sin politiske framtid på Stortinget, skriver Stavanger Aftenblad. Til avisa sier hun at hun er redd for å bli frakoblet det virkelige livet og lokalmiljøet sitt. Fiskaa er femte visepresident på Stortinget og SVs utenrikspolitiske talsperson..

NRK - 06 feb 24 kl. 15:09

Bredt flertall i Stortinget sier nei til boikott og sanksjoner mot Israel

Et bredt stortingsflertall har som ventet sagt nei til flere forslag om sanksjoner og boikott av Israel som følge av krigen i Gaza. Gaza-krigen ble heftig debattert i Stortinget forrige torsdag, men voteringen for flere av forslagene om straffetiltak mot Israel ble utsatt til denne uken. Det gjaldt blant annet Rødt og SVs krav om at regjeringen må ta initiativ til internasjonale sanksjoner mot Israel og en internasjonal våpenembargo mot Israel.

NRK - 29 jan 24 kl. 11:47

Koronahåndtering granskes – to statsråder skal redegjøre

Regjeringen vil komme med en samlet oversikt over hvordan pandemien ble håndtert, varsler statsminister Jonas Gahr Støre. To statsråder skal redegjøre om korona i Stortinget. – Jeg anmoder Stortingets presidentskap om at justis- og beredskapsministeren og helse- og omsorgsministeren i løpet av vårsesjonen får redegjøre for den samlede oppfølgingen, skriver Støre.

NRK - 19 jan 24 kl. 11:33

Bergstø hardt ut mot kvotemeldingen

SV-leder Kirsti Bergstø mener regjeringens ferske kvotemelding verken svarer på kritikken fra kystopprøret eller Riksrevisjonen. – Ja, det er bra at det gjeninnføres trålstige for å sikre kystflåten i tider med lite fisk. Ja, det er bra at trålflåten får bitte litt mindre og kystflåten får bitte litt mer.

NRK - 16 jan 24 kl. 15:00

Fleire reagerer på tildelinga av nye oljekonsesjonar

SV meiner regjeringas tildeling av 62 oljelisensar er uansvarleg. – Dei deler ut dobbelt så mange lisensar i Barentshavet i år som i fjor. Det er djupt uansvarleg, seier SVs Lars Haltbrekken ti NTB.

NRK - 16 jan 24 kl. 10:36

Frp om NSM-saken: – Vanskelig å forstå

Opposisjonen på Stortinget er kritisk til Justisdepartementets rolle i NSM-saken. Det kom fram i innleggene i stortingssalen etter Mehls redegjørelse i dag. – Spørsmålet er jo hvordan et så alvorlig regelbrudd kunne skje, uten at det ble fanget opp underveis, sa Fremskrittspartiets Hans Andreas Limi.

NRK - 16 jan 24 kl. 10:36

Ramsalt kritikk i NSM-saken: – Ufattelig

Opposisjonen på Stortinget kom med ramsalt kritikk av NSM-saken i Stortinget i dag. Flere var også sterkt kritiske til Justisdepartementets rolle i innleggene etter Mehls redegjørelse. – Spørsmålet er jo hvordan et så alvorlig regelbrudd kunne skje, uten at det ble fanget opp underveis, sa Fremskrittspartiets Hans Andreas Limi.

NRK - 09 jan 24 kl. 15:07

Marsjordre til regjeringen: Stortinget krever full koronagjennomgang

Regjeringen må komme til Stortinget med en full gjennomgang av hele håndteringen av koronapandemien. Det krever en samlet kontroll- og konstitusjonskomité på Stortinget etter dagens møte. – Hele komiteen er enig om å be regjeringen om å sende over en helhetlig gjennomgang av myndighetenes håndtering av pandemien, sier SVs Audun Lysbakken til NRK.

NRK - 09 jan 24 kl. 15:07

Klar beskjed til Støre: Stortinget krever full koronagjennomgang

Regjeringen må komme til Stortinget med en full gjennomgang av hele håndteringen av koronapandemien. Det krever en enstemmig kontroll- og konstitusjonskomité på Stortinget etter dagens møte. – Hele komiteen er enig om å be regjeringen om å sende over en helhetlig gjennomgang av myndighetenes håndtering av pandemien, sier SVs Audun Lysbakken til NRK.

NRK - 22 nov 23 kl. 08:30

Ikke flertall for å stanse sykehusprosessen i Helse Nord

Høyre kommer ikke til å slutte seg til SVs forsøk på å ta kontroll over prosessen som kan ende med at sykehus og helsetilbud i Nord-Norge blir nedlagt. – Vi mener helt prinsipielt at det er helseministerens ansvar. Det er hun som har det overordnede ansvaret for sykehusene i Norge, sier helsepolitisk talsperson Tone Wilhelmsen Trøen til Altinget.

NRK - 09 nov 23 kl. 15:00

Vedum avviser SVs krav om 15 milliarder i skatteskjerpelser: – Ikke aktuelt

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) avviser blankt SVs krav om å øke skattene med 15 milliarder kroner. – Det er feil medisin. Det blir ikke aktuelt, sier Vedum til NTB..

NRK - 14 dec 23 kl. 10:47

SV: – Utvalget kunne gått lenger

– Det er på høy tid at vi nå får en moderne og oppdatert abortlov, som tar kvinnens autonomi og selvbestemmelse på alvor. Her er det ved første øyekast mye SV vil støtte, sier SVs helsepolitiske talsperson Marian Hussein. – Dette er et langt skritt i riktig retning for å sikre kvinner som tar abort, legger hun til.

NRK - 11 dec 23 kl. 15:12

Stortinget vil slette ulovleg NSM-lån

Fredag kom nyheita om at Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) tok opp eit ulovleg lån på 200 millionar kroner. No sikrar Høgre og Sosialistisk Venstreparti (SV) fleirtal på Stortinget slik at justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl kan slette lånet ved å gi NSM 200 millionar kroner. Det var VG som omtala det først.

NRK - 11 dec 23 kl. 12:21

SV vil stemma for ekstrabevilgning til NSM

SV kjem til å stemma for regjeringsforslaget om ekstraløyving til Nasjonalt tryggingsorgan (NSM) for å betala tilbake eit grunnlovsstridig lån. Det stadfestar SVs fungerande kommunikasjonssjef Martin Grüner Larsen til NTB. Dermed har regjeringa fleirtal for forslaget.

NRK - 11 dec 23 kl. 11:27

SV meiner NSM-saka er hårreisande

Saka der NSM har teke opp eit lån på 200 millionar kroner er hårreisande, meiner SVs justispolitiske talsperson Andreas Sjalg Unneland. – Denne saka er hårreisande, og eg trur ikkje eg har vore borti liknande. Det er grunnleggande at det er Stortinget som skal løyve pengar.

NRK - 10 dec 23 kl. 16:08

Vil ha innreiseforbud for voldelige bosettere

Socialdemokraterna vil nekte voldelige israelske bosettere adgang til Sverige. Flere andre EU-land vurderer å innføre et tilsvarende forbud. USA innførte nylig visumnekt for ekstreme israelske bosettere som mistenkes for å stå bak voldshandlinger på den okkuperte Vestbredden.

NRK - 06 dec 23 kl. 10:52

Nordtun vil ikke avslutte nasjonale prøver

SVs utdanningspolitiske talsperson Grete Wold tok opp nasjonale prøver i skolen med kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap) i Stortingets muntlige spørretime i dag. – Vi har mange tester, vi prøver, veier og tester. Bare på de nasjonale prøvene bruker vi ikke mindre enn 520 millioner kroner årlig, sa hun.

NRK - 06 dec 23 kl. 10:11

Regjeringen og SV vil forby reklame for kredittkort

Regjeringen og SV har fremmet et forslag om å innføre forbud mot markedsføring av kreditt og forbrukslån, for å hjelpe personer i vanskelig økonomisk situasjon, skriver VG. – Det vi nå har, er et flertall som sier tydelig at det skal bli forbudt å veive kredittkortet oppi fjeset på folk, sier SVs Andreas Sjalg Unneland. Forslaget ble lagt fram tirsdag, men blir formelt stemt over torsdag, skriver avisen..

VG - 04 dec 23 kl. 18:59

NFF-sjef ut mot byråd: – Det de sier, har ingen verdi

Oslo-fotballen får trolig 20 millioner etter nye budsjettforhandlinger. NFF-sjef Jo Evensen kaller Høyres og SVs krangling om hvem som har skylden for anleggskrisen i Oslo for «tåkeprat»..

NRK - 01 dec 23 kl. 09:52

EU åtvarar mot mineral på havbotnen

Nytt EU-direktiv åtvarar mot å vinne ut mineral på havbotnen. Det kan leggje i kjelkar i vegen for planane til Ap-Sp-regjeringa om å opne opp store område i Barentshavet og Grønlandshavet for gruvedrift, skriv NTB. Venstre, Raudt, SV, MDG og KrF har kritisert stortingsmeldinga, som no er til behandling.

E24 - 19 nov 23 kl. 06:28

Stopp verden med Kari Elisabeth Kaski – om budsjett, maktkamp og klima

Med to flasker medbrakt Kaski-vin på bordet, snakker SVs finanspolitiske talsmann om budsjettforhandlinger, hvorfor hun ikke ville stille som leder og hvordan det egentlig går om klimakampen..

Aftenposten - 14 nov 23 kl. 09:56

Nå er det gratis å lage falske mennesker: – Vi lager en galskapsmaskin, sier SVs nestleder.

Stjernehistoriker Yuval Harari vil ha lovforbud mot falske mennesker. – Vi lager en galskapsmaskin, om vi ikke gjør….

NRK - 13 nov 23 kl. 13:34

Kaski med beskjed til Vedum før forhandlinger

SV vil øke skattene med mange milliarder, men finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) sier nei. I dag hadde SVs Kari Elisabeth Kaski følgende beskjed til Vedum da hun startet budsjettforhandlinger med regjeringspartiene Ap og Sp på Stortinget. – Jeg tror finansministeren må innstille seg på at det nå er Stortingets oppgave å lande dette budsjettet, sa Kaski.

NRK - 13 nov 23 kl. 11:16

SV: Solberg har det politiske ansvaret

– Erna Solberg har det politiske ansvaret for svært alvorlige habilitetsbrudd, sier SVs Audun Lysbakken, som sitter i kontroll- og konstitusjonskomiteen. I dag ble det klart at Solberg fortsetter som partileder i Høyre. – Hun har ikke fulgt opp sin egen plikt til å passe på habiliteten sin godt nok.

NRK - 09 nov 23 kl. 10:08

Bergstø: Vil respektere folkeavstemning

SV-leder Kirsti Bergstø sier partiet ikke tar stilling til om det er riktig eller galt å oppløse tvangssammenslåtte kommuner. I går varslet SVs stortingsgruppe støtte til forslaget fra regjeringen som skal sikre folkeavstemning om oppsplitting av Kristiansand kommune. Gruppeleder Andreas Landmark i Kristiansand SV ønsker imidlertid ikke en oppløsning av storkommunen.

NRK - 09 nov 23 kl. 09:48

SVs alternative budsjett: 90 millioner mer til samiske formål

Torsdag morgen la Sosialistisk Venstreparti (SV) fram sitt alternativt statsbudsjett. Her foreslår de 90 millioner kroner mer til samiske formål, skriver partiet i en pressemelding. Det foreslås en økning på 17 millioner kroner til Saminor, 50 millioner kroner til Sametinget, 9 millioner kroner til Samisk høgskole, 6 millioner kroner til pressestøtte til samiske aviser og 8 millioner kroner til Samisk filminstitutt (ISFI) – Totalt øker vi satsingen på samiske saker med 90 millioner.

NRK - 08 nov 23 kl. 16:20

Skuffet over SVs ja til lovendring

Stortingspolitiker Ingvild Wetrhus Thorsvik fra Agder Venstre er skuffet over at SV har sagt ja til lovforslaget som skal sikre folkeavstemning om en eventuell oppsplitting av Kristiansand kommune. – Det er ekstremt skuffende at SV nå støtter regjeringen i å overkjøre lokaldemokratiet i Kristiansand på denne måten. De har solgt sine prinsipper, og taperne er alle de som bor, lever og jobber i Kristiansand kommune.

Dagbladet - 08 nov 23 kl. 15:58

SV sier ja til folkeavstemning

SVs stortingsgruppe sier ja til forslaget fra regjeringen som skal sikre folkeavstemning om oppsplitting av Kristiansand kommune..

NRK - 08 nov 23 kl. 15:50

SV sier ja til folkeavstemning om oppsplitting av Kristiansand

SVs stortingsgruppe sier ja til forslaget fra regjeringen som skal sikre folkeavstemning om oppsplitting av Kristiansand kommune. Dermed har regjeringen flertall i Stortinget for sitt forslag om å endre inndelingsloven. Det grepet gjør at staten kan gjennomføre en folkeavstemning om å dele Kristiansand, selv om bystyret i Kristiansand to ganger har sagt nei til å gjennomføre folkeavstemning selv.

NRK - 07 nov 23 kl. 19:40

Støre om Brenna-håndtering: Innafor

SVs Audun Lysbakken tok opp Brenna-saken i sin utspørring av statsminister Jonas Gahr Støre under kontrollhøringen i dag. – Hvorfor kom du til at Tonje Brenna kunne fortsette som statsråd, spurte Lysbakken – Det var den første saken som ble en offentlig sak. Det var fordi Tonje Brenna tok den opp, sa Støre.

VG - 07 nov 23 kl. 10:39

Hagen: Kan få konsekvenser for henne som statsminister i 2025

Carl I. Hagen sier etter grillingen av Erna Solberg at spørsmålet om hun kan være statsministerkandidat i 2025, ligger de borgerlige partienes hender. SVs Audun Lysbakken er sterkt kritisk til Solbergs svar i dag..

Aftenposten - 07 nov 23 kl. 08:23

Borten Moe: Systemet må bli mer forståelig

SVs Audun Lysbakken satte fingeren på Erna Solbergs akilleshæl. Tidligere kulturminister Anette Trettebergstuen sa at….

VG - 06 nov 23 kl. 14:33

Slik skal Solberg grilles

Dagen før den store høringen på Stortinget sier SVs Audun Lysbakken at Høyre-leder Erna Solberg har begått to store feil, som hun vanskelig kan komme unna er meget alvorlig – og kritikkverdig..

NRK - 01 nov 23 kl. 14:05

Ber fiskeriminister redegjøre etter omfattende laksedød

SV ber fiskeriminister Cecilie Myrseth komme til Stortinget etter at NRK i dag avslørte omfattende laksedød hos opprettselskapet Lerøy. – Gitt skandalene som er gravd opp av norsk presse, mener vi statsråden bør komme til Stortinget og redegjøre for hva regjeringen kommer til å gjøre for å redde næringens omdømme og få et system som fungerer, sier SVs nestleder Torgeir Knag Fylkesnes. NRK avdekket i dag at det i høst har vært massedød av laks på flere anlegg tilhørende laksegiganten Lerøy Seafood Group.

E24 - 30 okt 23 kl. 19:09

Equinor om utsikter til dyr strøm: – Viktig at vi finner gode løsninger

NVE venter dyr strøm i lang tid, fordi kraftforbruket øker mer enn produksjonen. SVs Lars Haltbrekken forventer at oljeselskapene bidrar og bygger ut mer kraft selv..

NRK - 22 sep 23 kl. 10:01

Bergstø: Ikke SVs rolle å redde Ap

SV-leder Kirsti Bergstø kommenterer nå for første gang utspillet fra Ap-nestor Martin Kolberg, som mener regjeringen så snart som mulig bør utvides med SV. – Vi har sagt at vi er villige til å gå i nye regjeringsforhandlinger, så lenge det skjer med blanke ark, sier Bergstø til NRK. Hun merker seg også Kolbergs oppfordring til partiene på venstresida om å slutte å kritisere Arbeiderpartiet og i stedet vende blikket mot partiene til høyre.

NRK - 26 okt 23 kl. 04:37

Siv Jensen: Aksjehandel kan spores med ny metode

Det er fullt mulig å gjøre alle aksjetransaksjoner, både unoterte og noterte, søkbare i sanntid. Det mener tidligere finansminister Siv Jensen. Det eneste som mangler, er politisk godkjennelse fra Finansdepartementet, skriver Dagens Næringsliv.

NRK - 20 okt 23 kl. 06:40

SV ber regjeringen ta ledende rolle i etterforskning av krigsforbrytelser i Palestina og Israel

SV ønsker å få med seg Stortinget på å sende en bestilling til regjeringen om at den må ta en ledende rolle i etterforskning og straffeforfølgelse av krigsforbrytelser i Gaza, Vestbredden og Israel. Det dreier seg om etterforskning og straffeforfølgelse av krigsforbrytelser i Gaza, på den okkuperte Vestbredden og i Israel. Forslaget fremmer de trolig neste uke.

NRK - 11 sep 23 kl. 20:20

SV-leder på plass på SVs valgvake

SV-leder, Kirsti Bergstø, ankom SVs valgvake i Oslo til stående applaus og heiarop. Hun gikk gjennom lokalet og tok imot applausen, før hun forsvant inn på et annet rom..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com