Presidenten

Sunday, 19 May, 04:38

Nyheter om Presidenten

NRK - 05 maj 24 kl. 03:40

Suveren valgseier for Togos styrende parti etter omstridt lovendring

Presidentens parti har fått nesten alle plassene i Togos nasjonalforsamling. Det skjer etter at han fikk gjennom et forslag som åpner for at han kan sitte på ubestemt tid. Partiet til president Faure Gnassingbé, Union for republikken (UNIR), har fått 108 av 113 plasser, ifølge de foreløpige resultatene fra valgkommisjonen i landet.

NRK - 12 maj 24 kl. 19:14

Zelenskiy: – Harde kamper

Den ukrainske Presidenten, Volodomyr Zelenskiy, sier det foregår harde kamper flere steder i Donetsk. Ifølge Presidenten har det også vært angrep langs hele russergrensa i regionen Kharkiv gjennom dagen..

NRK - 12 maj 24 kl. 19:14

Zelenskyj: – Harde kamper

Den ukrainske Presidenten, Volodomyr Zelenskyj, sier det foregår harde kamper flere steder i Donetsk. Ifølge Presidenten har det også vært angrep langs hele russergrensa i regionen Kharkiv gjennom dagen..

NRK - 06 maj 24 kl. 11:15

Kinas president møter Emmanuel Macron

Kinas president Xi Jinping er i Paris for møte med den franske Presidenten Emmanuel Macron. Det er første gang på fem år Jinping er i Europa. – Den internasjonale situasjonen gjør samtalene mellom EU og Kina viktigere enn noen gang, sier Emmanuel Macron før møte med den kinesiske Presidenten.

NRK - 04 maj 24 kl. 16:48

Russland utsteder arrestordre for Zelenskyj

Russlands innenriksdepartement har plassert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på sin liste over ettersøkte kriminelle. En straffesak er åpnet mot Zelenskyj, viser en oppdatering av databasen over ettersøkte lørdag. Innenriksdepartementet oppgir ingen detaljer om hva den ukrainske Presidenten skal være anklaget for.

NRK - 11 timer siden

Georgias president legger ned veto mot omstridt lov

– I dag har jeg lagt ned veto mot en «russisk lov». Denne loven er russisk i sitt innhold og i ånden. Den er i strid med grunnloven vår og alle europeiske standarder.

VG - 12 timer siden

Georgias president bruker veto mot ny «utenlandsk agent»-lov, skriver Tass

Presidenten har tildligere kalt loven for «uakseptabel»..

NRK - Igår: 02:03

Zelenskyj mener Kharkiv-offensiven kan være begynnelsen på ny russisk angrepsbølge

De russiske styrkenes bakkeangrep mot Kharkiv-regionen i forrige uke kan være starten på en ny russisk offensiv, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. – Russlands offensiv kan bestå av flere bølger. Den første bølgen var i Kharkiv-regionen, sier Zelenskyj i et intervju med det franske nyhetsbyrået AFP.

NRK - I førrgår: 04:26

Israels frihandelsavtale med Tyrkia kan bli opphevet

Israels regjering skal behandle et forslag om å oppheve frihandelsavtalen med Tyrkia og innføre 100 prosent toll på import av tyrkiske varer. Det opplyser Israels finansminister Bezalel Smotrich. Han sier at forslaget er svar på Tyrkias president Recep Tayyip Erdogans beslutning om å stanse tyrkisk eksport til Israel.

NRK - I førrgår: 11:51

Zelenskyj besøkte Kharkiv

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj besøkte torsdag Kharkiv-regionen, melder Reuters. Han seier situasjonen i området framleis er ekstremt vanskeleg. Russiske styrkar stara i førre veke ein offensiv i regionen nordaust i Ukraina.

NRK - I førrgår: 05:09

Zelenskyj hevder situasjonen i Kharkiv er mer stabilisert

Situasjonen i Kharkiv-regionen i det østlige Ukraina er blitt delvis stabilisert, ifølge landets president Volodymyr Zelenskyj. – Okkupanten som invaderte Kharkiv-regionen kommer til å bli knust med alle mulige midler, sier Zelenskyj i sin daglige videotale. – Artilleri, droner og infanteriet vårt arbeider ganske nøyaktig, sier Presidenten videre.

VG - 15 maj 24 kl. 19:18

Biden tok utfordringen fra Trump: Endelig skal de møtes

Donald Trump har utfordret Joe Biden i månedsvis. I dag svarte Presidenten med samme mynt..

NRK - 15 maj 24 kl. 11:56

Zelenskyj avlyser alle utenlandsturer

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj avlyser alle besøk til utlandet på grunn av situasjonen i Kharkiv-regionen, opplyser Presidentens pressesekretær. – Presidenten har gitt instrukser om at alle internasjonale avtaler som er planlagt de kommende dagene, skal utsettes, sier Zelenskyjs pressesekretær Sergij Nykyforov onsdag. Grunnen er den pågående russiske offensiven i den nordlige delen av Kharkiv-regionen.

Aftenposten - 15 maj 24 kl. 11:44

Russisk offensiv får Zelenskyj til å utsette alle utenlandsbesøk

Situasjonen i Kharkiv gjør at den ukrainske Presidenten Volodymyr Zelenskyj utsetter alle utenlandsbesøk til Ukraina..

Dagbladet - 15 maj 24 kl. 08:07

Nærmer seg slutten

Den tidligere Presidenten har kun fått lindrende behandling siden februar 2023. Nå sier barnebarnet at det nærmer seg slutten..

NRK - 15 maj 24 kl. 01:44

Putin i kinesisk intervju: Åpen for Ukraina-dialog

Russlands president Vladimir Putin sier i et intervju med det statlige kinesiske nyhetsbyrået Xinhua at han er åpen for dialog rundt Ukraina. – Men eventuelle Ukraina-forhandlinger må ta høyde for interessene til alle landene som er involvert i konflikten, inkludert vårt eget land, sier Presidenten til Xinhua. I intervjuet skryter Putin av Kina og sier at landet har forståelse for årsaken til Ukraina-krisen og dens globale geopolitiske innvirkning.

NRK - 23 apr 24 kl. 04:36

Argentinas første budsjettoverskudd på over 15 år

President Javier Milei kunngjorde mandag at Argentina hadde sitt første kvartal med overskudd på budsjettet på over 15 år. Bare i mars ble det overskudd på rundt 276 milliarder pesos, som tilsvarer snaut 3,5 milliarder kroner, sa Presidenten i en TV-sendt tale. – Dette er det første kvartalet med budsjettoverskudd siden 2008, en milepæl vi alle kan være stolte av som land, særlig med tanke på det katastrofale etterslepet vi har måttet rydde opp i, sa Milei, som kom til makten i desember.

NRK - 30 mar 24 kl. 07:30

Razzia hos Presidenten i Peru

Politiet i Peru gjennomførte i natt en razzia hjemme hos landets president Dina Boluarte, skriver AFP. Presidenten mistenkes for korrupsjon. Ifølge politiet så de blant annet etter flere Rolex-klokker, som Presidenten ikke skal ha fortollet.

Klartale - 08 maj 24 kl. 15:45

Dette sa Stormy Daniels til retten

For tiden er Donald Trump i retten. Saken blir kalt «hysjpengesaken». Den tidligere Presidenten i USA er tiltalt for brudd på regnskapsloven.

NRK - 07 maj 24 kl. 13:34

Skal ha avslørt agentar

Den ukrainske tryggingstenesta SBU hevdar dei har rulla opp eit russisk agentnettverk som planla attentat på ukrainske leiarar. Blant dei nettverket skal ha hatt planar om å drepe, er president Volodymyr Zelenskyj. Agentane skal ha vore medlemmer av den statlege vakttenesta, melder SBU på Telegram.

Aftenposten - 07 maj 24 kl. 13:43

Alle ville ha USAs nye stjerne, men topplønn får hun ikke. Nå reagerer Presidenten.

Caitlin Clark (22) er ett av USAs heteste idrettsnavn. Lønnen hennes kan ikke sammenlignes med de mannlige kollegenes..

NRK - 07 maj 24 kl. 07:16

Kina og Frankrike vil samarbeide om en løsning på problemene rundt Irans atomprogram

Presidentene Emmanuel Macron og Xi Jinping er forpliktet til å få løst det iranske atomspørsmålet med politiske midler, heter det i en uttalelse. Uttalelsen ble trykt i statskontrollerte kinesiske medier tirsdag. De to statslederne tok også til orde for en konkret gjennomføring av planen om en tostatsløsning for Israel og palestinerne og fordømmer den israelske bosetningspolitikken på Vestbredden.

NRK - 06 maj 24 kl. 15:51

Vurderer å fengsle Trump

Dommaren i hysjpenge-saka mot Donald Trump. Juan Merchan, seier han vurderer å sette den tidlegare Presidenten i fengsel for brot på forbodet mot å snakke om vitne, jurymedlemmar og andre med tilknyting til saka, melder Reuters. I førre veke blei Trump pålagt ei bot på 9000 dollar for brot på forbodet, men det har ikkje ført til at han har slutta å ytre seg.

NRK - 06 maj 24 kl. 15:23

Biden skal snakke med Netanyahu om Rafah

USAs president Joe Biden skal måndag snakke med Israels statsminister Benjamin Netanyahu om evakueringa av Rafha, stadfestar Det kvite hus, melder AFP. – Vi har gjort det klart overfor Israels regjering kva vi meiner om ein bakkeinvasjon av Rafah, og Presidenten skal snakke med statsministeren i dag, seier ein talsperson for det nasjonale tryggingrådet til nyheitsbyrået..

NRK - 02 maj 24 kl. 18:12

Tyrkia stoppar all handel med Israel

Tyrkia stoppar inntil vidare all handel med Israel på grunn av krigen i Gaza, ifølge tyrkiske kjelder som Bloomberg har snakka med. Israels utanriksministeren Israel Katz reagerer kraftig på den tyrkiske Presidenten Recep Tayyip Erdogan skal ha stoppa handelen. – Dette er slik ein diktator oppfører seg, ved å oversjå interessene til Tyrkias folk og forretningsmenn, og ignorere handelsavtalar, skriv Katz på X..

NRK - 01 maj 24 kl. 21:10

EU følger situasjonen i Georgia

Presidenten i Europakommisjonen, Ursula von der Leyen, seier ho følger situasjonen i Georgia med stor uro, melder AFP. Dei siste vekene har fleire tusen menneske protestert mot eit nytt lovforslag der organisasjonar og verksemder som får meir enn 20 prosent av finansieringa si frå utlandet, må registrere seg som utanlandske agentar. Eit fleirtal i nasjonalforsamlinga stemte onsdag ja til forslaget.

NRK - 01 maj 24 kl. 21:10

Politiet bruker tåregass mot demonstrantar i Georgia

Politiet bruker tåregass og sjokkgranatar mot demonstrantar som onsdag kveld har samla seg i gatene i hovudstaden Tblisi i Georgia, melder Reuters. Demonstrantane protesterer mot eit nytt lovforslag som krev at organisasjonar og verksemder som får meir enn 20 prosent av finansieringa si frå utlandet, må registrere seg som utanlandske agentar. Eit fleirtal i nasjonalforsamlinga stemte onsdag for det omstridde lovforslaget.

NRK - 30 apr 24 kl. 15:06

Fryser støtte til fransk universitet etter Gaza-demonstrasjonar

Styresmaktene i Paris Ile-de-France-regionen fryser støtta til universitetet Sciences Po etter at studentane protesterte mot Gaza-krigen, melder AFP. – Eg har bestemt meg for å suspendere all regional finansiering av Sciences Po til roa og tryggleiken er gjenoppretta på skulen, seier Presidenten for regionen, Valerie Pecresse. Ho meiner ei gruppe radikale spreier antisemittisk hat som politikarar på venstresida utnyttar.

NRK - 30 apr 24 kl. 15:06

Frys støtta til fransk universitet etter Gaza-demonstrasjonar

Styresmaktene i Paris Ile-de-France-regionen frys støtta til universitetet Sciences Po etter at studentane protesterte mot Gaza-krigen, melder AFP. – Eg har bestemt meg for å suspendere all regional finansiering av Sciences Po til roa og tryggleiken er gjenoppretta på skulen, seier Presidenten for regionen, Valerie Pecresse. Ho meiner ei gruppe radikale spreier antisemittisk hat som politikarar på venstresida utnyttar.

NRK - 29 apr 24 kl. 14:00

Stoltenberg møtte Zelenskyj i Ukraina

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg møtte måndag den ukrainske Presidenten Volodymyr Zelenskyj i hovudstaden Kyiv for å snakke om nye leveransar av våpen og ammunisjon. – Når vi ikkje leverer, handlar det om liv og død i Ukraina. Det er ukrainarar som betaler prisen, sa Stoltenberg på ein pressekonferanse.

Klartale - 29 apr 24 kl. 06:00

Ukraina trenger hjelp fra andre land for å klare seg

Russlands angrep på Ukraina fortsetter. Onsdag var det dag nummer 798 av krigen.Krigen har ført til store skader.

NRK - 28 apr 24 kl. 10:47

Abbas: Berre USA kan hindre angrep mot Rafah

Den palestinske Presidenten Mahmoud Abbas meiner USA er det einaste landet som kan hindre ein israelsk bakkeinvasjon i Rafah, melder Reuters. Han fryktar angrepet skal starte ein av dei komande dagane. Abbas er til stades på møtet til World Economic Forum i Riyadh i Saudi-Arabia søndag.

NRK - 27 apr 24 kl. 12:01

Situasjonen i Gaza blir tema for Verdas økonomiske forum

Under møtet til Verdas økonomiske forum (WEF) i Riyadh i Saudi-Arabia blir situasjonen i Gaza eit tema. Målet med samtalane er å få i stand ein fredsavtale, seier WEF-direktør Børge Brende, melder Reuters. – VI har nøkkelpersonane i Riyadh no, og vi håper samtalar kan føre til ein prosess mot forsoning og fred, sa Brende på ein pressekonferanse søndag.

NRK - 26 apr 24 kl. 22:36

Finsk politiker arrestert

Den finske riksdagspolitikeren Timo Vornanen skal ifølge finske medier fredag kveld være arrestert, etter at han var innblandet i en skyteepisode sist natt. Vormanen, som i det sivile arbeider i politiet, representerer det høyrepopulistiske regjeringspartiet Sannfinnene. Han skal være en ivrig jeger, og har derfor tillatelse til å ha våpen.

NRK - 26 apr 24 kl. 17:36

President Biden vil innføra abortlova att om han vinn valet

I eit intervju med Howard Stern seier USAs president Joe Biden at han vil gjera abortlova til «landets lov», dersom han vinn valet i haust. Roe mot Wade-avgjerda frå 1973 sikra retten til sjølvbestemt abort i USA. I 2022 fjerna Høgsterett i USA den føderale retten til fri abort.

NRK - 26 apr 24 kl. 10:22

Blinken møtte Kinas president

Den kinesiske Presidenten Xi Jinping møtte fredag USAs utanriksminister Antony Blinken i Beijing fredag, ifølge kinesiske statlege medium, melder AFP. Blinken møtte tidlegare på dagen også Kinas utanriksminister Wan Yi. Møtet varte i over fire og ein halv time.

NRK - 25 apr 24 kl. 11:51

Macron: – Europa kan dø

– Europa er dødelig. Europa kan dø, advarer Emmanuel Macron i en tale om Europas framtid ved Sorbonne-universitetet. Den franske Presidenten mener Europa ikke lenger kan delegere sin sikkerhet til USA.

NRK - 25 apr 24 kl. 05:11

Mauritanias president ønsker gjenvalg

Mauritanias president Mohamed Ould Ghazouani kunngjorde onsdag at han stiller til gjenvalg for en andre periode når landet holder valg i juni. Ghazouani har styrt Mauritania siden 2019 og har bidratt til stabiliteten i Sahel-regionen, som sliter med økende jihadisme. Grunnloven tillater 67-åringen å stille til valg for ytterligere en femårsperiode.

NRK - 04 apr 24 kl. 04:30

Mistillitsforslag mot Perus nye regjering avvist

Nasjonalforsamlingen i Peru har gitt tillit til den nye regjeringen til president Dina Boluarte. Presidenten står for tiden midt i «Rolex-skandalen». Et flertall på 70 stemmer i avstemningen onsdag ga grønt lys for at statsminister Gustavo Adrianzén skal få fortsette i posten som han overtok i forrige måned.

VG - 24 apr 24 kl. 10:41

Barcelona-Presidenten etter VAR-kontrovers: – Vil ha omkamp

Joan Laporta mener en eventuell feilaktig annullering mot Real Madrid kan rettferdiggjøre en omkamp..

NRK - 23 apr 24 kl. 19:16

Aktor ba dommeren bøtelegge Donald Trump

Påtalemyndigheten i den såkalte hysjpengesaken ba tirsdag dommeren om å gi Donald Trump en bot på 10.000 dollar for angivelig brudd på munnkurven han er ilagt. Den tidligere Presidenten har ikke lov til å snakke offentlig om folk som har noe med saken å gjøre, som mulige vitner og juryen.

NRK - 20 apr 24 kl. 22:58

Fordømmer USAs militærstøtte til Israel

Det palestinske presidentskapet sa lørdag at godkjennelsen av milliarder av dollar i ny militærhjelp til Israel markerer en aggresjon mot det palestinske folk. Det melder Reuters. Lørdag stemte Representantenes hus i den amerikanske kongressen for å gi enorme beløp i støtte til Ukraina, Israel og Taiwan.

NRK - 20 apr 24 kl. 10:36

Espen Barth Eide etter Ukrainabesøk: – En skjebnetid for hele Europa

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) har denne uken vært i Ukraina, hvor han har møtt både president Zelenskyj og andre ukrainske tjenestemenn. Han forteller om en enorm kampvilje hos ukrainske styrker – men sier Presidenten er bekymret for at flere ukrainske frontlinjer vil måtte gi tapt for russiske fremstøt de neste ukene. – Russland presser voldsomt på den lange frontlinjen, med stor vilje for å oppleve egne tap, sier Barth Eide til NRK.

NRK - 18 apr 24 kl. 20:05

Polakk mistenkt for planlagt Zelenskyj-attentat

I Polen er en mann pågrepet, mistenkt for å hjelpe russisk militær etterretning med å planlegge et attentat mot den ukrainske Presidenten, Volodymyr Zelenskyj. Ifølge den polske statsadvokaten skal informasjonen han ha delt dreie seg om sikkerheten ved Rzeszów-Jasionka internasjonale flyplass (NTB)..

NRK - 17 apr 24 kl. 14:00

Hamas-leder skal møte Erdogan

Hamas-toppen Ismail Haniyeh skal besøke Tyrkia i helgen for å møte president Recep Tayyip Erdogan. Tyrkiske NTV meldte først om møtet. Siden har Erdogan bekreftet meldingen, skriver AFP.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com