Merkel

Mandag, 14 Juni, 18:04

Nyheter om Merkel

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - I førrgår: 16:48

Merkel og Biden i møte

Angela Merkel og Joe Biden møtte hverandre for en prat på siden av G7-toppmøtet i Cornwall lørdag. Det var første gang de møttes ansikt til ansikt. På grunn av koronapandemien har Merkel og Biden ikke kunnet møte hverandre ansikt til ansikt før nå.

NRK - Igår: 14:22

Merkel roser Biden

Tysklands statsminister Angela Merkel sier USAs president Joe Biden sørget for nytt momentum under helgens G7-møte i Carbis Bay i Storbritannia, som avsluttes søndag. – Det er ikke slik at verden ikke lenger har problemer fordi Joe Biden er valgt som president i USA, sier Merkel. – Men vi kan jobbe med løsninger til disse problemene med et nytt momentum.

NRK - 20 mai 21 kl. 13:19

Merkel: Hamas må inkluderes

Tysklands statsminister Angela Merkel sier at «indirekte samtaler» med Hamas er avgjørende for å få til en avtale om våpenhvile i Midtøsten. Hun bemerket at Egypt og andre arabiske land allerede har hatt flere diskusjoner med den væpnede palestinske gruppen, som står på USAs og EUs terrorliste. – Selvfølgelig må Hamas inkluderes, uten dem vil det ikke bli våpenhvile, sa Merkel..

NRK - 11 juni 21 kl. 13:39

Merkel møter Biden 15. juli

Tysklands statsminister Angela Merkel skal besøke Det hvite hus og president Joe Biden 15. juli. Ifølge pressetalsperson Jen Psaki i Det hvite hus er koronapandemien og klimaendringene blant temaene som skal diskuteres på møtet..

NRK - 05 juni 21 kl. 16:58

Merkel ønsker konkrete tiltak

Tysklands statsminister Angela Merkel sier hun håper at klimatoppmøtet i Glasgow vil føre fram til konkrete tiltak. – Parisavtalen viser oss hvordan vi kan begrense global oppvarming til et nivå som kan tolereres, sier den tyske statsministeren lørdag, i forbindelse med en forberedende konferanse som nå er i gang i Bonn. – Klimatoppmøtet må gi ny drivkraft til konkrete tiltak, sa hun, ifølge NTB..

NRK - 31 mai 21 kl. 18:41

Krever spionasjesvar fra USA

Angela Merkel og Emmanuel Macron krever forklaring fra USA og Danmark etter avsløringene om spionasje mot flere europeiske politikere. – Dette er ikke akseptabelt mellom allierte, og enda mindre akseptabelt mellom allierte og europeiske partnere, sier Frankrikes president Emmanuel Macron i en uttalelse mandag. Tysklands statsminister Angela Merkel sier hun stiller seg bak Macrons uttalelse..

NRK - 26 mai 21 kl. 16:22

Merkel i møte med al-Sisi

Forbundskansler i Tyskland, Angela Merkel, snakket onsdag med Egypts president Abdel Fattah al-Sisi om våpenhvilen mellom Israel og Hamas. Det var enighet om at våpenhvilen må stabiliseres. Det var Egypt som hjalp partene å mekle frem våpenhvilen, som trådte i kraft forrige fredag..

NRK - 16 april 21 kl. 15:18

Merkel har fått første vaksinedose

Tysklands forbundskansler Angela Merkel har fått første dose med koronavaksine. 66 år gamle Merkel fikk som planlagt vaksinen fra AstraZeneca, som Tyskland bare gir til personer over 60 år. En tredel av alle tyskere skal få tilbudt vaksine før juni..

NRK - 18 mai 21 kl. 15:32

Merkel ber om våpenhvile

Tysklands statsminister Angela Merkel og Jordans kong Abdullah oppfordrer til en snarlig våpenhvile i konflikten mellom Israel og palestinske Hamas. Det opplyser Merkels talsmann etter at de to hadde en videosamtale tirsdag. Også Tysklands utenriksminister Heiko Maas har bedt om våpenhvile mellom Israel og Hamas.

NRK - 06 mai 21 kl. 17:44

Merkel ber rike land satse på klima

Statsminister Angela Merkel ber industrialiserte land om ikke å la de enorme kostnadene ved pandemien svekke klimainnsatsen. – Det vil bli en enorm oppgave, sa hun..

NRK - 28 april 21 kl. 21:16

Fikk europeisk sinti- og rompris

Tysklands forbundskansler Angela Merkel er tildelt sinti- og romfolkets europeiske borgerrettspris. Merkel anser prisen som en oppfordring til å fortsette arbeidet for minoritetenes interesser. Hun fremhevet at fordommer og diskriminering mot minoriteter i Tyskland er en skam.

NRK - 29 mai 21 kl. 13:03

Misfornøyde med pandemirespons

Drøyt annenhver tysker er misfornøyd med måten myndighetene har taklet koronapandemien på, viser en meningsmåling. 24 av de spurte i en meningsmåling YouGov har utført for DPA, sier at de er «svært misfornøyde» med måten statsminister Angela Merkel og den tyske regjeringen har håndtert pandemien. 30 prosent sier at de er «ganske misfornøyde».

NRK - 27 mai 21 kl. 20:49

Tyskland vil vaksinere barn i juni

Barn over 12 år kan få koronavaksine i Tyskland fra og med 7. juni, melder NTB. Beslutningen avhenger av at EU godkjenner Pfizer/BioNTech-vaksinen for unge i alderen 12–15 år.

NRK - 27 mai 21 kl. 13:22

Strømkabel mellom Norge og Tyskland

Den første strømkabelen mellom Norge og Tyskland er offisielt åpnet. Statsministrene Erna Solberg og Angela Merkel sto for torsdagens offisielle åpning. Statsminister Erna Solberg (H) sa at kabel vil være til nytte for både Norge og Tyskland..

E24 - 27 mai 21 kl. 12:41

Åpner norsk-tysk kraftkabel: – Dette er en stor dag

Torsdag åpner statssjefene Angela Merkel og Erna Solberg verdens lengste undersjøiske strømkabel, norsk-tyske Nordlink..

E24 - 27 mai 21 kl. 09:11

60.000 tonn kabel sender billig norsk vannkraft ut av landet

I dag vrir Solberg og Merkel på bryteren:.

Aftenposten - 27 mai 21 kl. 09:13

60.000 tonn kabel sender billig norsk vannkraft ut av landet

I dag vrir Solberg og Merkel på bryteren:.

VG - 26 mai 21 kl. 17:49

Norsk og tysk kraft kobles sammen i omstridt kabel

Norge tar et nytt steg mot å bli Europas batteri når den nye strømforbindelsen med Tyskland offisielt åpnes av Erna Solberg (H) og Angela Merkel torsdag..

NRK - 26 mai 21 kl. 16:33

Norsk og tysk kraft kobles sammen

Norge tar et nytt steg mot å bli Europas batteri når den nye strømforbindelsen med Tyskland, kjent som NordLink, offisielt åpnes av Erna Solberg (H) og Angela Merkel torsdag. NordLink strekker seg 623 kilometer fra Agder til Schleswig-Holstein.

NRK - 19 mars 21 kl. 19:55

Klar til å bestille Sputnik V

Tyskland vil bestille den russiske Sputnik V-vaksinen dersom den blir godkjent av Det europeiske legemiddeltilsynet (EMA), sier statsminister Angela Merkel. Merkel legger til at Tyskland vil kunne sikre seg forsyninger av vaksinen selv om andre EU-land ikke vil det. – Min mening har i lengre tid vært at vi bør bruke alle vaksiner som er godkjent av EMA, sa hun på en pressekonferanse etter et møte med flere delstatsministre i dag.

E24 - 25 mai 21 kl. 06:30

EU stenger luftrommet for hviterussiske flyselskap

EU-toppmøtet har vedtatt at hviterussiske flyselskap verken skal få bruke flyplasser i EU-land eller europeisk luftrom. Forklaringen beskrives av Tysklands statsminister Angela Merkel som «helt usannsynlig». Protasevitsjs far Dimitrij har uttalt at han er overbevist om at operasjonen ikke bare involverte den hviterussiske sikkerhetstjenesten.

Aftenposten - 24 mai 21 kl. 22:29

Alt lå til rette for en historisk avtale. Så gjorde Kinas leder noe som fikk enorme konsekvenser.

EU advarer nå mot en «totalitær trussel» fra Kina. Det er et stort nederlag for Angela Merkel – og kanskje for Erna….

Aftenposten - 21 april 21 kl. 15:35

Han er ettersøkt for milliardsvindel. Nå må Angela Merkel svare på hvorfor hun hjalp selskapet hans.

Kreditorene sitter igjen med et tap på 32 milliarder kroner. Nå må forbundskansler Angela Merkel forklare hvordan hun….

NRK - 24 mai 21 kl. 11:30

Macron vil gi WHO meir makt

Frankrikes president Emmanuel Macron vil gi WHO makt til å besøke land og samle inn informasjon om store utbrot som kan utvikle seg til pandemiar. Saman med den tyske forbundskanslaren Angela Merkel foreslår han å styrke WHO økonomisk og støtta eit forslag om å lage ein internasjonal avtale for å hindre pandemiar..

NRK - 15 april 21 kl. 14:22

Merkel får AstraZeneca-vaksine

Tysklands forbundskansler Angela Merkel skal få en dose med AstraZeneca-vaksine i morgen. Hun er 66 år og helsevesenet har nå startet vaksineringen av hennes alsdergruppe, melder Die Welt..

NRK - 09 april 21 kl. 12:09

Tyskland vil stramme inn nasjonalt

Regjeringen i Tyskland og delstatene er enige om å stramme inn koronaloven i landet. Det sier en talsperson for forbundskandsler Angela Merkel, ifølge AFP. – Tyskland er midt i den tredje bølgen, så den føderale regjeringen og delstatene er enige om et lovtillegg.

NRK - 30 mars 21 kl. 23:02

Mener vaksinestans skaper tillit

Tysklands beslutning om å stanse bruken av AstraZenecas koronavaksine på personer under 60 år, er tillitvekkende, mener statsminister Angela Merkel. – Tillit kommer fra visshet om at enhver mistanke, ethvert tilfelle (av mulige bivirkninger) vil bli undersøkt, sier Merkel..

NRK - 28 mars 21 kl. 21:44

Strengere tiltak i Tyskland

Det kan bli aktuelt med strengere koronatiltak for å bremse koronasmitten i Tyskland. Forbundskansler Angela Merkel sier søndag kveld at hun ikke er overbevist om at dagens tiltak er nok for å bremse den tredje smittebølgen i landet. Merkel sier at ikke alle delstatene tar smitten alvorlig nok, og at de ikke har mye tid å reagere på.

NRK - 25 april 21 kl. 15:31

EU lover hjelp til India

EU forbereder seg på å gi India hjelp raskt, sier EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen. Landet er inne i den verste smittebølgen så langt i pandemien. Også Tysklands kansler Angela Merkel sier de vil gi krisehjelp..

NRK - 23 mars 21 kl. 02:50

Merkel rår frå påske utanlands

Forbundskanslar Angela Merkel seier at smittesituasjonen i Tyskland er svært alvorleg, og at ingen må møtast i grupper over fem privat. Ho rår frå utanlandsreiser, og ber tyske kyrkjer om å halde alle påskegudstenester digitalt i år..

VG - 21 april 21 kl. 18:52

Grønt skifte i Tyskland: Hun kan bli den neste Merkel

Det er verdt å merke seg navnene Armin Laschet og Annalena Baerbock. Han blir trolig Tysklands neste forbundskansler. Hun er en ny stjerne i tysk politikk..

NRK - 13 feb. 21 kl. 13:18

Merkel minnes drapsofre i Hanau

Tysklands forbundskansler Angela Merkel oppfordrer til videre kamp mot rasisme, snart ett år etter massedrapene i byen Hanau. – Rasisme er gift, hat er gift, sier Merkel i en video der hun navngir og hedrer de ni ofrene..

NRK - 20 april 21 kl. 13:25

Laschet kan bli ny forbundskansler

CDU-leder Armin Laschet blir de tyske regjeringspartienes kandidat til forbundskansler ved valget til høsten. CSU-leder Markus Söder har erkjent nederlaget. Angela Merkel går av etter 15 år som forbundskansler, hun har representert CDU..

NRK - 20 april 21 kl. 10:31

Tyskland bekymret for Navalnyj

Tyske myndigheter er svært bekymret for helsetilstanden til den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj, det sier forbundskansler Angela Merkel. Hun sier de presser på for å få Russland til å gi den sultestreikende Navalnyj nødvendig behandling..

NRK - 19 april 21 kl. 03:37

Ikke enige om kansler-kandidat

De to tyske partiene CDU og CSU er ikke blitt enige om en kandidat til å overta etter forbundskansler Angela Merkel. Søndag utløp fristen de hadde satt. Partiene har i lengre tid kranglet om hvem som skal være deres felles kandidat ved valget til høsten..

NRK - 18 april 21 kl. 11:25

Tyskland minnes pandemiofre

Tyskland holder søndag nasjonale minneseremonier for de nær 80.000 tyskerne som har mistet livet etter å ha fått påvist koronasmitte. Forbundskansler Angela Merkel og president Frank-Walter Steinmeier skal delta på to seremonier..

NRK - 11 april 21 kl. 16:01

Söder vil bli Merkels etterfølger

I september er det valg i Tyskland. Markus Söder, som leder det borgerlige partiet CSU i Bayern, erklærer seg som kandidat til å bli ny statsminister etter Angela Merkel..

NRK - 26 jan. 21 kl. 08:14

Biden kontaktet Merkel

President Joe Biden har snakket med Tysklands forbundskansler Angela Merkel på telefon, og lover bedring i forholdet mellom landene, som skrantet under Trump. Merkel er en av flere allierte ledere Biden har kontaktet for å gi USAs diplomati ny kurs..

NRK - 31 mars 21 kl. 07:18

CDU med dårlige målinger

Det tyske regjeringspartiet CDU sliter med dårlige målinger, melder TT. Siden mars 2020 har unionen CDU/CSU mistet støtte fra hver tredje velger, viser snittet av flere meningsmålinger. Forbundskansler Angela Merkel har varslet at hun gir seg som partileder etter valget i høst..

NRK - 31 mars 21 kl. 03:38

Diskuterte Sputnik-vaksinen

Tysklands regjeringssjef Angela Merkel, Frankrikes president Emmanuel Macron og Russlands president Vladimir Putin har diskutert Sputnik-vaksinen. De tre lederne diskuterte den russiske vaksinen i et videomøte tirsdag, opplyser Merkels talsmann Steffen Seibert. I en uttalelse fra Moskva heter det at trioen diskuterte muligheten for felles produksjon og distribusjon av Sputnik V-vaksinen i EU-land.

NRK - 30 mars 21 kl. 22:05

Vil påvirke vaksineringsprosessen

Begrensingen av AstraZeneca-vaksinen i Tyskland gjør at vaksineringsprosessen går saktere, sier forbundskansler Angela Merkel. Enkelte byer og delstater i Tyskland stanser foreløpig bruken av vaksinen. Onsdag skal det holdes et møte om bivirkningene av AstraZeneca..

NRK - 22 jan. 21 kl. 02:37

Merkel vil samarbeide om Sputnik

Tysklands regjeringssjef Angela Merkel tilbyr Russland samarbeid med koronavaksinen Sputnik V, på betingelse av at den blir godkjent i EU. Merkel tilbyr Russland støtte fra det tyske legemiddelverket Paul-Ehrlich-Institut i godkjenningsprosessen..

NRK - 28 mars 21 kl. 23:34

Ber delstatene droppe lettelser

Tysklands forbundskansler Angela Merkel ber landets 16 delstater om å respektere koronatiltakene de er blitt enige om for å hindre smittespredning. Tysklands føderale system kan hver stat bestemme regler selv, og noen har på tross av kritikk begynt å gjenåpne..

E24 - 23 mars 21 kl. 07:10

Tyskland forlenger nedstengingen til 18. april

Statsminister Angela Merkel og lederne av landets delstater har blitt enige om å forlenge nedstengingen av Tyskland til 18. april..

NRK - 23 mars 21 kl. 05:45

Tyskland forlenger nedstenging

Forbundskanslar Angela Merkel og leiarane for dei tyske delstatane er samde om å forlenge nedstenginga til 18. april. Fem dagar i påska blir det full nedstenging der folk blir bedne om å halde seg heime..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt