DPA

Lørdag, 15 Mai, 00:07

Nyheter om DPA

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 10 mai 21 kl. 05:40

Voldelige protester i Irak

Etter drapet på en regjeringskritisk aktivist var det søndag voldelige protester ved Irans konsulat i den irakiske byen Karbala. Demonstranter stormet området rundt konsulatet og satte fyr på deler av bygget, skriver nyhetsbyrået DPA. Opptøyene skjer dagen etter at den irakiske aktivisten Ihab Jawad ble skutt og drept av ukjente gjerningspersoner utenfor sitt hjem i byen, ifølge politiet.

NRK - 10 mai 21 kl. 05:40

Valdelege protestar i Irak

Etter drapet på ein regjeringskritisk aktivist var det sundag valdelege protestar ved Irans konsulat i den irakiske byen Karbala. Demonstrantane storma området rundt konsulatet og sette fyr på bildekk og deler av bygninga, skriv nyheitsbyrået DPA. Opptøyane kom dagen etter at den irakiske aktivisten Ihab Jawad vart skoten og drepen av ukjende gjerningsmenn utanfor heimen sin i byen, ifølgje politiet.

NRK - 09 mai 21 kl. 12:01

Vannkanoner mot feiring i Brussel

Politiet i Brussel brukte vannkanoner for å få feirende innbyggere til å forlate feiringer på to torg i natt. For første gang på seks måneder tillot Belgia at folk var ute om natten, og på flere fester i hovedstaden sto folk tett i tett, melder DPA..

NRK - 08 mai 21 kl. 00:37

11 barn døde da flom tok hus

Elleve barn døde da en flom ødela Bulahuubey-nabolaget i den somaliske hovedstaden Mogadishu, opplyser politiet. I en familie døde alle fem barn da huset de bodde i, ble tatt av flomvannet som raskt strømmet inn, sier politibetjent Mohamed Dahir til nyhetsbyrået DPA. – Jeg har mistet alle barna mine i dag.

NRK - 02 mai 21 kl. 18:55

Tre israelere såret på Vestbredden

Tre israelere ble skadet på Vestbredden søndag etter at det ble avfyrt skudd fra en varebil, ifølge den israelske hæren. To skal være skadet, melder nyhetsbyrået DPA..

NRK - 29 april 21 kl. 13:01

Flere fullvaksinerte enn smittede

Det er nå flere fullvaksinerte mennesker i Europa enn det offisielle tallet på smittede siden pandemien startet, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO). Det melder DPA. Det er gått 462 dager siden det første tilfellet av koronasmitte ble registrert i Europa.

NRK - 29 april 21 kl. 11:08

Mener to land sprer feilinformasjon

EU beskylder Russland og Kina for å spre feilinformasjon om vaksiner i EU, melder DPA. EU mener de to landene driver intens promotering av sine egne vaksiner, samtidig som de forsøker å undergravie tilliten til vestlige vaksiner, EUs institusjoner og europeiske vaksinestrategier. – Både Russland og Kina bruker statsstyrte medier, eksterne medienettverk og sosiale medier – inkludert offisielle kontoer knyttet til diplomatiet – for å oppnå disse målene, heter det i en rapport fra EUs utenrikstjeneste.

NRK - 23 april 21 kl. 11:11

5 millioner fullvaksinert i Israel

I Israel har fem av de ni millioner innbyggerne fått andre dose koronavaksine, melder DPA. Samtidig som vaksinetallet øker begynner myndighetene gradvis å lette på tiltakene. Det gjelder særlig for de fullvaksinerte eller folk som har vært smittet..

NRK - 22 april 21 kl. 07:30

Savna ubåt trolig på 700 meters dyp

Ubåten som det indonesiske forsvaret mista kontakten med på onsdag, ligger trolig på 700 meters dyp nord for Bali. Det opplyser en talsmann for marinen, ifølge DPA. Fire krigsskip deltar i letinga etter ubåten med 53 mennesker ombord..

NRK - 18 april 21 kl. 16:07

Oppgitt over tyske demonstrasjoner

Tysk politi har brukt store ressurser på ulovlige demonstrasjoner mot koronatiltakene i helgen, melder DPA. Bare i Stuttgart fikk 700 bøter. – Vi må ta vare på hverandre, og ikke sløse med politiets tid, sier innenriksministeren i Baden-Württemberg..

NRK - 18 april 21 kl. 06:10

Tyskland vil gi asyl til afghanere

Tyskland bør gi asyl til afghanere som har bistått under krigen i Afghanistan, mener forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer. Regjeringen jobber med å finne ut hvordan man kan få fortgang i å godkjenne slike søknader, sier hun til DPA..

NRK - 09 april 21 kl. 09:36

Begraver truser i vitenskapens navn

2000 sveitsiske underbrukser skal ofres på vitenskapens alter og graves ned for å undersøke jordsmonnet, melder DPA. Frivillige får tilsendt to bomullsunderbukser som skal graves ned for å se hvor raskt de brytes ned av mikroorganismer i jordsmonnet..

NRK - 04 april 21 kl. 21:05

Avviser åtak på sivile

Den ukrainske hæren avviser skuldingar frå prorussiske separatistar aust i landet om å stå bak eit åtak som tok livet av ein femåring. – Dei væpna styrkane rettar aldri våpen mot sivile, seier ein talsperson for hæren til nyheitsbyrået DPA..

NRK - 02 april 21 kl. 13:22

Én død og fire skadd i sykehusbrann

Én person mistet livet og tre er alvorlig skadd etter en brann i et sykehus i Berlin i Tyskland, melder DPA. Brannvesenet rykket ut til brannen i firetiden natt til fredag. Det er foreløpig ikke kjent hva som forårsaket brannen..

NRK - 02 april 21 kl. 10:07

Vil ha plastforbud i kosmetikk

Greenpeace Tyskland øker presset mot regjeringen og ønsker nå et forbud mot mikroplast i kosmetikk, melder DPA. Organisasjonen har funnet mikroplast i tre av fire prøver fra velrenommerte kosmetikkmerker. Forsøk på å samarbeide med kosmetikkindustrien om frivillig fjerning av plast har feilet, ifølge Greenpeace..

NRK - 01 april 21 kl. 12:51

Skjerper smittevernet i Berlin

Berlin skjerper koronarestriksjoner. Fra fredag vil folk kun få lov til å oppholde seg utendørs alene eller i par fra klokka 21.00-5.

NRK - 29 mars 21 kl. 18:37

Johnson & Johnson ankommer i april

De første leveransene av koronavaksinen til Johnson & Johnson ankommer Europa i midten av april. Tyskland mottar 256.800 doser av vaksinen i løpet av uken som begynner 12.

NRK - 29 mars 21 kl. 18:37

Janssen-vaksinen ankommer i april

De første leveransene av koronavaksinen til Janssen ankommer Europa i midten av april. Tyskland mottar 256.800 doser av vaksinen i løpet av uken som begynner 12.

NRK - 14 feb. 21 kl. 11:08

DPA: Nato blir i Afghanistan

Nato vil fortsette sitt oppdrag i Afghanistan inntil videre, sier kilder i forsvarsalliansen til nyhetsbyrået DPA. Under et forsvarsministermøte til uka vil det ikke bli tatt noen beslutning om å trekke tilbake de 10.000 soldatene, ifølge kildene..

NRK - 22 mars 21 kl. 13:21

Brann i rohingyaleir i Bangladesh

Det har brutt ut brann i en flyktningleir ved Cox's Bazar i Bangladesh som huser hundretusener av rohingyaflyktninger fra Myanmar, melder DPA. Det er ikke klart hvor stor brannen er..

NRK - 22 mars 21 kl. 11:38

Funnet i live 16 år etter tsunamien

En politimann som var antatt død etter tsunamien i Indiahavet i 2004, er funnet i live på en psykiatrisk institusjon i Aceh i Indonesia, melder DPA. Han forsvant da politiposten hans ble tatt av tsunamien. Det er ikke klart hvordan han endte på institusjonen..

NRK - 22 mars 21 kl. 10:35

Minst 40 drept i angrep i Niger

Minst 40 personer er drept i flere angrep mot landsbyer i Niger, nær grensen til Mali, ifølge myndighetene. Det er foreløpig ikke kjent hvem som står bak angrepet, melder DPA. Niger og Sahel-regionen har i flere år vært herjet av et jihadistopprør..

NRK - 21 mars 21 kl. 16:09

Vurderer å ansette mangfoldssjef

Det britiske kongehuset vurderer å ansette en person med spesielt ansvar for mangfold etter kontroversen med prins Harry og hertuginne Meghan, melder DPA. – Det trengs å gjøre mer for å ta tak i dette temaet, medgir en ikke navngitt kilde i kongehuset..

NRK - 21 mars 21 kl. 09:49

Åpner for konsert med negativ test

Berlinfilharmonien spilte lørdag kveld for så mye som 1000 personer. Konserten er en del av et pilotprosjekt der Berlin åpner kulturarrangementer for publikummere som har testet negativt for korona, melder DPA. Utenfor konserthallen ble det satt opp en hurtigteststasjon.

NRK - 18 mars 21 kl. 16:47

Forlenger husarrest

Det blir forlenget husarrest fram til sommeren for flere av støttespillerne til opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj. Det besluttet en domstol i Moskva torsdag, melder DPA. De ble arrestert under demonstrasjonene mot fengslingen av Navalnyj..

NRK - 18 mars 21 kl. 15:38

13 har fått blodpropp i Tyskland

Totalt 13 personer mellom 12 og 63 år fikk blodpropp etter å ha tatt AstraZeneca-vaksinen i Tyskland. Det opplyser det tyske helsedepartementet torsdag, ifølge DPA. Av disse har tre dødd.

NRK - 12 mars 21 kl. 18:26

Usikkert når EU får vaksine

EU regner med at Johnson & Johnson-vaksinen vil bli forsinket. Den belgisk-amerikanske vaksinen påvirkes av strenge amerikanske eksportregler. Usikkerhet om dette gjør det vanskelig å si når vaksinen kommer.

NRK - 12 mars 21 kl. 12:20

Sju drept i antatt IS-angrep i Irak

Sju personer fra samme familie er drept nord i Irak i et angrep som det antas at ekstremistgruppa IS står bak. Det melder nyhetsbyrådet DPA. I 2017 erklærte den irakiske regjeringen at de hadde overvunnet IS.

NRK - 10 mars 21 kl. 16:25

Netanyahu skal besøk Emiratene

Israels statsminister Benjamin Netanyahu skal besøke De forente arabiske emirater på torsdag, melder DPA. Han er den første israelske lederen som noensinne gjør dette. Det er seks måneder siden landene etablerte de første diplomatiske båndene..

NRK - 10 mars 21 kl. 15:07

Chile vaksinerer raskere enn Israel

Chile har passert Israel som landet med høyest vaksineringstempo, ifølge DPA. Nye tall viser at Chile i gjennomsnitt har satt 1,08 doser per dag per 100 innbygger i løpet av de siste sju dagene. Israel ligger på 1,03..

NRK - 06 mars 21 kl. 20:13

120 skal være drept i Jemen

Regjeringsvennlige styrker har drept minst 120 houthiopprørere i kamper om Marib-provinsen i Jemen det siste døgnet, opplyser kilder i regjeringshæren til DPA. Det oljerike området er det siste i nord hvor den saudistøttede regjeringen står sterkt..

NRK - 06 mars 21 kl. 05:55

20 drept i Somalia-angrep

Minst 21 mennesker ble drept og over 30 skadd i et bombeangrep mot en populær restaurant i Somalias hovedstad Mogadishu. Alle ofrene var sivile, opplyser politiet til nyhetsbyrået DPA..

NRK - 04 mars 21 kl. 16:13

EU blokkerer vaksineeksport

EU har stanset eksporten av 250.000 AstraZeneca-vaksinedoser fra Italia, som etter planen skulle til Australia. Det melder nyhetsbyrået DPA.

NRK - 03 mars 21 kl. 21:50

Trolig forlenget tysk nedstenging

Tysklands forbundskansler Angela Merkel og delstatenes regjeringssjefer er foreløpig enige om å forlenge nedstengningen av landet til 28. mars, ifølge nyhetsbyrået DPA. Det pågår fremdeles samtaler om hvordan man kan lette på restriksjonene..

NRK - 28 feb. 21 kl. 16:10

Hjemmetest for britiske skolebarn

Britiske familier med skolebarn skal få gratis utstyr til å ta koronatest hjemme, melder DPA. Det blir ikke obligatorisk, men både voksne og barn får utstyr til å teste to ganger i uka. De som får positivt svar på hurtigtesten må så ta en vanlig test..

NRK - 27 feb. 21 kl. 20:34

Sammenstøt under koronaprotester

Flere ble arrestert under kraftige sammenstøt mellom politi og demonstranter i Dublin lørdag, melder DPA. Hundrevis hadde møtt fram for å protestere mot nedstengning og andre koronatiltak som ble innført i Irland etter smitteøkningen etter jul..

NRK - 27 feb. 21 kl. 16:54

Frykter ny tysk smittetopp i april

Tyske eksperter frykter at koronasmitten om ikke lenge kan bli like alvorlig som før jul etter hvert som mer smittsomme varianter sprer seg, melder DPA. Thorsten Lehr ved Saarland-universitetet sier at en tredje smittebølge kan bli like alvorlig som den andre, og at en ny smittetopp kan komme i april..

NRK - 27 feb. 21 kl. 15:54

Nytt jordskjelv i Reykjavik-området

Et nytt merkbart jordskjelv rammet Reykjavik-området på Island lørdag, melder DPA. Skjelvet lørdag hadde en styrke på 5,2, ifølge værtjenesten Vedurstofa. Det har vært flere jordskjelv i området de siste dagene..

NRK - 26 feb. 21 kl. 19:12

Aksjonerte mot nynazistisk nettverk

Ti personer er pågrepet i en politiaksjon mot et nynazistisk nettverk øst i Tyskland, melder DPA. Nettverket er mistenkt for storstilt narkohandel og hvitvasking av penger. Til sammen 500 politifolk var involvert i den lenge planlagte aksjonen..

NRK - 24 feb. 21 kl. 15:14

Okkupert konsulat i Berlin

Rundt ti demonstranter har trengt seg inn i og okkupert det greske konsulatet i Berlin, opplyser DPA. De demonstrerte først utenfor konsulatet til støtte for aktivisten Dimitris Koufontinas, som sitter fengslet i Hellas. Koufontinas er dømt for å ha vært aktiv i den greske bygeriljaen..

NRK - 24 feb. 21 kl. 10:43

Svak vekst i tysk økonomi

Tysk økonomi vokste med 0,3 prosent i fjerde kvartal i fjor, men krympet med 4,9 prosent i 2020 sett under ett, viser tall fra myndighetene. EUs største økonomi ble som mange andre land hardt rammet av koronapandemien, melder DPA..

NRK - 22 feb. 21 kl. 14:09

Enige om sanksjoner mot Russland

EUs utenriksminister er blitt enige om nye sanksjoner mot Russland etter fengslingen av regimekritikeren Aleksej Navalnyj, sier kilder til nyhetsbyrået DPA..

NRK - 22 feb. 21 kl. 06:27

Taliban vil ikke ha utsettelse

Taliban avviser på det sterkeste en mulig utsettelse av tilbaketrekningen av USAs og Natos styrker i Afghanistan, ifølge DPA. Generalsekretær Jens Stoltenberg sier Natos tilbaketrekning er avhengig av at Taliban demper volden og forhandler om fred..

NRK - 16 feb. 21 kl. 15:11

30 mafia-mistenkte pågrepet

Italiensk politi har pågrepet 30 personer som er mistenkt for å være medlemmer av mafianettverket 'Ndrangheta, melder DPA. Alle de pågrepne er siktet for tilknytning til internasjonal narkotikahandel, utpressing og ulovlig våpenoppbevaring..

NRK - 16 feb. 21 kl. 14:29

Svakt BNP-fall i eurosonen

Eurolandenes bruttonasjonalprodukt (BNP) gikk ned med 0,6 prosent i siste kvartal i fjor, melder DPA. Nedgangen er litt bedre enn tidligere anslått, viser et estimat fra Eurostat. Likevel er det svakere enn oppgangen på 12,4 prosent i tredje kvartal..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt