Kommune

Sunday, 04 December, 12:44

Nyheter om Kommune

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 17 aug 22 kl. 13:48

Derfor streiker lærerne

Lærere streiker. Og fra mandag blir streiken større.Hva er de uenige om.

NRK - 08 sep 22 kl. 19:00

Tilrår at Kinn Kommune held fram som samla Kommune

Statsforvaltaren tilrår at Kinn Kommune held fram. Vedtaket i Kommunestyret veg tungt, skriv Statsforvaltar Liv Signe Navarsete til Kommunal- og distriktsdepartementet, og tilrår at Kinn Kommune held fram som samla Kommune. Det skriv Fjordenes Tidende.

NRK - 19 sep 22 kl. 13:03

Tolga Kommune erkjenner ikke noe ansvar for brødre-behandling

I forliket som ble inngått mellom Tolga Kommune og Holøyen-brødrene, erkjenner ikke Kommunen noe ansvar for behandlingen de to brødrene fikk. Men Tolga Kommune beklager at det kan ha blitt begått visse feil som har vært belastende for brødrene. Det kommer fram i avtalen som NRK har fått tilgang til.

NRK - 26 nov 22 kl. 20:07

15 til 20 hus evakueres nær lyngbrann i Åfjord i Trøndelag

– Vi beslutter en evakuering i denne stund, for 15–20 hus. Så håper vi i det lengste at brannen ikke når så langt, sier rådmann i Åfjord Kommune Per Johansen til NTB ved 18-tiden. Boligene som blir evakuert, ligger i Myrliveien på Hongsand, i Åfjord Kommune.

Klartale - 22 nov 22 kl. 15:45

Dette er Oslo sin gave til britene

– Dette er en viktig tradisjon, som har litt ekstra betydning nå. Det sier Oslo-ordfører Marianne Borgen til nyhetsbyrået NTB.Hvert år siden 1947 har Oslo Kommune sendt julegran til London.

NRK - 15 nov 22 kl. 20:25

Sande Kommune setter ned formuesskatten

Sande Kommune på Søre Sunnmøre vedtok i dag å sette ned formuesskatten med virkning fra 1. januar 2023 til fem promille. De vedtok også at de fra 1.

Klartale - 30 nov 22 kl. 06:30

Noen må tjene på at du kjøper brukt

Bærekraft, gjenbruk, ombruk, redesign og reparasjon. Alle er ord som er knyttet til vårt forbruk og klima og miljø. Det er trendy å være mer miljø-bevisst.

Klartale - 30 nov 22 kl. 06:00

Dine gamle ting er både butikk og gjenbruk

Det skulle egentlig vært kastet, alt det du ser. Det sier Desiree Hagman, nesten sjokkert av sine egne ord. Asker Kommune har satt henne til å drive gjenbruks-senteret Omigjen i Slemmestad.

Klartale - 14 nov 22 kl. 14:20

Henlegger saken mot Gjerdrum Kommune

Et stort skred tok livet av ti personer og et ufødt barn. Politiet siktet Gjerdrum Kommune etter skredet. Det ble henlagt som intet straffbart forhold.

NRK - 24 nov 22 kl. 07:20

Bodø får 47 koronamillioner

Bodø Kommune får 47 millioner kroner fra regjeringa som plaster på såret etter koronapandemien. Ordfører Ida Pinnerød (Ap) i Bodø sier at de får en del mer enn de ba om innledningsvis. Det har vært harde budsjettforhandlinger i Kommunen i det siste, men Pinnerød understreker at disse pengene ikke kan brukes til daglig drift.

Klartale - 06 sep 22 kl. 06:00

Bor du i Norges beste Kommune?

– Vi er strålende fornøyde, sier Tom Henning Slethei til Klar Tale. Han er ordfører i Sola Kommune. Den ligger i Rogaland på Vestlandet.

NRK - 04 nov 22 kl. 09:42

Bærum Kommune låner penger til idretten

Bæum Kommune låner 20 millioner kroner til idretten, etter at flere idrettslag sliter med å betale regningene sine på grunn av de høye strømprisene. Dette er en midlertidig ordningene for å redde idrettslagene inntil de får utbetalt strømstøtte fra staten. Bærum Kommune er klare på at dette er en rentefritt lån og ikke en støtteordning, skriver Budstikka..

NRK - 1 time siden

Ulv felt i innlandet

En ulvetispe ble søndag formiddag felt i Våler Kommune i Innlandet. Ulven ble skutt i et område som ligger utenfor forvaltningsområdet for ynglende ulv, opplyser lokale lisensfellingsmannskaper til Rovdyr.org.

VG - 5 timer siden

Regjeringen sa nei til «billig-løsning» for Kommune-skilsmisse

Ålesund frykter millionregning for omregistrering av biler og nye IT-avtaler, som de mener i stor grad kunne vært unngått med et kreativt grep. Regjeringen svarte kategorisk nei..

Aftenposten - 15 timer siden

«Horribelt å ødelegge truet norsk natur for å hjelpe skotsk grønt skifte»

Svært mange av norske elvedelta er bygget ned. Nå vil Verdal Kommune fylle igjen rødlistet delta for å skaffe lagerplass….

NRK - 19 timer siden

Ulv felt i Rendalen

Lørdag ettermiddag ble en ulv felt i Rendalen Kommune i Innlandet. Dette bekrefter seniorrådgiver hos Statens naturoppsyn, Erik Ola Helstad, overfor Rovdyr.org.

NRK - Igår: 07:46

Brann i bolig i Holmestrand

Beboerne i et hus i Skoger i Holmestrand Kommune våknet i natt av røykvarsleren. Det viste seg at det hadde begynt å brenne i en skjøteledning som var koblet til et elektrisk produkt. Beboerne er uskadde, men huset fikk brann- og vannskader i kjelleren, og røykskader i de øvrige etasjene.

Aftenposten - Igår: 17:48

Kommuneansatt skal ha underslått verdier til en halv million kroner

En ansatt i Bymiljøetaten i Oslo Kommune har innrømmet økonomisk mislighold. Saken vil bli politianmeldt..

Klartale - I førrgår: 12:03

Undersøker hvorfor bro kollapset

15. august raste Tretten bru i Øyer Kommune. Statens havarikommisjon har sjekket hvordan det skjedde.

NRK - I førrgår: 10:44

Silovegg har sviktet på Romerike

Nødetatene er på vei til Frogner i Lillestrøm Kommune etter melding om at en silo har eksplodert, melder politiet på Twitter. Brannvesenet sier siloen trolig har revna på grunn av overfylling. Det er meldt om personskade, men omfanget på skadene er ukjent.

Aftenposten - I førrgår: 09:43

Gården i Sørkedalen har vært et millionsluk for Oslo Kommune. Nå blir den tvangssolgt.

Etter mer enn 25 år i kamp med Kommunen, må gårdeier Kåre Kristoffersen selge eiendommen i Sørkedalen..

NRK - 17 nov 22 kl. 02:07

Dobbelt så mange millionlønninger i Oslo Kommune

I Oslo Kommune er det 531 ledere som tjener over en million kroner i året. Det er over dobbelt så mange som for to og et halvt år siden. I januar 2020 var det 254 ledere i Kommunen som hadde millionlønn, skriver Aftenposten og viser til et skriftlig svar fra finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG) til bystyret.

Klartale - I førrgår: 08:20

Norsk juletre på plass i London

Juletreet er en gave fra Oslo Kommune. Norge har sendt det hvert år siden 1947. Det er som en takk for Storbritannias hjelp til Norge under andre verdenskrig.

VG - 16 nov 22 kl. 19:37

Stevner Oslo Kommune etter stupeulykke på Sørenga

Geir Kåre Nyland (31) ble lam da han stupte fra bryggen ved Munchmuseet i Bjørvika. Nå har han ved hjelp av advokat Christian Lundin (55) gått til sak mot Oslo Kommune..

VG - 16 nov 22 kl. 15:16

Krever endring – anklager Oslo Kommune

Oslo Kommune blir beskyldt fra flere hold for å være for strenge med å dele ut HC-kort. Kommunen er imidlertid enig med kritikerne i én ting: regelverket må oppdateres..

NRK - I førrgår: 20:51

Drapstrussel stengde Nav-kontor på Kirkenær

Ein drapstrussel retta mot Nav-kontoret på Kirkenær i Grue Kommune førte til ta det omgåande måtte stenge. – Vi fekk torsdag opplyst om at det var ein person som hadde retta ein trussel mot kontoret vårt på Kirkenær. Det var ikkje retta mot ein bestemt person, men mot Nav-kontoret som heilskap, seier Jan Atle Thorvaldsen, leiar hjå Nav Grue til avisa Glåmdalen.

NRK - 01 dec 22 kl. 11:19

Politiet advarer etter flere trafikkulykker

Det siste døgnet har politiet meldt om fire trafikkulykker i Nordland. Ved Novika i Alstahaug har kjørte to biler av vegen torsdags morgen. Politiet meldte først at det dreide seg om én trafikkulykke, men det viste seg at bilene hadde kjørt av veien på samme sted på ulikt tildspunkt.

NRK - 01 dec 22 kl. 09:44

Erklærte seg ikke skyldig

– Ikke skyldig. Det erklærte arkitekt Rune Breili og tidligere byggesaksleder i Tjøme Kommune, Harald Svendsen, da rettssaken mot dem startet i Agder lagmannsrett i dag. Det er andre gang saken behandles av lagmannsretten.

NRK - 30 nov 22 kl. 21:22

Må bruke toalettet som klasserom

Elevar ved Storebø skule i Austevoll Kommune i Vestland må slite med dårleg inneklima og plassmangel. I 2016 blei skulen utvida for å romme elevtalet der. Men same året vedtok politikarane i Kommunen å legge ned ein annan skule, og flytte elevar over til Storebø.

NRK - 15 nov 22 kl. 07:13

Håper stortinget kan løse strømkrisen

Norges Skøyteforbund og Hamar Kommune prøver å få Stortinget med seg på å sikre strømstøtte til is i Vikingskipet. Hamar Kommune har ikke råd til å bruke 20 millioner kroner på is i nasjonalanlegget. Kulturdepartementet har nylig sagt nei til strømstøtte for driften av Vikingskipet.

NRK - 30 nov 22 kl. 07:03

En million kroner ekstra til helsehjelp til papirløse

Oslo Kommune skal for første gang ta ansvar for helsetilbudet til personer uten oppholdstillatelse. Det kommer fram i budsjettavtalen byrådspartiene Ap, SV og MDG har inngått med Rødt. I tillegg får Helsesenteret for papirløse i Oslo en million kroner ekstra i neste års budsjett, i påvente av at Kommunen får etablert et eget tilbud.

NRK - 30 nov 22 kl. 07:01

Skuffa over nei til ny tunnel til Røldal

Fleire politikarar er skuffa over at regjeringspartia og SV ikkje fann pengar til oppstart av Seljestadtunnelen på E134 i Ullensvang Kommune. Prosjektet var nummer to på Statens vegvesen si prioriteringsliste over vegprosjekt dei ville prioritera dei neste åra. Varaordførar i Rogaland, Arne Bergsvåg (Sp), seier til Haugesunds avis at han ikkje er nøgd..

NRK - 30 nov 22 kl. 07:01

Skuffa over nei til ny tunnel mellom Røldal og Seljestad

Fleire politikarar er skuffa over at regjeringspartia og SV ikkje fann pengar til oppstart av prosjektet Røldal-Seljestad på E134 i Ullensvang Kommune. Prosjektet med ny tunnel var nummer to på Statens vegvesen si prioriteringsliste over vegprosjekt dei ville prioritera dei neste åra. Varaordførar i Rogaland, Arne Bergsvåg (Sp), seier til Haugesunds avis at han ikkje er nøgd..

NRK - 14 nov 22 kl. 20:27

Oslo-byråd krever avklaring om tilskudd til barnehager i streik

Kunnskapsdepartementet mener Kommunene kan frata streikerammede private barnehager tilskuddet, men har ikke pekt på en hjemmel. Nå vil Oslo ha en avklaring. – Departementet har ikke pekt på noen hjemmel for å gjøre det.

Klartale - 14 nov 22 kl. 16:30

Er dette Norges styggeste bygning?

Grøss-medaljen går det til styggeste nybygget. Mens det fineste nybygget får Arkitektur-oppgjørets Hederspris. Det er 11 kandidater i hver kategori.

VG - 29 nov 22 kl. 22:43

Gir ekstra-tilskudd til folk med dårlig råd

Politikerne i Bykle Kommune har bevilget 2 millioner til en egen ekstrapott for innbyggere som sliter økonomisk. Andre Kommuner har egne juletilskudd..

Aftenposten - 29 nov 22 kl. 22:02

Oslo Kommune blir «overkjørt» – får tunnel de ikke vil ha

Oslos samferdselsbyråd er skuffet over at regjeringen «prakker på dem» enda et motorveiprosjekt..

NRK - 14 nov 22 kl. 13:43

Gjerdrum Kommune blir ikke tiltalt etter leirskredet

Statsadvokaten vil ikke tiltale Gjerdrum Kommune etter leirskredet i desember 2020..

Aftenposten - 29 nov 22 kl. 20:43

I år trodde Oslo Kommune at koden var knekt. Så hva skjedde med London-treet?

Julegranen Norge sender til London får slakt – igjen. Men er det så ille som det ser ut som?.

VG - 29 nov 22 kl. 20:34

Klart for strømstøtte til fastboende hyttefolk i Trysil

Trysil Kommune endrer matrikkelkoden for dem som har fått ja til å bo fast på hytta. Nå får de strømstøtte..

NRK - 14 nov 22 kl. 11:24

Kjøper Sukkerbiten

Oslo Kommune kjøper tomten som kalles «Sukkerbiten» som ligger utenfor Munchmuseet, skriver Aftenposten. Hav Eiendom som eier tomten har ønsket å bygge Fotografihus her. Byrådet har på sin side ønsket å beholde tomten som friområde.

NRK - 29 nov 22 kl. 15:01

Må fortsatt tilhøre Ålesund

Folket på Ona og Sandøy får ikke melde overgang fra Ålesund til Aukra. Det vedtok et flertall i Ålesund formannskap tirsdag, ifølge Sunnmørsposten. Etter at Haram fikk ja til å gå ut av Ålesund søkte også innbyggerne lengst nord om få forlate storKommunen og gå inn i Aukra.

NRK - 29 nov 22 kl. 05:39

Krisehjelp til Skibladner

Stange Kommune har bevilga 220.000 kroner i krisehjelp til Oplandske Dampskibsselskap. Bakgrunnen er den elendige sommeren for Skibladner i år, med sen sesongstart på grunn av lav vannstand og full stopp som følge av to mekaniske havarier.

NRK - 13 nov 22 kl. 19:07

Luftfartstilsynet vil ha permanent droneforbud ved olje- og gassanlegg

Sikkerheten skjerpes ved flere olje- og gassanlegg. Luftfartstilsynet vil nå ha omfattende fly- og droneforbud. – Økt aktivitet med ubemannede luftfartøyer eller droner ved olje- og gassanlegg offshore og på land har medført et behov for å sikre at uvedkommende ikke skal få tilgang til å observere, innhente informasjon eller på annen måte true sikkerheten i nærheten av viktige nasjonale anlegg, skriver direktør Nina B.

NRK - 13 nov 22 kl. 19:07

Luftfartstilsynet vil ha permanent drone- og flyforbud ved olje- og gassanlegg

Sikkerheten skjerpes ved flere olje- og gassanlegg. Luftfartstilsynet vil nå ha omfattende fly- og droneforbud. – Økt aktivitet med ubemannede luftfartøyer eller droner ved olje- og gassanlegg offshore og på land har medført et behov for å sikre at uvedkommende ikke skal få tilgang til å observere, innhente informasjon eller på annen måte true sikkerheten i nærheten av viktige nasjonale anlegg, skriver direktør Nina B.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com