Kommune

Thursday, 06 October, 13:04

Nyheter om Kommune

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 17 aug 22 kl. 13:48

Derfor streiker lærerne

Lærere streiker. Og fra mandag blir streiken større.Hva er de uenige om.

NRK - 08 sep 22 kl. 19:00

Tilrår at Kinn Kommune held fram som samla Kommune

Statsforvaltaren tilrår at Kinn Kommune held fram. Vedtaket i Kommunestyret veg tungt, skriv Statsforvaltar Liv Signe Navarsete til Kommunal- og distriktsdepartementet, og tilrår at Kinn Kommune held fram som samla Kommune. Det skriv Fjordenes Tidende.

NRK - 19 sep 22 kl. 13:03

Tolga Kommune erkjenner ikke noe ansvar for brødre-behandling

I forliket som ble inngått mellom Tolga Kommune og Holøyen-brødrene, erkjenner ikke Kommunen noe ansvar for behandlingen de to brødrene fikk. Men Tolga Kommune beklager at det kan ha blitt begått visse feil som har vært belastende for brødrene. Det kommer fram i avtalen som NRK har fått tilgang til.

Klartale - 06 sep 22 kl. 06:00

Bor du i Norges beste Kommune?

– Vi er strålende fornøyde, sier Tom Henning Slethei til Klar Tale. Han er ordfører i Sola Kommune. Den ligger i Rogaland på Vestlandet.

NRK - 23 sep 22 kl. 14:40

Lærerstreiken: Bekymringsmelding fra Tromsø Kommune

Tromsø Kommune er bekymret for at lærerstreiken rammer barn og unges psykiske helse, og har nå sendt bekymringsmelding til statsforvalteren. Det er mange elever i Tromsø Kommune som er rammet av streiken, og flere av disse har ikke hatt skole hele høsten. Fastleger og helsesykepleiere i Tromsø opplever økt pågang fra barn og unge.

Dagbladet - 18 timer siden

Skien Kommune i sorg

Politiet etteforsker et dødefall av en kvinne i 50-årene som drap. Hun var ansatt i Skien Kommune..

Aftenposten - Igår: 15:02

Oslo Kommune opphever vannsparetiltak

Innbyggernes innsats og nedbøren den siste tiden fører til at Oslo Kommune kan oppheve vannsparetiltakene..

VG - I førrgår: 10:21

Oslo Kommune opphever vannsparetiltak

Etter innbyggernes gode innsats og de siste ukers nedbør, kan Kommunen nå oppheve alle vannsparingstiltak, skriver Oslo Kommune i en pressemelding..

VG - I førrgår: 10:21

Oslo Kommune opphever vannsparetiltak: – Imponert over Oslofolks innsatsvilje

Etter innbyggernes gode innsats og de siste ukers nedbør, kan Kommunen nå oppheve alle vannsparingstiltak, skriver Oslo Kommune i en pressemelding. Men får vi lite nedbør, er det fare for at de gjeninnføres..

Klartale - 03 okt 22 kl. 08:45

Kommuner kan vurdere vindmøller på nytt

Regjeringen ønsker at det skal bli mer lønnsomt for Kommunene å bygge vindmøller. De jobber med nye regler for skatt og med andre nye forslag. Begge deler skal gjøre det mer attraktivt for Kommunene til å si ja til vindkraft.

NRK - 15 sep 22 kl. 07:06

Kommune skrur av gatelysene om natten for å spare strøm

Fra neste uke slukkes gatelysene i Eidskog Kommune mellom midnatt og klokken 5 for å spare strøm, skriver Dagbladets Børsen. «Denne avstengningen er et absolutt nødvendig tiltak for Kommuneøkonomien», skriver Kommunen på sine nettsider. Ifølge Børsen er det ventet at Kommunen sparer rundt 100.

VG - 29 sep 22 kl. 15:57

Oslo Kommune forbyr graving i område etter kvikkleirefunn

Oslo Kommune forbyr graving og påfyll av masser i et område på Frysja og Kjelsås etter at det ble funnet kvikkleire..

Aftenposten - 29 sep 22 kl. 15:45

Oslo Kommune forbyr graving i område etter kvikkleirefunn

Oslo Kommune forbyr graving og påfyll av masser i et område på Frysja og Kjelsås etter at det ble funnet kvikkleire..

NRK - 29 sep 22 kl. 13:25

Sterk kritikk mot barnevernet i Bergen

Statsforvalteren i Vestland har avdekket alvorlige mangler knyttet til mottak og oppfølging av en bekymringsmelding i barnevernstjenesten til Bergen Kommune. Det er konklusjonen i en tilsynssak etter at en sju år gammel gutt ble funnet fastbundet og skadet i farens leilighet. Bergen Kommune har fått frist til 25.

Klartale - 29 sep 22 kl. 06:30

Gentjana fra Albania fikk drømmejobben i Norge

Gentjana Hyraj sitter på kontoret sitt i Nordocks lokaler. Hun møter Klar Tale med et stort smil og en knall rosa blazer. Nordocks holder til på Fokserød i Sandefjord Kommune.

NRK - 28 sep 22 kl. 23:28

Kultursjef tjente 100.000 på overtid

Ringsaker Kommune og kultursjef Asle Berteig får hard kritikk etter at det ble kjent at han har en muntlig avtale med Kommunen om overtid. På et halvt år tjente kultursjefen 100.000 kroner på overtid.

NRK - 28 sep 22 kl. 17:16

Raymond Johansen om ny skatt: – Dramatisk for Oslo

– På kort sikt er dette alvorlig, på lang sikt får dette dramatiske konsekvenser for Oslo, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Regjeringens forslag om økt skatt på vannkraft vil ramme Oslo Kommune hardt. Nøyaktig hvor mange kroner det er snakk om vil ikke byrådslederen kommentere på nåværende tidspunkt.

NRK - 25 sep 22 kl. 00:39

Kappkjørte på E6 ved Biristrand i Gjøvik Kommune

Utrykningspolitiet stanset to biler som kappkjørte nordover på E6 ved Biristrand i Gjøvik Kommune. Begge ble målt til 128 km/t i 80-sone. Begge bilførere fikk førerkortet beslaglagt, tvitrer politiet Innlandet..

NRK - 23 sep 22 kl. 14:11

Scandic tapte parkeringskamp om Nordkapp

Lagmannsretten mener Scandic ikke kan ta seg betalt av turister som besøker en av landets mest kjente naturdestinasjoner. Det er ordfører Trudy Engen i Nordkapp Kommune som melder om seier i en pressemelding. NRK har foreløpig ikke fått tilgang på dommen.

Klartale - 07 sep 22 kl. 16:30

Gata er malt i regnbuens farger

To personer ble skutt og drept 25. juni. Det skjedde i Rosenkrantz’ gate i Oslo.

NRK - 22 sep 22 kl. 14:50

Fylkeslegen meiner Bergen Kommune svikta underernært gut

Statsforvaltaren i Vestland meiner Bergen Kommune svikta ein tenåringsgut og søskenet hans, fordi dei ikkje fekk den oppfølginga dei hadde rett på. Statsforvaltaren starta ein tilsynssak etter at ein tenåringsguten i januar blei innlagt med alvorleg underernæring på Haukeland universitetssjukehus. No har Statsforvaltaren kome fram til at barna ikkje fekk forsvarleg oppfølging frå helsestasjons- og skulehelsetenesta, og at tenesta ikkje oppfylte den lovpålagde meldeplikta til barnevernet.

NRK - 21 sep 22 kl. 14:06

Oslo Kommune skal plante 100.000 trær

Oslo Kommune skal bruke 40 millioner kroner på å plante 100.000 trær innen 2030. Byråd for byutvikling, Hanna E.

NRK - 2 timer siden

Hells Angels-aksjon: To menn pågrepet

Politiet aksjonerte i dag morges mot to adresser på Ringsaker. – Vi etterforsker en sak om trusler, som skal ha skjedd i Elverum for noen dager siden. I den forbindelse har tingretten besluttet at vi kan ransake flere personer som bor i Ringsaker Kommune, sier politiinspektør Henning Klauseie til NRK.

NRK - 20 sep 22 kl. 10:49

Moss Kommune dømt

Borgarting lagmannsrett har dømt Moss Kommune for miljøkriminalitet. Lagmannsretten har kommet til at Kommunen brøt vannressursloven og naturmangfoldloven da de hogde ned 537 trær i naturreservatet rundt Botnertjernet. Kommunen begrunnet hogsten med ønske om å hindre at trær falt ut i Larkollveien.

NRK - 17 timer siden

Gaute Grøtta Grav blir ordførerkandidat i Rauma

Tidligere Farmen-programleder Gaute Grøtta Grav blir Høyres ordførerkandidat i Rauma Kommune. – Vi er veldig glad for at Gaute har takket ja. Han er en veldig spennende kandidat og viser et stort engasjement som samfunnsborger.

NRK - 20 sep 22 kl. 05:42

Søkjer på nytt om streikefritak

Molde Kommune søkjer på nytt om dispensasjon for dei streikande lærarane ved Bekkevoll ungdomsskule. Før helga søkte Kommunen om dispensasjon for alle lærarane, men måndag blei det søkt om streikefritak for namngitte lærarar knytt til åttande trinnet. Utdanningsforbundet avslo søknaden for tysdag, men vil etterkvart kome med ei ny avgjerd for resten av veka.

Klartale - Igår: 06:00

Ny i Norge og drømmer om en søt jobb

33 år gamle Nizar Nassouh scroller i videoer på TikTok. Kaka på videoene er over 1,1 kilometer lang. Det er en slags rullekake, «yule log», pyntet med flak av sjokolade.

NRK - Igår: 16:23

Person siktet for kroppskrenkelse i savnetsak i Trøndelag

Politiet har startet etterforskning etter at en 46 år gammel mann med tilhold i Ulsberg i Rennebu Kommune ble meldt savnet lørdag. Mannen er 192 cm høy og har normal kroppsbygning. – Politiet har siktet en person for kroppskrenkelse.

Dagbladet - I førrgår: 11:09

Ante ingenting før angrepet: - Dette skjer ikke

Øksnes Kommune trodde at et lite samfunn ytterst havgapet i Vesterålen var uinteressant for hackere. Det var en feilvurdering..

NRK - I førrgår: 10:47

48 kvinner har status som fornærmet i saken mot Kommuneoverlege i Trøndelag

48 kvinner har blitt avhørt og har status som fornærmet i saken mot den suspenderte Kommuneoverlegen i en Kommune i Trøndelag. Det opplyser etterforskningsleder Ellen Mari Burheim i Trøndelag politidistrikt til VG. Kvinnene er mellom 20 og 65 år.

NRK - I førrgår: 09:54

Oslo Kommune opphever vannsparetiltak

Gjennom hele 2022 har Oslos drikkevannskilder vært såpass langt under normal vannstand at Kommunen har måttet innføre flere vannsparingtiltak. Etter innbyggernes gode innsats og de siste ukers nedbør kan Kommunen nå oppheve alle vannsparingstiltak. Det skriver Kommunen i en pressemelding.

NRK - I førrgår: 07:10

Fremmer mistillit mot barnevernsbyråden i Bergen

SV fremmer mistillitsforslag mot barnevernsbyråd Katrine Nødtvedt, skriver SV sin bystyregruppe i en pressemelding tirsdag morgen. «På en rekke avgjørende punkter i svært grove saker om barnemishandling og omsorgssvikt har Bergen Kommune hatt mulighet til å avverge at barn har lidd og kommet til skade. Den plikten har Kommunen sviktet i, og det politiske ansvaret for det har fagbyråden på feltet, » heter det i pressemeldingen.

NRK - I førrgår: 02:53

Dømt for å ja jaget reinsdyr med lastebil

En 27 år gammel mann er i svensk lagmannsrett dømt til å betale bot for å ha jaget en flokk reinsdyr med lastebil i Norrbotten i november 2019. Mannen filmet seg selv mens han jaget flokken i Arjeplog Kommune. Deretter la han ut videoen åpent i sosiale medier, melder SVT..

NRK - I førrgår: 00:04

Fem barnevernsledere sluttet i Midtre Namdal

Fem barnevernsledere i Midtre Namdal Kommune har sluttet og viser til dårlige arbeidsforhold i etaten. Både tidligere leder og nestleder på barnevernskontoret varsler søksmål mot Kommunen. De mener Kommunen gjorde for lite for sent for å bedre arbeidsforholdene..

NRK - 01 sep 22 kl. 22:38

Knapt fleirtall for å ikkje dele Kinn Kommune

49 prosent ønskjer å halde fram med Kinn Kommune, 48 prosent ønskjer å løyse opp Kinn Kommune i Vestland fylke. I fleire år har det vore uro i den særeigne Kommunen..

NRK - 01 sep 22 kl. 22:38

Knapt fleirtall for å halde fram med Kinn Kommune

49 prosent ønskjer å halde fram med Kinn Kommune, 48 prosent ønskjer å løyse opp Kinn Kommune i Vestland fylke. I fleire år har det vore uro i den særeigne Kommunen. Det blir finteljing fredag..

E24 - 02 okt 22 kl. 10:31

Nye skattegrep rammer to vannkraftverk helt ulikt

MODUM (E24): Mens det ene kraftverket i Modum Kommune får en stor skatteskjerpelse, slipper det andre unna..

Aftenposten - 02 okt 22 kl. 10:31

Nye skattegrep rammer to vannkraftverk helt ulikt

MODUM (E24): Mens det ene kraftverket i Modum Kommune får en stor skatteskjerpelse, slipper det andre unna..

Klartale - 01 sep 22 kl. 09:43

Kongen vil besøke alle Kommunene – nå mangler han bare 26

Kong Harald er i god form. Han og dronning Sonja er på tur. De besøker fem Kommuner på tre dager.

E24 - 01 okt 22 kl. 16:50

Denne blokken kan bli «konfiskert» av Kommunen. Eieren får ingenting.

Norske Kommuner kan tilegne seg eiendommer for flere milliarder kroner, dersom et omstridt lovforslag blir vedtatt. Forslaget er møtt med kraftige reaksjoner, men blir hyllet av Kommune-Norge..

Klartale - 15 sep 22 kl. 08:45

Skrur av gatelysene for å spare strøm

Eidskog Kommune i Innlandet sliter med de høye strømprisene. De må tenke nytt for å spare på strømmen. Derfor blir det mørkt i Kommunen om natten.

NRK - 30 sep 22 kl. 08:11

Vurderer å senke temperaturen på skoler

Arendal Kommune vurderer å senke temperaturen i skoler og idrettshaller, melder Agderposten. Kommunen må ut med 56 millioner kroner til strøm i år, som er dobbelt så mye som budsjettert. Forslaget behandles i Kommunens arbeidsmiljøutvalg i oktober..

NRK - 30 sep 22 kl. 05:55

SV krever redegjørelse fra regjeringen om lokaldemokratiet på Svalbard

SV krever en redegjørelse fra regjeringen om hvordan innbyggerne i Longyearbyen skal sikres lokal medvirkning i framtida. Bakgrunnen er de nye valgreglene for Svalbard, som innebærer at utenlandske statsborgere må ha bodd i en norsk Kommune i minimum tre år før de får stemme ved lokalvalget i Longyearbyen. Reglene har ført til at flere hundre innbyggere i Longyearbyen har mistet stemmeretten over natta.

NRK - 29 sep 22 kl. 23:24

Sp-ordfører kritisk til oppdrettsskatt: Vil ramme kystsamfunn

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) vil tredoble skatten for havbruksnæringen. Det møter sterk motstand – også internt i Senterpartiet. Sp-ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo i Salangen Kommune mener at skatten vil ramme kystsamfunn og små familieeide anlegg..

Klartale - 14 sep 22 kl. 07:05

Slik jobbet de for å få flere til å stemme ved valget

I helgen var det valg i Sverige. I mye i landet ble det meldt om at rekordmange svensker brukte sjansen til å stemme på forhånd.– Det er også inntrykket vi har her, sa Adina Mehmedovic til Klar Tale sist uke.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com