Kommune

Mandag, 02 August, 20:33

Nyheter om Kommune

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 6 timer siden

Smitte på Hudøy

17 personer er smittet av koronaviruset etter opphold på Hudøy feriekoloni på Tjøme. De smittede blir fulgt opp av smitteteam der de bor, sier kommunikasjonssjef Caroline Bremer i Oslo Kommune, skriver VG. Feriekolonien drives av Oslo Kommune og Kirkens Bymisjon, og de aller fleste gjestene er fra hovedstaden..

NRK - 30 juli 21 kl. 17:15

Equinor til søksmål mot Kommune

Equinor går til søksmål for å spare skatt på Mongstad-anlegget, noe Alver Kommune kan tape 7 millioner kroner på i året. Konflikten går ut på hva som inngår i grunnlaget for eiendomsskatt av Equinors oljeraffineri på Mongstad etter en lovendring i 2017, skriver E24. Partene skal møtes i Hordaland tingrett i november..

E24 - 30 juli 21 kl. 16:24

Equinor saksøker Alver Kommune. Kommunen kan tape syv millioner i året.

Equinor går til søksmål for å spare skatt på Mongstad-anlegget. Alver Kommune kan tape syv millioner i året..

NRK - 30 juli 21 kl. 14:29

Politiet bekrefter anmeldelse

Møre og Romsdal politidistrikt bekrefter at de har mottatt en anmeldelse fra Volda Kommune knyttet til en restaurant i Kommunen, skriver de i en pressemelding. Politiet iverksetter undersøkelser opp imot denne. Volda Kommune leverte anmeldelsen fredag ettermiddagen den 30.

NRK - 30 juli 21 kl. 14:29

Bekrefter anmeldelse av restaurant

Møre og Romsdal politidistrikt bekrefter i en pressemelding at de har mottatt en anmeldelse fra Volda Kommune knyttet til en restaurant i Kommunen. Volda Kommune leverte anmeldelsen fredag ettermiddagen den 30. juli etter et større smitteutbrudd i området.

NRK - 30 juli 21 kl. 10:34

Økende smitte hos unge i Trondheim

Trondheim Kommune melder om 13 nye positive koronatester i går. Kommunen ser nå tydelige tegn på at smitten stiger blant unge voksne. Dette er særlig knyttet til private fester og samlinger på skjenkesteder.

NRK - 11 juli 21 kl. 11:53

Smitteutbrudd etter fest i Gran

16 personer er smittet etter en ungdomsfest i Gran Kommune som tok sted 3. juli. Det skriver både Gran og Lunner Kommune i en pressmelding.

NRK - 10 juli 21 kl. 08:38

Syv smittet i Stavanger

Lørdag melder Kommunene på Nord-Jæren om 16 nye smittetilfeller, som er ett færre enn dagen før. Det er registrert syv nye smittetilfeller i Stavanger Kommune og åtte nye i Sandnes Kommune det siste døgnet. Det siste tilfellet tilhører Sola Kommune.

NRK - 23 juli 21 kl. 22:13

Skogbrann på Skjerberg i Sarpsborg

Det brenner i et skogsområde ved Skjeberg i Sarpsborg Kommune, melder Øst 110-sentralen. Ingen bebyggelse skal være truet. Øst 110-sentralen fikk melding om brannen litt før klokken 21.

NRK - 20 juli 21 kl. 20:42

Nå kan du gifte deg på Trolltunga

Ullensvang Kommune åpner opp for at man lørdag 14. august kan gifte seg på den kjente turistattraksjonen Trolltunga. Det er første gang dette skjer.

NRK - 19 juli 21 kl. 16:35

Kommuner fremskynder dose to

Både Ullensaker og Nesodden har begynt å gi dose to av koronavaksinen til innbyggere kun tre uker etter at de fikk dose én, fordi unge ikke melder seg til time. – Nesodden Kommune har, som alle andre Kommuner, slitt med den yngste gruppen. De uteblir i større grad fra timene eller avbestiller, sier Anita Nilsen, kommunalsjef helse, omsorg og sosial i Nesodden Kommune til VG.

NRK - 18 juli 21 kl. 15:07

Sykehjem stengt etter koronasmitte

Moen sykehjem i Elverum Kommune er stengt for besøk inntil videre, som følge av at én ansatt ved avdeling 1 har fått påvist smitte med covid-19. Det er satt i gang tiltak ved sykehjemmet for å redusere risikoen for at potensiell smitte sprer seg. Pårørende ble ble kontaktet lørdag kveld.

NRK - 17 juli 21 kl. 17:35

Får is for å ta vaksinen i Våler

Våler Kommune tilbyr gratis is til personer som tar koronavaksinen de neste to ukene. Ordfører Reidar Kaabbel forteller at de gjerne skulle tilbudt en gratis halvliter med øl til de som tar imot vaksinen, men at det ikke lar seg gjøre. – Men en is, det kan vi gi.

NRK - 21 timer siden

Smittet på kulturarrangement

Kommuneoverlegen i Eidsvoll og Hurdal har testet positiivt etter å ha deltatt på et kulturarrangement fredag, melder Eidsvoll Kommune. Kommuneoverlege Carl Magnus Jensen er fullvaksinert og han sier han ble ganske overrasket over testresultatet. Han oppfordrer de som var tilstede på Feiringspillet om å teste seg dersom de merker symptomer..

NRK - Igår: 12:45

Person omkom i MC-ulykke

En person omkom i en MC-ulykke i Hurdal Kommune, melder Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - Igår: 12:04

Karasjok i norgestoppen

Over halvparten av innbyggerne i Karasjok Kommune er nå fullvaksinert mot koronaviruset. Ifølge FHI er Karasjok kun slått av Utsira i Rogaland, om man regner andel av innbyggere som har fått to vaksinedoser. Alta ligger på bunn av statistikken..

NRK - Igår: 08:13

Fraråder bading

Drammen Kommune fraråder bading i Åssiden Elvepark, Gropa, Holmennokken og Strømsø Strand. Dette grunnet for mange bakterier i vannet. Måleresultatene er basert på hvor mange bakterier som finnes per 100 milliliter med vann..

NRK - 16 juli 21 kl. 08:50

Advarer mot bading i jettegrytene

Agder Energi og Åmli Kommune advarer sammen med Nissedal Kommune mot å bade i jettegrytene som ligger Sør i Nissedal i Vestfold og Telemark. Vannstanden kan endre seg fra time til time. Opphold og bading skjer derfor på eget ansvar, melder de..

NRK - 16 juli 21 kl. 01:28

33 nye smittede på Romerike

Det er registrert 33 nye smittede personer på Romerike det siste døgnet, skriver Romerikes Blad. Flere tilfeller er knyttet til en fest i Nes Kommune. Romerike har den siste tiden hatt et utbrudd etter et bryllup i Lillestrøm med 100 gjester i forrige uke.

NRK - 16 juli 21 kl. 01:26

Øygarden kan få høyere gebyr

Øygarden Kommune har allerede fått varsel om et overtredelsesgebyr på 8,7 millioner kroner for ulovlige anskaffelser, men gebyret kan bli høyere. Gebyret på 8,7 millioner, som vil komme fra Klagenemnda for offentlige anskaffelser (Kofa), baserer seg nemlig på kun to av de åtte påklagede rammeavtalene som ble inngått i daværende Øygarden Kommune tilbake til 2015, før Sund, Fjell og Øygarden ble sammenslått til en storKommune. Det er fortsatt fare for at Kommunen kan bli ilagt gebyr for de resterende, skriver Vestnytt og Bergens Tidende.

Dagbladet - I førrgår: 17:08

Båt på skjær: - Voldsomt ubehagelig

Lørdag ettermiddag måtte Redningsskøyta RS 172 bistå to personer som hadde fått motorstopp på Hvaler i Østfold Kommune..

Dagbladet - I førrgår: 17:08

Måtte reddes: - Voldsomt ubehagelig

Lørdag ettermiddag måtte Redningsskøyta RS 172 bistå to personer som hadde fått motorstopp på Hvaler i Østfold Kommune..

E24 - I førrgår: 14:46

Gausdal Kommune topper eiendomsskatt-liste

Flere Kommuner krever inn eiendomsskatt. En bolig på 120 kvadratmeter gir en skatteregning på 8780 kroner i Gausdal..

NRK - 15 juli 21 kl. 10:00

Kokepåbod Dravlaus

Det er påvist E. coli i det kommunale drikkevatnet på Dravlaus etter ei rutineprøve. Det melder Volda Kommune.

NRK - 14 juli 21 kl. 19:56

Deltautbruddet rammer fem Kommuner

Det har oppstått et større deltautbrudd i Lillestrøm Kommune. Smitten oppsto i forbindelse med et bryllup, der 100 gjester deltok. Fem Kommuner er rammet.

NRK - 30 juli 21 kl. 16:47

Trafikkulykke i Bygland

En bil er involvert i en trafikkulykke mellom Frøysnes og Støylehommen camping i Bygland Kommune. Bilen ligger på taket i grøfta. Det er tre personer i bilen, de har ukjent skadeomfang.

NRK - 30 juli 21 kl. 16:22

Totalt 16 smitta i Sogn

Totalt 16 personar i Sogndal og Luster vart smitta i utbrotet på utestaden Meat Point i Sogndal. I tillegg vart tre personar som er busette i Bergen smitta, opplyste Sogndal Kommune på ei pressekonferanse i ettermiddag..

NRK - 30 juli 21 kl. 14:10

Kritisk til ny sprekk for Oslo-vann

At også andre del av Oslos nye vannforsyning blir mye dyrere enn først antatt, stiller Raymond Johansens kabinettspørsmål i bystyret før sommeren i et underlig lys. Det mener Høyre. – Han burde satt kloke hoder i Oslo Kommune i sving med å få styring på prosjektet i stedet for å sette i gang det politiske sirkuset han satte i gang, sier Høyres gruppeleder Anne Haabeth Rygg.

NRK - 30 juli 21 kl. 11:37

Anmelder restaurant etter utbrudd

Volda Kommune anmelder restauranten MyKitchen for brudd på smittevernregler. Det bekrefter ordfører i Volda Sølvi Dimmen til TV2..

NRK - 13 juli 21 kl. 23:02

Kommune varslet om milliongebyr

Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA) har varslet om 8,7 millioner kroner i overtredingsgebyr av Øygarden Kommune, melder Bergens Tidende. De mener gamle Øygarden Kommunen brøt loven i 2015, ved å hyre inn håndverkere for flere millioner kroner uten å følge loven for offentlige anskaffelser. Ordføreren i nye Øygarden, Tom Georg Indrevik, ser svært alvorlig på gebyrvarselet og vil kalle inn til et ekstraordinært digitalt formannskapsmøte torsdag denne uken, skriver Kommunen på sine hjemmesider..

NRK - 29 juli 21 kl. 14:27

Trafikkulykke i Valldal

En personbil har kjørt utfor veien, veltet og deretter havnet på taket i veibanen i Valldal i Fjord Kommune. Det skal være to personer i bilen, opplyser politiet. Nødetatene på vei til stedet..

NRK - 29 juli 21 kl. 14:06

Hærverk med nazisymboler

Skien Kommune anmelder tagging av en rekke nazisymboler på Bølehøgda barneskole. Ordfører Hedda Foss Five sier det er trist å se et slikt hærverk. Kommunen skal male over veggene før skolestart i august..

NRK - 29 juli 21 kl. 06:42

Sykepleierne får solid lønnshopp

Vestvågøy Kommune gir sykepleiere opptil 40.000 mer i lønn over natten. Ordfører i Kommunen sier at tiltaket ble gjort fordi Kommunen mangler sykepleiere..

NRK - 28 juli 21 kl. 11:56

Kvinne død etter fall

En kvinne er død etter en fallulykke i Ibestad Kommune i Sør-Troms. Det bekrefter Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN). Pårørende er informert.

NRK - 27 juli 21 kl. 18:54

Urenset kloakk rant i sjøen

Holmestrand Kommune fraråder bading fra Hagemann til Dulpen etter et uhell ved renseanlegget der urenset kloakk havnet i sjøen. Miljørettet helsevern har tatt vannprøver som skal gi svar innen fredag..

NRK - 27 juli 21 kl. 15:27

Arrestert etter skyting i Sverige

Den 25 år gamle mannen som er mistenkt for involvering i skytingen i Flemingsberg i Huddinge Kommune sør for Stockholm er arrestert, mistenkt for alvorlig våpenforbrytelse og alvorlig årsak til kroppsskade. Det melder SVT. To barn ble skadet i skytingen 17.

NRK - 27 juli 21 kl. 14:16

Koronasmittet på Råholt bad

Eidsvoll Kommune ber folk som besøkte Råholt bad sist fredag, teste seg for korona. Smittesporing har avdekket at en smittet person besøkte badet den dagen. Vedkommende brukte det meste av fasilitetene som finnes i svømmehallen, opplyser Kommunen.

NRK - 27 juli 21 kl. 10:49

Smitta etter ungdomssamling

Over hundre personar vert bedne om å teste seg ved symptom etter ei ungdomssamling på øya Askrova utanfor Florø i Kinn Kommune. Ein person har fått påvist koronavirus og ti personar er sett i karantene, seier Kommuneoverlegen..

NRK - 27 juli 21 kl. 07:10

Få personar med Alzheimer har GPS.

Nye tal frå Helsedirektoratet viser at under ein prosent av dei med diagnosen Alzheimer har GPS. Lokaliseringsteknologi vart lovleg å bruka på menneske i 2013. Ifølge Helsedirektoratet er det ein av fleire typar velferdsteknologi som kan gjera at personar med demens og deira pårørande får ein tryggare kvardag.

NRK - 27 juli 21 kl. 07:10

Få personar med Alzheimer har GPS

Nye tal frå Helsedirektoratet viser at under ein prosent av dei med diagnosen Alzheimer har GPS. Lokaliseringsteknologi vart lovleg å bruka på menneske i 2013. Ifølge Helsedirektoratet er det ein av fleire typar velferdsteknologi som kan gjera at personar med demens og deira pårørande får ein tryggare kvardag.

NRK - 27 juli 21 kl. 06:12

Frykter farlig T-banestasjon

Bane Nor frykter at Lysaker stasjon blir trafikkfarlig hvis planen for nytt stasjonsområde ikke blir endret. Lysaker blir stasjon til T-banen på Fornebubanen i tillegg til togstasjon og busstasjon. På det nye knutepunktet legges det opp til varelevering og søppelhenting der folk går til og fra toget.

NRK - 26 juli 21 kl. 19:33

Mann funnet omkommet i Meløy

En mann har blitt funnet omkommet ved småbåthavna på Ørnes i Meløy Kommune. Det melder politiet på Twitter. Undersøkelser viser at det dreier seg om en tragisk sykkelulykke, hvor bare den omkommende var involvert, og mannen ble funnet av tilfeldig forbipasserende.

NRK - 26 juli 21 kl. 15:09

Tror bryllup-utbruddet er over

51 personer har fått påvist koronasmitte etter et bryllup på Strømmen i starten av juli. Lillestrøm Kommune regner ikke med at det kommer flere..

NRK - 26 juli 21 kl. 14:18

Smitten øker i Ålesund

Siden fredag har det blitt registrert 16 nye smittetilfeller av koronaviruset i Ålesund. Mandag formiddag sitter 142 personer i karantene, og 44 i isolasjon i Ålesund Kommune, opplyser Kommuneoverlege Olav Mestad til Sunnmørsposten..

NRK - 26 juli 21 kl. 12:56

Kronerulling reddet planene

Kronerulling har hindret at arbeidet med det planlagte verdensarvsenteret for Urnes stavkirke stopper opp. Urnes stavkirke ligger i Luster Kommune, og ble bygget rundt 1130. Den er Norges eldste stavkirke.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt