Bufetat

Sunday, 26 March, 17:47

Nyheter om Bufetat

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 jan 23 kl. 18:06

Bufetat bekrefter: De døde jentene i Spydeberg var under barnevernets omsorg

– Vi kan bekrefte at de to ungdommene som døde under tragiske omstendigheter nå i helgen var i barnevernets omsorg. Det sier Ingrid Pelin Berg, regiondirektør i Bufetat, region øst til NRK. Dette gjelder også den tredje ungdommen som er ivaretatt av helsevesenet, fortsetter Berg.

NRK - 09 jan 23 kl. 16:07

Barnevernet skal granske Spydebergsaken

Barnevernet vil se på om det har vært en svikt før tvillingsøstrene Mina og Mille Hjalmarsen (16) døde i Spydeberg. En mann er siktet for uaktsomt drap etter dødsfallet, mens en annen er siktet for å ha solgt narkotika til dem. Ingrid Pelin Berg, regiondirektør i Bufetat region øst, sier til TV 2 at det er naturlig at barnevernet går gjennom hendelsesforløpet.

Klartale - 09 jan 23 kl. 08:30

Politiet sikter to menn etter at tvillinger døde

Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen er tvillinger. De ble bare 16 år gamle. Jentene ble funnet døde i Spydeberg i Indre Østfold natt til søndag.

NRK - 08 jan 23 kl. 18:06

RETTELSE: De to døde tenåringene i Spydeberg hadde tiltak gjennom barnevernet

RETTELSE: De to døde tenåringene i Spydeberg var ikke under barnevernets omsorg, men hadde tiltak gjennom barnevernet. – Vi har den dypeste medfølelse med foreldrene til ungdommene og andre pårørende, som nå opplever et stort tap og er i sorg. Alle som jobber i barnevernet blir sterkt berørt når det skjer slike svært tragiske hendelser.

NRK - 21 feb 23 kl. 23:31

Toppe møter Bergens-politikere og politi om 17-åring i fengsel

En 17 år gammel gutt sitter fengslet i Bergen fordi barnevernet ikke hadde noe tilbud til ham. Fredag reiser barneministeren til byen for å ta opp situasjonen. Både politiledelsen i Bergen, Bufetat, Bufdir og barnevernsbyråden skal delta i møtet med Kjersti Toppe (Sp), skriver Bergens Tidende.

NRK - 10 feb 23 kl. 15:40

Spydeberg-saken: Foreldrene har ikke tillit til granskerne

Foreldrene til tvillingsøstrene som døde i Spydeberg i januar har ikke tillit til granskerne som skal gjennomføre tilsyn, melder TV 2. – Statsforvalteren har behandlet en rekke klager fra foreldrene på manglende tiltak rundt de avdøde tvillingene. Derfor kan de umulig ha en fri og ubundet stilling til å avgjøre tilsynssaken.

NRK - 20 jan 23 kl. 09:31

Statsforvalter åpner tilsyn etter dødsfallene i Spydeberg

Det skriver Statsforvalteren i en pressemelding. VG omtalte pressemeldingen først. – I første omgang vil vi undersøke om jentene har fått forsvarlig hjelp og oppfølging fra barneverntjenesten i Indre Østfold kommune, Fossumkollektivet og Barne-, ungdoms- og familieetaten (Bufetat), heter det i meldingen.

Dagbladet - 11 jan 23 kl. 20:57

- Vil ha første gjennomgang raskt

16-åringene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen ble funnet døde søndag, etter det politiet mistenker var et overdosedødsfall. Jentene hadde tiltak gjennom barnevernet, og nå skal Bufetat gjennomgå hendelsen..

NRK - 08 jan 23 kl. 19:10

Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen døde i Spydeberg

Det var tvillingsøstrene Mina Alexandra (16) og Mille Andrea Hjalmarsen (16) fra Indre Østfold som døde i Spydeberg natt til søndag. De to ble funnet døde i en privatbolig i Spydeberg kommune. Årsaken skal være en mulig overdose.

Aftenposten - 21 jun 22 kl. 23:00

Kort sagt, tirsdag 21. juni

Svar til debattredaktøren. Bufetat. Erfaringskonsulenter.

NRK - 02 maj 22 kl. 17:27

BT: Jente på barnevernsinstitusjon døde

En jente i tenårene som var under barnevernets omsorg og bodde på en barnevernsinstitusjon i Bergen, døde i helgen, skriver BT. Saken er under etterforskning av politiet. Bufetat skal gå gjennomgå barnets omsorg.

Klartale - 25 mar 22 kl. 08:33

53 enslige barn har kommet fra Ukraina til Norge

Regjeringen tror det vil komme 240 barn som er alene fra Ukraina til Norge. Så langt har det kommet 53 mindreårige barn hit.Kjersti Toppe er barne- og familieminister.

Aftenposten - 31 aug 21 kl. 22:22

Bufetat om afghanske, enslige barn: Har behov for døgnkontinuerlig oppfølging av fagpersoner

Politiet har funnet foreldrene til 25 av de 28 evakuerte barna fra Afghanistan..

NRK - 23 aug 21 kl. 15:27

Evakuerte barn tas imot i Norge

Det er Bufetat region Øst som skal ta seg av den daglige omsorgen for barna som er kommet fra Kabul uten foreldre. Barnevernstjenesten møtte barna da de landet på Oslo lufthavn. NRK har tidligere skrevet at norske myndigheter har fløyet ut flere barn fra Afghanistan, uten å kjenne identiteten deres..

NRK - 12 maj 21 kl. 13:29

Alvorlig systemsvikt i barnevernet

Statsforvalteren i Nordland har konkludert med at både barnevernstjenesten og Bufetat brøt loven da et sårbart barn ikke fikk omsorgen det hadde behov for. Svikten har fått negativ betydning for barnet som har hatt et ekstra stort behov for en oppvekst med trygghet og stabilitet, opplyser Statsforvalteren i en pressemelding..

NRK - 30 sep 20 kl. 11:32

Kritiserer barnehjemsaker

Bufetat gjør en for dårlig jobb med å kartlegge barns behov før de plasseres i barnevernsinstitusjoner, konkluderer Riksrevisjonen i en ny rapport. Flere barn blir heller ikke fulgt opp godt nok under oppholdet, heter det..

NRK - 30 sep 20 kl. 11:32

Dårlig behandling av barnehjemsbarn

Bufetat gjør en for dårlig jobb med å kartlegge barns behov før de plasseres i barnevernsinstitusjoner, konkluderer Riksrevisjonen i en ny rapport. Flere barn blir heller ikke fulgt opp godt nok under oppholdet på institusjon, heter det i rapporten..

P4 - 24 mar 20 kl. 23:41

Behovet for fosterhjem øker

Det har nå stoppet helt opp i henvendelser fra personer som kan tenke seg å bli fosterhjem. Bufetat mottar vanligvis mellom åtte og ti henvendelser hver uke, men etaten i nord fikk en eneste henvendelse den siste uken, melder NRK. Over hele landet merker Bufetat samme tendens.

NRK - 24 mar 20 kl. 22:10

Behovet for fosterhjem øker

Bufetat mottar vanligvis mellom åtte og ti henvendelser hver uke fra folk som kan tenke seg å bli fosterhjem. De siste ukene har det stoppet helt opp til tross for at behovet øker. Over hele landet merker Bufetat samme tendens..

NRK - 29 apr 20 kl. 08:30

Egen institusjon for sårbare barn

Bufetat frykter koronapandemien kan ramme sårbare barn i Oslo og har opprettet en egen institusjon. Hvis barn trenger omsorg fordi foreldrene er syke med covid-19, kan det være vanskelig å finne beredskapshjem for barn som kan være smittet..

P4 - 06 okt 19 kl. 10:38

Flere barnevernsbarn har bodd isolert

Flere barnevernsbarn er blitt boende isolert, til tross for at hjemkommunen har ment at barnets beste vil være å bo med andre barn eller i fosterhjem. Det skriver VG. Flere barnevernsledere i flere store kommuner sier til VG at en rekke barn er blitt plassert alene under såkalte «enetiltak» i strid med deres faglige råd.

NRK - 20 sep 19 kl. 19:17

Doblet antall fosterhjem under ARN

Samarbeidet mellom Arctic Race of Norway (ARN) og Bufetat region nord om fosterhjem gir stor effekt. Under det ukelange sykkelrittet og uken som følger har antall henvendelser om å bli fosterhjem mer enn doblet seg, skriver de i en pressemelding..

NRK - 04 jan 19 kl. 20:19

Barnevernsdirektør går av

Regiondirektør Øistein Søvik i Bufetat vest, har sagt opp jobben, melder Dagbladet. Avisen har avslørt at ungdom ruset seg tungt mens de bodde på en barnevernsinstitusjon i Bergen. Senteret ble senere stengt og nå sier Søvik at han går av 1.

Dagbladet - 04 jan 19 kl. 19:52

Barnevernsdirektør går av etter skandaleavsløringer

Bufetat-direktør Øistein Søvik viser til tøffe tak etter Dagbladets avsløringer om Vestlundveien ungdomssenter..

Dagbladet - 20 sep 18 kl. 21:58

Dokument avslører: Bufetat visste at Hanne ble sprøytenarkoman på Vestlundveien ungdomssenter

Etter bare fire måneder på Vestlundveien ungdomssenter, slo Bufetat, region vest selv fast at Hannes rusmisbruk var blitt jentas hovedproblem..

Dagbladet - 23 sep 18 kl. 21:16

Slår alarm om sine egne

I 2016 ble regionledelsen i Bufetat informert om grove avvik ved Vestlundveien ungdomssenter, uten å ta affære. Det hevder tidligere spesialrådgiver på regionkontoret i Bergen, Rolf Fredrik Fredriksen..

NRK - 17 jul 18 kl. 07:31

Alvorlige lovbrudd i barnevern

Bufetat har avdekket alvorlige lovbrudd i driften av det private barnevernsselskapet Næromsorg AS. Totalt 22 punkter må rettes for at selskapet skal få beholde sin godkjenning, skriver fvn.no.

Dagbladet - 20 jun 18 kl. 21:51

Slik forklarer de kjempesprekken på mat, klær, reise og luksus

Regnskapet for Vestlundveien ungdomssenter ser styggere ut enn det faktisk er. Reelt overforbruk er på 1,2 millioner, sier Bufetat..

NRK - 12 jun 18 kl. 11:39

Leigde luksusbilar for 181.000

Vestlundveien ungdomssenter i Bergen leigde 26 luksusbilar i over 70 døgn i 2017, skriv Dagbladet. Ifølge avisa vart ein del av bilane leigd inn for at ein 15 år gamal bebuar ikkje skulle utagere. Bufetat stansa drifta i mai..

P4 - 29 maj 18 kl. 06:07

Dopingtatt barnevernsansatt fikk jobbe

En miljøterapeut fikk jobbe med ungdom selv om han var blitt pågrepet med våpen og ulovlige dopingmidler. Det var i januar i år at mannen i 40-årene ble siktet i saken, skriver Dagbladet. Likevel fikk den dopingtatte mannen gå vakter på en statlig barneverninstitusjon i Bergen etter at han slapp ut av varetekt.

Dagbladet - 28 maj 18 kl. 13:22

Dopingtatt barnevernsansatt fikk jobbe med ungdom

Bufetat region vest har latt en miljøterapeut jobbe med ungdom, til tross for at han i januar ble pågrepet med dopingmidler og ulovlig våpen..

Dagbladet - 09 maj 18 kl. 16:19

Stanser driften på Vestlundveien etter Dagbladets avsløringer

- Ikke forsvarlig å fortsette driften på institusjonen, melder Bufetat om barnevernsinstitusjonen..

NRK - 07 maj 18 kl. 07:04

Barnevernsgut truga til seg bil

Ein gut på biltur med ein barnevernsinstitusjon truga til seg bilnøklane og fekk køyre i fleire timar, skriv BT. Den tilsette som var med på turen varsla ikkje politiet før det hadde gått nesten to døgn. – Ei alvorleg hending, seier Bufetat..

NRK - 07 maj 18 kl. 06:32

Barnevernstilsett tatt med dop

Ein tilsett ved Vestlundveien ungdomssenter i Bergen blei i januar tatt med anabole steroid, skriv Dagbladet. Han er også sikta for å ha hatt våpen ulovleg. Bufetat har allereie bedt om at det blir gjennomført eit tilsyn ved senteret..

NRK - 27 apr 18 kl. 20:35

Ungdomssenter ber om å bli gransket

Hanne Knutshaug og to andre jenter ble narkomane og prostituerte under barnevernets omsorg, ifølge Dagbladet. Bufetat anklager avisen for feilaktige påstander, og ber om tilsyn ved institusjonen Hanne bodde på..

Dagbladet - 27 apr 18 kl. 14:07

Ber fylkesmannen åpne tilsyn på egen institusjon etter avsløring om narkofest

Vestlundveien ungdomssenter ber fylkesmannen åpne tilsyn etter Dagblad-avsløringer. - Stemmer ikke med realiteten, mener Bufetat-direktør..

Hegnar.no - 01 feb 18 kl. 12:18

Nær 5.000 arbeidsplasser foreslås flyttet til fylkeskommunene

Nær 5.000 arbeidsplasser foreslås overført til fylkeskommunene av et ekspertutvalg. Bufetat og IMDi er blant fem statlige etater som foreslås nedlagt..

NRK - 01 feb 18 kl. 11:26

Vil flytte 5000 arbeidsplassar

Eit ekspertutval vil flytte nesten 5.000 arbeidsplassar til fylkeskommunane og legge ned fem direktorat. Bufetat og IMDi er av dei fem statlege etatane som blir foreslått nedlagde..

Aftenposten - 01 feb 18 kl. 11:28

Utvalg vil flytte 5000 arbeidsplasser til fylkeskommunene og legge ned fem direktorater

Nær 5.000 arbeidsplasser foreslås overført til fylkeskommunene i en fersk rapport. Bufetat og IMDi er blant fem statlige etater som foreslås nedlagt..

NRK - 01 feb 18 kl. 11:26

Vil legge ned fem direktorat

Eit ekspertutval vil flytte nesten 5.000 arbeidsplassar til fylkeskommunane og legge ned fem direktorat, melder NTB. Bufetat og IMDi er av dei fem statlege etatane som blir foreslått nedlagde..

VG - 16 jan 18 kl. 17:29

Bufetat-direktør følte behov for å avklare samfunnstoppens roller

Den sedelighetssiktede samfunnstoppen skal ha besøkt flere av Bufetats enheter uanmeldt – utenfor ordinær arbeidstid..

NRK - 11 jan 18 kl. 16:25

Rapporterer sak mot samfunnstopp

Den siktede samfunnstoppen fra Troms skal allerede på slutten av 1990-tallet ha invitert en eller flere unge gutter fra en familieverninstitusjon, til hotellrommet sitt under et opphold i Alta. Nå har Bufetat Nord varslet politiet om saken..

P4 - 17 feb 17 kl. 17:35

Ber folk åpne hjemmene sine

Barne-og likestillingsminister Solveig Horne oppfordrer folk til å åpne dørene sine for barn som trenger hjelp. Tidligere i dag kunne P4 Nyhetene fortelle at Barne-ungdoms-og familieetaten (Bufetat) trenger nærmere 100 permanente fosterhjem for barn som ikke lenger kan bo hjemme sammen med sine egne foreldre. Horne sier det er vanskelig å dekke det store behovet , og ber folk hjelpe..

P4 - 17 feb 17 kl. 07:11

Trenger sårt flere fosterhjem

Det er et uvanlig stort behov for fosterhjem i Norge nå, viser tall P4 Nyhetene har fått fra Barne-ungdoms-og familieetaten (Bufetat)..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com