Josep Borrell

Onsdag, 12 Mai, 20:29

Nyheter om Josep Borrell

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 19 april 21 kl. 15:43

EU: 150.000 soldater ved grensa

EUs utenrikssjef Josep Borrell hevder at Russland har over 150.000 soldater ved grensa til Ukraina og på den annekterte Krim-halvøya, melder AFP. Han oppga ikke kilden til tallene.

NRK - 01 mai 21 kl. 13:46

Atomsamtalene gjenopptas i Wien

Partene som inngikk atomavtalen med Iran i 2015, møtes lørdag til en tredje runde med forhandlinger i Wien. Både EU, Russland og Iran meldte om framgang etter forrige forhandlingsrunde. EUs utenrikssjef Josep Borrell opplyser at utsendinger fra Storbritannia, Kina, Frankrike, Tyskland, Iran og Russland vil delta på møtet..

NRK - 28 april 21 kl. 16:56

Advarer om forverring av forholdet

EUs utenrikssjef Josep Borrell ber unionens medlemsland forberede seg på at forholdet til Russland kan bli dårligere. Bakteppet er spenning mellom EU og andre vestlige allierte på den ene siden og Russland på den andre siden. Det dreier seg om konflikten i Ukraina, helsa til den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj og en diplomatkonflikt mellom Russland og Tsjekkia..

NRK - 20 april 21 kl. 08:50

Over 100.000 russiske soldater

Russland har plassert ut over 100.000 soldater på grensen til Ukraina og på den annekterte Krim-halvøya. Det sier kontoret EUs toppdiplomat Josep Borrell.

NRK - 29 mars 21 kl. 00:35

EU fordømmer volden i Myanmar

EU fordømmer militærregimets voldsbruk mot sivile i Myanmar etter at over 100 demonstranter ble drept i helgen. – Voldsutviklingen med over 100 drap på sivile, utført av militæret mot dets eget folk, på dets «væpnede styrkers dag», er uakseptabelt, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell..

NRK - 22 feb. 21 kl. 19:09

Enighet om sanksjoner mot Myanmar

EU-landenes utenriksministre er enige om å innføre sanksjoner mot militærjuntaen i Myanmar som følge av kuppet, ifølge utenrikssjef Josep Borrell. Tidligere mandag fordømte EUs utenriksministre formelt kuppet i landet..

NRK - 07 feb. 21 kl. 21:58

Åpner for sanksjoner mot Russland

EUs utenrikssjef Josep Borrell sier Russland avviser en konstruktiv dialog med EU, og at Europa må vurdere nye sanksjoner, skriver NTB. Fredag ble tre EU-diplomater utvist av landet etter at de deltok i protester mot fengslingen av Aleksej Navalnyj..

NRK - 05 feb. 21 kl. 11:12

EU ber om løslatelse av Navalnyj

EUs utenrikssjef Josep Borrell har bedt Russland om løslatelse av opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj. Det kom fra etter et møte mellom Russlands utenriksminister Sergej Lavrov og Morrell i Moskva, fredag..

NRK - 02 feb. 21 kl. 15:29

EU truer Myanmar med sanksjoner

EU truer som USA med å gjeninnføre sanksjoner mot Myanmar etter militærkuppet i landet, melder DPA. EUs utenrikssjef Josep Borrell krever at militæret straks opphever unntakstilstanden og at landets sivile regjering blir gjeninnsatt..

NRK - 24 aug. 20 kl. 22:14

EU ber om uavhengig etterforskning

EUs utenrikssjef Josep Borrell sier russiske myndigheter må gjennomføre en uavhengig og åpen etterforskning av hva som har hendt med Aleksej Navalnyj. – EU fordømmer kraftig det som ser ut til å være et drapsforsøk på Navalnyj, sa Borrell...

NRK - 19 nov. 20 kl. 15:25

Flere sanksjoner mot Hviterussland

EU utvider sine sanksjoner mot Hviterussland til å gjelde flere bedrifter og næringsdrivende. EUs kommissær for utenrikssaker, Josep Borrell, sier sanksjonene hittil ikke har fått president Aleksander Lukasjenko fra å undertrykke demonstrasjoner..

NRK - 11 aug. 20 kl. 19:51

EU varsler reaksjoner

EUs utenrikssjef Josep Borrell varsler at det kan komme reaksjoner fra unionen etter presidentvalget i Hviterussland. Borrell sier at valget ikke var fritt, og han ber myndighetene innlede dialog for å hindre mer vold..

NRK - 25 okt. 20 kl. 14:10

EU kritiserer Erdogan

EUs utenrikssjef Josep Borrell kritiserer Tyrkias president etter at han ba Frankrikes president Emmanuel Macron sjekke sin mentale helse. Bakgrunnen er Macrons uttalelser om islam og islamsk ekstremisme etter drapet på læreren Samuel Paty..

NRK - 18 juli 20 kl. 03:44

EU fordømmer USAs sanksjoner

EUs utenrikssjef Josep Borrell fordømmer USAs politikk med å iverksette sanksjoner, spesielt truslene mot selskaper som bygger gassledningen fra Russland. Borrell er spesielt bekymret for sanksjoner mot europeiske selskaper og interesser..

NRK - 14 okt. 20 kl. 00:05

EU-topper i karantene

EUs utenrikssjef Josep Borrell og EUs kommissær for humanitær hjelp, Janez Lenarcic, er i karantene etter kontakt med koronasmittede under et besøk i Etiopia. Begge er symptomfrie og har testet negativt, og vil ha hjemmekontor i påvente av nye tester.

Aftenposten - 24 sep. 20 kl. 08:50

EU vil ikke anerkjenne Lukasjenko som Hviterusslands president

EU vil ikke anerkjenne Aleksandr Lukasjenko som Hviterusslands president fordi valget og innsettelsen mangler legitimitet, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell..

NRK - 24 sep. 20 kl. 08:41

EU vil ikke anerkjenne Lukasjenko

EU vil ikke anerkjenne Aleksandr Lukasjenko som Hviterusslands president fordi valget og innsettelsen mangler legitimitet, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell. Lukasjenko ble onsdag tatt i ed som president, halvannen måned etter valget. Tusenvis av hviterussere har demonstrert mot det offisielle valgresultatet der Lukasjenko vant med 80 prosent..

NRK - 21 sep. 20 kl. 16:26

Ingen EU-enighet om sanksjoner

Som ventet klarte ikke EUs utenriksministre mandag å bli enige om innføring av sanksjoner mot hviterussiske tjenestemenn, bekrefter EUs utenrikssjef Josep Borrell. Ministrene ble ikke enige om en liste over hvem som skal omfattes av tiltakene..

NRK - 01 sep. 20 kl. 18:00

EU hjelper til med fredsmekling

Utanrikssjefen i EU, Josep Borrell, møter den FN-anerkjente GNA-regjeringa i Libya for å diskutere moglege løysingar på konflikten i landet. Regjeringa og styrkane som støtter opprørsleiaren har inngått våpenkvile og vil gjennomføre val, melder AFP..

P4 - 24 aug. 20 kl. 22:24

EU ber om en uavhenging granskning

EUs utenrikssjef Josep Borrell sier russiske myndigheter må gjennomføre en uavhengig og åpen etterforskning av hva som har hendt med opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj. I dag ble det bekreftet at det finnes stoffer i kroppen til politikeren som tyder på forgiftning. EU fordømmer kraftig det som ser ut til å være et drapsforsøk på Navalnyj..

NRK - 21 aug. 20 kl. 20:18

Ønsker våpenhvile i Libya velkommen

EUs utenrikssjef Josep Borrell kaller våpenhvileavtalen i Libya «viktig og positiv», melder AFP. Partene i Libya ble fredag enige om en våpenhvile, og varslet valg neste år. FN har også ønsket avtalen velkommen.

E24 - 18 juli 20 kl. 08:14

EU fordømmer USAs sanksjonspolitikk

EUs utenrikssjef Josep Borrell fordømmer USAs politikk med å iverksette sanksjoner, spesielt truslene mot selskaper som bygger gassledningen fra Russland..

NRK - 10 jan. 20 kl. 19:47

EU ønsker atomavtale med Iran

EUs utenrikssjef Josep Borrell sier EU ønsker å opprettholde en atomavtale med Iran på tross av at USA har trukket seg. Borrell understreker at Iran må oppfylle sine forpliktelser og fortsatt tillate inspeksjoner utenfra..

NRK - 10 jan. 20 kl. 19:43

EU: – Har ikke råd til enda en krig

EUs utenrikssjef Josep Borrell sier EU vil opprette en dialog med Iran og USA for å hindre en krig. – Vi må unngå en voldsspiral som kan bli veldig farlig for oss, og ødelegge kampen mot IS, sier Borrell. – Regionen har ikke råd til enda en ny krig..

NRK - 03 mars 20 kl. 09:15

EUs utenrikssjef til Tyrkia

EUs utenrikssjef Josep Borrell reiser tirsdag til Tyrkia for å diskutere flyktningkrisen og situasjonen i syriske Idlib, opplyser Tyrkias utenriksdepartement. EUs kommissær for krisehåndtering, Janez Lenarcic, er med på det to dager lange besøket..

E24 - 02 feb. 20 kl. 18:27

EUs utenrikssjef til Iran for samtaler

EUs utenrikssjef Josep Borrell skal ha samtaler med Iran kommende uke, ifølge Irans utenriksdepartement. Hensikten er å redde atomavtalen fra 2015..

NRK - 02 feb. 20 kl. 18:07

EUs utenrikssjef til Iran

EUs utenrikssjef Josep Borrell skal ha samtaler med Iran kommende uke, ifølge Irans utenriksdepartement. Hensikten er å redde atomavtalen fra 2015..

NRK - 02 feb. 20 kl. 07:57

EU-diplomat til Teheran

EU-diplomat Josep Borrell er ventet i Teheran mandag, der han skal møte blant annet Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif, opplyste talsmann for utenriksdepartementet i Iran, Abbas Moussavi til AFP..

P4 - 15 jan. 20 kl. 09:41

Iran truer europeiske styrker

Iran truer EU-styrker og sier europeiske soldater som sendes til Midtøsten kan være i fare. Trusselen kommer fra Irans president Hassan Rouhani etter at Storbritannia, Frankrike og Tyskland nylig klaget inn Iran for brudd på atomavtalen. Klagen kan føre til at FN gjeninnfører sanksjoner mot regimet, noe Iran har reagert kraftig på.

NRK - 07 jan. 20 kl. 17:45

Fordømmer tyrkisk Libya-innblanding

EUs utenrikssjef Josep Borrell advarer andre land mot å blande seg inn i konflikten i Libya og fordømmer Tyrkias beslutning om å sende soldater dit. – Det bidrar til å øke vår bekymring rundt situasjonen, sier han etter et krisemøte i EU tirsdag..

NRK - 07 jan. 20 kl. 13:40

Krisemøte i Brussel om Iran

EUs utenrikssjef Josep Borrell holder krisemøte med utenriksministrene i Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Italia for å diskutere Iran og Libya, skriver NTB. Det skjer ifølge britisk UD som følge av USAs likvidering av Qasem Soleimani fredag..

NRK - 05 jan. 20 kl. 11:55

EU inviterer Irans utenriksminister

EU inviterer Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif til Brussel for å diskutere nedtrapping av spenningene i Midtøsten og for å prøve å bevare atomvåpenavtalen, medler AFP. Det var Josep Borrell, EUs utenriksminister, som inviterte Zarif..

NRK - 02 juli 19 kl. 19:24

Borrell blir EUs nye utenrikssjef

EUs toppmøte har nominert Spanias utenriksminister Josep Borrell (72) til posten som utenrikssjef. Han overtar etter italienske Federica Mogherini..

P4 - 15 juli 19 kl. 21:22

- Iran har ikke brutt avtalen

- Atomavtalen med Iran fremdeles er i live. Det sier EUs utenriksministre etter et møte i dag. Iran bekreftet for en uke siden at de har gått over det maksimale anrikingsnivået for uran som det ble enighet om i atomavtalen i 2015.

NRK - 04 juli 19 kl. 13:28

USA ba om stopp av oljetanker

Det skal ha vært amerikanske myndigheter som ba om stans av oljetankeren utenfor Gibraltar. Det sa Spanias utenriksminister, Josep Borrell, til pressen tidligere i dag..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt