Hamas

Onsdag, 28 Juli, 05:51

Nyheter om Hamas

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 16 mai 21 kl. 01:54

Iran lover å støtte Hamas

Den iranske Revolusjonsgardens eliteenhets mektige leder, Esmail Qaani, lover å støtte Hamas fullt ut mot Israel i Gaza-konflikten, melder iranske medier. Qaani kom med forsikringen i en telefonsamtale med Hamas-leder Ismail Haniyeh lørdag, melder den statlige nyhetskanalen al-Alam. Haniyeh takket Qaani for støtten og sa ifølge al-Alam at kampen mot Israel ikke bare er Hamas' kamp, men en kamp som hele den islamske verden utkjemper mot Israel.

NRK - 23 juni 21 kl. 09:22

Katastrofemåling for Abbas

Palestinere flest har vendt ryggen til president Mahmoud Abbas og hans Fatah-parti og mener Hamas bør overta ledelsen, viser en ny meningsmåling. 53 prosent av de spurte mener Hamas bør styre og representere det palestinske folket, mens bare 14 prosent svarer Fatah, viser målingen som er foretatt på Vestbredden og i Gaza av Palestinian Center for Policy and Survey Research, som NTB omtaler. Professor Khalil Shikaki, som i over to tiår har ledet arbeidet med slike målinger, kaller det «et dramatisk skifte», om enn ikke uventet etter den siste krigen mellom Israel og Hamas.

NRK - 18 mai 21 kl. 19:51

Hamas: Klar for våpenhvile

Etter ni dager med harde kamper mellom Israel og Hamas i Gaza var det tirsdag små tegn til at en våpenhvile kan være i emning. En Hamas-representant i Qatar, Moussa Abu Marzouk, sier til New York Times at Hamas er klar for våpenhvile. Ifølge ham krever Israel at Hamas stanser rakettangrepene i to-tre timer før de bestemmer seg for det samme.

NRK - 07 juni 21 kl. 12:00

Hamas truer med ny eskalering

Hamas truer med ny eskalering av angrep. Dette skal skje dersom de høyreorienterte bosetterorganisasjonene avholder en marsj i nærheten av al-Aqsa-moskeen og det østlige Jerusalem. – Vi håper beskjeden er klar, slik at torsdag ikke blir nye 10.

NRK - 26 mai 21 kl. 22:48

Hamas: 80 militante ble drept

Hamas' ledelse sier at 80 militante ble drept i den elleve dager lange krigen med Israel som tok slutt i forrige uke. Til nyhetsbyrået AP sier Hamas-leder Yehiyeh Sinwar at de 80 omfatter 57 fra Hamas' militære fløy, 22 medlemmer av Islamsk jihad og ett medlem av en mindre gruppe ved navn Folkets motstandskomiteer. Israels statsminister Benjamin Netanyahu har sagt at rundt 200 militante ble drept, men han har ikke dokumentert dette tallet.

NRK - 16 mai 21 kl. 01:41

Netanyahu varsler fortsatt offensiv

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier at offensiven mot militante palestinere på Gazastripen kommer til å fortsette så lenge det trengs. Netanyahu kom med budskapet i en advarsel til Hamas' ledere da han var på besøk i forsvarsdepartementet i Tel Aviv lørdag kveld. – Dere kan ikke skjule dere.

NRK - 15 mai 21 kl. 21:21

Hevder Hamas brukte mediebygget

Hamas drev omfattende etterretningsvirksomhet fra bygningen der internasjonale medier hadde kontorer i Gaza, hevder det israelske militæret. – Her var det svært avansert utstyr for å drive aktivitet mot det israelske forsvaret, derfor bestemte IDF seg for å ødelegge bygningen, sier talsmann Jonathan Conricus. – Vi er opptatt av journalisters sikkerhet og deres jobb, men dere må forstå at dette er en vanskelig krigsskueplass hvor Hamas blander inn sin aktivitet med den sivile verden, sier han.

NRK - 21 juni 21 kl. 04:19

Tysk forbud mot Hamas-flagg

Den tyske regjeringen forbyr Hamas-flagg etter en rekke antisemittiske hendelser under antiisraelske demonstrasjoner i mai, skriver Die Welt. I mai var det flere antiisraelske opptøyer i Berlin, Hamburg og andre tyske byer. Ifølge Deutsche Welle var det flere angrep mot synagoger, brenning av det israelske flagget og antisemittisk språkbruk.

NRK - 12 mai 21 kl. 03:08

Hamas: Over 200 raketter mot Israel

Hamas meldte natt til onsdag at over 200 raketter var blitt avfyrt mot mål i Israel som svar på et angrep mot Gaza. Meldinger om angrep, luftvernsirener og evakuering av sivile til tilfluktsrom flere steder i Israel preget natt til onsdag. Hamas gikk ut med melding om at de hadde skutt over 200 raketter mot mål inne i Israel som svar på angrep mot Gaza.

NRK - 12 timer siden

Human Right Watch ut mot Israel

Menneskerettsgruppen Human Rights Watch (HRW) mener både Israel og Hamas trolig begikk krigsforbrytelser under den elleve dager lange krigen i mai i år. Ifølge HRW var tre av de israelske angrepene, hvor 62 sivile palestinere mistet livet, ikke rettet mot noen tydelige militære mål i nærheten. HRW mener også at andre israelske angrep under konflikten «trolig var ulovlige».

NRK - Igår: 09:07

Israel angrep Hamas-base

Den israelske hæren angrep en Hamas-base over natten som svar på at ballonger med brennbart stoff ble sendt inn over Israels grenser – Vi vil fortsette med å svare på ethvert terrorforsøk fra Gaza, skriver det israelske forsvaret i en twittermeldingen...

VG - 03 juni 21 kl. 10:19

Forhandlet med Hamas: – Våpenhvilen er skjør

I timene frem mot våpenhvilen mellom Hamas og Israel, satt Tor Wennesland i dramatiske forhandlinger med Hamas-ledelsen. En misforståelse var nær å føre til en opptrapping av krigen..

VG - 21 mai 21 kl. 23:21

Hamas-topp til VG: – Vi vant krigen

BEIRUT (VG) Hamas-tilhengere jubler i gatene i Beirut. Lederen for Hamas i Libanon sier til VG at våpenhvilen er å regne som en seier i krigen mot Israel..

Dagbladet - 20 mai 21 kl. 22:01

Israel og Hamas enige om våpenhvile

Israel og Hamas har kommet til enighet om en gjensidig våpenhvile. Ifølge Hamas trer den i kraft klokka to natt til fredag - lokal tid..

VG - 20 mai 21 kl. 21:25

Våpenhvile mellom Israel og Hamas: – Vil styrke Hamas politisk

JERUSALEM (VG) Kort tid etter at våpenhvilen mellom Israel og Hamas trådte i kraft, tok folk til gatene på Gazastripene for å feire. Midtøsten-eksperter har ikke tro på varig fred..

NRK - 20 mai 21 kl. 13:19

Merkel: Hamas må inkluderes

Tysklands statsminister Angela Merkel sier at «indirekte samtaler» med Hamas er avgjørende for å få til en avtale om våpenhvile i Midtøsten. Hun bemerket at Egypt og andre arabiske land allerede har hatt flere diskusjoner med den væpnede palestinske gruppen, som står på USAs og EUs terrorliste. – Selvfølgelig må Hamas inkluderes, uten dem vil det ikke bli våpenhvile, sa Merkel..

NRK - 20 mai 21 kl. 04:58

Hamas-leder hinter om våpenhvile

En våpenhvile kan være nært forestående og at det kan skje de neste 24 timene, opplyser en Hamas-leder til CNN. Israel har så langt ikke kommentert en avtale. Hamas-lederen beskriver overfor kanalen en «positiv atmosfære» rundt samtalene om en våpenhvile med Israel..

NRK - 19 mai 21 kl. 08:28

Mislykka drapsforsøk på Hamas-leder

Det israelske forsvaret (IDF) sier i en uttalelse at de to ganger har forsøkt å ta livet av Hamas-bevegelsens militære leder Muhammad Deif, siden den blodige konflikten eskalerte, skriver Times of Israel. Deif overlevde begge angrepene. Minst sju andre Hamas-topper har også vært mål for IDF.

NRK - 17 mai 21 kl. 20:50

Sikre på at Hamas var i bygget

En talsmann for den israelske hæren (IDF) sier de er 100 prosent sikre på at Hamas bedrev planlegging av angrep fra mediebygget som ble bombet i Gaza by. Bygget huset blant annet det amerikanske nyhetsbyrået AP. Israels statsminister Benjamin Netanyahu har sagt at Israel har gitt USA dokumentasjon på at Hamas brukte mediebygget, men det sa USAs utenriksminister Antony Blinken mandag at han ikke hadde sett..

VG - 17 mai 21 kl. 16:42

Har ikke sett bevis for at Hamas brukte bygget

Israel hevder Hamas brukte mediebygget til militær etterretning og jevnet det med jorden. Deres nære allierte USA har ikke sett noen bevis for Hamas-tilknytningen..

NRK - 17 mai 21 kl. 00:52

Nye angrep mellom Israel og Hamas

Konflikten mellom Israel og Hamas fortsetter inn i sitt sjuende døgn. Natt til mandag har Israelske krigsfly flere store rakettangrep mot flere steder i Gaza, melder nyhetsbyrået AP. Luftangrepene er kraftigere og skal ha være over et større område enn angrepet som ble gjennomført for et døgn siden, der minst 42 palestinere ble drept.

NRK - 15 mai 21 kl. 19:59

Angrep huset til Hamas-leder

Israels luftforsvar har angrepet huset til en høytstående Hamas-leder, opplyser det israelske militæret. I en Twitter-melding skriver de at huset til Khalil al-Hayya, som er nestleder i den politiske fløyen i Hamas, er angrepet. Huset fungerte som «infrastruktur for terror», heter det i meldingen.

NRK - 13 mai 21 kl. 23:12

Hamas-leder i samtale med FN

Hamas-leder Ismail Haniyeh skal ha snakket med FNs spesialkoordinator for Midtøsten, Tor Wennesland torsdag, skriver The Times of Israel. De forente nasjoner, Egypt, Qatar og andre land skal ha presset på for å få i stand en våpenhvile i den pågående konflikten mellom Israel og Hamas skriver nettavisen..

NRK - 12 mai 21 kl. 16:29

Hamas-ledere bekreftet drept

Flere høytstående Hamas-ledere er drept i de israelske luftangrepene. Det bekrefter Hamas onsdag. Blant de drepte er gruppens militære leder i Gaza by, Bassem Issa, ifølge opplysningene..

Dagbladet - 12 mai 21 kl. 05:10

Israel: - «Nøytraliserte» Hamas-ledere

De voldsomme angrepene fortsatte mellom Israel og Hamas i natt. Israel hevder de har «nøytralisert» Hamas-ledere..

NRK - 10 mai 21 kl. 19:32

Israel: Har drept 3 Hamas-ledere

Ni sivile, blant dem tre barn, er ifølge palestinske myndigheter drept i israelsk angrep på Gazastripen. Israel opplyser å ha angrepet tre Hamas-ledere. Den israelske forsvarsledelsen opplyser på Twitter å ha drept tre Hamas-ledere på Gazastripen mandag.

NRK - 10 mai 21 kl. 16:50

Hamas truer Israel med opptrapping

Hamas truer med opptrapping i Jerusalem dersom israelsk politi ikke trekkes vekk fra al-Aqsa-moskeen. – Motstandsbevegelsens ledelse gir okkupantene frist til klokka 18 lokal tid med å trekke sine soldater tilbake fra den velsignede al-Aqsa-moskeen og Sheikh Jarrah, sier en Hamas-talsmann i en kunngjøring. Den siste tiden har konflikten eskalert.

NRK - Igår: 14:31

Palestinsk 17-åring død

En 17 år gammel palestisnk gutt har dødd på sykehuset etter at han for to måneder siden ble skutt i halsen av israelske soldater nær Ramallah på den okkuperte Vestbredden. Skytingen skjedde etter flere voldelige sammenstøt mellom palestinske demonstranter og israelske soldater under den elleve dager lange krigen mellom Israel og Hamas i mai. Det var den fjerde krigen siden den militante gruppen tok kontroll over Gazastripen i 2007.

NRK - I førrgår: 02:20

Luftangrep mot Gazastripen

Israelske kampfly har natt til mandag angrepet mål sør på Gazastripen. Angrepet er et svar på flere brannballonger som ble sendt av gårde fra palestinsk side. Det israelske militæret sier det er en militærbase tilhørende Hamas som var mål for angrepet..

NRK - 16 juni 21 kl. 03:17

Israel: Angrepene var mot Hamas-mål

Israel har i natt gjennomført nye luftangrep mot Gaza by, bekrefter det israelske forsvaret. Israel sier at angrepene var rettet mot Hamas-mål. Angrepet var svar på at brannballonger ble sendt fra Gazastripen inn i det sørlige Israel.

NRK - 07 juni 21 kl. 12:13

Stopper marsj etter Hamas-advarsel

De planlagte marsjene i nærheten av al-Aqsa-moskeen og det østlige Jerusalem er avlyst av arrangørene, melder AFP. Mandag advarte Hamas om nye angrep mot Israel dersom marsjene ble gjennomført av høyreorienterte bosetterorganisasjoner..

NRK - 07 juni 21 kl. 12:13

Stopper marsj etter Hamas-trussel

De planlagte marsjene i nærheten av al-Aqsa-moskeen og det østlige Jerusalem er avlyst av arrangørene, melder AFP. Mandag advarte Hamas om nye angrep mot Israel dersom demonstrasjonene ble gjennomført av høyreorienterte bosetterorganisasjoner..

VG - 03 juni 21 kl. 22:07

Arrestert Hamas-topp til VG: – Vi betaler prisen for å hjelpe palestinerne

RAMALLAH (VG) I går arresterte israelsk sikkerhetstjeneste Hamas-toppen. Elleve dager tidligere møtte han VG til intervju..

NRK - 30 mai 21 kl. 15:35

Netanyahu møtte egyptisk politiker

Israels president Benjamin Netanyahu møtte søndag etterretningssjefen i Egypt, Abbas Kamel, i Jerusalem. Temaet for samtalen var våpenhvilen mellom Israel og Hamas. Det skriver JNS.

NRK - 27 mai 21 kl. 18:56

Lager permanent granskingskommisjon

FNs menneskerettsråd beordrer gransking av overgrep i Israel og Palestina, skriver NTB. Granskingskommisjonen skal være permanent. Resolusjonen baner vei for en gransking i et omfang som FN-rådet ikke tidligere har bedt om.

NRK - 26 mai 21 kl. 19:52

Qatar gir 4 milliarder til Gaza

Qatar gir 500 millioner dollar, eller litt over 4 milliarder kroner, til gjenoppbygging på Gazastripen, sier landets utenriksminister. Ødeleggelsene i det palestinske området er store etter den elleve dager lange krigen mellom Hamas og Israel. Qatar er et oljerikt land som ofte har tatt en meglerrolle mellom Israel og Hamas.

NRK - 03 juli 21 kl. 22:51

Israel bomber mål på Gazastripen

Israel har angrepet mål inne på Gazastripen som svar på at brannballonger sendt fra enklaven har ført til flere branner i Israel. Ifølge det israelske militæret bombet israelske kampfly en våpenfabrikk og en rakettutskytingsrampe som tilhørte Hamas lørdag kveld..

NRK - 26 mai 21 kl. 05:50

Hamas: Israel har fått en lærepenge

En talsmann for Hamas på Gazastripen sier i et eksklusivt intervju med NRK at de vil fortsette rakettangrepene mot israelske byer hvis konflikten med Israel blusser opp igjen..

NRK - 21 mai 21 kl. 01:31

Våpenhvilen i kraft

Våpenhvilen mellom Israel og Hamas trådte i kraft klokka 1 i natt norsk tid, etter at egyptiske meklere hadde bistått i å framforhandle den. I timene før sendte Hamas flere raketter mot Israel, og israelske styrker gjennomførte minst ett luftangrep. Egypt sender to delegasjoner for å overvåke våpenhvilen..

Aftenposten - 20 mai 21 kl. 21:24

Våpenhvile mellom Israel og Hamas

Israel og Hamas er enige om en gjensidig våpenhvile, bekrefter den israelske regjeringen..

VG - 20 mai 21 kl. 21:25

Medier: Israel og Hamas enige om våpenhvile

JERUSALEM (VG) Israel går inn for en gjensidig våpenhvile med Hamas. Men det betyr ikke varig fred, mener eksperter på Midtøsten..

VG - 20 mai 21 kl. 21:25

Israel og Hamas enige om våpenhvile

JERUSALEM (VG) Israel og Hamas går inn for en gjensidig våpenhvile. Men det betyr ikke varig fred, mener eksperter på Midtøsten..

VG - 20 mai 21 kl. 21:25

Våpenhvile mellom Israel og Hamas: – Redde for å håpe på for mye

JERUSALEM (VG) Israel og Hamas går inn for en gjensidig våpenhvile. Men det betyr ikke varig fred, mener eksperter på Midtøsten..

NRK - 20 mai 21 kl. 07:41

Ingen raketter fra Gaza i natt

Ingen raketter har blitt avfyrt fra Gaza de siste seks timene, ifølge avisa Times of Israel. Samtidig gjennomførte Israel en rekke angrep mot Gazastripen over natten. Det er foreløpig ikke rapportert om drepte eller sårede i nattens angrep.

NRK - 19 mai 21 kl. 11:58

Kilde: Israel vurderer våpenhvile

Israel vurderer nå om det foreligger rette betingelser for å stanse luftangrepene mot Gazastripen, ifølge en militærkilde. – Vi ser på om når det rette tidspunktet for en våpenhvile vil være, sier kilden til AFP. Israel forbereder seg samtidig på flere dager med angrep mot Gazastripen dersom det skulle være nødvendig, opplyser kilden.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt