Hamas

Tuesday, 26 October, 16:43

Nyheter om Hamas

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 12 sep 21 kl. 18:13

Israelske fly angrep Gazastripen

Israelske jagerfly angrep flere mål på Gazastripen søndag, noe Israel melder var et svar på et rakettangrep fra Gazastripen dagen før. Ifølge Israel har jagerfly og angrepshelikoptre blant annet «truffet et av Hamas' militærområder med flere underjordiske anlegg for rakettproduksjon». Også en tunnel, et våpenlager og en treningsleir skal være rammet av angrepene.

NRK - 02 aug 21 kl. 06:45

Haniyeh gjenvalgt som Hamas-leder

Ismail Haniyeh er gjenvalgt som Hamas' politiske leder, opplyser bevegelsen. Han hadde ingen motkandidater. Hamas styrket dermed grepet om den palestinske islamistgruppa som styrer Gazastripen.

NRK - 16 maj 21 kl. 01:54

Iran lover å støtte Hamas

Den iranske Revolusjonsgardens eliteenhets mektige leder, Esmail Qaani, lover å støtte Hamas fullt ut mot Israel i Gaza-konflikten, melder iranske medier. Qaani kom med forsikringen i en telefonsamtale med Hamas-leder Ismail Haniyeh lørdag, melder den statlige nyhetskanalen al-Alam. Haniyeh takket Qaani for støtten og sa ifølge al-Alam at kampen mot Israel ikke bare er Hamas' kamp, men en kamp som hele den islamske verden utkjemper mot Israel.

NRK - 23 jun 21 kl. 09:22

Katastrofemåling for Abbas

Palestinere flest har vendt ryggen til president Mahmoud Abbas og hans Fatah-parti og mener Hamas bør overta ledelsen, viser en ny meningsmåling. 53 prosent av de spurte mener Hamas bør styre og representere det palestinske folket, mens bare 14 prosent svarer Fatah, viser målingen som er foretatt på Vestbredden og i Gaza av Palestinian Center for Policy and Survey Research, som NTB omtaler. Professor Khalil Shikaki, som i over to tiår har ledet arbeidet med slike målinger, kaller det «et dramatisk skifte», om enn ikke uventet etter den siste krigen mellom Israel og Hamas.

NRK - 07 aug 21 kl. 06:48

Israelsk luftangrep mot Gaza

Det israelske forsvaret angrep natt til lørdag Hamas-mål på Gazastripen som svar på at det ble sendt opp brannballonger mot Israel, opplyser forsvaret. Brannballonger sendt opp fra Gazastripen førte fredag til fire branner i Eshkol-regionen på israelsk side av grensen. – Som svar på den fortsatte oppskytingen av brannballonger fra Gazastripen og inn i Israel gjennom dagen, gjennomførte forsvaret luftangrep mot et Hamas-militæranlegg og et rakettoppskytingssted, het det i en uttalelse fra forsvaret lørdag morgen.

NRK - 12 sep 21 kl. 10:00

Israel angrep mål på Gazastripen

Israel har for andre natt på rad angrepet mål på Gazastripen, skriver NTB. Jagerfly og kamphelikoptre ble brukt i angrepene natt til søndag. De rammet flere underjordiske anlegg og et våpenlager knyttet til Hamas, ifølge den israelske hæren.

NRK - 18 maj 21 kl. 19:51

Hamas: Klar for våpenhvile

Etter ni dager med harde kamper mellom Israel og Hamas i Gaza var det tirsdag små tegn til at en våpenhvile kan være i emning. En Hamas-representant i Qatar, Moussa Abu Marzouk, sier til New York Times at Hamas er klar for våpenhvile. Ifølge ham krever Israel at Hamas stanser rakettangrepene i to-tre timer før de bestemmer seg for det samme.

NRK - 30 aug 21 kl. 15:54

Israelsk grensepolitimann død

En israelsk grensevakt, som ble skutt i hodet på kloss hold under en voldelig demonstrasjon på grensen mellom Gaza og Israel i forrige uke, døde mandag. Den 21 år gamle grensevakten ble skutt i hodet under en demonstrasjon Hamas arrangerte ved grensen mellom Israel og Gaza 21. august.

NRK - 29 aug 21 kl. 07:47

Luftangrep mot Gaza

Israelske fly slo søndag morgon til mot Hamas-mål i Gaza, opplyser militære kjelder til Reuters. Aksjonen kom etter at det blei sendt opp brannballongar frå den palestinske sida av grensa. I mai blei Hamas og Israel samde om ei våpenkvile.

NRK - 07 jun 21 kl. 12:00

Hamas truer med ny eskalering

Hamas truer med ny eskalering av angrep. Dette skal skje dersom de høyreorienterte bosetterorganisasjonene avholder en marsj i nærheten av al-Aqsa-moskeen og det østlige Jerusalem. – Vi håper beskjeden er klar, slik at torsdag ikke blir nye 10.

NRK - 26 maj 21 kl. 22:48

Hamas: 80 militante ble drept

Hamas' ledelse sier at 80 militante ble drept i den elleve dager lange krigen med Israel som tok slutt i forrige uke. Til nyhetsbyrået AP sier Hamas-leder Yehiyeh Sinwar at de 80 omfatter 57 fra Hamas' militære fløy, 22 medlemmer av Islamsk jihad og ett medlem av en mindre gruppe ved navn Folkets motstandskomiteer. Israels statsminister Benjamin Netanyahu har sagt at rundt 200 militante ble drept, men han har ikke dokumentert dette tallet.

NRK - 13 sep 21 kl. 08:57

Åpner for støtte til Gaza

Israel kan bidra til økonomisk utvikling og ny infrastruktur på Gazastripen, ifølge en plan lansert av utenriksminister Yair Lapid. Forutsetningen er at Hamas, som har makten i det palestinske området, forplikter seg til en langsiktig fredsløsning. – Strømsystemet vil bli reparert, gass koblet til, et anlegg for avsalting av vann vil bli bygget, sa Lapid i en tale på et israelsk universitet søndag.

NRK - 13 sep 21 kl. 07:47

Nye israelske angrep på Gazastripen

Israel har angrepet mål på Gazastripen for tredje natt på rad. Også angrepene natt til mandag var svar på rakettangrep fra Gazastripen, ifølge den israelske hæren. Tre raketter ble skutt mot Israel, og minst to ble stanset av det israelske rakettforsvaret.

NRK - 16 maj 21 kl. 01:41

Netanyahu varsler fortsatt offensiv

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier at offensiven mot militante palestinere på Gazastripen kommer til å fortsette så lenge det trengs. Netanyahu kom med budskapet i en advarsel til Hamas' ledere da han var på besøk i forsvarsdepartementet i Tel Aviv lørdag kveld. – Dere kan ikke skjule dere.

NRK - 15 maj 21 kl. 21:21

Hevder Hamas brukte mediebygget

Hamas drev omfattende etterretningsvirksomhet fra bygningen der internasjonale medier hadde kontorer i Gaza, hevder det israelske militæret. – Her var det svært avansert utstyr for å drive aktivitet mot det israelske forsvaret, derfor bestemte IDF seg for å ødelegge bygningen, sier talsmann Jonathan Conricus. – Vi er opptatt av journalisters sikkerhet og deres jobb, men dere må forstå at dette er en vanskelig krigsskueplass hvor Hamas blander inn sin aktivitet med den sivile verden, sier han.

NRK - 21 jun 21 kl. 04:19

Tysk forbud mot Hamas-flagg

Den tyske regjeringen forbyr Hamas-flagg etter en rekke antisemittiske hendelser under antiisraelske demonstrasjoner i mai, skriver Die Welt. I mai var det flere antiisraelske opptøyer i Berlin, Hamburg og andre tyske byer. Ifølge Deutsche Welle var det flere angrep mot synagoger, brenning av det israelske flagget og antisemittisk språkbruk.

NRK - 12 maj 21 kl. 03:08

Hamas: Over 200 raketter mot Israel

Hamas meldte natt til onsdag at over 200 raketter var blitt avfyrt mot mål i Israel som svar på et angrep mot Gaza. Meldinger om angrep, luftvernsirener og evakuering av sivile til tilfluktsrom flere steder i Israel preget natt til onsdag. Hamas gikk ut med melding om at de hadde skutt over 200 raketter mot mål inne i Israel som svar på angrep mot Gaza.

NRK - 27 jul 21 kl. 17:10

Human Right Watch ut mot Israel

Menneskerettsgruppen Human Rights Watch (HRW) mener både Israel og Hamas trolig begikk krigsforbrytelser under den elleve dager lange krigen i mai i år. Ifølge HRW var tre av de israelske angrepene, hvor 62 sivile palestinere mistet livet, ikke rettet mot noen tydelige militære mål i nærheten. HRW mener også at andre israelske angrep under konflikten «trolig var ulovlige».

NRK - 26 jul 21 kl. 09:07

Israel angrep Hamas-base

Den israelske hæren angrep en Hamas-base over natten som svar på at ballonger med brennbart stoff ble sendt inn over Israels grenser – Vi vil fortsette med å svare på ethvert terrorforsøk fra Gaza, skriver det israelske forsvaret i en twittermeldingen...

NRK - 29 aug 21 kl. 05:01

Nattprotester mot blokade i Gaza

Hundrevis av Hamas-støttede aktivister innledet lørdag kveld den første av en serie nattlige protester langs Gazas grense mot Israel. Arrangørene sier at protestene skal fortsette hele uka. Formålet er å presse Israel til å lette på den lammende økonomiske blokaden.

NRK - 24 aug 21 kl. 02:04

Flyangrep mot Gaza

Israelske fly har gjennomført luftangrep mot Gazastripen etter at brannballonger sendt fra territoriet utløste branner sør i Israel, opplyser lokale kilder. Det er ikke meldt om døde og sårede etter flyangrepene mot Gaza by og Khan Younis, men det er gjort store materielle skader, sier en anonym kilde i de palestinske sikkerhetstjenestene. Han legger til at Hamas-vennlige styrker skjøt mot flyene.

NRK - 23 aug 21 kl. 02:49

Egypt stenger grensen mot Gaza

Egypt har informert myndighetene på Gazastripen om at grenseovregangen ved Rafah blir stengt mandag morgen, opplyser en talsmann for Hamas, som styrer Gaza. Egypt har ikke gitt noen begrunnelse for beslutningen. Grensen vil være stengt på ubestemt tid.

NRK - 22 aug 21 kl. 00:11

25 skadd i uro ved grensa til Gaza

En 13-åring og 23 andre palestinere, samt en israelsk politimann er skutt og såret i uro ved grensa til Gazastripen, ifølge palestinske og israelske kilder. Flere hundre palestinere deltok lørdag deltok i en demonstrasjon arrangert av Hamas, som styrer Gazastripen, mot Israels blokade..

VG - 03 jun 21 kl. 10:19

Forhandlet med Hamas: – Våpenhvilen er skjør

I timene frem mot våpenhvilen mellom Hamas og Israel, satt Tor Wennesland i dramatiske forhandlinger med Hamas-ledelsen. En misforståelse var nær å føre til en opptrapping av krigen..

VG - 21 maj 21 kl. 23:21

Hamas-topp til VG: – Vi vant krigen

BEIRUT (VG) Hamas-tilhengere jubler i gatene i Beirut. Lederen for Hamas i Libanon sier til VG at våpenhvilen er å regne som en seier i krigen mot Israel..

Dagbladet - 20 maj 21 kl. 22:01

Israel og Hamas enige om våpenhvile

Israel og Hamas har kommet til enighet om en gjensidig våpenhvile. Ifølge Hamas trer den i kraft klokka to natt til fredag - lokal tid..

VG - 20 maj 21 kl. 21:25

Våpenhvile mellom Israel og Hamas: – Vil styrke Hamas politisk

JERUSALEM (VG) Kort tid etter at våpenhvilen mellom Israel og Hamas trådte i kraft, tok folk til gatene på Gazastripene for å feire. Midtøsten-eksperter har ikke tro på varig fred..

NRK - 20 maj 21 kl. 13:19

Merkel: Hamas må inkluderes

Tysklands statsminister Angela Merkel sier at «indirekte samtaler» med Hamas er avgjørende for å få til en avtale om våpenhvile i Midtøsten. Hun bemerket at Egypt og andre arabiske land allerede har hatt flere diskusjoner med den væpnede palestinske gruppen, som står på USAs og EUs terrorliste. – Selvfølgelig må Hamas inkluderes, uten dem vil det ikke bli våpenhvile, sa Merkel..

NRK - 20 maj 21 kl. 04:58

Hamas-leder hinter om våpenhvile

En våpenhvile kan være nært forestående og at det kan skje de neste 24 timene, opplyser en Hamas-leder til CNN. Israel har så langt ikke kommentert en avtale. Hamas-lederen beskriver overfor kanalen en «positiv atmosfære» rundt samtalene om en våpenhvile med Israel..

NRK - 19 maj 21 kl. 08:28

Mislykka drapsforsøk på Hamas-leder

Det israelske forsvaret (IDF) sier i en uttalelse at de to ganger har forsøkt å ta livet av Hamas-bevegelsens militære leder Muhammad Deif, siden den blodige konflikten eskalerte, skriver Times of Israel. Deif overlevde begge angrepene. Minst sju andre Hamas-topper har også vært mål for IDF.

NRK - 17 maj 21 kl. 20:50

Sikre på at Hamas var i bygget

En talsmann for den israelske hæren (IDF) sier de er 100 prosent sikre på at Hamas bedrev planlegging av angrep fra mediebygget som ble bombet i Gaza by. Bygget huset blant annet det amerikanske nyhetsbyrået AP. Israels statsminister Benjamin Netanyahu har sagt at Israel har gitt USA dokumentasjon på at Hamas brukte mediebygget, men det sa USAs utenriksminister Antony Blinken mandag at han ikke hadde sett..

VG - 17 maj 21 kl. 16:42

Har ikke sett bevis for at Hamas brukte bygget

Israel hevder Hamas brukte mediebygget til militær etterretning og jevnet det med jorden. Deres nære allierte USA har ikke sett noen bevis for Hamas-tilknytningen..

NRK - 17 maj 21 kl. 00:52

Nye angrep mellom Israel og Hamas

Konflikten mellom Israel og Hamas fortsetter inn i sitt sjuende døgn. Natt til mandag har Israelske krigsfly flere store rakettangrep mot flere steder i Gaza, melder nyhetsbyrået AP. Luftangrepene er kraftigere og skal ha være over et større område enn angrepet som ble gjennomført for et døgn siden, der minst 42 palestinere ble drept.

NRK - 15 maj 21 kl. 19:59

Angrep huset til Hamas-leder

Israels luftforsvar har angrepet huset til en høytstående Hamas-leder, opplyser det israelske militæret. I en Twitter-melding skriver de at huset til Khalil al-Hayya, som er nestleder i den politiske fløyen i Hamas, er angrepet. Huset fungerte som «infrastruktur for terror», heter det i meldingen.

NRK - 13 maj 21 kl. 23:12

Hamas-leder i samtale med FN

Hamas-leder Ismail Haniyeh skal ha snakket med FNs spesialkoordinator for Midtøsten, Tor Wennesland torsdag, skriver The Times of Israel. De forente nasjoner, Egypt, Qatar og andre land skal ha presset på for å få i stand en våpenhvile i den pågående konflikten mellom Israel og Hamas skriver nettavisen..

NRK - 12 maj 21 kl. 16:29

Hamas-ledere bekreftet drept

Flere høytstående Hamas-ledere er drept i de israelske luftangrepene. Det bekrefter Hamas onsdag. Blant de drepte er gruppens militære leder i Gaza by, Bassem Issa, ifølge opplysningene..

Dagbladet - 12 maj 21 kl. 05:10

Israel: - «Nøytraliserte» Hamas-ledere

De voldsomme angrepene fortsatte mellom Israel og Hamas i natt. Israel hevder de har «nøytralisert» Hamas-ledere..

NRK - 10 maj 21 kl. 19:32

Israel: Har drept 3 Hamas-ledere

Ni sivile, blant dem tre barn, er ifølge palestinske myndigheter drept i israelsk angrep på Gazastripen. Israel opplyser å ha angrepet tre Hamas-ledere. Den israelske forsvarsledelsen opplyser på Twitter å ha drept tre Hamas-ledere på Gazastripen mandag.

NRK - 10 maj 21 kl. 16:50

Hamas truer Israel med opptrapping

Hamas truer med opptrapping i Jerusalem dersom israelsk politi ikke trekkes vekk fra al-Aqsa-moskeen. – Motstandsbevegelsens ledelse gir okkupantene frist til klokka 18 lokal tid med å trekke sine soldater tilbake fra den velsignede al-Aqsa-moskeen og Sheikh Jarrah, sier en Hamas-talsmann i en kunngjøring. Den siste tiden har konflikten eskalert.

NRK - 26 jul 21 kl. 14:31

Palestinsk 17-åring død

En 17 år gammel palestisnk gutt har dødd på sykehuset etter at han for to måneder siden ble skutt i halsen av israelske soldater nær Ramallah på den okkuperte Vestbredden. Skytingen skjedde etter flere voldelige sammenstøt mellom palestinske demonstranter og israelske soldater under den elleve dager lange krigen mellom Israel og Hamas i mai. Det var den fjerde krigen siden den militante gruppen tok kontroll over Gazastripen i 2007.

NRK - 26 jul 21 kl. 02:20

Luftangrep mot Gazastripen

Israelske kampfly har natt til mandag angrepet mål sør på Gazastripen. Angrepet er et svar på flere brannballonger som ble sendt av gårde fra palestinsk side. Det israelske militæret sier det er en militærbase tilhørende Hamas som var mål for angrepet..

NRK - 16 jun 21 kl. 03:17

Israel: Angrepene var mot Hamas-mål

Israel har i natt gjennomført nye luftangrep mot Gaza by, bekrefter det israelske forsvaret. Israel sier at angrepene var rettet mot Hamas-mål. Angrepet var svar på at brannballonger ble sendt fra Gazastripen inn i det sørlige Israel.

NRK - 07 jun 21 kl. 12:13

Stopper marsj etter Hamas-advarsel

De planlagte marsjene i nærheten av al-Aqsa-moskeen og det østlige Jerusalem er avlyst av arrangørene, melder AFP. Mandag advarte Hamas om nye angrep mot Israel dersom marsjene ble gjennomført av høyreorienterte bosetterorganisasjoner..

NRK - 07 jun 21 kl. 12:13

Stopper marsj etter Hamas-trussel

De planlagte marsjene i nærheten av al-Aqsa-moskeen og det østlige Jerusalem er avlyst av arrangørene, melder AFP. Mandag advarte Hamas om nye angrep mot Israel dersom demonstrasjonene ble gjennomført av høyreorienterte bosetterorganisasjoner..

VG - 03 jun 21 kl. 22:07

Arrestert Hamas-topp til VG: – Vi betaler prisen for å hjelpe palestinerne

RAMALLAH (VG) I går arresterte israelsk sikkerhetstjeneste Hamas-toppen. Elleve dager tidligere møtte han VG til intervju..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt