Haaretz

Sunday, 24 October, 10:21

Nyheter om Haaretz

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 15:08

Israel gjenåpner for turister

Fra 1. november åpner Israel igjen grensene for utenlandske turister. Forutsetningen er at man er fullvaksinert mot korona, har gjennomgått koronasykdom eller kan fremlegge en negativ koronatest, skriver Haaretz..

NRK - 11 aug 21 kl. 21:52

Godkjenner 863 nye bosettinger

Israels statsminister Naftali Bennett har gitt sin godkjenning til planer om å bygge 863 nye bosettinger på Vestbredden i Palestina. Det skriver avisen Haaretz. Bosettingene ligger i det såkalte C-området, der palestinas selvstyremynighet i utgangspunktet utøver all regjeringsmakt utenom for militære spørsmål.

NRK - 12 sep 21 kl. 18:13

Israelske fly angrep Gazastripen

Israelske jagerfly angrep flere mål på Gazastripen søndag, noe Israel melder var et svar på et rakettangrep fra Gazastripen dagen før. Ifølge Israel har jagerfly og angrepshelikoptre blant annet «truffet et av Hamas' militærområder med flere underjordiske anlegg for rakettproduksjon». Også en tunnel, et våpenlager og en treningsleir skal være rammet av angrepene.

NRK - 11 sep 21 kl. 06:26

To rømte fangar arrestert i israel

Israels politi arresterte laurdag morgon ytterlegare to av dei seks palestinarane som rømte frå eit israelsk høgsikkerheitsfengsel denne veka. Den eine er Zakaria Zubeidi, den tidlegare leiaren av al-Aqsa-martyranes brigadar, og den andre er Mohammed Aradeh, som soner tre livstidsdommar, skriv avisa Haaretz. To rømlingar er framleis på frifot..

NRK - 06 jul 21 kl. 10:38

Mange vaksinerte blant smittede

Israel har registrert over 500 nye smittetilfeller, det høyeste døgntallet siden slutten av mars. 42 prosent av de nye tilfellene er påvist blant vaksinerte. Helsedepartementets siste koronatall viser en 50 prosents økning i påviste smittetilfeller fra søndag til mandag, melder avisa Haaretz.

NRK - 04 aug 21 kl. 11:37

Svarer på angrep med raketter

Luftvernsirener har gått av i dag morges i nordlige Israel, nær grensen til Libanon. Det melder den israelske avisen Haaretz. Innbyggere i Kfat Giladi, Tel Hai og Kiryat Shmona sier de hørte høylytte eksplosjoner i nærheten.

NRK - 21 jul 21 kl. 17:50

Anklager Ben & Jerry's for terror

Israels nye president Isaac Herzog mener Ben & Jerry's boikott av israelske bosettelser er en del av «en ny form for terror». Det skriver Haaretz. Det amerikanske iskremselskapet Ben & Jerry's har bestemt at de ikke vil selge varene sine i israelske bosettelser på Vestbredden og I Øst-Jerusalem.

NRK - 05 jul 21 kl. 20:55

Smittes av deltavariant i Israel

Pfizer/Biontech-vaksinen forhindrer ikke at mange smittes av koronavirusets deltavariant, konstaterer helsemyndighetene i Israel ifølge Haaretz. Siden 6. juni har vaksinens effektivitet når det gjelder å forhindre nye infeksjoner falt til 64 prosent.

NRK - 05 jul 21 kl. 20:55

Israel: Vaksine mindre effektiv

Pfizer/Biontech-vaksinen ikke fordhindrer at like mange smittes av koronavirusets deltavariant, konstaterer helsemyndighetene i Israel ifølge Haaretz. Siden 6. juni har vaksinens effektivitet når det gjelder å forhindre nye infeksjoner falt til 64 prosent.

NRK - 23 jun 21 kl. 20:24

Bennett godkjenner nye bosettinger

Den nye israelske regjeringen, ledet av Naftali Bennett, har godkjent 31 nye felt for bosettinger på den palestinske vestbredden. Det skriver Haaretz. Det er første gang på seks måneder Israel godkjenner slike planer.

NRK - 22 jun 21 kl. 16:17

Delta-variant sprer seg i Israel

Israel melder om de høyeste smittetallene på to måneder, med 125 smittede på mandag. Myndighetene skylder på den mer smittsomme delta-varianten, som står for rundt 70 prosent av tilfellene. Det skriver Haaretz.

NRK - 16 jun 21 kl. 00:25

Palestinere arrestert i Jerusalem

Tusenvis av jødiske høyrenasjonalister marsjerte gjennom Jerusalems okkuperte gamleby tirsdag. 17 palestinere er pågrepet etter sammenstøt med politiet. De jødiske høyrenasjonalistene, de fleste unge menn med det blåhvite israelske flagget, danset og sang religiøse sanger til høy musikk.

NRK - 15 jun 21 kl. 06:38

Israelsk marsj kan skape konflikt

Det forventes at hundrevis av israelske nasjonalister vil marsjere gjennom Jerusalem og inn i gamlebyen i en flaggmarsj på tirsdag. Det skriver den israelske avisen Haaretz. Ifølge den libanesiske avisen al-Akhbar har Hamas varslet at reaksjonen til marsjen blir lik den de hadde i den elleve dager lange konflikten i mai..

NRK - 08 jun 21 kl. 10:00

Knesset stemmer over ny regjering

Den israelske nasjonalforsamlingen skal stemme over og ta i ed landets nye regjering søndag, melder nasjonalforsamlingens president Yariv Levin. Knesset skal stemme over ny president for nasjonalforsamlingen samme dag, melder Haaretz. Regjeringen som sentrumspolitikeren Yair Lapid setter sammen markerer slutten på Benjamin Netanyahus tid som regjeringssjef etter tolv år..

NRK - 02 jun 21 kl. 12:22

Israel: Herzog ny president

Tidligere arbeiderpartileder Isaac Herzog er valgt til ny president i Israel. Herzog fikk 87 stemmer i avstemningen blant de 120 folkevalgte i nasjonalforsamlingen Knesset onsdag. Motkandidaten Miriam Peretz fikk 26 stemmer.

NRK - 30 maj 21 kl. 19:28

Netanyahu kan være på vei ut

Høyrenasjonalisten Naftali Bennett bekrefter støtte til en ny koalisjonsregjering, og med det kan statsminister i Israel Benjamin Netanyahu miste jobben etter 12 år. Bennett opplyste søndag kveld at han vil gjøre sitt beste for å danne en koalisjonsregjering med sentrumsorienterte Yair Lapid, skriver avisen Haaretz. Bennetts støtte regnes som avgjørende i forsøket på å frata Netanyahu regjeringsmakten..

NRK - 21 maj 21 kl. 12:46

Vil klage Israel inn for ICC

Palestinske sjølvstyrestyresmakter vil be Den internasjonale straffedomstolen (ICC) granske påståtte krigsbrotsverk gjort av Israel under angrepa i Gaza. Den palestinske statsministeren Mohammad Shtayyeh skuldar Israel for krigsbrotsverk mot sivilbefolkninga på Gazastripa, som blei ramma av omfattande fly- og artilleriangrep, skriv Haaretz. Ifølge helsestyresmaktene i Gaza er minst 243 palestinarar drepne i angrepa.

NRK - 19 maj 21 kl. 22:03

Tre demokrater vil stanse våpensalg

Tre demokratiske kongressrepresentanter har lagt fram et forslag i Kongressen om å stanse salget av missiler til Israel. Det er første gang at medlemmer av Kongressen prøver å stoppe amerikansk våpensalg til Israel. De tre, Alexandria Ocasio-Cortez, Mark Pocan og Rashida Tlaib, la onsdag fram forslaget om å blokkere salget av missiler til en verdi av 735 millioner dollar, melder Haaretz..

NRK - 19 maj 21 kl. 15:58

Hæren har angrepet flere mål

Fire raketter ble onsdag avfyrt fra Sør-Libanon mot Israel, opplyser tjenestemenn i Libanons sikkerhetsstyrker. Israel sier de har svart med artilleri. Rakettene skal ha blitt skutt opp utenfor landsbyen Siddiqin i Tyr-distriktet, skriver avisen The Daily Star i Libanon.

NRK - 19 maj 21 kl. 14:25

Luftvernsirener utløst i Israel

Luftvernsirene ble utløst sentralt og sør i Israel onsdag ettermiddag. I grensebyene Ashdod og Ashkelon kunne innbyggere høre advarselen om innkommende raketter fra militante grupper på Gazastripen. Det melder den israelske avisen Haaretz.

NRK - 18 maj 21 kl. 14:26

Gjestearbeidere drept i Israel

To thailandske gjestearbeidere er drept i et rakettangrep mot Israel nær grensen til Gazastripen, opplyser en talsmann for politiet. Tilstanden til ytterligere en person skal være alvorlig etter angrepet tirsdag ettermiddag, skriver avisen Haaretz..

NRK - 16 maj 21 kl. 19:25

Synagogen var under oppussing

Synagogen på Vestbredden der tribunane kollapsa, skal ha vore under rehabilitering. Ein som var til stades har fortalt avisa Haaretz at synagogen blei opna for fyrste gong søndag..

NRK - 15 maj 21 kl. 13:31

Rakettalarm går i Tel Aviv igjen

Rakettalarmene går nok en gang i den israelske byen Tel Aviv, ifølge det israelske forsvaret (IDF). Eksplosjoner høres over byen. Bilder på sosiale medier viser en bil som brenner og røyk i Ramat Gan, øst i Tel Aviv.

NRK - 14 maj 21 kl. 13:15

Gaza: 42% drepte er kvinner og barn

42 prosent av de drepte etter de israelske angrepene mot Gaza denne uken er kvinner og barn, hevder palestinske helsemyndigheter. Det skriver avisa Haaretz. 119 mennesker skal være drept i Gaza og over 800 skadet.

NRK - 14 maj 21 kl. 08:40

Flere drept på Gazastripen

Ifølge avisen Haaretz ble en far og hans tre døtre drept i et luftangrep på Gazastripen, natt til fredag. Til sammen skal 115 palestinere ha mistet livet siden mandag. Over 600 er skadet, opplyser helsedepartementet fredag.

NRK - 30 apr 21 kl. 01:07

Tribuneulykke nord i Israel

Flere personer skal ha blitt skadd etter da en tribune kollapset under en religiøs feiring ved foten av fjellet Meron nord i Israel. Myndighetene frykter at menneskeliv har gått tapt. Avisa Haaretz får opplyst at tilstanden er alvorlig for rundt 20 personer..

NRK - 24 mar 21 kl. 12:04

– Tap for Netanyahus blokk

Statsminister Benjamin Netanyahu erklærte seier etter valget i Israel, men det er ikke riktig, ifølge israelske medier. Etter at 89 prosent av stemmene er talt opp, går det mot et knepent valgtap, skriver avisene Jerusalem Post og Haaretz..

NRK - 14 feb 21 kl. 21:47

Studie: 94 prosent færre tilfeller

Foreløpige resultater fra en studie i Israel viser at det var 94 prosent færre symptomatiske koronatilfeller blant vaksinerte som har fått Pfizer-vaksinen, også for de over 70 år. 92 prosent færre fikk alvorlig sykdom, ifølge Haaretz..

NRK - 14 feb 21 kl. 21:47

Vaksinerte blir sjeldnere syke

Foreløpige resultater fra en studie i Israel viser at det var 94 prosent færre symptomatiske koronatilfeller blant vaksinerte som har fått Pfizer-vaksinen, også for de over 70 år. 92 prosent færre fikk alvorlig sykdom, ifølge avisa Haaretz..

NRK - 13 nov 20 kl. 17:00

Haaretz: Pompeo på omstridt besøk

Mike Pompeo blir i neste uke den første amerikanske utenriksministeren som besøker en israelsk bosetning på den okkuperte Vestbredden, melder israelske medier. FN har vedtatt resolusjoner mot at Israel har bygget på okkupert jord..

NRK - 05 okt 20 kl. 09:09

Opptøyer i ultraortodokse områder

Over 30 personer ble arrestert søndag kveld i ultraortodokse områder i Tel Aviv og Jerusalem i Israel. Det oppstod opptøyer da politiet forsøkte å bryte opp bedende grupper som brøt koronaregler, skriver den israelske avisen Haaretz..

NRK - 23 jun 20 kl. 16:29

Palestiner drept av israelsk politi

Israelsk grensepoliti sier at de har skutt og drept en palestiner ved et israelsk kontrollsted. Det melder Haaretz. Politiet sier at de avfyrte skudd fordi de mistenkte et bilangrep..

NRK - 17 maj 20 kl. 09:40

Kinesisk ambassadør funnet død

Kinas ambassadør til Israel, Du Wei, er funnet død i sin leilighet i Tel Aviv, melder Haaretz. Den 58 år gamle ambassadøren ble funnet død i sengen, og dødsårsaken er ennå ikke kjent. Politiet har startet en etterforskning av saken..

NRK - 23 feb 20 kl. 22:41

Israel bomber Gazastripen

Israelske fly bomber militære mål på Gazastripen etter at militante palestinere avfyrte rundt 20 raketter mot Israel, ifølge den israelske hæren. Minst 13 raketter ble stanset av det israelske rakettskjoldet, melder avisa Haaretz..

P4 - 23 feb 20 kl. 22:47

Israel bomber Gazastripen

Israelske fly bomber i kveld militære mål på Gazastripen. Ifølge den israelske hæren er bombingen svar på at militante palestinere avfyrte rundt 20 raketter mot Israel. Minst 13 av dem ble stanset av det israelske rakettskjoldet, melder avisen Haaretz ..

NRK - 10 feb 20 kl. 21:48

Dataskandale i Israel

Navn, personnummer og adresser på alle stemmeberettigede israelere er lekket på grunn av en sikkerhetssvikt i en app som brukes av partiet Likud. En feil fra produsenten førte til at persondata til over seks millioner kom ut, melder avisa Haaretz..

NRK - 21 jan 20 kl. 22:01

Tre palestinere drept i Israel

Israelske soldater har skutt og drept tre palestinske menn, som ifølge den israelske hæren hadde tatt seg inn i landet fra Gazastripen. Ifølge hæren kastet de en sprengladning mot soldatene. De ble drept 400 meter inne i Israel, skriver Haaretz..

VG - 17 sep 19 kl. 17:45

Israels statsminister: «De vil ha meg i fengsel»

Umiddelbar etter forrige valg i april, skal Benjamin Netanyahu ha samlet sine nærmeste medarbeidere for å legge en plan som skal hindre at han havner i fengsel, skriver den israelske avisen Haaretz..

NRK - 23 aug 19 kl. 14:28

Israelsk 17-åring drept av bombe

En 17 år gammel israelsk jente er drept, og faren og broren hennes er såret av en bombe ved en bosetning på den okkuperte Vestbredden. Bomben eksploderte ifølge Haaretz ved et populært utfartssted i bosetningen Dolev nordvest for Ramallah fredag..

NRK - 04 jun 19 kl. 10:08

Amerikanere og israelere uenige

25 prosent av amerikanske jøder mener Israel bør avvikle bosettingene som del av en fredsavtale med palestinerne. Andelen israelske jøder som mener det samme, er til sammenligning bare 6 prosent, skriver Haaretz..

P4 - 04 maj 19 kl. 09:42

- Raketter skutt fra Gaza

Det er avfyrt flere titalls raketter fra Gaza mot Israel. Det opplyser øyenvitner og den israelske hæren til nyhetsbyrået AFP. Rakettene skal ha blitt stanset av Israels luftvernsystem.

NRK - 11 apr 19 kl. 07:23

Netanyahu får kritikk etter valg

Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, får kritikk etter oppslag om at partiet hans skal ha plassert ut folk med kameraer i arabiske distrikter for å hindre muslimer i å stemme. Det skriver avisa Haaretz..

VG - 09 apr 19 kl. 21:47

Israelske medier: Netanyahu trolig valgvinner

TEL AVIV (VG) Valgdagsmålingerne i Israel tyder natt til onsdag på at Netanyahu vil sikre seg en femte statsministerperiode, skriver Haaretz..

Aftenposten - 09 apr 19 kl. 21:08

Valgdagsmålinger viser at det kan bli regjeringsskifte i Israel

Motstridende valgdagsmålinger i Israel tyder på at det kan bli et svært jevn valg, skriver avisen Haaretz..

Aftenposten - 09 apr 19 kl. 21:08

Valgdagsmålinger viser at det kan bli svært jevnt valgresultat i Israel

Valgdagsmålingen i Israel tyder på at det kan bli svært jevnt, skriver avisen Haaretz..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt