Hizbollah

Monday, 06 February, 04:40

Nyheter om Hizbollah

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 11 okt 22 kl. 21:29

Hizbollah: Vil være «årvåkne» til avtale er signert

Hizbollah vil være «årvåkne» fram til Libanon selv bekrefter avtalen med Israel, og begge parter signerer den. Det melder Reuters. Foreløpig har både Israel og USA bekreftet det som beskrives som en historisk maritim avtale mellom Libanon og Israel.

NRK - 13 aug 22 kl. 15:46

Hizbollah sier at de ikke har informasjon om angrepet på Rushdie

En tjenestemann fra det islamske, libanesiske partiet Hizbollah uttalte lørdag at de ikke har informasjon om angrepet på Salman Rushdie. Det skriver Reuters. Hizbollah har røtter i, og støttes av, Iran.

NRK - 24 maj 22 kl. 05:56

Hizbollah kan miste grepet i Libanon

Hizbollah tapte sitt flertall i Libanons nasjonalforsamling ved valget nylig, og nå samler opposisjonen seg for å svekke bevegelsens innflytelse. Et kristent parti med nære bånd til Saudi-Arabia fikk 18 mandater i den nye, sterkt splittede nasjonalsamlingen, og beiler nå til andre partier for å samle motstand mot Hizbollahs dominerende posisjon i Libanons politikk. Leder Samir Gaegea i partiet Libanesiske styrker håper å lage en allianse med andre tradisjonelle maktgrupperinger som er imot Hizbollah, inkludert det kristne Kataeb-partiet og Det progressive sosialistpartiet til druserlederen Walid Jumblatt, melder NTB..

NRK - 17 maj 22 kl. 10:56

Hizbollahs blokk mister flertallet i Libanon

Den sjiamuslimske Hizbollah-militsen og deres allierte mister flertallet i Libanons nasjonalforsamling. Minst 13 reformvennlige kandidater er blitt valgt inn. Tirsdag publiserte Libanons innenriksdepartement de fullstendige resultatene av parlamentsvalget søndag.

NRK - 16 maj 22 kl. 19:09

Valget i Libanon

Den foreløpige opptellingen etter valget i Libanon tyder på at Hizbollah-blokken taper terreng, mens reformkandidater vinner fram. Opptellingen pågår fortsatt etter valget søndag, og hittil er bare 49 av 128 valgkretser talt opp. Frammøtet var lavt ved valget, som er det første siden landet ble kastet ut i en dyp økonomisk krise som har utløst raseri mot de styrende elitene.

NRK - 02 jul 22 kl. 19:34

Israel skaut ned tre dronar

Israel har skote ned tre dronar som skal ha vore på veg mot gassplattformer langsmed Israel si kystline. Det melder Reuters. Ifølge Reuters si kjelde i det israelske forsvaret skal dronane kome frå Libanon og vere skotne opp av den iransk-støtta gruppa Hizbollah..

NRK - 09 jun 22 kl. 22:08

Hizbollah truer med å angripe borefartøy

Hizbollahs leder Hassan Nasrallah truer med å angripe et israelskoperert borefartøy som denne uka ankret opp på et omstridt gassfelt. ibanons president Michel Aoun og statsminister Najib Mikati har begge protestert på at Israel starter utvinning på Karish-feltet, som også Libanon gjør krav på deler av. I en TV-tale torsdag fulgte Hizbollahs leder Hassan Nasrallah opp og truet med å svare på det han omtalte som en israelsk provokasjon.

NRK - 25 apr 22 kl. 11:46

Israel angrep mål i Libanon

Israel har angrepet mål i Libanon etter at det natt til mandag ble skutt en rakett over grensa. Det er ikke meldt om drepte eller sårede. Raketten fra Libanon landet på et jorde nord i Israel, uten å forårsake skade, opplyser det israelske forsvaret.

NRK - 30 sep 21 kl. 20:55

Hizbollah skøt ned israelsk drone

Den libanesiske Hizbollah-militsen opplyser å ha skutt ned en israelsk drone over Sør-Libanon. Den israelske hærens talsmann Avichay Adraee bekrefter i en arabiskspråklig Twitter-melding at en av Israels droner har styrtet inne på libanesisk territorium under en «rutineoperasjon». Libanon og Israel er teknisk sett i krig.

NRK - 30 sep 21 kl. 20:55

Hizbollah skjøt ned israelsk drone

Den libanesiske Hizbollah-militsen opplyser å ha skutt ned en israelsk drone over Sør-Libanon. Den israelske hærens talsmann Avichay Adraee bekrefter i en arabiskspråklig Twitter-melding at en av Israels droner har styrtet inne på libanesisk territorium under en «rutineoperasjon». Libanon og Israel er teknisk sett i krig.

NRK - 07 aug 21 kl. 20:10

Hizbollah-sjef: Nødvendig å svare

Hizbollah-sjef Hassan Nasrallah sier ifølge Reuters at de siste dagenes hendelser er en farlig utvikling som ikke har skjedd på 15 år. Raketter har flydd mellom både Libanon og Israel. Angrepene fra Libanon er det den sjiamuslimske militsgruppen Hizbollah som står bak.

NRK - 16 sep 21 kl. 13:30

Jubel då drivstoff kom til Libanon

For første gong har ein lastebilkolonne med drivstoff frå Iran kome til kriseramma Libanon. Leveransen er organisert av Hizbollah. Det var rundt 80 tankbilar som kryssa grensa torsdag.

NRK - 30 okt 21 kl. 15:25

To soldater såret i angrep

To soldater skal være såret i et israelsk angrep i Syria. Syriske myndigheter sier de delvis klarte å slå tilbake et israelsk rakettangrep nær Damaskus. Ifølge det statlige syriske nyhetsbyrået Sana var angrepet rettet mot en militær stilling utenfor hovedstaden.

NRK - 08 aug 21 kl. 23:17

Hizbollah advarer mot politisering

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah nektet lørdag igjen for at bevegelsen hadde noe å gjøre med gjødselen som førte til eksplosjonen i Beirut i august 2020. Hassan Nasrallah advarte også mot «politisering» av en etterforskning av eksplosjonen. Onsdag markerte Lebanon at det har gått et år siden ammoniumnitrat eksploderte i en lagerbygning på havna i Beirut.

VG - 06 aug 21 kl. 11:04

Hizbollah-militsen hevder å stå bak nye rakettangrep mot Israel

Fredag skytes det raketter mellom Israel og Libanon. Den Iran-støttede militsen Hizbollah hevder å stå bak raketter skutt fra libanesisk side..

Aftenposten - 01 aug 21 kl. 21:30

Flere drept i bakholdsangrep mot Hizbollah-begravelse

Den libanesiske hæren har sendt forsterkninger etter at fem personer, blant dem tre Hizbollah-medlemmer, ble drept sør….

NRK - 22 aug 21 kl. 21:17

Lover drivstoff til Libanon

Libanon har i lengre tid opplevd kritisk mangel på bensin og diesel, og søndag steg prisene med opptil 70 prosent etter at myndighetene på nytt kuttet i subsidiene. Hizbollah-leder Hassan Nasrallah lovet søndag at Iran vil trå støttende til. I en TV-tale lovet Nasrallah at iransk drivstoff er på vei og vil ankomme i løpet av «de kommende dagene», et løfte han også kom med i en TV-tale for fire dager siden.

NRK - 20 aug 21 kl. 18:25

Fire drept i israelsk luftangrep

Israelske luftangrep mot Syria har drept fire proiranske krigere alliert med regimet i Damaskus, ifølge Syrian Observatory for Human Rights. Statlige medier i Syria har tidligere sagt at luftforsvaret hadde registrert «fiendtlige mål» over hovedstaden Damaskus sent torsdag. – Den israelske fienden lanserte et luftangrep rettet mot posisjoner i nærheten av Damaskus og rundt byen Homs.

NRK - 24 jun 21 kl. 11:25

Tolk dømt til 23 års fengsel

En tidligere amerikansk Pentagon-tolk er dømt til 23 års fengsel for å ha gitt navnene på amerikanske informanter i Irak til en person tilknyttet partiet Hizbollah. Den 62 år gamle tolken Mariam Thompson innrømmer å ha gitt hemmeligstemplet informasjon om amerikanske kilder i Irak til en libanesisk statsborger, vel vitende om at mannen hadde kontakt med Hizbollah..

NRK - 21 jun 21 kl. 04:19

Tysk forbud mot Hamas-flagg

Den tyske regjeringen forbyr Hamas-flagg etter en rekke antisemittiske hendelser under antiisraelske demonstrasjoner i mai, skriver Die Welt. I mai var det flere antiisraelske opptøyer i Berlin, Hamburg og andre tyske byer. Ifølge Deutsche Welle var det flere angrep mot synagoger, brenning av det israelske flagget og antisemittisk språkbruk.

NRK - 07 aug 21 kl. 00:51

USA ber Libanon hindre angrep

USA oppfordrer Libanons regjering til å hindre Hizbollah fra å skyve raketter mot Israel. – Vi ber den libanesiske regjeringen om umiddelbart å hindre slike angrep og få kontroll over området, sier USAs utenriksdepartements talsmann Ned Price..

VG - 06 aug 21 kl. 12:08

Rakettangrep fra Libanon: Israelere i bomberom

Den israelske regjeringen er innkalt til krisemøte etter at ti raketter ble skutt mot den nordlige delen av landet. Hizbollah bekrefter at de står bak rakettangrepene, skriver The Jerusalem Post..

NRK - 17 maj 21 kl. 20:40

Demonstrasjoner i Beirut

Hundrevis av Hizbollah-tilhengere samlet seg mandag sør i Libanons hovedstad Beirut for å vise solidaritet med palestinerne på Gazastripen. – Vi står sammen med våre palestinske brødre i én kamp, for ett mål og i én front, deres raketter er våre raketter, og hvis Gud vil, er deres seier vår seier, sa Hashem Seiffeddine, som leder Hizbollahs utøvende råd..

NRK - 07 jan 21 kl. 11:21

Israelsk rakettangrep mot Syria

Tre Iran-støttede krigere ble natt til torsdag drept i et israelsk rakettangrep mot Syria, ifølge SOHR. Israel gjennomfører hyppige angrep mot Syria. Målene er iranske styrker, libanesiske og Iran-støttede Hizbollah og syriske styrker, skriver NTB..

NRK - 14 aug 20 kl. 21:12

Hizbollah vil svare på sabotasje

Hizbollah vil svare dersom eksplosjonen i Beirut viser seg å være sabotasje. Det uttaler lederen Hassan Nasrallah på lokal TV. Han sier det enten var en ulykke, eller sabotasje.

NRK - 30 sep 20 kl. 01:14

Støtter Macrons Libanon-initiativ

Hizbollah støtter Frankrikes president Emmanuel Macrons initiativ for ny regjering i Libanon, men ber ham droppe den nedlatende tonen. – Vi kan ikke godta din anklage om svik. Vi avviser en slik nedlatende opptreden, sa han..

VG - 05 aug 20 kl. 16:08

NUPI-forsker: Utenkelig at Hizbollah reduserer våpenlagre i Libanon

I kjølvannet av eksplosjonene i Beirut tirsdag kveld, rettes søkelyset mot de mange våpendepotene den militante bevegelsen Hizbollah rår over i Libanon..

NRK - 22 sep 20 kl. 21:16

Stor eksplosjon sør i Libanon

Det libanesiske forsvaret etterforsker en kraftig eksplosjon i en bygning nær Ain Qana i den sørlige delen av landet i dag. Ingen er så langt meldt døde. Det kan være et våpenlager som tilhører Hizbollah-bevegelsen, men dette er ikke bekreftet..

VG - 27 jul 20 kl. 16:29

Sammenstøt mellom Iran-støttede Hizbollah og Israel

BEIRUT (VG) Det har mandag brutt ut kamper mellom israelske militære styrker og Hizbollah-militsen på den omstridte grensen mellom Israel og Libanon. Angrepene ses i sammenheng med den stadig økte spenningen mellom Iran og Israel..

VG - 27 jul 20 kl. 16:29

Israel har angrepet Iran-støttede Hizbollah ved Libanon-grensen

BEIRUT (VG) Det har mandag brutt ut kamper mellom israelske militære styrker og Hizbollah-militsen på den omstridte grensen mellom Israel og Libanon. Angrepene ses i sammenheng med den stadig økte spenningen mellom Iran og Israel..

NRK - 31 aug 20 kl. 23:02

To drept i luftangrep i Syria

To personer ble drept og sju såret i israelske luftangrep i Syria mandag, ifølge det statlige syriske nyhetsbyrået Sana. Ifølge eksilgruppen SOHR var angrepene rettet missilangrepene seg mot styrker tilknyttet blant annet Hizbollah..

NRK - 30 aug 20 kl. 19:15

Vil nominere Adib til statsminister

Flere partier i Libanon sier de vil nominere Mustapha Adib til ny statsminister. Reuters melder at Framtidsbevegelsen, Amal og Hizbollah vil gå inn for Adib, amassadøren til Tyskland. Regjeringen gikk av etter eksplosjonen i Beirut tidlig i august..

Aftenposten - 18 aug 20 kl. 16:00

Én dømt, tre frikjent for drapet på Hariri

En FN-domstol har frikjent tre antatte Hizbollah-medlemmer for drapet på Libanons tidligere statsminister. Den fjerde tiltalte er kjent skyldig..

NRK - 18 aug 20 kl. 15:23

Én kjent skyldig for Hariri-bomben

En FN-domstol har dømt en mann for bombeaksjonen som drepte Libanons statsminister Rafik Hariri i 2005, melder Reuters. Bevisene mot tre andre tiltalte menn var for dårlige, mener domstolen. Det er heller ikke bevist at Hizbollah eller Syria sto bak..

NRK - 18 aug 20 kl. 13:03

Ikkje involvert i Hariri-attentatet

FN-domstolen har kome fram til at det ikkje finst bevis for at Hizbollah-leiinga eller Syria sto bak attentatet mot den tidlegare statsministeren i Libanon, Rafik Hariri. Domstolen legg fram dommen mot dei tiltalte tysdag..

NRK - 18 aug 20 kl. 13:03

- Ikkje involvert i Hariri-attentat

FN-domstolen har kome fram til at det ikkje finst bevis for at Hizbollah-leiinga eller Syria sto bak attentatet mot den tidlegare statsministeren i Libanon, Rafik Hariri. Domstolen legg fram dommen mot dei tiltalte i dag..

NRK - 30 apr 20 kl. 08:04

Tyskland forbyr Hizbollah

Tyskland forbyr den sjiamuslimske bevegelsen Hizbollah i landet og kaller den en terrororganisasjon, opplyser innenriksministeren i landet. Tysk politi gjennomførte også flere aksjoner onsdag morgen for å pågripe mistenkte medlemmer av Hizbollah..

NRK - 07 aug 20 kl. 17:20

Hizbollah nekter for våpenlagring

Hizbollahs leder Hassan Nasrallah nekter for at noen av deres allierte oppbevarte våpen på havna hvor den enorme eksplosjonen i Beirut fant sted tirsdag..

P4 - 27 jul 20 kl. 15:55

Kamper ved grensen til Libanon

Det israelske militæret skal være i kamper ved grensen til Libanon. Israelske TV-kanalen melder at militæret har nøytralisert soldater fra den libanesiske Hizbollah-militsen. Situasjonen er pågående, og innbyggere i området har blitt bedt om å holde seg inne inntil videre..

NRK - 28 jun 20 kl. 15:17

USAs ambassadør mottar protest

USAs ambassadør i Libanon, Dorothy Shea, skal motta en formell protest fra utenriksminister Nassif Hitti, etter hun sa at USA er dypt bekymret over Hizbollah, som er stemplet som en terroristorganisasjon, til den saudiarabiske TV-kanalen Al-Hadath..

VG - 30 apr 20 kl. 07:13

Tyskland bannlyser Hizbollah

Den tyske forbundsregjeringen bannlyser fire organisasjoner som skal ha forbindelse til Hizbollah, ifølge den tyske avisen Die Welt..

NRK - 29 dec 19 kl. 18:36

Angrep Hizbollah-base i Irak

I Irak har amerikanske- og koalisjonsstyrkar angripe tre basar til sjiamilitsen Kataib Hizbollah søndag, melder Reuters. Det skjer etter at angrepet mot fleire Irakiske militærbasar, blant anna laurdag då ein sivil amerikanar blei drepen..

NRK - 29 dec 19 kl. 18:36

Angreip Hizbollah-basar

I Irak og Syria har amerikanske- og koalisjonsstyrkar angripe fem basar til sjiamilitsen Kataib Hizbollah søndag, melder Reuters. Det skjer etter at angrepet mot fleire Irakiske militærbasar, blant anna laurdag då ein sivil amerikanar blei drepen..

VG - 19 dec 19 kl. 22:04

Hizbollah-støttet professor bedt om å danne regjering i Libanon

Libanons president Michel Aoun ber den Hizbollah-støttede universitetsprofessoren og tidligere ministeren Hassan Diab om å danne ny regjering..

VG - 19 dec 19 kl. 22:04

Hizbollah-støttet professor utpekt som Libanons neste statsminister

Den sunnimuslimske Hizbollah-støttede professoren Hassan Diab er bedt om å danne ny regjering i Libanon. Diab sier at han støtter demonstrantenes krav..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com