Helse

Wednesday, 10 August, 04:11

Nyheter om Helse

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 21 timer siden

Kampen for å få vaksinert hele verden

Det er gått over to år siden korona-pandemien kom til Norge. Mange har tatt tre doser av korona-vaksinen. Flere vil få tilbud om fjerde dose.

NRK - Igår: 12:39

Anbefaler hovedsykehus i Moelv

Styringsgruppen i Helse Sør-Øst anbefaler at man går videre med planene om et hovedsykehus ved Mjøsbrua i Moelv. De anbefaler å legge ned både de somatiske og psykiatriske sykehusene i Gjøvik og Hamar/Stange. Lillehammer vil beholde akuttsykehuset, mens Elverum beholder et mindre sykehus for planlagte behandlinger.

Klartale - 12 jul 22 kl. 14:54

SAS-streiken utgjør ikke fare for liv og Helse

Pilotstreiken skaper trøbbel for Helsetilbudet i Nord-Norge. Mandag var det et hastemøte innkalt av Statsforvalteren i Troms og Finnmark. Helsetilsynet deltok sammen med flere representanter for nordnorske sykehus og Helseregionen.

NRK - 07 jul 22 kl. 20:17

Røntgenproblemer ved alle sykehus i Nord-Norge

Alle sykehusene i Helse Nord opplever problemer med røntgensystemet, opplyser Helseforetaket i en pressemelding. Helse Nord IKT jobber med å rette feilen. Pasienter med behov for øyeblikkelig hjelp vil ikke bli berørt, men enkelte pasienter vil få utsatt planlagte timeavtaler.

NRK - 06 jul 22 kl. 14:00

Helse Bergen godtar millionbot etter feilmedisinering

Helse Bergen vil betale boten på 1,6 millioner kroner de fikk etter feilmedisinering. – Vi vedtar forelegget. Det var nødvendig å lese gjennom brevet fra Statsadvokaten og diskutere med styreleder før vi foretok oss noe.

NRK - 18 jul 22 kl. 14:41

Helsetilsynet: Flystreiken utgjør fremdeles ikke umiddelbar fare for liv og Helse

Statens Helsetilsyn sier mandag at de følger fortløpende med på den pågående streiken blant SAS-pilotene når det gjelder forhold i Helsetjenesten som kan medføre fare for liv og Helse som følge av streiken. Helsetilsynet vurderer at det ikke er fare for liv og Helse i Helsetjenesten som følge av den pågående arbeidskonflikten i SAS i dag..

NRK - 29 jul 22 kl. 03:09

Over 130 døgnplasser for ruspasienter på Vestlandet kan ryke

Når fritt behandlingsvalg avvikles er det flere privatklinikker som mister støtten de fikk fra staten. Det kan bety at 137 døgnplasser innenfor rus- og psyiaktriomsorgen på Vestlandet legges ned. – Jeg er oppriktig skuffet og lei meg på vegne av pasientene.

Klartale - 27 jul 22 kl. 06:30

Sanja har vært syk etter korona i snart 2,5 år

Sanja Salih fikk korona i mars 2020. Det var da korona-viruset var nytt i Norge. Det var lenge før folk hadde fått vaksiner.

Klartale - 27 jul 22 kl. 06:28

Korona kommer tilbake

– Vi må forberede oss på nye smittebølger i Norge. Allerede til høsten og vinteren, sier assisterende Helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til avisa VG.Korona-viruset er her fortsatt.

Klartale - 22 jul 22 kl. 06:30

Flyktninger og migranter får dårligere Helsehjelp

Hvordan går det med flyktninger og migranter i verden? De får dårligere Helsehjelp, ifølge en ny rapport. De får lavere standard på hjelpa enn de som bor i landet fra før.

Dagbladet - 21 jul 22 kl. 10:05

- Ingen tegn på dårlig Helse

William Burns, sjef for CIA, sier at USA har ingen etteretning om at den russiske presidenten Vladimir Putin (69) har dårlig Helse..

Aftenposten - 20 jul 22 kl. 18:41

Drøftet strømpriser og veier, men endte i duell om Bidens mentale Helse

WASHINGTON D.C. (The Washington Post): En diskusjon om samferdsel endte i munnhuggeri om presidentens mentale Helse..

VG - 4 timer siden

Omstridt fødeavdeling stengt: – Sier litt om hvor skjørt tilbudet var

Fødeavdelingen ved sykehuset i Kristiansund klarte ikke å åpne igjen etter sommeren på grunn av lav bemanning. Det sier noe om hvor skjørt tilbudet var, mener administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal..

NRK - 22 jun 22 kl. 11:42

Ti Helseprosjekter får 150 millioner kroner

Ti Helseprosjekter frå tilsammen 150 millioner kroner i støtte fra Helse- og omsorgsdepartementet, skriver Forskningsrådet i en pressemelding. Prosjektene favner rundt tema som kvinneHelse, antimikrobiell resistens, persontilpasset forebygging, behandling og tjenester og global Helse. Mer spesifikt skal de blant annet øke forståelsen av tarmbakteriers rolle hos anoreksipasienter, spredning av antimikrobiell resistens og psykisk Helse blant minoritetsungdom, ifølge Forskningrådet..

NRK - Igår: 19:22

Verdensbanken med ny milliardpakke til Ukraina

Verdensbanken vil bidra med ytterligere 44 milliarder kroner i støtte til Ukraina. Pengestøtten skal bidra til å finansiere pensjonsutbetalinger og offentlige tjenester, opplyser banken. – Ukraina trenger offentlige tjenester, inkludert Helse, utdanning og sosial støtte for å hindre ytterligere forverring av levestandard og fattigdom, sier Verdensbankens president David Malpass.

Dagbladet - 15 jul 22 kl. 13:42

Ekstrem varme: Fare for Helse

Britiske meteorologer har utstedt rødt farevarsel fra mandag og tirsdag neste uke. Med forventet stedsvise temperaturer opp i 40 grader, advares det om fare for Helse og infrastruktur..

NRK - 15 jul 22 kl. 12:53

Beredskapen heves på Kristiansund sykehus

Kristiansund sykehus hever beredskapen. Intensivkapasiteten er sterkt presset, og ansatte kalles tilbake fra ferie for å sikre forsvarlig akuttberedskap. – I dag har vi nærmere 120 prosent belegg.

VG - 15 jul 22 kl. 12:38

Storbritannia varsler ekstrem hete: Fare for liv og Helse

Det britiske meteorologiske instituttet varsler nå om fare for liv og Helse i begynnelsen av neste uke..

NRK - I førrgår: 13:47

Bil køyrde utfor vegen ved Stegastein i Aurland

Ein tysk campingbil skal ha køyrt utfor den smale turistvegen på fylkesveg 5627 mellom Aurlandsvangen og Stegastein. – Uhellet skal ha skjedd i den første 180-graderssvingen etter bebyggelsen oppover, opplyser operasjonsleiar Eivind Hellesund i ei pressemelding frå politiet. Bilen ligg på sida, men det skal ikkje vere fare for at bilen rullar vidare.

NRK - I førrgår: 05:29

Colombias nye president tas i ed

Gustavo Petro tas søndag i ed som Colombias første president fra venstresiden i et land som preges av økonomisk ulighet og narkovold. Den 62 år gamle tidligere senatoren, borgermesteren og geriljasoldaten, tar over etter den upopulære Ivan Duque. Som president får han nå også fordelen av at venstresiden har flertall i nasjonalforsamlingen.

NRK - 07 aug 22 kl. 03:28

Bidens klima- og Helsetiltak kan bli vedtatt

I Senatet i USA er debatten i gang om president Joe Bidens klima- og Helsepakke etter halvannet år med diskusjoner og kompromisser. Pakken på over 700 milliarder dollar omfatter mange av Bidens løfter og prioriteringer på klima, energi, Helse og skatt, og demokratene mener den blir avgjørende for partiet foran mellomvalget til høsten. Den er likevel kraftig redusert fra Bidens opprinnelige forslag på flere tusen milliarder dollar.

Klartale - 13 jul 22 kl. 07:00

Det kan gå flere dager før SAS-streiken er løst

Det tror Kristine Nergaard. Hun er forsker ved forsknings-organisasjonen Fafo. – Selv om folk møtes til nye forhandlinger tar det tid å komme fram til en løsning.

Klartale - 12 jul 22 kl. 16:30

Vi drakk så mye sprit at staten måtte ta kontroll

– Det var en skikkelig hjemme alene-fest.Slik beskriver Jens Nordahl Norge tidlig på 1800-tallet. Han jobber i Vinmonopolet.

NRK - 12 jul 22 kl. 14:05

Helsetilsynet: Flystreiken utgjør ikke umiddelbar fare for liv og Helse

– Konsekvensene av den lovlige arbeidskonflikten i SAS utgjør ikke en umiddelbar fare for liv og Helse, skriver Helsetilsynet i en SMS til NRK. Helsetilsynet har fulgt flystreiken tett, da den har hatt konsekvenser for pasienttransport i Norge. I går hadde statsforvalteren i Nordland og Troms og Finnmark hastemøte om flystreiken, og konsekvensene for pasienttilbudet i Nord-Norge..

VG - 05 aug 22 kl. 12:21

Apekopp-anbefaling fra FHI

Helse- og omsorgsdepartementet har i dag sendt på høring forslag om å endre forskrift om allmennfarlige smittsomme sykdommer..

NRK - 05 aug 22 kl. 12:05

Vil klassifisere apekoppar som allmennfarleg smittsam sjukdom

Helsedirektoratet føreslår å klassifisere apekoppar som ein allmennfarleg smittsam sjukdom i samsvar med smittevernlova. Forslaget er no sendt på høyring til Helse- og omsorgsdepartementet..

NRK - 05 aug 22 kl. 11:21

Dobbeltdrapssikta sin forsvarar: Ofra verkar tilfeldige

Forsvarar Anders Bjørnsen for den dobbeltdrapssikta på Otta seier til NRK at det heile framstår som «et utslag av psykisk Helse og rene tilfeldigheter». – Det har tilsynelatande vore ein vedvarande og nokså konstant kontakt med Helsevesenet heilt sidan han fekk første kontakt med dei for meir enn 20 år sidan, seier Bjørnsen..

NRK - 05 aug 22 kl. 11:21

Dobbeltdrapssikta sin forsvarar: Offera verkar tilfeldige

Forsvarar Anders Bjørnsen for den dobbeltdrapssikta på Otta seier til NRK at det heile framstår som «et utslag av psykisk Helse og rene tilfeldigheter». Det er kjent at den sikta mannen i 40-åra har lengre historikk frå psykiatrien. Mannen har blitt teken hand om av Helsevesenet etter hendinga.

NRK - 04 aug 22 kl. 05:32

Norge og Storbritannia i diplomatisk strid om kvinners rettigheter

Norge og flere andre land nekter å underskrive en internasjonal erklæring om religionsfrihet og likestilling. Grunnen er at Storbritannia har endret teksten. Ifølge Vårt Land har dette ført til en diplomatisk strid mellom Norge og Storbritannia.

Dagbladet - 10 jul 22 kl. 18:44

Vurderer å erklære Helse-nødssituasjon

Joe Biden har bedt administrasjonen om å vurdere hans egen myndighet til å erklære abortrelaterte Helse-nødssituasjoner..

NRK - 03 aug 22 kl. 14:53

Biden vil verna tilgangen til abort i USA

USAs president Joe Biden skal onsdag signera ein presidentordre som tar sikte på å sikra moglegheita for abort. Det melder både The Guardian og CNN. Ordren kjem etter at USAs høgsterett fjerna den konstitusjonelle retten til abort.

NRK - 03 aug 22 kl. 14:45

Knivstukken i magen på Notodden

Ein person er knivstukken utanfor ei adresse i Notodden sentrum. Skaden ser ut til å vere alvorleg, og politiet har kontroll på gjerningspersonen. – Det er på det reine at ein er knivstukken i magen.

NRK - 03 aug 22 kl. 14:13

Ein person skadd på Notodden

Politiet er i sentrum på Notodden etter melding om ein skadd person utanfor ei adresse. Det er meldt om observasjon av ein kniv. Politiet meiner dei har kontroll på situasjonen.

NRK - 02 aug 22 kl. 10:16

Oslo-skytingen: Statsforvalter avslutter tilsyn

Statsforvalteren i Oslo og Viken avslutter tilsynet etter barskytingen i Oslo, der to personer mistet livet. De mistenker ikke svikt i behandlingen, skriver de i en pressemelding. 28.

NRK - 01 aug 22 kl. 18:03

Psykisk Helse sentralt i Matapour-saken

Forsvarerne vil avklare om siktede har fått tilstrekkelig Helsehjelp, siden han har hatt diagnosen paranoid schizofreni. Matapour tok livet av to og skadet 21 da han skjøt mot flere utesteder i Rosenkrantz' gate i Oslo natt til lørdag 25. juni i år under Pride-måneden..

Klartale - 01 aug 22 kl. 17:10

Mann døde med apekopper i India

Mannen hadde nylig vendt tilbake fra De forente arabiske emirater. Han døde 30. juli.

NRK - 01 aug 22 kl. 14:55

Matapour har hatt samtaler med sakkyndige

Den siktede etter skytingen i Oslo 25. juni, Zaniar Matapour, har hatt samtaler med de rettsoppnevnte sakkyndige. Det bekrefter forsvarerne til NRK.

Klartale - 01 aug 22 kl. 13:07

Forskere har funnet tre typer «long covid»

Mange har slitt med sykdom lenge etter de ble smittet av koronaviruset. På engelsk blir det kalt long covid. Helse Norge kaller det senfølger av covid-19.

NRK - 31 jul 22 kl. 17:54

Skadet kornsilo i Beirut har kollapset

En del av kornsiloen i Beirut som fikk skader i den voldsomme eksplosjonen i 2020, har kollapset etter en brann som har rast i to uker. Årsaken til brannen er ikke kjent. Tonnevis med korn er spredt med røyken i det varme været.

VG - 31 jul 22 kl. 10:37

Statssekretær hardt ut mot Durek Verrett: – Umoralsk og forkastelig

Statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, Ole Henrik Krat Bjørkholt (Ap), mener det er «umoralsk og forkastelig å bruke sin kjendisstatus på å tjene penger på kvakksalver»..

NRK - 05 jul 22 kl. 14:15

Helse Bergen og Sjukehusapoteka i Vest får forelegg etter alvorlig feilmedisinering

Saken gjelder en 56 år gammel mann som 22. juni 2020 ble feilbehandlet på Haukeland sykehus. – Mannen skulle denne dagen behandles med cellegift.

Klartale - 29 jul 22 kl. 12:57

Korona-viruset er funnet i avløp i Wuhan

Det har vært flere teorier om hvor kirina-viruset først kom fra. Noen har trodd det kom fra et laboratorium i Kina. Verdens Helse-organisasjon (WHO) har undersøkt den teorien.

Klartale - 28 jul 22 kl. 08:29

Flere menn tok sitt eget liv

Flere menn begår selvmord. I fjor døde 482 menn på denne måten. Vi må tilbake til 1990-tallet for å finne lignende tall.

NRK - 27 jul 22 kl. 10:40

Vikarlege skal ha brukt hypnose

Statens Helsetilsyn har konkludert med at Tvedestrand kommune har brutt Helse- og omsorgstjenesteloven, for manglende inngripen, etter at en vikarierende fastlege drev med uforsvarlig behandling, skriver Tvedestrandsposten. Vikarlegen skal ha benyttet hypnose i behandlingen av en pasient og skal også ha kjøpt alkohol til pasienten. Kommunedirektør, Jarle Bjørn Hanken, i Tvedestrand, sier til NRK at kommunen ikke har gjort en god nok jobb i denne saken og at de burde reagert raskere..

NRK - 26 jul 22 kl. 13:04

Rødlistede Freya er tilbake i Oslo

Hvalrossen Freya er tilbake i Frognerkilen i Oslo etter å ha tilbrakt en langhelg i Bærum. Mesteparten av forrige uke tilbrakte kjendishvalrossen ved å slappe av i småbåter i båthavnen Frognerkilen, som ligger langs E18. Så dro hun videre sørvest over mot Bærum, hvor hun har vært siden fredag.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com