Arild

Sunday, 26 March, 18:02

Nyheter om Arild

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 6 timer siden

MDGs landsstyre sier ja til norsk EU-medlemskap – vil ha ny EU-debatt nå

Landsstyret til MDG har med stort flertall innstilt på at Norge bør “gå inn for nye forhandlinger med EU med sikte på norsk EU-medlemskap, der avtalen må godkjennes av folkeavstemning”. Spørsmålet blir endelig avgjort på MDGs Landsmøte 12-14 mai. Det skriver partiet i en pressemelding.

NRK - 20 timer siden

Storbrann i industribygg – E18 stengd

Naudetatane har rykka ut til eit industribygg på Langrønningen i Stathelle i Bamble kommune. – Det er full overtenning over taket, opplyser operasjonsleiar Arild Reinhartsen ved Sør-Øst politidistrikt. Brannmannskap frå fleire stasjonar har rykka ut for å bistå i sløkkingsarbeidet, mellom anna frå Bamble, Brevik og Porsgrunn.

NRK - 20 timer siden

Storbrann i industribygg – stenger fylkesbei

Naudetatane har rykka ut til eit industribygg på Langrønningen i Stathelle i Bamble kommune. – Det er full overtenning over taket, opplyser operasjonsleiar Arild Reinhartsen ved Sør-Øst politidistrikt. Brannmannskap frå fleire stasjonar har rykka ut for å bistå i sløkkingsarbeidet, mellom anna frå Bamble, Brevik og Porsgrunn.

NRK - 20 timer siden

Storbrann i industribygg – stenger fylkesveg

Naudetatane har rykka ut til eit industribygg på Langrønningen i Stathelle i Bamble kommune. – Det er full overtenning over taket, opplyser operasjonsleiar Arild Reinhartsen ved Sør-Øst 110-sentralen. Brannmannskap frå fleire stasjonar har rykka ut for å bistå i sløkkingsarbeidet, mellom anna frå Bamble, Brevik og Porsgrunn.

NRK - 23 mar 23 kl. 14:22

MDG vil gi Sametinget forslagsrett på Stortinget

MDG ønsker å gi Sametinget forslagsrett på Stortinget, slik at samenes interesser i nasjonalforsamlingen styrkes. – Med Fosen-saken er det blitt åpenbart at den samiske befolkningen ikke er godt nok representert der viktige beslutninger tas, sier MDG-leder Arild Hermstad til NTB. Derfor foreslår nå partiet at Sametinget skal få en permanent forslagsrett på Stortinget.

NRK - 20 mar 23 kl. 16:28

Norge signerer EU-avtale om felles anskaffelse av ammunisjon til Ukraina

Forsvarsministeren signerer en rammeavtale som innebærer at Det europeiske forsvarsbyrået (EDA) kan anskaffe ammunisjon til Ukraina på vegne av signaturlandene. EUs forsvarsministre har også signert avtalen. Tidligere mandag ble EU-landene enige om å bruke 2 milliarder euro – rundt 23 milliarder kroner – på artilleriammunisjon til Ukraina.

NRK - 20 mar 23 kl. 14:36

Rødt og MDG med oppfordring til regjeringen etter FN-rapport

– Enda en gang bekreftes det dype alvoret. Matsikkerhet, infrastruktur og naturmangfold er alvorlig truet av klimaendringer og mer ekstremvær. Dette skjer nå, og ikke engang i framtiden.

NRK - 20 mar 23 kl. 14:36

MDG etter FN-rapport: – Ikke noe hokus pokus

MDG-leder Arild Hermstad mener dette er den endelige marsjordren til statsminister Jonas Gahr Støre, og at det ikke er noe «hokus pokus». – Tre strakstiltak Støre bør sette i gang umiddelbart er å erstatte all motorveibygging med kollektivutbygging og lavere kollektivpriser, erstatte oljeleting med havvind og skape en ny industri basert på nullutslipp. Dette vil gi lavere utslipp, mer sosial fordeling og flere jobber, mener Hermstad i MDG.

NRK - 20 mar 23 kl. 14:36

Barth Eide: – Et alvorlig varsku

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) kaller rapporten et alvorlig varsku. – Rapporten fra FNs klimapanel er nok et alvorlig varsku. Den viser at klimaendringene og tap av natur er to av de største utfordringene vi står overfor, og at de to henger tett sammen.

NRK - 20 mar 23 kl. 13:16

Forsvarsministeren mener luftvernberedskapen må styrkes

I forrige uke slo flere forsvarstopper alarm. For mens Norge gir bort våpensystemer til Ukraina, mener lederne i Forsvaret vi ikke har nok luftvern til å beskytte oss selv i tilstrekkelig grad. Til NRK skriver forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) at det er behov for en styrkning av luftvernet på norsk jord.

NRK - 17 mar 23 kl. 19:36

Ingen Orion-fly til Bodø

Norsk Luftfartsmuseum får ikke overvåkningsflyet av typen P-3 Orion for å stille ut til fremtidige generasjoner. Det bekrefter Rolf Liland, direktør ved Luftfartsmuseet, til NRK. Flyet med nummeret «298» skal ha landet trygt på en flyplass i Arizona.

Klartale - 17 mar 23 kl. 16:00

Gjengen fra Andeby drar til Norge

Folk i hele verden leser Donald. Og nå reiser gjengen fra Andeby til Norge. Historien «Neste stasjon Fjollenkollen!

NRK - 15 mar 23 kl. 05:18

Full fyr i traktor: Godt synlig fra E18

Nødetater har rykket ut til brann i en traktor på Undrumveien i Tønsberg. Det er full overtenning i traktoren. Fører hadde merket noe svidd lukt og stanset traktoren og gikk ut.

NRK - 14 mar 23 kl. 14:29

Statsadvokaten anker ikke dommen mot Idar Vollvik

Statsadvokaten i Hordaland har besluttet å ikke anke dommen mot Idar Vollvik. Dermed er dommen rettskraftig. Det bekrefter statsadvokat Trond Høvik ved Hordaland, Sogn og Fjordane statsadvokatembeter til E24.

NRK - 14 mar 23 kl. 14:04

Regjeringen kjøper inn amerikanske helikoptre

Regjeringen kjøper inn amerikanske Sea hawk-helikoptre til Forsvaret. – Vi har besluttet å anskaffe SeaHawk, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram. – Totalt kjøper Norge seks helikoptre, som skal leveres i perioden 2025 til 2027, skriver Forsvarsdepartementet i en pressemelding.

NRK - 13 mar 23 kl. 22:05

VG: To personer hentet opp etter at bil havnet i vannet

To personer har blitt hentet ut av bilen etter at en bil havnet i vannet i Moi i Lund i Rogaland. Det melder VG. De to personene får livreddende førstehjelp, skriver avisen, som siterer brannvesenet.

NRK - 13 mar 23 kl. 22:05

To personer hentet opp etter at bil havnet i vannet

To personer har blitt hentet ut av bilen etter at en bil havnet i vannet i Moi i Lund i Rogaland. Det melder politiet på Twitter. De to personene får livreddende førstehjelp, skriver VG, som siterer brannvesenet.

NRK - 11 mar 23 kl. 11:52

Brannvesenet har kontroll på brann i Drangedal

Nødetater har rykket ut etter melding om en brann i en bygning i Drangedal. Ifølge vaktleder Arild Reinhartsen på Sør-Øst 110-sentralen foregikk det en nedbrenning av et uthus da brannen spredte seg til et annet hus som skal rives. Han sier det ikke er meldt om personskade.

VG - 10 mar 23 kl. 17:00

Den norske forsvarsministeren og forsvarssjefen er i Kyiv

Fredag besøkte forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) og forsvarssjef Eirik Kristoffersen hovedstaden Kyiv i Ukraina.

NRK - 10 mar 23 kl. 16:56

Forsvarsministeren møtte Zelenskyj i Kyiv: Norge gir luftvern

Norge gir sammen med USA to nye avanserte luftvernsystemer til Ukraina. Det er klart etter forsvarsminister Bjørn Arild Grams møtte Volodymyr Zelenskyj i Kyiv fredag..

NRK - 08 mar 23 kl. 15:00

Høgre ber forsvarsministeren gje klare fristar for tiltak etter varslarsakene

Færre vil nå tilråda jenter eit år i førstegongstenesta enn tidlegare, syner ferske tal Norstat har samla inn på vegner av NRK. Målinga blei gjort etter sakene om seksuell trakassering og valdtekter i det norske forsvaret. Nå meiner Høgre at forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) må vera tydelegare på kva han nå forventar av endringar i Forsvaret.

NRK - 08 mar 23 kl. 13:50

Plogprodusent på Jæren gjenopptar eksport til Russland

Plogprodusenten Kverneland i Rogaland vil gjenoppta eksporten av ploger til Russland. De ansatte er ikke helt komfortable med situasjonen. – I utgangspunktet er det snakk om begrenset eksport av noen utvalgte produkter.

NRK - 08 mar 23 kl. 12:20

Forsvarsministeren om alkohol i Forsvaret: – Trygg på at forsvarssjefen vil gjøre en vurdering

– Det er slik at skjenkestedene i Forsvaret har søkt og fått bevilling på linje med andre som serverer alkohol. Sjefen i Forsvarsstaben har uttalt at de skal vurdere spørsmålene om tilgang og pris på alkohol i Forsvaret. Jeg tror det er klokt.

NRK - 03 mar 23 kl. 14:53

MDG: Sametingspresidenten bør få tale fra Stortingets talerstol

Miljøpartiet De Grønne mener sametingspresidenten bør få tale fra Stortingets talerstol etter konflikten om Fosen-saken. – Det ville være en god anerkjennelse av viktigheten av den samiske befolkningen i Norge etter den opprivende konflikten vi har sett som følge av Fosen-saken, sier MDG-leder Arild Hermstad. Det har skjedd fire ganger tidligere at eksterne har talt i Stortingssalen.

NRK - 27 feb 23 kl. 15:47

Regjeringen sender nødhjelp til jordskjelvrammede i Tyrkia

Norge bidrar mandag med transport av 100 tonn telt, pledd, medisinsk utstyr og annen nødhjelp med fly fra Pakistan til Tyrkia etter jordskjelvkatastrofen. – Jordskjelvene i Tyrkia og Syria er den verste naturkatastrofen som har rammet et europeisk land på nesten 100 år. Situasjonen i Tyrkia er dypt tragisk og behovene er store.

E24 - 27 feb 23 kl. 11:25

Støtter rivning av Fosen-vindkraft: – En ny Alta-kamp

SV og MDG støtter krav om å rive to vindkraftverk på Fosen, for å unngå menneskerettighetsbrudd. – En ny Alta-kamp, sier MDG-leder Arild Hermstad..

Aftenposten - 26 feb 23 kl. 16:17

Klæbo-sjefen sto alene og tørket tårer

Da Johannes Høsflot Klæbo sikret norsk VM-gull på lagsprinten, ble et rørende øyeblikk for trener Arild Monsen..

Klartale - 24 feb 23 kl. 11:15

Skal vi endre eller fjerne gamle tekster fra bøker?

– Jeg tenker at et verk må forstås fra sin tid og kontekst. Det sier Heidi Marie Kriznik til nyhetsbyrået NTB. Hun er styreleder for Den norske forfatterforening.

NRK - 23 feb 23 kl. 13:53

Rødt vil ha svar om alkohol i Forsvaret

Rødt krever en gjennomgang av alkoholservingen i Forsvaret, etter NRKs sak om at de selger billige alkohol til sine ansatte. – Forsvarsombudet sier det er på tide å diskutere alkoholkulturen i Forsvaret. Vi mener det er langt på overtid.

NRK - 21 feb 23 kl. 23:29

Gram har fortsatt tillit til forsvarssjefen

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) har fortsatt tillit til forsvarssjef Eirik Kristoffersen til tross for gjentatt kritikk av varslingsrutinene i Forsvaret når det gjelder overgrep og seksuell trakassering. Gram viser til at det er igangsatt en rekke tiltak, men at det må gjøres «enda mer». Ifølge Kjetil Stormark i nettstedet aldrimer.

NRK - 21 feb 23 kl. 22:47

Oppvaskmøte etter varslersaker

Tirsdag formiddag satt forsvarsledelsen, tillitsvalgte og forsvarsministeren i oppvaskmøte etter avsløringene om varslingssakene. Etter møtet sa forsvarssjef Eirik Kristoffersen at varslerinstituttet i Forsvaret nå skal løftes opp til sentralt nivå. Forsvaret skal også bli bedre på å gi informasjon til de som varsler underveis i prosessen.

Aftenposten - 21 feb 23 kl. 14:07

Nye varslingstiltak i Forsvaret fra august

– Vi har hatt hendelser i Forsvaret som vi ikke ønsker å ha, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp). Fra 1..

NRK - 21 feb 23 kl. 09:06

Forsvarsministeren: Det skal være trygt i forsvaret

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) møter forsvarsledelsen og tillitsvalgte for ansatte og de vernepliktige i dag. Møtet dreier seg om varslersakene i Forsvaret og utfordringer med seksuell trakassering. Bakteppet er NRKs avsløring av utbredt seksuell trakassering og overgrep i Forsvaret..

NRK - 20 feb 23 kl. 15:44

Forsvarsministeren møter forsvarsledelsen og tillitsvalgte tirsdag

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) møter forsvarsledelsen og tillitsvalgte for ansatte og de vernepliktige tirsdag. Møtet skal dreie seg om varslersakene i Forsvaret og utfordringer med seksuell trakassering. Bakteppet er NRKs avsløring av utbredt seksuell trakassering og overgrep i Forsvaret.

Klartale - 20 feb 23 kl. 11:02

Jentene forteller om seksuell trakassering

Silje Falmår har fortalt historien sin til kanalen NRK. Falmår opplevde trakassering i en avdeling på Bardufoss.– Det er ikke trygt for unge kvinner å gå inn i førstegangs-tjenesten.

NRK - 20 feb 23 kl. 10:12

Krever svar fra forsvarsministeren

Etter NRKs nye avsløringer av nye varsler om seksuell trakassering og mobbing i Forsvaret, ber Rødt forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) svare Stortinget. Rødt spør hvordan Forsvarets håndtering av disse varslene blir gransket, hva regjeringen gjør for å sikre rettferdighet for ofrene og hvilke strakstiltak som settes i verk. – Nå krever vi handlekraft sånn at ofrene for overgrep får rettferdighet og for å gjøre Forsvaret til et trygt sted for kvinner.

NRK - 19 feb 23 kl. 18:22

Forsvarsministeren ber om møte etter NRKs sak om trakassering

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Ap) sier til NRK at han vil ha et møte med forsvarsledelsen og de tillitsvalgte for de vernepliktige og organisasjonene så raskt som mulig. Bakgrunnen er NRKs sak om trakassering i Forsvaret. – Både forsvarssjefen og jeg er opprørt av de historiene vi har fått høre om etter at NRK tok det opp i fjor vår.

NRK - 20 jan 23 kl. 17:00

Gram etter våpenmøte: – Vi har god dialog med Ukraina om deres behov

Norges forsvarsminister, Bjørn Arild Gram (Sp), kan foreløpig ikke love noen stridsvognstøtte til Ukraina. Men han har notert seg ønsket. – Jeg kommenterer ikke fremtidige donasjoner.

NRK - 17 feb 23 kl. 18:10

Norge utvider forsvarssamarbeidet med Tyskland

Norge og Tyskland undertegnet fredag en ny avtale om forsvarssamarbeid. Avtalen er en oppfølging av kjøpet av nye stridsvogner. – Tyskland er en viktig alliert for Norge.

VG - 17 feb 23 kl. 17:03

Krigen må vinnes

Samme dag som forsvarsminister Bjørn Arild Gram uttaler til NTB at det er «viktig for hele verden at Russland ikke vinner krigen», sier forsvarssjef Eirik Kristoffersen til Klassekampen at det ikke finnes «noko militær løysing på denne konflikten»..

NRK - 15 feb 23 kl. 14:54

Norge med på felles støttepakke til Ukraina

Norge bidrar inn i en flernasjonal støttepakke til Ukraina, melder Forsvarsdepartementet. Støttepakken er den første av sitt slag med direktekjøp fra forsvarsindustrien. Det betyr at Ukraina om kort tid kan motta betydelige mengder nytt materiell, skriver departementet i en pressemelding.

NRK - 15 feb 23 kl. 09:53

Forsvaret endrer ikke rutiner etter nedskytinger over USA

Etter nedskytingen av en kinesisk ballong 4. februar, har USA skutt ned tre uidentifiserte objekter. Forsvarsministeren Bjørn Arild Gram (Sp) skriver i en e-post til NRK at forsvaret i Norge foreløpig ikke endrer rutiner: «Norge har både sivile og militære systemer og radarer som overvåker norsk luftrom.

NRK - 14 feb 23 kl. 12:30

Norge gir åtte Leopard-stridsvogner til Ukraina

Det opplyser forsvarsminister Bjørn Arild Gram. Nyheten kom under Natos forsvarsministermøte i Brussel tirsdag. (NTB).

NRK - 13 feb 23 kl. 20:24

Forsvarsministeren: Det har vært ukjente ballonger over Norge

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) sier at det har vært observert ballonger med ukjent opphav over norsk territorium. Han forteller at det hver dag slippes et stort antall værballonger fra ulike land, men at de fleste av dem sprekker og faller ned etter én til to timer. – Allikevel skjer det fra tid til annen at ballonger som vi ikke kjenner opphavet til, driver med vinden inn over norsk territorium, sier Gram til Dagbladet.

Klartale - 13 feb 23 kl. 12:31

Dette er de største truslene mot Norge

Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) har sett på hva som kan true Norge i 2023. Det har også Etterretnings-tjenesten. De la det fram på en pressekonferanse mandag.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com