Arild

Thursday, 28 September, 10:34

Nyheter om Arild

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 11:31

Gram bekrefter: Solgte 1220 aksjer i Telenor

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) har svart Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om sitt tidligere aksjeeierskap. Der fremgår det hvor mange aksjer Gram solgte i Telenor 1. desember 2021.

NRK - 08 sep 23 kl. 20:36

Første duell for kvelden

Under kveldens partilederdebatt skal partilederne møtes i dueller. De et ikke hvem de skal møte, eller hva temaet er. De to første duellantene for kvelden var Guri Melby (V) og Arild Hermstad (MDG).

NRK - 08 sep 23 kl. 20:36

Første duell for kvelden – Cuisetrafikken

Under kveldens partilederdebatt skal partilederne møtes i dueller. De vet ikke hvem de skal møte, eller hva temaet er. De to første duellantene for kvelden var Guri Melby (V) og Arild Hermstad (MDG).

VG - 18 timer siden

Innrømmet innside-feil: Krever nye svar fra Gram

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) innrømmet at sakene knyttet til milliardkontrakt til våpenprodusenten Nammo burde vært håndtert som innsideinformasjon i Forsvarsdepartementet. Nå krever kontrollkomiteen på Stortinget nye svar..

Klartale - 30 aug 23 kl. 13:10

Dette snakket de om under debatten

11. september er det kommune- og fylkestingsvalg. Før den tid skal flere politikere møtes for å snakke om hvilke saker de kjemper for.

NRK - Igår: 11:31

Gram med hemmelig svar om Telenor-aksjer

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) har svart Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om sitt tidligere aksjeeierskap, men brevet er unntatt offentlighet. – Komiteen har mottatt et svar vedrørende Grams Telenor-aksjer. Men brevet er unntatt offentlighet, sier komitéleder Peter Frølich (H) til NRK.

VG - Igår: 11:23

Opplysninger til VG: Regjeringen har sendt hemmelig brev til kontrollkomiteen

Regjeringen har sendt et brev til kontrollkomiteen om Bjørn Arild Grams aksjekjøp. Brevet er hemmeligholdt..

NRK - 24 sep 23 kl. 14:52

Flere ekstremt premature barn overlever

I Norge fødes det rundt 200 barn hvert år før svangerskapsuke 28. For 40 år siden var det nesten ingen av disse barna som overlevde. I dag er sjansen for å overleve 83 prosent.

NRK - 21 sep 23 kl. 15:42

Sprengingsuhell i Ålesund

Eit nabohus og bilar skal ha blitt skadd i eit sprengingsuhell i området Skytterholmen på Vegsund i Ålesund. Det opplyser politiet til NRK. Politiet har rykt ut til staden.

NRK - 19 sep 23 kl. 09:18

Norge donerer beltevogner til Ukraina

Norge vil donere rundt 50 beltegående transportkjøretøy til Ukraina. Det melder regjeringen. – Disse er viktige for å kunne få frem forsyninger i områder der det ikke er gode veier, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp)..

E24 - 18 sep 23 kl. 16:50

Innrømmer feil om Nammo-beslutning: – Innsideinformasjon

Bjørn Arild Gram (Sp) innrømmer at sakene knyttet til milliardkontrakt til våpenprodusenten Nammo burde vært håndtert som innsideinformasjon. Hans partikollega Ola Borten Moe måtte gå av etter aksjekjøp i Nammos eierselskap..

VG - 18 sep 23 kl. 16:38

Innrømmer feil om Nammo-beslutning: – Innsideinformasjon

Bjørn Arild Gram (Sp) innrømmer at deler av sakene knyttet til våpenproduksjon på Nammo burde vært håndtert som innsideinformasjon. Nå ser departementet på egen praksis..

NRK - 21 aug 23 kl. 12:02

Forsvarskontrakt til Harstad mekaniske verksted

Harstad Mekaniske Verksted (HAMEK) får kontrakten for midtlivsoppdatering av kystvaktskipet Harstad. – Det er av hensyn til beredskapen at vi tildeler HAMEK denne kontrakten, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram. Regjeringen er kjent med utforutfordringene HAMEK har fått etter at Norge innførte sanksjonene mot Russland.

NRK - 16 sep 23 kl. 12:34

Gram: Våpenhjelp til Ukraina tærer på lagrene – varsler fortsatt mer

Forsvarsministeren mener Norges langsiktige og forutsigbare Ukraina-støtte er noe vi kan være stolte av. Han varsler flere våpen – selv om lagrene minker. Kiel-instituttet regner nå Norge som Ukrainas største bidragsyter målt mot brutto nasjonalprodukt (BNP), ettersom den femårige støtten på 75 milliarder nå regnes inn.

NRK - 16 sep 23 kl. 08:29

Natos forsvarssjefer samlet i Holmenkollen

I helgen er Natos militærkomite samlet i Holmenkollen i Oslo for den årlige konferansen. Forsvarssjef Eirik Kristoffersen er vert for Natos forsvarssjefer. – Jeg er veldig fornøyd med å ha våre naboer Finland og Sverige her.

Klartale - 11 sep 23 kl. 13:09

Utenlandsk borger siktet for spionasje i Norge

Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) pågrep en utenlandsk mann fredag. Det sier Thomas Blom til nyhetsbyrået NTB. Han er politiadvokat i PST.

NRK - 10 aug 23 kl. 16:26

MDG vil stanse utslipp av klimagasser i Norge innen 2035

MDG-leder Arild Hermstad lanserte torsdag partiets valgløfter under valgkampåpningen. Partiet skal ruste landet for klimaendringer og kutte utslipp innen 2035. Torsdag ettermiddag åpnet MDG valgkampen med en mønstring på Jernbanetorget i Oslo.

Aftenposten - 06 sep 23 kl. 23:00

Oslo-byrådens ansvarsfraskrivelse

I Aftenposten 1. september mener byråd for byutvikling i Oslo Arild Hermstad (MDG) at det er utbyggernes feil at det….

NRK - 06 sep 23 kl. 12:32

Vil bruke millioner på militær romsatsing på Andøya

Regjeringen bevilger 150 millioner kroner til militær satsing på romfart ved Andøya Spaceport. Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) sier at regjeringen gjør dette for å dekke militære behov og styrke sikkerheten ved Andøya Spaceport. – En milepæl for landet, sier forsvarsministeren på en pressekonferanse onsdag..

Aftenposten - 06 sep 23 kl. 01:00

MDG har ikke levert i boligpolitikken

Byutviklingsbyråd Arild Hermstad (MDG) utfordrer vår påstand om at politikerne kan fikse boligprisene..

VG - 04 sep 23 kl. 19:29

Vokste opp med trang økonomi: Vil ha NAV-oppgjør

Etter en oppvekst med trang økonomi og et tøft ungdomsmiljø blir MDG-leder Arild Hermstad opprørt når NAV svikter dem som trenger hjelp..

NRK - 04 sep 23 kl. 13:47

100 millioner ekstra til Heimevernet i 2024

Regjeringen setter av 100 millioner kroner ekstra til Heimevernet i statsbudsjettet for 2024, melder forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp). 50 millioner skal gå til nye våpen og 50 millioner til trening og kompetanseheving som skal bedre den operative evnen. – Vi vil ha et synlig forsvar som er til stede i hele landet.

NRK - 01 sep 23 kl. 21:28

Gram solgte Telenor-aksjer etter habilitetsvurdering

Da Bjørn Arild Gram ble kommunal- og distriktsminister høsten 2021, eide han noen Telenor-aksjer. Han ba om en habilitetsvurdering og endte med å selge aksjene. Kommunal- og distriktsdepartementet har reguleringsansvar for ekom-sektoren.

E24 - 01 sep 23 kl. 18:17

Forsvarsministeren: Saker om våpenproduksjon ved Nammo ikke håndtert som innsidesaker

Bjrøn Arild Gram (Ap) skriver til kontrollkomiteen at sakene knyttet til våpenproduksjon ved Nammo ikke ble håndtert som innsidesaker..

NRK - 01 sep 23 kl. 18:16

Forsvarsministeren: Nammo-saker er ikke håndtert som innsidesaker

Forsvarsministeren skriver i et brev til kontrollkomiteen at regjeringen ikke har praktisert innsideregelverk i sakene knyttet til våpenproduksjon hos Nammo. – Sakene knyttet til våpenproduksjon ved Nammo ble ikke håndtert som innsidesaker. Siden den aktuelle anskaffelsen ble gjort fra et ikke-børsnotert selskap, vil spørsmålet om innsideregelverket kom til anvendelse bero på en konkret vurdering av hvorvidt ikke offentliggjorte opplysninger om de aktuelle anskaffelsene var egnet til å påvirke aksjekursen til Kongsberg-gruppen ASA via deres indirekte eierskap til Nammo-konsernet.

E24 - 01 sep 23 kl. 18:17

Forsvarsministeren: Nammo-saker ble ikke håndtert som innsidesaker

Bjrøn Arild Gram (Sp) skriver til kontrollkomiteen at sakene knyttet til våpenproduksjon ved Nammo ikke ble håndtert som innsidesaker..

NRK - 03 aug 23 kl. 12:35

TV2: Gram bekrefter: Beholdt lakseaksjer i fire mneder som statsrd

Da Bjrn Arild Gram (Sp) ble statsrd, eide han aksjer i Telenor og oppdrettsselskapet NTS. Han solgte kun Telenor-aksjene umiddelbart. Det skriver TV2.

NRK - 29 aug 23 kl. 16:56

Ny flyfaglinje på Fosen får F-16 jagerfly

Forsvarssektoren gir et F-16 jagerfly og et DA-20 fly som undervisningsmateriell til den nye flyfaglinjen på Fosen. – Jeg håper å se mange flyteknikere fra Fosen i Forsvaret i årene som kommer. Forsvaret trenger flere flyteknikere, ikke minst her i Trøndelag.

NRK - 28 aug 23 kl. 15:17

Sikta politikar vil søkja fritak etter valet

Ap-politikaren i Vestland, som er sikta for seksuell omgang med ein mindreårig, vil søkja fritak for alle politiske verv om han vert valt inn i kommunestyret. Det stadfester mannen sin forsvarar, advokat Odd Arild Helland. Søndag kveld vart det kjent at ein av toppkandidatane i ein kommune i Vestland er sikta av politiet.

NRK - 25 aug 23 kl. 12:59

Norge skal lede Nato-arbeid med forsvarsmateriell i Ukraina

Norge skal lede et Nato-arbeid for å vestliggjøre Ukrainas innkjøpspraksis av forsvarsmateriell, samt utvikle samarbeidet mellom allierte nasjoner og Ukraina. – Der har vært store utfordringer med korrupsjon innen forsvarskjøp i Ukraina, slår forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) fast i en pressemelding. – Helt siden Nato ba Norge om hjelp i 2014 har vi støttet Ukraina med å bygge inn integritet i lover, regler og prosedyrer for gode forsvarsinnkjøp, sier han videre.

NRK - 21 aug 23 kl. 15:05

Gram har ikke blitt kontaktet av politiet om Borten Moe

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) sier han ikke har blitt kontaktet av politiet om Borten Moes aksjekjøp, men sier han vil samarbeide om han blir spurt. – Jeg har ikke blitt kontaktet av politiet om dette, men vil naturligvis bidra med det jeg kan dersom de tar kontakt, skriver Gram til Adresseavisen. Økokrim har åpnet etterforskning mot Borten Moe i forbindelse med aksjekjøp i Kongsberg-gruppen.

NRK - 23 jul 23 kl. 15:25

Fylkesleder foreslår Bjørn Arild Gram som ny nestleder i Senterpartiet

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) er egnet som nestleder i Senterpartiet etter Ola Borten Moes avgang, mener fylkesleder i Trøndelag. – Han har lang og bred erfaring fra hele partiorganisasjonen, både som tillitsvalgt og som folkevalgt, sier fylkesleder Ole Herman Sveian i Trøndelag Senterparti til Aftenposten. Sveian understreker at dette ikke er et spørsmål som skal behandles av partiet nå, men at han holder en knapp på Gram når landsmøtet skal samles.

NRK - 21 jul 23 kl. 16:34

MDG-lederen kritisk til Støres håndtering av habilitetssak: – Svak ledelse

MDG-lederen Arild Hermstad mener Støre fremstår som lite handlekraftig i habilitetssaken: – Når skal Støre ta sitt lederansvar på alvor? Jonas Gahr Støre har ikke enda kommentert om han har tillit til Ola Borten Moe (Sp), etter at han har innrømmet å ha brutt regjeringens habilitetsregler. Miljøpartiet De Grønnes leder Arild Hermstad mener at Støres stillhet i saken reiser tvil om han forstår alvoret.

Klartale - 18 aug 23 kl. 11:15

Dette diskuterte politikerne på Debatten

Snart er det kommunevalg. Alle partilederne var i debatt hos kanalen NRK på torsdag. Debatten foregikk i Arendal.

VG - 16 aug 23 kl. 17:29

Flommen raserte butikken: – Vi trodde vi var trygge

Butikkgulvet var dekket av matvarer og gjørme etter flommen, stanken var forferdelig: – Det var som en krigssone, sier Arild Sæhle..

NRK - 14 aug 23 kl. 14:06

Norsk selskap leverer anti-dronesystem til Ukraina

Kongsberg Defence & Aerospace skal levere anti-dronesystem til Ukraina for 740 millioner kroner. Det opplyser selskapet i en pressemelding. – Denne leveransen vil styrke ukrainsk antidronekapasitet signifikant og bidra til å beskytte ukrainsk befolkning og infrastruktur, sier Eirik Lie, administrerende direktør i Kongsberg Defence & Aerospace.

NRK - 08 aug 23 kl. 22:21

Listhaug vil ha folkeavstemning om elektrifisering av Melkøya

Leder i FrP Sylvi Listhaug vil ha folkeavstemning om elektrifisering av naturgassanlegget på Melkøya. Hun frykter stigende strømpriser og kraftmangel og vil at folk i Finnmark skal si sin mening om regjeringens vedtak. – Innbyggerne i Finnmark som er de som blir hardest rammet, bør som et minimum få lov til å si ja eller nei til elektrifisering.

NRK - 31 jul 23 kl. 14:20

Naudetatane rykker ut etter rop om hjelp

Naudetatane og luftambulansen gjer eit søk i området Mulevika i Herøy, etter at det er høyrt rop i området. Det melder politiet. Det er fleire som skal ha høyrt rop om hjelp på engelsk.

NRK - 02 jul 23 kl. 09:26

Regjeringen dropper å kjøpe ekstra stridsvogner på «billigsalg»

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram bekrefter at regjeringen ikke kommer til å kjøpe 18 ekstra stridsvogner til en billig penge. Frp er skuffet. I februar ble det kjent at regjeringen kjøper 54 stridsvogner av typen Leopard 2 fra Tyskland.

NRK - 22 jul 23 kl. 17:07

Aftenposten: Åtte regjeringsmedlemmer oppgir eierandel i selskaper

Regjeringsmedlemmene er pålagt å innrapportere aksjeposter til Stortingets register for verv og økonomiske interesser. Ifølge Aftenposten er det åtte regjeringsmedlemmer som har oppgitt at de eier aksjer. – Jonas Gahr Støre eier 100 prosent av aksjene selskapet Fremstø, som ved utgangen av 2022 hadde en egenkapital på 82 millioner kroner.

E24 - 21 jul 23 kl. 11:49

MDG: – Borten Moe bør trekke seg

MDG-leder Arild Hermstad retter hard kritikk mot Ola Borten Moe, i kjølvannet av E24s avsløringer om brudd på habilitetsreglene. Han mener Borten Moe bør trekke seg..

E24 - 21 jul 23 kl. 11:49

Flere partitopper: – Borten Moe bør trekke seg

MDG-leder Arild Hermstad retter hard kritikk mot Ola Borten Moe, i kjølvannet av E24s avsløringer om brudd på habilitetsreglene. Han mener Borten Moe bør trekke seg. Samtidig mener SV at saken hører naturlig hjemme i Kontroll- og konstitusjonskomiteen..

NRK - 20 jul 23 kl. 14:28

Frp ikke fornøyd med forsvarsministerens svar om 25. juni-skytingen

Frp-nestor Carl I. Hagen reagerer på at forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) ikke vil offentliggjøre sine svar til kontrollkomiteen om Oslo-skytingen i fjor. Gram har torsdag svart Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om 25.

NRK - 12 jul 23 kl. 21:36

Politiskuddet på Grønland: Vitne sier 22-åringen ble skutt da han kom ut av toalettet

Mannen som ble skutt av politiet på Grønland i Oslo søndag, ble skutt raskt da han kom ut av en do, har et vitne forklart. Søndag ble en 22 år gammel mann skutt av politiet på Grønland i Oslo. En polititjenesteperson har status som mistenkt.

NRK - 12 jul 23 kl. 21:36

Politiskuddet på Grønland: Vitne sier 22-åringen ble skutt da han kom ut fra toalettet

Mannen som ble skutt av politiet på Grønland i Oslo søndag, ble skutt raskt da han kom ut fra en do, har et vitne forklart. Søndag ble en 22 år gammel mann skutt av politiet på Grønland i Oslo. En polititjenesteperson har status som mistenkt.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com