Arbeiderpartiets

Lørdag, 19 Juni, 07:45

Nyheter om Arbeiderpartiets

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - I førrgår: 13:24

Ap: Blir mer krevende å samarbeide med Rødt

Arbeiderpartiets gruppeleder i Oslo bystyre mener samarbeidet med Rødt blir mer krevende etter onsdagens dramatiske….

Aftenposten - 11 juni 21 kl. 13:39

Ap med industri-ros til oljeminister Tina Bru

– Hovedinntrykket er ganske positivt, sier Arbeiderpartiets Espen Barth Eide om regjeringens energimelding..

VG - 16 mai 21 kl. 14:15

Arbeiderpartiets skogbløff

Ap-representantene Ingvild Kjerkol og Nils Kristen Sandtrøen hevder i VG at Frp la til rette for at utenlandske aktører kan eie skogeiendommer i Norge. Det er feil..

NRK - 11 mai 21 kl. 11:11

Støre: Lite plaster på stort sår

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre beskylder regjeringen for å kjøre Norge inn i et blindspor på vei ut av krisen. – Dette reviderte budsjettet er et plaster på et sår som regjeringen har latt vokse gjennom åtte år, og som vil fortsette å vokse med fortsatt høyrepolitikk, sier Støre om regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett. – Mer penger til kommuner og psykisk helse i et revidert budsjett kan bøte litt på den akutte krisen vi står i, men det bøter ikke på åtte år med velferdskutt, privatisering og nedprioritering, sier han..

VG - 30 april 21 kl. 18:52

Ap-topp om psykisk helse: - Vi må handle nå

– Vi må sørge for at vi ikke får en pandemi etter pandemien. Situasjonen er alvorlig, sier Arbeiderpartiets helsepolitiske talsperson Ingvild Kjerkol..

E24 - 21 april 21 kl. 21:22

Solberg vil ikke verne Bergen Engines. Ap åpner for delvis statlig eierskap.

Staten kan ikke ha et spesielt ansvar hver gang sikkerheten må vurderes, sier statsminister Erna Solberg om fremtiden for motorfabrikken. Arbeiderpartiets Terje Aasland åpner for at staten kan bli eier..

VG - 20 april 21 kl. 10:07

Hvem er vanlige folk, Ap?

Mye kan tyde på at sosiale forskjeller i byene og rusavhengige ofres i Arbeiderpartiets forsøk på å tette lekkasjene til Senterpartiet..

NRK - 19 april 21 kl. 02:21

3 av 10 Ap-velgere vil ikke ha SV

I en ny meningsmåling svarer 31 prosent av Arbeiderpartiets velgere at de foretrekker en regjering uten SV, med kun Ap og Sp. 53 prosent vil ha en trepartiregjering slik som Ap-ledelsen ønsker, skriver Aftenposten.

NRK - 17 april 21 kl. 11:59

KrF-leder kaller abortvedtak trist

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad mener Arbeiderpartiets vedtak om å avvikle abortnemndene og gi kvinnen siste ordet i abortsaker frem til uke 18, er radikalt..

NRK - 17 april 21 kl. 11:40

Nei til atomvåpen-forbud

Det ble ikke flertall for å signere FNs atomvåpenforbud under Arbeiderpartiets landsmøte. AUF foreslo at Ap skulle signere traktaten. I vedtaket står det at det ikke er mulig for NATO-land som Norge å undertegne i dagens sikkerhetspolitiske situasjon..

NRK - 17 april 21 kl. 11:31

Ap sier nei til å flytte iskanten

Forslaget på Arbeiderpartiets landsmøte om å endre grensen for iskanten, og dermed sette ytterligere begrensninger på olje- og gassaktiviteten i nord falt - med 97 mot 197 stemmer. Ap stemmer altså for å beholde iskanten der den allerede er..

NRK - 17 april 21 kl. 11:07

Støtter økt CO2-avgift og havvind

Arbeiderpartiets landsmøte går inn for en gradvis økning i CO2-avgiften fram mot 2030, men vil skjerme pumpeprisen. Landsmøtet går og inn for å utarbeide en nasjonal strategi for havvind, som skal omfatte både brunnfast og flytende havvind..

NRK - 17 april 21 kl. 10:53

AP går inn for samtykkelov

Arbeiderpartiets landsmøte går inn for å presisere i straffeloven at sex uten samtykke er voldtekt. Forslaget vil tydeliggjøre ordlyden i straffloven, slik at den gjenspeiler at «seksuell omgang uten samtykke er forbudt og definert som voldtekt».

NRK - 17 april 21 kl. 10:43

Vil avvikle abortnemndene

Arbeiderpartiets landsmøte går inn for å avvikle abortnemndene..

NRK - 17 april 21 kl. 10:43

Ap vil avvikle abortnemndene

Arbeiderpartiets landsmøte har vedtatt at Ap vil avvikle abortnemndene. De går dermed inn for å gi kvinnen det siste ordet fram til uke 18. Senterpartiet er kritisk til dette, og sier de ikke vil gå inn i en regjering som avvikler abortnemndene..

Dagbladet - 16 april 21 kl. 22:01

Abort-bråk i Ap

Under Arbeiderpartiets kommende landsmøte vil flere ta til orde for å utvide grensa for selvbestemt abort til 18 uker..

VG - 16 april 21 kl. 18:55

Bent Høie: Høyre kan forhandle med Ap om rusreformen

Helseminister Bent Høie (H) er svært skuffet over Arbeiderpartiets nei til avkriminalisering – men åpner for forhandlinger om rusreformen..

VG - 16 april 21 kl. 18:48

Tidligere rusmisbruker om Aps reform-nei: – De fortjener en stor takk

Arbeiderpartiets nei til rusreformen møter blandet mottagelse blant rusmisbrukernes organisasjoner. Den tidligere rusmisbrukeren Michel Mateos hyller partiets avgjørelse..

Klartale - 16 april 21 kl. 18:31

Stemte nei til rusreform

Det blir fortsatt forbudt med bruk av narkotika i Norge. Arbeiderpartiets landsmøte stemte nei til avkriminalisering av narkotika..

VG - 16 april 21 kl. 17:41

Arbeiderpartiets svik

Arbeiderpartiet sier nei til rusreformen og står igjen som et parti uten hjerte og uten ryggrad..

VG - 16 april 21 kl. 17:34

Ap-landsmøtet lyttet til Støre: Vraker rusreformen

Arbeiderpartiets landsmøte stemte fredag ettermiddag nei til en generell avkriminalisering av narkotika. Dermed havarerer regjeringens forslag til rusreform i Stortinget..

VG - 16 april 21 kl. 14:52

Ny VG-måling: Folket er splittet om fri abort til uke 18

Arbeiderpartiets landsmøte skal denne helgen stemme over et forslag om å avskaffe nemndene og å utvide grensen for selvbestemt abort til uke 18. En ny VG-måling viser at folket er splittet i saken..

VG - 16 april 21 kl. 10:15

Jobber på spreng for en løsning: Slik er Aps mulige rus-kompromiss

Redaksjonskomiteen på Arbeiderpartiets landsmøte jobber nå på spreng for å finne en samlende løsning på rusreformen. Det kan ende med straff-frihet for tunge misbrukere, men ikke avkriminalisering for unge som tester stoff og blir tatt med små doser..

Klartale - 16 april 21 kl. 10:06

Uenige om rus i Arbeiderpartiet

Spørsmålet om rus-reformen er viktig under Arbeiderpartiets landsmøte. Kan de bli enige om hva de mener?.

VG - 16 april 21 kl. 07:31

Hadia Tajik mer åpen for å fjerne abortnemndene

Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik har begynt å se annerledes på selvbestemt abort til uke 18..

VG - 16 april 21 kl. 05:04

Brukerorganisasjonenes bønn til Ap: Ikke utsett rusreformen

Arbeiderpartiets landsmøte vil trolig vedta å utsette rusreformen. Arild Knutsen, som har kjempet for avkriminalisering i årevis, advarer om at fortsatt straff for brukere vil skyve flere ut i utenforskap..

E24 - 15 april 21 kl. 18:40

Økt statlig eierskap, som Ap tar til orde for, er en dårlig idé

Dette skrev jeg nylig om i en kronikk i E24. Det er fortsatt krevende å lese seg frem til hvorfor statlig eierskap er en god løsning i tilsvaret fra Arbeiderpartiets næringspolitiske talsperson, Terje Aasland..

VG - 15 april 21 kl. 14:17

Ungdomspartier krever at rusreformen vedtas

Regjeringen er avhengig av Arbeiderpartiets støtte i Stortinget for å få gjennom sitt forslag til en ny rusreform. Flere ungdomspartier ber nå partiet støtte reformen..

Dagbladet - 15 april 21 kl. 08:54

260 kors foran Stortinget

Unge Venstre setter i dag ut 260 kors foran Stortinget i et siste forsøk for å påvirke Arbeiderpartiets landsmøte til å gå inn for rusreformen..

Dagbladet - 15 april 21 kl. 08:54

260 kors foran Stortinget

Unge Venstre setter i dag ut 260 kors foran Stortinget i et siste forsøk for å påvirke Arbeiderpartiets landsmøte til å gå inn for rusreformen..

Dagbladet - 15 april 21 kl. 08:54

Unge venstre: - Totalt mislykket

Unge Venstre setter i dag ut 260 kors foran Stortinget i et siste forsøk for å påvirke Arbeiderpartiets landsmøte til å gå inn for rusreformen..

NRK - 14 april 21 kl. 10:57

Støre: – Hva er plan B, Solberg?

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre krever svar på hva vaksineforsinkelser har å si for gjenåpningsplanen til regjeringen. I Stortingets muntlige spørretime i dag viste han til at Johnson&Johnson-vaksinen ikke kommer til Europa som planlagt..

VG - 13 april 21 kl. 08:08

Magnus Støre om rusreformen: – Ap bør støtte en ny kurs

Arbeiderpartiets landsmøte avgjør skjebnen til rusreformen. Jonas Gahr Støres parti bør stille seg bak en ny ruspolitikk, mener sønnen Magnus Støre..

VG - 13 april 21 kl. 08:08

Magnus Slagsvold Støre om rusreformen: – Ap bør støtte en ny kurs

Arbeiderpartiets landsmøte avgjør skjebnen til rusreformen. Jonas Gahr Støres parti bør stille seg bak en ny ruspolitikk, mener sønnen Magnus Slagsvold Støre..

VG - 12 april 21 kl. 14:54

Rus-strid i Ap: Åpner for å utsette reformen til etter valget

Dersom Arbeiderpartiets landsmøte krever større endringer i regjeringens forslag rusreform, kan det føre til en utsettelse av hele reformen til neste stortingsperiode..

VG - 11 april 21 kl. 11:08

En sosial reform for et sosialdemokratisk parti

Det er ikke mer fornuftig å straffe rusproblemer enn det er å straffe arbeidsledighet eller fattigdom. Arbeiderpartiets landsmøte bør sørge for at fellesskapet stiller opp for folk som sliter..

E24 - 07 april 21 kl. 06:15

Ekofisk-kameratenes kamp for oppreisning blir sak for Stortinget

På kameratens dødsleie lovte Bjarne Kapstad å fortsette kampen for oppreisning for syke oljearbeidere. Med Arbeiderpartiets forslag om å endre på regelverkene kan noe være i ferd med å skje..

Dagbladet - 06 april 21 kl. 16:36

Støres krav til gjenåpning

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre framhever grensekontroll og økt testkapasitet som avgjørende for en vellykket gjenåpning av Norge..

VG - 31 mars 21 kl. 12:33

Tromsø-ordføreren: Stolt av formuen

TROMSØ (VG) Gunnar Wilhelmsen (Ap) har klart det Jonas Gahr Støre enda ikke har fått til – å komme fra stor personlig velstand, og å vinne et valg som Arbeiderpartiets toppkandidat..

NRK - 26 mars 21 kl. 20:41

Vaksinerte 43 helseledere

180 helseledere på Vestre Vikens sykehus har fått vaksine mot koronaviruset. Av disse har 43 ikke regelmessig pasientkontakt, melder Dagbladet. Samtidig venter flere tusen helsearbeidere på vaksinen.

Aftenposten - 26 mars 21 kl. 16:04

Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal tiltalt for grovt bedrageri

Tiltalt for å ha svindlet Stortinget for 115.000 kroner..

Aftenposten - 19 mars 21 kl. 07:00

Arbeiderpartiets radikale venstresving

Akershus Arbeiderparti har lagt seg på SV-linjen i skolepolitikken. Bli ikke overrasket om resten av partiet sier seg….

VG - 16 mars 21 kl. 17:20

Slapp billig fra bakrusen

Nachspielet i Bodø var så hodeløst at det er fristende å flire overbærende av valget til Arbeiderpartiets nestleder. Men alvoret i saken bør ikke bli overskygget av hvor absurd den er..

E24 - 12 mars 21 kl. 22:04

Slår alarm etter SSBs prognoser: – Prisveksten blir en ulikhetsmaskin

Nye prognoser fra SSB spår en boligprisvekst på ni prosent i år. Arbeiderpartiets Siri Gåsemyr Staalesen mener prisene i hovedstaden stiger raskere enn folk klarer å spare..

E24 - 09 mars 21 kl. 12:54

Gråtkvalt Støre: – Hans-Christian var en bauta

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre sier avdøde LO-leder Hans-Christian Gabrielsen var en bauta som brant for solidaritet og rettferdighet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt