Advarer

Saturday, 23 September, 05:54

Nyheter om Advarer

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 20 timer siden

Advarer mot vannplaning på Østlandet

Regnværet på fredag fører til problemer for veitrafikken og tog på Østlandet. Ved Skedsmokorset på Romerike rykket politiet ut til en ulykke på E6 i nordgående retning. Der hadde en bil kjørt i autovernet.

NRK - I førrgår: 15:15

Polen truer med importforbud for flere varer fra Ukraina

Dersom Ukraina eskalerer konflikten rundt importforbudet, kan flere produkter havne på forbudslista, Advarer Polen. Polens statsminister Mateusz Morawiecki kom med advarselen onsdag etter at Ukrainas visehandelsminister Taras Kachka opplyste til polske medier at de vil innføre et forbud mot polske produkter de neste dagene. – Jeg Advarer ukrainske myndigheter.

NRK - 14 sep 23 kl. 10:00

Kina Advarer mot å granske elbilstøtte

EUs beslutning om å granske Kinas statsstøtte til elbilprodusenter vil få negative følger for samhandelen mellom Kina og Europa, Advarer ledelsen i Beijing. EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen varslet i forrige uke gransking og hevdet at den kinesiske statsstøtten rammer europeisk bilindustri. – Billige og tungt subsidierte elbiler fra Kina oversvømmer våre markeder og ødelegger dem, sa hun.

NRK - 11 sep 23 kl. 07:40

USA og Vietnam Advarer mot trusler og maktbruk

De to landene Advarer mot maktbruk i det omstridte havområdet i Sør-Kinahavet. Sør-Kinahavet har siden 1970-tallet vært et omstridt område. Både Kina, Vietnam, Malaysia, Indonesia, Brunei, Filippinene og Taiwan grenser til havområdet..

VG - 11 sep 23 kl. 02:05

Advarer mot frislipp av leksefri etter valget

LOFSRUD SKOLE (VG) Både lærerne og eks-skolestatsråd Jan Tore Sanner (H) Advarer Ap mot å innføre leksefrie skoler etter valget..

VG - 08 sep 23 kl. 07:26

Advarer mot ny svindelmetode

Telenor Advarer mot en ny svindeltype hvor folk får meldinger hvor det lokkes med høy lønn for liten innsats..

Dagbladet - 07 sep 23 kl. 18:06

Stoltenberg Advarer mot eskalering

Nato-sjef Jens Stoltenberg Advarer mot å la konflikten om omstridte landområder i Kosovo eskalere..

Dagbladet - 7 timer siden

Politiet Advarer etter toalett-krise

- Kan bli alvorlige skader, sier politiet..

NRK - 21 timer siden

Møllergata i Oslo oversvømt - Kan få brunt vann i springen

Møllergata i Oslo sentrum er oversvømt, og det renner vann inn i bygningene i gaten. Det er sannsynligvis et vannrør som er sprukket, opplyser politiet til NTB. Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune bekrefter i en melding på sine nettsider at det har vært en lekkasje på en hovedvannledning, og Advarer beboere mot brunt vann i springen: «Beboere i store deler av Grünerløkka og sentrum kan få brunt vann i springen i dag, fredag 22.

NRK - Igår: 11:10

FN slår alarm om forholdene for millioner av fordrevne mennesker i Kongo

Verdens matvareprogram (WFP) Advarer om «ulevelige forhold» i Øst-Kongo, der kraftig regnvær har gjort det verre for millioner av mennesker på flukt. FN-byrået sier det nå er nødvendig med 630 millioner dollar i nødhjelp til landet, og anslår at 3,6 millioner fordrevne mennesker trenger hjelp i provinsene Ituri, Nord-Kivu og Sør-Kivu, der væpnede grupper har operert i flere tiår. – Leveforholdene for menneskene som bor i flyktningleirene, og som har rømt fra kampene, har blitt katastrofale som følge av regntiden, heter det i en uttalelse fra WFP, som kaller forholdene «ulevelige».

NRK - I førrgår: 04:51

Håper på løsning på Hollywood-streik torsdag

Det er to store streiker i Hollywood som gjør at det er pause i produksjon av filmer og TV-serier. Men nå kan det gå mot en løsning. Det melder CNBC.

Aftenposten - I førrgår: 19:01

Bomber, skudd og bråk i Norge. MC-krigen herjet i Norge – og den kan komme tilbake, tror forfatter.

Øystein Milli har saumfart den blodige historien om 90-tallets MC-bandekrig: – Freden er skjør, Advarer han..

VG - I førrgår: 18:36

Politiet Advarer mot utspekulert svindelmetode

Mandag kveld publiserte politiet advarselen: – Vær obs når du fyller drivstoff!.

NRK - I førrgår: 08:59

Sverige: Inflasjonsmålet blir nådd først i 2025

Høy inflasjon kommer til å prege svensk økonomi både ut dette året og neste år, Advarer regjeringen i Stockholm. – Sverige befinner seg fortsatt i en økonomisk vinter og i en vanskelig sikkerhetssituasjon. Regjeringen prioriterer å bekjempe inflasjonen og støtte husholdninger og velferd, sier finansminister Elisabeth Svantesson.

NRK - 19 sep 23 kl. 11:18

FN: Over 1200 barn har mistet livet i flyktningleire i Sudan siden mai

– Mer enn 1200 flyktningbarn under fem år har mistet livet i ni leirer i perioden mellom 15. mai og 14. september, sier Allen Maina som leder helseprogrammet til FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

Dagbladet - 19 sep 23 kl. 10:05

I samme rom som fienden

Under FNs høynivåuke ligger det an til at president Zelenskyj og utenriksminister Lavrov kan havne i samme sal. - Bare å feste setebeltene, Advarer norsk ekspert..

Aftenposten - 19 sep 23 kl. 09:48

Trump Advarer om at abort kan bli en tapersak. «Vil skade partiet hardt i 2024», mener ekspert.

WASHINGTON D.C. (Aftenposten): Donald Trump ser ut til å være bekymret for at abort kan ødelegge for ham neste høst..

Klartale - 19 sep 23 kl. 06:00

Flere kjøper medisinen for å sove

Flere nordmenn kjøper sovemedisinen melatonin. Folkehelse-instituttet (FHI) Advarer om mulige bivirkningen.– Melatonin har blitt mer og mer brukt over flere år.

Dagbladet - 18 sep 23 kl. 02:52

Advarer: - Ingen rask løsning

- Den enkleste måten å avslutte denne krigen på, er hvis Putin trekker tilbake styrkene sine, sier Nato-lederen..

Aftenposten - 17 sep 23 kl. 21:11

Jens Stoltenberg: – Vi må forberede oss på en lang krig i Ukraina

Nato-sjefen Advarer mot å drømme om at krigen i Ukraina kan nærme seg slutten..

Dagbladet - 17 sep 23 kl. 14:37

Slår abort-alarm: - Ny trend

I løpet av første halvår ble det registrert en økning på seks prosent i aborter på norske sykehus, fra samme periode i fjor. Flere eksperter peker på ny trend og Advarer mot enorme konsekvenser..

NRK - 16 sep 23 kl. 18:24

Nato-topp: Høye priser kan få konsekvenser for sikkerheten

Nato-topp admiral Rob Bauer Advarer om økende priser på forsvarsmateriell, og at det kan få konsekvenser for Natos evne til å forsvare seg. – På tvers av hele Nato-alliansen henger vi etter på kapasiteten til å produsere forsvarsmateriell. Prisene på militært utstyr og ammunisjon stiger.

NRK - 16 sep 23 kl. 16:13

Sysselmesteren Advarer mot døde fugler

Ifølge Sysselmesteren på Svalbard kommer det inn mange meldinger om døde fugler, og ber om at folk ikke rører disse. Sysselmesteren viser til at Veterinærinstituttet har påvist fugleinfluensa hos måsene krykkje og havhest i sommer, og at man bør være forsiktige med døde fugler, selv om det er sjelden at fugleinfluensa smitter til mennesker..

NRK - 30 aug 23 kl. 10:48

Advarer mot e-post-svindel

Kripos Advarer mot eposter som hevder at mottakeren har lastet ned overgrepsmateriale. Disse skal ikke besvares, men slettes, opplyser politiet. – Kripos har det siste året fått en rekke henvendelser om at det sendes ut eposter der noen utgir seg for å være Kripos eller andre i politiet, skriver politiet i en pressemelding.

NRK - 15 sep 23 kl. 07:56

USA og Sør-Korea mener russisk våpensamarbeid med Nord-Korea er brudd på sanksjoner

USA og Sør-Korea mener at et russisk militært samarbeid med Nord-Korea om våpen er et alvorlig brudd på FN-sanksjonene mot Nord-Korea. Amerikanske og sørkoreanske diplomater og forsvarstopper Advarer Russland og oppfordrer landet til å vise ansvar som fast medlem av FNs sikkerhetsråd. Besøket til Nord-Koreas leder Kim Jong-un i Russland de siste dagene har i stor grad vært fokusert på våpen og militært samarbeid.

NRK - 29 aug 23 kl. 07:53

Ukraina Advarer mot ny rakettstorm fra Putin

Russland har trolig bygget opp et lager av raketter som kan brukes i en offensiv mot ukrainsk infrastruktur i høst, Advarer Ukraina. Ifølge Ukrainas militær etterretning (GUR) har Russland nå trolig 585 raketter på lager med en rekkevidde på mer enn 500 kilometer. Det opplyste GURs talsperson Vadym Skibitskyj mandag.

NRK - 29 aug 23 kl. 01:25

Heathrow Advarer om problemer med flytrafikken også tirsdag

Flyplassen Heathrow i London Advarer om at trafikken der fortsatt vil være preget av «betydelige forstyrrelser» tirsdag, skriver Sky News. Flykontroll-systemet i landet ble rammet av store tekniske problemer mandag, og et stort antall flyginger til og fra Storbritannia ble rammet som følge av disse, inkludert til Norge. Mandag kveld het det at problemet var løst, men at problemene ville vedvare ut dagen.

NRK - 14 sep 23 kl. 11:08

EUs miljøbyrå Advarer mot giftig stoff

Europeere eksponeres for det skadelige stoffet bisfenol A i langt større grad enn tidligere antatt, opplyser EUs miljøbyrå EEA. Ved å analysere urinprøver i en rekke EU-land har man sett et høyere nivå av bisfenol enn tidligere antatt. Nivåene som er målt, ligger «høyt over akseptable nivåer knyttet til helsesikkerhet», opplyser EEA.

NRK - 14 sep 23 kl. 09:55

Suu Kyis parti: Myanmars junta nekter henne helsebehandling

– Fraværet av medisinsk behandling setter 78-åringens liv i fare, Advarer Nasjonalligaen for demokrati (NLD). I forrige uke opplyste en ikke navngitt kilde at 78-åringen har hevelser i munnen, er svimmel og kaster opp og at hun har problemer med å spise. Suu Kyi ble pågrepet da militæret kuppet makten i februar 2021, og hun sitter fortsatt innesperret.

NRK - 13 sep 23 kl. 21:01

USA truer Russland og Nord-Korea med flere sanksjoner

Det amerikanske utenriksdepartementet ser med bekymring på samarbeid mellom Russland og Nord-Korea og sier de ikke vil nøle med å innføre flere sanksjoner. – Når man ser det som later til å være økt samarbeid og trolig militær utveksling, er det ganske bekymringsfullt og potensielt i strid med flere FN-resolusjoner, sier UD-talsperson Matthew Miller. Biden-administrasjonen Advarer de to landene mot å inngå noen nye våpenavtaler.

VG - 13 sep 23 kl. 08:59

Listhaug med kald skulder til Høyre: - Ingen støtte å få fra oss

Dersom Høyre frir til MDG i byene for å sikre flertall, kan de droppe støtte fra Frp, Advarer partileder Sylvi Listhaug..

NRK - 12 sep 23 kl. 10:35

WFP: Bistandskutt kan tvinge ytterligere 24 millioner til randen av hungersnød

Krympende finansiering tvinger Verdens matvareprogram (WFP) til drastiske kutt i rasjonene en rekke steder, Advarer FN-organisasjonen. Kuttene gjør at ytterligere 24 millioner mennesker kan havne på randen av hungersnød, opplyser WFP tirsdag. FN-organisasjonen mangler 60 prosent av pengene den trenger for å yte hjelp i år – noe som er det høyeste budsjettgapet i WFPs historie.

VG - 26 aug 23 kl. 11:39

Ap i Bergen: Advarer mot nytt bybane-kaos

BERGEN (VG) Makten i landets nest størst by henger i en syltynn tråd for Ap. Nå Advarer partiets byrådsleder Rune Bakervik om nytt kaos rundt den omstridte bybanen hvis Ap taper. Tøv, mener Høyre-topp..

NRK - 26 aug 23 kl. 07:29

Flere farevarsler om ekstrem nedbør

Meteorologene Advarer Advarer om gult nivå på jord- og flomskredfare i store deler av Østlandet og deler av Trøndelag. Det er også sendt ut gult farevarsel for flomfare på Østlandet. Spesielt store nedbørsmengder er det meldt for Gudbrandsdalen, Valdres og Hallingdal..

NRK - 11 sep 23 kl. 04:28

Vulkan på Hawaii har årets tredje utbrudd

Søndag oppsto et nytt utbrudd fra vulkanen Kilauea på Hawaii. Så langt er det ikke meldt om større fare for folk og bebyggelse. Webcam-bilder fra stedet viser lavastrømmer som foreløpig begrenser seg til innsiden av vulkankrateret.

Aftenposten - 11 sep 23 kl. 01:00

Kunstig intelligens: ingen amerikanske tilstandertilstander

I Aftenposten 3. september Advarer førsteamanuensis Inga Strümke mot å belage seg på frivillige retningslinjer for….

NRK - 10 sep 23 kl. 16:45

Erdogan Advarer mot å «marginalisere» Russland i samtaler om kornavtalen

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier at det skal holdes nye samtaler om en kornavtale mellom Ukraina og Russland. – Ingen prosess som marginaliserer Russland i kornavtalen for Svartehavet vil være levedyktig, sier Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan på en pressekonferanse etter at G20-toppmøtet i New Delhi ble avsluttet søndag. Siden Russland nektet å gå med å forlenge avtalen i juli, har landet gjentatte ganger angrepet Ukrainas havneinfrastruktur.

NRK - 24 aug 23 kl. 17:38

Nav Advarer mot falske e-poster

Det pågår nå et svindelforsøk på e-post, som misbruker Navs navn og logo. Etaten Advarer nå mot svindlere som utgir seg for å være dem. Som en del av svindelen kan mange oppleve å motta en e-post hvor man blir bedt om å oppgi bankopplysninger, opplyser Nav.

NRK - 24 aug 23 kl. 16:04

DNB Advarer mot svindelforsøk

DNB Advarer mot en ny phishing-svindel hvor personer lures til å overføre penger til en falsk konto. Banken har i løpet av sommeren sett flere som har gått på svindelen. – Det som kjennetegner denne svindelen, er at den er svært målrettet, profesjonelt utført, og at de kriminelle klarer å manipulere offeret til å overføre store summer selv, sier leder Sebastian C.

Aftenposten - 10 sep 23 kl. 06:56

Her skal det bygges 700 boliger. Politiet mener planene kan føre til mer kriminalitet.

Naboene har vært skeptiske lenge. Nå Advarer politiet om at Obos’ blokkplaner på Mortensrud kan føre til økt….

VG - 24 aug 23 kl. 14:06

Maja (20) oppdaget sykdom med app – Forbrukerrådet Advarer

Den populære helseappen hjalp Maja (20) å oppdage alvorlig sykdom. Forbrukerrådet Advarer mot datainnsamlingen i denne typen apper..

VG - 09 sep 23 kl. 09:39

Nesten halvparten av flyktningbarn fra Ukraina går ikke på skole

Halvparten av flyktningbarna fra Ukraina går ikke skole, Advarer FN. Samtidig er situasjonen fortsatt desperat for skolene som er i drift i Ukraina..

Aftenposten - 09 sep 23 kl. 09:12

Nesten halvparten av flyktningbarn fra Ukraina går ikke på skole

Halvparten av flyktningbarna fra Ukraina går ikke skole, Advarer FN. Samtidig er situasjonen fortsatt desperat for….

Aftenposten - 08 sep 23 kl. 20:36

Raymond Johansen ut mot sin tidligere byråd Geir Lippestad: – Kynisk og i verste fall farlig

Raymond Johansen håndplukket Geir Lippestad til sitt byråd i 2015. Nå Advarer Johansen mot Lippestads nye parti Sentrum..

NRK - 08 sep 23 kl. 15:36

FN-sjefen: – Den globale familien fungerer dårlig

FNs generalsekretær António Guterres Advarer mot økt konflikt i verden idet splittelsen mellom land øker. – Hvis vi virkelig er én global familie, så ligner vi i dag på en ganske dysfunksjonell en, sa Guterres da han møtte pressen i New Delhi fredag. FN-sjefen er i India i forbindelse med helgens toppmøte i G20.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com