NRK > Nyheter

Monday, 15 August, 06:06

NRK - 05 aug 22 kl. 22:44

Truss vurderer å flytte ambassade

Storbritannias utenriksminister Liz Truss sier hun vurderer å flytte britenes Israel-ambassade til Jerusalem. det skriver hun i et brev til medlemmer av organisasjonen Conservative Friends of Israel i Storbritannia, skriver avisa The Jewish Chronicle. Truss kjemper om å bli ny leder for Tory-partiet og dermed statsminister i Storbritannia. (NTB / NRK).
Les mer på NRK


Les mer om:
Liz Truss, Israel, Jerusalem, Conservative Friends, Storbritannia, The Jewish Chronicle, Tory, NTB, NRK

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Truss, vurdererå , flytte, ambassade
Klartale - 17 jul 22 kl. 07:00

Han leder kampen om å bli ny statsminister

I starten av uka var det 11 kandidater til å ta over etter Boris Johnson. Siden har noen sagt at de velger å trekke seg som kandidater. Andre har fått for lite støtte fra partiet til å være kandidater lenger.

Klartale - 28 jul 22 kl. 06:35

Snart skal en av disse lede Storbritannia

Det er nemlig bare de rundt 160.000 medlemmene i Det konservative partiet som får stemme i dette valget. Årsaken er at de først og fremst skal velge en ny leder for partiet.

NRK - 03 aug 22 kl. 20:11

Sajid Javid vil ha Liz Truss som statsminister i Storbritannia

Enda en sentral torypolitiker stiller seg bak Liz Truss i lederkampen i Storbritannia. Tidligere helseminister Sajid Javid foretrekker henne foran Rishi Sunak. Javid kunngjorde onsdag sin støtte til utenriksminister Truss, melder avisa The Times.

NRK - 26 jul 22 kl. 20:02

Debatt mellom Truss og Sunak brått stanset

En TV-sendt debatt mellom de britiske konservative politikerne Liz Truss og Rishi Sunak ble tirsdag brått stanset etter en høy lyd i studio. Truss tok seg til ansiktet og sa «oh my God» før sendingen ble avbrutt, melder Sky News. Sunak og Truss er de to gjenværende kandidatene til å overta som ny leder for Det konservative partiet og bli ny britisk statsminister.

NRK - 26 jul 22 kl. 20:02

Programleder besvimte - debatt mellom Truss og Sunak brått stanset

En TV-sendt debatt mellom de britiske konservative politikerne Liz Truss og Rishi Sunak ble tirsdag brått stanset etter en høy lyd i studio. Truss tok seg til ansiktet og sa «oh my God» før sendingen ble avbrutt. TV-kanalen TalkTV bekrefter at programleder Kate McCann besvimte og at legen anbefalte å ikke gjenoppta debatten.

NRK - 05 aug 22 kl. 01:44

Sunak vant debatt med Liz Truss

I en TV-debatt i London torsdag kalte Rishi Sunak rivalen Liz Truss' forslag om skattekutt uansvarlig. En måling etter debatten viste at Sunak vant. Håndteringen av økonomien var det store stridspunktet i torsdagens debatt mellom de to kandidatene til å bli ny leder i det konservative parti og dermed Storbritannias neste statsminister.

NRK - 29 apr 22 kl. 17:45

Briter og nederlendere skal etterforske krigsforbrytelser i Ukraina

Både Storbritannia og Nederland sender etterforskere til Ukraina for å bistå i granskingen av mulige krigsforbrytelser etter den russiske invasjonen. Utenriksminister Liz Truss sier Storbritannia skal sende en gruppe etterforskere i mai. De skal jobbe sammen med Den internasjonale straffedomstolen (ICC), som leder an i etterforskningen av mulige ulovligheter under krigen.

NRK - 05 aug 22 kl. 12:40

Liz Truss vil reformere britisk økonomi

Liz Truss, som er ein av kandidatane til å bli Storbritannias neste statsminister, seier ho vil reformere økonomien og halde skattane på eit lågt nivå, melder Reuters. – Det viktigaste no er å få fart på økonomien slik at vi kan unngå resesjon. Vi kan ikkje halde fram slik vi gjer no.

NRK - 12 apr 22 kl. 01:41

Påstander om kjemisk angrep i Mariupol

Ukrainske myndigheter hevder at en russisk drone slapp giftig materiale over den beleirede byen Mariupol mandag kveld. Den ukrainske parlamentarikeren Ivanna Klympusj, som leder nasjonalforsamlingens komité for integrasjon i EU, skriver på twitter at et angrep, trolig med kjemiske våpen, fant sted rundt klokka 22 lokal tid. Også det ultranasjonalistiske Azov-regimentet i den ukrainske nasjonalgarden skriver på Telegram at Russland har brukt kjemiske våpen og at folk har pustevansker og problemer med å bevege seg.

NRK - 21 maj 22 kl. 12:19

Storbritannia vil vurdere militær støtte til Moldova

I et intervju med avisa Telegraph sier Storbritannias utenriksminister Liz Truss at det er viktig at Ukraina blir i stand til å forsvare seg selv på permanent basis. – Det gjelder også andre sårbare stater, slik som Moldova, sier Truss. På spørsmål om Russland utgjør en sikkerhetstrussel mot Moldova, svarer hun «absolutt».

Fler nyheter fra NRK

NRK - 7 timer siden

Fire personer til sykehus etter båtkollisjon

Fire personer er sendt til sykehus etter en båtkollisjon ved Barka utenfor Strand i Rogaland søndag kveld. Det er store materielle skader. To båter kolliderte, den ene med seks personer i og den andre med én.

NRK - 15 minutter siden

Høy rente på kriselån til SAS

Lånet på 6,7 milliarder kroner som skal holde SAS på vingene gjennom konkursbeskyttelsen, kan ende med pris på nesten 1,6 milliarder kroner. Det viser en en gjenomgang av låneavtalen som Dagens Næringsliv har gjort. Natt til søndag offentliggjorde SAS at det hadde fått tilsagn om et lån på 700 millioner dollar fra amerikanske Apollo Global Management..

NRK - 45 minutter siden

Krever at Russland gir tilbake atomkraftverk

42 land, blant dem Norge, krever at Russland umiddelbart overlater kontrollen over det okkuperte atomkraftverket Zaporizjzja til Ukraina. – Utplasseringen av russiske militærstyrker og våpen på atomkraftverkets område er uakseptabelt, står det i en uttalelse fra de 42 landene. Kravet er fremsatt på vegne av EU, samt USA, Storbritannia, Norge, Australia, Japan, New Zealand og en rekke andre land.

NRK - 1 time siden

Tyveri fra gullsmedforretning i Drammen

Politiet har rykket ut etter melding om grovt tyveri i fra en gullsmedforretning i Drammen. Det skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter. Fra stedet er det observert to biler som har kjørt av gårde.

NRK - 2 timer siden

Tolv skadd i bussulykke i Bulgaria

Tolv barn og voksne ble skadd da en buss fra Serbia kjørte av veien og veltet i ei grøft sør i Bulgaria søndag kveld. Åtte barn og fire voksne ble sendt til sykehus, noen av dem med alvorlige skader, opplyser innenriksdepartementet i Bulgaria. Øvrige som var i bussen ble undersøkt og fikk nødvendig hjelp på stedet.

NRK - 3 timer siden

Økonomisk vekst i Japan etter gjenåpning

Japans økonomi vokste i årets andre kvartal etter at regjeringen hadde fjernet koronabegrensninger på næringslivet. Verdens tredje største økonomi vokste 0,5 prosent i andre kvartal, sammenlignet med samme kvartal i fjor. Det viste offisiell statistikk som ble lagt fram mandag.

NRK - 4 timer siden

Mopedfører skadd i ulykke i Stavanger

En mann undersøkes av helsepersonell på stedet etter at en moped kjørte av veien i Kvernevik i Stavanger natt til mandag. Ifølge Sør-Vest politidistrikt framstår ulykken på Madla som en singelulykke, der føreren av en moped har kjørt av veien. Politiet ble varslet om hendelsen klokka 00.

NRK - 5 timer siden

To drept i angrep i Pakistan

To soldater er drept og en såret i et angrep i provinsen Balutsjistan sørvest i Pakistan, opplyser hæren i landet. Den sårede var en offiser som ble truffet under tung skuddveksling med angriperne etter at angrepet deres var slått tilbake. Angriperne ble deretter jaget opp i fjellene, står det i en uttalelse fra hæren søndag.

NRK - 6 timer siden

Beskylder hæren i Burkina Faso for massedrap

To lokale menneskerettighetsgrupper beskylder Burkina Fasos militære for å ha massakrert 40 sivile nord i det voldsherjede landet. Regjeringen avviser anklagen. Kollektivet mot immunitet og stigmatisering (CISC) sier at det ble funnet over 40 bakbundne lik med bind for øynene på veien mellom Taffogo og Bouroum i nord, og at angriperne var militære kledd i svart.

NRK - 7 timer siden

Seks personer til sykehus etter båtkollisjon

Seks personer er sendt til sykehus etter en båtkollisjon ved Barka utenfor Strand i Rogaland søndag kveld. Det er store materielle skader. – Seks personer fra en av båtene er fraktet til Stavanger Universitetssykehus for behandling.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com