Jerusalem

Sunday, 14 August, 11:23

Nyheter om Jerusalem

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 3 timer siden

Mann arrestert etter bussangrep i Jerusalem

Israelsk politi har arrestert ein mistenkt etter skytinga på ein buss i Jerusalem, melder Reuters. Talet på skadde har auka til åtte. Angrepet skjedde i gamlebyen i Jerusalem natt til søndag..

NRK - 9 timer siden

Sju såret i bussangrep i Jerusalem

Sju personer er såret, to av dem kritisk, i et skyteangrep på en buss i Jerusalem, opplyser israelsk politi og helsevesen. – Politiet ble varslet om en busskyting. Politiet har sperret av åstedet og leter etter en mistenkt som flyktet fra stedet, står det i en uttalelse fra israelsk politi.

NRK - 07 aug 22 kl. 07:28

Eksplosjoner hørt nær Jerusalem

Flyalarmen gikk søndag morgen i israelske bosettinger vest for Jerusalem, opplyser øyenvitner ifølge Reuters. AFP melder at israelsk luftvern har skutt ned to raketter som skal være skutt ut fra Gazastripen. Siden fredag er det skutt over 400 raketter fra Gazastripen mot Israel, men det er ikke meldt om personskader..

NRK - 27 jul 22 kl. 22:10

Israelsk avis: Iran bygger atomreaktor

Myndighetene i Iran sier de bygger en ny atomreaktor, melder Jerusalem Post. Formålet er forskning, ifølge Mohammad Eslami, som leder Irans atomenergiorganisasjon. Han siteres av iranske medier, som igjen siteres av Jerusalem Post.

NRK - 13 jul 22 kl. 15:15

Biden besøker Israel

President Joe Biden ankom onsdag Israel, der han alt på flyplassen ble gitt en demonstrasjon av landets toppmoderne rakettforsvarssystem. Like etter sa den israelske statsministeren, Yair Lapid, at landa ville diskutera ein ny global koallisjon mot Iran og deira atomvåpenprogram, melder AFP. President Biden på si side sa at Israel og USA skal fortsette å forsterke sine forbindelser.

NRK - 07 aug 22 kl. 04:06

Jihad-leder drept i israelsk luftangrep

Den israelske hæren opplyser at den har tatt livet av en sentral leder i Islamsk hellig krig på Gazastripen, Khaled Mansour. Han ble drept i et israelsk luftangrep, skriver Jerusalem Post. Israel sier at så langt de har klart å bringe på det rene, så er alle jihadistlederne på Gazastripen drept siden Operation Breaking Dawn startet fredag..

NRK - 05 aug 22 kl. 22:44

Truss vurderer å flytte ambassade

Storbritannias utenriksminister Liz Truss sier hun vurderer å flytte britenes Israel-ambassade til Jerusalem. det skriver hun i et brev til medlemmer av organisasjonen Conservative Friends of Israel i Storbritannia, skriver avisa The Jewish Chronicle. Truss kjemper om å bli ny leder for Tory-partiet og dermed statsminister i Storbritannia.

NRK - 07 jul 22 kl. 11:13

Ben & Jerry's saksøker egen eier for å stanse iskremsalg på Vestbredden

Iskremprodusenten Ben & Jerry's saksøker sitt eget morselskap Unilever i et forsøk på å stanse iskremsalget på den okkuperte Vestbredden og i Øst-Jerusalem. Det var i juli i fjor det ble kjent at Ben & Jerry's stanser salget av iskrem i de okkuperte områdene på Vestbredden fordi det strider mot selskapets verdier. (NTB).

Aftenposten - 06 jul 22 kl. 20:23

Trønderhåpet var nær sensasjon i U18-EM

Håkon Moe Berg (16) var svært nær en pallplass under onsdagens 1500 meter i Jerusalem..

NRK - 18 apr 22 kl. 18:15

FNs sikkerhetsråd møtes tirsdag for å diskutere Jerusalem

Sikkerhetsrådet skal møtes på tirsdag for å diskutere opptøyene i Jerusalem, melder AFP. Over 20 israelere og palestinere ble skadd i flere hendelser i og rundt al-Aqsa-moskeen i Øst-Jerusalem søndag, skriver NTB. Siden fredag har over 170 mennesker blitt skadet i opptøyene.

NRK - 13 maj 22 kl. 15:05

Israelsk opprørspoliti aksjonerte da kisten med drept journalist ble båret ut

Israelsk opprørspoliti stormet St. Joseph-sykehuset i okkuperte Øst-Jerusalem da kisten med Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh ble båret ut. En stor menneskemengde hadde samlet seg utenfor sykehuset for å ta farvel med Akleh, som ble skutt i hodet og drept under et israelsk raid mot en palestinsk flyktningleir i Jenin onsdag.

NRK - 09 jun 22 kl. 02:32

Israel forsvarer gassleting i Middelhavet

Israel er beredt til å forsvare en flyttbar leterigg som borer etter naturgass på Karish-feltet i Middelhavet, skriver Jerusalem Post. Libanon har protestert, men israelske myndigheter sier at boringen skjer i israelsk økonomisk sone..

NRK - 08 jun 22 kl. 04:08

Ukraina vil ha Iron Dome fra Israel

Ukraina ønsker å kjøpe Israels Iron Dome luftforsvarssystem, skriver Jerusalem Post. Ukrainske myndigheter ønsker også at Israel skal godkjenne overføringen av det israelske anti-tank missilsystemet Spike SR fra Tyskland, sier Ukrainas Israel-ambassadør Yevgen Korniychuk..

NRK - 07 jun 22 kl. 19:15

FN med krass kritikk av israelsk okkupasjon

Israels okkupasjon av palestinske områder og diskriminering av palestinerne er hovedårsak til den voldelige konflikten i området, konkluderer ny FN-rapport. For å få en slutt på voldssyklusen er det helt avgjørende at Israel trekker seg ut av de okkuperte områdene i tråd med Sikkerhetsrådets resolusjoner, heter det i rapporten som er utarbeidet av en FN-opprettet granskingskommisjon. Israel okkuperte Vestbredden og Øst-Jerusalem i 1967 og har siden nektet å etterleve gjentatte krav om tilbaketrekning fra FNs sikkerhetsråd..

NRK - 29 apr 22 kl. 07:33

Tolv skadd i sammenstøt i Jerusalem

Tolv personer er skadd etter sammenstøt mellom palestinere og israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 29 apr 22 kl. 07:33

Over 40 skadd i sammenstøt i Jerusalem

Over 40 personer er skadd etter sammenstøt mellom palestinere og israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem, opplyser veldedighetsorganisasjonen Røde Halvmåne i Palestina, ifølge nyhetsbyrået AFP. Moskeen ligger på et av de helligste stedene for jødene, Tempelhøyden. Israelsk politi skal ha tatt i bruk tåregass og gummikuler mot flere menn som blant annet skal ha kastet stein og brukt fyrverkeri.

NRK - 22 apr 22 kl. 06:52

Nye sammenstøt ved al-Aqsa-moskeen

Fredag morgen var det nye sammenstøt mellom israelsk politi og palestinske demonstranter ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem, melder nyhetsbyrået AFP. Palestinsk ungdom skal ha kastet stein mot politiet, ifølge en AFP-fotograf på stedet. Den siste tiden har det vært mye uro i området i Øst-Jerusalem, som er hellig både for jøder og muslimer.

VG - 29 maj 22 kl. 15:30

Ultranasjonalister feirer okkupasjonen av Øst-Jerusalem

Israelske ultranasjonalister holder søndag sin årvisse flaggmarsj gjennom den muslimske delen av Jerusalems gamleby, for å feire okkupasjonen i 1967..

NRK - 17 apr 22 kl. 17:30

Over 20 skadd i nye sammenstøt i Jerusalem

Over 20 israelere og palestinere ble skadd i flere hendelser i og rundt al-Aqsa-moskeen i Øst-Jerusalem søndag, skriver NTB. Tallet på skadde er dermed oppe i over 170 siden fredag. Den siste tiden har det også vært angrep med dødelige utfall både i Israel og på den okkuperte Vestbredden.

NRK - 16 apr 22 kl. 00:28

USA svært bekymret etter sammenstøt i Jerusalem

Amerikanske myndigheter uttrykker dyp bekymring etter sammenstøt mellom palestinske demonstranter og israelsk politi i Øst-Jerusalem langfredag. Over 150 personer ble skadd i sammenstøtene ved al-Aqsa-moskeen, og flere hundre ble pågrepet. – Vi ber partene om å utøve tilbakeholdenhet og unngå provoserende handlinger og uttalelser, sier utenriksdepartementets talsperson Ned Price.

NRK - 15 apr 22 kl. 06:06

Minst 20 skadd i sammenstøt i Øst-Jerusalem

Minst 20 er skadd i sammenstøt mellom israelsk politi og palestinere ved al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Øst-Jerusalem fredag morgen. Politiet rykket inn mot al-Aqsa etter at maskerte menn angivelig kastet steiner og fyrte opp fyrverkeri etter bønn. Røde Halvmåne opplyser til Haaretz at minst 20 er skadd.

NRK - 15 apr 22 kl. 06:06

Minst 59 skadd i sammenstøt i Øst-Jerusalem

Minst 59 er skadd i sammenstøt mellom israelsk politi og palestinere ved al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Øst-Jerusalem fredag morgen. Politiet rykket inn mot al-Aqsa etter at maskerte menn angivelig kastet steiner og fyrte opp fyrverkeri etter bønn. Røde Halvmåne opplyser til Haaretz at minst 20 er skadd.

NRK - 15 apr 22 kl. 06:06

Minst 90 skadd i sammenstøt i Øst-Jerusalem

Minst 90 personer er skadd i sammenstøt mellom israelsk politi og palestinere ved al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Øst-Jerusalem fredag morgen. Politiet rykket inn mot al-Aqsa etter at maskerte menn angivelig kastet steiner og fyrte opp fyrverkeri etter bønn. Røde Halvmåne opplyser at minst 90 er skadd.

Aftenposten - 14 maj 22 kl. 12:49

Fra taket på huset sitt ser han rett over til hjembyen. I veien står en ni meter høy mur.

ØST-Jerusalem/ABU DIS (Aftenposten): Palestinere på Vestbredden har levd med «apartheidmuren» i 20 år..

VG - 13 maj 22 kl. 14:18

Angrepet under begravelse – mistet nesten Shireen Abu Aklehs kiste i bakken

Israelske sikkerhetsstyrker slo med batonger mot gravfølget til den drepte palestinske Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh viser videoer fra begravelsen i Øst-Jerusalem fredag..

NRK - 05 maj 22 kl. 08:31

Uro ved al-Aqsa-moskeen

Israelsk opprørspoliti har gått inn i området til al-Aqsa-moskeen i Jerusalem og fyrt av gummikuler mot palestinarar etter at ny uro har blussa opp torsdag. Ikkje-muslimar er nekta tilgang på området til moskeen, som ligg på Tempelhøgda. Bakketoppen er heilag for jødane, medan moskeen er ein av dei mest heilage for muslimane.

NRK - 03 maj 22 kl. 12:05

Bombesikker blodbank i Israel

Israel har åpnet verdens første blodbank som befinner seg under jorden og er bombesikkert. Blodbanken i Ramla, som ligger mellom Tel Aviv og Jerusalem, ble åpnet mandag kveld. Den kommer ikke i drift før senere i år.

NRK - 30 apr 22 kl. 06:32

To drept på Vestbredden

En israelsk vakt og en palestinsk mann ble fredag drept i separate hendelser på den okkuperte Vestbredden. Israeleren sto vakt på en jødisk bosetting da han ble skutt fra en passerende bil. Noen timer ble en palestinsk mann i 20-åra skutt og drept av israelske styrker i landsbyen Azzun.

NRK - 30 apr 22 kl. 02:16

Sikkerhetsvakt drept på Vestbredden

En israelsk sikkerhetsvakt ble fredag skutt og drept i et angrep mot den israelsk bosettingen Ariel på den okkuperte Vestbredden, ifølge nødetater og den israelske hæren. To menn flyktet fra stedet, og politiet leter etter dem i området rundt Nablus, skriver avisa Haaretz. Islamistgruppa Hamas, som kontrollerer Gazastripen, hyller angrepet som «en heroisk operasjon», skriver NTB.

NRK - 21 mar 22 kl. 05:18

Zelenskyj: Jerusalem kan være rett sted for fredssamtalert

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj fortalte i sin daglige videotale til ukrainere at Israels statsminister Naftali Bennett forsøker å fungere som mellommann mellom Kyiv og Moskva, og at disse toppmøtene kan skje i Jerusalem. – Det er det rette stedet å finne fred, dersom det er mulig, sa Zelenskyj ifølge Reuters..

NRK - 21 mar 22 kl. 05:18

Zelenskyj: Jerusalem kan være rett sted for fredssamtaler

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj fortalte i sin daglige videotale til ukrainere at Israels statsminister Naftali Bennett forsøker å fungere som mellommann mellom Kyiv og Moskva, og at disse toppmøtene kan skje i Jerusalem. – Det er det rette stedet å finne fred, dersom det er mulig, sa Zelenskyj ifølge Reuters..

NRK - 24 apr 22 kl. 05:15

FN-sjefen i samtale med Bennett og Abbas

FNs generalsekretær António Guterres har diskutert den spente situasjonen i Jerusalem med Israels statsminister og palestinernes president. I to separate telefonsamtaler med Israels statsminister Naftali Bennett og palestinernes president Mahmoud Abbas lørdag diskuterte Guterres forsøk «på å dempe spenningsnivået, gjøre slutt på provokasjoner og ensidige tiltak, og gjenopprette ro», ifølge en uttalelse fra Guterres' kontor. (NTB).

NRK - 22 apr 22 kl. 21:18

Raketter avfyrt fra Gazastripen mot Israel

Militante palestinere har avfyrt to raketter fra Gazastripen mot Israel, opplyser det israelske forsvaret (IDF). Rakettene gjorde ingen skade. – En rakett slo ned på et åpent jorde nær grensegjerdet mot det nordlige Gaza.

VG - 19 apr 22 kl. 11:26

Tusener ventes å delta i kontroversiell marsj på Vestbredden

Spenningen i Jerusalem og på okkuperte Vestbredden fortsetter å stige gjennom den jødiske påskeuken. Tirsdag fryktes nye sammenstøt etter at Israel bombet Gaza, og tirsdag kveld samles FNs sikkerhetsråd for å diskutere situasjonen..

VG - 19 apr 22 kl. 11:26

Israelske soldater støtte sammen med palestinere på Vestbredden

Spenningen i Jerusalem og på okkuperte Vestbredden fortsetter å stige gjennom den jødiske påskeuken. Tirsdag meldes det om nye sammenstøt etter at Israel bombet Gaza..

VG - 19 apr 22 kl. 11:26

Forsker om uroen mellom Israel og Palestina: – Skal bare en liten dråpe til

Tirsdag har israelske soldater skutt tåregass mot palestinske demonstranter på Vestbredden. Israelske styrker skal også ha avfyrt tåregass ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem..

NRK - 17 apr 22 kl. 12:57

Pavens tale 1. påskedag: Ba om fred i Ukraina

I sin årlige tale 1. påskedag sa pave Frans at ukrainske borgeres innstendige bønn om fred må bli hørt. Paven, som talte for over 50.

NRK - 17 apr 22 kl. 09:39

Flere skadd i ny uro i Jerusalem

Minst 17 palestinere er skadd i nye sammenstøt med israelske sikkerhetsstyrker ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalems gamleby, ifølge Palestinas Røde Halvmåne. Moskeen ligger på Haram al-Sharif, islams tredje helligste sted, for jøder kjent som Tempelhøyden. Søndagens uro brøt ut da en gruppe på rundt 30 jøder ville besøke området..

VG - 15 apr 22 kl. 07:24

Minst 59 palestinere skadd i sammenstøt med israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen

Minst 59 palestinere ble skadd i sammenstøt med israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Øst-Jerusalem fredag morgen..

VG - 15 apr 22 kl. 07:24

Minst 59 palestinere skadet i sammenstøt med israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen

Minst 59 palestinere ble skadet i sammenstøt med israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Øst-Jerusalem fredag morgen..

VG - 15 apr 22 kl. 07:24

Minst 90 palestinere skadet i sammenstøt med israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen

Minst 90 palestinere ble skadet i sammenstøt med israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Øst-Jerusalem fredag morgen..

VG - 15 apr 22 kl. 07:24

Nesten hundre skadet i sammenstøt med israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen

Minst 90 ble skadet i sammenstøt med israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Øst-Jerusalem fredag morgen..

VG - 15 apr 22 kl. 07:24

Rundt 100 skadet i sammenstøt med israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen

Rundt 100 ble skadet i sammenstøt med israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Øst-Jerusalem fredag morgen..

VG - 15 apr 22 kl. 07:24

Minst 152 palestinere skadet i sammenstøt med israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen

Minst 152 palestinere ble skadet i sammenstøt med israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Øst-Jerusalem fredag morgen..

NRK - 07 apr 22 kl. 20:33

To drepne etter skyting i Tel Aviv

To personar er drepne og åtte såra etter ein væpna person opna eld i sentrum av Tel Aviv, skriv avisa The Jerusalem Post. Hendinga fann stad i Dizengoff-gata torsdag kveld, ifølge avisa. Ambulansetenesta Magen David Adom har rapportert om skyting fleire stader i den travle gata.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com