Jerusalem

Sunday, 19 September, 09:09

Nyheter om Jerusalem

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 15 aug 21 kl. 20:22

Skogbrann nær Jerusalem

Innbyggere i flere landsbyer i utkanten av Jerusalem ble søndag evakuert etter skogbrann i området. Brannvesenet jobber fortsatt med å få kontroll på flammene. Brannvesen og brannfly jobber med å slukke skogbrannen som truer innbyggerne i landsbyene Beit Meir, Shoeva, Kissalon, Guvat Yearim og Ramat Raziel, vest for Jerusalem, opplyser lokalt politi.

NRK - 10 sep 21 kl. 18:58

Palestiner drept av israelsk politi

Israelsk politi har skutt og drept en 50 år gammel palestiner som de sier forsøkte å angripe en politimann med kniv ved Løveporten i Jerusalems gamleby. Spenningen er på topp i Jerusalem etter at seks palestinske fanger klarte å rømme fra et høysikkerhetsfengsel denne uka. Væpnede palestinske grupper proklamerte en såkalt vredens dag til støtte for fangene som israelsk politi nå driver klappjakt på.

NRK - 07 maj 21 kl. 23:17

53 skadd i sammenstøt i Jerusalem

Ifølge palestinsk Røde Halvmåne ble minst 53 mennesker skadd i sammenstøtene ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem fredag. TV-bilder viser at bråket startet da politiet rykket inn under kveldsbønnen. Israelsk politi opplyser at de måtte bruke makt for å bryte opp grupper som kastet gjenstander mot politiet.

NRK - 24 jun 21 kl. 15:22

Flytter ambassade til Jerusalem

Honduras har opprettet ambassade i Jerusalem, sier president Juan Orlando Hernandez. Landet har tidligere sagt de vil skulle flytte ambassaden fra Tel Aviv. Det var etter USAs tidligere president Donald Trump kunngjorde at USA skulle flytte sin ambassade til Jerusalem..

NRK - 04 jun 21 kl. 09:36

Åpner ambassade i Jerusalem

Honduras åpner ambassade i Jerusalem senere denne måneden, ifølge landets president Juan Orlando Hernández. Honduras hadde nylig åpnet et handelskontor i Jerusalem, noe som brøt med landets flere tiår lange politiske linje om nøytralitet i konflikten mellom Israel og palestinerne. Presidenten sier avgjørelsen vil styrke landbruket i Honduras og bedre vilkårene for innovasjon og turisme.

VG - 06 aug 21 kl. 12:08

Rakettangrep fra Libanon: Israelere i bomberom

Den israelske regjeringen er innkalt til krisemøte etter at ti raketter ble skutt mot den nordlige delen av landet. Hizbollah bekrefter at de står bak rakettangrepene, skriver The Jerusalem Post..

NRK - 10 maj 21 kl. 08:15

Flere titall skadd i Jerusalem

Israelsk politi skyter tåregass og sjokkgranater mot palestinske demonstranter i Jerusalem. Palestinske demonstranter kaster stein mot en vei fra plassen der al-Aqsa-moskeen ligger, ifølge politiet. Palestinere har meldt at politiet har avfyrt sjokkgranater mot plassen utenfor moskeen, og at flere titall er skadd.

NRK - 21 jul 21 kl. 17:50

Anklager Ben & Jerry's for terror

Israels nye president Isaac Herzog mener Ben & Jerry's boikott av israelske bosettelser er en del av «en ny form for terror». Det skriver Haaretz. Det amerikanske iskremselskapet Ben & Jerry's har bestemt at de ikke vil selge varene sine i israelske bosettelser på Vestbredden og I Øst-Jerusalem.

NRK - 19 jul 21 kl. 23:51

Stanser salget i okkuperte områder

Ben & Jerry's stanser salget av iskrem på den israelskokkuperte Vestbredden og i Øst-Jerusalem, opplyser iskremkjempen. Ben & Jerry's, som har hovedkontor i USA, forklarer at salget i okkuperte palestinske områder ikke er i tråd med selskapets verdier..

VG - 18 jul 21 kl. 21:02

Vaksinetopp i Israel: – Vi jakter deg ned

Jerusalem (VG) Israelske myndigheter er ikke redde for å bli innpåslitne hvis du ikke vil ta vaksinen..

VG - 18 jul 21 kl. 21:02

Vaksinekampen mot delta: – Vi jakter deg ned

Jerusalem (VG) Israelske myndigheter er ikke redde for å bli innpåslitne hvis du ikke vil ta vaksinen..

VG - 18 jul 21 kl. 21:02

Vaksinekampen mot delta: – Vi vil finne deg

Jerusalem (VG) Israelske myndigheter er ikke redde for å bli innpåslitne hvis du ikke vil ta vaksinen..

NRK - 05 jun 21 kl. 21:00

Journalist arrestert i Jerusalem

Israelsk politi arresterte lørdag en journalist fra Aljazeera. Det melder Aljazeera selv. Givara Budeiri dekket en demonstrasjon øst i Jerusalem, da hun ble arrestert.

NRK - 27 maj 21 kl. 15:52

FN ber om bistand til palestinere

FN ba torsdag om drøyt 790 millioner kroner i bistand til palestinere i Gaza, på Vestbredden og øst i Jerusalem. Det skriver Jerusalem Post..

VG - 23 maj 21 kl. 23:45

VG i Jerusalem: Nabokrangelen hans satte fyr på Israel

Jerusalem (VG) Jødiske Jakob Fauci bor i et hus palestinske Nabeel al-Qurd bygget – på en liten flekk jord de begge hevder å ha den historiske retten til..

VG - 21 maj 21 kl. 18:17

Jerusalem: Nye sammenstøt på tempelhøyden

Jerusalem (VG) Flaggene vaiet da titusener i dag samlet seg til fredagsbønn på tempelhøyden. Tross våpenhvile var det nye sammenstøt med israelsk politi..

VG - 21 maj 21 kl. 18:17

VG i Jerusalem: Nye sammenstøt

Jerusalem (VG) Flaggene vaiet da titusener i dag samlet seg til fredagsbønn ved al-Aqsa moskeen. Tross våpenhvile var det nye sammenstøt med israelsk politi..

VG - 21 maj 21 kl. 18:17

VG i Jerusalem:

Jerusalem (VG) Flaggene vaiet da titusener i dag samlet seg til fredagsbønn ved al-Aqsa moskeen. Tross våpenhvile var det nye sammenstøt med israelsk politi..

VG - 21 maj 21 kl. 18:17

VG i Jerusalem: Palestinere raste mot israelsk politi

Jerusalem (VG) Flaggene vaiet da titusener i dag samlet seg til fredagsbønn ved al-Aqsa moskeen. Tross våpenhvile var det nye sammenstøt med israelsk politi..

VG - 21 maj 21 kl. 18:17

VG i Jerusalem: Palestinere raste mot israelsk politi ved hellig moské

Jerusalem (VG) Flaggene vaiet da titusener i dag samlet seg til fredagsbønn ved al-Aqsa moskeen. Tross våpenhvile var det nye sammenstøt med israelsk politi..

NRK - 21 maj 21 kl. 17:16

Fleire skadde i Jerusalem

Israelske tryggingsstyrkar har brukt gummikuler og tåregass mot palestinske demonstrantar ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem fredag. Palestinsk helsepersonell seier at 15 menneske er behandla for skadar, ifølge nyheitsbyrået DPA. Det har vore demonstrasjonar også i Betlehem, Hebron og Nablus.

Aftenposten - 21 maj 21 kl. 17:23

Nye sammenstøt i Jerusalem

Det var fredag nye sammenstøt mellom palestinere og israelsk politi i Jerusalem og på Vestbredden, tross våpenhvilen….

NRK - 21 maj 21 kl. 13:32

Nye samanstøyt i Jerusalem

Det har brote ut nye samanstøyt mellom palestinske demonstrantar og israelsk politi i Jerusalem etter våpenkvila mellom Israel og Hamas. Samanstøytane skal ha skjedd ved al-Aqsa-moskeen i gamlebyen, ifølge nyheitsbyrået AFP. Våpenkvila starta natt til fredag..

NRK - 16 maj 21 kl. 20:13

To mista livet i tribunekollaps

To mista livet og 54 blei skadde då tribunen kollapsa i ein synagoge på Vestbredden utanfor Jerusalem. Det melder israelske medium. Redningstenesta Magen David Adom opplyser til Jerusalem Post at tilstanden er alvorleg for fem av dei skadde..

NRK - 16 maj 21 kl. 16:26

Fleire skadde i Aust-Jerusalem

AFP melder at fleire er skadde i Aust-Jerusalem i eit bilangrep..

NRK - 23 jun 21 kl. 20:24

Bennett godkjenner nye bosettinger

Den nye israelske regjeringen, ledet av Naftali Bennett, har godkjent 31 nye felt for bosettinger på den palestinske vestbredden. Det skriver Haaretz. Det er første gang på seks måneder Israel godkjenner slike planer.

NRK - 15 maj 21 kl. 23:54

Hamas-leder varsler økt offensiv

Hamas' politiske leder Ismail Haniyeh sier at militante palestinske grupper på Gazastripen står klare til å ta i bruk sterkere skyts mot Israel. – Sionist-fienden angrep Gaza, ødela høyhus og utførte massakre i den tro at dette ville få militante grupper til å trekke seg tilbake. Men ettersom de israelske angrepene eskalerer, kommer motstanden til å øke sin styrke til et høyere nivå, sa Haniyeh i en tale foran noen hundre frammøtte i Qatar lørdag kveld.

VG - 11 maj 21 kl. 17:38

Israels ambassadør: – Fakta uteblir i artiklene vi leser

Mediedekningen over de siste dagers hendelser i Jerusalem gir et inntrykk av fredelige palestinere som hadde kommet for å be og ble stoppet med makt av israelerne som tilsynelatende «ikke tillater fredelige religiøse bønner» i Jerusalem..

Aftenposten - 11 maj 21 kl. 16:17

Ingenting er så eksplosivt som Jerusalem. Og nå kan islamistene gjøre Israels statsminister en stor tjeneste.

Ingenting er så eksplosivt som Jerusalem. Og nå kan islamistene i Hamas gjøre Benjamin Netanyahu en siste tjeneste….

Klartale - 11 maj 21 kl. 08:44

Rakettangrep fra Gaza mot Jerusalem

Uroen i Jerusalem fortsetter. I går ble det sendt nye raketter..

Aftenposten - 11 maj 21 kl. 06:56

Flere raketter fra Gaza mot Jerusalem

Flere raketter ble skutt fra Gaza og inn over Jerusalem tirsdag morgen, etter ti timer med angrep mot byen..

NRK - 11 maj 21 kl. 06:52

Flere raketter fra Gaza

Flere raketter ble skutt fra Gaza og inn over Jerusalem tirsdag morgen, etter ti timer med angrep mot byen. Tirsdag morgen ble det meldt at minst 22 personer var drept i sammenstøtene mellom palestinere og israelere, ni av dem barn. Flere enn 700 palestinere ble såret i sammenstøt med israelske sikkerhetsstyrker i Jerusalem og over hele Vestbredden.

NRK - 18 jun 21 kl. 16:58

10 palestinere arrestert

Fredag ble 10 palestinere arrestert i sammenstøt med israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem. Det melder nyhetsbyrået AFP. En reporter fra byrået sa omtrent 1000 personer samlet seg ved moskeen etter fredagsbønnen.

NRK - 10 maj 21 kl. 22:51

Nye sammenstøt i Jerusalem

Det meldes om nye sammenstøt mellom palestinske demonstranter og israelske sikkerhetsstyrker ved al-Aqsa-moskeen i okkuperte Øst-Jerusalem. Ifølge journalister på stedet brukte de israelske sikkerhetsstyrkene sjokkgranater og gummikuler mot demonstrantene, som kastet gjenstander mot dem. Det var også harde sammenstøt tidligere mandag, og ifølge Palestinsk Røde Halvmåne ble minst 395 palestiner såret og 263 av dem ble sendt til sykehus.

VG - 10 maj 21 kl. 19:58

Midtøsten-ekspert om Jerusalem-angrepet: – En krigserklæring

Det har ikke blitt skutt raketter mot Jerusalem siden 2014. Nå varsler Israels statsminister at Hamas-angrepet vil bli besvart «med stor styrke»..

NRK - 10 maj 21 kl. 19:19

Jerusalem: Jobbes med FN-uttalelse

Det jobbes fortsatt på spreng for å få til en uttalelse fra FNs sikkerhetsråd om Jerusalem. Det sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide til NRK. Det er Norge, Kina og Tunisia som fremmet forslag til uttalelse i et lukket møte i dag.

VG - 10 maj 21 kl. 17:25

Raketter skal ha landet i Jerusalem

OSLO / BEIRUT (VG) Mandag har det blitt skutt raketter fra Gazastripen mot Jerusalem. Det er usikkert om de har forårsaket skade..

VG - 10 maj 21 kl. 17:25

Raketter avfyrt fra Gaza skal ha landet i Jerusalem

BEIRUT/OSLO (VG) Mandag har det blitt skutt raketter fra Gazastripen mot Jerusalem. Det er usikkert om de har forårsaket skade..

VG - 10 maj 21 kl. 17:25

Rakettangrep fra Hamas mot Jerusalem – Israel gjengjelder angrepet

BEIRUT/OSLO (VG) Mandag har det blitt skutt raketter fra Gazastripen mot Jerusalem. Israel har skutt raketter tilbake mot Gaza, ifølge palestinske medier..

VG - 10 maj 21 kl. 17:25

Rakettangrep fra Hamas mot Jerusalem – Israel gjengjeldte angrepet

BEIRUT/OSLO (VG) Mandag har Hamas skutt raketter mot Jerusalem. Like etter gjengjaldt Israel angrepet. Ifølge palestinske myndigheter er ni personer drept på Gazastripen i motangrepet..

Klartale - 10 maj 21 kl. 10:14

Over 300 skadd i uro i Jerusalem

Flere hundre er skadd ved Al-Aqsa-moskeen i Jerusalem. Uroen der er den verste på mange år..

Dagbladet - 10 maj 21 kl. 09:23

Jerusalem: Over 300 palestinere skadd

Tåregass, steinkasting og sammenstøt i hjertet av Jerusalem. Over 300 palestinere skadd..

NRK - 10 maj 21 kl. 08:54

Hundrevis skadd i Jerusalem

Hundrevis er skadd i gatekamper mellom israelsk politi og palestinske demonstranter ved Al-Asqa-moskeen i Jerusalem, melder Røde Halvmåne. De skadde blir hentet i ambulanser, og om lag 50 personer er innlagt på sykehus. I tillegg skal mange være pågrepet..

NRK - 10 maj 21 kl. 04:54

Sju skadet i Jerusalem-opptøyer

Israelsk politi brukt kanoner med illeluktende vann og sjokkgranater for å spre demonstranter flere steder i Øst-Jerusalem natt til mandag. I Sheik Jarrad-området var det på ny direkte sammenstøt mellom politi og palestinske ungdommer. Ifølge palestinsk Røde Halvmåne ble sju mennesker skadet ved Damaskusporten og i Sheik Jarrad-bydelen.

NRK - 10 maj 21 kl. 04:22

FN-sjefen urolig for Jerusalem

Uroen i Jerusalem den siste tiden skaper dyp bekymring hos FN, og FN-sjef António Guterres oppfordrer Israel til å få ned spenningsnivået. – Israelske myndigheter må utvise maksimal tilbakeholdenhet og respektere retten til å holde fredelige forsamlinger, sier Guterres i en uttalelse gjennom en talsperson. Over 300 mennesker er skadd som følge av sammenstøtene siden slutten av april, de aller fleste av dem palestinere..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt