Jerusalem

Saturday, 02 December, 22:29

Nyheter om Jerusalem

NRK - 21 nov 23 kl. 09:24

Sju arrestert i Øst-Jerusalem – anklaget for terroroppfordringer

Sju personer er pågrepet i Øst-Jerusalem, melder Haaretz. De er mistenkt for å ha vært involvert i voldelige sammenstøt, samt å oppfordre til terrorisme og støtte til Hamas i sosiale medier, sier israelsk politi til avisen. Øst-Jerusalem er den delen av Jerusalem som juridisk sett tilhører Palestina, men som styres av Israel..

NRK - 16 nov 23 kl. 16:56

Hamas tar på seg ansvaret for skyting ved kontrollpost på Vestbredden

Hamas' væpnede fløy Qassam-brigaden påtar seg ansvaret for en skyting ved en kontrollpost på den okkuperte Vestbredden torsdag. Tre angripere ble drept på stedet etter at de åpnet ild mot en kontrollpost på Vestbredden og såret seks sikkerhetsfolk, ifølge israelske nødetater. Kontrollposten ligger like ved Øst-Jerusalem og en tunnel som forbinder Vestbredden med Jerusalem.

NRK - 16 nov 23 kl. 08:47

Haaretz: Seks israelere såret i skyting i Øst-Jerusalem

Seks israelere er såret, hvorav én kritisk, i et skyteangrep på Vestbredden, melder Haaretz. Tre angripere skal ha blitt skutt og drept på stedet. Angrepet skjedde ved en kontrollpost mellom Jerusalem og Betlehem på den okkuperte Vestbredden, ifølge Reuters.

NRK - 8 timer siden

AFP: Israel trekker forhandlere ut fra Qatar etter ingen fremgang

Israelsk etterretning har vært i samtaler med qatarske meklere for å opprette en ny våpenhvile mellom Israel og Hamas. Nå skal statsminister Benjamin Netanyahu ha beordret Mossad-sjef David Barnea og hans team til å returnere fra Qatar på grunn av en «blindvei» i forhandlingene som fant sted i Doha lørdag, opplyser statsministerens kontor, ifølge The Jerusalem Post og AFP. Israel er angivelig åpen for å vurdere flere fremtidige våpenhviler i krigen på Gazastripen for å tillate løslatelse av gisler holdt av Hamas, ifølge The Jerusalem Post.

VG - Igår: 00:42

Fire drept og seks såret i Hamas-angrep i Jerusalem

Fire personer ble drept og seks såret i et skyteangrep som Hamas påtok seg ansvar for, i Jerusalem torsdag. Angriperne ble skutt og drept på stedet..

NRK - I førrgår: 12:35

Hamas tek på seg ansvaret for skytinga i Jerusalem

Det melder både Reuters og AFP. Tre personer ble drept og seks ble såret i et skyteangrep i Jerusalem torsdag. Angriperne ble skutt av tilfeldige forbipasserende, skriver NTB.

NRK - I førrgår: 10:08

Tre drept i skyteangrep i Jerusalem

Tre personer ble drept og seks ble såret i et skyteangrep i Jerusalem torsdag. Angriperne ble skutt av tilfeldige forbipasserende, skriver NTB. To menn åpnet ild mot folk som ventet på bussen i utkanten av byen torsdag morgen.

NRK - 16 nov 23 kl. 08:47

Haaretz: Fire israelere såret i skyting i Øst-Jerusalem

Fire personer ble såret i et skyteangrep øst i Jerusalem. En av dem i kritisk tilstand, to er moderat såret og en er lettere såret, ifølge Haaretz. Ifølge MDA Medical Emergency Services er det tre døde bevæpnede menn på stedet, samt en mistenkt bombe..

NRK - 09 okt 23 kl. 11:08

Reuters: Eksplosjoner hørt i Jerusalem

Ifølge vitner til Reuters kan flyalarm høres i Tel Aviv-området og Jerusalem mandag. Vitner hørte også eksplosjoner i Jerusalem, som kan være fra rakettnedslag eller luftvernsystemer..

NRK - 06 nov 23 kl. 08:21

Ein israelsk soldat knivstukken i Aust-Jerusalem

Ein israelsk soldat er alvorleg skadd etter å ha vorte knivstukken på politistasjonen Shalem i Aust-Jerusalem, melder AFP. Gjerningsmannen vart skoten, opplyser politiet i ei pressemelding..

NRK - 30 okt 23 kl. 13:44

AFP: Rakettalarm går av i Jerusalem

Rakettalarm går av i Jerusalem, melder korrespondentane som er på staden for nyheitsbyrået AFP. Kort tid etterpå kunne ein høyre fem eksplosjonar..

NRK - 30 okt 23 kl. 13:44

AFP: Rakettalarmen går av i Jerusalem

Rakettalarmen runger i Jerusalem, melder korrespondentane som er på staden for nyheitsbyrået AFP. Kort tid etterpå kunne ein høyra fem eksplosjonar..

Dagbladet - Igår: 06:02

Kreftsyke Amira (11): - Kan like gjerne dø i Gaza

I midten av september dro kreftsyke Amira (11) til Jerusalem for å motta strålebehandling. Siden har hun og moren vært fanget på sykehuset..

NRK - I førrgår: 07:03

Fleire skadde og minst to drepne i skyting i Jerusalem

Ifølgje Reuters vart minst åtte skadde og to drepne i skyteepisoden torsdag morgon. Ambulansetenesta opplyser at ei av offera var ei kvinne i 20-åra. Ambulansetenesta opplyser også at dei to gjerningspersonane vart skotne på staden, og at éin av dei vart drepne.

NRK - 21 nov 23 kl. 10:55

Israel kaller hjem ambassadør fra Sør-Afrika

Israel henter hjem sin ambassadør i Sør-Afrika i forkant av at nasjonalforsamlingen skal stemme over et forslag om å stenge den israelske ambassaden og bryte alle bånd til Israel inntil en våpenhvile er på plass på Gazastripen. Mandag besluttet Israel å hente sin ambassadør hjem. – Som følge av de siste sørafrikanske uttalelsene har Israels ambassadør til Pretoria blitt kalt tilbake til Jerusalem for konsultasjoner, skriver Israels utenriksdepartement på X, tidligere Twitter.

Aftenposten - 13 okt 23 kl. 20:08

Nerver i høyspenn i Jerusalem. Palestinere mener Israel burde skjønt hva som ventet.

Jerusalem (Aftenposten): Mange palestinere støtter det Hamas gjorde forrige helg..

NRK - 19 nov 23 kl. 15:35

Netanyahu anklager Iran etter skipskapring: – Terrorisme

Et lasteskip ble søndag kapret av houthi-opprørere sør i Rødehavet utenfor kysten av Jemen. Lasteskipet Galaxy Leader er delvis eid av en israelsk forretningsmann, skriver den israelske avisen The Jerusalem Post. Skipet seilte fra Tyrkia til India.

NRK - 09 okt 23 kl. 16:13

Hamas skyter raketter mot Jerusalem

Rakettene er et svar på israelsk bombing av sivile hus i Gaza, uttaler Hamas. Ifølge NRKs reporter i Jerusalem, gikk luftvernsirenene i byen klokken 17, lokal tid..

NRK - 14 nov 23 kl. 14:25

Israelsk soldat (19) død i fangenskap i Gaza

En 19 år gammel israelsk soldat som ble tatt til fange av Hamas 7. oktober, er død, bekrefter både Israel og Hamas. Noa Marciano er den første av de om lag 240 gislene og fangene som er bekreftet død.

Dagbladet - 07 okt 23 kl. 17:56

- Vil fortsette mot Vestbredden og Jerusalem

Lederen av Hamas, Ismail Haniyeh, sier at angrepene mot Israel har som mål å nå Vestbredden og Jerusalem..

NRK - 07 okt 23 kl. 05:33

Amerikansk turist arrestert for å ha knust romerske statuer

Israelsk politi har arrestert en amerikansk turist ved Israel Museum i Jerusalem, etter at han kastet kunstverk i gulvet og skadet to romerske statuer fra det andre århundre, skriver nyhetsbyrået AP. Politiet sier at de første avhørene av den 40 år gamle amerikaneren antyder at han knuste statuene fordi han anså dem som «avgudsdyrkende og i strid med Torahen». Hærverket har også reist spørsmål om sikkerheten rundt kulturarven i Jerusalem..

NRK - 11 nov 23 kl. 12:52

Palestinernes president sier krigen er et folkemord

Palestinernes president Mahmoud Abbas sier at palestinerne trenger internasjonal beskyttelse. Under en krevde Abbas at USA stopper det israelske angrepet på Gaza. Det skriver Reuters.

NRK - 09 nov 23 kl. 15:35

Uidentifisert drone traff bygg sør i Israel

Det israelske forsvaret (IDF) seier ei uidentifisert drone traff eit bygg i byen Eilat, sør i Israel torsdag. Ingen skal ha blitt skadde. Ifølgje IDF er dei usikre på om det var ei israelsk drone eller ikkje, skriv Jerusalem Post..

NRK - 08 nov 23 kl. 09:59

IDF hevder å ha drept lederen for Hamas' våpenproduksjon

Hamas' leder for våpenproduksjon er drept, hevder Det israelske forsvaret (IDF) ifølge Jerusalem Post..

VG - 07 nov 23 kl. 14:49

Fanget i bomberegnet: – Hver dag er vanskeligere enn den forrige

Jerusalem/OSLO (VG) Redningsarbeidere jobber på spreng for å hente ut skadede fra ruinene i Khan Younis sør på Gazastripen. I samme by gjemmer Bærum-familien Sadeq seg for bombene..

Aftenposten - 06 nov 23 kl. 20:12

Mens bombene regner, sitter gislene fanget langt under bakken. De kan stå i veien for en våpenhvile

Jerusalem/EILAT, ISRAEL (Aftenposten): Hamas tok gisler for å få et forhandlingskort. Israel krever at alle må frigis..

NRK - 05 nov 23 kl. 16:09

Fire palestinere drept på den okkuperte Vestbredden

Fire palestinere ble drept i israelske militærraid på den okkuperte Vestbredden søndag, ifølge det palestinske helsedepartementet og den israelske hæren (IDF). To menn på 22 og 20 år ble drept av israelske styrker i Abu Dis, heter det i en uttalelse fra helsedepartementet i Ramallah. Abu Dis er en forstad til det annekterte Øst-Jerusalem som er atskilt av den israelske muren som omkranser Vestbredden.

NRK - 04 nov 23 kl. 21:36

Demonstranter utenfor Netanyahus' bolig

En folkemengde demonstrerte lørdag utenfor statsministerboligen i Israel. Mange er misfornøyd med den politiske og militære ledelsen etter Hamas-angrepet. Demonstrantene utenfor Benjamin Netanyahus residens i Jerusalem viftet med blå og hvite israelske flagg og ropte «fengsel nå!

Aftenposten - 02 nov 23 kl. 10:21

En urovekkende beskjed spres nå til palestinerne på Vestbredden. Hva skjer i skyggen av Gaza?

Jerusalem/VESTBREDDEN (Aftenposten): En urovekkende beskjed spres nå til palestinerne på Vestbredden..

Aftenposten - 01 nov 23 kl. 22:03

Mishandlet i ni timer. I skyggen av Gaza-krigen øker volden på Vestbredden.

Jerusalem/VESTBREDDEN (Aftenposten): Brent med sigaretter, slått og ydmyket..

NRK - 31 okt 23 kl. 08:24

Kritiserer bruken av jødestjerne i FN

Leiaren for holocaust-senteret i Jerusalem, Dani Dayan, meiner Israels FN-ambassadør Gilad Erdan vanæra både holocaust-offer og Israel då han hadde på ei gul jødestjerne då han talte i FNs tryggingsråd. – Den gule stjerna symboliserer hjelpeløysa til det jødiske folket og at jødane var prisgitt andres nåde. I dag er vi ein uavhengig stat med ein sterkt forsvar.

NRK - 31 okt 23 kl. 08:24

Kritiserer bruken av gul stjerne i FN

Leiaren for holocaust-senteret i Jerusalem, Dani Dayan, meiner Israels FN-ambassadør Gilad Erdan vanæra både holocaust-offer og Israel då han hadde på ei gul davidsstjerne då han talte i FNs tryggingsråd. – Den gule stjerna symboliserer hjelpeløysa til det jødiske folket og at jødane var prisgitt andres nåde. I dag er vi ein uavhengig stat med ein sterkt forsvar.

NRK - 30 okt 23 kl. 17:52

Nye restriksjoner på satellittbilder fra Israel og Gaza

Amerikanske satellittselskaper har innført nye, strenge regler for distribusjon av satellittbilder fra Gaza. – Vi kan bekrefte at vi opplever restriksjoner fra satellittselskaper på høyoppløselige satellittbilder over Israel og Gaza. Det sier kommunikasjonsrådgiver Mali A.

VG - 29 okt 23 kl. 07:14

Innbygger på Gaza til VG: – Vi er tilbake i steinalderen

ØST-Jerusalem (VG) Etter nær to døgn uten kontakt med familiene eller omverden, er internett delvis tilbake for noen innbyggere på Gaza. Men den israelske bombingen fortsetter..

NRK - 22 sep 23 kl. 00:57

Kongo flytter ambassade til Jerusalem

Kongo flytter ambassaden sin fra Tel Aviv til Jerusalem. Og Israel åpner ambassade i Kinshasa, hovedstaden i Kongo, ifølge en uttalelse fra Israels statsminister Benjamin Netanyahu..

Aftenposten - 26 okt 23 kl. 08:38

Mens bomberegnet fortsetter på Gazastripen, brenner det under føttene på Netanyahu

Jerusalem (Aftenposten): Mange i Israel krever at statsministeren må gå av..

VG - 23 okt 23 kl. 15:25

Israelsk forsvar til VG om bakkeinvasjon: – Vi har ikke noe valg

ØST-Jerusalem (VG) Verden holder pusten mens bombene regner over Gaza. Dette vet vi om Israels planer..

NRK - 22 okt 23 kl. 00:14

5000 flere palestinske fanger i Israel på to uker

Siden 7. oktober har Israel arrestert 4000 arbeidere fra Gaza og over 1000 personer fra Vestbredden, ifølge palestinske myndigheter. Det er nær en dobling fra før krigsutbruddet.

NRK - 21 okt 23 kl. 06:42

Sunak fornøyd etter møte

Storbritannias statsminister Rishi Sunak møtte fredag palestinernes president Mahmoud Abbas og Egypts Abdel Fattah al-Sisi i Kairo. De tre diskuterte blant annet behovet for humanitær hjelp til Gaza. Sunak understreket hvor viktig det er å hindre krigen mellom Israel og Hamas fra å utarte til en større regional konflikt.

Dagbladet - 20 okt 23 kl. 16:04

«Beleiret»: - Tør ikke

I forrige uke nektet israelske sikkerhetsstyrker palestinere adgang til Al-Aqsa-moskeen. Dagbladet var til stede i Jerusalem da troende måtte gjennom et massivt sikkerhetsoppbud for å nå fram til fredagsbønnen i dag..

NRK - 20 okt 23 kl. 12:54

Caritas-ansatt blant minst elleve drepte i angrep mot menighetssal og kirke i Gaza

En medarbeider i Caritas ble drept i et angrep som rammet en menighetssal og en ortodoks kirke i Gaza by, opplyser hjelpeorganisasjonen. Foreløpig er elleve mennesker bekreftet drept i angrepet, deriblant Caritas-medarbeideren Viola (26 år), hennes sønn og ektemann, opplyser organisasjonen fredag. 26-åringen var ansatt som laboratorietekniker ved en av helseklinikkene til Caritas Jerusalem.

Aftenposten - 20 okt 23 kl. 10:51

Han var Trumps favorittdiktator. Hvorfor kan han ikke åpne grensen til Gaza?

Jerusalem (Aftenposten): Det er et komplisert spill når noe skal krysse grensen mellom Gazastripen og Egypt..

NRK - 20 okt 23 kl. 08:17

Kaller kirke-angrep på Gazastripen en krigsforbrytelse

Flere mennesker som søkte tilflukt i en kirke i Gaza by, ble torsdag kveld enten drept eller såret i et israelsk angrep, hevder Hamas. De tallfester ikke hvor mange som befant seg i kirken. Angrepet førte til «et stort antall martyrer og sårede», ifølge uttalelsen.

NRK - 19 okt 23 kl. 21:08

Ti palestinere og én israelsk politibetjent drept på Vestbredden

Ti palestinere og én israelsk politibetjent er drept etter flere sammenstøt på den okkuperte Vestbredden, opplyser palestinske Røde Halvmåne og israelsk politi. Sammenstøtene fant sted torsdag i flere områder på Vestbredden. Åtte palestinere ble drept i flyktningleiren Nur Shams, der også en israelsk politibetjent ble drept, skriver Reuters.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com