Liz Truss

Tuesday, 16 July, 15:26

Nyheter om Liz Truss

Klartale - 19 okt 22 kl. 06:00

Kan Truss skape ny tillit?

5. september ble det kjent at Liz Truss vant kampen om å bli ny statsminister i Storbritannia. Da ble hun valgt til vinner i kampen om å bli leder for Det konservative partiet (toryene).

NRK - 05 jul 24 kl. 07:55

Tidligere statsminister Liz Truss har mistet sin plass i parlamentet

Tidligere statsminister i Storbritannia Liz Truss har mistet sin plass i parlamentet. Det er klart etter valget i landet, melder nyhetsbyrået Reuters. Liz Truss tok over som statsminister etter Boris Johnsen.

NRK - 05 jul 24 kl. 07:55

Tidligere statsminister Liz Truss mister sin plass i parlamentet

Tidligere statsminister i Storbritannia Liz Truss har mistet sin plass i parlamentet. Det er klart etter valget i landet, melder nyhetsbyrået Reuters. Liz Truss tok over som statsminister etter Boris Johnsen.

Klartale - 05 sep 22 kl. 13:49

Liz Truss er Storbritannias nye statsminister

– Det er en ære å bli valgt. Det sier Liz Truss. Hun takker både familie, folk hun jobber meg og alle som har vært nært henne.

NRK - 31 dec 23 kl. 17:36

Liz Truss belønner medarbeidere med ordener og adelskap

Liz Truss, som bare var britisk statsminister i 49 dager, har belønnet flere av sine medarbeidere med ordener og adelskap. Tidligere britiske statsministre har rett til å gi æresbevisninger, inkludert livslangt medlemskap i Overhuset, etter at de har gått av. Men det er ikke vanlig å bruke retten til regelrette politiske belønninger, og Truss' utnevnelser er møtt med krass kritikk.

Klartale - 06 sep 22 kl. 14:28

Liz Truss er innsatt som Storbritannias nye statsminister

Tirsdag ble Liz Truss innsatt som Storbritannias statsminister. Det skjedde på en seremoni på slottet Balmoral i Skottland. Seremonien ble ledet av dronning Elizabeth II.

VG - 06 feb 24 kl. 15:20

Liz Truss lanserer ny høyreorientert bevegelse

Storbritannias tidligere statsminister Liz Truss har etablert en ny politisk bevegelse som skal sørge for å dreie toryene enda lenger mot høyre..

Klartale - 21 okt 22 kl. 11:23

Dette skjer i Storbritannia nå

I går ble det klart at Liz Truss slutter som statsminister. Hun har kun vært statsminister i 45 dager. – Jeg klarer ikke å levere det jeg lovet da jeg ble valgt.

NRK - 16 apr 24 kl. 10:46

Storbritannia: Startar debatten om tobakksforbod for unge

Det britiske parlamentet startar tysdag debatt om lovforslaget om tobakksforbod for unge, eit forslag fronta av statsminister Rishi Sunak. Det melder AFP. Lovforslaget går ut på å forby sal av tobakksvarer for alle som er fødd etter 1.

Dagbladet - 14 apr 24 kl. 09:19

- Klødde i flere uker

Statsministerboligen i Downing Street i London var «infisert av lopper», avslører tidligere statsminister Liz Truss, som hevder hunden til Boris Johnsen kan være årsaken..

NRK - 19 okt 22 kl. 15:07

Labour-lederen: – Vil Liz Truss være ute før jul?

Labour-leder Keir Starmer innledet spørretimen med finslipte vittigheter rettet mot den hardt pressede statsministeren Liz Truss. Men Truss slo tilbake. – Det skal komme ut en bok om Liz Truss og hennes tid i Downing Street.

NRK - 30 aug 22 kl. 06:22

Liz Truss trekker seg fra BBC-intervju

Liz Truss, favoritten til å bli britenes nye statsminister, sier hun ikke har tid til å la seg intervjue av BBC. Opposisjonen og motkandidat Rishi Sunak er misfornøyde. Medarbeiderne til Truss, som ligger svært godt an i toryenes lederkamp, sier hun «ikke lenger klarer å finne tida» til å la seg intervjue en-til-en, tvitret BBC mandag.

NRK - 21 okt 22 kl. 07:50

Truss bes om ikke å ta imot etterlønn for statsministre

Avtroppende statsminister Liz Truss bes om å takke nei til å motta lønnen som tidligere britiske statsministre får. Lønnen er på 1,4 millioner kroner årlig. – Liz Truss vil for alltid bli husket som «50-dagersstatsministeren».

NRK - 06 sep 22 kl. 13:47

Liz Truss er innsatt som Storbritannias nye statsminister av dronning Elizabeth

De konservatives nye leder Liz Truss er innsatt som Storbritannias statsminister i en seremoni på slottet Balmoral i Skottland. Seremonien ble ledet av dronning Elizabeth II. Truss tar over rollen som regjeringssjef etter at Boris Johnson i juli kunngjorde sin avgang etter en rekke skandaler.

NRK - 23 okt 22 kl. 15:09

Tidligere britisk innenriksminister støtter Sunak

Suella Braverman, som var innenriksminister i Boris Johnsons tidligere regjering, støtter Rishi Sunak i kampen om statsministervervet i Storbritannia. Det sier Braverman i et intervju med The Telegraph som Reuters siterer. Innvandringskritiske Braverman gikk av som innenriksminister dagen før Liz Truss presenterte sin nye regjering, og regnes som å være på høyresiden i Det konservative partiet i Storbritannia.

NRK - 02 okt 22 kl. 11:06

Liz Truss sier hun burde forberedt skatteplaner bedre

Storbritannias statsminister Liz Truss sier at hun skulle gjort mer for å forberede det omstridte budsjettutkastet. – Jeg aksepterer at vi burde ha lagt grunnlaget bedre, sier hun til BBC. I forrige uke la finansminister Kwasi Kwarteng fram et budsjettutkast med økte låneopptak og de største skattekuttene på 50 år.

NRK - 06 sep 22 kl. 14:40

The Times: Truss planlegger å fryse energiregning

Britenes ferske statsminister Liz Truss skal ha planer om å fryse strøm- og gassregningen for britiske husholdninger på dagens nivå. Det melder den britiske avisen The Times , som har fått innsyn i deler av energipakken som Truss har varslet at hun skal komme med i løpet av uken. Med en varslet prisøkning på 80 prosent fra oktober, ville den årlige energiregningen til en tenkt gjennomsnittshusholdning ha økt fra 1.

Dagbladet - 27 jun 23 kl. 02:45

Krever handling

Den tidligere statsministeren i Storbritannia, Liz Truss, ber regjeringen om å ha en plan for hva som skjer, dersom den russiske regjeringen faller under Vladimir Putin..

NRK - 30 okt 22 kl. 14:31

Daily Mail hevder mobiltelefonen til Liz Truss ble hacket av russiske agenter

Mobiltelefonen til Liz Truss ble hacket av russiske agenter, da hun var utenriksminister, skriver Daily Mail. Avisen hevder videre at mobilhackingen ble oppdaget i sommer da hun deltok i kampen om å bli partileder for De konservative og statsminister i Storbritannia. Avsløringen har til krav om full etterforskning.

Klartale - 25 okt 22 kl. 13:00

Hvem er Rishi Sunak?

Rishi Sunak blir den nye lederen for det konservative partiet. Og blir dermed Storbritannias neste statsminister.Etter flere uker med politisk kaos ble Sunak det nye lederen.

NRK - 18 okt 22 kl. 14:05

Måling: Et flertall av tory-medlemmene mener Truss bør gå av

Over 80 prosent av medlemmene i Det konservative partiet mener at Liz Truss gjør en dårlig jobb, og 55 prosent mener at hun bør gå av, viser en ny måling. YouGov-målingen viser at toryenes favoritt til å bli ny statsminister er eksstatsminister Boris Johnson, skriver Sky News. Han har flere medlemmer i ryggen enn Rishi Sunak, som ligger på andre plass.

NRK - 20 okt 22 kl. 13:43

Liz Truss møter leder for mektig tory-komité

Storbritannias Liz Truss sitter i et møte med lederen for toryenes 1922-komité, Graham Brady, melder britiske medier. Møtet er bekreftet av statsministerens kontor. Det finner sted i Downing Street, skriver Sky News.

NRK - 20 okt 22 kl. 09:54

Presset mot Liz Truss øker etter gårsdagens kaos

Onsdag var en kaotisk dag i britisk politikk. Først møtte Truss til en hard økt i spørretimen i Underhuset, og deretter kunngjorde innenriksminister Suella Braverman at hun går av. Midt i kaoset står statsminister Liz Truss, som presses fra både Labour, pressen og sine egne.

NRK - 30 sep 22 kl. 20:24

Annenhver brite mener statsminister Truss bør gå av

Britene er lite begeistret for sin nye statsminister, og et knapt flertall mener at Liz Truss bør gå av, viser en YouGov-måling. Knapt fire uker etter at Truss overtok etter Boris Jonson, mener 51 prosent av de spurte at hun bør erstattes av en annen. Truss-regjeringen la for en uke siden fram et budsjettutkast som inneholdt store skattekutt som var tenkt finansiert med låneopptak.

NRK - 03 aug 22 kl. 20:11

Sajid Javid vil ha Liz Truss som statsminister i Storbritannia

Enda en sentral torypolitiker stiller seg bak Liz Truss i lederkampen i Storbritannia. Tidligere helseminister Sajid Javid foretrekker henne foran Rishi Sunak. Javid kunngjorde onsdag sin støtte til utenriksminister Truss, melder avisa The Times.

NRK - 05 aug 22 kl. 01:44

Sunak vant debatt med Liz Truss

I en TV-debatt i London torsdag kalte Rishi Sunak rivalen Liz Truss' forslag om skattekutt uansvarlig. En måling etter debatten viste at Sunak vant. Håndteringen av økonomien var det store stridspunktet i torsdagens debatt mellom de to kandidatene til å bli ny leder i det konservative parti og dermed Storbritannias neste statsminister.

NRK - 27 sep 22 kl. 15:36

Den britiske økonomien har tapt 500 milliarder pund siden Liz Truss tok over

Det britiske markedet har tapt minst 500 milliarder pund – 5.800 milliarder kroner – i aktiva siden Liz Truss ble Storbritannias statsminister 5. september.

NRK - 22 mar 23 kl. 09:55

Johnson og Truss vil stemme mot Nord-Irland-avtale

Storbritannias tidlegare statsministrar Boris Johnson og Liz Truss seier dei vil stemme mot Nord-Irland-avtalen mellom Storbritannia og EU som er meint å løyse handelsproblema etter brexit, melder AFP. Johnson seier i ei fråsegn at han meiner avtalen gjer at det framleis vil gjelde EU-reglar i Nord-Irland, og at britane ikkje får dra nytte av brexit..

Klartale - 28 jul 22 kl. 06:35

Snart skal en av disse lede Storbritannia

Det er nemlig bare de rundt 160.000 medlemmene i Det konservative partiet som får stemme i dette valget. Årsaken er at de først og fremst skal velge en ny leder for partiet.

Klartale - 17 jul 22 kl. 07:00

Han leder kampen om å bli ny statsminister

I starten av uka var det 11 kandidater til å ta over etter Boris Johnson. Siden har noen sagt at de velger å trekke seg som kandidater. Andre har fått for lite støtte fra partiet til å være kandidater lenger.

Klartale - 01 jan 23 kl. 06:00

Krig, krise og klima preget nyhetene fra verden

Januar5. januar: Det er mange protester i Kasakhstan. Presidenten erklærer unntaks-tilstand i landet.

Klartale - 24 okt 22 kl. 11:01

Rishi Sunak kan bli statsminister

Storbritannia må ha en ny statsminister etter Liz Truss sluttet. Tidligere statsminister Boris Johnsen har trukket seg fra lederkampen.Rishi Sunak er en sterk kandidat.

NRK - 20 okt 22 kl. 14:32

Truss går av som statsminister

Liz Truss trekker seg som statsminister i Storbritannia, det varslet hun på en pressekonferanse torsdag ettermiddag. Truss har hatt jobben i 45 dager. Ifølge Truss skal valget av ny leder for det konservative partiet skje i løpet av den neste uken..

NRK - 20 okt 22 kl. 17:49

Pundet styrket seg etter Truss-avgang

Den britiske valutaen styrket seg etter at statsminister Liz Truss varslet sin avgang. En kort periode var pundet opp over 1 prosent mot dollar, før den valutakursen gikk litt ned igjen. Samtidig falt rentene på den britiske statsgjelden.

Klartale - 20 okt 22 kl. 14:38

Liz Truss slutter som statsminister

– Jeg klarer ikke å levere det jeg lovet. Jeg har sagt til kong Charles at jeg vil slutte som statsminister, sa Liz Truss torsdag.Ny leder blir valgt neste uke.

NRK - 16 okt 22 kl. 17:37

Gryende tory-opprør mot Liz Truss

Flere sentrale politikere i Det konservative partiet antyder at de vil skifte Liz Truss ut som partileder og statsminister, skriver NTB. – Jeg tror spillet er over. Nå er spørsmålet hvordan overgangen blir håndtert, sier tory-parlamentsmedlem Crispin Blunt til Channel 4.

NRK - 14 okt 22 kl. 15:41

Storbritannias Liz Truss dropper å kutte i selskapsskatten

Storbritannias statsminister Liz Truss trekker enda flere deler av det omstridte budsjettforslaget den britiske regjeringen la fram i september. Budsjettforslaget inneholdt de største skattekuttene på 50 år, samt større låneopptak, samtidig som Storbritannia står midt en økonomisk krise med stigende renter og kraftig inflasjon. Et annet omstridt punkt om kutt av toppskatt for de rikeste, ble fjernet fra regjeringens skattepakke allerede 3.

NRK - 22 mar 23 kl. 17:57

Sunak skattet én million pund over de siste tre årene

Storbritannias statsminister Rishi Sunak har frigitt skattemeldingene sine. De viser at han betalte over 1 million pund i skatt over tre år fram til april 2022. Sunak lovet første gang å frigi skattemeldingene sine i forbindelse med partilederkampen som han tapte mot Liz Truss i fjor sommer.

NRK - 22 mar 23 kl. 15:45

Underhuset godkjenner Nord-Irland-avtalen

Eit fleirtal i det britiske underhuset godkjente onsdag ettermiddag Nord-Irland-avtalen som skal løyse handelsproblema mellom Storbritannia og EU etter brexit, melder Reuters. 29 parlamentsmedlemmar stemte imot avtalen. Dei tidlegare statsministrane Boris Johnson og Liz Truss hadde på førehand varsla at dei ville stemme imot forslaget..

NRK - 25 okt 22 kl. 11:22

Truss taler til folket for siste gang som statsminister

– Det har vært en stor ære å være statsminister for dette landet, begynte Liz Truss sin siste tale til det britiske folket fra 10 Downing street. Hun sa også at det hadde vært en ære å ha statsministerrollen da dronning Elizabeth døde og hennes sønn, kong Charles, tok over som overhode for det britiske kongehuset. – Jeg vil også ønske Rishi Sunak lykke til i rollen som ny statsminister, sa Truss.

NRK - 20 okt 22 kl. 14:32

Sky News: Truss går av

Ifølge Sky News vil Liz Truss trekke seg som statsminister i dag. Truss har varslet at hun vil komme med en uttalelse kl 14.30 i dag.

NRK - 20 okt 22 kl. 10:49

Konservativ politiker har sendt mistillitsbrev mot Truss

Den konservative parlamentarikeren Sheryll Murray sier hun har sendt inn et mistillitsbrev mot Storbritannias partileder og statsminister Liz Truss, melder Reuters. Det er til sammen ti toryer som tar til orde for Truss' avgang, ifølge Sky News. 15 prosent av de konservative parlamentarikerne må sende et slik brev for å kreve nyvalg av partileder.

NRK - 22 okt 22 kl. 11:40

Boris Johnson tilbake i England

Et fly som britiske medier antar har hatt tidligere statsminister Boris Johnson med ombord, landet i London lørdag, melder Sky News. Johnson har avbrutt sin utenlandsferie, og ifølge britiske medier er Johnson tilbake for å erstatte Liz Truss som konservativ leder. I løpet av en uke skal Det konservative partiet velge ny leder.

NRK - 17 okt 22 kl. 23:04

Truss: – Jeg skal lede de konservative i valget neste år

Storbritannias statsminister Liz Truss erkjenner å ha vært ansvarlig og ber om unnskyldning for «feil som har blitt begått». Det sier hun i et intervju med BBC. Samtidig sier Truss at hun skal lede det konservative partiet i valget neste år..

Aftenposten - 20 okt 22 kl. 18:31

Liz Truss sammenlignes med et kålhode i britiske medier

Hvem holder lengst: Liz Truss eller et kålhode? Det fulgte titusenvis av briter med på torsdag..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com