Israel

Wednesday, 01 December, 15:48

Nyheter om Israel

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 12 sep 21 kl. 18:13

Israelske fly angrep Gazastripen

Israelske jagerfly angrep flere mål på Gazastripen søndag, noe Israel melder var et svar på et rakettangrep fra Gazastripen dagen før. Ifølge Israel har jagerfly og angrepshelikoptre blant annet «truffet et av Hamas' militærområder med flere underjordiske anlegg for rakettproduksjon». Også en tunnel, et våpenlager og en treningsleir skal være rammet av angrepene.

NRK - 03 okt 21 kl. 13:37

EgyptAir flyr til Israel

Et EgyptAir-fly landet søndag i Jerusalem som det første, etter at selskapet opprettet en ny rute mellom Kairo og Tel Aviv. I flere årtier har et datterselskap av EgyptAir, Air Sinai, hatt jevnlige flyginger til Israel, men uten selskapets logo for ikke å provosere Israel-motstandere i Egypt. I forrige uke opprettet Bahrains Gulf Air rute til Israel, noen uker etter at Qatar Airways gjorde det samme..

NRK - 17 okt 21 kl. 14:19

Besøker Israel og Palestina

Sveriges utanriksminister Ann Linde skal besøke Israel og Palestina. Det er det første besøket frå ein svensk utanriksminister til området på ti år. Forholdet mellom Sverige og Israel har vore kjølig sidan den svenske regjeringa i 2014 godkjende Palestina som uavhengig stat..

NRK - 19 sep 21 kl. 03:07

Israel: Palestinske rømlinger tatt

De to siste av de seks palestinske fangene som rømte fra et høysikkerhetsfengsel i Israel for to uker siden, ble pågrepet lørdag. Det opplyser Israels hær. De to rømlingene ble pågrepet under et raid i byen Jenin på den okkuperte Vestbredden.

NRK - 09 okt 21 kl. 13:09

Svensk utenriksminister til Israel

Den svenske utenriksministeren Ann Linde skal besøke Israel, ifølge avisa Expressen, som skriver at krisen i forholdene mellom landene nå er over. Forholdet mellom Israel og Sverige har vært kaldt siden den svenske regjeringen i 2014 anerkjente Palestina som en uavhengig stat. Linde hadde en uformell samtale med sin Israelske kollega Yair Lapid på telefon i forrige måned.

NRK - 13 sep 21 kl. 07:47

Nye Israelske angrep på Gazastripen

Israel har angrepet mål på Gazastripen for tredje natt på rad. Også angrepene natt til mandag var svar på rakettangrep fra Gazastripen, ifølge den Israelske hæren. Tre raketter ble skutt mot Israel, og minst to ble stanset av det Israelske rakettforsvaret.

NRK - 12 sep 21 kl. 10:00

Israel angrep mål på Gazastripen

Israel har for andre natt på rad angrepet mål på Gazastripen, skriver NTB. Jagerfly og kamphelikoptre ble brukt i angrepene natt til søndag. De rammet flere underjordiske anlegg og et våpenlager knyttet til Hamas, ifølge den Israelske hæren.

Aftenposten - 24 okt 21 kl. 17:37

Israel vil bygge 1.300 nye bosetterboliger på okkupert palestinsk land

Israel gir grønt lys til planer om å bygge over 1.300 nye boliger i bosetningene på den okkuperte palestinske….

Aftenposten - 22 okt 21 kl. 20:17

Israel forbyr menneskerettsorganisasjoner: - Karakteristisk for totalitære regimer

Israel stempler seks fremtredende palestinske menneskerettsgrupper som terrororganisasjoner..

VG - 22 okt 21 kl. 20:00

Israel forbyr seks palestinske menneskerettsorganisasjoner

Israel stempler seks fremtredende palestinske menneskerettsgrupper som terrororganisasjoner. Det innebærer i praksis et forbud mot organisasjonene..

VG - 22 okt 21 kl. 20:00

Israel forbyr seks palestinske menneskeretts-organisasjoner

Israel stempler seks fremtredende palestinske menneskerettsgrupper som terrororganisasjoner. Det innebærer i praksis et forbud mot organisasjonene..

NRK - 22 okt 21 kl. 18:56

Forbyr menneskerettsorganisasjonar

Israel stemplar seks framståande palestinske menneskerettsgrupper som terrororganisasjonar. Det inneber i praksis eit forbod mot organisasjonane. Dette blir omtalt som eit kraftig opptrapping i Israel sine mangeårige forsøk på slå ned på politisk aktivisme i dei okkuperte palestinske områda..

NRK - 22 okt 21 kl. 15:08

Israel gjenåpner for turister

Fra 1. november åpner Israel igjen grensene for utenlandske turister. Forutsetningen er at man er fullvaksinert mot korona, har gjennomgått koronasykdom eller kan fremlegge en negativ koronatest, skriver Haaretz..

NRK - 05 sep 21 kl. 08:11

Israel: – Bør forberede fjerde dose

Israel bør starte forberedelser og planlegge for en mulig fjerde runde med koronavaksinering. Det sier landets nasjonale koronarådgiver Salman Zarka til kringkasteren Kan. Han mener en fjerde dose kan bli modifisert slik at den beskyttter bedre mot nye varianter av viruset som forårsaker covid-19, som deltavarianten, skriver Times of Israel.

VG - 19 okt 21 kl. 18:56

Dykker fant 900 år gammelt sverd ved kysten av Israel

En mann fra Israel fant et antikk sverd da han var på dykkertur i Middelhavet. Ifølge eksperter er sverdet 900 år gammelt og stammer fra korsfarerne..

VG - 19 okt 21 kl. 18:56

Dykker fant 900 år gammelt sverd ved kysten av Israel

En mann fra Israel fant et antikk sverd da han var på dykkertur i Middelhavet. Ifølge eksperter er sverdet 900 år gammelt og stammer fra korsfarerne..

NRK - 19 okt 21 kl. 17:04

Dykker fant 900 år gammelt sverd

En mann fra Israel fant et antikk sverd da han var på dykkertur i Middelhavet. Ifølge eksperter er sverdet 900 år gammelt og stammer fra korsfarerne. Det skal undersøkes videre.

NRK - 06 aug 21 kl. 10:18

Raketter skutt mot Israel

Raketter har blitt skutt fra Libanon mot det nordlige Israel og Golanhøydene, som okkuperes av Israel. Det opplyser en kilde ved de libanesiske sikkerhetsstyrkene til Reuters. Ifølge nyhetsbyrået skal også luftvernsirene ha blitt hørt i de truede områdene.

Dagbladet - 06 nov 21 kl. 10:37

- Klart signal

Smitten øker i Norge og FHI anbefaler en tredje vaksinedose til enda flere etter positive resultater i Israel..

NRK - 04 nov 21 kl. 06:52

Israel med godkjent statsbudsjett

Knesset har godkjent budsjettforslaget fra den Israelske regjeringen. Dermed er det ikke behov for nyvalg. Statsbudsjett ble vedtatt med knappest mulig flertall, 61 av 120 stemmer.

NRK - 01 nov 21 kl. 13:01

Åpner for turister som reiser alene

Turister som reiser alene, kan nå reise til Israel for første gang siden pandemien brøt ut. Myndighetene håper at dette grepet kan puste nytt liv i turistindustrien som har vært hardt rammet av koronapandemien. I julehøytiden reiser vanligvis hundretusenvis av turister til Betlehem.

Aftenposten - 28 okt 21 kl. 12:47

Skal nordmenn rådes til å ta en tredje vaksinedose? Her er grafen som viser hvor effektivt det kan være.

Israel har vist hvor effektivt det er med en tredje vaksinedose. Risikoen for smitte blir 11,3 ganger mindre, viser….

NRK - 27 okt 21 kl. 18:14

Godkjenner nye bosetterboliger

Israel har endelig godkjent 3 130 nye bosetterboliger på den okkuperte Vestbredden. Det melder NTB. I tillegg skal man diskuttere om man skal godkjenne ytterligere 1 000 nye boliger for palestinere på Vestbredden i slutten av uken.

VG - 03 okt 21 kl. 14:44

Israel: Færre innleggelser etter boosterdose

Israel så en kraftig nedgang av fullvaksinerte innlagte da de begynte med en tredjedose. Nå fylles sengene i stedet av uvaksinerte yngre..

Dagbladet - 26 okt 21 kl. 18:15

6-åring mistet hele familien - ble bortført

I mai mistet seks år gamle Eitan foreldrene, lillebroren og besteforeldrene i en tragisk ulykke i Italia. I etterkant har familie fra Italia og Israel kjempet om omsorg for gutten..

Aftenposten - 26 okt 21 kl. 11:32

Koronavaksine for 5–11-åringer. Nå er den på vei.

Både USA og Israel forbereder seg på å vaksinere 5–11-åringer mot covid-19..

NRK - 24 okt 21 kl. 15:12

Vil bygge nye busetjar-bustadar

Israelske styresmakter kunngjer at dei vil byggje ytterlegare 1.300 bustadar i busetningane på den okkuperte palestinske Vestbredden. Godkjenninga av nye bustadar i dei ulovlege busetningane var ikkje uventa, og fredag ytra USAs utanriksdepartement bekymring over byggjeplanane.

NRK - 30 sep 21 kl. 20:55

Hizbollah skøt ned Israelsk drone

Den libanesiske Hizbollah-militsen opplyser å ha skutt ned en Israelsk drone over Sør-Libanon. Den Israelske hærens talsmann Avichay Adraee bekrefter i en arabiskspråklig Twitter-melding at en av Israels droner har styrtet inne på libanesisk territorium under en «rutineoperasjon». Libanon og Israel er teknisk sett i krig.

NRK - 30 sep 21 kl. 20:55

Hizbollah skjøt ned Israelsk drone

Den libanesiske Hizbollah-militsen opplyser å ha skutt ned en Israelsk drone over Sør-Libanon. Den Israelske hærens talsmann Avichay Adraee bekrefter i en arabiskspråklig Twitter-melding at en av Israels droner har styrtet inne på libanesisk territorium under en «rutineoperasjon». Libanon og Israel er teknisk sett i krig.

NRK - 23 okt 21 kl. 04:41

Forbyr menneskerettsorganisasjoner

Israel stempler seks palestinske menneskerettsgrupper som terrororganisasjoner. Det innebærer i praksis et forbud mot organisasjonene. Beslutningen møter fordømmelse fra både Israelske og internasjonale menneskerettsorganisasjoner, og palestinske myndigheter..

E24 - 29 sep 21 kl. 07:52

Israel Corp kjøper 15 prosent i Akva Group

Det Israelske investeringsselskapet Israel Corp har inngått avtale om å kjøpe 15 prosent av Akva Group, som driver med oppdrettsteknologi..

E24 - 29 sep 21 kl. 07:52

Israel Corp vil kjøpe 15 prosent i Akva Group

Det Israelske investeringsselskapet Israel Corp ønsker å kjøpe 15 prosent av Akva Group, som driver med oppdrettsteknologi. Samtidig melder Akva Group om milliardkontrakt på et USA-anlegg..

NRK - 30 aug 21 kl. 15:54

Israelsk grensepolitimann død

En Israelsk grensevakt, som ble skutt i hodet på kloss hold under en voldelig demonstrasjon på grensen mellom Gaza og Israel i forrige uke, døde mandag. Den 21 år gamle grensevakten ble skutt i hodet under en demonstrasjon Hamas arrangerte ved grensen mellom Israel og Gaza 21. august.

VG - 15 okt 21 kl. 10:19

Kritikk av Israel er ikke antisemittisme

Definisjonen av antisemittisme som blant annet den svenske regjeringen har forpliktet seg til å følge, til dags dato bidratt til en vedvarende og farlig trivialisering og politisering av av kampen mot antisemittisme..

NRK - 29 aug 21 kl. 17:53

Israel åpner for tredje dose

Israel åpner for en tredje vaksinedose til alle over tolv år. Mer enn 20 prosent av landets befolkning har nå fått en påfyllingsdose. Etter at Israel tidligere i år åpnet opp samfunnet igjen etter en rask vaksinering, har deltavarianten skapt problemer i sommer.

Aftenposten - 14 okt 21 kl. 07:45

Vi krever frihet for Palestina, ikke straffrihet for Israel!

Den nye regjeringen må ta sitt internasjonale ansvar på alvor og fordømme Israels menneskerettighetsbrudd..

NRK - 10 okt 21 kl. 18:39

– Vi bærer ansvar for holocaust

– Historien om holocaust er selvfølgelig en enkelthendelse som vi fortsatt bærer ansvar for. I hver fase av historien, også i framtiden, sa Merkel på en pressekonferanse søndag, på det som er hennes siste Israel-besøk som statsminister. Merkel går av som statsminister når regjeringsforhandlingene i Tyskland er avsluttet.

NRK - 24 aug 21 kl. 13:23

Israel senker grensen for 3. dose

Israel senker grensen for hvem som kan få en tredje dose vaksine mot covid-19 til 30 år. Israel bruker Pfizer/Biontech-vaksinen og tidligere har de tilbudt en tredje dose for alle over 40 år. Landet registrerte tirsdag 9831 nye koronasmittede.

NRK - 08 okt 21 kl. 11:30

Danmark gir Moderna til unge

Danske helsemyndigheter opplyser fredag at koronavaksinen fra Moderna fortsatt er tilgjengelig for personer under 18 år. Det skriver Reuters. I en pressemelding onsdag skrev Sundhedsstyrelsen at unge i alderen 12-18 år fortrinnsvis vil bli tilbudt vaksinen fra Pfizer/Biontech.

Aftenposten - 13 sep 21 kl. 12:15

Han gravde en tunnel ut av fengselet med en skje. Pågripelsen av ham har utløst et nytt rakettregn over Israel og Gazastripen.

For tredje natt på rad har raketter regnet over Israel og Gazastripen. Er konflikten i ferd med å blusse opp igjen?.

NRK - 20 aug 21 kl. 18:43

Israel gir tredje vaksinedose

Israel starter å vaksinere personer over 40 med en tredje dose av koronavaksinen fredag, mens smittetallene i landet fortsetter å stige. Gravide, lærere, helsearbeidere, folk med funksjonsnedsettelser og omsorgspersoner er de som skal motta en tredje dose, ifølge anbefalingen til forskningen. Torsdag ble det registrert 7.

NRK - 10 sep 21 kl. 21:51

To fanger tatt av Israelsk politi

To av de seks palestinerne som rømte fra et Israelsk fengsel denne uka, er pågrepet, melder Israelsk politi. De to ble tatt i Nasaret i Nord-Israel fredag kveld, ifølge politiet. Israel satte i gang en klappjakt på de seks fangene etter at de mandag greide å rømme fra høysikkerhetsfengselet Gilboa gjennom en tunnel de gravde under en vask i en celle.

NRK - 03 okt 21 kl. 12:12

Tredje vaksinedose i Israel

Israelske myndigheter øker presset for en tredje dose med koronavaksine. Fra søndag blir vaksinepasset bare gyldig i seks måneder etter andre dose. Etter 6 måneder må man ta en tredje dose for å kunne fortsette å bruke passet til å slippe inn på universiteter, restauranter, treningssentre, og nesten alle andre offentlige områder.

Aftenposten - 01 okt 21 kl. 14:40

Norge har nølt med en tredje vaksinedose. Her blir det et krav for å få gå på restaurant.

Fra og med søndag inndrar Israel alle vaksinesertifikat. En tredje vaksinedose er nøkkelen til et nytt sertifikat..

NRK - 05 sep 21 kl. 05:03

Fjerde dose kan bli nødvendig

Israel bør starte forberedelser og planlegge for en mulig fjerde runde med koronavaksinering, mener landets nasjonale koronarådgiver Salman Zarka. Han sier ikke når en fjerde runde med doser eventuelt bør settes, men forteller at en fjerde dosering kan bli modifisert slik at en beskytter bedre mot nye varianter, skriver Times of Israel..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt