Israel

Tuesday, 17 May, 03:52

Nyheter om Israel

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 14 mar 22 kl. 15:54

Israel vil unngå å bli frihamn for russisk omgåing av sanksjonar

Utanriksministeren i Israel seier at landet ikkje vil la Russland bruke Israel som mellomstasjon for å kome seg rundt sanksjonane USA, EU og andre land har innført. Yair Lapid kom med uttalen etter at det har komme kritikk mot Israel for ikkje å gjere nok for å støtte Ukraina. Israelsk medium har skrive om korleis Israel har late vere å innføre sanksjonar mot russiske oligarkar etter invasjonen i Ukraina.

NRK - 25 apr 22 kl. 11:46

Israel angrep mål i Libanon

Israel har angrepet mål i Libanon etter at det natt til mandag ble skutt en rakett over grensa. Det er ikke meldt om drepte eller sårede. Raketten fra Libanon landet på et jorde nord i Israel, uten å forårsake skade, opplyser det Israelske forsvaret.

NRK - 20 apr 22 kl. 22:31

Det Israelske forsvaret: Rakett avfyrt fra Gaza inn i Israel

Det Israelske forsvaret hevder at det har blitt avfyrt en rakett mot Israel fra Gaza. Det er den andre raketten som blir avfyrt fra Gaza denne uken. Ifølge lokalt politi falt deler av raketten ned i en hage ved et hus i den sørlige Israelske byen Sderot.

NRK - 12 maj 22 kl. 17:06

Israel vil bygge 4400 boliger på Vestbredden

Israel framskynder planen om å bygge over 4.400 nye boliger i de ulovlige bosettingene på den okkuperte Vestbredden, ifølge Peace Now. FNs sikkerhetsråd har slått fast at de Israelske bosettingene i okkuperte palestinske områder er ulovlige og krever at all byggeaktivitet i dem stanses.

NRK - 05 maj 22 kl. 20:08

Tre personer drept i angrep i Israel

Tre personer skal være drept, og flere alvorlig skadd etter et angrep i byen Elad sentralt i Israel, melder AFP og siterer politiet og helsepersonell på stedet. Politiet kunne foreløpig ikke bekrefte om ofrene ble knivstukket eller skutt og etterforsker omstendighetene, skriver den Israelske avisen Haaretz. Ifølge avisen er den antatte gjerningsmannen skutt.

NRK - 02 maj 22 kl. 09:31

Russland inn på teppet i Israel

Israel kaller den russiske ambassadøren inn på teppet og forventer en beklagelse etter en Hitler-kommentar fra Russlands utenriksminister Sergej Lavrov. Russland har hevdet at målet med invasjonen av Ukraina var å «avnazifisere» landet. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har selv jødiske aner, og nettopp dette faktum ble påpekt av Lavrov i et intervju på italiensk TV søndag, ifølge Reuters.

NRK - 23 apr 22 kl. 07:27

Israel stenger grense til Gaza

Israel stenger grenseoverganger for personer fra Gaza etter rakettangrep, melder AFP. I natt avfyrte militante palistinere to raketter fra Gazastripen mot Israel, i følge det Israelske forsvaret. Rakettene skal ikke ha gjort skade..

NRK - 21 apr 22 kl. 01:44

Israelsk luftangrep mot Gazastripen

Israelske fly angrep Gazastripen tidlig torsdag, timer etter at det ble avfyrt en rakett mot Israel fra Gaza. Angrepene rettet seg mot sentrale deler av Gazastripen, sier vitner og sikkerhetskilder til AFP. Radiokanalen til det Israelske forsvaret IDF tvitrer at IDF angrep et underjordisk anlegg for produksjon av raketter, en militærpost og en tunnel som svar på angrepet fra Gaza.

NRK - 13 maj 22 kl. 20:26

EU og USA kritiserer Israel for vold under begravelse

Kisten med den drepte Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh holdt på å falle i bakken da Israelsk opprørspoliti gikk til aksjon mot begravelsesfølget fredag. EU kritiserer de Israelske sikkerhetsstyrkenes maktbruk. – Forferdet over volden ved St.

NRK - 13 maj 22 kl. 16:24

Ber Israel om å ikke bygge på Vestbanken

Flere europeiske land ber Israel om å ikke gjennomføre landets siste avgjørelse om å bygge over 4000 nye boliger på Vestbanken. Det melder Reuters. Uttalelsen ble publisert av det franske utenriksdepartementet.

NRK - 13 maj 22 kl. 16:24

15 land ber Israel om å ikke bygge på Vestbanken

Flere europeiske land ber Israel om å ikke gjennomføre landets siste avgjørelse om å bygge over 4000 nye boliger på Vestbanken. Det melder Reuters. Uttalelsen ble publisert av det franske utenriksdepartementet.

NRK - 13 maj 22 kl. 16:24

15 land ber Israel om å ikke bygge på Vestbredden

Flere europeiske land ber Israel om å ikke gjennomføre landets siste avgjørelse om å bygge over 4000 nye boliger på Vestbredden. Det melder Reuters. Uttalelsen ble publisert av det franske utenriksdepartementet.

VG - 05 maj 22 kl. 20:25

Medier: Tre drept etter angivelig terrorangrep i Israel

Tre personer er drept i det som skal være et terrorangrep sentralt i Israel, melder den Israelske avisen Haaretz torsdag ettermiddag..

VG - 05 maj 22 kl. 20:25

Tre drept etter angivelig terrorangrep i Israel

Tre personer er drept i det som skal være et terrorangrep sentralt i Israel..

VG - 05 maj 22 kl. 20:25

Tre drept etter i angrep i Israel

Tre personer er drept i det som skal være et terrorangrep sentralt i Israel..

VG - 05 maj 22 kl. 20:25

Tre drept etter angrep i Israel

Tre personer er drept i det som mistenkes å være et terrorangrep sentralt i Israel..

NRK - 05 maj 22 kl. 20:08

Minst fire alvorlig skadet i angrep i Israel

Minst fire personer skal være alvorlig skadd etter et angrep sentralt i Israel, melder AFP og siterer politiet..

Aftenposten - 03 maj 22 kl. 13:11

Moskva hardt ut mot Israel – sier de støtter nynazister

Russiske myndigheter trapper opp ordkrigen med Israel og sier landet støtter nynazister i Ukraina..

NRK - 03 maj 22 kl. 12:05

Bombesikker blodbank i Israel

Israel har åpnet verdens første blodbank som befinner seg under jorden og er bombesikkert. Blodbanken i Ramla, som ligger mellom Tel Aviv og Jerusalem, ble åpnet mandag kveld. Den kommer ikke i drift før senere i år.

Klartale - 08 apr 22 kl. 08:33

En person skjøt mot gjester på en pub

En person skjøt mot gjester på en pub. Det skjedde i Tel Aviv i Israel torsdag. To mennesker døde.

NRK - 25 apr 22 kl. 04:47

Prosjektil skutt fra Libanon mot Israel

Et prosjektil som ble skutt fra Libanon, slo ned i den nordlige delen av Israel natt til mandag, opplyser det Israelske forsvaret. – Prosjektilet landet i et åpent område, skriver forsvaret på Twitter. – Som svar på prosjektilet har IDF iverksatt artilleriangrep mot mål i Libanon, uttalte forsvaret videre, ifølge NTB..

NRK - 22 apr 22 kl. 21:18

Raketter avfyrt fra Gazastripen mot Israel

Militante palestinere har avfyrt to raketter fra Gazastripen mot Israel, opplyser det Israelske forsvaret (IDF). Rakettene gjorde ingen skade. – En rakett slo ned på et åpent jorde nær grensegjerdet mot det nordlige Gaza.

NRK - 30 mar 22 kl. 05:16

FN-sjefen fordømmer angrep i Israel

FNs generalsekretær António Guterres fordømte natt til onsdag norsk tid både Tel Aviv-angrepet og de øvrige angrepene som nylig har funnet sted i Israel, skriver NTB. – Han fordømmer de nylige terrorangrepene i Israel. Slike voldelige handlinger kan aldri rettferdiggjøres og må fordømmes av alle, sier Guterres' talsmann Stephane Dujarric.

NRK - I førrgår: 13:44

Etterforsker angrep på gravfølge

Israel sier de skal starte etterforskning av politibetjenter etter at et gravfølge ble angrepet, skriver nyhetsbyrået AFP. Israelsk opprørspoliti angrep fredag sørgende palestinere som fulgte Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh til graven..

NRK - 13 maj 22 kl. 21:06

Norges ambassadør «sjokkert» over Israelsk maktbruk

Norges ambassadør i Israel, Kåre R. Aas, er sjokkert over det Israelske politiets maktbruk mot gravfølget til den drepte journalisten Shireen Abu Akleh. – Sjokkert over den voldelige oppførselen til Israelske politistyrker under gravfølget for journalisten Shireen Abu Akleh, tvitrer Aas.

Aftenposten - 13 maj 22 kl. 16:31

Tusenvis hedret drept journalist. Da begynte de voldelige sammenstøtene.

ISTANBUL (Aftenposten): Palestinske myndigheter nekter å samarbeide med Israel om etterforskningen..

Aftenposten - 13 maj 22 kl. 16:31

Tusenvis hedret den drepte journalisten. Så begynte de voldelige sammenstøtene.

ISTANBUL (Aftenposten): Palestinske myndigheter nekter å samarbeide med Israel om etterforskningen..

NRK - 13 maj 22 kl. 15:05

Israelsk opprørspoliti aksjonerte da kisten med drept journalist ble båret ut

Israelsk opprørspoliti stormet St. Joseph-sykehuset i okkuperte Øst-Jerusalem da kisten med Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh ble båret ut. En stor menneskemengde hadde samlet seg utenfor sykehuset for å ta farvel med Akleh, som ble skutt i hodet og drept under et Israelsk raid mot en palestinsk flyktningleir i Jenin onsdag.

NRK - 19 apr 22 kl. 01:44

Israelske luftangrep mot Gazastripen

Israel angrep natt til tirsdag Gazastripen fra luften etter at det tidligere mandag ble skutt en rakett fra det palestinske området og inn i Israel. Ifølge vitner og Hamas angrep Israelske kampfly den sørlige delen av Gazastripen, og Hamas hevder å ha skutt mot flere fly. Det Israelske forsvaret sier målet var en plass der det produseres våpen for Hamas.

NRK - 18 apr 22 kl. 20:18

To palestinere skutt og såret av Israelske soldater

To palestinere er kritisk skadd etter å ha blitt skutt av soldater i en Israelsk militæroperasjon på Vestbredden, der elleve palestiner ble pågrepet. Den Israelske hæren sier titalls palestinere kastet steiner og eksplosiver mot soldatene, som «svarte med skarp ammunisjon». Palestinske helsemyndigheter sier to menn ble ført til sykehus med kritiske skader etter aksjonen i det okkuperte området.

NRK - 25 mar 22 kl. 12:17

Israel vil holde historisk bilateralt møte

Israel vil holde et historisk møte neste uke, ifølge utenriksminister Yair Lapid. USAs innenriksminister Antony Blinken og utenriksministrene i De forente arabiske emirater, Bahrain og Marokko vil komme til Israel for å delta i det bilaterale møtet søndag og mandag, melder Reuters..

NRK - 10 maj 22 kl. 12:40

Iran avviser fangeutveksling med Sverige

Irans rettsvesen sier det er uaktuelt å slippe en svensk-iransk akademiker fri i bytte mot en tidligere iransk tjenestemann som anklages for krigsforbrytelser. Svensk-iranske Ahmadreza Djalali ble dømt til døden i 2017 etter å ha blitt kjent skyldig i å ha spionert for Israel. I forrige uke ble det kunngjort at dommen er endelig og at henrettelsen skal skje 21.

NRK - 08 maj 22 kl. 10:06

To palestinere har blitt arrestert mistenkt for øksedrapet i Israel

To palestinere, mistenkt for å ha drept tre Israelere i et angrep i den ultraortodoks jødisk byen Elad på Israels uavhengighetsdag, torsdag har blitt pågrepet, opplyser en talsmann for statsminister Naftali Bennett på Twitter Søndag. Elad ligger rundt 25 kilometer fra storbyen Tel Aviv, og har nesten 50.000 innbyggere..

NRK - 05 maj 22 kl. 18:33

Putin beklager for Hitler-kommentar

Russlands president Vladimir Putin har unnskyld seg for Lavrovs kommentar om Hitler, opplyser den Israelske presidentens kontor. Uttalelsen er en reaksjon på den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov som søndag blant annet påsto at Adolf Hitler hadde jødisk bakgrunn. Lavrov er blitt fordømt av både Israel, Ukraina og USA etter påstandene.

NRK - 05 maj 22 kl. 18:33

Putin beklager Lavrovs Hitler-kommentar

Russlands president Vladimir Putin har unnskyld seg for Lavrovs kommentar om Hitler, opplyser den Israelske statsministerens kontor. Uttalelsen er en reaksjon på den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov som søndag blant annet påsto at Adolf Hitler hadde jødisk bakgrunn. Lavrov er blitt fordømt av både Israel, Ukraina og USA etter påstandene.

Aftenposten - 02 maj 22 kl. 12:50

– Utilgivelig kommentar fra Lavrov

Israel kaller den russiske ambassadøren inn på teppet og forventer en beklagelse etter en Hitler-kommentar fra Russlands….

Aftenposten - 02 maj 22 kl. 07:41

En bølge av terror rammet Israel. Svaret har gått hardt ut over særlig én by.

JENIN, VESTBREDDEN (Aftenposten): Byen ble kalt «martyrenes hovedstad». Så ble det stille..

NRK - 30 apr 22 kl. 02:53

Fire land fraråder reiser til Moldova

Myndighetene i Canada, USA, Israel og Tyskland ber sine borgere om ikke å besøke den russisk-kontrollerte utbryterrepublikken Transnistria i Moldova. Landene er urolig for at situasjonen skal forverre seg i regionen som ligger tett på Ukraina, og frykter væpnet konflikt..

Dagbladet - 29 apr 22 kl. 15:10

Ville ha den i kofferten: - Panikk!

Den amerikanske familien ville bare ha med seg en suvenir fra Israel..

Klartale - 29 apr 22 kl. 10:04

Flere land ber sine statsborgere om å reise fra Moldova

Bulgaria ber sine borgere om å unngå reiser til Moldova. De som er i landet bør prøve å komme seg ut, meldte Utenriks-departementet torsdag.Utenriks-departementet i Israel sier Israelere bør avlyse planer om reiser til Transnistria.

NRK - 13 mar 22 kl. 01:11

Zelenskyj ber Israel om hjelp til å finne ordfører

President Volodymyr Zelenskyj ber Israel om hjelp til å finne ordføreren som ifølge ukrainske myndigheter ble bortført av russiske styrker i Melitopol fredag, skriver NTB. Zelenskyj kom med forespørselen da han snakket med Israels statsminister Naftali Bennett lørdag kveld. I samtalen sa også Zelenskyj at han er åpen for å møte Russlands president Vladimir Putin i Israel, på betingelse av at en våpenhvile er på plass..

NRK - 27 apr 22 kl. 05:14

Rakettangrep mot militærmål nær Damaskus

Flere raketter ble skutt mot militære stillinger nær Syrias hovedstad Damaskus natt til onsdag, ifølge statlige medier i landet. En uidentifisert militærtalsmann sier at rakettene ble skutt fra det nordlige Israel like etter midnatt. Flesteparten av dem ble skutt ned av syrisk luftforsvar, ifølge talsmannen.

NRK - 31 mar 22 kl. 04:35

Israel utstasjonerer styrker

Etter den blodigste uka i Israel på 16 år, utstasjonerer regjeringen 1000 soldater for å hjelpe politiet, sier forsvarsminister Benny Gantz. Styrkene skal hjelpe politiet med å håndtere uroen, skriver NTB..

NRK - 29 mar 22 kl. 19:34

Skyting utanfor Tel Aviv

Minst fem personar er såra i ein skyteepisode i ein forstad til Tel Aviv i Israel, melder naudetatane til den Israelske avisa Haaretz. Hendinga tysdag er det tredje antekne angrepet med skytevåpen i Israel på få dagar. Fire av ofra er i kritisk tilstand, og ein av dei er ein politibetjent, seier ei kjelde til avisa..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt