Israel

Torsdag, 05 August, 14:13

Nyheter om Israel

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 2 timer siden

Israel med nye angrep i Libanon

Israel gjennomførte torsdag flere flyangrep mot Libanon som svar på rakettangrep. Det er første gang på sju år at Israelske fly angriper mål i Libanon. Tre raketter ble også avfyrt mot Israel onsdag.

NRK - Igår: 02:37

Israel gjeninnfører restriksjoner

Israel, som har vært omtalt som en suksesshistorie i vaksinesammenheng, opplever kraftig smitteoppblomstring og innfører igjen flere koronarestriksjoner. Drøyt 57 prosent av innbyggerne i Israel er fullvaksinert, men tirsdag ble det likevel satt ny rekord med 3.834 nye påviste smittetilfeller..

NRK - 01 aug. 21 kl. 01:20

Koronaprotester i Israel

Flere hundre demonstranter protesterte lørdag i Tel Aviv mot nye koronarestriksjoner etter ny smitteøkning i Israel. Demonstrantene holdt opp bannere med budskap om at pandemien og vaksinene er eneste stor bløff. Lørdag meldte landets helsedepartement om 2435 nye smittetilfeller, noe som er det høyeste tallet siden mars.

NRK - 29 juli 21 kl. 19:40

Israel tilbyr tredje vaksinedose

Israel vil tilby en tredje vaksinedose til fullvaksinerte over 60 år, bekrefter statsminister Naftali Bennett. Israel blir dermed det første landet i verden som i bred forstand tilbyr en såkalt boosterdose av Pfizer/Biontech-vaksinen, melder NTB..

NRK - 13 mai 21 kl. 08:41

Omdirigerer fly i Israel

Alle flygninger til Ben Gurion-lufthavnen ved Tel Aviv blir omdirigert til en flyplass lengst sør i Israel som følge av rakettangrepene fra Gazastripen. Endringen skjer fra og med torsdag morgen, opplyser Israelske luftfartsmyndigheter. Alle passasjerfly vil heretter lande på lufthavnen Ramon ved feriebyen Eilat.

NRK - 13 mai 21 kl. 05:46

Stanser Israel-flygninger

USAs største flyselskaper innstiller flygningene til og fra Israel på grunn av det økte konfliktnivået mellom Israel og palestinerne. Palestinske grupper har skutt raketter, ifølge den Israelske hæren (IDF) rundt 1.500, siden mandag denne uken, mot Israel.

VG - 20 juli 21 kl. 12:06

Pfizer i Israel: Slik ble Israel vaksine-vinneren

TEL AVIV (VG) På et møterom i byens forretningsdistrikt forteller Pfizer-sjefen om hvordan Israel fikk superavtalen i land – og om Norge kunne gjort det samme..

NRK - 30 minutter siden

Israel vurderer ny nedstengning

Israelske helsemyndigheter sier at en ny runde med nedstengning kan bli aktuelt innen utgangen av måneden. Israel opplever nå en markant smitteøkning. Helsemyndighetene har de siste tre dager registrert over 3.

VG - Igår: 05:59

Iran og Israel utkjemper skyggekrig til havs og på land

Iran og Israel har i årevis utkjempet en skyggekrig i Midtøsten, ofte gjennom grupper i andre land. De siste månedene har krigen åpnet en ny front til havs, men omstendighetene er godt skjult..

NRK - 16 juni 21 kl. 03:17

Israel: Angrepene var mot Hamas-mål

Israel har i natt gjennomført nye luftangrep mot Gaza by, bekrefter det Israelske forsvaret. Israel sier at angrepene var rettet mot Hamas-mål. Angrepet var svar på at brannballonger ble sendt fra Gazastripen inn i det sørlige Israel.

NRK - 16 juni 21 kl. 00:31

Nye luftangrep i Gaza og Israel

Israel har rettet nye luftangrep mot Gaza, sier palestinske sikkerhetskilder til nyhetsbyrået AFP. Israel viser til at det er sendt brannballonger fra palestinsk side inn i Sør-Israel. Talsmann Avichay Adraee bekrefter på Twitter at det Israelske forsvaret har gjennomført angrep.

Aftenposten - 28 juli 21 kl. 17:41

I dag møtes de for å diskutere overvåkingsskandalen. Hva visste egentlig Israel?

De hadde åpenbart kjennskap til dette, skriver Israelsk avis. Trolig visste de noe, sier ekspert. Israel selv avviser..

NRK - 19 mai 21 kl. 11:58

Kilde: Israel vurderer våpenhvile

Israel vurderer nå om det foreligger rette betingelser for å stanse luftangrepene mot Gazastripen, ifølge en militærkilde. – Vi ser på om når det rette tidspunktet for en våpenhvile vil være, sier kilden til AFP. Israel forbereder seg samtidig på flere dager med angrep mot Gazastripen dersom det skulle være nødvendig, opplyser kilden.

NRK - 27 juli 21 kl. 17:10

Human Right Watch ut mot Israel

Menneskerettsgruppen Human Rights Watch (HRW) mener både Israel og Hamas trolig begikk krigsforbrytelser under den elleve dager lange krigen i mai i år. Ifølge HRW var tre av de Israelske angrepene, hvor 62 sivile palestinere mistet livet, ikke rettet mot noen tydelige militære mål i nærheten. HRW mener også at andre Israelske angrep under konflikten «trolig var ulovlige».

NRK - 03 juli 21 kl. 22:51

Israel bomber mål på Gazastripen

Israel har angrepet mål inne på Gazastripen som svar på at brannballonger sendt fra enklaven har ført til flere branner i Israel. Ifølge det Israelske militæret bombet Israelske kampfly en våpenfabrikk og en rakettutskytingsrampe som tilhørte Hamas lørdag kveld..

NRK - 26 juli 21 kl. 14:31

Palestinsk 17-åring død

En 17 år gammel palestisnk gutt har dødd på sykehuset etter at han for to måneder siden ble skutt i halsen av Israelske soldater nær Ramallah på den okkuperte Vestbredden. Skytingen skjedde etter flere voldelige sammenstøt mellom palestinske demonstranter og Israelske soldater under den elleve dager lange krigen mellom Israel og Hamas i mai. Det var den fjerde krigen siden den militante gruppen tok kontroll over Gazastripen i 2007.

E24 - 25 juli 21 kl. 20:55

Israel setter oljeavtale med Emiratene på vent

Grunnet klimabekymringer har Israel besluttet å utsette implementeringen av en oljetransport-avtale med Emiratene..

NRK - 16 mai 21 kl. 01:54

Iran lover å støtte Hamas

Den iranske Revolusjonsgardens eliteenhets mektige leder, Esmail Qaani, lover å støtte Hamas fullt ut mot Israel i Gaza-konflikten, melder iranske medier. Qaani kom med forsikringen i en telefonsamtale med Hamas-leder Ismail Haniyeh lørdag, melder den statlige nyhetskanalen al-Alam. Haniyeh takket Qaani for støtten og sa ifølge al-Alam at kampen mot Israel ikke bare er Hamas' kamp, men en kamp som hele den islamske verden utkjemper mot Israel.

NRK - 22 juli 21 kl. 13:02

Israel skal granske NSO Group

Israel har opprettet en kommisjon som skal granske teknologiselskapet NSO Group. Selskapet selger spionvare som har vært benyttet til å overvåke politikere, journalister og aktivister verden over. Kommisjonen skal gjennomgå anklagene mot selskapet og undersøke påstandene om at programvare utviklet av selskapet er misbrukt.

NRK - 12 mai 21 kl. 22:40

Biden i telefonmøte med Netanyahu

USAs president Joe Biden snakket onsdag med Israels statsminister Benjamin Netanyahu, og understreket at Israel har rett til å forsvare seg mot rakettangrep. – Jeg hadde en samtale med Netanyahu for kort tid siden. Jeg forventer og håper at dette vil ta slutt så fort som mulig, men Israel har rett til å forsvare seg når tusenvis av raketter kommer inn i deres territorium, sa Biden.

VG - 21 juli 21 kl. 00:04

Les dagens VG her!

På et møterom i byens forretningsdistrikt forteller Pfizer-sjefen om hvordan Israel fikk superavtalen i land – og om Norge kunne gjort det samme. Var det flaks eller hardt arbeid som sikret at Israel kunne fullvaksinere hele befolkningen i februar?.

NRK - 18 juli 21 kl. 06:47

Høye smittetall i Israel

For første gang på fire måneder har antall koronasmittede i Israel steget over 1000, opplyser helsedepartementet søndag. I alt 1118 koronasmittede ble registrert siste døgnet, som er det høyeste tallet siden midten av mars..

NRK - 23 juni 21 kl. 20:46

Israel utsetter turistplan

Israel utsetter planen om å ønske vaksinerte turister til landet med en måned, det opplyser innenriksdepartementet. Det vil si at turister må vente til 1. august før de kan reise til Israel.

NRK - 16 juli 21 kl. 13:31

Bedragerisikta utleveres til Norge

To menn som er siktet for å ha svindlet Edison Norge for rundt 150 millioner kroner, skal utleveres til Norge fra Israel. Det har Israelsk høyesterett avgjort. – Slik vi har forstått det, er alle ankemuligheter i Israel brukt opp.

NRK - 07 mai 21 kl. 09:00

EU åpner for turister fra Israel

Israel er ført opp på EUs liste over land som det er trygt å tillate innreise fra, noe som betyr at Israelske turister igjen kan komme til Europa, melder NTB. EU har under koronapandemien lagt ned forbud mot alle ikke-nødvendige reiser. Kun noen få land har unntak: Australia, Sør-Korea, Thailand, Singapore og Rwanda.

NRK - 22 juni 21 kl. 16:17

Delta-variant sprer seg i Israel

Israel melder om de høyeste smittetallene på to måneder, med 125 smittede på mandag. Myndighetene skylder på den mer smittsomme delta-varianten, som står for rundt 70 prosent av tilfellene. Det skriver Haaretz.

VG - 14 juli 21 kl. 18:18

Israel: Her settes en av verdens første tredjedoser

TEL AVIV (VG) Som første land i verden ruller Israel ut en tredje vaksinedose til de mest sårbare..

NRK - 20 juni 21 kl. 05:36

Israel uroa over valget i Iran

Israel mener at det internasjonale samfunnet bør være bekymret etter at Ebrahim Raisi vant valget i Iran. Raisi er nemlig forpliktet til et militært atomprogram som er i «hurtig framgang». Hans valgseier har tydeliggjort «Irans sanne ondskapsfulle intensjoner, og bør vekke sterk bekymring hos det internasjonale samfunnet», tvitrer talsmann Llor Haiat for det Israelske utenriksdepartementet.

NRK - 1 time siden

Frankrike med 3. dose til sårbare

Frankrike skal fra september tilby en ekstra vaksinedose til eldre og andre som er spesielt sårbare, opplyser president Emmanuel Macron. – Ja, vi vil trolig trenge en tredje dose, ikke for alle med en gang, men i alle fall for de eldre og de mest sårbare, sier Macron. Macron har tidligere sagt at de har en plan for å gi en ny dose til de som fikk vaksine først tidlig i 2021, stort sett folk over 80 år og folk med alvorlige helseproblemer.

NRK - 19 juni 21 kl. 20:58

Seier gyldige vaksinar blei sende

Helsedepartementet i Israel held fast om at koronavaksinane som dei sende til palestinarane, er heilt gyldige. Sjølvstyremyndigheitene på den okkuperte Vestbredden skrota fredag ein avtale om vaksinebytte få timar etter at avtalen var offentleggjort. Grunngjevinga var at den første leveransen med rundt 90.

Aftenposten - 12 juli 21 kl. 16:48

Det er opprør i Palestina. Men ikke mot Israel denne gang.

Det er opprør i Palestina. Ikke mot Israel denne gang, men mot et råttent palestinsk regime som brutalt slår ned all….

VG - 19 timer siden

Israel hevder Iran er uker unna å ha høyanriket uran

Israels forsvarsminister Benny Gantz hevder at Iran i løpet av ti uker vil ha produsert høyanriket uran som kan benyttes i atomvåpen..

NRK - 22 timer siden

Imam anmeldt for hatefulle ytringer

En imam i Drammen har blitt anmeldt for hatefulle ytringer og oppfordring til straffbar handling etter å ha publisert innlegg på Facebook. Mannen har vært imam i Drammen siden 2009. Han har blitt anmeldt av en privatperson, skriver Drammens Tidende.

NRK - Igår: 11:37

Svarer på angrep med raketter

Luftvernsirener har gått av i dag morges i nordlige Israel, nær grensen til Libanon. Det melder den Israelske avisen Haaretz. Innbyggere i Kfat Giladi, Tel Hai og Kiryat Shmona sier de hørte høylytte eksplosjoner i nærheten.

NRK - 18 juni 21 kl. 03:44

Nye angrep mot Gazastripen

For andre gang siden Israel og Hamas inngikk våpenhvile i mai, har Israel gjennomført nye luftangrep mot Gazastripen. Luftangrepene kom torsdag kveld etter at palestinske aktivister sendte brannballonger over grensen til Israel for tredje dag på rad. Det er ikke blitt meldt om drepte eller sårede så langt..

VG - I førrgår: 09:50

En farlig opptrapping

USA, Storbritannia og Israel er overbevist om at Iran sto bak det dødelige angrepet mot en oljetanker i Omanbukta sist torsdag. Regjeringene i de tre landene sier angrepet vil bli besvart. Det usikre er når og hvordan..

NRK - 02 aug. 21 kl. 11:00

Regjeringen foreslår statsbudsjett

Etter en tre år lang politisk stillstand, har Israels regjering foreslått et nytt statsbudsjett for første gang siden 2018. Budsjettforslaget må vedtas av nasjonalforsamlingen Knesset innen 4. november.

NRK - 01 aug. 21 kl. 19:48

USA anklager Iran for angrep

Også USA anklager Iran for angrepet som krevde to liv på et tankskip utenfor Oman. Amerikanerne lover en «passende reaksjon». Iran har kalt anklagene, som først kom fra Israel, for grunnløse.

VG - 09 juli 21 kl. 11:15

Norge ser mot Israel for delta-svar

Det som skjer i delta-rammede Israel kan legge føringer for hvordan den norske høsten blir, ifølge FHI..

NRK - 01 aug. 21 kl. 15:39

Sier de har bevis for angrep

Statsministeren i Israel, Naftali Bennet sier det finnes bevis som peker på at Iran står bak angrepet mot den isrealstyrte oljetankeren, melder AFP. Oljetankeren ble angrepet utendor kysten av Oman natt til fredag. – Etteretningsbevis for dette eksiterer, og vi forventer at flere land gjør det klart for det iranske regimet at dette var et seriøst feilgrep, sier han..

NRK - 01 aug. 21 kl. 07:24

USA etterforsker skipsangrep

Amerikansk UD melder at USA skal bidra i etterforskningen av angrepet mot det Israelske tankskipet «Mercer Street» som ble angrepet utenfor Oman torsdag. To besetningsmedlemmer døde i angrepet som USA mener ble utført av en drone. Israel mener Iran står bak..

NRK - 08 juli 21 kl. 18:13

USA reagerer på Israelsk husriving

Israel sprengte torsdag boligen til en palestinsk familie på den okkuperte Vestbredden. Boligen tilhørte en palestinsk-amerikaner som anklages for å ha stått bak et angrep på Vestbredden 2. mai.

Aftenposten - 07 juli 21 kl. 15:45

Nesten halvparten av de nye smittede i Israel er fullvaksinert. Norsk ekspert er likevel ikke bekymret.

Nye funn fra Israel tyder på at vaksinen gir mindre beskyttelse mot deltavarianten..

NRK - 30 juli 21 kl. 20:59

Israel vil svare hardt etter angrep

Israels utenriksminister Yair Lapid sier at det er behov for å svare hardt tilbake etter angrepet på oljetankeren utenfor Oman. Han anklager Iran for å stå bak. To fra mannskapet ble drept, en fra Romania, og en britisk statsborger.

NRK - 30 juli 21 kl. 17:01

Alvorlig bussulykke sør for Berlin

19 personer er skadd i en bussulykke sør for Berlin, ni av dem alvorlig, opplyser politiet. Bussen var på vei fra Beograd til Stockholm. Blant de skadde er passasjerer fra Serbia, Sverige, Tyskland og Israel, melder nyhetsbyrået DPA.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt