Israel

Sunday, 04 December, 23:52

Nyheter om Israel

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 28 okt 22 kl. 06:30

Derfor blir det aldri fred i Midtøsten

– Konflikten er like uløst som alltid, sier Hilde Henriksen Waage til Klar Tale. Hun snakker om Israel og palestinerne og deres dårlige forhold. Israel har drept 100 palestinere hittil i 2022.

Klartale - 23 nov 22 kl. 08:49

Flere skadd og døde etter bombeangrep i Israel

En av de skadde døde, sier politiet ifølge avisa Ha’aretz. De sier at det er mellom 11 og 18 skadde, og at det er alvorlig for 4 av de skadde.Det var først uklart hva som hadde ført til de to eksplosjonene.

Klartale - 23 nov 22 kl. 08:49

En drept og flere skadd etter bomber i Israel

En av de skadde døde, sier politiet ifølge avisa Ha’aretz. De sier at det er mellom 11 og 18 skadde, og at det er alvorlig for 4 av de skadde. Den døde var en 16 år gammel ungdom.

NRK - 19 okt 22 kl. 15:12

Israel sier nei til våpenleveranser til Ukraina

Israel vil ikke endre praksis og sier fortsatt nei til å gi våpen til Ukraina til tross for at Russland angivelig bruker iranske droner i angrepene på Ukraina. Det sier forsvarsministeren Benny Gantz til Israelsk radio onsdag. Tirsdag ba den ukrainske utenriksministeren Dmytro Kuleba Israel om å gi Ukraina luftvernsystemer for å forsvare landet mot russiske angrep.

NRK - 03 nov 22 kl. 21:15

Israel: Rakett fra Gazastripen uskadeliggjort

Én rakett ble avfyrt fra den palestinske Gazastripen få timer etter at Benjamin Netanyahu ble utropt som vinner av valget i Israel, ifølge den Israelske hæren. – En rakett ble avfyrt fra Gazastripen. Raketten ser ut til å ha blitt avskåret, sier hæren i en uttalelse torsdag kveld.

NRK - 11 okt 22 kl. 21:29

Hizbollah: Vil være «årvåkne» til avtale er signert

Hizbollah vil være «årvåkne» fram til Libanon selv bekrefter avtalen med Israel, og begge parter signerer den. Det melder Reuters. Foreløpig har både Israel og USA bekreftet det som beskrives som en historisk maritim avtale mellom Libanon og Israel.

NRK - 16 nov 22 kl. 17:31

Israel utplasserer fjernstyrte robotvåpen på Vestbredden

Israel har installert robotvåpen som kan skyte mot palestinske demonstranter to steder på den okkuperte Vestbredden Våpnene, som er plassert over en overfylt palestinsk flyktningleir og i en by på Vestbredden, bruker kunstig intelligens for å spore mål. Israel sier at teknologien redder liv – både Israelske og palestinske. Men kritikere ser enda et skritt mot en dystopisk virkelighet der Israel finjusterer sin okkupasjon av palestinerne.

NRK - 14 nov 22 kl. 22:24

Israel: USA etterforsker drap på journalist

Israel bekrefter at USA etterforsker drapet på Al Jazeera-journalist i mai, men vil ikke samarbeide. USA har informert Israel om at de vil etterforske drapet på Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh, men Israel sier de ikke vil samarbeide. (NTB).

NRK - 23 sep 22 kl. 20:36

Abbas til FN: – Israel ikke lenger en partner i fredsprosessen

Palestinas president Mahmoud Abbas langet ut mot Israel fra talerstolen i FN fredag. De kan ikke lenger betraktes som en pålitelig partner i fredsprosessen, sa han. Uttalelsene kommer dagen etter at Israels statsminister Yair Lapid sa at han støtter en tostatsløsning.

Klartale - 08 aug 22 kl. 08:57

Våpenhvile etter bombing i Gaza

Israel sier de har angrepet Gaza for å ta ut ledere av gruppa Islamsk hellig krig. De har sendt raketter mot Israel. Israel har angrepet tilbake.

Aftenposten - 29 nov 22 kl. 21:46

Iranere i Israel er samlet for å se kampen mot USA. Men de vil helst ikke vinne.

TEL AVIV (Aftenposten): Iranere i Israel er samlet for å se kveldens kamp mot USA..

NRK - 07 aug 22 kl. 23:12

Våpenhvile innledet på Gazastripen, men fortsatt uro

Våpenhvilen i Israel og på Gazastripen har trådt i kraft, men luftvernsirene går og det meldes om nye angrep. Våpenhvilen skulle tre i kraft klokka 22.30.

Klartale - 04 nov 22 kl. 12:28

Netanyahu tilbake på topp i Israel

Benjamin Netanyahu har vært statsminister i Israel. Nå blir han det igjen. Partiet Likud vant valget i Israel.

NRK - 04 nov 22 kl. 04:50

Israelske angrep mot Gaza etter rakettangrep

Israel har fredag angrepet flere mål på Gazastripen etter at det ble avfyrt en rakett derfra torsdag. – En rakett ble avfyrt fra Gazastripen. Raketten ser ut til å ha blitt avskåret, skrev den Israelske hæren i en uttalelse torsdag kveld.

NRK - 03 nov 22 kl. 13:33

Sunak vil flytte britenes Israel-ambassade til Jerusalem

Storbritannias forrige statsminister Liz Truss åpnet for å flytte landets ambassade i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem, men det avviser etterfølgeren. – Det foreligger ingen planer om å flytte den britiske ambassaden i Israel fra Tel Aviv, sier en talsmann for statsminister Rishi Sunak. Da USAs tidligere president Donald Trump kunngjorde at USA ville flytte sin ambassade til Jerusalem, som han omtalte som Israels udelelige hovedstad, førte det til sterke protester både blant palestinerne og internasjonalt.

NRK - 03 nov 22 kl. 13:33

Sunak vil ikke flytte britenes Israel-ambassade til Jerusalem

Storbritannias forrige statsminister Liz Truss åpnet for å flytte landets ambassade i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem, men det avviser etterfølgeren. – Det foreligger ingen planer om å flytte den britiske ambassaden i Israel fra Tel Aviv, sier en talsmann for statsminister Rishi Sunak. Da USAs tidligere president Donald Trump kunngjorde at USA ville flytte sin ambassade til Jerusalem, som han omtalte som Israels udelelige hovedstad, førte det til sterke protester både blant palestinerne og internasjonalt.

NRK - 11 okt 22 kl. 10:24

Israel: Nær avtale med Libanon om delelinje

Myndighetene i Israel sier de er nær en historisk avtale med Libanon om rettigheter til gassfelter i Middelhavet. Også Libanon er tilsynelatende fornøyd. Den amerikanske utsendingen Amos Hochstein har lagt fram et utkast til en avtale for å løse striden.

Klartale - 17 nov 22 kl. 09:18

USA mener Iran angrep tankskip

USA anklager Iran for å angripe skipet Pacific Zircon. Et prosjektil traff skipet tirsdag. Ingen personer skal ha blitt skadd i angrepet.

NRK - 21 timer siden

Israelsk luftangrep mot Gazastripen

Det Israelske forsvaret har angrepet mål på Gazastripen, melder Israelske medier, ifølge NTB. Det skjer etter at militante palestinere skjøt en rakett mot Israel. En våpenfabrikk tilhørende Hamas ble rammet i angrepet.

NRK - 01 dec 22 kl. 08:28

To palestinere drept under Israelsk aksjon på Vestbredden

Israelske styrker skjøt og drepte to palestinere under et tokt på Vestbredden torsdag. De to var 26 og 27 år skal ha blitt drept i flyktningleiren Jenin, ifølge det palestinske helsedepartementet. Det Israelske militæret mener den ene mannen var et framtredende medlem i gruppa Islamsk jihad, som har vært involvert i en rekke trefninger mot Israelske styrker de siste månedene.

Klartale - 30 nov 22 kl. 14:00

Slik går det med verdens demokratier

– Vi ser stor motgang for demokratiet nå, sier Kevin Casas-Zamora. Han er general-sekretær i organisasjonen International IDEA. De har laget en rapport om verdens demokratier.

NRK - 30 nov 22 kl. 13:10

Fire iranere fikk dødsstraff for samarbeid med Israel

Fire personer er dømt til døden i Iran. De dømte skal ha samarbeidet med Israels etteretning og de skal ha utført bortføringer. Det melder det iranske nyhetsbyrået Mehr, ifølge Reuters..

NRK - 08 aug 22 kl. 09:31

Israel slipper drivstoff inn på Gazastripen

Lastebiler med drivstoff slipper igjen inn på Gazastripen mens en våpenhvile mellom Israel og Islamsk hellig krig overholdes, melder nyhetsbyrået AFP. Lastebilene kom fra Israel gjennom grenseovergangen Kerem Shalam sør i den palestinske enklaven mandag. Gazas eneste kraftverk stanset opp ved middagstider lørdag på grunn av mangel på drivstoff som følge av at grenseovergangene hadde vært stengt siden tirsdag.

NRK - 30 nov 22 kl. 05:37

Alibaba-gründer bor i Japan

Alibaba-gründeren Jack Ma har bodd i Japan det siste halvåret, melder Financial Times. Milliardæren forsvant etter at Kina slo ned på tech-sektoren. Milliardæren har holdt en lav profil siden han kritiserte kinesiske reguleringsmyndigheter for to år siden.

Aftenposten - 29 nov 22 kl. 21:46

Iran er ute av VM. For denne supporteren er det en seier i seg selv.

TEL AVIV (Aftenposten): Iranere i Israel var samlet for å se kveldens kamp mot USA. De sørger ikke over tapet..

NRK - 28 nov 22 kl. 12:47

Netanyahu inngår koalisjonsavtaler med ytre høyre

I arbeidet med å danne regjering i Israel har Benjamin Netanyahu inngått avtaler med ultranasjonalistiske Noam og ytre høyre-partiet Otzma Yehudit. Søndag signerte den tidligere – og etter alt å dømme påtroppende – statsministeren en avtale med Noams leder Avi Maoz, som blant annet har snakket nedsettende om homofile og om ikke-ortodokse jøder. Maoz blir visestatsminister og skal lede en etat for «nasjonal jødisk identitet».

NRK - 04 nov 22 kl. 12:12

Startar regjeringssamtalar i Israel

Fredag starta Benjamin Netanyahu regjeringssamtalar med støttespelarane på høgre fløy etter at partiet hans, Likud, blei valvinnaren i Israel. Likud fekk 32 av dei 120 seta i Knesset, men blir støtta av 18 representantar frå ultraortodokse jødiske parti og 14 frå den høgreekstreme alliansen Religiøs sionisme, melder AFP..

Aftenposten - 11 okt 22 kl. 21:57

Formelt er Israel og Libanon i krig med hverandre, men historisk avtale gir håp

Formelt er Israel og Libanon i krig med hverandre, men en ny avtale kan gi Israel økt trygghet, begge land økte….

Aftenposten - 01 nov 22 kl. 21:11

Valgdagsmåling i Israel: Knapt flertall for Netanyahus blokk

Tirsdag er det nok en gang valg i Israel. Den omstridte Benjamin Netanyahu kan få tilbake statsministerposten..

NRK - 01 nov 22 kl. 06:17

Valglokalene åpnet i Israel

Valglokalene åpnet i Israel klokken 06.00 norsk tid for det femte presidentvalget på under fire år. Benjamin Netanyahu prøver å komme tilbake som statsminister etter at han måtte gå av etter forrige valg.

Aftenposten - 23 nov 22 kl. 08:22

Én drept og minst 18 såret i bombeangrep i Jerusalem. Frykter ny voldsbølge.

ISTANBUL (Aftenposten): To bombeangrep rammet Israel onsdag morgen. Stemningen mellom Israelere og palestinere er mer….

Klartale - 18 nov 22 kl. 06:00

Den tunge høsten i Iran

Flere skal dø. Det har myndighetene i Iran allerede bestemt. Nye 20 mennesker risikerer dødsstraff.

Klartale - 09 sep 22 kl. 09:45

Dronning Elizabeths død ble markert verden over

Dronning Elizabeth av Storbritannia døde fredelig torsdag. Hun ble 96 år gammel. Hun har sittet 70 år ved tronen.

NRK - 13 nov 22 kl. 20:56

Israelsk angrep mot syrisk militærflyplass

To soldater ble drept da Israel angrep en militær flyplass nær byen Homs vest i Syria, ifølge syriske myndigheter. Tre andre skal ha blitt skadd i angrepet søndag. Det statlige syriske nyhetsbyrået Sana melder at det syriske luftforsvaret avfyrte flere raketter for å forsøke å stanse angrepet.

Aftenposten - 13 nov 22 kl. 10:55

Forslag i FN om at Israel må slutte å krenke menneskerettighetene til palestinere - Norge avsto fra å stemme

FNs hovedforsamling ber Den internasjonale domstolen i Haag (ICJ) ta stilling til Israels okkupasjon av palestinske….

NRK - 11 nov 22 kl. 12:28

Netanyahu får i oppdrag å danne regjering

Tidligere statsminister Benjamin Netanyahu blir bedt om å danne ny regjering i Israel, opplyser president Isaac Herzog. Herzog har nå gått en runde med samtlige partier i den Israelske nasjonalforsamlingen og konkluderer med at Netanyahu har støtte fra 64 av de 120 representantene. Søndag vil den 73 år gamle tidligere statsministeren, som er tiltalt for tillitsbrudd, bedrageri og for å ha tatt imot bestikkelser, få den formelle forespørselen om å danne regjering.

NRK - 18 okt 22 kl. 02:41

Australia trekker Jerusalem-anerkjennelse

Australia reverserer sin anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad, melder nyhetsbyrået Reuters. Ifølge den nye australske regjeringen bør spørsmålet bli en del av fredssamtaler mellom Israel og Palestina. Australias utenriksminister Penny Wong sier at Australias standpunkt er at konflikten bør få en tostatsløsning der Israel og en fremtidig palestinsk stat kan eksistere side om side i fred og sikkerhet innen internasjonalt anerkjente grenser..

Aftenposten - 17 okt 22 kl. 06:46

Israel går trolig enda lengre til høyre

Israel går snart til valg igjen, for femte gang på fire år. Den ekstreme høyresiden er styrket og korrupsjonstiltalte….

NRK - 31 aug 22 kl. 21:05

Israel skal ha angrepet flyplassen i Aleppo

Israel har angrepet den internasjonale flyplassen i den syriske byen Aleppo, melder flere kilder. Ifølge statlige syriske medier ble det skutt raketter mot flyplassen, noe som bekreftes av eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Ifølge SOHR ble det avfyrt fire raketter mot en av rullebanene på flyplassen, samt flere lagerbygninger som ifølge dem kan ha inneholdt en forsendelse med iranske raketter.

Aftenposten - 04 nov 22 kl. 21:14

Israel er på vei mot to dystre milepæler. Noen frykter det vil koste liv.

ISTANBUL (Aftenposten): Det politiske kaoset er over for denne gang. Men kaoset på bakken kan fort bli verre..

NRK - 13 jul 22 kl. 15:15

Biden besøker Israel

President Joe Biden ankom onsdag Israel, der han alt på flyplassen ble gitt en demonstrasjon av landets toppmoderne rakettforsvarssystem. Like etter sa den Israelske statsministeren, Yair Lapid, at landa ville diskutera ein ny global koallisjon mot Iran og deira atomvåpenprogram, melder AFP. President Biden på si side sa at Israel og USA skal fortsette å forsterke sine forbindelser.

NRK - 19 sep 22 kl. 18:47

Kypros og Israel lover å bli raskt enige om gassfelt

Myndighetene i Israel og på Kypros lover å raskt avslutte en strid om et gassfelt som har pågått i over ti år. I en uttalelse viser den Israelske energiministeren Karine Elharrar til den globale energikrisen og det økende behovet for naturgass i Europa. – Jeg mener det er i vår interesse at begge parter hurtig framskynder en rask, transparent og rettferdig avtale, sier hun.

VG - 03 nov 22 kl. 20:29

Netanyahu gjenvinner makten med hjelp fra ytre høyre i Israel

Israels statsminister erkjenner valgnederlaget og gratulerer Benjamin Netanyahu, som ventes å lede den mest høyreorienterte regjeringen i landets historie..

NRK - 03 nov 22 kl. 20:15

FN fordømmer USAs Cuba-blokade

FNs hovedforsamling har med 185 mot 2 stemmer stemt for en resolusjon som krever slutt på USAs blokade av Cuba. USAs sanksjoner mot Cuba ble iverksatt i 1972 og er en av de lengste boikottene i sitt slag noensinne. Hvert år siden 1992 har Cuba fremmet et forslag om å fordømme sanksjonene under FNs hovedforsamling i New York.

Aftenposten - 03 nov 22 kl. 18:59

Netanyahu tar tilbake makten med drahjelp fra ytre høyre i Israel

Israels statsminister erkjenner valgnederlaget og gratulerer Benjamin Netanyahu, som ventes å lede den mest….

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.




Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com