Israel

Monday, 14 October, 00:24

Nyheter om Israel

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 09 Oct 19 kl. 20:23

VG: «Tindersvindler» til Israel

En 29 år gammel mann kjent som «tindersvindleren» ble denne uken utlevert til sitt hjemland Israel, skriver VG. I en rettshøring tirsdag ble han varetektsfengslet i to uker. Flere kvinner fra ulike land, også Norge, har anmeldt mannen for bedrageri..

VG - 09 Oct 19 kl. 20:04

Tindersvindleren utlevert til Israel – fengslet

Denne uken ble Simon Leviev, kjent som Tindersvindleren, utlevert til sitt hjemland Israel. I en rettshøring tirsdag ble han varetektsfengslet i to uker..

P4 - 06 Oct 19 kl. 17:20

Oldtidsby oppdaget i Israel

Det er oppdaget en stor oldtidsby i Israel. Restene av den 5000 år gamle byen dukket opp i forbindelse med utvidelsen av en motorvei, opplyser Israelske myndigheter. Byen stammer fra tidlig bornsealder og hadde rundt 6000 innbyggere..

P4 - 22 Sep 19 kl. 17:49

Israel ikke nærmere en regjeringsløsning

Israel er ikke nærmere en regjeringsløsning etter valget tirsdag der det nærmest ble dødt løp mellom blokkene. Statsminister Benjamin Netanyahu har foreslått en samlingsregjering med opposisjonsleder Benny Gantz, noe han har avvist. Også det nasjonalistiske og sekulære Israel for er vårt hjem, som gjorde et brakvalg, støtter hverken Netanyahu eller Gantz..

NRK - 06 Oct 19 kl. 16:56

Stor oldtidsby oppdaget i Israel

Israelske arkeologer har oppdaget restene av en stor, 5000 år gammel by nord i landet. Den eldgamle byen ble oppdaget da utvidelsen av en motorvei ble forberedt i nærheten av Harish, en by 50 kilometer nord for Tel Aviv, ifølge Israelske myndigheter..

VG - 24 Sep 19 kl. 18:46

Erdogan advarer mot ny flyktningbølge og tordner mot Israel

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan advarte mot en ny bølge av flyktninger fra Syria på vei mot Tyrkia og Europa. Så tirret han på seg regionale rivaler og tordnet mot Israel..

VG - 04 Oct 19 kl. 22:54

Reagerer på Aurora Aksnes’ forsvarstale for å spille i Israel: – Hadde trodd mye bedre om henne

Spiller på klubb som har postet bilder av væpnede soldater – iført skjorter med klubbens logo og teksten «Fuck you, we’re from Israel» på..

NRK - 03 Oct 19 kl. 19:04

Iran skal ha avslørt attentatplan

Iran har pågrepet tre menn og avdekket en utenlandsk attentatplan mot en av Revolusjonsgardens mektige ledere, general Qasem Soleimani. Ifølge garden er det etterretningstjenesten i Israel og et ikke navngitt arabisk land som står bak..

VG - 02 Oct 19 kl. 18:09

Aurora Aksnes utelater Israel-konserter fra turnéplanen

Manageren hennes innrømmer å ha prøvd å dysse ned at hun skal spille to konserter i Tel Aviv..

Aftenposten - 17 Sep 19 kl. 21:13

Valgdagsmålinger viser dødt løp i Israel

Statsminister Benjamin Netanyahu og hans allierte har ifølge valgdagsmålinger i Israel ikke klart å sikre seg flertall i nasjonalforsamlingen..

Aftenposten - 19 Sep 19 kl. 13:35

Gantz krever statsministerposten i Israel

Valgets vinner i Israel, Benny Gantz, krever statsministerposten og har ennå ikke svart på Benjamin Netanyahus invitasjon for å diskutere en samlingsregjering..

P4 - 18 Sep 19 kl. 07:42

En epoke i Israel kan være over

Det er fortsatt helt uvisst hvem som skal lede og hvordan Israel skal ledes framover. De første opptellingstallene bekrefter valgdagsmålingen, som viser et svært jevnt løp mellom blokkene til statsminister Benjamin Netanyahu og utfordrer Benny Gantz..

NRK - 18 Sep 19 kl. 09:15

Medier: Dødt løp i Israel

Det er dødt løp mellom Likud og opposisjonspartiet Blått og hvitt etter at nesten alle stemmene i Israel er telt opp, melder Israelske medier Likud ledes av statsminister Benjamin Netanyahu, mens Blått og hvitt ledes av utfordreren Benny Gantz..

NRK - 25 Sep 19 kl. 19:07

Ny regjering for Netanyahu

Benjamin Netanyahu har fått oppgaven å få på plass en ny regjering i Israel, skriver nyhetsbyrået AFP..

P4 - 17 Sep 19 kl. 21:24

Svært jevnt i Israel

Statsminister i Israel, Benjamin Netanyahu, står i fare for å miste makten. Den første valgdagsmålingen viser at det er tilnærmet dødt løp mellom blokkene, og at opposisjonleder Benny Gantz, faktisk har et lite overtak. Det er ventet at man får en pekepinn på valgresultatet rundt midnatt.

VG - 25 Sep 19 kl. 19:20

Israel: Netanyahu bedt om å danne regjering

Den Israelske presidenten har bedt sittende statsminister Benjamin Netanayhu om å danne ny regjering..

P4 - 18 Sep 19 kl. 05:23

Fortsatt uavklart i Israel

Det er fortsatt uavklart i Israel etter valget i går, men statsminister Benjamin Netanyahu forbbereder seg på å fortsette. Like før klokken 5 i dag var vel en fjerdedel av stemmene talt, ifølge The Guardian. Da hadde Netanyahus Likud-parti fåt 28,4 prosent av stemmene, mens Benny Gantz og partiet Blått og Hvitt hadde 25,4.

P4 - 17 Sep 19 kl. 21:24

Svært jevnt i første måling i Israel

Statsminister i Israel, Benjamin Netanyahu, står i fare for å miste makten. Den første valgdagsmålingen viser at det er tilnærmet dødt løp mellom blokkene, og at opposisjonleder Benny Gantz, faktisk har et lite overtak. Det er ventet at man får en pekepinn på valgresultatet rundt midnatt.

NRK - 01 Sep 19 kl. 21:25

USA støtter Israel

Amerikanske myndigheter ga søndag uttrykk for bekymring over den økte konflikten mellom Israel og USA. USA ga samtidig uttrykk for at Israel har rett til å forsvare seg mot angrep. Hizbolah skjøt søndag flere missiler inn i Nord-Israel..

P4 - 15 Sep 19 kl. 22:38

Israel godkjenner ny bosetning to dager før valget

Den Israelske regjeringen har godkjent en ny bosetning på den okkuperte Vestbredden, bare to dager før valget til ny nasjonalforsamling. I valgkampinnspurten har Netanyahu jobbet hardt for å mobilisere velgere på høyresiden. Alle Israelske bosetninger på den okkuperte Vestbredden er ulovlige etter folkeretten, men Israel skiller selv mellom bosetninger med og uten offentlig godkjenning..

NRK - 01 Sep 19 kl. 15:40

Missil skutt mot Nord-Israel

Et missil ble søndag skutt fra Libanon mot Nord-Israel, det opplyser Israelsk militære. Hizbollah sverget i forrige uke hevn for droneangrep mot dem i Libanon, som de ga Israel skylden for. Det er ikke kjent om angrepet gjorde skade i Israel..

P4 - 22 Sep 19 kl. 12:41

Innkaller til regjeringssamtaler

Israels president Reuven Rivlin har i dag innkalt partilederne for å finne ut hvem som bør få oppdraget med å danne ny regjering. Tidligere forsvarssjef Benny Gantz og sentrumsalliansen Blått og hvitt ble valgets vinnere. Han har denne uken sagt at han krever å bli neste statsminister i Israel.

NRK - 22 Sep 19 kl. 00:08

Island bøtelagt etter Eurovision

Arrangørene av den europeiske finalen i Melodi Grand Prix har bøtelagt det islandske bidraget etter årets finale i Tel Aviv i Israel fordi de viste det palestinske flagget. Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) sier ikke noe om botens beløp..

P4 - 22 Sep 19 kl. 08:45

Island bøtelagt etter Eurovision

Arrangørene av Eurovision Song Contest har bøtelagt det islandske bidraget etter årets finale i Israel fordi de viste det palestinske flagget. Reglene sier at politiske handlinger er forbudt, opplyser arrangøren. Island har klaget på boten..

VG - 11 Sep 19 kl. 17:20

Missiler og brent jord: Her eksploderte nesten konflikten mellom Israel og Iran

SØR-LIBANON (VG) Den potensielt eksplosive konflikten mellom Israel og Iran-støttede Hizbollah er på bristepunktet – og forrige søndag kokte det over. VG besøkte konfliktsonen ved den svært omstridte grensen..

VG - 11 Sep 19 kl. 17:20

Missiler og brent jord: Her eksploderte nesten konflikten mellom Israel og Hizbollah

SØR-LIBANON (VG) Den potensielt eksplosive konflikten mellom Israel og Iran-støttede Hizbollah er på bristepunktet – og forrige søndag kokte det over. VG besøkte konfliktsonen ved den svært omstridte grensen..

Aftenposten - 01 Sep 19 kl. 17:09

Israel og Hizbollah med gjensidige angrep

Israel avviser Hizbollahs påstand om at Israelske soldater ble drept i et missilangrep søndag. Israel svarte med å avfyre 40 raketter mot mål i Sør-Libanon..

NRK - 19 Sep 19 kl. 14:04

Nei til samarbeid med Netanyahu

Israel sin statsminister Bejamin Netanyahu har fått nei frå Benny Gantz og partiet Blått og kvitt om å danne ei samlingsregjering med Likud. Gantz er Netanyahu sin hovudutfordrar, og statsministeren seier han er skuffa, ifølgje Reuters..

NRK - 31 Aug 19 kl. 19:45

Israel sender styrker til grensen

Israel beordrer flere soldater til sin nordlige grense med Libanon. Forholdet mellom Israel og den libanesiske geriljagruppen Hizbollah er den siste tiden ytterligere forverret. Israelsk militære sier de forbereder seg på de fleste scenarioer..

Klartale - 17 Sep 19 kl. 09:10

Israelerne stemmer igjen

De håper å få en regjering som kan styre. Folk i Israel stemmer for andre gang på fem måneder..

NRK - 19 Sep 19 kl. 14:42

Gantz krever statsministerposten

Benny Gantz, som vant valget i Israel, krever statsministerposten. Valgvinneren sier det kun er aktuelt med et samarbeid hvis han blir statsminister. Gantz har tidligere sagt nei til å sitte i regjering med Netanyahu..

Dagbladet - 17 Sep 19 kl. 19:25

- For palestinerne har valget ikke noe å si

Hvem som blir Israels neste statsminister har lite å si for palestinerne. - Israel kontrollerer allerede alt palestinerne gjør, sier Israelsk fredsaktivist..

VG - 01 Sep 19 kl. 16:03

Israel og Hizbollah angriper hverandre: Frykt for krig

LIBANON/OSLO (VG): Israel svarer med å angripe Sør-Libanon. Flere frykter for opptrappingen av konflikten mellom Israel og Hizbollah..

Klartale - 18 Sep 19 kl. 09:14

Netanyahu er klar til å forhandle

Folk i Israel har stemt. Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier han er klar til å forhandle fram en ny regjering..

P4 - 19 Sep 19 kl. 15:11

Gantz krever statsministerposten

Benny Gantz krever å bli neste statsminister i Israel. Det sier han til pressen etter at statsminister Benjamin Netanyahu i dag foreslo å danne en samlingsregjering. Gantz parti Blå og Hvitt har fått to flere seter i Knesset enn Netanyahus Likud etter valget tirsdag..

NRK - 31 Aug 19 kl. 20:10

Anklager Israel for å ville angripe

Hassan Nasrallah, leder i Hizbollah, anklager Israels statsminister Netanjahu for å lete etter en unnskyldning til å angripe. Han sier de har nok missiler for en konfrontasjon med Israel. Israel har beordret flere soldater til grensen mot Libanon..

VG - 18 Sep 19 kl. 13:03

Netanyahus dager som statsminister kan være talte

Valget i Israel endte i dødt løp, men mye tyder på at Benjamin Netanyahus dager som statsminister snart er omme..

VG - 17 Sep 19 kl. 21:21

Valget i Israel: Ikke flertall til Netanyahus blokk

Valgdagsmålingene viser at det foreløpig er tilnærmet dødt løp mellom blokkene til de to statsministerkandidatene Benjamin Netanyahu og Benny Gantz..

Dagbladet - 17 Sep 19 kl. 22:10

Netanyahu får ikke flertall: - Reell sjanse for nyvalg

Statsminister Netanyahu har ikke klart å sikre seg flertall i nasjonalforsamlingen, ifølge valgdagsmålinger. Fintellingen kan likevel endre på resultatet, sier Israel-ekspert..

P4 - 01 Sep 19 kl. 16:27

Angriper mål i Libanon etter angrep

Hizbollah hevder å drept Israelske soldater i et kjøretøy i et rakettangrep i Nord-Israel. Angrepet er besvart fra Israelsk side, og militæret i Israel sier de vil angripe flere mål i Libanon utover dagen. Forrige uke sverget Hizbollah hevn for et droneangrep i Libanon, som de ga Israel skylden for..

Aftenposten - 18 Sep 19 kl. 08:48

En president utenfor dagsorden | Harald Stanghelle

Mens Israel står på hodet dette valgdøgnet, velger palestinernes president å reise til Oslo. Så utenfor dagsorden er Mahmoud Abbas..

Aftenposten - 18 Sep 19 kl. 08:48

En president utenfor dagsordenen | Harald Stanghelle

Mens Israel står på hodet dette valgdøgnet, velger palestinernes president å reise til Oslo. Så utenfor dagsordenen er Mahmoud Abbas..

Dagbladet - 18 Sep 19 kl. 04:01

Netanyahu: Israel trenger en sterk sionistisk regjering

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier han er klar til å forhandle fram en «sterk sionistisk regjering», men sier han vil vente på valgresultatet..

VG - 17 Sep 19 kl. 21:21

Netanyahu valgnatten: – Israel trenger en sterk sionistisk regjering

Valgdagsmålingene viser at det foreløpig er tilnærmet dødt løp mellom blokkene til de to statsministerkandidatene Benjamin Netanyahu og Benny Gantz..

Aftenposten - 18 Sep 19 kl. 06:13

Israel mot politisk kaos etter valgthriller. Netanyahu vil danne «sionistisk» regjering.

ISTANBUL (Aftenposten): Benjamin Netanyahu og hans Likud gjorde et dårlig valg. Likevel lover han å forhandle frem en «sterk sionistisk regjering»..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt