Israel

Saturday, 25 June, 00:06

Nyheter om Israel

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 18 jun 22 kl. 03:19

Rakettangrep mot Israel

Militante palestinere har skutt en rakett inn i det sørlige Israel, ifølge den Israelske hæren. Raketten ble skutt ned av det Israelske luftforsvarssystemet etter at sirener gikk av i kystbyen Ashkelon, opplyste hæren natt til lørdag. Det var ikke meldt om drepte eller sårede.

NRK - 14 mar 22 kl. 15:54

Israel vil unngå å bli frihamn for russisk omgåing av sanksjonar

Utanriksministeren i Israel seier at landet ikkje vil la Russland bruke Israel som mellomstasjon for å kome seg rundt sanksjonane USA, EU og andre land har innført. Yair Lapid kom med uttalen etter at det har komme kritikk mot Israel for ikkje å gjere nok for å støtte Ukraina. Israelsk medium har skrive om korleis Israel har late vere å innføre sanksjonar mot russiske oligarkar etter invasjonen i Ukraina.

NRK - 20 jun 22 kl. 18:13

Vil oppløse regjeringen i Israel

Lederne for koalisjonsregjeringen i Israel går inn for å oppløse regjeringen, melder Reuters. Statsminister Naftali Bennett og utenriksminister Yair Lapid kom med den felles uttalelsen mandag. De ønsker å gjennomføre et nytt valg, som forventes å bli holdt i oktober, skriver Times of Israel.

NRK - 26 maj 22 kl. 18:58

– Drept med overlegg

Palestinske myndigheter sier at deres gransking viser at Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh ble drept med overlegg av Israelske styrker. Den palestinske riksadvokaten Akram Al-Khateeb kunngjorde resultatet av granskingen på en pressekonferanse i Ramallah torsdag. Israel vil trolig avvise påstanden som grunnløs.

NRK - 14 jun 22 kl. 14:13

Biden til Israel og Saudi-Arabia

USAs president Joe Biden skal til Midtøsten i juli. Presidenten legger turen innom Israel og Saudi-Arabia. – Presidenten skal fly direkte fra Israel til Jeddah i Saudi-Arabia under turen, som varer fra 13.

NRK - 11 jun 22 kl. 01:11

USA inn i havstrid mellom Israel og Libanon

USA sender en utsending til Libanon neste uke for å bistå med å løse konflikten om havområdene utenfor Israel og Libanon, melder Reuters. Striden om havområdene er intensivert etter at Israel satte i gang gassleting på Karish-feltet som begge land mener de har rettigheter til..

NRK - 25 apr 22 kl. 11:46

Israel angrep mål i Libanon

Israel har angrepet mål i Libanon etter at det natt til mandag ble skutt en rakett over grensa. Det er ikke meldt om drepte eller sårede. Raketten fra Libanon landet på et jorde nord i Israel, uten å forårsake skade, opplyser det Israelske forsvaret.

NRK - 08 jun 22 kl. 04:08

Ukraina vil ha Iron Dome fra Israel

Ukraina ønsker å kjøpe Israels Iron Dome luftforsvarssystem, skriver Jerusalem Post. Ukrainske myndigheter ønsker også at Israel skal godkjenne overføringen av det Israelske anti-tank missilsystemet Spike SR fra Tyskland, sier Ukrainas Israel-ambassadør Yevgen Korniychuk..

NRK - 03 jun 22 kl. 13:14

LO krever boikott av Israel

LO-kongressen vedtok fredag å jobbe for en internasjonal boikott av Israel. Det skjedde da en dissens fra Fagforbundet og Fellesorganisasjonen fikk flertall under voteringen. I utgangspunktet ønsket redaksjonskomiteen kun «boikott av kultur-, sports- og akademiske aktiviteter som tjener okkupasjonsmakten».

NRK - 12 timer siden

FN: Palestinsk journalist ble drept av Israel

Kulen som drepte den palestinske journalisten Shireen Abu Akleh ble avfyrt av Israelske styrker. Det slår FN fast, ifølge nyhetsbyrået AFP. FNs menneskerettighetskontor har gjennomført en gransking av drapet.

Klartale - 21 jun 22 kl. 11:03

Verdens atommakter ruster opp

De forente nasjoner (FN) har en traktat for atomvåpen. Den er en avtale som gjør det forbudt for land å bruke atomvåpen. Landene skal heller ikke utvikle, teste eller skaffe atomvåpen.

NRK - 09 jun 22 kl. 02:32

Israel forsvarer gassleting i Middelhavet

Israel er beredt til å forsvare en flyttbar leterigg som borer etter naturgass på Karish-feltet i Middelhavet, skriver Jerusalem Post. Libanon har protestert, men Israelske myndigheter sier at boringen skjer i Israelsk økonomisk sone..

NRK - 07 jun 22 kl. 19:15

FN med krass kritikk av Israelsk okkupasjon

Israels okkupasjon av palestinske områder og diskriminering av palestinerne er hovedårsak til den voldelige konflikten i området, konkluderer ny FN-rapport. For å få en slutt på voldssyklusen er det helt avgjørende at Israel trekker seg ut av de okkuperte områdene i tråd med Sikkerhetsrådets resolusjoner, heter det i rapporten som er utarbeidet av en FN-opprettet granskingskommisjon. Israel okkuperte Vestbredden og Øst-Jerusalem i 1967 og har siden nektet å etterleve gjentatte krav om tilbaketrekning fra FNs sikkerhetsråd..

NRK - 20 apr 22 kl. 22:31

Det Israelske forsvaret: Rakett avfyrt fra Gaza inn i Israel

Det Israelske forsvaret hevder at det har blitt avfyrt en rakett mot Israel fra Gaza. Det er den andre raketten som blir avfyrt fra Gaza denne uken. Ifølge lokalt politi falt deler av raketten ned i en hage ved et hus i den sørlige Israelske byen Sderot.

NRK - 12 maj 22 kl. 17:06

Israel vil bygge 4400 boliger på Vestbredden

Israel framskynder planen om å bygge over 4.400 nye boliger i de ulovlige bosettingene på den okkuperte Vestbredden, ifølge Peace Now. FNs sikkerhetsråd har slått fast at de Israelske bosettingene i okkuperte palestinske områder er ulovlige og krever at all byggeaktivitet i dem stanses.

NRK - 12 timer siden

FN: Palestinsk journalist drept av Israel

Kulen som drepte palentinske journalisten Shireen Abu Akleh ble avfyrt Israelske styrker. Det FN slår FN fast, ifølge nyhetsbyrået AFP. Akleh jobbet for Al Jazeera og ble drept da hun rapporterte fra Vestbredden i mai..

VG - Igår: 15:09

Tindersvindleren i ny rettssak i Israel

Tindersvindleren Simon Leviev (31) er saksøkt av den styrtrike diamantfamilien han har hevdet å være en del av..

VG - 20 jun 22 kl. 20:47

Koalisjonsregjeringen i Israel gir seg – kan bli nyvalg til høsten

Israels koalisjonspartnere takker for samarbeidet og foreslår å oppløse nasjonalforsamlingen. Det kan tvinge fram Israels femte valg på drøyt tre år..

NRK - 05 maj 22 kl. 20:08

Tre personer drept i angrep i Israel

Tre personer skal være drept, og flere alvorlig skadd etter et angrep i byen Elad sentralt i Israel, melder AFP og siterer politiet og helsepersonell på stedet. Politiet kunne foreløpig ikke bekrefte om ofrene ble knivstukket eller skutt og etterforsker omstendighetene, skriver den Israelske avisen Haaretz. Ifølge avisen er den antatte gjerningsmannen skutt.

NRK - 19 jun 22 kl. 21:20

Heddakomiteens Ærespris til Mira Zuckermann

Heddakomiteens Ærespris tildeles skuespiller og tidligere teatersjef ved Teater Manu, Mira Zuckermann. – Få mennesker i vår bransje har utrettet mer for internasjonale nettverk og utveksling. I sitt felt har hun vært en pioner.

Klartale - 17 jun 22 kl. 16:00

Korona fører til nytt kaos i sykkelsporten

1. juli er det start i Tour de France på sykkel. Det er en av de største konkurransene innen sporten, og varer i mer enn tre uker.

NRK - 02 maj 22 kl. 09:31

Russland inn på teppet i Israel

Israel kaller den russiske ambassadøren inn på teppet og forventer en beklagelse etter en Hitler-kommentar fra Russlands utenriksminister Sergej Lavrov. Russland har hevdet at målet med invasjonen av Ukraina var å «avnazifisere» landet. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har selv jødiske aner, og nettopp dette faktum ble påpekt av Lavrov i et intervju på italiensk TV søndag, ifølge Reuters.

Aftenposten - 17 jun 22 kl. 06:24

Drepte Iran en Mossad-agent med kodenavn «Promp»?

ISTANBUL/OSLO (Aftenposten): Konflikten mellom Iran og Israel spisser seg kraftig til..

NRK - 13 jun 22 kl. 09:49

Merking av næringsmidler fra Vestbredden

Næringsmidler med opprinnelse i områder okkupert av Israel skal merkes med hvilket område produktet kommer fra, og at det kommer fra en Israelsk bosetting dersom det er tilfelle. Det skriver utenriksdepartementet i en pressemelding. Dette er en avgjørelse i EU-domstolen fra november 2019.

NRK - 13 jun 22 kl. 02:21

Rapport: På vei mot en ny atomopprustning

Antall atomvåpen i verden er ventet å stige det neste tiåret etter 35 år med nedrustning, konkluderer det svenske fredsforskningsinstituttet Sipri i en rapport. Årsaken er den spente situasjonen internasjonalt forårsaket av Russlands krigføring i Ukraina. De ni atommaktene Frankrike, India, Israel, Kina, Nord-Korea, Pakistan, Russland, Storbritannia og USA hadde 12.

VG - 11 jun 22 kl. 23:49

Israel hardt ut mot Norge for merking av bosetterprodukter

Norges beslutning om å merke produkter produsert i Israels ulovlige bosetninger på Vestbredden, fordømmes av Israels utenriksdepartement, melder avisa Haaretz..

NRK - 10 jun 22 kl. 19:58

Regjeringen krever merking av Israelske bosetterprodukter

Regjeringen har besluttet at varer produsert i Israels ulovlige bosetninger på Vestbredden og Golanhøydene heretter skal merkes tydelig med opprinnelsessted. Israelske bosetterprodukter har tidligere vært merket med Israel som opprinnelsesland, men heretter må det framgå av merkingen at produktene kommer fra bosetninger som er opprettet i strid med folkeretten. Utenriksdepartementet viser til EU-domstolens avgjørelse fra november 2019 der det slås fast at Israelske produkter fra okkuperte områder må merkes særskilt slik at forbrukerne ikke blir villedet.

VG - 10 jun 22 kl. 19:19

Ekstremt viktig for norsk fotball

(Finland-Norge 0–2) Han har prøvd og prøvd, siden 2014, Leif Gunnar Smerud med U-21-landslaget. Og endelig kan det se ut som han og Norge skal lykkes med å komme til et mesterskap, 10 år etter semifinalen i Israel i 2013..

NRK - 09 jun 22 kl. 22:08

Hizbollah truer med å angripe borefartøy

Hizbollahs leder Hassan Nasrallah truer med å angripe et Israelskoperert borefartøy som denne uka ankret opp på et omstridt gassfelt. ibanons president Michel Aoun og statsminister Najib Mikati har begge protestert på at Israel starter utvinning på Karish-feltet, som også Libanon gjør krav på deler av. I en TV-tale torsdag fulgte Hizbollahs leder Hassan Nasrallah opp og truet med å svare på det han omtalte som en Israelsk provokasjon.

NRK - 23 apr 22 kl. 07:27

Israel stenger grense til Gaza

Israel stenger grenseoverganger for personer fra Gaza etter rakettangrep, melder AFP. I natt avfyrte militante palistinere to raketter fra Gazastripen mot Israel, i følge det Israelske forsvaret. Rakettene skal ikke ha gjort skade..

NRK - 21 apr 22 kl. 01:44

Israelsk luftangrep mot Gazastripen

Israelske fly angrep Gazastripen tidlig torsdag, timer etter at det ble avfyrt en rakett mot Israel fra Gaza. Angrepene rettet seg mot sentrale deler av Gazastripen, sier vitner og sikkerhetskilder til AFP. Radiokanalen til det Israelske forsvaret IDF tvitrer at IDF angrep et underjordisk anlegg for produksjon av raketter, en militærpost og en tunnel som svar på angrepet fra Gaza.

NRK - 13 maj 22 kl. 20:26

EU og USA kritiserer Israel for vold under begravelse

Kisten med den drepte Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh holdt på å falle i bakken da Israelsk opprørspoliti gikk til aksjon mot begravelsesfølget fredag. EU kritiserer de Israelske sikkerhetsstyrkenes maktbruk. – Forferdet over volden ved St.

NRK - 13 maj 22 kl. 16:24

Ber Israel om å ikke bygge på Vestbanken

Flere europeiske land ber Israel om å ikke gjennomføre landets siste avgjørelse om å bygge over 4000 nye boliger på Vestbanken. Det melder Reuters. Uttalelsen ble publisert av det franske utenriksdepartementet.

NRK - 13 maj 22 kl. 16:24

15 land ber Israel om å ikke bygge på Vestbanken

Flere europeiske land ber Israel om å ikke gjennomføre landets siste avgjørelse om å bygge over 4000 nye boliger på Vestbanken. Det melder Reuters. Uttalelsen ble publisert av det franske utenriksdepartementet.

NRK - 13 maj 22 kl. 16:24

15 land ber Israel om å ikke bygge på Vestbredden

Flere europeiske land ber Israel om å ikke gjennomføre landets siste avgjørelse om å bygge over 4000 nye boliger på Vestbredden. Det melder Reuters. Uttalelsen ble publisert av det franske utenriksdepartementet.

Klartale - 02 jun 22 kl. 13:20

Flere afrikanske land sliter med å få vaksiner mot apekopper

Apekopper er et virus. For noen uker siden var det flere som ble smittet av det blant europeiske land. Afrika har slitt med viruset lenge.

NRK - 01 jun 22 kl. 15:03

Kavlipriser utdelt for forskning på solceller, verdensrommet og hjernen

Elleve forskere fra Belgia, Danmark, Frankrike, Israel, Libanon og USA tildeles Kavliprisen 2022 for forskning på solceller, verdensrommet og hjernen. Kavliprisene er tre forskningspriser som deles ut i Oslo annenhvert år av den amerikanske stiftelsen Kavli Foundation i samarbeid med Det Norske Videnskaps-Akademi og Kunnskapsdepartementet annethvert år. Prisene deles ut innenfor områdene astrofysikk, nanovitenskap og nevrovitenskap.

VG - 01 jun 22 kl. 10:30

Reiser med privatfly på flukt fra Russland

TEL AVIV (VG) Styrtrike russiske oligarker som ankommer Israel er blitt en hodepine for Israelske myndigheter..

VG - 05 maj 22 kl. 20:25

Medier: Tre drept etter angivelig terrorangrep i Israel

Tre personer er drept i det som skal være et terrorangrep sentralt i Israel, melder den Israelske avisen Haaretz torsdag ettermiddag..

VG - 05 maj 22 kl. 20:25

Tre drept etter angivelig terrorangrep i Israel

Tre personer er drept i det som skal være et terrorangrep sentralt i Israel..

VG - 05 maj 22 kl. 20:25

Tre drept etter i angrep i Israel

Tre personer er drept i det som skal være et terrorangrep sentralt i Israel..

VG - 05 maj 22 kl. 20:25

Tre drept etter angrep i Israel

Tre personer er drept i det som mistenkes å være et terrorangrep sentralt i Israel..

NRK - 05 maj 22 kl. 20:08

Minst fire alvorlig skadet i angrep i Israel

Minst fire personer skal være alvorlig skadd etter et angrep sentralt i Israel, melder AFP og siterer politiet..

Aftenposten - 03 maj 22 kl. 13:11

Moskva hardt ut mot Israel – sier de støtter nynazister

Russiske myndigheter trapper opp ordkrigen med Israel og sier landet støtter nynazister i Ukraina..

NRK - 03 maj 22 kl. 12:05

Bombesikker blodbank i Israel

Israel har åpnet verdens første blodbank som befinner seg under jorden og er bombesikkert. Blodbanken i Ramla, som ligger mellom Tel Aviv og Jerusalem, ble åpnet mandag kveld. Den kommer ikke i drift før senere i år.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com