Israel

Onsdag, 21 April, 06:33

Nyheter om Israel

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 12 april 21 kl. 08:46

Iran vil hevne seg på Israel

Iran lover hevn mot Israel etter sabotasje mot atomanlegget Natanz i Iran i går. Israel har ikke offisielt bekreftet at de sto bak, men tjenestepersoner sier til New York Times at problemene ved anlegget skyldtes en Israelsk operasjon..

NRK - 08 april 21 kl. 18:22

Israel vil ikke samarbeide

Regjeringen i Israel vil ikke samarbeide med Den internasjonale straffedomstolen, som skal granske mulige krigsforbrytelser i de palestinske områdene. I en uttalelse sier regjeringen at Haag-domstolen ikke har myndighet til å etterforske Israel..

NRK - 09 mars 21 kl. 16:16

Sa nei til samarbeid med Israel

Israel inviterte i februar Norge med på et vaksinesamarbeid, men dette ble avvist, skriver Dagens Næringsliv. Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad og Frp-nestleder Sylvi Listhaug reagerer på at Norge sa nei til den Israelske invitasjonen. – Det ble gjort en vurdering av om vi hadde mer å hente på samarbeid med Israel på det tidspunktet.

NRK - I førrgår: 21:10

Ber om samlingsregjering i Israel

Sentrumspartiet Yesh Atid vil ha en nasjonal samlingsregjering i Israel. Partileder Yair Lapid sier til AFP at partiene må vinne folkets tillit på nytt. Benjamin Netanyahu prøver å danne en ny regjering samtidig som han er tiltalt for korrupsjon..

NRK - I førrgår: 12:44

Israel fjerner munnbind-påbud

For første gang på ett år kunne isrealerne søndag gå ut på gatene uten munnbind. Over halvparten av befolkningen er nå fullt vaksinert, takket være et av verdens raskeste vaksinasjonsprogrammer. Men det er foreløpig bare på offentlige steder utendørs at folk slipper munnbind.

NRK - 16 april 21 kl. 02:40

Israel dropper munnbind ute

Fra søndag lir det ikke lenger påbudt med munnbind utendørs i Israel, opplyser helseminister Yuli Edelstein. Nærmere 5 millioner av Israels 9,3 millioner innbyggere er vaksinert og det har senket smittetrykket..

VG - 07 april 21 kl. 09:27

Medier: Israel angrep iransk skip i Rødehavet

Et iransk skip er angrepet i Rødehavet, og Israel informerte ifølge New York Times på forhånd USA om angrepet..

NRK - 07 april 21 kl. 09:06

Israel angreip iransk skip

Eit iransk skip er angripe i Raudehavet. Israel informerte på førehand USA om angrepet, ifølgje New York Times. Det iranske skipet Saviz fekk skadar i ein eksplosjon av ein såkalla limpet, ei mine som blir esta med magnet til skroget under vassflata..

NRK - 11 mars 21 kl. 22:41

Emiratene vil investere i Israel

De forente arabiske emirater skal opprette et fond som skal investere i utvalgte sektorer i Israel. Verdier til over 80 milliarder kroner skal plasseres i investeringsfondet. Det skal investere både i og sammen med Israel, ifølge nyhetsbyrået WAM..

NRK - 10 mars 21 kl. 15:07

Chile vaksinerer raskere enn Israel

Chile har passert Israel som landet med høyest vaksineringstempo, ifølge DPA. Nye tall viser at Chile i gjennomsnitt har satt 1,08 doser per dag per 100 innbygger i løpet av de siste sju dagene. Israel ligger på 1,03..

NRK - 09 mars 21 kl. 19:48

Ber Solberg vurdere Israelsamarbeid

Sylvi Listhaug og FrP ber regjeringen revurdere et samarbeid med Israel om vaksiner. Mens Israel er det landet i verden som har fullvaksinert en størst andel av befolkningen, har Norge lent seg på EUs avtaler, som har fått sterk kritikk. Israel inviterte i februar Norge med på et vaksinesamarbeid, men dette ble avvist av regjeringen..

Dagbladet - 29 mars 21 kl. 22:07

- Vi er på vei tilbake til normale liv

Denne uka var 5000 fotballfans på fotballstadionen da Israel tapte 2-0 mot Danmark i VM-kvalifiseringen. Israel åpner nå opp samfunnet igjen. Krav: Grønt vaksinepass..

VG - 12 timer siden

Israels comeback

Det er snart fire uker siden Israel nådde milepælen at halve befolkningen var fullvaksinert. Nå går livet omtrent som normalt i Tel Aviv og Jerusalem..

NRK - 02 mars 21 kl. 16:43

Vurderer vaksineproduksjon i Israel

Statsminister i Danmark, Mette Fredriksen, opnar for moglegheitene for at landet går saman med Israel for å opne ein vaksinefabrikk. Ho og statsministeren i Austerrike reiser til Israel på torsdag, for å diskutere eit eventuelt samarbeid om vaksineproduksjon. Det sa Fredriksen på ein spørjetime tysdag..

Aftenposten - 26 mars 21 kl. 11:33

Israel er først i vaksinekøen. Det kostet dem dyrt.

Israel har vaksinert befolkningen rekordraskt. Nå åpner de samfunnet igjen..

NRK - 25 mars 21 kl. 20:39

Norges FN-ambassadør Israel-kritikk

FN-ambassadør Mona Juul retter krass kritikk mot Israels utvidelse av bosetninger og riving av palestinske boliger i Sikkerhetsrådet torsdag. Hun sa at Israel ikke etterlever FN-resolusjon fra 2016, som krever øyeblikkelig byggestans i bosetningene..

NRK - 25 mars 21 kl. 06:51

Israel: Halvparten er fullvaksinert

Mer enn halvparten av Israels befolkning på 9,3 millioner er nå fullvaksinert, ifølge helsemyndighetene i landet. Israel har vært blant de raskeste i verden til å vaksinere folk mot koronaviruset, og halvparten har nå fått to doser..

NRK - 28 feb. 21 kl. 10:12

Israel utvider atomanlegget sitt

Israel har startet et større byggeprosjekt ved anlegget som er sentralt i landets atomvåpenprogram. Satelittbilder viser at prosjektet, som ligger i Negev-ørkenen, er på størrelse med en fotballbane. Israel har aldri bekreftet at landet har atomvåpen..

NRK - 23 mars 21 kl. 21:15

Ingen klar vinner i Israel

I følge valgdagsmålingene er det ingen klar vinner i dagens valg i Israel, men Netanyahus parti Likud holder stand . Det er fjerde gang på to år at Israelerne går til valgurnene for å velge ny nasjonalforsamling..

NRK - 23 mars 21 kl. 21:15

Ingen klar vinner i Israel-valg

Benjamin Netanyahus Likud-parti ligger an til å bli størst etter valget i Israel, men valgdagsmålingene viser at flertallet kan glippe for statsimisteren. Det er fjerde gang på to år at Israelerne går til urnene for å velge ny nasjonalforsamling..

NRK - 23 mars 21 kl. 21:01

Lav valgdeltakelse i Israel

Valgdeltakelsen i det fjerde valget på to år i Israel ser ut til å bli lav. Klokka 18 lokal tid var det registrert en deltakelse på 51,5 prosent. Ifølge valgkomiteen i landet er det opptil 4,8 prosentpoeng lavere enn på samme tidspunkt i andre nylige valg..

NRK - 23 mars 21 kl. 19:22

Rakett fra Gaza mot Israel

Ingen ble skadd da en rakett skutt fra Gaza slo ned sør i Israel i dag, mens det avholdes valg i landet. Rakettangrepet skjedde kort tid etter at statsminister Benjamin Netanyahu hadde besøkte området. Raketten slo ned på et jorde..

NRK - 14 april 21 kl. 09:37

AP: Stor økning i bosettinger

Israel bygget flere enn 9000 hjem på den okkuperte Vestbredden mens Donald Trump var president i USA, melder nyhetsbyrået AP. Bosettinger ble bygget lengre inn på palestinsk område enn noen gang før, og gjør planene om en palestinsk stat vanskelige..

VG - 12 april 21 kl. 13:35

Angrep på atomanlegg: Iran truer med hevn

Konflikten mellom Israel og Iran har økt etter flere angivelige, Israelske angrep de siste ukene. Etter helgens angrep på et atomanlegg, truer Iran med hevn..

NRK - 12 april 21 kl. 07:27

Israel sto bak aksjon mot Iran

Israelske tjenestepersoner sier til New York Times at problemene ved det iranske atomanlegget Natanz skyldes en Israelsk operasjon. Lørdag varsket Iran at de skukke starte opp flere avanserte sentrifuger for å anrike mer uran ved anlegget..

Aftenposten - 12 april 21 kl. 07:28

Avis: Israel sto bak sabotasje ved iransk atomanlegg

Israelske tjenestepersoner sier til New York Times at problemene ved det iranske atomanlegget Natanz skyldes en Israelsk….

Aftenposten - 11 april 21 kl. 23:34

Eksplosjoner på det ene skipet etter det andre. Marinekrigen mellom Israel og Iran blir mer intens.

Minst fire ganger på under seks uker har det plutselig eksplodert om bord i skip i Midtøsten..

Aftenposten - 11 april 21 kl. 21:32

Korona stoppet homofile fra å reise til utlandet for å gifte seg. Nå har de funnet en annen løsning.

TEL AVIV (The Washington Post): I Israel styres ekteskap av ortodokse rabbinere. Slik har det vært i mange generasjoner..

NRK - 16 mars 21 kl. 17:14

Israel har betalt mye for vaksiner

Israel, som nå har vaksinert over halve befolkningen, har betalt langt høyere pris for vaksinedosene enn EU-land. ifølge nettavisen ynetnews. Avisen skriver at landet har kjøpt 15 millioner doser av Pfizer-Biontechs vaksine.

NRK - 07 april 21 kl. 21:38

Israel skuffet over USA

Israels ambassadør til USA sier han er skuffet over at amerikanerne gjenopptar bistanden til FNs organisasjon for palestinske flyktninger UNRWA. I 2019 stanset Donald Trump støtten til UNRWA, som bistår 5,5 millioner palestinske flyktninger...

Aftenposten - 06 april 21 kl. 12:24

Netanyahu får regjeringsoppdraget i Israel

Israels president har gitt statsminister Benjamin Netanyahu i oppdrag å danne ny regjering etter valget 23..

NRK - 06 april 21 kl. 11:17

Netanyahu prøver å danne regjering

Sittande statsminister i Israel, Benjamin Netanyahu, er blitt beden av presidenten om å forsøke å danne regjering. Det melder Reuters..

VG - 07 mars 21 kl. 16:51

Israel: Letter på restriksjoner for alle med vaksinepass, men covid-19 splitter folket

Israelere med grønt vaksinepass kan fra i dag sitte innendørs på restauranter og kafeer. Men selv om Israel er landet med flest vaksinerte, splittes folket av coronakonfliktene, mener firebarnsfaren Nadad Aloush (33)..

NRK - 04 mars 21 kl. 23:38

Israel vil vurdere Sola-forslag

Den Israelske ambassadøren til Noreg, Alon Roth-Snir, vil sjå nærare på og vurdere eit forslag om vaksinesamarbeid frå Sola-ordførar Tom Henning Slethei. Slethei meiner regjeringa er for passiv i jakta på vaksinar og vil kjøpe vaksinar frå Israel..

NRK - 04 mars 21 kl. 16:40

Vil samarbeide om vaksineproduksjon

Østerrike, Danmark og Israel er enige om å forsøke å investere i vaksineproduksjon i Israel og Europa, sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Han åpner også for at andre nasjoner kan bli med i samarbeidet, dersom de tre landene er enige..

NRK - 04 mars 21 kl. 13:45

Vil kjøpa vaksinar av Israel

Sola-ordførar Tom Henning Slethei har sendt brev til den Israelske ambassadøren i Noreg, der han spør om det er mogleg å handla vaksinar av Israel, skriv Aftenbladet. Han reagerer på at Sola må gi frå seg vaksinar, og at Noreg ikkje har fått fleire..

Dagbladet - 28 mars 21 kl. 03:04

- Vi har ikke plass eller ansatte - folk dør

Mens Israel har vaksinert langt over halvparten av befolkningen sin, holder det palestinske helsevesenet på å bryte sammen på grunn av stadig flere kritisk syke covid-19-pasienter..

Klartale - 26 mars 21 kl. 08:32

Usikkert om han får styre

Benjamin Netanyahu er Israels statsminister. Men Israel er splittet etter valget..

NRK - 26 mars 21 kl. 00:21

Uvisst om Netanyahu held fram

Det endelege valresultatet i Israel viser at statsminister Benjamin Netanyahus Likud-parti fekk flest representantar, men mista seks og endte opp med 30 av 120 i Knesset. Netanyahu må no forsøke å få ei rekke mindre høgreparti med i ein koalisjon..

NRK - 25 mars 21 kl. 23:58

Islamist kan redde Netanyahu

En islamist fra Israel kan avgjøre Benjamin Netanyahus skjebne. Statsministeren er tiltalt for korrupsjon og risikerer fengsel om han mister jobben. Nå er et arabisk parti for første gang villig til å støtte ham..

Klartale - 01 mars 21 kl. 08:31

Netanyahu sier Iran angrep skip fra Israel

Det var flere eksplosjoner på et skip i Oman-bukta fredag. Israel sier Iran har ansvaret..

Aftenposten - 25 mars 21 kl. 05:45

De var koronaverstinger. Nye tall viser at det kan snu. Forsker er ikke i tvil om forklaringen.

Mens EU-landene sliter med smitteøkning, stuper smitten i USA, Storbritannia og Israel..

Aftenposten - 24 mars 21 kl. 18:15

Aftenposten mener: Usunn stillingskrig i Israel

Nok et valg endte uten en klar vinner..

VG - 24 mars 21 kl. 16:49

Netanyahu kan få støtte av islamist-parti

Igjen kan Israels statsminister skrive historie. For å få flertall i parlamentet er Benjamin Netanyahu villig til å gå i allianse med det arabiske islamistpartiet i Israel..

Aftenposten - 28 feb. 21 kl. 14:58

Norge har for få vaksiner, Israel for mange. Nå lager de lister over dem som nekter.

Til tross for stor vaksinesuksess er det fortsatt mange som ikke vil la seg stikke i armen i Israel..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt