Israel

Friday, 19 July, 01:24

Nyheter om Israel

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 12 Jul 19 kl. 22:26

– Hizbollah kan bombe Israel

Sjefen for Hizbollah i Libanon sier at de er i stand til å bombe Israel dersom det skulle bli krig. Han sier også at de har redusert antallet styrker i Syria..

NRK - 12 Jul 19 kl. 22:26

–Hizbollah kan bombe Israel

Sjefen for Hizbollah i Libanon sier at de er i stand til å bombe Israel dersom det skulle bli krig. Han sier også at de har redusert antallet styrker i Syria. Hizbollah har støttet myndighetene i Damaskus med militær støtte fra Russland..

NRK - 12 Jul 19 kl. 22:26

– Iran kan bombe Israel

Sjefen for Hizbollah i Libanon, Sayyed Nasrallah, sier at Iran er i stand til å bombe Israel dersom det skulle bli krig. Han sier i tillegg at Trumps regjering forsøker å «åpne kanaler for kommunikasjon» mellom Iran og USA..

Aftenposten - 04 Jul 19 kl. 10:58

Israel har fått sin Black Lives Matter-bevegelse

Tusenvis av etiopiere ble hentet til Israel med fly på 1980- og 90-tallet. Men mange mener de aldri er blitt en fullverdig del av befolkningen..

P4 - I førrgår: 06:51

Israel fordømmer EU

Israels statsminister Benjamin Netanyahu fordømmer EU for å prøve å redde atomavtalen med Iran. På Twitter skriver Netanyahu at det ikke virker som om europeerne vil våkne før det lander atomraketter på europeisk jord. Avtalen fra 2015 innebar at en betydelig del av sanksjonene mot Iran skulle oppheves mot at Iran begrenset sitt atomprogram..

E24 - I førrgår: 06:15

Israel fordømmer EU for å prøve å redde Iran-avtalen

Israels statsminister Benjamin Netanyahu fordømmer EU for å prøve å redde atomavtalen med Iran..

NRK - 30 Jun 19 kl. 10:29

Israel pågrep palestinsk statsråd

Israel har pågrepet palestinernes minister for Jerusalem-spørsmål, Fadi al-Hadami. Han ble pågrepet søndag morgen fordi han ledsaget Chiles president under et besøk i al-Aqsa-moskeen..

Dagbladet - 11 Jul 19 kl. 21:19

Palestinske hus sprekker over Israelske undergrunnstunneler:- USAs ambassadør åpnet «arkeologisk funn»

Palestinske boliger står i fare for å rase sammen. Israel mener at «arkeologiske utgravninger» i palestinsk Jerusalem har avdekket 2000 år gammel pilegrimsvei..

P4 - 28 Jun 19 kl. 15:52

Fortsatt ro ved Gaza

Israel og Hamas er enige om å forlenge en avtale som skal sikre ro ved grensen til Gaza. Avtalen som er forhandlet frem av FN og Egypt innebærer blant annet transport av mer drivstoff til Gazastripen. Israel vil også utvide sonen palestinere kan fiske i..

VG - 30 Jun 19 kl. 10:35

Israel har pågrepet palestinsk statsråd

Israel har pågrepet palestinernes minister for Jerusalem-spørsmål, Fadi al-Hadami, fordi han ledsaget Chiles president under et besøk i al-Aqsa-moskeen..

NRK - 25 Jun 19 kl. 17:36

Frykter strømmangel på Gaza

Israel har stoppet tilførselen av drivstoff til Gazastripens eneste kraftstasjon. Det er en reaksjon på brannballongene som sendes over grensa til Israel. Innbyggerne får dermed ha strøm i 8 timer om dagen, mot 12 timer som de har hatt tidligere..

VG - 07 Jul 19 kl. 09:56

Israel om Iran-kunngjøring: Ett skritt på veien mot en atombombe

Iran gjør alvor av truslene - sier de vil øke anrikingsgraden så mye som «nødvendig»..

VG - 07 Jul 19 kl. 09:56

Israel om Iran-kunngjøring: Ett skritt på veien mot en atombombe

Iran gjør alvor av truslene - sier de vil øke anrikingsgraden så mye som «nødvendig»..

VG - 02 Jul 19 kl. 22:01

Israel requests extradition of Tinder fraudster

ATHENS (VG) On Monday, the so-called ‘Tinder fraudster’ Simon Leviev told VG he would be released within two hours. The Israeli authorities put a stop to that plan on Tuesday morning..

NRK - 20 Jun 19 kl. 17:40

Bolton reiser til Israel

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton reiser til Israel for å diskutere sikkerhetssituasjonen i regionen, opplyser Det hvite hus. Reisen skjer mens spenningsnivået i regionen er svært høyt etter at Iran skjøt ned en amerikansk drone i natt..

VG - 02 Jul 19 kl. 15:15

Israel krever Tindersvindleren utlevert

ATHEN (VG) Mandag sa den såkalte Tindersvindleren Simon Leviev til VG at han kom til å bli løslatt innen to timer. Den planen satte Israelske myndigheter en stopper for tirsdag morgen..

P4 - 01 Jul 19 kl. 16:25

Svindler-mistenkt i retten

En mann fra Israel som er mistenkt for å ha svindlet en norsk kvinne for flere millioner kroner, er i retten i Athen dømt til 50 dager i fengsel for bruk av forfalsket pass. Det skriver VG. Mannen ble pågrepet av Interpol i Hellas fredag, etter å ha vært på rømmen fra flere land..

NRK - 28 Jun 19 kl. 15:31

Forlenger avtale om ro på grensa

Israel og Hamas er samde om å forlenge ein avtale som skal sikre ro ved grensa, det opplyser ein tenestemann frå Hamas, skriv NTB. Avtalen, som er mekla fram av FN og Egypt, inneber blant anna transport av meir drivstoff til den palestinske enklaven..

Aftenposten - 12 Jun 19 kl. 06:16

Israel angrep mål i Syria

Israel angrep et militært mål sør i Syria natt til onsdag, melder det statlige syriske nyhetsbyrået SANA..

NRK - 23 Jun 19 kl. 23:02

– Aksepterer samme som Palestina

Den saudiarabiske utenriksministeren sier han tror at de fleste land i Midtøsten vil akseptere en fredsavtale mellom Israel og Palestina, så lenge palestinerene aksepterer den. Det sier han i et intervju med France24..

P4 - 25 Jun 19 kl. 05:29

Mange har signert overvåkingskampanje

15 000 nordmenn har så langt signert Noahs kampanje for obligatorisk kameraovervåking i norske slakterier. Ifølge Nationen fikk aksjonen 7.000 underskrifter på under ett døgn da den ble lansert i kjølvannet av Brennpunkt-dokumentaren «Griseindustriens hemmeligheter».

NRK - 12 Jun 19 kl. 21:41

Stenger fiskesone utenfor Gaza

Israelske myndigheter varsler at de stenger fiskesonen utenfor Gaza-kysten, som svar på ballonger med bomber som er sendt mot Israel fra det palestinske området. Det er ikke kjent når Israel vil åpne fiskesonen igjen..

Aftenposten - 19 Jun 19 kl. 17:07

En palestiner anklages for å ha voldtatt en syv år gammel jødisk jente. Derfor er det blitt en politisk sak.

ISTANBUL (Aftenposten): En voldtekt av en syv år gammel jente er blitt politikk i Israel. Høyresiden kaller forbrytelsen terrorisme..

NRK - 17 Jun 19 kl. 13:13

Netanyahu vil ha fleire sanksjonar

Statsminister Benjamin Netanyahu i Israel seier at Iran burde få fleire sanksjonar mot dei om landet overstig urangrensa som blei sett i atomavtalen frå 2015, skriv Reuters. Iran melde måndag at dei vil nå grensa innan ti dagar..

Aftenposten - 14 Jun 19 kl. 21:23

Jødisk museums direktør i Berlin går av etter utskjelt tweet

Lederen for Berlins jødiske museum går av etter å ha lenket på Twitter til en artikkel med kritikk av dem som stempler boikott av Israel som antisemittisk..

NRK - 14 Jun 19 kl. 22:41

250.000 i Pride i Jerusalem

Rundt 250.000 mennesker møtte opp til den største pride-paraden i Tel Aviv noensinne, ifølge myndighetene i den Israelske byen. Det er bred folkelig støtte til lhbtq-saken i Israel, men likekjønnede par har fortsatt ikke lov til å gifte seg..

Aftenposten - 13 Jun 19 kl. 09:44

Er det mulig å harselere med Israel uten å bli anklaget for jødehat? | Frank Rossavik

Amerikansk storavis kutter ut politiske vitsetegninger. Får de hårsåre all makt?.

P4 - 14 Jun 19 kl. 23:41

250.000 i Pride-parade i Tel Aviv

Rundt 250.000 mennesker møtte opp til den største pride-paraden i Tel Aviv i Israel noensinne. Det bekrefter myndighetene i byen, melder NTB.

NRK - 02 Jun 19 kl. 04:33

Israel sendte raketter til Syria

Syria har skutt ned missiler avfyrt fra Israel, ifølge nyhetsbyrået Sana. Ifølge Israels militære skal Syria ha skutt mot dem også. Tre syriske soldater er drept ifølge det syriske militæret..

NRK - 02 Jun 19 kl. 04:33

Israel sendte raketter mot Syria

Syria har skutt ned missiler avfyrt fra Israel, ifølge nyhetsbyrået Sana. Ifølge Israels militære skal Syria ha skutt mot dem også. Tre syriske soldater er drept ifølge det syriske militæret..

NRK - 08 Jun 19 kl. 20:00

Seier nei til markering av pride

Administrasjonen til Donald Trump har sagt nei til at ambassadar får lov til å flagge med regnbogeflagg for å markere pride. Det skriv NBC News. Dei amerikanske ambassadane i Israel, Tyskland, Brasil og Latvia har alle fått nei..

Dagbladet - 04 Jun 19 kl. 06:00

Netanyahu kan være ferdig i Israelsk politikk

Israels statsminister Benjamin Netanyahu klamrer seg til makta, mens Israel splittes mellom ultranasjonalister og ultrareligiøse..

NRK - 04 Jun 19 kl. 10:08

Amerikanere og Israelere uenige

25 prosent av amerikanske jøder mener Israel bør avvikle bosettingene som del av en fredsavtale med palestinerne. Andelen Israelske jøder som mener det samme, er til sammenligning bare 6 prosent, skriver Haaretz..

P4 - 07 Jun 19 kl. 21:41

Trump-administrasjon nekter pride-flagg

Trump-administrasjonen nekter amerikanske ambassader verden over å heise regnbueflagg under Pride-måneden. Det skriver NBC. Ambassadene i Israel, Tyskland, Brasil og Latvia skal alle ha fått nei til å vise sin støtte til homofile og personer med andre legninger ved å heise flagget.

Aftenposten - 04 Jun 19 kl. 05:57

Netanyahu avviser forslag om jødisk lov i Israel

Israels statsminister Benjamin Netanyahu avviser et forslag fra en Israelsk politiker om å innføre religiøs jødisk lovgiving i landet..

NRK - 04 Jun 19 kl. 05:21

Avviser forslag om jødisk lov

Israels statsminister Benjamin Netanyahu avviser et forslag om å innføre religiøs jødisk lovgiving i landet. – Israel skal ikke bli en halakha-stat, skrev Netanyahu på Twitter. Halakha er betegnelsen på den jødiske religiøse loven..

P4 - 02 Jun 19 kl. 07:31

Israelsk angrep i Syria

Tre syriske soldater er drept og sju såret etter å ha blitt truffet av Israelske raketter tidlig på morgenen i dag. Det melder nyhetsbyrået Sana. Angrepet skjedde like ved grensen til Golanhøydene.

Hegnar.no - 12 May 19 kl. 18:09

Israel har gjenåpnet grenseoverganger til Gazastripen

Israel gjenåpnet søndag grenseovergangene til Gazastripen. De ble stengt tidligere i mai etter at Hamas og Islamsk jihad skjøt hundrevis av raketter mot Israel..

P4 - 18 May 19 kl. 14:39

Nordmenn betaler dyrt for å se Keiino i Israel

Mange blodfans har måtte droppe Eurovision på grunn av stive priser. Norske fans har måttet punge ut for å se Keiino kjempe om seieren i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen ikveld i Israel. Robert Ilseth fra Leknes har vært på totalt 13 finaler over hele Europa, men aldri før betalt så mye som i år..

P4 - 12 May 19 kl. 10:24

Israel har gjenåpnet grenseoverganger

Israel har i dag gjenåpnet grenseovergangene til Gazastripen. De ble stengt tidligere i mai etter at Hamas og Islamsk jihad skjøt hundrevis av raketter mot Israel, som svarte med å bombe flere mål i Gaza. Det ble inngått våpenhvile, og den ser fortsatt ut til å holde, så det Israelske forsvarsdepartementet opplyser at grenseovergangene ved Erez og Kerem Shalom nå derfor er gjenåpnet..

P4 - 17 May 19 kl. 17:36

Keiino: - Helt naturlig at vi deltar på MGP i Israel

Norske Keiino støtter ikke boikott av Eurovision. - Det er helt naturlig at vi deltar på den internasjonale Melodi Grand Prix-konkurransen, selv om den arrangeres i Israel. Det sier Norges representanter i Keiino.

NRK - 24 May 19 kl. 08:10

Frp vil kutte bistand til Palestina

Regjeringen er enige om at ordningen med fangelønn må avvikles av de palestinske selvstyremyndighetene hvis de skal få norsk bistand, skriver Vårt Land. Pårørende får penger dersom et familiemedlem er fengslet som følge av konflikten med Israel..

NRK - 13 May 19 kl. 05:23

Polen avlyser besøk fra Israel

Polen har i siste liten avlyst et møte med Israel fordi delegasjonen ville ta opp hvordan jøder kan få tilbake eiendeler tatt fra dem under holocaust. USA har bedt Polen kompensere jøder som mistet alt under holocaust. Det avviser landets regjering..

P4 - 04 May 19 kl. 19:53

Ber om stans i rakettangrep

EU ber om at rakettangrepene fra Gazastripen mot Israel nå blir stoppet. Hamas har skutt rundt 200 raketter mot Israel siden i dag tidlig, ifølge den Israelske hæren. Israel har svart på angrepene og en palestinsk et år gammel jente og en mann er drept, mens 13 palestinere er skadd..

NRK - 12 May 19 kl. 09:46

Opnar grenseovergangar til Gaza

Israel har opna grenseovergangane til Gazastripa att etter at dei vart stengde i mai, skriv AFP. Grensa vart stengd etter at Hamas og Islamsk jihad skaut fleire hundre rakettar mot Israel. Det er inngått ei våpenkvile som førebels ser ut til å halde..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt