Klartale > Nyheter

Thursday, 30 June, 10:22

Klartale - 08 okt 21 kl. 06:00

Hvem vinner fredsprisen?

Klokka 11 får vi svaret. Da blir det kjent hvem som vinner Nobels fredspris for i år.Nobels fredspris ble delt ut for første gang i 1901. En person eller organisasjon vunnet prisen nesten hvert år siden.Hvert år deles det ut fem Nobelpriser i ulike kategorier.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Nobels, Nobelpriser, Abdulrazak Gurnah Nobelprisen, Nobelprisene, Alfred Nobel, Nobel, Den, Nobelkomité, Verdens Matvareprogram, Reportere, Tikhanovskaja, Hviterussland, Verdens, Black Lives Matter, Greta Thunberg, USAs, Donald Trump, Russland, Putin, Marcus Rashford, Meghan, Michelle Obama

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Hvem, vinner, fredsprisen
Aftenposten - 25 jul 21 kl. 10:27

Han fikk fredsprisen etter bare et år ved makten. Nå blir han stadig mer brutal.

Etiopias statsminister Abiy Ahmed Ali lovet full ytringsfrihet da han vant fredsprisen..

VG - 06 okt 21 kl. 10:17

Var de fredsprisen verdig?

Fikk de pris uten å ha handlet i tråd med Alfred Nobels intensjoner for tildeling av fredsprisen? Eller uten egentlig å ha gjort noe annet enn jobben sin eller handlet i egeninteresse?.

NRK - 08 okt 21 kl. 11:33

– Viser ytringsfridom i praksis

Nobelkomiteens leiar, Berit Reiss-Andersen, seier dei valte ut Ressa og Muratov til få fredsprisen fordi dei viser «sterkare enn noko anna kva det vil seie å vere journalist». – Dei viser korleis det er å arbeide i rammer der ytringsfridomen er innskrenka, og det synast vi er den beste måten å illustrere ytringsfridom i praksis, seier Reiss-Andersen til NRK. Ho seier det er vanskeleg å vite korleis Russland og Filippinane vil reagere på fredsprisen.

NRK - 26 feb 22 kl. 12:30

Vil nominere Zelenskyj til fredsprisen

Frps Christian Tybring-Gjedde mener at Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj bør nomineres til Nobels fredspris. – Han kjemper for fred og har vært en enorm inspirasjon for det ukrainske folk, sier stortingsrepresentanten, som sitter i utenriks- og forsvarskomiteen, til Dagbladet. Fristen for å nominere kandidater til fredsprisen gikk ut 31.

Klartale - 08 okt 21 kl. 11:23

De vant Nobels fredspris

Journalistene Maria Ressa og Dmitrij Muratoy får Nobels fredspris for i år. De vinner for deres modige kamp for ytringsfrihet i Filippinene og Russland.Berit Reiss-Andersen kunngjorde prisen fredag.

Klartale - 01 jun 22 kl. 09:32

Norge sier ja til å ta imot skadde soldater fra Ukraina

Tirsdag kveld ble det klart at regjeringen hadde bestemt seg.– Regjeringen vil nå også ta imot sårede soldater, sa Emilie Enger Mehl i en pressemelding. Hun er justisminister fra Senterpartiet.

Aftenposten - 03 okt 21 kl. 11:00

Læreren sto opp mot en diktator. Nå kan hun vinne fredsprisen.

En fredspris til global kamp for fri og pålitelig journalistikk er et hett tips før årets vinner blir kjent..

Dagbladet - 08 okt 21 kl. 08:39

- Ingen Nobel-smell siden 2012

Da fikk EU fredsprisen. Fredag klokka 11 blir vinner nummer 101 klar..

NRK - 03 jun 22 kl. 10:37

FN: Ingen kommer til å vinne krigen i Ukraina

100 dager etter at Russland gikk til angrep på Ukraina, slår FN fast at ingen kommer til å stå igjen som vinner av krigen. – Denne krigen kommer ikke til å ha en vinner. I stedet har vi sett i 100 dager hva som går tapt: Liv, hjem, jobber og framtidshåp, sier FNs visegeneralsekretær Amin Awad.

Aftenposten - 16 aug 21 kl. 18:09

Trøbbel i sikte uansett hvem som vinner valget: Her er problemsakene på begge sider

Uansett utfall av høstens valg: den blokken som vinner vil raskt få merke uenigheten på egen side..

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 1 time siden

Russland med nye kamper i Lysytsjansk

Lysytsjansk er tvillingbyen til Sievjerodonetsk. Den ligger på den andre sida av elva Donets. I snart to måneder har det vært kamper der.

Klartale - 1 time siden

Tusenvis av menn samlet for å finne ut av Talibans politikk

Fremtiden for Talibans styre i Afghanistan skal avgjøres. Samlingen kalles jirgaen. Det er er den største politiske samlingen siden Taliban tok over kontrollen i fjor.

Klartale - 1 time siden

Advarer om at vi kan se flere dataangrep framover

– Alt tyder på at angrepet kom fra et russisk, og vil jeg si, kriminelt miljø. Det sa Emilie Enger Mehl til pressen onsdag kveld. Hun er justisminister.

Klartale - 3 timer siden

Maria Ressa nekter å stenge nyhetsside

– Vi stenger ikke ned. Eller, jeg burde ikke ha sagt det. Vi har rett til å anke denne beslutningen.

Klartale - 16 timer siden

Frykter følgene av at færre nordmenn finner ny musikk på radio

De som skaper musikk merker nå at folk har fått nye medievaner, sier Willy Martinsen. Han er kommunikasjons-direktør i Tono. Det er interesse-organisasjonen for de som skaper musikk i Norge.

Klartale - 18 timer siden

Dataangrep mot flere aviser

Øyvind Brenne er utviklings-redaktør i VG. Han sier til sin egen avis at de er utsatt for et angrep, som har ført til at nettsidene er ustabile.– Jeg har nå fått bekreftet at dette skyldes et tjenestenekt-angrep.

Klartale - 19 timer siden

Nato inviterer inn Sverige og Finland

Sverige og FInland vil bli tatt opp som nye medlemmer i forsvars-samarbeidet Nato.Onsdag bestemte ledere i Nato seg for å invitere landene inn. Det ble avgjort på et toppmøte i Nato.

Klartale - 19 timer siden

Politiet er usikre på om skytteren har fått hjelp før angrepet

43 år gamle Zaniar Matapour er siktet for terror, drap og drapsforsøk. Han skjøt mot to utesteder i Oslo natt til lørdag. Politiet er ganske sikre på at han angrep alene.

Klartale - 20 timer siden

Flere vil få tilbud om fjerde dose korona-vaksine

– Overvåkingen vår viser at det blir mer smitte, sier Ingvild Kjerkol. Hun er helseminister.Kjerkol sier vaksinen er den viktigste delen av beredskapen til regjeringen.

Klartale - 20 timer siden

Dette kan være årsaken til angrepet

Dataangrepet mot Norge skal ha startet natt til onsdag. Det ble meldt på en kanal som blir brukt av hackergruppa Killnet. Den er på det sosiale mediet Telegram.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com