Verdens

Saturday, 26 November, 23:52

Nyheter om Verdens

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 21 nov 22 kl. 11:00

Dette ble landene enige om på møtet om klima

Hvert år møtes landene som har signert klima-konvensjonen. Verdens-organisasjonen FN leder møtet. I år het møtet COP27 og ble arrangert i Egypt.

Aftenposten - 13 timer siden

De bor i Verdens beste land for pensjonister

Norge er kåret til Verdens beste land for pensjonister. Men Pensjonistforbundet er bekymret for økende forskjeller..

E24 - 13 timer siden

De bor i Verdens beste land for pensjonister, viser undersøkelse

Norge er kåret til Verdens beste land for pensjonister. Men Pensjonistforbundet er bekymret for økende forskjeller..

Klartale - 10 nov 22 kl. 12:00

Snart er India Verdens mest folkerike land

– Det er ganske stor forskjell på Norge og India, sier Arild Engelsen Ruud.Den skrapende lyden i bakgrunnen minner om en travel togstasjon. India-eksperten og professoren beklager støyen.

Klartale - 07 sep 22 kl. 08:42

Har mulighet til å bli Verdens beste

Casper Ruud er blant en av Verdens beste tennisspillere. For tiden spiller han turneringen US Open. Slike turneringer kalles også Grand Slam, og er en av de store innenfor tennis.

Klartale - 22 nov 22 kl. 13:30

Derfor snakker de om kapteinsbind med regnbuefarger på

Søndag startet Verdens-mesterskapet i fotball i Qatar. Det som bare skal handle om fotball og glede har handlet om mye annet.Fra fotballfest til kamp om menneske-rettigheterDet internasjonale fotballforbundet (Fifa) sier at ingen skal bruke kapteinsbind med regnbuefarger på.

NRK - 21 nov 22 kl. 12:09

Qatar skal levere gass til Kina i 27 år

Qatar har inngått det som omtales som «Verdens lengste gassavtale» med Kina. Avtalen skal sikre Kina leveranser av flytende gass i 27 år. Den innebærer at QatarEnergy hvert år skal eksportere 4 millioner tonn flytende naturgass (LNG) til Kina.

NRK - 20 nov 22 kl. 13:05

MDG om klimaavtalen: - På ingen måte det verden trenger

– Denne avtalen er på ingen måte det verden trenger. Det er en tapt mulighet siden Verdens ledere ikke møter krisen vi står overfor slik vi burde. Hvor er besluttsomheten som verden viste i møte med COVID19?

NRK - 20 nov 22 kl. 07:48

WWF: – En fornærmelse mot planeten

Slik oppsummerer generalsekretær i WWF Verdens naturfond, Karoline Andaur, klimatoppmøtet i Egypt. Hun trekker frem fraværet av viljen til å fase ut fossil energi, og mener at Verdens ledere ikke leverer nok for å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 grader. – Å holde forhandlerne våkne i to dager og la møtet gå på overtid, bare for å vedta det absolutt laveste utgangspunktet.

Klartale - 20 nov 22 kl. 06:00

Slik kan du følge fotball-VM

Søndag 20. november starter Verdens-mesterskapet (VM) i fotball for herrer. Mesterskapet er i Qatar.

Klartale - 18 nov 22 kl. 12:27

Tilliten mellom landene blir svakere

Verdens ledere har møttes for å snakke om klima. Møtet kalles COP27. Det startet søndag 6.

NRK - 18 nov 22 kl. 08:10

Zelenskyj og Guterres diskuterte kornavtalen

FNs generalsekretær António Guterres har hatt en telefonsamtale med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Det opplyser kontoret til FN-sjefen. – De diskuterte framtiden til kornavtalen og måter man kan forbedre den på for Verdens minst utviklede land, opplyser kontoret til Guterres.

NRK - 16 nov 22 kl. 11:43

Lula: FNs klimatoppmøte bør holdes i Amazonas i 2025

Brasils påtroppende president Luiz Inacio Lula da Silva vil at FNs klimatoppmøte arrangeres i Amazonas om tre år. Ett av Lulas fremste valgløfter har vært å stanse avskogingen i det som regnes som Verdens viktigste regnskog. Under president Jair Bolsonaro har avskogingen skutt fart, noe som er svært dårlig nytt for Verdens kamp mot klimaendringer..

NRK - 15 nov 22 kl. 09:03

15 selskaper står for enorme metanutslipp

15 av verden største kjøtt- og meieriprodusenter slipper årlig ut 12,8 millioner tonn metan. Det innebærer at de står for 11,1 prosent av Verdens totale utslipp av metan fra husdyr. Det viser en ny rapport fra Det internasjonale instituttet for landbruk og handelspolitikk (IATP).

NRK - 15 nov 22 kl. 07:51

G20 uttrykker dyp bekymring for matkrisen

G20-landene er dypt bekymret for matkrisen i verden, ifølge utkastet til en felles uttalelse etter toppmøtet på Bali. – Verdens matsikkerhet er forverret av pågående konflikter og spenninger, heter det i uttalelsen, der det fastslås at alle tilgjengelige verktøy må brukes i kampen mot krisen og for å beskytte de mest sårbare fra sult. G20-landene, deriblant Russland, lover å iverksette felles tiltak for å sikre mat- og energisikkerhet, samt støtte stabile markeder.

NRK - 14 nov 22 kl. 18:55

Verdens største regnskogland i samarbeid om regnskog

Verdens største regnskogland, Brasil, Indonesia og Kongo, skal samarbeide om å ta vare på regnskog. Landene skal jobbe sammen for bedre finansiering til regnskogbevaring. Samarbeidet ble kunngjort i forrige uke på klimatoppmøtet i Sharm el-Sheikh og offisielt vedtatt mandag.

Klartale - 25 okt 22 kl. 06:00

Dette er konflikten mellom Nord-Korea og Sør-Korea

Det har lenge vært konflikt mellom Nord-Korea og Sør-Korea. Før het landet bare Korea. Korea var en koloni under Japan fra 1910 til 1945.

Klartale - 25 okt 22 kl. 06:00

Dette er konflikten mellom Nord-Korea og Sør-Korea

Det har lenge vært konflikt mellom Nord-Korea og Sør-Korea. Før het landet bare Korea. Korea var en koloni under Japan fra 1910 til 1945.

NRK - 09 nov 22 kl. 06:34

Greta Thunberg vil overlevere megafonen til andre

Hun har utløst en Verdensomspennende protestbevegelse og skjelt ut noen av Verdens mektigste ledere. Nå vil klimaaktivist Greta Thunberg ta et skritt til siden. Thunberg ønsker å gi megafonen videre til de som er rammet, de som lever i frontlinjen av klimakrisen.

Aftenposten - I førrgår: 19:30

Dagens quiz: Fredag 25. november 2022

Hvilken blåmuggost fra gårdsmeieriet Tingvollost ble kåret til Verdens beste ost i 2016?.

VG - I førrgår: 15:23

Norges skøytekomet vokste 30 cm etter konfirmasjon: – Bambi på isen i høy fart

Sander Eitrem (20) vokste 30 centimeter etter konfirmasjon og var «Bambi på isen» i fjor. Nå kan han bli Verdens- og olympisk mester, ifølge treneren som fikk orden på de lange bena til Norges 198 centimeter høye skøytefenomen..

Dagbladet - I førrgår: 08:51

«Global trussel»

Lavere vaksinasjonsgrad og flere utbrudd har ført til at sykdommen meslinger har gjort et «comeback». Verdens helseorganisasjon (WHO) mener viruset utgjør en «overhengende global trussel»..

NRK - 08 nov 22 kl. 12:43

Egypt og Emiratene vil bygge en av Verdens største vindparker

De forente arabiske emirater (UAE) og Egypt signerte tirsdag en avtale om å utvikle et av Verdens største landvindsprosjekter i Egypt. Avtalen ble signert av landenes presidenter under klimatoppmøtet COP27 i Sharm el-Sheikh i Egypt. Det melder Emiratenes statlige nyhetsbyrå, ifølge Reuters.

E24 - I førrgår: 06:17

Kina stenger ned by etter protester ved iPhone-fabrikk

I byen Zhengzhou, som huser Verdens største iPhone-fabrikk, er det beordret koronanedstengning av flere distrikter etter voldelige protester ved fabrikken..

Aftenposten - I førrgår: 06:17

Kina stenger ned by etter protester ved iPhone-fabrikk

I byen Zhengzhou, som huser Verdens største iPhone-fabrikk, er det beordret koronanedstengning av flere distrikter etter….

NRK - I førrgår: 05:38

EEA: Luftforurensning førte til 238.000 tidligdødsfall i EU i 2020

Finpartiklet svevestøv førte til 238.000 premature dødsfall i de 27 EU-landene i 2020, ifølge unionens miljøbyrå EEA. Det er en liten økning fra året før.

NRK - I førrgår: 05:19

Kina stenger ned by etter protester ved Iphone-fabrikk

I byen Zhengzhou, som huser Verdens største Iphone-fabrikk, er det beordret koronanedstengning av flere distrikter etter voldelige protester ved fabrikken. Innbyggere i bykjernen får ikke forlate området med mindre de legger fram en negativ koronatest og tillatelse fra myndighetene. De blir også oppfordret til å ikke gå ut med mindre det er strengt nødvendig, ifølge lokale myndigheter.

VG - I førrgår: 02:45

Voldelige opptøyer ved Verdens største iPhone-fabrikk

Coronarestriksjonene skaper økende misnøye i Kina. Onsdag barket fabrikkarbeidere med politiet i industribyen Zhengzhou..

NRK - 08 nov 22 kl. 00:27

Flytende solceller kan være løsningen

Flytende øyer med solceller kan ikke bare produsere kraft, men også forhindre at vann fra Verdens innsjøer fordamper vekk. Professor Trygve Kristiansen ved NTNU forsker på flytende solkraft. Han tror at ved å dekke mellom 5 og 10 prosent av Verdens vannkraftreservoarer med flytende solceller, kan det produseres like mye elektrisk kraft som all vannkraft gjør i dag..

Dagbladet - 23 nov 22 kl. 16:32

Gjennombrudd: - Fantastisk

En ny kjennelse kan få livsviktig ringvirkning for millioner av haier. - Intet mindre enn fantastisk, jubler Fredrik Myhre i WWF Verdens naturfond..

Klartale - 23 nov 22 kl. 08:59

Mange vil ha forbud mot plast

Verdens naturfond (WWF) har spurt folk om hva de tenker om engangsplast. 75 prosent sier de vil ha slutt på bruken av det. Det er rundt tre av fire personer.

Aftenposten - 23 nov 22 kl. 06:31

VM er i gang, men er det greit å se på?

(Åpen for alle):En av Verdens største sportsbegivenheter er i gang, men er det greit å se på? Hva er det som har skjedd i Qatar?.

NRK - 23 nov 22 kl. 05:19

7 av 10 vil ha felles globale regler for å håndtere plastkrisen

– Frivillige tiltak er ikke nok. Alle land trenger felles regler hvis verden skal klare å hanskes med plastforsøplingen. Det svarer majoriteten i en omfattende Ipsos-undersøkelse med over 23 000 respondenter fra 34 land, skriver WWF Verdens naturfond i en pressemelding.

Klartale - 22 nov 22 kl. 11:52

Verdens lengstsittende president får trolig fortsette

Teodoro Obiang Nguema Mbasogo er president for Ekvatorial-Guinea. Det har han vært de siste 43 årene. Sist helg stilte han igjen til valg.

Klartale - 22 nov 22 kl. 11:15

– Håper folk blir beroliget av at vi er her

Det gigantiske skipet heter HMS Queen Elizabeth. Og er så stor som en flytende by. Skipet har plass til 1.

Aftenposten - 22 nov 22 kl. 10:11

Messis siste sjanse: – Denne gang er håpet reelt

Lionel Messi er blitt 35 år og har vært kåret til Verdens beste fotballspiller syv ganger - flere enn noen andre..

VG - 22 nov 22 kl. 10:11

Messis siste sjanse: – Denne gang er håpet reelt

Lionel Messi er blitt 35 år og har vært kåret til Verdens beste fotballspiller syv ganger - flere enn noen andre. Men i VM har han aldri glitret som vi vet han kan..

Klartale - 06 nov 22 kl. 06:00

Nå skal verden prøve å redde jorda

Verdens ledere skal møtes for å snakke om klima. Søndag 6. november starter det som kalles COP27.

NRK - 21 nov 22 kl. 20:16

Støre: – Signal om at vi passer på i norsk farvann

At britenes flaggskip seiler med allierte i norsk farvann, er et viktig signal om at vi holder orden på sokkelen, ifølge statsminister Jonas Gahr Støre. – Vi har nesten 90 installasjoner på sokkelen og mange tusen kilometer med rørledning på havbunnen. At våre allierte seiler med oss, er et signal til andre om at her passer vi på og holder orden, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til NTB om bord på et av Verdens største hangarskip, britiske HMS Queen Elizabeth, mandag kveld.

NRK - 21 nov 22 kl. 20:07

WHO: Over 700 angrep mot helsevesenet i Ukraina

Verdens helseorganisasjon (WHO) har registrert 703 angrep mot helsevesenets infrastruktur i Ukraina siden den russiske invasjonen i februar. – Dette er et klart brudd på folkeretten og krigens regler, sier WHOs regiondirektør Hans Kluge i Kyiv mandag. Han omtalte hendelsene som det største angrepet på helsevesenet på europeisk jord siden andre Verdenskrig.

NRK - 20 nov 22 kl. 11:14

EU: Et lite skritt mot klimarettferdighet

Ursula von der Leyen, Europakommisjonens president, kaller årets klimatoppmøte et lite men viktig steg mot klimarettferdighet. – Jeg er glad for at COP27 har åpnet et nytt kapittel om finansiering av tap og skade, skriver hun i en uttalelse. Hun mener at slutterklæringen ikke har innfridd en forpliktelse fra Verdens største utslippere om å fase ned fossilt brensel.

NRK - 19 nov 22 kl. 21:52

WWF om klimatoppmøtet: – Det er rett og slett trist

– Etter to uker med forhandlinger, ligner resultat bare på det absolutt laveste utgangspunktet. Det sier seniorrådgiver i WWF, Inga Fritzen Buan, som har fulgt klimatoppmøtet. Hun sier vi har svarene, og vet at verden må kutte ut kull, olje og gass.

Aftenposten - 19 nov 22 kl. 21:01

Olje, storpolitikk, skittent spill og veldig mye penger. Slik havnet VM i Qatar.

BAKGRUNN: Hvordan kunne en ørkenstat uten fotballkultur ende opp med Verdens største mesterskap?.

NRK - 19 nov 22 kl. 19:00

Klimatoppmøtet: – Små, små ting gjenstår

Det er ikke mye som gjenstår før en avtale på klimatoppmøtet er klar. – Vi gjør vårt beste. Små, små ting gjenstår, sier Egypts klimaambassadør Wael Aboulmagd til nyhetsbyrået Reuters lørdag kveld.

Klartale - 03 nov 22 kl. 09:44

Regjeringen skal kutte 55 prosent av utslippene innen 2030

Klima-toppmøtet i Egypt starter søndag. Verdens ledere kommer. Sammen skal verden forhandle om kutt.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com