Verdens

Sunday, 03 March, 20:17

Nyheter om Verdens

NRK - 20 feb 24 kl. 18:28

WHO: Over halvparten av Verdens land har høy risiko for meslingutbrudd i år

I mer enn halvparten av Verdens land er det høy eller svært høy risiko for utbrudd av meslinger i løpet av 2024, advarer Verdens helseorganisasjon (WHO). Det skriver NTB. Det er avgjørende at utsatte land iverksetter akutte forebyggende tiltak, ifølge WHO..

E24 - Igår: 22:48

Avsluttet fjoråret med et smell: Kan bli Verdens tredje største økonomi

India er Verdens klart raskest voksende store økonomi og knuser forventningene..

Aftenposten - Igår: 22:48

Avsluttet fjoråret med et smell: Kan bli Verdens tredje største økonomi

India er Verdens klart raskest voksende store økonomi og knuser forventningene..

NRK - 27 feb 24 kl. 21:28

Verdens matvareprogram: Hungersnød nært forestående i Nord-Gaza

Verdens matvareprogram (WFP) konstaterer at Gaza nå opplever «det verste nivået av underernæring hos barn hvor som helst i verden». – Ett av seks barn under to år er akutt underernært, sier Carl Skau, viseadministrerende direktør i FN-organisasjonen. Ifølge WFP er minst 576.

Aftenposten - 23 feb 24 kl. 18:35

Bobi ble kåret til «Verdens eldste hund». Men mistet tittelen etter Guinness-undersøkelse.

Portugisiske Bobi ble i fjor kåret til «Verdens eldste hund». Men han skulle ikke få tygge på beinet lenge..

NRK - 22 feb 24 kl. 16:20

«Verdens eldste hund»-rekord trekkes tilbake

Vakthunden Bobi, som døde i oktober i fjor, ble for et år siden utpekt som Verdens eldste hund noensinne. Han skal ha blitt født i mai 1992 og levde på en gård i Portugal sammen med eier Leonel Costa. Både veterinærer og andre eksperter har uttrykt skepsis til den påståtte alderen, noe som førte til nærmere undersøkelser fra Guinness' side.

VG - 22 feb 24 kl. 13:54

Trekker tilbake rekordtittel for «Verdens eldste hund»

Guinness rekordbok snur: Det er ikke tilstrekkelig bevis for at Bobi var Verdens eldste hund..

NRK - 22 jan 24 kl. 14:50

Verdens første malariavaksine-utrulling starter i Kamerun

Verdens første vaksineprogram mot malaria har startet i Kamerun. Det melder flere medier, blant annet BBC. Utrullingen ventes å redde livet til tusenvis av barn over hele Afrika.

Aftenposten - 21 feb 24 kl. 06:45

Kobles til en av Verdens største fotballjobber. Snart er det slutt på pausen.

Ole Gunnar Solskjær kobles til en av Verdens største fotballjobber. Blir det ikke den, blir det snart noe annet..

NRK - 20 feb 24 kl. 14:34

Verdens matvareprogram må stanse leveranser til Nord-Gaza

Verdens matvareprogram (WFP) har stanset matleveranser til Nord-Gaza etter at en kolonne ble beskutt og plyndret, skriver NTB..

NRK - 20 feb 24 kl. 05:11

FN slår ny sultalarm i Gaza

Antallet barn som lider av akutt underernæring, øker faretruende på Gazastripen, der matmangelen er kritisk etter 20 uker med israelsk bombing, advarer FN. 15,6 prosent, hvert sjette barn under to år er nå akutt underernært nord på Gazastripen, og for mange av dem står det om livet, viser en undersøkelse Verdens helseorganisasjon (WHO), Verdens matvareprogram (WFP) og FNs barnefond (Unicef) har gjennomført. Undersøkelsen ble utført i forrige måned, og situasjonen er trolig enda mer dramatisk i dag, særlig for ammende spedbarn og mødrene deres, advarer FN-organisasjonene i en ny rapport.

Klartale - 04 feb 24 kl. 06:00

Verdens største nettsted fyller 20 år

Året er 2004. Mark Zuckerberg er student på universitetet Harvard. Sammen med en gruppe medstudenter starter han en nettside.

NRK - 2 timer siden

Russland og Saudi-Arabia varsler fortsatt kutt i oljeproduksjonen fram til sommeren

Russland kommer til å kutte oljeproduksjonen med opptil en halv million fat daglig i årets andre kvartal, opplyser regjeringen. Formålet er å få opp prisene, skriver NTB. De russiske kuttene kommer på toppen av tidligere kutt i både produksjon og eksport av olje fra noen av Verdens største produsenter, ifølge nyhetsbyrået AFP..

NRK - 8 timer siden

Stadig flere barn dør av underernæring i Gaza

Minst 15 barn har de siste dagene dødd av underernæring og dehydrering på Kamal Adwan-sykehuset i Gaza, opplyser palestinske helsemyndigheter. – Vi frykter for livet til seks andre barn som lider av underernæring og diaré, sier det palestinske helsedepartementets talsmann. Han viser til at generatorene som forsyner Kamal Adwan-sykehusets intensivavdeling med strøm, har stanset, og at sykehuset mangler både oksygen og utstyr for å kunne gi barna den.

VG - 19 timer siden

Derfor smelter «dommedagsbreen» raskt

Det er Verdens aller bredeste isbre og den smelter i et alarmerende tempo. Nå vet forskerne hvorfor – og når – smeltingen startet..

Aftenposten - Igår: 19:32

Det startet med et direktesendt kattedrap. Nå har J.K. Rowling kastet seg inn i debatten.

Drapsdømte Scarlet Blake (26) ble omtalt som kvinne. Da ble en av Verdens mest kjente forfattere skikkelig forbannet..

E24 - Igår: 07:13

WTO-møte avsluttet uten store gjennombrudd

Ministermøtet i Verdens handelsorganisasjon (WTO) ble avsluttet uten at man ble enige om nye avtaler for landbruk og fiske..

Aftenposten - Igår: 07:00

Åpner opp om tabutema: – Rammer dessverre veldig mange jenter

GLASGOW (Aftenposten): Henriette Jæger var Verdens beste utøver i sin aldersgruppe..

E24 - Igår: 07:05

Verdens rikeste feirer «tiårets bryllup» i India

Den globale næringslivseliten har tatt turen til India for å feire bryllupet til sønn av landets rikeste..

NRK - Igår: 03:31

WTO-møte avsluttet uten store gjennombrudd

Ministermøtet i Verdens handelsorganisasjon (WTO) ble avsluttet uten at man ble enige om nye avtaler for landbruk og fiske. Ministrene ble enige om å forlenge et midlertidig tollfritak på e-handel, men klarte ikke å enes om store og viktige saker, skriver NTB..

VG - Igår: 03:13

Verdens rikeste feirer «tiårets bryllup» i India

Den globale næringslivseliten har tatt turen til India for å feire bryllupet til sønn av landets rikeste..

NRK - I førrgår: 19:28

Politiet etterforsker nettverk som deler overgrepsmateriale av dyr

Politiet har startet etterforskning av dyreovergrepsforumet Zooville, som er et nettverk for dem med seksuell interesse for dyr, skriber NTB. – Vi kan ikke si så mye om etterforskningen nå i den innledende fasen, men vi jobber med å kartlegge hvilke personer som er tilknyttet nettverket og hvilke roller de har eller har hatt, sier politiadvokat Amund Sand ved Trøndelag politidistrikt til Nidaros. Avisen skrev i februar at 260 personer er medlemmer på den norske delen av Verdens største nettforum for seksuelle overgrep mot dyr.

NRK - 15 feb 24 kl. 13:56

Verdens nødlagre av koleravaksiner er tømt

Verden ventes å mangle minst 50 millioner doser med koleravaksine i år, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) og FNs barnefond (Unicef). Alle tilgjengelige doser for februar er allerede satt av til land som kjemper mot store utbrudd av sykdommen. Nødlagrene er helt tomme Det er kun en produsent som er godkjent av WHO til å produsere koleravaksiner til global bruk, men man jobber med å utvide forsyningskapasiteten.

NRK - I førrgår: 15:32

Elon Musk saksøker OpenAI

X-sjef Elon Musk saksøker ChatGPT-selskapet OpenAI og grunnlegger Sam Altman. Det melder Wall Street Journal. Milliardæren Musk mener selskapet har brutt med formålet sitt og satt profitt over menneskehetens beste.

NRK - 31 jan 24 kl. 07:48

Kina er Verdens største bileksportør

Kina har nå passert Japan og var i fjor Verdens største bileksportør, viser ferske salgstall. Kina eksporterte 4,91 millioner biler i 2023, opplyste China Association of Automobile Manufacturers (CAAM) tidligere i måneden. Ifølge det kinesiske tollvesenet ble det eksportert enda flere biler i fjor, hele 5,22 millioner.

Klartale - I førrgår: 09:53

Over 30.000 er drept i israelske angrep

Israel har drept over 25.000 palestinske kvinner og barn. Det sa Lloyd Austin torsdag, ifølge nyhetsbyrået NTB.

NRK - 15 feb 24 kl. 01:58

Tyskland er nå Verdens tredje største økonomi

Tyskland har passert Japan og er nå Verdens tredje største økonomi, melder AFP. Hovedårsaken er fallet til den japanske valutaen yen. Det er venta at India kommer til å passere Tyskland om noen år.

NRK - I førrgår: 00:33

Én milliard mennesker i verden lever nå med fedme

Verdens befolkning blir tykkere og tykkere. Fedme blant voksne har mer enn doblet seg på Verdensbasis siden 1990, skriver NTB. Blant barn og unge er forekomsten firedoblet.

Aftenposten - 29 feb 24 kl. 18:14

Ingebrigtsens ordkrig skaper stor oppmerksomhet i en av Verdens største aviser

GLASGOW (Aftenposten): Rivaliseringen mellom nordmannen og Josh Kerr skaper blest langt utenfor Norges grenser..

NRK - 29 feb 24 kl. 16:19

Russland: Forbud på bensineksport i 6 månder

Den russiske regjeringen bekreftet torsdag at de vil innføre et seks måneders forbud mot bensineksport fra 1. mars. Forbudet er et forsøk på å holde prisene stabile, skriver Reuters.

NRK - 28 feb 24 kl. 19:07

Gaza: Fire barn døde av underernæring på sykehus

Fire barn er døde av dehydrering og underernæring på Kamal Adwan-sykehuset nord i Gaza, ifølge helsemyndighetene i området. Tilstanden er kritisk for sju andre barn, opplyser de. Ifølge Verdens matvareprogram er minst 576.

NRK - 27 feb 24 kl. 15:54

WTO mener Houthi-angrepene kun har moderat påvirkning på Verdensøkonomien

Angrepene på handelsskip i Rødehavet har kun moderat påvirkning på den globale økonomien, mener WTOs sjeføkonom. – Jeg tror at angrepene så langt kun har moderate makroøkonomiske innvirkninger, sier Ralph Ossa som er sjeføkonom i Verdens handelsorganisasjon (WTO). Siden november i fjor har Houthi-militsen angrepet en lang rekke skip i Rødehavet.

NRK - 27 feb 24 kl. 15:49

WTO mener Houthi-angrepene har moderat påvirkning på Verdensøkonomien

Angrepene på handelsskip i Rødehavet har kun moderat påvirkning på den globale økonomien, mener WTOs sjeføkonom. – Jeg tror at angrepene så langt kun har moderate makroøkonomiske innvirkninger, sier Ralph Ossa som er sjeføkonom i Verdens handelsorganisasjon (WTO). Siden november i fjor har Houthi-militsen angrepet en lang rekke skip i Rødehavet.

NRK - 12 feb 24 kl. 10:57

FN-rapport: En femdel av Verdens migrerende arter står i fare for å bli utryddet

En FN-rapport slår fast at en femdel av Verdens migrerende villdyr står i fare for å bli utryddet. Rapporten er den første av sitt slag. Rapporten er utarbeidet som en del av Bonn-konvensjonen.

VG - 27 feb 24 kl. 08:05

Rekordlav fødselsrate i Japan

Det ble født færre japanere for åttende år på rad. Færre av dem finner også veien til alteret i landet med Verdens eldste befolkning..

VG - 26 feb 24 kl. 16:12

Miley Cyrus-låt ble Verdens mest solgte i 2023

Dette er første gang 29-åringen topper den globale listen..

VG - 26 feb 24 kl. 16:12

Miley Cyrus-låt ble Verdens mest solgte i 2023

Dette er første gang 31-åringen topper den globale listen. På fjerdeplass ligger en låt produsert og skrevet av norske Cashmere Cat. Taylor Swift er lenger ned på listen..

NRK - 26 feb 24 kl. 10:55

India ber om permanent løsning på offentlige matlagre

Under Verdens handelsorganisasjons (WHO) møte i Abu Dhabi mandag, oppfordret Indias handelsminister til en «permanent løsning» angående regler for regjeringens politikk vedrørende matlagre. Piyush Goyal sa at dette var nødvendig for å «redusere global sult» innen 2030. – Å finne en permanent løsning angående offentlig matlagring forblir en ufullført dagsorden som vi må levere på, sa Goyal i en opptakserklæring som ble lagt ut på WTOs nettside, med henvisning til ministermøtet.

Klartale - 26 feb 24 kl. 06:00

Krigen har sendt millioner på flukt

Sudan har hatt borgerkrig i ti måneder. Hovedstaden Khartoum er nå en krigssone. Folk gjemmer seg i hjemmene sine.

NRK - 26 feb 24 kl. 05:44

Kina anklager USA for å lyve i WTO-rapport

Kina hevder USA kommer med falske anklager i en rapport om hvorvidt Kina følger reglene i Verdens handelsorganisasjon (WTO). – USA anklager urettmessige Kina for å skape «overkapasitet», noe som fullstendig gjenspeiler USAs egenmektige og hegemoniske opptreden, sier det kinesiske handelsdepartementet i en uttalelse publisert mandag. Kina mener USA ser bort fra «de store fremskrittene» landet har gjort for å oppfylle sine WTO-forpliktelser og at amerikanerne fornekter Kinas bidrag til det multilaterale handelssystemet og til Verdensøkonomien.

VG - 25 feb 24 kl. 21:56

Joe Biden om ekteskapet: Bra sex er nøkkelen

Verdens mektigste mann har tid til noe annet enn å styre USA..

NRK - 25 feb 24 kl. 06:37

Casper Ruud tapte finalen i ATP-turneringen

Casper Ruud måtte se seg slått av Jordan Thompson i finalen av Los Cabos-turneringen i Mexico. Australieren plukket sin første ATP-tittel med settsifrene 6-3, 7-6. Thompson er rangert som Verdens 40.

Klartale - 25 feb 24 kl. 06:00

Hva hadde vi gjort uten antibiotika?

– Antibiotika-resistens er en av de største truslene mot helsa vår. Det skriver Verdens helse-organisasjon (WHO).Antibiotika er en type medisiner.

NRK - 25 feb 24 kl. 00:41

Angrep mot 18 houthi-mål i Jemen

Amerikanske og britiske styrker har gjennomført angrep mot 18 houthi-mål i Jemen, opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet. Angrepene var rettet spesifikt mot 18 houthi-mål på åtte steder i Jemen og som omfattet underjordiske våpenlageranlegg, droner, luftforsvarssystemer, radarer og et helikopter, står det i en uttalelse fra Pentagon. – USA kommer ikke til å nøle med å handle når det trengs, for å forsvare liv og fri flyt av handel på en av Verdens viktigste vannveier, sier forsvarsminister Lloyd Austin.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com