NRK > Nyheter

Wednesday, 29 June, 08:31

NRK - 05 okt 21 kl. 19:26

Hareide vil ha dagens abortlov

KrF bør kjempe for å forsvare dagens abortlov mot liberalisering, mener tidligere partileder Knut Arild Hareide. Han sier til Vårt Land at partiets stemme kan bli svært viktig når den nye regjeringen utreder liberalisering av abortloven – Da tror jeg at det å beholde den loven som ligger der, bør være et utgangspunkt for KrF, sier Hareide. Han understreker at han ikke ønsker å endre dagens abortlov, og tror veldig mange vil heie på KrF i kampen mot en utvidelse. Hareide sier også at KrF bør droppe Frp som samarbeidspartner i framtida. – Nå har vi prøvd.
Les mer på NRK


Les mer om:
Knut Arild Hareide, Vårt Land, KrF, Hareide, Frp, Kristelig Folkeparti, Erna Solbergs, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Hareide, vilha , dagens, abortlov
VG - 05 okt 21 kl. 19:27

Hareide ber KrF kjempe for dagens abortlov

KrF bør kjempe for å forsvare dagens abortlov mot liberalisering og glemme samarbeid med Fremskrittspartiet, mener Knut Arild Hareide..

NRK - 06 nov 21 kl. 21:26

Polakker demonstrerte mot abortlov

Titusenvis av mennesker demonstrerte i Polen lørdag i protest mot landets strenge abortlov som demonstrantene sier tok livet av en gravid kvinne. Den 30 år gamle kvinnen var 22 uker på vei da hun i september oppsøkte sykehus fordi det lekket fostervann. Legene besluttet å vente til fosteret døde i mors liv framfor å utføre en abort.

Klartale - 06 maj 22 kl. 11:03

Mener tilgang til trygge aborter redder liv

Kvinner har hatt rett til selvbestemt abort i USA i nesten 50 år. Nå kan den retten trues, ifølge et lekket notat. Tedros Adhanom Ghebreyesus sier at tilgang til trygge aborter redder liv.

NRK - 07 okt 21 kl. 03:12

Abortlov i Texas suspenderes

Texas' nye abortlov, som siden september har gjort de fleste aborter ulovlig i USAs nest mest folkerike delstat, blir suspendert. Avgjørelsen, som kommer fra en føderal dommer, er den første smellen for lovgivningen, som til nå har overlevd en rekke forsøk på å felle den. Selv om loven blir suspendert, er det uklart hvor fort og om aborttilbudet vil bli det samme i Texas som før, fordi leger er bekymret for at de kan bli saksøkt uten en mer permanent rettslig avgjørelse.

NRK - 04 maj 22 kl. 00:39

Guvernør i Oklahoma skrev under abortlov

Guvernøren i delstaten Oklahoma, Kevin Stitt, har skrevet under på en av USAs strengeste abortlover. – Jeg ønsker at Oklahoma blir delstaten der retten til liv verdsettes mest i landet, fordi jeg representerer alle de fire millioner innbyggerne i delstaten, som med overveldende flertall ønsker å beskytte de ufødte, skriver Stitt på Twitter. Delstatens nye abortlov forbyr aborter fra det tidspunkt fosterets hjerteslag kan påvises, det vil si etter rundt seks ukers graviditet.

NRK - 04 maj 22 kl. 00:39

Guvernør i Oklahoma skrev under på abortlov

Guvernøren i delstaten Oklahoma, Kevin Stitt, har skrevet under på en av USAs strengeste abortlover. – Jeg ønsker at Oklahoma blir delstaten der retten til liv verdsettes mest i landet, fordi jeg representerer alle de fire millioner innbyggerne i delstaten, som med overveldende flertall ønsker å beskytte de ufødte, skriver Stitt på Twitter. Delstatens nye abortlov forbyr aborter fra det tidspunkt fosterets hjerteslag kan påvises, det vil si etter rundt seks ukers graviditet.

NRK - 26 maj 22 kl. 04:59

Oklahomas guvernør undertegnet USAs strengeste abortlov

Oklahomas guvernør, republikaneren Kevin Stitt, har undertegnet USAs strengeste abortlov. I praksis er abort dermed forbudt i delstaten med umiddelbar virkning. Delstatsforsamlingen godkjente forbudet, som gjelder fra første dag av svangerskapet, forrige uke.

NRK - 01 sep 21 kl. 07:28

Kontroversiell abortlov innføres

Det CNN omtaler som en kontroversiell abortlov i Texas trer i kraft onsdag, melder nyhetskanalen. Loven forbyr abort etter seks uker, og tillater borgere av den amerikanske delstaten å gå til sivilt søksmål mot alle som hjelper en gravid person som forsøker å ta abort etter seks uker. Abort-nekt etter seks uker har aldri kunnet tre i kraft i USA tidligere, men høyesterett har ikke grepet inn for å stanse lovendringen..

NRK - 01 sep 21 kl. 18:30

Streng abortlov trådt i kraft i USA

En abortlov som gjør abort etter sjette uke ulovlig, trådte onsdag i kraft i Texas i USA. Texas' guvernør Greg Abbott, som er republikaner, signerte loven i mai. En rekke grupper appellerte til høyesterett om å stanse loven, men da høyesterett ikke grep inn, trådte den i kraft..

Klartale - 02 sep 21 kl. 10:03

USAs strengeste abortlov er vedtatt

En ny abortlov er vedtatt i Texas. Det er den strengeste i hele landet..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Gjelsten trekker seg ut av Molde – Kjell Inge Røkke blir eneeier

Kjell Inge Røkke kjøper opp Bjørn Rune Gjelstens eierandel på en tredel i Molde Fotball AS. – Kjell Inge har gjennom 30 år vært en drivende kraft i utviklingen av Molde Fotball AS og Molde FK, og siden 2013 har Bjørn Rune vært deleier. Bjørn Rune velger nå å tre ut som eier, men vi er sikre på at han fortsatt er en ivrig supporter og bidragsyter til Molde FK, sier styreleder Leif-Arne Langøy i Molde Fotball AS til klubbens hjemmeside.

NRK - 15 minutter siden

Tidenes høyeste krafteksport i 2021, melder Statistisk sentralbyrå

Eksporten av kraft økte med 30 prosent i 2021 sammenlignet med snittet for de siste fem årene, og var det høyeste noensinne. Kraftproduksjonen i Norge økte med 1,9 prosent fra 2020 til 2021. Det melder Statistisk sentralbyrå i en pressemelding onsdag..

NRK - 30 minutter siden

Kamp om parkeringsplass endte med gigantbot

Kvinnen ble rasende da en bilist kuppet parkeringsplassen hun holdt av på Storosenteret i Oslo. Nå er hun dømt til å betale 45.000 kroner i bot og erstatning.

NRK - 45 minutter siden

VG: 75 fly innstilt i dag

Ifølge Avinor er 75 flyavganger kansellert onsdag 29. juni. 17 av de berørte flyavgangene er utenlands og 58 innenlands.

NRK - 45 minutter siden

Kherson: Forbereder folkeavstemning for tilslutning til Russland

Nestlederen for den russisk-støttende administrasjonen i okkuperte Kherson hevder at de forbereder en folkeavstemning for at fylket skal bli en del av Russland. Det melder Reuters, som siterer det russiske nyhetsbyrået TASS. Kherson ligger sør i Ukraina og har vært under russisk kontroll siden mars.

NRK - 2 timer siden

Mange klimaskeptikere i Norge

Mens åtte av ti italienere mener at klimaendringene er menneskeskapt, er det bare seks av ti nordmenn som mener det samme, viser en EU-studie. Studien har tatt for seg innbyggernes holdninger til klimaforskning og klimaendringer i seks europeiske land. Nordmenn skiller seg ut som de mest klimaskeptiske.

NRK - 2 timer siden

Australia vurderer ambassade-gjenåpning i Kyiv

Australia vurderer gjenåpning av ambassaden i Ukrainas hovedstad, opplyser statsminister Anthony Albanese. Albanese, som nå er i Madrid i forbindelse med Nato-toppmøtet, sier at han har et ønske om tilstedeværelse på bakken i Ukraina. – Australia vurderer dette.

NRK - 3 timer siden

700 vil ta lederutdanning i Forsvaret

700 kandidater konkurrerer om å få skoleplass i Forsvaret. Østlandet og Vestlandet er høyt representert blant søkerne. – For oss er det viktig at alle landsdeler representeres, både her på FOS og i Forsvaret generelt.

NRK - 3 timer siden

EU-enighet om klimanøytrale biler fra 2035

Nye biler som selges i EU, må være klimanøytrale fra 2035. Det er unionens klimaministre enige om. Klimaministrene ble på et møte i Luxembourg natt til onsdag enige om å stanse salg av nye biler med forbrenningsmotor i 2035 og om å styrke det eksisterende kvotehandelssystemet som gjelder for industri og energi.

NRK - 3 timer siden

Høy bot for fyllekjøring med sparkesykkel

En mann i 20-årene er dømt til betinget fengsel og ilagt en bot på 59.000 kroner etter å ha fyllekjørt i Trondheim på en elsparkesykkel. Den unge mannen var ikke klar over at det han gjorde var ulovlig, men har lagt alle kortene på bordet, skriver Adresseavisen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com